גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הסרגל הדיגיטלי: איזו חברת אשראי מובילה בפעילות הניו-מדיה?

בעוד לאומי קארד וישרכארט עושות עבודה טובה בזירות הדיגיטליות, כאל מדשדשת בזירת המובייל ומטילה צל גם על דיינרס שבבעלותה

כרטיסי האשראי הפכו כבר מזמן להיות חלק בלתי נפרד מהארנק של הישראלי הממוצע. למעשה, כמעט כל ישראלי מחזיק כרטיס אשראי וביוני אשתקד היו בשוק המקומי כ-6.5 מיליון כרטיסים. מי ששולט בשוק הזה הן 3 חברות, ששתיים מהן - ישראכרט וכאל - מחזיקות בשני כרטיסים נוספים (אמריקן אקספרס ודיינרס, בהתאמה). מדובר בשליטה מורחבת, כולל דרך כרטיסים חוץ-בנקאיים, אך אלה עדיין שוליים יחסית לעומת שיעור של 73% של הכרטיסים הבנקאיים.

הישראלים משתמשים לא מעט בכרטיסים שלהם, אך עדיין ביחס נמוך יחסית לממוצע במדינות מפותחות, עם 99.8 פעולות לנפש בשנה לעומת ממוצע של 124.5.

עם זאת, השימוש הניכר נותן את אותותיו גם בעולמות הדיגיטל. בשנים האחרונות החברות משקיעות יותר ויותר בפעילות בערוצי האונליין השונים, לצד מתן הטבות וכן שירותים נלווים, כדי להעניק ערך מוסף דוגמת הזמנת מוניות, אפשרות לתשלום בחניונים ועוד.

במהלך ינואר האחרון בדקנו את הפעילות הדיגיטלית של 5 חברות כרטיסי האשראי המובילות בישראל במסגרת "הסרגל הדיגיטלי" - פרויקט משותף של "גלובס" עם מקאן דיגיטל, יחידת הפרסום הדיגיטלי של מקאן-אריקסון, וסוכנות המדיה החברתית Blonde 2.0. אל המקום הראשון הגיעה לאומי קארד, בזכות פעילות מקיפה וענפה בכל ערוצי האונליין השונים.

במבט כולל, ניתן לראות שכל חברות האשראי צריכות להשקיע הרבה יותר ביצירת מעורבות עם גולשי פייסבוק ולא רק לקדם הטבות. כמו כן, ניתן לראות כי כל החברות משקיעות בקידום אורגני במנועי החיפוש, כשלאומי קארד בולטת בראש לעומת הפעילות המינימלית של דיינרס.

באשר למובייל, רק ישראכרט ולאומי קארד השכילו להתאים את האתר שלהן לגלישה מהמובייל.

1. לאומי קארד: פעילות נכונה בכל הערוצים

לאומי קארד מנצחת בדיגיטל בזכות פעילות נכונה בכל הערוצים הרלוונטיים: האתר נוח לניווט ושומר על קו עיצובי אחיד במסכים ובתפריטים השונים, וכן מאפשר צ'אט עם נציג אמיתי ולא דיגיטלי כמו בישראכרט, מה שמייצר איכות ואמינות לפתרון בעיות, אך מנגד הוא לא תמיד זמין. כמו כן, האתר ניחן בתהליך הרשמה נוח ובמבחר רחב של דרכי צפייה בחיובי הכרטיס כמו טבלאות, גרפים ועוד. בנוסף, תהליך הזמנת הכרטיס באתר פשוט ונוח.

אפליקציית לאומי קארד מתמקדת בעיקר בהטבות, אך מאפשרת גם גישה לחשבון האישי ולקבל הודעות. בנוסף, היא מאפשרת לשלם בחניונים אך רק בתל-אביב, וכן מקיימת שיתוף-פעולה עם שירות המוניות גט טקסי. כמו כן, היא מציעה הזמנת מדבקת אשראי לטלפון, שבאמצעותה ניתן להצמיד את המכשיר להתקנים מיוחדים בבתי עסק שונים ברחבי הארץ ובעולם ולשלם דרך הסלולרי. האתר המותאם למובייל נוח ומעוצב יפה, עם הפנייה להטבות ולשאר שירותים, רק חבל שבחלק מהמקרים הוא פשוט מפנה לאתר הרגיל.

עמוד הפייסבוק מציע את ערוץ הפינוקים, שמאפשר לצבור נקודות על-ידי מילוי משימות שונות, כמו משחקים או צירוף חברים, ואותן ניתן להמיר להטבות שונות. בנוסף, ניתן למצוא פה טאב שירות לקוחות אך כל המיני-טאבים בתוכו לא עובדים. הפעילות עצמה בעמוד נעה בין קידום הטבות שונות בכרטיס האשראי לבין תחרויות בדמות "ספרו לנו על.. ותשתתפו בהגרלה". החברה מצליחה לייצר מעורבות גבוהה יחסית בפייסבוק. עמוד היו-טיוב של לאומי קארד מלא בתוכן, שמורכב ברובו מפרסומות בכיכוב הפרזנטורים, בהן גם כמה סרטונים מקוריים ומשעשעים שלא שודרו בטלוויזיה. עם זאת, כמות הצפיות לא גבוהה יחסית לכמות הסרטונים.

* לאומי קארד היא לקוחה של משרד הפרסום מקאן-אריקסון.

לאומי קארד

2. ישראכרט: אפליקציה נוחה, אתר פנימי מיושן

עמוד הבית של אתר ישראכרט נראה מושך ומעוצב, אך מספיק קליק אחד על חלק נכבד מהפריטים באתר, כולל כניסה לחשבון האישי, וחוזרים אחורה בזמן לאתר הפנימי והלא מעוצב של ישראכרט. לא ברור למה בחברה לא השקיעו מאמץ לא רק בלשמור על קו עיצובי ושפה אחידה, אלא בלחדש קצת את האתר המיושן.

החיבור האישי באתר קצת מסורבל, כשכניסה עם הפרטים האישיים למצב החשבון האישי לא מאפשרת חיבור לאתר ההטבות ולהיפך - לכל אחד חיבור שונה. האתר אמנם מאפשר "שיחה" עם נציג דיגיטלי, אך אין אפשרות באתר לדבר עם נציג אמיתי בשר ודם.

החברה מפעילה אתר מותאם למובייל, אך כזה שמאפשר רק לבחור הטבות ולא מעבר לזה. לשאר הפעולות יש צורך בהורדת האפליקציה, שיש לציין כי היא מתגלה כנוחה במיוחד לשימוש, מעוצבת ופונקציונלית למדי. האפליקציה מאפשרת גישה נוחה לעולם ההטבות, כולל אפשרויות כמו חיפוש הטבות מבוסס מיקום, ניווט לבית העסק או הזמנה ישירות מהנייד, לצד אפשרות לשלם מהנייד במסגרת שיתוף-פעולה עם חברת MyCheck וכן אפשרות להזמין מהסלולר דרך מיזם Taxi Pay.

עמוד הפייסבוק מציג הטבות ואפשרות לפנות לשירות לקוחות בשני טאבים שונים. ישראכרט צריכה לעשות קצת ניקיון וריענון של הטאבים כמו ישראכרט סיטי, תחרות שהסתיימה באוגוסט, או שניים של "אקס פקטור", שהגמר שלה שודר כבר לפני שבועיים. ישנה כמות קטנה יחסית של מעורבות מצד הגולשים, שנובעת בין היתר מכך שהפוסטים ברובם מנסים לקדם הטבות ותחרויות ולא שמים דגש על יצירת שיחה עם הגולשים. ביו-טיוב יש כ-2 מיליון צפיות אך התוכן רובו ככולו מורכב מפרסומות בלבד. בטוויטר אין מה לחפש מלבד הדהוד פוסטים מהפייסבוק.

