גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"בניגוד לג. יפית, אני פונה לצעירים; אני בדיגיטל, זה העתיד"

אחרי קריירת דוגמנות בינלאומית וחוויה מטלטלת אחת, חוצה עכשיו שירלי בוגנים את הקווים ונכנסת לעולם העסקים ■ יחד עם 3 שותפים היא הקימה יזמות שיווקית בדיגיטל, וממליצה על מוצרים בנוסח ג. יפית ■ בלעדי

היא הגיעה למקומות נידחים באפריקה, ופגשה שם שבטים שכמעט אף אדם מערבי לא מכיר. עם בני שבטים נידחים של אסקימואים בגרינלנד היא דגה דגים במינוס 35 מעלות. אבל עבור שירלי בוגנים, 40, הראיון במגזין זה כאשת עסקים הוא הסימן שהיא בדרך הנכונה. "להגיע ל'ליידי גלובס', ולא דרך קמפיין אופנה, נותן לי תחושה שהצלחתי".

במשך כמעט 20 שנה היא בנתה קריירה של דוגמנית בינלאומית, והובילה קמפיינים של איב סן לורן, מקס פקטור, אסקדה, גאפ, בננה ריפבליק, איסימיאקי ויוז'י ימאמוטו. עכשיו היא משיקה פלטפורמה שיווקית ברשת, 'הבית של שירלי', שנועדה למצב אותה מחדש.

"תמיד רציתי להגיע לעולם העסקים. לקח לי המון שנים לדעת מה בדיוק אני רוצה. בישלתי את הפלטפורמה הזאת שנתיים. הרגשתי שזה הטיימינג הנכון, והתחברתי עם 3 שותפים מעולם הפרסום והשיווק".

- עד כמה את מחויבת לזה?

"אני מעורבת בכל דבר שקורה בחברה, מההתחלה ועד הסוף. יש לי אחוזים גדולים יותר מלשותפיי, כי זה סיכון מאוד גבוה שאני לוקחת, השם שלי עומד כאן למבחן. בפלטפורמה הזאת אני קוראת לציבור לבוא ולסמוך עליי שאם אני ממליצה על מוצר, אז הוא טוב. אני לא הפרזנטורית, אלא הממליצה, יש לי פה סיי. אני לא אסכן את השם שבניתי לעצמי, חשובה לי האמינות".

- את נכנסת לשוק רווי. מה הייחוד שלך?

"היום השוק צמא למענה שיווקי בסכומים שפויים, ואני התשובה שלהם למצוקה הזאת".

- בעצם את פותחת חזית מול ג. יפית.

"לא היא ולא אני המצאנו את הגלגל, עשו את זה לפניה. כבודה במקומה מונח, לשתינו יש מקום במדיה. אני פונה לקבוצת מיקוד שונה משלה, ללקוחות הלייף סטייל, לקהל צעיר יותר. בניגוד אליה, אני בדיגיטל, זה העתיד".

לעשות 'פאוז' על החיים

בוגנים נולדה בכפר-סבא, ובגיל 11 עברה עם משפחתה לאלפי-מנשה. בהיותה בתיכון הכירה את אריק בן-זינו, מי שהפך לבעלה ולסוכן האישי שלה, ובגיל 18 כבר החלה בקריירת דוגמנות בפריז.

"אני סוס עבודה. הייתי ילדה שהגיעה עם מזוודה לפריז. רק נחתתי וכבר נכנסתי לסוכנות יולי, וביקשתי לצאת לאודישנים. אמרו לי: 'לכי לנוח אחרי הטיסה, לכי לראות את החדר שלך', ואני התעקשתי שנצא עכשיו לאודישנים, כי לא באתי לנוח ולראות את פריז. זאת אני, חייבת לעבוד קשה. ככה זה כשמשהו בוער בי".

- מאיפה מגיע הדרייב שלך?

"בתור הבת הבכורה הרגשתי תמיד שאני מחזיקה את המשפחה על הגב. האחריות הכבדה שהרגשתי כלפי כולם באה לידי ביטוי במיוחד בזמן גירושי הוריי, כשהייתי בת 30. כבר בתור ילדה הבנתי שהעניינים לא פשוטים ביניהם, ידעתי שלשם זה הולך. אבל לא היה לי קל יותר בגלל שזה קרה כשהייתי כבר מבוגרת יותר.

"הוריי התגרשו סמוך לזמן שבו התגרשתי מאריק. הרגשתי קושי גדול עם זה, שלחו אותי מהאחד לשני למסור הודעות, עד שהחלטתי שנשבר לי. לקחתי המון ללב, לא נתתי לדברים לצאת ממני, ספגתי וספגתי עד שכבר לא יכולתי יותר.

