גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיים יבין על המלצות לנדס: "מציע להירגע ולראות מה ייצא"

בכירים ברשות השידור, בהווה ובעבר, מקבלים בתחושות מעורבות את ההמלצות על סגירת הרשות וביטול האגרה ■ דליה מזור: "זה כמו שסוגרים בית"

"כמו שסוגרים לך בית, זה עצוב וקשה מאוד לעכל את זה". כמה מהדמויות המוכרות מרשות השידור הביעו הבוקר (ה') צער רב למשמע מסקנות ועדת לנדס הקוראות לפירוקה של הרשות. עם זאת, יש שהרגיעו והזכירו כי עדיין לא נאמרה המילה האחרונה.

דליה מזור עבדה עשרות שנים ברשות השידור והייתה אחת מנשות הטלוויזיה הבולטות בערוץ הראשון. בין היתר היא הגישה את "מבט לחדשות" ואת "בוקר טוב ישראל". כששמעה על מסקנות הוועדה הקובעות שיש לסגור את המקום בו עבדה שנים רבות, היה לה קשה מאוד.

"זה עצוב לי מאוד", אמרה מזור בשיחה עם חדשות 2 Online. "אני לא חושבת שמי שעבד עשרות שנים במקום עבודה ונתן לו את חייו, יכול לחשוב שזה נכון לסגור אותו. אין בזה דבר משמח. אולי זה הצעד הנכון לעשות, אבל זה עצוב, כי המקום הגיע לאן שהוא הגיע".

"אני לא מתייחסת למה שטוב לציבור אלא למחשבות שלי - שזה כמו שמישהו בא וסוגר לך את הבית", הדגישה מזור. "לבי עם העובדים שיפוטרו".

גם יעקב אחימאיר, חתן פרס ישראל לתקשורת ואיש רשות השידור מזה שנים רבות, הצטרף לתחושות. "אני יכול להגיד שאני מרגיש עצוב מאוד", אמר אחימאיר.

יבין: "לנשום עמוק ולחכות"

המגיש המיתולוגי של ערוץ 1, חיים יבין, ביקש בשיחה עם חדשות 2 online להרגיע את הרוחות. "אני עוד לא רואה שסוגרים שום דבר", הזכיר יבין וציין כי לבו עם העובדים. "זו הוועדה ה-20 אם לא ה-30 במספר מאז כינון רשות השידור. היו עשרות ועדות, ושום דבר לא נעשה, ואני גם לא בטוח לגבי ההגדרה של שידור ציבורי. אני מציע לנשום עמוק ולחכות מה ייצא מהוועדה הזאת, על כולם להירגע".

נזכיר כי יבין היה בעברו מנהל הטלוויזיה הישראלית וזכה בפרס ישראל לתקשורת.

דניאל פאר, שפרש לפני 4 שנים מרשות השידור לאחר 47 שנים, היה בן פחות מ-20 כשהתחיל לעבוד שם. הוא הגיש את "מבט" לסירוגין וכן תוכניות שונות ובהן "על גלגלים", כמו גם אירועי תרבות רבים. "

אני חושש שסגירה טוטאלית תביא לכך שלא ירצו לקחת את המבוגרים, אלא צעירים לא מנוסים", אמר פאר בשיחה עם חדשות 2 Online. "זו לא רק המתת חסד אלא הוצאה להורג, והחולה עדיין לא גוסס, יש סימני חיים, וחבל שסוגרים".

יחד עם זאת, פאר הצטרף לתחושותיו של יבין וציין כי אין מגבלה עד מתי אפשר לדון בהמלצות של ועדת לנדס. "יש לי חשש שהממשלה, ראש הממשלה או הקואליציה לא ירצו כל-כך בקלות לשמוט מידיהם את האופציה שהם בשליטה כביכול", ציין, "אפילו הקואליציה, למרות מחיאות כפיים, לא תוסיף לנתק את עצמה מ'עטין' כזה".

