גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

חיים יבין על המלצות לנדס: "מציע להירגע ולראות מה ייצא"

בכירים ברשות השידור, בהווה ובעבר, מקבלים בתחושות מעורבות את ההמלצות על סגירת הרשות וביטול האגרה ■ דליה מזור: "זה כמו שסוגרים בית"

"כמו שסוגרים לך בית, זה עצוב וקשה מאוד לעכל את זה". כמה מהדמויות המוכרות מרשות השידור הביעו הבוקר (ה') צער רב למשמע מסקנות ועדת לנדס הקוראות לפירוקה של הרשות. עם זאת, יש שהרגיעו והזכירו כי עדיין לא נאמרה המילה האחרונה.

דליה מזור עבדה עשרות שנים ברשות השידור והייתה אחת מנשות הטלוויזיה הבולטות בערוץ הראשון. בין היתר היא הגישה את "מבט לחדשות" ואת "בוקר טוב ישראל". כששמעה על מסקנות הוועדה הקובעות שיש לסגור את המקום בו עבדה שנים רבות, היה לה קשה מאוד.

"זה עצוב לי מאוד", אמרה מזור בשיחה עם חדשות 2 Online. "אני לא חושבת שמי שעבד עשרות שנים במקום עבודה ונתן לו את חייו, יכול לחשוב שזה נכון לסגור אותו. אין בזה דבר משמח. אולי זה הצעד הנכון לעשות, אבל זה עצוב, כי המקום הגיע לאן שהוא הגיע".

"אני לא מתייחסת למה שטוב לציבור אלא למחשבות שלי - שזה כמו שמישהו בא וסוגר לך את הבית", הדגישה מזור. "לבי עם העובדים שיפוטרו".

גם יעקב אחימאיר, חתן פרס ישראל לתקשורת ואיש רשות השידור מזה שנים רבות, הצטרף לתחושות. "אני יכול להגיד שאני מרגיש עצוב מאוד", אמר אחימאיר.

יבין: "לנשום עמוק ולחכות"

המגיש המיתולוגי של ערוץ 1, חיים יבין, ביקש בשיחה עם חדשות 2 online להרגיע את הרוחות. "אני עוד לא רואה שסוגרים שום דבר", הזכיר יבין וציין כי לבו עם העובדים. "זו הוועדה ה-20 אם לא ה-30 במספר מאז כינון רשות השידור. היו עשרות ועדות, ושום דבר לא נעשה, ואני גם לא בטוח לגבי ההגדרה של שידור ציבורי. אני מציע לנשום עמוק ולחכות מה ייצא מהוועדה הזאת, על כולם להירגע".

נזכיר כי יבין היה בעברו מנהל הטלוויזיה הישראלית וזכה בפרס ישראל לתקשורת.

דניאל פאר, שפרש לפני 4 שנים מרשות השידור לאחר 47 שנים, היה בן פחות מ-20 כשהתחיל לעבוד שם. הוא הגיש את "מבט" לסירוגין וכן תוכניות שונות ובהן "על גלגלים", כמו גם אירועי תרבות רבים. "

אני חושש שסגירה טוטאלית תביא לכך שלא ירצו לקחת את המבוגרים, אלא צעירים לא מנוסים", אמר פאר בשיחה עם חדשות 2 Online. "זו לא רק המתת חסד אלא הוצאה להורג, והחולה עדיין לא גוסס, יש סימני חיים, וחבל שסוגרים".

יחד עם זאת, פאר הצטרף לתחושותיו של יבין וציין כי אין מגבלה עד מתי אפשר לדון בהמלצות של ועדת לנדס. "יש לי חשש שהממשלה, ראש הממשלה או הקואליציה לא ירצו כל-כך בקלות לשמוט מידיהם את האופציה שהם בשליטה כביכול", ציין, "אפילו הקואליציה, למרות מחיאות כפיים, לא תוסיף לנתק את עצמה מ'עטין' כזה".

מוועד עיתונאי קול ישראל נמסר כי הם יילמדו את מסקנות הוועדה בימים הקרובים ויגיבו במפורט בהמשך. "נעשה הכול כדי להבטיח שהשינוי שהוועדה שמה לה למטרה - בראש ובראשונה ניתוק הפוליטיקאים מהשידור הציבורי ויצירת שידור ציבורי אמיתי ועצמאי - אכן יתרחש", הם ציינו. "לא נוותר לרגע על זכויותינו ועל הזכויות המגיעות לשאר העובדים ברשות. לשם כך אנו מצפים לניהול משא-ומתן איתנו בעניין זה".

"התוכן של ערוץ 1 - הארדקור תרבותי"

מוטי שקלאר, מי שהיה מנכ"ל רשות השידור בין השנים 2006-2011, הביע שביעות-רצון ממסקנות ועדת לנדס, שכן לטענתו, כבר בתקופתו הוא ואנשיו חשבו על אפשרות מעין זו. "אם מסתכלים מלמעלה על הסיפור הזה, השידור הציבורי חייב לעבור את הטלטלה הזאת", קבע בשיחה עם חדשות 2 Online.

שקלאר, המשמש היום כיו"ר הערוץ הישראלי-יהודי שנמצא בהקמה, אומר כי הנקודה המשמעותית ביותר היא האוריינטציה של התוכן בערוץ: "האם הערוצים אמורים להתמודד מול הערוצים המסחריים, או שהם יודעים לבדל את עצמם ואומרים שהתוכן שלהם יהיה שונה לחלוטין והרייטינג הוא לא רלוונטי? כבר אז המלצתי שלא להיות בוועדת המדרוג".

לדבריו, התכנים הם בעלי ערך ציבורי רב שגם עוד 100 שנה יהיה להם שימוש מחקרי או ארכיוני. "בניגוד לריאליטי שיום אחרי שהיא מסתיימת היא צוללת, התוכן מערוץ 1 הוא מגובש ומוצק, שנוגע להארדקור התרבותי שלנו".

הוא ציין כי השינוי ייצר תוכן חדש וכן ידרוש התייחסות לתשתיות ולהסכמי העבודה. באשר לתשלום האגרה הוא אומר כי כבר בעבר ניסה לבטל את התשלום, אך ההתנגדות הייתה עצומה.

"כל מיני גורמים אמרו שבכך יהיה תלות של רשות השידור בממשלה", סיפר שקלאר. החיסרון היחיד, לטענתו, הוא תהליך הבדיקה הממושך שלא ברור איך יסתיים. "התהליך הזה מבורך - אם לא היו עושים את זה, רשות השידור הייתה גוועת, וזה כבר קורה".

עובדים רבים יפוטרו, האגרה תבוטל

לפי המלצות ועדת לנדס, שפורסמו היום, תפורק רשות השידור, ותקום רשות חדשה בתקציב נמוך יותר. כמו כן, החל מ-31 במארס 2015 תבוטל אגרת הטלוויזיה.

שר התקשורת הכריז במסיבת עיתונאים כי כחלק מהמתווה המוצע תוקם מינהלת חדשה שתקים את הערוץ החדש. במקביל, גוף שימונה לנושא יפרק את רשות השידור. רשות השידור החדשה תכלול את 8 רשתות קול ישראל ו-3 ערוצי טלוויזיה: ערוץ 1, שיהיה הערוץ המרכזי של השידור הציבורי; ערוץ 33 בערבית; וערוץ לילדים, בני 6-15, שיחליף את הטלוויזיה החינוכית.

כמו כן, תוקם חטיבת חדשות מאוחדת שתכלול את חדשות הטלוויזיה והרדיו בעברית והחדשות בטלוויזיה וברדיו בערבית.

"עובדים רבים של רשות השידור יפוטרו", התריע שר התקשורת גלעד ארדן, אך הבטיח: "הם יזכו לפיצויים הולמים".

עמדה: ביטול אגרת רשות השידור מבורך - אך לגמרי לא מספיק

כצעד מחאה על ההמלצות, עשרות עובדי רשות השידור יבלו את יום ראשון הקרוב בקברי הצדיקים בצפון הארץ ויבקרו בהר מירון ובקברו של התנא רבי יהודה בר' אילעי. מדובר באתר שלטענתם מסוגל "לדאוג לפרנסה ולבטל את רוע הגזירה".

מי משארגנו את הנסיעה לתפילה היו העיתונאי אורי רווח ואסייג בן-חמו מוועד העובדים ברשות השידור, שציינו כי היו עיתונאים שבעקבות ההודעה הבוקר ביקשו להצטרף לנסיעה.

שלשום (ג') ערכו עיתונאי הרדיו של קול ישראל כנס תמיכה בתחנת הרדיו הציבורית, לקראת פרסום מסקנות ועדת לנדס, שהיו אמורות להתפרסם אתמול, אך בשל השתלטות צה"ל על ספינת הנשק בלב ים, הצגתן נדחתה להבוקר. בכירי התקשורת השתתפו בכנס, ובהם בכירים מכלי תקשורת רבים.

עוד כתבות

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

רשות המסים / צילום: איל יצהר

רשות המסים החמירה את הכללים ועוררה סערה: "עלולה לגרום לתאונות מס רבות"

תזכיר חוק חדש של רשות המסים קובע שמי ששהה בארץ למשך 75 יום בשנה - ייחשב לתושב לצרכי מס וכלל הכנסותיו בישראל ובחו"ל ימוסו ● המהלך צפוי להשפיע לרעה על ישראלים ברילוקיישן ותושבי חוץ שמרבים לבקר בארץ ● מהם עיקרי השינוי ואילו השלכות יהיו לו על תכנון מס עתידי? ● גלובס עושה סדר

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

נתב''ג / צילום: Shutterstock

ההצעה והסערה: האם מי שנתקעו בחו"ל בזמן המלחמה יקבלו פיצוי של עד 450 דולר ליום?

ועדת הכלכלה היתה אמורה לדון במתווה לפיצוי הישראלים שנתקעו בחו"ל במבצע "עם כלביא" ● על הפרק: מתווה שמציע החזרי הוצאות לינה ומחיה שיכול להגיע אף ל-450 דולר לנוסע ● אז למה ההצעה לא עלתה לדיון ומי יפצה את הנוסעים?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

בית חולים לחולי נפש שלוותה / צילום: איל יצהר

תוכנית משרד הבריאות: תוך עשור מהיום לא יהיו בתי חולים פסיכיאטריים עצמאיים בישראל

משרד הבריאות הודיע היום כי בעקבות המלצות ועדת ירקוני, יחל מהלך להטעמת בתי החולים הפסיכיאטריים בתוך בתי החולים הכלליים ● תוך שנה כבר צפויים שני בתי חולים פסיכיאטריים להיקלט בבתי חולים כלליים, והמשרד צופה כי תוך עשור המהלך יושלם