גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מהם השינויים שמתכננת ועדת לנדס ברשות השידור?

מתקרב רגע האמת של שר התקשורת גלעד ארדן ■ יו"ר ועד הטכנאים בערוץ 1 אמנם טוען כי "הרשות לא תשתנה" - אבל יש סיבות להניח שהפעם הוא טועה

השר גלעד ארדן הוא שר התקשורת הראשון זה שנים שמחזיק גם בתיק האחראי על ביצוע חוק רשות השידור. רק בעובדה הזאת יש פוטנציאל אמיתי לשינוי בשוק המדיה הישראלי המעורער.

פחות מחצי שנה לאחר כניסתו למשרד, החליט ארדן לעצור את הרפורמה שנוסחה בידי העובדים, ההנהלות, משרד האוצר וההסתדרות. עופר עיני בעצמו ניצח אז על החתימות הסופיות והיה המבוגר האחראי שכינס את הצדדים לחתימה.

עצירת הרפורמה ברשות השידור, בשיתוף עם השר יאיר לפיד ובגיבוי מלא של המשנה ליועץ המשפטי לממשלה אבי ליכט, הייתה הכנסת אצבע לעינו של עיני. ‏

ארדן ולפיד הבינו אז שברפורמה שנחתמה והייתה אמורה לעלות בסופו של דבר 800 מיליון שקל, לא נותר הרבה יותר מהסכמי פרישה מצוינים לעובדים שילכו (כמיליון שקל לפורש) והסכמי עבודה סבירים למי שיישאר. כמעט כל ההמלצות הראשוניות של חברת תאסק שנגעו למבנה, למהות וליעילות נשרו לאורך הדיונים.

כשבגבו נושבת רוח חזקה של ציבור שקץ בתשלום האגרה, בגבייתה האגרסיבית ובהיעדר התמורה בעדה, החליט ארדן להקים ועדה בראשותו של המפיק רם לנדס, שתפקידה לנסח מתווה חדש לרשות השידור.‏

ארדן, מבחינתו, כבר ידע מה צריך לעשות - לסגור את רשות השידור כפי שהיא היום - ובכל זאת הוא, שמבין כי זו משימת הקדנציה שלו אם לא משימת חייו, זקוק להכשר ציבורי ולגיבוי משפטי. לכן הוא נתן לוועדת לנדס לעשות עבורו את העבודה הרשמית. ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בינתיים מביט על התהליך מהצד ולא עוצר אותו - שזה הרבה מאוד.

‎‎‏1. ההסתדרות: כמה עובדים יפוטרו?

‎‎עובדי רשות השידור נערכים כעת לקרב חייהם. במהלך השבוע הקרוב, ככל הנראה ביום שלישי, יוגשו לשר התקשורת גלעד ארדן המלצות ועדת לנדס, וכפי שפורסם בראשונה ב"גלובס", הרשות החדשה שעליה יומלץ לא תוכל למנות יותר מ-600-700 עובדים, כלומר, כ-1,000 עובדים יפוטרו, ואולי אף יותר.

במסגרת היערכות העובדים, יכנס השבוע יו"ר האיגוד המקצועי בהסתדרות, אבי ניסנקורן, את ראשי ועדי רשות השידור המאוגדים תחת כנפיו, הכוללים את רוב עובדי גוף השידור הציבורי (הם אינם כוללים את העובדים העיתונאיים, המאוגדים באגודות העיתונאים).

לפי הערכות, מדובר ביותר מ-1,000 איש, מתוך כ-1,600 עובדים ברדיו ובטלוויזיה. אנחנו כותבים "לפי הערכות", שכן אף אחד לא באמת יודע כמה עובדים יש היום ברשות השידור - לא במשרד האוצר ולא ברשות השידור עצמה.

בוועדת לנדס, שחברים בה גם נציגי משרד האוצר, מתנהלים עדיין דיונים בשאלה מה נכון יותר לעשות: לפטר את כל עובדי רשות השידור ולקלוט מחדש רק את הנחוצים שבהם במסגרת המינהלת החדשה שתוקם - או להעביר לרשות החדשה את העובדים ללא הליך פרישה.

