גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

פרטים נוספים על החשבון של נתניהו בחו"ל: העביר כספים ליועציו

חשיפת "גלובס" מאמש הובילה לסערה ציבורית ופוליטית ■ לשכת רה"מ: "ניסיון להטיל דופי בנתניהו תוך התעלמות מהעובדות; החשבון המדובר נסגר"

יממה לאחר שחשף "גלובס" את חשבון הבנק של בנימין נתניהו באי ג'רזי המהווה מקלט מס, נחשפים גם המסמכים המעידים על התנועות בחשבון: על-פי התיעוד שנמצא בידי "גלובס", בין שאר ההעברות הכספיות העביר נתניהו גם כספים למי ששימשו יועציו באותן השנים, אף שנטל בתקופה זו פסק-זמן מהחיים הפוליטיים ולא החזיק בתפקיד ציבורי.

למשל, ב-13 בדצמבר 2000 פנה נתניהו בבקשה חתומה על-ידיו למנהל חשבונו ברויאל בנק אוף סקוטלנד, ובה הוא מבקש להעביר 8,000 דולר לחשבונו של אל"מ (מיל') יהואר גל בבנק הפועלים שבחדרה.

גל, נווט קרב לשעבר, איש ימין ממתנגדי ההתנתקות וחבר הליכוד, שימש כראש הלשכה של נתניהו בשנת 2000, כששקל לשוב לחיים הפוליטיים. לאחר ההפסד לאהוד ברק בבחירות בחן נתניהו אפשרות להתמודד בפריימריז בליכוד מול אריאל שרון לקראת התמודדות עתידית על ראשות הממשלה, אולם ויתר על כך.

גל אינו היועץ היחיד שסייע לנתניהו. על-פי המסמכים, ב-29 בינואר 2001 פנה נתניהו שוב למנהל חשבון הבנק בג'רזי וביקש להעביר 1,800 דולר לחשבונו של אביב בושינסקי שבבנק הבינלאומי הראשון בסביון.

בושינסקי, כתב "קול ישראל" בעברו, שימש כיועץ התקשורת של נתניהו כשכיהן כראש הממשלה ב-1998-1999, אך המשיך ללוותו גם לאחר שפרש לזמן קצר מהחיים הפוליטיים. ב-2003, כשהתמנה לשר אוצר, שב בושינסקי לשרת את נתניהו במשרה ציבורית ושימש כראש המטה שלו.

אין זו הפעם הראשונה שנתניהו משלם מחשבון בנק פרטי שלו ליועציו. לפני כשנה פנתה תנועת אומ"ץ לרשות המסים לחקור אם נעשו תשלומי שכר פרטיים מכיסו של נתניהו לנפתלי בנט ולאיילת שקד כשעבדו בלשכתו. בעבר פורסם כי כשנתניהו כיהן כיו"ר האופוזיציה, ב-2006-2007, שימש בנט כראש לשכתו, ושקד הייתה יועצת בלשכה. אלא שנתניהו שילם להם מכיסו, מאחר שהעסיק יועצים רבים מדי בשכר על חשבון הלשכה.

בנוסף, כפי שפורסם אתמול (ד') ב"גלובס", הועברו מחשבונו ברויאל בנק אוף סקוטלנד 2468.45 דולר לחשבון הבנק של משרד עורכי הדין שמרון, מולכו, פרסקי, ושות' שבסניף אגרון של בנק דיסקונט בירושלים. עו"ד יצחק מולכו הוא מהאנשים הקרובים ביותר לנתניהו ומשמש שליחו המדיני המיוחד.

כשנתניהו כיהן כראש הממשלה ב-1999, פעל מולכו כשליחו האישי לעניינים מדיניים וניהל את השיחות עם הפלסטינים. עו"ד דוד שמרון, שותפו של מולכו למשרד עורכי הדין וגם גיסו, ייצג את נתניהו באותן שנים בשתי פרשות שבהן נחשד עם רעייתו - בפרשת המתנות ובפרשת עמדי.

מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה כי "זהו ניסיון להטיל דופי בנתניהו תוך התעלמות מהעובדות. ההשקעה בחשבון המדובר ב-2002-1999 לא יכולה הייתה להיות מקלט מס, כי באותן שנים לא הייתה חובה בתשלום מס על ריביות שהושגו בחו"ל. החשבון המדובר נסגר. הוא היה פעיל רק מ-1999, אחרי סיום כהונתו הראשונה של נתניהו, ועד לחזרתו לממשלה ב-2002. עוד לפני כניסתו לתפקיד שר החוץ, ב-6.11.2002, הופסקה הפעילות בחשבון, ונשארו בו רק 24 פאונד ו-404 דולר לצורך כיסוי עמלות.

"החשבון נפתח משיקולי תשואה ולא משיקולי מס, וגם לא יכול היה להיות בו יתרון מס, כיוון שכאמור באותן שנים שהחשבון היה פעיל בהן לא הייתה חובה בתשלום מס על ריביות בחו"ל. החשבון דווח בשקיפות מלאה לרשויות בישראל, ובכלל זה לרשויות המס. כמו כן, החשבון דווח בהצהרות ההון שהגיש נתניהו".

החשבון באי ג'רזי

התפקידים הציבוריים של בנימין נתניהו

עוד כתבות

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

מי קיבל מידע פנים על מניית הפלא של ת"א? החשד שבודקת רשות ני"ע

זינוק חסר תקדים הפך את מניית ארית לכוכבת של הבורסה ● כעת חושדת הרשות בעבירות מידע פנים, על פי הערכות בשוק, ע"י בכיר בבית השקעות ● ארית: "בטוחים שהעניין יסתיים בלא כלום"

פרופ' צביקה אקשטיין, דיקן ביה''ס טיומקין לכלכלה ומנהל באוניברסיטת רייכמן, יועץ למרכז לצמיחה פיננסית / צילום: באדיבות בנק הפועלים

המומחה שמסביר: מה תעשה מלחמה עם איראן לדולר?

פרופ' צבי אקשטיין, ראש מכון אהרון והמשנה לנגיד לשעבר, מנתח את הדילמות של בנק ישראל מול השקל החזק ● מדוע הריבית עשויה לרדת בשבוע הבא בפעם השלישית ברציפות, ומהו תרחיש הקיצון שיוביל להתערבות ישירה במסחר בדולר?

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

לראשונה: רכיבים לצוללות של גרמניה ייוצרו בישראל

אלביט וחברת טיסנקרופ מערכות ימיות הגרמנית חנכו קו ייצור חדש בישראל לייצור רכיבי מבנה תת־ימיים לצוללות ● כחלק משיתוף־הפעולה אלביט תקים מתקן ייצור חדש לרכיבי GRP תת־ימיים ● בתוך כך הודיעה אלביט על מספר חוזים נוספים בהיקף של מאות מיליוני דולרים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

רעננה / צילום: Shutterstock, defotoberg

פסק הדין שמחייב את הרשויות המקומיות בתשלום מס חדש

עיריית רעננה תחויב במס רכישה בגובה 34 אלף שקל על שטחים ציבוריים שקיבלה במסגרת תוכנית יזמית, לאחר שוועדת ערר דחתה את טענתה להפקעה ● ההכרעה עשויה להשפיע על מחלוקות דומות המתנהלות מול רשויות נוספות בפרויקטים ברחבי הארץ, וברשות המסים מעריכים כי הסוגיה תתגלגל לבסוף לפתחו של העליון

אוניית צים LNG / צילום: Mr YC Chou

זכרונות מעסקת טאואר: הסיבה שמניית צים זינקה לפחות מהשווי במכירה

השווי של צים זינק אל פחות משווי העסקה בגלל החשש שזו לא תצא לפועל ● השגת האישורים הנדרשים לעסקה צפויה להימשך עוד חודשים ארוכים, והחששות כבר צפים על פני השטח

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - אך מדוע הסתפק בפסיקת הוצאות משפט נמוכות?

