גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קטטות ברשות השידור: עכשיו חברי הוועד המנהל נגד גילת

חברי הוועד המנהל למנכ"ל אמיר גילת: "גם אנו הסכמנו שיש לערוך שינויים באגף גביית האגרה, אלא שכל ניסיון לערוך דיון מעמיק בכך נדחה על-ידך"

חלופת המכתבים הנמרצת בין ראשי רשות השידור נמשכת, והפעם מכתב ביקורתי של חברי הוועד המנהל של רשות השידור נגד היו"ר אמיר גילת.

קבוצת חברי הוועד המנהל של רשות השידור - ובהם המשנה ליו"ר אסתי אפלבאום-פולני, יואב הורביץ, גאולה אבידן, יעקב נווה ולנה קריינדליין - מגיבים אף הם למכתב שפורסם בראשונה ב"גלובס", ובו השווה גילת את הנהלת רשות השידור להנהלת בית-החולים הדסה והאיר שורה ארוכה של כשלים ברשות השידור.

אתמול (א') הגיב לדברים מנכ"ל רשות השידור, יוני בן-מנחם, וטען כי מרבית הכשלים מקורם טרם תקופתו, וכעת עושים זאת גם חברי הוועד המנהל.

יש לזכור כי בימים אלה משלים מבקר המדינה את הביקורת שלו באשר לרשות השידור, זאת לצד השלמת עבודת ועדת לנדס, ונראה כי הגורמים השונים ברשות מבקשים לכסות את עצמם מחשש למסקנות אישיות או תביעות עתידיות.

גילת תהה במכתבו מדוע נקלטים עובדים ברשות השידור, למרות שלא נעשה הליך פיטורים. על-פי נתונים שמציגים חברי הוועד המנהל, החל מ-1 בינואר 2011 ועד 31 בדצמבר 2013 נקלטו ומועסקים 150 עובדים ב-117 משרות; בשנת 2011 נקלטו 27 עובדים ב-24 משרות; בשנת 2012 נקלטו 83 ב-62 משרות; בשנת 2013 נקלטו 40 עובדים ב-31 משרות, מסך 150 שנקלטו 13 ממלאי-מקום בתקופה זו פרשו מרשות השידור 315 עובדים ב-300 משרות.

"כמו כן, באופן טבעי פרשו מהרשות במהלך תקופה זו כ-300 עובדים", נכתב. הנתונים הם נתונים שהעביר מנכ"ל רשות השידור לחברי הוועד המנהל.

על-פי חברי הוועד, "למיטב ידיעתנו, התפרסמו שני דוחות של מבקרת הפנים: דוח ראשון שהתפרסם בשנת 2010, ובו נמצאו ליקויים חריפים, אשר בימים אלה נלמד ומיושם על-ידי ההנהלה והוועד המנהל. משום מה 'נשכח' ממך, אמיר, שהדוח מתייחס לשנים 2006-2008, שנים בהן לא ההנהלה ולא המליאה הנוכחית ובוודאי לא הוועד המנהל כיהנו.

"דוח שני שפורסם ב-2013 התייחס, למיטב ידיעתנו, להתנהלות הרשות מסיום תקופת הדוח הקודם ועד לשנת 2013. בדוח זה נבדקו משרדי עורכי דין שונים המועסקים על-ידי הרשות. דוח זה הראה על התנהלות תקינה".

על-פי חברי הוועד, "הצגת תמונה קודרת שוב ושוב על אגף הגבייה כאחראי על כל מערך גביית הכנסות הרשות, כמו גם מינוף כל ידיעה שהתפרסמה על כשל בגבייה, נועדו ליצור דה-לגיטימציה לאגף זה מצד משלמי האגרה. גם אנו, כמוך, הסכמנו שיש לערוך שינויים באגף הגבייה על מנת ליצור מערך גבייה אפקטיבי וערכי, אלא שכל ניסיון לערוך דיון מעמיק המתבסס על כללים חשבונאיים שקופים נדחה על-ידך.

"לא זכורה לנו ישיבת עומק אחת שנעשתה בנושא זה. הפוך מכך; בסמוך לחודש אפריל 2013 התקיימה ישיבת מליאה שנושא חלופות לגביית אגרה נידונו בה. לפחות שניים מהמשתתפים: נמרוד לב ואסתי אפלבאום-פולני התייחסו בדבריהם לדחיפות בדיקת אלטרנטיבות לגביית האגרה, ורק לאחר לחץ בלתי מתפשר שלהם 'נאותת' לקבל החלטה בישיבת מליאה זו על בדיקת חלופות לגביית האגרה (תוכל לעיין בפירוט בתמליל הישיבה).