כך או כך, כבר ברור שכדי לרכך ככל האפשר את העימות הצפוי עם ההסתדרות והעובדים, יכלול כנראה תהליך המעבר כמה אלמנטים מרכזיים מהרפורמה שעצרו שר התקשורת גלעד ארדן ושר האוצר יאיר לפיד ביולי 2013.

‏ ‎‎‏2. מבנה הרשות: להרוס ולבנות מחדש

‎‎בימים אלה מסיימת ועדת לנדס את עבודתה, לאחר שבחנה, בין היתר, מסמכים שהגישה לה חברת ייעוץ חיצונית בראשותו של רם בלניקוב. ארדן, מצדו, לא יצא לרגע מה"לופ", וההערכה היא שמעטות ההמלצות שיהיו שם שלא יהיה לרוחו.

ההמלצה המרכזית הצפויה: להקים מינהלת חדשה לצד רשות השידור, שבתוך כמה חודשים תיטול לידיה את כל סמכויות הרשות ופעילותה. ‏

דוח הוועדה צפוי לכלול עשרות המלצות - מהמלצות מבניות ועד המלצות ערכיות. לפי הערכות, ימליצו חברי הוועדה להשאיר את כל 8 תחנות קול ישראל כפי שהן היום ולבנות מחדש 3 ערוצי טלוויזיה - ערוץ 1, ערוץ בערבית (ככל הנראה 33) וערוץ ילדים ציבורי, שיבוסס על תוכני הטלוויזיה החינוכית שתאוחד עם רשות השידור.

רשות השידור תיבנה מחדש לחלוטין - אולפני רדיו וטלוויזיה חדשים, במבנה חדש שאינו אחד המבנים המשמשים היום את הרשות. דבר לא יבוסס על הרשות הקיימת - לא המתקנים ולא כוח-האדם הניהולי.

מבדיקה כלכלית שביצעה הוועדה, עולה כי רכישת מכשור חדש והקמה מחדש של הרשות תעלה עשרות מיליוני שקלים פחות מ-330 מיליון השקלים שהוקצבו ברפורמה הקודמת לשדרוג הטכנולוגי של הרשות. כזכור, לנדס עצמו הוא אחד האנשים היחידים בישראל שלקח חלק בהקמת שתי חברות חדשות בישראל ועמד על עצמאות ב"ברזלים" שלהן.‏

תקציב רשות השידור החדש יעמוד על כ-600 מיליון שקל, אך הדבר ייקבע סופית על-ידי המינהלת שתקום. ערוץ 1 יפיק בעצמו חדשות, אירועי ספורט ומשדרים לאומיים מיוחדים, וכל ההפקות האחרות - מדרמות ועד תוכניות תיעודה יהיו הפקות חיצוניות. מדובר בכ-200 מיליון שקל בשנה לפחות שיוזרמו למפיקים בישראל.

המלצה זו כבר עלתה בשלל ועדות קודמות, ובין היתר הומלצה גם על-ידי תאסק ומנכ"ל קשת לשעבר, אורי שנער. לא מן הנמנע כי שנער, המשמש כיום כיועץ לזכיינית רשת, יהיה זה שיעמוד בראש המינהלת המדוברת.

‎‎‏3. המינויים: להרחיק אותם מהדרג הפוליטי

‎‎לוועדת לנדס, כמו גם לשר ארדן, ברור שאין שום סיכוי להושיע את רשות השידור ללא טיפול בסוגיית המינויים הפוליטיים. ל"גלובס" נודע כי על-פי הצעת הוועדה, נושא המינויים יורחק מהדרג הפוליטי ככל האפשר.

כיום יו"ר רשות השידור ממונה על-ידי השר הממונה על הרשות, בברכתו של ראש הממשלה ובאישור הממשלה. היו"ר עומד בראש ועדת איתור שבוחרת את המנכ"ל. דברי ימי רשות השידור מלמדים כי דינו של כל מנכ"ל להסתכסך עם היו"ר שלו, ולו רק משום העובדה הפשוטה ששניהם מונו בסופו של דבר על-ידי ראש הממשלה.