מוועד עיתונאי קול ישראל נמסר כי הם יילמדו את מסקנות הוועדה בימים הקרובים ויגיבו במפורט בהמשך. "נעשה הכול כדי להבטיח שהשינוי שהוועדה שמה לה למטרה - בראש ובראשונה ניתוק הפוליטיקאים מהשידור הציבורי ויצירת שידור ציבורי אמיתי ועצמאי - אכן יתרחש", הם ציינו. "לא נוותר לרגע על זכויותינו ועל הזכויות המגיעות לשאר העובדים ברשות. לשם כך אנו מצפים לניהול משא-ומתן איתנו בעניין זה".

"התוכן של ערוץ 1 - הארדקור תרבותי"

מוטי שקלאר, מי שהיה מנכ"ל רשות השידור בין השנים 2006-2011, הביע שביעות-רצון ממסקנות ועדת לנדס, שכן לטענתו, כבר בתקופתו הוא ואנשיו חשבו על אפשרות מעין זו. "אם מסתכלים מלמעלה על הסיפור הזה, השידור הציבורי חייב לעבור את הטלטלה הזאת", קבע בשיחה עם חדשות 2 Online.

שקלאר, המשמש היום כיו"ר הערוץ הישראלי-יהודי שנמצא בהקמה, אומר כי הנקודה המשמעותית ביותר היא האוריינטציה של התוכן בערוץ: "האם הערוצים אמורים להתמודד מול הערוצים המסחריים, או שהם יודעים לבדל את עצמם ואומרים שהתוכן שלהם יהיה שונה לחלוטין והרייטינג הוא לא רלוונטי? כבר אז המלצתי שלא להיות בוועדת המדרוג".

לדבריו, התכנים הם בעלי ערך ציבורי רב שגם עוד 100 שנה יהיה להם שימוש מחקרי או ארכיוני. "בניגוד לריאליטי שיום אחרי שהיא מסתיימת היא צוללת, התוכן מערוץ 1 הוא מגובש ומוצק, שנוגע להארדקור התרבותי שלנו".

הוא ציין כי השינוי ייצר תוכן חדש וכן ידרוש התייחסות לתשתיות ולהסכמי העבודה. באשר לתשלום האגרה הוא אומר כי כבר בעבר ניסה לבטל את התשלום, אך ההתנגדות הייתה עצומה.

"כל מיני גורמים אמרו שבכך יהיה תלות של רשות השידור בממשלה", סיפר שקלאר. החיסרון היחיד, לטענתו, הוא תהליך הבדיקה הממושך שלא ברור איך יסתיים. "התהליך הזה מבורך - אם לא היו עושים את זה, רשות השידור הייתה גוועת, וזה כבר קורה".

עובדים רבים יפוטרו, האגרה תבוטל

לפי המלצות ועדת לנדס, שפורסמו היום, תפורק רשות השידור, ותקום רשות חדשה בתקציב נמוך יותר. כמו כן, החל מ-31 במארס 2015 תבוטל אגרת הטלוויזיה.

שר התקשורת הכריז במסיבת עיתונאים כי כחלק מהמתווה המוצע תוקם מינהלת חדשה שתקים את הערוץ החדש. במקביל, גוף שימונה לנושא יפרק את רשות השידור. רשות השידור החדשה תכלול את 8 רשתות קול ישראל ו-3 ערוצי טלוויזיה: ערוץ 1, שיהיה הערוץ המרכזי של השידור הציבורי; ערוץ 33 בערבית; וערוץ לילדים, בני 6-15, שיחליף את הטלוויזיה החינוכית.

כמו כן, תוקם חטיבת חדשות מאוחדת שתכלול את חדשות הטלוויזיה והרדיו בעברית והחדשות בטלוויזיה וברדיו בערבית.

"עובדים רבים של רשות השידור יפוטרו", התריע שר התקשורת גלעד ארדן, אך הבטיח: "הם יזכו לפיצויים הולמים".