"נסעתי לניו-יורק כדי לעשות 'פאוז' על החיים. גרתי בווסט וילג' ובגראמרסי במשך 9 שנים. עבדתי בלי סוף, ולמדתי משחק אצל לי שטרסברג. עשיתי מדיטציה והשתתפתי בסדנת NLP, שבה עובדים על המודע והתת מודע. אחר כך חבר אמריקאי שכנע אותי להשתתף בקורס Personal Dynamic, חמישה ימים מבוקר עד לילה שבהם מפרקים אותך לגורמים. התפרקתי כמו פאזל שהייתי צריכה להרכיב, הרגשתי איך אני נולדת מחדש.

"ראיתי שם אנשים פותחים תיבות פנדורה, מתרסקים לרסיסים. זה תהליך מתיש ומפחיד. חוויתי את זה קשה. בסשן הראשון שמרתי על עצמי, הייתי סגורה וביישנית עם פאסון, לא הצלחתי להיפתח. בחמשת הימים הבאים משהו בקע בי, הרגשתי משהו. עמדנו במעגל, והמדריכים עברו וצעקו עלינו מה הדברים הרעים שמעכבים כל אחד מהמשתתפים, ליד כולם. עליי צעקו שאני סגורה, שבניתי מסביבי חומות. הייתה מוזיקה דרמטית ברקע, הנוכחות של כולם והצעקות שברו אותי, הגעתי לרמת מתח כל-כך גבוהה, שפשוט התעלפתי. ואז מחאו לי כפיים, כי זה אומר שהצלחתי להסתכל על עצמי, התחלתי להסתכל על העולם בצבעים. יצאתי חזקה. הצלחתי להיפתח".

בכיתי, נפגעתי

הקריירה של בוגנים בניו-יורק אפשרה לה רמת חיים גבוהה. לשבוע האופנה, למשל, הגיעה תמיד מלווה בנהג, שהסיע אותה מאודישן לאודישן. "לכל מעצב יש את המראה המדויק שהוא מחפש. ארמאני, למשל, לא אוהב חזה גדול כי זה לא נראה טוב בבגדים. בעצם רוב המעצבים הגדולים לא מעוניינים לחשוף חזה, כי זה וולגרי ולא אלגנטי.

"ז'אן פול גוטיה בחן אותי יחד עם עוד 200 דוגמניות, שמתוכן הוא היה צריך לבחור רק 20. הוא היה כל-כך נחמד, ניגש אליי והציע לי לאכול מהבופה. דווקא המעצבים הגדולים מתייחסים הכי יפה לדוגמניות, כי הם לא צריכים להוכיח כלום".

- הם לא צריכים להוכיח, אבל הדוגמנית כן.

"זה עולם קשה ואכזרי, אבל עדיף להגיע לאודישנים עם פרופורציות ומוכנות ברורה למה שהולך להיות. כשהייתי צעירה לקחתי הכול מאוד קשה, בכיתי, נפגעתי, ה'לא' היה מאוד דרמטי עבורי. חיי דוגמנית הם עבודה קשה, הציבור מקבל את הזוהר, אני מקבלת את היבלות ברגליים, את האכזבות מהקמפיינים שלא קיבלתי, את הסכינים בגב, את הלחץ שאם את נחה שנייה, יש לך תחליף.

"יחד עם זה, אני לא יכולה להתלונן על ההזדמנויות הנפלאות שנפתחו בפניי, על הטיסות ברחבי העולם, ההליקופטרים שהטיסו אותי לאירועים. חוויתי חוויות מטורפות, נפתחו בפניי דלתות סופר גדולות ומרתקות. בפעם הראשונה שהטיסו אותי במסוק זה היה לסן טרופה, נחתנו בבית עם מנחת מסוקים פרטי - זאת הייתה חופשה חלומית, הרגשתי מלכה.

"אז מצד אחד אלה חיים שהם חלום, אבל מצד שני גם הקושי בהם גדול מאוד - עבודה מ-4 לפנות בוקר בטמפרטורות אקסטרים, רגליים כואבות, עייפות גדולה".

- שילמת מחיר?

"חשיפה זה דבר מסוכן. ראיתי דוגמניות שמשתמשות בקוקאין, זה עולם עם סמים ואנורקסיה. אני מעולם לא עישנתי אפילו ג'וינט, זה לא מעניין אותי. אני זהירה מאוד. יש בי את הגורם המזהיר, הממדר, שאומר לי כל הזמן לא להרגיש אבודה שם למעלה, היה לי חשוב למצב את עצמי במציאות כל הזמן, לא להתמכר לפלש של המצלמה, זה הרי רק פלש - זה רגעי".