‏על-פי המתווה החדש, מליאת רשות השידור שתמנה את המנכ"ל, תורכב ממספר אנשים מצומצם - פחות מ-13 חברים שעליהם מדבר החוק היום - והם יהיו כולם אנשי מקצוע בתחומי התקשורת, התרבות, הכספים והניהול.

לו היה יוצא לפועל מיזוג מועצת הכבלים והלוויין והרשות השנייה, אזי ההמלצה הייתה לקפל לשם גם את מליאת רשות השידור. רק באחרונה הופק דוח ביקורת פנימי של רשות השידור - גוף שעלותו כ-800 מיליון שקל בשנה - ולפיו יד ימין אינה יודעת מה יד שמאל עושה. איש אינו מפקח על הגבייה, אינו מנהל את כוח-האדם, והמליאה איבדה שליטה על ההנהלה ובשל כך גם על המינויים והתקציב.

דוח מבקר המדינה, שנמצא בימים אלה בשלב הטיוטה שלו, צפוי לתאר בחריפות את דרכי הניהול הקלוקלות ואת האופן הלא מבוקר שבו מתנהלים המכרזים להפקות חיצוניות בערוץ 1. עשרות מיליונים יוצאים החוצה, בדרכים הלא נכונות לאנשים הלא נכונים, ולעתים לא חוזרים כלל למסך הטלוויזיה.

הפיקוח על עבודת הרשות - שלפי המלצות ועדת לנדס תחולק לראשונה לפי משימות ציבוריות שיש לבצע - ייעשה בהתאם להמלצות מקצועיות ולא גחמות. כשהרשות תהיה יעילה יותר ותתחיל מבראשית, יהיה קל יותר לנהל אותה.

4. ‎‎האגרה: ארדן לא יוותר על רווח פוליטי

‎‎בכל הנוגע לרשות השידור, הסוגיה הכואבת מכולן מבחינת הציבור הישראלי היא סוגיית האגרה. הנושא הזה עדיין נמצא במחלוקת בוועדת לנדס, אך ההערכה היא כי לא תהיה המלצה לבטל את האגרה, מתוך הבנה ששידור ציבורי צריך להיות ממומן על-ידי הציבור ולא באמצעות העברות כספיות מהמדינה.

עם זאת, לפי הערכות, ייעול המערכת ומקסום ההכנסות מפרסום ברדיו ומחסויות בטלוויזיה יאפשרו לצמצם את תשלומי האגרה למינימום האפשרי. כדי שהאזרח ירגיש פחות את המס הזה, נבחנת אפשרות להעלות את מס אגרת הרישוי ולהפחית עד להעלים את מס הטלוויזיה המרגיז. כמו כן, ברור לכולם שהגבייה אינה צריכה להתבצע על-ידי רשות השידור, שאמורה לפגוש את לקוחותיה רק באמצעות התוכן.

‏האגרה היא הסוגייה שארדן יהיה חייב לטפל בה באופן האישי ביותר, ולו רק כדי למקסם את הישגו הפוליטי. אחרי שיוגש לו הדוח, הוא צפוי לערוך בו שינויים קלים, וההערכה היא שהוא יעשה כמיטב יכולתו להפוך את האגרה לבלתי מורגשת.

‏ 5. ‎‎החקיקה: מה יעשו הכנסת ונתניהו?

‏‎‎עם השלמת תיקוניו לדוח, יהיה ארדן נתון לחסדי הכנסת. האופוזיציה, ובכללה יושבי ועדת הכלכלה הנשלטת כיום בידי חברי מפלגת העבודה, לא תעשה לו חיים פשוטים.

קבלת המלצות לנדס משמעותה שינויי חקיקה אגרסיביים של חוק רשות השידור. הדיונים על סעיפיו צפויים לצאת לדרך במהלך מושב הקיץ, ובידי הכנסת לקבוע כמה זמן הם יימשכו.

‏ואחרי שהכנסת תעשה את שלה בהמלצות, יגיע תורו של ראש הממשלה. עד לרגע זה אף אחד לא יודע בדיוק מה חושב נתניהו על השינוי הדרמטי שמתכנן ארדן, וההערכה היא כי בשלב כזה או אחר יישמע קולו.

קולות בשוק התקשורת קוראים להביט היטב על סעיפי המינויים בדוח לנדס וצופים שאם יהיה שינוי, הוא יהיה שם. אחרי הכול, לא נתניהו יפספס את ההזדמנות לעצב בדמותו כלי תקשורת חדש בישראל. ‏‎‎‏

עיקרי ההמלצות של ועדת לנדס

עוד כתבות

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

מוצרים בסופרמרקט / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פרשת תיאום המחירים במזון: כתב אישום נגד סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ

רשות התחרות הגישה כתב אישום נגד משה גוזלי, סמנכ"ל מכירות בשסטוביץ, בגין השמדת ראיות ושיבוש מהלכי משפט ● בחודש פברואר האחרון הגישה רשות התחרות כתב אישום ראשון בפרשה נגד רשתות הקמעונאות ויקטורי, יוחננוף, סופר ברקת ומנהליהן ● עורך דינו של גוזלי: "טוב היה לו כתב האישום הזה לא היה בא לעולם"

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

קת'י ווד / צילום: Reuters

קראו לה משמידת הערך הגדולה מכולם, עכשיו היא כובשת את צמרת התשואות

קת'י ווד היא אחת המשקיעות הצבעוניות בוול סטריט ● עם אמונה בלתי מתפשרת בקריפטו ובטסלה, ווד יודעת לעיתים להציג תשואות שאף אחד אחר לא יודע, אבל גם להתרסק ● מתחילת השנה, היא זוכה להצלחה מסחררת. אבל האם זה יימשך?

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

גירושים. שיתוף נכסים עשוי להיווצר גם בלי כוונה מפורשת / אילוסטרציה: Shutterstock

ביהמ"ש הכריע: בעל ישלם לגרושתו 50 מיליון דולר - "אחד המקרים המקוממים"

סכסוך גירושים באלפיון העליון הוביל להכרעה דרמטית נגד מי שנקבע כי השתמש במומחיותו למקלטי מס ונאמנויות, כדי להסתיר רכוש משפחתי בהיקף של 75 מיליון דולר ● האישה צפויה לקבל כמחצית מהרכוש ומהבית, ובסך-הכול כ-50 מיליון דולר ● עורכי דינו של הבעל: "בפסק הדין נפלו טעויות חריפות, נערער"

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

נשיא טורקיה ארדואן עם עמיתו הסורי, אחמד אל–שרע / צילום: ap, Francisco Seco

טראמפ שם על השולחן: נשק לטורקיה בתמורה להסכם בין ישראל לסוריה

האמריקאים שואפים לצרף את סוריה להסכמי אברהם בעסקת חבילה: האיסור על מכירת F-35 לטורקיה יבוטל - בתמורה לנרמול יחסים עם ישראל ● החשש: היתרון האווירי של ישראל ייפגע

קיבוץ ניר עם, 2021 / צילום: אייל פישר

עם טכנולוגיה גרמנית: מפעל מחזור סוללות הרכב הגדול בישראל ייפתח בקיבוץ ניר עם

בהשקעה של 50 מיליון שקל: חברת BRI, יחד עם קבוצת סמלת, קבוצת דן תחבורה, קבוצת מאיר, קרן מוביליטק קפיטל ומשפחת נוסבאום החלו להקים בקיבוץ ניר עם מפעל למחזור סוללות של רכבים ואוטובוסים חשמליים ● המפעל נבנה בטכנולוגיה גרמנית, ועובדים מגרמניה הוזמנו כדי להשתתף בבניה

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

שמואל דונרשטיין / צילום: אייל טואג

אחרי תשע שנים, פועלים אקוויטי נפרד מהחזקותיו ברב בריח: מיהם המוסדיים שרכשו?

בית ההשקעות מור ולצידו סדרה של קרנות גידור רכשו מניות רב בריח בסכום של 55 מיליון שקלים ● המכירה התבצעה בדיסקאונט של כ-10% ממחיר השוק, אך עדיין גבוה ב-57% ביחס לשער מניית רב בריח מלפני כשנה