עמדה: ביטול אגרת רשות השידור מבורך - אך לגמרי לא מספיק

כצעד מחאה על ההמלצות, עשרות עובדי רשות השידור יבלו את יום ראשון הקרוב בקברי הצדיקים בצפון הארץ ויבקרו בהר מירון ובקברו של התנא רבי יהודה בר' אילעי. מדובר באתר שלטענתם מסוגל "לדאוג לפרנסה ולבטל את רוע הגזירה".

מי משארגנו את הנסיעה לתפילה היו העיתונאי אורי רווח ואסייג בן-חמו מוועד העובדים ברשות השידור, שציינו כי היו עיתונאים שבעקבות ההודעה הבוקר ביקשו להצטרף לנסיעה.

שלשום (ג') ערכו עיתונאי הרדיו של קול ישראל כנס תמיכה בתחנת הרדיו הציבורית, לקראת פרסום מסקנות ועדת לנדס, שהיו אמורות להתפרסם אתמול, אך בשל השתלטות צה"ל על ספינת הנשק בלב ים, הצגתן נדחתה להבוקר. בכירי התקשורת השתתפו בכנס, ובהם בכירים מכלי תקשורת רבים.

עוד כתבות

מאגר לוויתן. בעיגול: עבד אל־פתאח א־סיסי, נשיא מצרים / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

עסקת הגז ב-35 מיליארד דולר עם מצרים תקועה, וקטאר מנסה להיכנס לתמונה

העיכוב המתמשך באישור עסקת הענק ליצוא גז ממאגר לוויתן למצרים פותח פתח לקטאר להציע לקהיר אספקת גז טבעי מונזל בהיקפי ענק ● בינתיים גורמים ישראליים ומצריים זועמים, ולגלובס נודע כי שורת בכירים אמריקאים בראשות טראמפ מנסים לפתור את הפלונטר

שדה התעופה רמון / צילום: Shutterstock

דוח המבקר: מערכות התחבורה לא מוכנות כראוי לשעת חירום

כשלים במענה רפואי, היעדר מסגרות עבודה סדורות ותיאום לקוי: דוח מבקר המדינה שפורסם היום מצביע על פערים מרכזיים במוכנות מערכות התחבורה המרכזיות בישראל להתמודדות עם תרחישי חירום ● מה יקרה בשדה התעופה רמון במקרה של אירוע רב־נפגעים, ולמה ירדה כשירות המאבטחים בקו האדום?

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה אדומה בוול סטריט; המניה שזינקה לאחר שאנבידיה השקיעה בה

אירופה ננעלה בירידות קלות ● אנבידיה רכשה מניות סינופסיס בהיקף של 2 מיליארד דולר ● המניות הביטחוניות באירופה ירדו על רקע המגעים לסיום מלחמת רוסיה־אוקראינה ● פעילות המפעלים בסין התכווצה בחודש השמיני ברציפות ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין צנח

מסיושי סאן, מנכ''ל סופטבנק / צילום: ap, Ahn Young-joon

"בכיתי": מייסד סופטבנק מסביר למה החליט למכור מניות אנבידיה

מייסד הקונצרן היפני הגדול, מסיושי סאן, סיפר כי סופטבנק מכרה את החזקותיה באנבידיה כדי לממן השקעות חדשות בתחום הבינה המלאכותית, כולל OpenAI ● בנוסף, הוא דחה את החששות בשווקים על "בועת בינה מלאכותית", ואמר כי אלו שטוענים זאת "אינם חכמים מספיק"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

המסחר בבורסה ננעל במגמה מעורבת; אל על ומניות הביטוח ירדו

ת"א 35 עלה ב-0.1%, ת"א 90 ירד בכ-0.7% ● ירידות בוול סטריט ● סדרה של נתוני מאקרו בארה"ב תקבע את הכיוון אליו ילכו השווקים בדצמבר ● וגם: בנק ההשקעות ג'פריס מסמן שתי מניות צמיחה "במחיר סביר" שצפויות להניב ביצועים חזקים ב-2026

יפית גריאני / צילום: כדיה לוי

דירקטוריון כאל בחר: יפית גריאני מונתה למנכ"לית

לגריאני צפויים לא מעט אתגרים בניהול חברת כרטיסי האשראי, ובראשם הליך המכירה של מניות החברה שצפוי להימשך עוד חודשים ארוכים ● גריאני שימשה בעבר הלא רחוק  כמשנה למנכ"לית ישראכרט

שלמה אליהו, דוד פורר, ישי דוידי, זוהר לוי, אהרון פרנקל / איור: גיל ג'יבלי

עלייתם של הפיננסיירים, והשכירים שהפכו למיליונרים: מעולם לא ראינו שנה כזאת בתל אביב

מדוד פורר דרך שלמה אליהו ועד זוהר לוי: בעלי העניין בחברות הנסחרות בת"א ניצלו את העליות החדות בבורסה כדי למכור מניות בהיקף גבוה פי 3 מבשנה שעברה - כמעט 16 מיליארד שקל, ושברו את שיא כל הזמנים ● וגם: השכירים שמכרו מניות בעשרות מיליוני שקלים

הפגנה בירושלים נגד גיוס חרדים לצה''ל / צילום: Reuters, Ilia Yefimovich

"השלכות כלכליות הרסניות": אגף התקציבים באוצר נגד מתווה חוק הגיוס

טיוטת החוק לפטור מגיוס, שהוגשה בשבוע שעבר, מעוררת התנגדות גם באגף התקציבים: "מתווה זה לא יביא להגדלת היקף המתגייסים" ● לפי האוצר, החוק יביא להפסד של עשרות מיליארדי שקלים למשק ולהכבדת הנטל על משרתי המילואים

החזר מס על תרומות יוצא לדרך / צילום: Shutterstock

כללי המס משתנים, רוב העמותות לא ערוכות: איך תקבלו החזרים על תרומות

היקף התרומות בישראל עומד על כ-4 מיליארד שקל בשנה, בגינם ניתן כמיליארד שקל זיכוי ממס ● בעקבות רפורמה חדשה של רשות המסים, החל מינואר תרומה שלא דווחה במערכת דיגיטלית לא תזכה בהטבת מס

מאגר הגז לוויתן / צילום: אלבטרוס

התקדמות משמעותית במגעים על עסקת היצוא בין משרד האנרגיה לחברות הגז

לגלובס נודע על התקדמות משמעותית במגעים לגבי עסקת הגז הענקית עם מצרים בהיקף של 35 מיליארד דולר ● לפי המתווה, חברות הגז יתחייבו לספק גז למשק המקומי במחיר נמוך יותר, שיוצמדו למה שנקבע במתווה

אמבולנס של הצלב האדום ברצועת עזה (ארכיון)

חמאס: העברנו לישראל את אחד משני החללים החטופים שנותרו

משרד הבריאות: הממצאים שהועברו מחמאס הגיעו למכון לרפואה משפטית לצורך זיהוי ● למרות ההסכם: ממשלת לבנון מאפשרת - וחיזבאללה ממשיך להתעצם ● שני חיילים נפצעו קל הבוקר בפיגוע דקירה ביישוב עטרת בבנימין; המחבל חוסל ● הלילה חוסל המחבל שדרס אמש לוחמת בפיגוע בחברון, אחרי שניסה לדרוס שוב את הלוחמים ● קטאר: נמשכים מאמצי התיווך כדי להגיע לשלב ב' בהסכם הפסקת האש בעזה ● עדכונים שוטפים

בנייה בתל אביב / צילום: Shutterstock

בדקנו דוחות של 9 חברות: בכמה נמכרה דירה ממוצעת בשדה דב?

ירידה של 24% במספר הדירות שנמכרו ושל 9% במחיר הממוצע: דוחות תשע חברות נדל"ן בולטות חושפים מה באמת קורה בשוק הדיור בישראל ● וגם: מדוע סיום המלחמה לא הביא לזינוק במכירות, ומי מכרה מאות דירות במחיר ממוצע של 6.6 מיליון שקל?

הכוח בשוק הרכב עבר לקונים: הצפת דגמים, ירידות מחירים והסערה הצפויה ב-2026

שוק הרכב צפוי להמשיך לעמוד ב-2026 בסימן המעבר מ"שוק של מוכרים" ל"שוק של קונים" ● על הפרק: ירידת המחירים צפויה להמשיך בשל המלחמות השיווקיות בין היצרנים הסינים והיבואנים שלהם, קטגוריות חדשות ידרסו קיימות, והסביבה התחרותית תהפוך קשה עוד יותר

רינת אשכנזי כלכלנית ראשית הפניקס בית השקעות / צילום: טומי הרפז

הכלכלנית שמסתכלת על השוק הישראלי ב־2026 ורואה "פיל בחדר"

רינת אשכנזי, הכלכלנית הראשית של הפניקס בית השקעות, ממליצה לקראת השנה החדשה להגדיל החזקות מעבר לים, ולחפש שני נתונים מרכזיים בכל השקעה חדשה: מאזן חזק ורווחיות גבוהה ● וגם: מהו ה"פיל שבחדר" שמאיים על התשואות בישראל בעתיד?

פערים במחירי הדירות / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אותו בניין בתל אביב, שתי דירות שונות. למה יש פער משמעותי במחיר?

רובעים 3 ו־4, שעברו גל של התחדשות עירונית ומזוהים עם "תל אביב של פעם", נחשבים למבוקשים במיוחד בשוק הנדל"ן ● אך בעוד שמחירי דירות מסוימות נשארים גבוהים, דירות בקומות נמוכות ועורפיות רושמות ירידות משמעותיות ויוצרות פערים גדולים בין דירות סמוכות

מבצעי בלאק פריידיי / צילום: ap, David Zalubowski

המרוויחים הגדולים מהבלאק פריידיי: ענף מוצרי החשמל וענף המחשבים

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף האופנה הוא מהנפגעים הגדולים בנובמבר, בשל תחרות בינלאומית חזקה

עו''ד עמית בכר, ראש לשכת עורכי הדין / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

עורכי הדין גזרו קופון מהמלצות על יועצים חיצוניים. עכשיו הלשכה שמה ברקס

ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מרחיבה את האיסור להמליץ ללקוחות על יועצים חיצוניים תמורת תשלום, מעורכי דין בתחום ההתחדשות העירונית - לכלל התחומים ● איך בכל זאת אפשר להמליץ?

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס / צילום: LSI

"מישהו צריך לומר שהתינוק מכוער": למגייס הטאלנטים המוביל יש מסר ליזמים הישראלים

ג'ו מאלינגס, מייסד קבוצת מאלינגס האמריקאית, הוא ממגייסי הטאלנטים הבולטים בתעשיית הביומד ● בראיון לגלובס הוא מסביר מדוע דווקא עכשיו הוא רוצה לפעול בארץ, ואילו טעויות יזמים ישראלים עושים כשהם מגייסים בחו"ל

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: שלומי יוסף

האוצר למשרדי הממשלה: הכינו צעדי התייעלות בשל הגדלת תקציב הביטחון

רה"מ נתניהו הבהיר לאחרונה כי בכוונתו להוביל הגדלה דרמטית של תקציב הביטחון, ב-250-350 מיליארד שקל במשך עשור ● על רקע זה, באוצר פנו הבוקר למנכ"לי משרדי הממשלה בדרישה להציג צעדי התייעלות שיאושרו יחד עם הצעת התקציב בממשלה בעוד יומיים

תעשיות ביטחוניות / צילום: צילומים: אלביט מערכות, אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

למרות ההנחיות: חברות ביטחוניות שילמו מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות

מבקר המדינה פרסם דוח בנוגע לבקרה של משרד הביטחון על השימוש ב"משווקים" במסגרת עסקאות יצוא ביטחוני ● לפי הדוח, החברות הביטחוניות הישראליות התחייבו לשלם מאות מיליוני דולרים למשווקים בגין עסקאות בין השנים 2024-2022 ● עוד עולה כי לא הוקם מנגנון לביצוע ביקורות לעמידתן של החברות הביטחוניות בכללי הציות