*** הכתבה המלאה - במגזין "ליידי גלובס" הנמכר בסטימצקי

עוד כתבות

מתקפת סייבר / אילוסטרציה: Shutterstock

ישראל היא המדינה המותקפת ביותר בסייבר, לפני אוקראינה וארה"ב

דוח בינלאומי חושף: בשנת 2025 יותר מ־12% מכלל מתקפות הסייבר הפוליטיות בעולם כוונו לישראל, ומומחים מזהירים שזה רק יתגבר

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

ריצ'רד פרנסיס, מנכ''ל טבע / צילום: אלעד מלכה

אחרי זינוק של 80% במניית טבע: המנכ"ל פרנסיס מוכר מניות בכ-50 מיליון שקל

נשיא ומנכ"ל טבע ריצ'רד פרנסיס צפוי למכור מניות שקיבל כחלק מתוכנית התגמול שלו, תוך שהוא נהנה מהזינוק במחיר המניה בשנה החולפת ● לאחרונה קיבל מניות נוספות בשווי של 50 מיליון דולר ● בכך, חגיגת המימושים בבורסה נמשכת: 20 מיליארד שקל זרמו לכיסי בעלי עניין בת"א בשנת השיא

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל־2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ־60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, עפ"י הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

משה דוידוביץ', ראש מועצה אזורית מטה אשר / צילום: שלומי יוסף

משה דוידוביץ: "צריך להפסיק לדבר על שיקום ולדבר על צמיחה"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, דיברו ראש עיריית קריית שמונה אביחי שטרן וראש מועצה אזורית מטה אשר משה דוידוביץ’ על הצורך להפסיק להסתפק בשיקום בלבד ולפעול למימוש הצמיחה בצפון ● השניים הצביעו על הצורך בתמריצים למפעלים, השקעה בתשתיות והקמת עוגני צמיחה כמו מקומות תעסוקה, אוניברסיטאות ובתי חולים

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

דיון בבג"ץ על חוסר שיתוף-הפעולה בין לוין ועמית: "סיטואציה משברית מאוד"

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים יריב לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון יצחק עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט אלכס שטיין: "אם אין לי נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט עופר גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם השופט עמית אינה קבילה"

ארדואן בביקור במצרים החודש, לצד א־סיסי / צילום: Reuters, Anadolu

טורקיה ומצרים משלבות כוחות נגד ההכרה בסומלילנד

החשש המצרי מהשלכות סכר הרנסנס והשאיפה האתיופית למוצא לים הובילו למפנה ביחסי קהיר ואנקרה ● מצרים וטורקיה מהדקות את שיתוף הפעולה הצבאי בסומליה, באמצעות הצבת אלפי חיילים, נגמ"שים ומטוסי קרב, במטרה לבלום את התחזקות אדיס אבבה ואת ההכרה בסומלילנד

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

קופת חולים כללית / צילום: Shutterstock

ועדת הבדיקה של משרד הבריאות לקופ"ח כללית מתקרבת לפרסום מסקנותיה

ועדת הבדיקה שמינה משרד הבריאות לבחינת הממשל התאגידי בקופת חולים כללית תפרסם את מסקנותיה בשבועות הקרובים ● עדיין לא ידוע לאיזה כיוון הולכת הוועדה, אך משרד הבריאות דרש בעבר הגבלה משמעותי של תפקיד יו"ר הקופה יוחנן לוקר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בעליות; הישראלית שזינקה, וזו שנפלה ב-37%

נאסד"ק עלה ב-0.7% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט זינקו, הדולר התחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי זינקה בעקבות הדוחות, סולאראדג' ירדה ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שזו תרד עוד השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

מיכה קאופמן, מנכ''ל ומייסד פייבר ואור עופר, מייסד ומנכ''ל סימילרווב / צילום: יואב הורנונג, איל יצהר

שתי הישראליות שנפלו בוול סטריט אחרי פרסום הדוחות

סימילרווב אכזבה את השוק עם התחזיות שפרסמה בדוחותיה, והמניה נפלה בחדות בוול סטריט ● פייבר סיפקה תוצאות מעורבות, וגם המניה שלה הגיבה בירידות ● מנכ"ל פייבר: "אנו נמצאים בעיצומו של שינוי משמעותי באופן שבו ארגונים מאמצים AI"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

מניות ה-IT בתל אביב חוו צניחה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

עם ירידות של כ-30% מתחילת השנה: המניות שחוטפות חזק, והסיבות

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT ● הסיבה: טלטלה גלובלית שמפילה את מניות התוכנה, על רקע השקת כלי AI חדישים שמאיימים על ההגמוניה של חברות ותיקות ובעלות מוניטין ● האם הן הגיעו לתחתית, ומה לגבי העובדים?

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית