גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעליים ב-17 אלף שקל ביום אחד, 30 אלף שקל על גוצ'י, 20 אלף על צעיפים ותיקים במסע שופינג בפריז: כך בזבזה החשודה במעילה ב-yes עשרות מ' ש'

תדפיסי הקניות של פזית ולד, המואשמת שמעלה ב-31 מ' ש' ב-yes, חושפים התמכרות לקניות, חולשה לנעליים ובזבוז של 50-70 אלף שקל בשבוע

לאחר הפרסום בשבוע שעבר במגזין mako על השתלשלות העניינים שהובילה להונאת הענק בחברת yes, שביצעה עפ"י החשד מנהלת החשבונות הזוטרה פזית ולד, היום (א') מפרסם אתר mako מה בדיוק עשתה ולד עם הכסף. מתדפיסי כרטיסי האשראי, עולה תמונה של מסע בזבוזים נהנתני במיוחד.

ולד, בת ה-35 מהרצליה, אם לשלושה ילדים, הצליחה במשך 14 שנה לגנוב 31 מיליון שקל מקופת החברה בה עבדה ולבזבז את מרבית הכסף על מסעות קנייה ראוותניים. נגד ולד הוגש כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בתל אביב המייחס לה זיוף של 673 צ'קים והפקדת המחאות בחשבון בנק פיקטיבי, אליו העבירה את הכסף כדי לבזבז אותו בקניות.

הפרקליטות דורשת לעצור את ולד עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה בנימוק שהיא מהווה סכנה לציבור בעוד שפרקליטה עו"ד בני כץ דורש לשחררה למעצר בית בטענה שלחברה עצמה ובכיריה יש אשמה תורמת למתרחש, משום שלדבריו, לא ייתכן שהיא הצליחה לגנוב כאלו סכומים בלי שאף אחד בחברה שם לב לכך.

עיון בתדפיסי כרטיסי האשראי של ולד ושל בעלה בין השנים 2007-2014, חושף את אורח חייה הראוותניים של ולד וכנראה שופך אור נוסף על התמכרותה לקניות ולשופינג.

"היא הייתה יכולה בפעם אחת שהגיעה לחנות לבזבז 15-20 אלף שקל בלי להניף עפעף. לקנות את הכי יקר והכי טוב. היא הייתה לקוחה שכל אחד היה רוצה. קונה בטוב טעם, מבינה מאוד בבגדי מעצבים", סיפרה ל-mako עובדת באחת מחנויות הבגדים אליהם נהגה להגיע ולד, "לפעמים היא באה לבד או יחד עם הילדים שלה. אני ושאר המוכרות הבנו שיש לה כסף. כרטיס האשראי שלה תמיד אושר בלי שום בעיות, עבר חלק. תמיד כשהגיעה נתנו לה שירות vip, הראנו לה את הקולקציות הכי חדשות ולפעמים היינו מתקשרים אליה לעדכן אותה בדברים חדשים".

30,000 שקל בגוצ'י, 10,000 שקל בפדני

מהתדפיסים אפשר לראות שוולד אהבה במיוחד את בגדי המעצבים הנמכרים אצל גילת חסדאי וענת טל. לאורך השנים היא רכשה אצלן בגדים ואביזרי אופנה בסכומים של כ-150 אלף שקל. באחד המקרים היא רכשה ביומיים בגדים בסכום של 38 אלף שקל. בדרך כלל, מסע הקניות של ולד אצל השתיים הזו נע בין 5,000 שקל ל-12 אלף שקל בממוצע.

בחנות ההלבשה "גוסיפ-אביב" שברמת אביב בזבזה ולד 12 אלף שקל בקנייה אחת. בגוצ'י רכשה ביותר מ-30 אלף שקל. בחנות התכשיטים היוקרתית "זורי תכשיטים" רכשה ולד לעצמה טבעות, שרשראות ועגילים ב-60 אלף שקל. לאחר מכן המשיכה לחנות "אימפרס תכשיטים" ורכשה שם תכשיטים ב-45 אלף שקל. ב"פדני תכשיטים" היא השאירה כ-10,000 שקל. במספר חנויות שעונים היא גיהצה את הכרטיס בסכומים שנעו בין 2,500 ל-5,000 שקל.

אין ספק שוולד ידעה מה היא קונה ואיפה היא קונה. אצל "לואי ויטון" היא רכשה תיקים ונעליים ביותר מ-30 אלף שקל. ממוצע הקניות שלה בחנות היה 7,500 שקל בכל קנייה. חנות נוספת שנהנתה מהלקוחה ולד המכורה לקניות היתה "הלגה עיצובים" שבכיכר המדינה. חנות יוקרתית לנעליים בגדים ואביזרי אופנה של מיטב המעצבים בעולם. אחת הקניות הסתיימה בגיהוץ כרטיס האשראי שלה ב-30 אלף שקל. כל קנייה של ולד בחנות בגדים זו נע בין 7,000 ל-15 אלף שקל בממוצע. היא בילתה עשרות פעמים בחנות הזו ובזבזה שם קרוב לרבע מיליון שקל. גם ב"פקטורי 54" ברמת אביב הכירו היטב את הלקוחה ולד. באחד הביקורים שלה בחנות היה בזבזה 24 אלף שקל על רכישת בגדים ונעליים. בסך הכל היא בזבזה שם יותר מ-50 אלף שקל בשנים האחרונות.

לרשימת חנויות הבגדים היוקרתיות שבהם ביקרה ולד אפשר לצרף את "בוטיק סיוון" חנות לבגדים ותכשיטים יוקרתיים במרכז שוסטר ברמת אביב ג', שם היא רכשה פריטים ב-100 אלף שקל. באחד המקרים היא בזבזה בקנייה אחת 16,723 שקל. בקנייה אחרת הסכום צמח ל-30 אלף שקל.

לוולד היתה חולשה גדולה מאוד בעיקר לנעליים. על פי ההערכות היא רכשה למעלה מ-1,000 זוגות נעליים במסעות הקניות שלה. חנות הנעליים האהובה ביותר על ולד היתה "מרי נעליים" בכיכר המדינה ובמרכז שוסטר. באחד המקרים רכשה ולד ביום אחד נעליים ב-17 אלף שקל. מספר שבועות לאחר מכן רכשה ביום אחד ב-16,550 שקל. בסך הכל היא רכשה שם נעליים בכ-200 אלף שקל.

18,000 שקל על חופשה באילת

כשוולד רצתה להירגע ולקחת פסק זמן ממסע הקניות היא הזמינה לא מעט חופשים בארץ ובעולם. כך למשל, היא הזמינה נופש במלון "דן" באילת לכל המשפחה ב-18 אלף שקל, או ל"הרודס". היא הזמינה טיסות במחלקה ראשונה ללונדון, ניו-יורק, פריז, רומא וברצלונה. בכלל ולד אהבה מאוד את פריז ואת מרכז הקניות היוקרתי "גלארי לאפייט", שם בזבזה באחד הביקורים כ-20 אלף שקל על רכישת תיקי "שאנל" וצעיפים של "ברברי" ומותגים אחרים.

ויש גם הוצאות על בילויים כמו סרטים, הצגות והרבה מאוד הופעות כמובן, הכל, במתחמי הוי.איי.פי. כך, למשל את ההופעה של ריהאנה היא ראתה מאוד מקרוב, ושילמה 1,380 שקל לשני כרטיסים. בסך הכל, אפשר לראות שבשבוע אחד יכולה הייתה ולד לרכוש פריטים בסכומים שנעו בין 50-70 אלף שקל. אגב, את ממרבית הפריטים היא לא נהנתה בעצמה ודאגה לחלק אותם לחברות ובני משפחה.

שאלת השאלות הייתה ונותרה, מה גורם לבחורה צעירה, נורמטיבית, אם לשלושה ילדים, בהם פעוט בן חצי שנה, לצאת במשך 14 שנה למסע קניות כזה? האם מדובר במחלה והאם ההתמכרות הזו היא שהובילה אותה למעילה הענקית שביצעה?

"ההתמכרות לקניות מדברת יותר לנשים"

פרופסור פנחס דנון, מומחה להתמכרות לשופינג שכתב את הספר "כולנו מכורים" טוען, כי שמונה אחוז מכלל האוכלוסייה בישראל מכורה לקניות. רק לפני עשור, היה מדובר בשני אחוזים בלבד. "אין ספק שמדובר בסוג של מחלת נפש. הייתה לי לקוחה מכורה לקניות שהסתירה מבעלה שהיא קנתה 185 ג'ינסים. היא לא הייתה צריכה כל כך הרבה ג'ינסים. היא סיפרה שבקושי השתמשה בארבעה ואת השאר הסתירה מבעלה", נזכר פרופ' דנון, "בסוף, במקרה כשרצה להחליף גלגל במכונית במהלך טיול, גילה בעלה עשרות ג'ינסים מוסתרים בתא המטען.

הבגד, השעון, התכשיט או הנעל לא מעניינת את המכורים, אלא הריגוש שיש בעצם הקנייה. הם לא זקוקים למרבית הפריטים שהם קונים. אחרי שהריגוש נעלם, הם חוזרים למציאות וחלקם נכנסים לדיכאון ושוב פעם מחפשים להשיג את הריגוש בכל מחיר. כדי להרגיש טוב הם ממשיכים במסעות הקניות גם אם זה אומר למכור בתים, רכוש או לגנוב כדי להשיג את המטרה שלהם - קניה.

"ההתמכרות חוצה את כל השכבות. המתמכרים לקניות מסתירים את זה מהסביבה הקרובה שלהם, משקרים, דואגים שהבעל או הילדים לא יידעו", מסביר פרופ' דנון ומדגיש, כי "ההתמכרות לקניות מדברת יותר לנשים מאשר לגברים. גברים מתמכרים יותר לסקס, לאינטרנט, להימורים ולאלכוהול.

"היום כשאתה יושב לקפה בקניון אי אפשר שלא להמשיך לקניות. הגירוי לקנות רק הולך וגובר בשנים האחרונות וזה די מדאיג. נשים למשל נהנות יותר מאוכל וקניות, גברים הרבה פחות. הבעיה היא שאנשים בישראל לא מבינים שזו מחלה שזקוקה לטיפול, הם חושבים שזה דבר נורמלי, שזה אופי של אדם. יש מעט מאוד נשים שמגיעות לטיפול מהתמכרות בקניות, המודעות לכך בישראל היא נמוכה מאוד. היחס של החברה לתופעה הזו הוא סלחני מאוד וזו הטעות", ציין פרופ' דנון, "99 אחוז מהמכורים לא צריכים את המוצרים שהם רוכשים".

ובחזרה לפרשת ולד. בית המשפט אישר בשבוע שעבר לחברת yes להטיל עיקולים זמניים במיליוני שקלים על חשבונות הבנק של ולד עצמה, של בעלה גיא, הוריה וכמה בני משפחה נוספים וכן על הפנטהאוז המפואר בהרצליה, בחשד שנרכש בכספי המעילה. החברה תובעת מהמשפחה 31 מיליון שקל.

עוד כתבות

זום גלובלי / צילום: Reuters

מה קורה לצוות כשחללית מתנתקת מהמסלול ועוד חדשות מהעולם

בהודו הוטל עונש מוות על ראשת הממשלה לשעבר, ובגרמניה מכירה פומבית עוררה סערה ● השבוע, באיחור של 9 ימים, שב צוות אסטרונאוטים מהחלל ● ואיזה סכסוך ארוך הגיע לסופו? ● זום גלובלי, מדור חדש

הפריצה ללובר. הגנבים החנו משאית עם סולם בשטח מת של מצלמות האבטחה המיושנות / צילום: ap, Alexander Turnbull

לא רק הלובר: גל פריצות למוזיאונים שוטף את צרפת

לפני כחודש נרעשה צרפת כשתכשיטי הכתר נשדדו מהלובר, אלא שזה רק קצה הקרחון ● מחירי הזהב שזינקו והאבטחה שנזנחה במשך שנים הנחיתו על המדינה לא פחות משמונה מקרי שוד מאתרי אמנות מרכזיים רק בחודשיים האחרונים, ואלה מצטרפים לגל שחווה אירופה כולה ● הוול סטריט ג'ורנל צלל אל מאחורי הקלעים של הפריצות הגדולות

אסדת הגז לוויתן / צילום: Lev Radin/Si

תחרות לגז הישראלי? ארה"ב תייצא גז למצרים ב-4 מיליארד דולר

"הארטרי פרטנרס" האמריקאית תייצא למצרים גז בשווי 4 מיליארד דולר בתצורת גז טבעי מונזל ● וזאת לאחר שמצרים כבר חתמה עם שותפות "לוויתן" על עסקת יצוא בשווי 35 מיליארד דולר ● ברגע האחרון, במשרד האנרגיה החליטו לעכב את היתר היצוא הסופי

יאן לקון. זכה בפרס טיורינג הנחשב / צילום: Reuters, Ron Sachs - CNP

40 שנה הוא צדק לגבי הבינה המלאכותית. עכשיו הוא חושב שכולם טועים

יאן לקון המציא רכיבי בסיס רבים של ה-AI המודרני ● כעת האיש החריג במטא משוכנע שרוב השחקנים בתחום מסונוורים ממודלי שפה גדולים כמו ChatGPT ושבתוך חמש שנים לכל היותר, הם יעלמו: "אף אדם שפוי לא ישתמש בהם יותר"

שר המשפטים יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לוין מינה רשמית את בן-חמו למפקח על חקירת הפצ"רית; בג"ץ הוציא צו שמעכב את המינוי

לפני יומיים הודיע שר המשפטים כי בכוונתו למנות את שופט המחוזי בדימוס לתפקיד, וזאת למרות שאינו עובד מדינה בכיר כפי שדרש בג"ץ ● ואולם, הנשיא עמית הוציא צו שמקפיא את המינוי בינתיים "מטעמי שימור המצב הקיים" ● לשכת עוה"ד הודיעה כי תעתור נגד המינוי לבג"ץ

מתוך ''משל החמ''ל - התצפיתניות של גזרת עזה'' / צילום: באדיבות היוצרת וספירו סרטים

"משל החמ"ל": אי אפשר להסיר את המבט

המיצג החדש במוזיאון תל אביב לאמנות של הבמאית והתסריטאית טליה לביא מביא את סיפורן של התצפיתניות בגזרת עזה ב-2016-2024 ● לא מדובר בתחקיר ההתרחשות ב-7 באוקטובר, אבל הסיפורים של הנשים הללו מלמדים יותר מכל מה באמת היה שם

מפעל סוגת - סוכר -  קרית גת / צילום: תמר מצפי

מלח הארץ וקפה נח'לה בדרך לבורסה: סוגת רוצה לגייס לפי שווי של 900 מיליון שקל

יצרנית ויבואנית המזון הגישה תשקיף ראשון לקראת הנפקה אשר צפויה לצאת לדרך עד סוף השנה ● החברה, המחזיקה בשורה ארוכה של מותגים פופולאריים, תתחיל להציג את פעילותה לגופי ההשקעות בשבוע הבא

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

באוצר מציגים הצעה למס חדש על הבנקים: כך הוא יעבוד

צוות משותף של משרד האוצר ובנק ישראל, לבחינת הטלת מס מיוחד על הבנקים, פירסם היום את מסקנותיו להערות הציבור ● החלופה המומלצת היא למס רווח דיפרנציאלי על רווחים של הבנקים העולים על 50%, בהשוואה לממוצע הרווחיות שלהם בשנים בהן סביבת הריבית הייתה נמוכה

לובי הבניין. אולם עצום ומרשים באורך 88 מטר שחוצה את הבניין עד מדיסון אווניו / צילום: Reuters, Anthony Behar

המגדל החדש של ג'יי.פי. מורגן צ'ייס: גורד שחקים עם נשמה אנושית

הבניין החדש של הבנק בפארק אווניו במנהטן, בעיצובו של משרד האדריכלים נורמן פוסטר, נבנה בעלות של כ־3 מיליארד דולר ● הוא מוסיף נופך מרהיב לקו הרקיע של ניו יורק ומשלב רגישות אנושית והתחשבות בשכונה, חרף ממדיו האדירים

כריך במשק בולדס / צילום: רינת בין יח''צ

במושב עלום ליד חדרה מצאנו פודטראק עם כריכים מושחתים שיצאו ממעשנה

עגלת קפה שמגישה טוסט כמהין, תערוכה שממשיכה פרויקט אמנות מיתולוגי מלפני 50 שנה, מסלולון בין עצי תות וחרוב וסנדוויץ' בשר חלומי ● ביקור במועצה אזורית מנשה

חזית המדע / צילום: Shutterstock

מחקר על מאות מיליוני תאי זרע מערער על אחד מעקרונות היסוד של האבולוציה

חוקרים מאוניברסיטת חיפה, הטכניון ואוניברסיטת גאנה גילו שבניגוד לתפיסה המקובלת כיום במדע, מוטציות גנטיות אינן אקראיות וייתכן שהן מושפעות מתהליך של למידה ● יכולות להיות לזה השלכות על האופן שבו נתגונן מפני מחלות בעתיד

מצב השווקים השבוע / צילום: Shutterstock

בור ההפסדים שנוצר בגלל הנפילה בקריפטו – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

הנפילות בשוק הקריפטו חשפו את ריבוי ההימורים המסוכנים בוול סטריט ● האם קרנות הגידור יצדיקו את העליות לאורך זמן ● הסיבה שהמשקיעים הישראלים בקרנות ובמסלולים מחקי מדד ה־S&P 500 פספסו השנה ובגדול ● וגם: כך הפכה אחת מקבוצות המזון הגדולות והמסתוריות בישראל ללהיט בבורסה

בודקים את המיתוס. הקרמבו הוא לא המצאה כחול לבן / צילום: אביעד לוי

הקרמבו הוא המצאה כחול־לבן? תחשבו שוב

הממתק החורפי נאחז היטב בישראליות, אבל שורשיו נמצאים בכלל בנכר ● כיצד הוא קיבל מקום משמעותי בתרבות ובדיאטת המדינה, ולמה הוא נמכר רק מנובמבר ועד פסח?

מימין: שרונה ודורון בלוגולובסקי, אסף פז, יינות של ויתקין / צילום: בועז לביא ושני צדיקריו

היקב האיכותי שעובר מתחת לרדאר: ויתקין הצליח להוציא יין מצוין אפילו מהכרמים של יין קידוש

שני גיסים שחלקו חיבה עמוקה ליין ולחקלאות החליטו ללכת בעקבות החלום ● יקב ויתקין שהקימו לא נולד כהעתק של מודלים זרים, אלא כיקב מקורי שמעמיק בשאלת הזהות של היין הישראלי

אביגדור ליברמן, ישראל ביתנו פרסום ברשתות החברתיות, 07.11.25 / צילום: שלומי יוסף

לא מתגייסים, לא מצביעים? זה הלקח מהניסיון העולמי

בצרפת ובגרמניה אוסרים הצבעה בצו בית משפט, בנורווגיה ובאוסטרליה הזכות נשללת ממורשעים בבגידה ● מספר מדינות מגבילות משמעותית את זכות ההצבעה, וגם גופים בינלאומיים הכירו באפשרות הזאת ● אבל ההצעה של לפיד וליברמן הולכת הרבה יותר רחוק

בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה / צילום: אנגלו סכסון עפולה

עסקה תוך שלוש שעות: בכמה נמכר פנטהאוז ענק בעפולה?

ברובע יזרעאל בעפולה נמכר פנטהאוז בן חמישה חדרים, בשטח בנוי של 190 מ"ר, תמורת 2.7 מיליון שקל ● מחיר השיווק של הפנטהאוז עמד על 2.8 מיליון שקל והוא עמד כשלוש שעות בלבד על המדף ● השכונה נחשבת למבוקשת עם אוכלוסייה צעירה, חילונית ודתית ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון

איך לנהל עובדים שהם ''גם וגם'' - ולהרוויח מזה / צילום: Shutterstock

מנהלת מכירות ביום, בעלת מכון כושר בלילה: איך לנהל עובדים שהם "גם וגם" - ולהרוויח מזה

יותר ויותר עובדים משלבים כיום משרות קבועות עם עבודות עצמאיות ● 6 פרקטיקות יעזרו למנהלים לשמור על רמת המחוברות שלהם לארגון בדומה לזו של עובדים "מסורתיים"

רפיח / צילום: ap, Jehad Alshrafi

המחבלים שיצאו מהמנהרות ברפיח ללוחמים: "יצאנו החוצה כי אין לנו מים ואוכל"

חוליית מחבלים יצאה ממנהרה מעבר לקו הצהוב - וחוסלה מהאוויר, כוחות צה"ל פועלים להשמיד את התוואים התת-קרקעיים במרחב ● בחמאס סבורים שישראל מחכה להזדמנות להביא לקריסת ההסכם, ולכן הם מעכבים את המשך העברת החללים ● שני פלסטינים נפצעו בתקיפת פורעים יהודים ליד חברון ● טראמפ נפגש עם שורדי שבי בבית הלבן: "אתם לא חטופים - אתם גיבורים" ● עדכונים שוטפים

יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ בפגישתם בבית הלבן היום / צילום: ap, Mark Schiefelbein

ערב הסעודית הציתה מרוץ אזורי חדש לגרעין אזרחי. האם לישראל יש סיבה לדאגה?

הכניסה הסעודית לתחום הגרעין האזרחי מסמנת שינוי עמוק במזרח התיכון ומקרבת את האזור לעידן שבו יותר שחקנים מחזיקים יכולות מתקדמות ● לצד הממלכה, גם טורקיה ומצרים מקדמות את תוכניות הגרעין שלהן ● כמה קצר המרחק בין העשרה אזרחית ליכולת צבאית, ומה ישראל יכולה לעשות בעניין?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית / צילום: יוסף יהושע

דוחות התעשייה האווירית: צמיחה בכל היבשות, שיאים חדשים

דוחות הרבעון השלישי של התעשייה האווירית מצביעים על צבר ההזמנות הגדול ביותר אי פעם - 26.5 מיליארד דולר ● סך כל ההכנסות צמחו ב-18%, כאשר שליש מהן הגיעו מישראל ● תזרים המזומנים, לעומת זאת, היה שלילי