"לא זכור לנו כי נקטת בצעד אקטיבי למימוש החלטה זו מתוקף תפקידך כיו"ר, שהראייה האסטרטגית היא נר לרגליך. יתרה מכך, בישיבת המליאה שנערכה ב-2 בדצמבר התקבלה החלטה לבטל את מערך הגבייה הקיים, כשבפועל לא הצעת אלטרנטיבה ראויה, לא הגשת שום מסמך הבוחן את היתרונות והחסרונות בשינוי המוצע כפי שראוי היה להיות טרם קבלת החלטה קרדינלית מעין זו, דבר המצביע על מחדל ניהולי שלך מתוקף אחריותך על גיוס מקורות הכנסה ותקציב לרשות השידור.

"אבי כץ, מנהל הגבייה, סקר באותה ישיבת מליאה את הפגישות שהתקיימו עם רשות המסים, דיווח על אי-התקדמות המשא-ומתן מול רשות המסים בשל התנגדותם להתחייב שכחלק ממערך הגבייה, ייטלו על עצמם כל נושא משפטי אליו ידרשו, וכי בתנאים אלה מעבר הגבייה אל רשות המסים תרע את מצבה של הרשות, כיוון שרשות המסים תזכה בנתח נכבד מתשלום האגרה תוך אי-לקיחת שום סיכון, בעוד רשות השידור תצטרך להמשיך להעסיק משרדי עורכי דין בתשלום על מנת לגבות מסרבני תשלום האגרה. דבריו נפלו על אוזניים אטומות...

"על-פי הסקירה, באותה מליאה נאמר לך מפורשות כי רשות המסים אינה מצליחה לגבות כ-75% מהקנסות. האם החלטה מעין זו הייתה מתקבלת באופן זה לו היית מנהל חברה פרטית? הרי בבהילותך לבטל את מערך הגבייה כפי שהיה קיים ובטרם התגבשות חוזה מול גוף אחר, קשרת את ידיה של הרשות לנהל משא-ומתן בתנאים שיהיו לטובתה".

חברי הוועד המנהל טוענים כי גילת אינו מתנהל מול גורמי ההנהלה באופן אחראי, לשון המכתב. "מזמן ישיבות ללא תיאום עם חצי מחברי המליאה (לרבות הוועד המנהל); משמיט נושאים דחופים מסדר היום; מאשר נושאים מהותיים שלא הופיעו בסדר היום שהופץ, ודחופים רק לך בקידום מטרותייך האישיות לקעקוע מעמד רשות השידור והכפשתה לעיני כל; מבטל ישיבות מליאה שנקבעו מראש כשמתברר לך על-פי רשימת המשתתפים בה כי לא תמצא רוב להחלטותיך... הפסקת לזמן את הוועד המנהל באופן מכוון.

"על אף בקשות חוזרות ונשנות של חברי הוועד לא התכנסה ישיבה, למעט זו שאוזכרה למעלה, מחשש שלא תמצא רוב להתנהלותך הכושלת, כמו גם העברת נושאים מהוועד המנהל לוועדות המליאה במטרה לקבל אישור למהלכים שאינם עולים בקנה אחד עם הצהרותיך".

חברי הוועד טוענים כי גילת התחיל לטפל בתקציב הרשות במועד מאוחר ולא בא בדברים עם ההנהלה, משרד האוצר והשר הממונה.

"לו היית משוכנע באופן עמוק ביותר שבמדינת ישראל הקטנה בעלת משק ריכוזי יש צורך להילחם לפיתוחו והאדרתו של שידור ציבורי בלתי תלוי, שידור שאינו מכפיף עצמו לשום גורם מסחרי, היית בוודאי מתנהל אחרת.

"מנהל בעל שיעור-קומה היה מוצא דרכים להתעלות מעל מחלוקות ולהוביל את השידור הציבורי למקום הראוי לו. מנהל בעל שיעור-קומה היה מוצא דרכים לדרבן עובדים העושים ימים כלילות, מתוך אמונה כנה שלרשות יש את היכולת המוכחת להציע תכנים ערכיים המשפיעים על אופי החברה ומקבלי ההחלטות.