נתב''ג / צילום: Shutterstock

לקראת סגירת השמיים? הוכרז סכסוך עבודה בענף התעופה

הסכסוך יחול על למעלה מ-11 אלף עובדים בחברות התעופה אל על, ארקיע, ישראייר ואייר חיפה וכן על רשות שדות התעופה ● הרקע לסכסוך הוא הכוונה להקים בסיס פעילות של וויזאייר בישראל ללא היוועצות עם נציגות הכובדים בענף התעופה

בשר בסופרמרקט / צילום: תמר מצפי

האסדרה בשוק הבשר שתוריד את המחירים ב-15%

במשך שנים הרגולציה במדינת ישראל אסרה על מכירת בשר טחון שהגיע טחון מהמפעל ברשתות השיווק ובקצביות ● בקרוב - בעקבות עבודת מטה משותפת בין משרד החקלאות, רשות האסדרה ומשרד הבריאות - זה הולך להשתנות

רחפנים של חברת אקסטנד / צילום: אקסטנד

חברת הרחפנים שמגיעה לוול סטריט וממחישה עד כמה התחום לוהט

כניסתה הצפויה של אקסטנד הישראלית לנאסד"ק לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אינה אירוע נקודתי ● תחום הרחפנים עובר מתמחור של טרנד חם לתמחור של תשתית אסטרטגית גלובלית

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: זה כלי המלחמה היקר ביותר בעולם והוא בדרך לכאן

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום

חיים כצמן, מייסד ומנכ''ל ג'י סיטי / צילום: אריק סולטן

בשוק מנסים להבין: למה מניית ג'י סיטי יורדת?

מניית חברת הנדל"ן המניב של חיים כצמן משלימה נפילה של 20% מתחילת החודש ● בשוק חוששים מפני אזהרת רווח שתגיע, אך מנגד יש מי שחושבים שכצמן רוצה לנצל את נפילת המניה כדי לקנות מניות נוספות בחברה ● בחברה לא נותרו אדישים והגיבו: "אין ברשות החברה כל מידע מהותי ביחס למצב החברה שטרם דווח לציבור"

פיצוצים בעיר בנדר עבאס, איראן. ארכיון / צילום: Reuters

מתקפה קרובה באיראן? מה חושבים באתר ההימורים הפופולרי

נפח ההימורים באתר פולימרקט המבוסס על חוכמת ההמונים, ולעתים גם על מידע פנים, קפץ בשעות האחרונות, אולם הסיכויים למתקפה קרובה באיראן נותרו לפי גולשי האתר נמוכים ● איזה תאריך מסומן כעת עם הסיכויים הגבוהים ביותר?

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

שוקי ניר, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: באדיבות סולאראדג'

"עוברים להתקפה": סולאראדג' ממשיכה להציג שיפור בתוצאות

לאחר שמניית חברת הטכנולוגיה לתחום האנרגיה הסולארית זינקה ב-120% בשנה האחרונה, היא מציגה עלייה של 71% בהכנסות הרבעון וצמצום ההפסד ● המנכ"ל: "נתמקד בצמיחה רווחית"

דני מירן, תושב יסוד המעלה ואביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

דני מירן: "מה שהמדינה נותנת לשורדי השבי לא מספיק"

"לא רק לשבים יש בעיות כלכליות, גם למשפחות החטופים, ולא רק במעגל הראשון אלא גם במעגל השני והשלישי" - כך סיפר דני מירן, אביו של שורד השבי עמרי מירן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי מי שחזר לקריית שמונה זו אוכלוסייה שצריכה חיזוק, עידוד ותמיכה

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

חיילי מילואים / צילום: דובר צה''ל

הנתונים חושפים: כ־60% מהבקשות לפטר מילואימניקים מאושרות

שנתיים לתוך המלחמה, נתוני משרד הביטחון ל–2025 חושפים חולשה משמעותית במעטפת ההגנה התעסוקתית של המשרתים ● כ–60% מבקשות המעסיקים לפיטורים חריגים התקבלו, ומנגד שיעור גבוה מהתלונות על פגיעה בזכויות המילואימניקים נדחו