ישראכרט

3. כאל: מפספסת במובייל

האתר של כאל הוא אולי לא המילה האחרונה בעולם העיצוב האינטרנטי, אך הוא בהחלט עושה את העבודה עם אסתטיות ויכולת קלה יחסית למצוא את רוב הפיצ'רים. החברה מציגה מידע נרחב אודות מועדוני הלקוחות השונים שעובדים עמה, מדריכים ואפילו מחשבון חביב על המרת מטבעות בחו"ל. האתר מאפשר גם לבצע שירותי אשראי שונים, אך מנגד חסרה אפשרות לצ'אט אונליין עם נציג.

כאל מפספסת בגדול במובייל: לא רק שהאתר שלה אינו מותאם לגלישה ממכשירים ניידים, אלא גם האפליקציה לא ממש מיטיבה עם המשתמשים. כניסה להטבות תפנה לאתר, באופן שמקשה לקרוא. כניסה לשירות לקוחות תפנה למספר טלפון, ללא יכולת להשאיר הודעה כתובה. מה שכן אפשר לקבל כאן הוא בחינת החיובים של האשראי והזמנת כרטיס חדש.

בפייסבוק רמת המעורבות של הגולשים נמוכה במיוחד. מרביתם עוסקים בקידום הטבות, לצד תחרויות אינסטגרם נחמדות. מנגד, הטאב "רגע קל" כבר ממש לא מעודכן ומתייחס לתחרות לשנה העברית החדשה שהייתה לפני 4.5 חודשים. כך גם עמוד האירועים, שלא עודכן מאז יולי 2013. החברה משתמשת אמנם בפייסבוק כדי לגייס עובדים, אך לא ברור למה לא לאגד אותם תחת "דרושים" ובמקום זאת הם מופיעים תחת שמות הערים שבהן נדרשים העובדים.

כאל

4. אמריקן אקספרס: פייסבוק פעיל, אך איפה שאר הרשתות החברתיות?

האתר מצליח לשלב בין עיצוב וצבעוניות לבין הרצון לייצר רוח עסקית בהתאם לקהל היעד של המותג. התפריטים נוחים לתפעול, נוח למצוא את האינפורמציה ודי פשוט להתחבר ולהזמין כרטיס. עם זאת, האתר הפנימי ללקוחות די מאכזב. למעשה ובדומה לדיינרס, מדובר באתר של לקוחות החברה-האם ישראכרט, על כל הבעיות הכרוכות בכך. בכל הקשור להנעה לפעולה, מדובר בחברת האשראי היחידה שלא דוחפת קדימה את הטבות הכרטיס אם כי היא שמה את האפליקציה בקדמת הבמה.

האפליקציה מתמקדת בהטבות ומאפשרת גם ביצוע פעולות בסיסיות. היא יפה ונוחה לשימוש, בדומה לאפיון של אתר הבית. מבחינת אתר מותאם - אין כזה.

בפייסבוק יש מעט לייקים יחסית, אך הם פעילים. הפוסטים נעים בין קידום הטבות שונות לבין פוסטים על ערכי הכרטיס ותחרויות שונות. העמוד שומר על תדירות עדכון גבוהה. מעבר לפייסבוק - אין טוויטר, יו-טיוב או אינסטגרם.

5. דיינרס: חוסר השקעה בטיפול במותג דיגיטלי מזוהה

כרטיס האשראי של דיינרס סובל מעט מחוסר אישיות. דף הבית יושב תחת אתר כאל ולא נהנה מדומיין משלו ועל מובייל אין ממש מה לדבר - בלי אתר מותאם ועם הישענות מלאה על אפליקציית כאל.

האתר עצמו מציע בעיקר מידע נרחב על סוגי הכרטיסים השונים, הצגת הטבות וכן אפשרות להזמנת כרטיס.

חוסר ההשקעה והטיפול הדיגיטלי במותג של דיינרס בא לידי ביטוי גם במדיה החברתית. עמוד הבית אינו כולל כל הפנייה לרשתות החברתיות, שלמעשה מסתכמות בעמוד פייסבוק בלבד. הפעילות שם סובבת באופן כמעט מוחלט סביב הטבות ולא סביב יצירת מעורבות עם הגולשים. גם ההטבות עצמן עמוסות בטקסט, הרבה אותיות קטנות ומעט מדי ויזואל ותמונות מושכות.

מלבד זאת, יש טאבים שמפנים לאתר להצטרפות למועדונים השונים, לצד מתן שירות לקוחות. בעמוד יש תחרות שהסתיימה וטאב אינסטגרם יפה אך שלא ברור הקשר שלו לערכי המותג.

כרטיסי אשראי

עוד כתבות

מתוך הקמפיין של רשות המסים / צילום: צילום מסך מיוטיוב

תוכנית הדגל של רשות המסים נכנסת היום לתוקף. כל מה שכדאי לדעת

תוכנית "חשבוניות ישראל" של רשות המסים למאבק בהון השחור, שתאפשר לקזז מע"מ מחשבונית רק לאחר קבלת מספר מיוחד, נכנסה היום לתוקף ● איך התוכנית החדשה תעבוד, על מי היא חלה, ומהן הסנקציות על מי שלא יפעל לפי החקיקה החדשה? מומחי המס מסבירים

מפעילי כטב''מים בצה''ל / צילום: דובר צה''ל

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קלנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים ע"י משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שיישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

סיכונים גיאופוליטיים מוגברים משפיעים גם על מערכת הבנקאות הישראלית / אילוסטרציה: Shutterstock

כצעד משלים להורדת הדירוג של ישראל: S&P הורידה דירוג לבנקים לאומי והפועלים

בחברת הדירוג העולמית ציינו כי למרות שהם עוד מקווים שהסלמה מול איראן, חיזבאללה וחמאס תימנע, "הסיכונים הגיאופוליטיים הגבוהים ממילא איתם מתמודדת ישראל גדלו עוד יותר" • הדירוג של לאומי והפועלים ירדו ל-A-/A-2 • הדירוגים של מזרחי טפחות ודיסקונט נותרו זהים • לכולם תחזית שלילית אך בחברה ציינו כי הרווחיות הגבוהה עשויה לרכך את השפעת הסביבה השלילית

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

ד''ר רוני סימונס, עמותת שותפות מגן / צילום: ינאי יחיאל

שיטת טיפול חדשה מנסה לסייע ללוחמים במניעת פוסט טראומה

הגישה שמציעה עמותת שותפות מגן משכללת טיפול משנות ה-80 באמצעות טכנולוגיות מציאות רבודה, תנועות עיניים ושיטות לוויסות רגשי ● עד כה, מאות לוחמים ואנשי כוחות הביטחון עברו את הטיפול ●  ישראל מתגייסת

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מכרה זהב של טלקו בטג'יקיסטן. טונות של שאריות עפר / צילום: Reuters, NAZARALI PIRNAZAROV

מתנגדי הביטקוין אמרו שכרייתו צורכת תועפות חשמל, אך הוא לא מתקרב לנזק העצום מכריית זהב

מחיר הזהב הולך ועולה, והפקתו תובעת מחיר לא קטן: שחרור חומרים רעילים ומסרטנים, הרס צמחייה ומקורות מים, וחייהם של מאות הרוגים ואלפי פצועים שעסקו בכרייתו ● כשמנגד ניצבת כריית הביטקוין, שנשענת יותר ויותר על אנרגיה נקייה, נשאלת השאלה: מדוע מוצדק לבזבז כל כך הרבה נכסים סביבתיים רק כדי לכרות מהאדמה מתכת צהובה שתיקבר במרתפי הבנקים המרכזיים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש פועלת למכור שליטה באלרון בכ-50 מיליון דולר

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● הדיווח מגיע לאחר שחתמה לפני מספר חודשים על עסקה למכירת השליטה בחברת התקשורת סלקום