"היה ראוי שזמנך יוקדש למציאת דרכים למינוף והעצמת הרשות, לשם כך נבחרת. תחת זאת מצאת את עצמך נוטל את תפקידם של הלשכה המשפטית ושל מבקרת הפנים.

"הרטוריקה הנבובה מתוכן על 'צלצול השכמה', משל היית נביא זעם, לא תצליח להשכים את אלה שענייהם עצומות מפאת החול שזרית בהן. הוא לכל היותר יעורר את אלה שינסו לברר מה היו הישיגך עד כה".

יו"ר רשות השידור, אמיר גילת, מסר בתגובה: "את שהיה לי להגיד כבר קראו קוראי 'גלובס' במכתבי לחברי המליאה, ומעבר לכך אין לי מה להוסיף".

עוד כתבות

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

ח''כ שמחה רוטמן / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

המהפכה בדיני החוזים יוצאת לדרך: כך היא תעבוד

ועדת החוקה אישרה את הצעת החוק שהוביל היו"ר שמחה רוטמן לביטול הפסיקה המאפשרת לבתי משפט לפרש חוזים בהתאם לכוונת הצדדים ● במקומה, הצדדים לחוזה הם שיקבעו כיצד לפרשו, זולת מספר החרגות ● בענף חלוקים לגבי ההשלכות ונערכים לשינוי דרמטי

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

יירוט טיל מעזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

תבעו את הקבלן על איחור במסירת דירה, ובית המשפט קבע: מלחמת "חרבות ברזל" היא כוח עליון

בית המשפט המחוזי דחה ערעור של רוכשי דירה על איחור במסירה, וקבע כי הנחיות פיקוד העורף והשלכות המלחמה מהוות נסיבות בלתי צפויות, שמצדיקות את הדחייה בקיום החוזה

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

משוויץ לעזה: היזם שהתחיל בסייבר התקפי ורוצה עכשיו לתפוס מחבלים דרך הסלולר

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

גל קרובינר, מנכ''ל פאגאיה / צילום: יח''צ פאגאיה

מנכ"ל פאגאיה רוצה לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים

שלוש שנים לאחר הדרמה שנלוותה להנפקת פאגאיה בנאסד"ק, מציגה החברה לראשונה רווח נקי ● גל קרובינר, מנכ"ל ואחד ממייסדי החברה, מסמן יעד שאפתני: "להוכיח שאפשר לבנות חברת פינטק של עשרות מיליארדי דולרים מישראל" ● ההמלצה שלו ליזמים צעירים: "להשקיע בבחירת השותפים, ולהבין שזה כמעט כמו נישואים"

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

כוחות צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

1 מכל 3 צעירים בסיכון להתמכרות: חיילים בסדיר ומילואימניקים צעירים בסיכון מוגבר

נתוני המרכז הישראלי להתמכרויות ולבריאות הנפש מגלים שמאז 2018 קפץ מספר המדווחים על בעיית התמכרות בכ־150% ● ובקרב בני 18־26 התופעה רחבה עוד יותר ● מנהלי המרכז מסבירים כיצד רצף המשברים בארץ מרחיב את מעגל ההתמכרויות ואיזה טיפול יחולל שינוי אמיתי

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: ap, Bernat Armangue

"אין כוח בעולם שיעצור עכשיו פרויקט תמ"א": בוועדות התכנון משנים גישה במתן היתרי בנייה

ההרס הרב שגרמו הטילים מאיראן העלה את הצורך בפתרונות מיגון מיידיים ● משיחות עם גורמים ובעלי תפקידים ברשויות ניכר כי לנגד עיניהם עומד הצורך בהפחתת הבירוקרטיה בוועדות, לצד פתרונות כמו היתרים מהירים להריסה, או מכירת דירות שנפגעו למדינה ● כמו כן, מורגשת ירידה בסרבנות לפרויקטים מצד דיירים ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד 

מטוסי קרב איראניים באספהאן / צילום: Reuters, WANA NEWS AGENCY

רגע אחרי הפסקת האש, איראן יוצאת לעסקת ענק. על הפרק: מטוסי קרב חדשים

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מיד לאחר כינון הפסקת האש, שר ההגנה האיראני המריא לסין עם מטרה אחת: לרכוש מטוסי קרב מדגם J-10C ● מדובר בחלופה זולה יותר למטוסי סוחוי 35 שלא סופקו לאיראן למרות הבטחות מצד רוסיה, ובקפיצת מדרגה טכנולוגית עבור הצי המיושן של הרפובליקה האסלאמית

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד