יו"ר רשות השידור: אי-סדרים ב-800 מ' ש' בשנה במערך הגבייה

גילת לחברי המליאה: "איפה המנכ"ל? איפה ההנהלה? הם כמו לא קיימים. אין ישיבות הנהלה סדירות, אין תוכניות עבודה, אין יעדים; זה כמו בהדסה"

יו"ר רשות השידור, אמיר גילת, יוצא למתקפה נוספת נגד הנהלת רשות השידור ומשווה אותה להנהלת בית-החולים הדסה.

"לעומת שתיקת הדירקטוריון בהדסה, שנציגיו לא קמו וזעקו אל מול קריסת בית-החולים, הרי שבמליאת רשות השידור דווקא יש מספר חברי מליאה - במיוחד בוועדת הכספים ובוועדת הביקורת - שמתריעים מזה תקופה ארוכה על התנהלותה הנפסדת של ההנהלה", כתב גילת לחברי מליאת רשות השידור. "ההנהלה עדיין מסרבת לעכל כי בשל הקפאת הרפורמה נרשמה לרשות הערת 'עסק חי' המחייבת ריסון תקציבי, וממשיכה לנהל חגיגות ללא כיסוי תקציבי".

על-פי גילת, ההנהלה קולטת עובדים חדשים שלא כדין. "הרפורמה הוקפאה, אבל למצבת כוח-האדם נוספו עוד עשרות רבות של עובדים חדשים. ביקורת פנימית שיזמו המוסדות גילתה כי רובם נקלטו של כדין. גם ההנחיות שניתנו להנהלה לתקן את הליקויים לא יושמו. רק השבוע התברר כי מאז דוח הביקורת הקודם בנושא זה, נקלטו ברשות עוד עשרות עובדים. ואם לא די בכך, הרי שלאחרונה נחשפו אי-סדרים במערך הגבייה של הרשות בסכום אדיר של כ-800 מיליון שקל בשנה. במחצית הראשונה של 2013 ביצעה ההנהלה חריגה של מיליוני שקלים מתקציב השעות הנוספות שמגיע ל-74 מיליון שקל.

"חברים במליאה גילו אחריות וחשפו את הליקויים. אלמלא פעילות המוסדות, היה ממשיך מערך הגבייה לפעול כבימים ימימה, לא הייתה מתבצעת בקרה תקציבית של הפקות המקור, וחברי ההנהלה היו ממשיכים בחגיגת השעות הנוספות".

גילת שואל: "איפה המנכ"ל? איפה ההנהלה? הם כמו לא קיימים. ברשות השידור לא מתקיימות ישיבות הנהלה סדירות, אין תוכניות עבודה, ואין יעדים. המנכ"ל וההנהלה לא מגיעים לישיבות המוסדות ומשבשים במתכוון את פעילותם... הצעת התקציב האחרונה שהוגשה למוסדות לא הייתה מאוזנת, והיה בה גירעון של יותר מ-45 מיליון שקל. מי אמור לכסות אותו?

"מכתבי זה נועד להוות צלצול השכמה, ככל הנראה אחרון, לחברי המליאה שמעדיפים לגלגל עיניים ולחטוא לתפקידם. האם לא די ברשימה זו בכדי להבין כמה קרובים המנכ"ל וההנהלה בשערי צדק להנהלת הדסה?".

"גילת מנסה להתנער מאחריות"

מהנהלת רשות השידור נמסר בתגובה: "גילת, יו"ר הרשות, 'שכח' את אחריותו כיו"ר המכהן בתפקידו למעלה מ-3 שנים ומנסה להתנער ממנה. עוד יותר תמוהה העובדה שבחר להתנהל בגסות מילולית כנגד המנהלים, והוא מנסה להסתיר את העובדה שהוא בחר בכולם בוועדת המכרזים שבראשה עמד, והדבר מעלה תהיות רבות על אמינותו.

"סוד גלוי הוא כי בעקבות פרישת העובדים רשות השידור נמצאת במחסור בכוח-אדם במחלקות שהן חיוניות ומתנהלת בקושי רב. גילת 'שכח' עוד פעם לציין שהיו צריכים לפרוש כ-700 עובדים במסגרת הרפורמה ולא רק להיקלט 150 עובדים.

"כל העובדים שנקלטו, נקלטו בתהליך תקין על-פי החלטת הוועד המנהל, שקבע מפתח של שני פורשים תמורת כל עובד שנקלט. כמו כן, נקלטו ממלאי-מקום במקום עובדים שיצאו לחופשה עקב הריון או מחלה. עובדים אחרים נבחרו במכרז, וחלקם האחר בוועדות קבלה על-פי הנוהל ועל-פי חוות-הדעת המשפטיות.

"גילת השמיט ממכתבו, כהרגלו, את העובדה שבטיוטת הדוח כתוב שהמצב השתפר לעומת שנים קודמות. עוד יצוין כי חלק מהעובדים במערכת בהוראת בית הדין לעבודה, וגם את עובדה זו בחר היו"ר להשמיט.

"לעניין אי-הסדרים שנתגלו באגף הגבייה - גם פה, למרבה הפלא, בוחר גילת להשמיט עובדות ו'שוכח' משום מה עובדות משמעותיות אשר שופכות אור אחר ואמיתי על המצב. בשנת 2010 הוכן דוח על אגף הגבייה לגבי השנים 2006-2008 על-ידי רואה חשבון חיצוני. הדוח העלה ממצאים חמורים אשר הועברו ללשכה המשפטית. גם פה, כמובן, שכח גילת לציין כי מדובר על תקופה שהמנכל הנוכחי וההנהלה הבכירה לא כיהנו בתפקידיהם הנוכחיים.

"לכן, סמוך ובטוח כי ניסיונותיו הנואלים של גילת להטיח רפש בהנהלה נדונו לכישלון מראש ומעלים במקרה הטוב גיחוך. הדוח השני בנושא הגהייה, שנערך בשנת 2013, טיפל ב-3 משרדי עורכי דין נוספים והצביע על התנהלות תקינה.

"מיותר לציין כי דוחות הביקורת נערכו על-ידי רואה חשבון חיצוני. מנכל הרשות קורא לחברי מליאת רשות השידור להתעמק בעובדות ולא לתת למכתבים שקריים ומגמתיים להשפיע עליהם. לגבי אופיו ודרך התנהלותו של אמיר גילת, בוחרת הנהלת הרשות שלא להגיב, מפאת הכבוד שהיא רוחשת למשרה שהוא נושא בה".

נזכיר כי אתר "גלובס" פרסם היום כתבה נרחבת על התנהלות עורכי הדין שנשכרו על-ידי רשות השידור לשמש כגובי אגרה.