גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נעליים ב-17 אלף שקל ביום אחד, 30 אלף שקל על גוצ'י, 20 אלף על צעיפים ותיקים במסע שופינג בפריז: כך בזבזה החשודה במעילה ב-yes עשרות מ' ש'

תדפיסי הקניות של פזית ולד, המואשמת שמעלה ב-31 מ' ש' ב-yes, חושפים התמכרות לקניות, חולשה לנעליים ובזבוז של 50-70 אלף שקל בשבוע

לאחר הפרסום בשבוע שעבר במגזין mako על השתלשלות העניינים שהובילה להונאת הענק בחברת yes, שביצעה עפ"י החשד מנהלת החשבונות הזוטרה פזית ולד, היום (א') מפרסם אתר mako מה בדיוק עשתה ולד עם הכסף. מתדפיסי כרטיסי האשראי, עולה תמונה של מסע בזבוזים נהנתני במיוחד.

ולד, בת ה-35 מהרצליה, אם לשלושה ילדים, הצליחה במשך 14 שנה לגנוב 31 מיליון שקל מקופת החברה בה עבדה ולבזבז את מרבית הכסף על מסעות קנייה ראוותניים. נגד ולד הוגש כתב אישום חמור לבית המשפט המחוזי בתל אביב המייחס לה זיוף של 673 צ'קים והפקדת המחאות בחשבון בנק פיקטיבי, אליו העבירה את הכסף כדי לבזבז אותו בקניות.

הפרקליטות דורשת לעצור את ולד עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה בנימוק שהיא מהווה סכנה לציבור בעוד שפרקליטה עו"ד בני כץ דורש לשחררה למעצר בית בטענה שלחברה עצמה ובכיריה יש אשמה תורמת למתרחש, משום שלדבריו, לא ייתכן שהיא הצליחה לגנוב כאלו סכומים בלי שאף אחד בחברה שם לב לכך.

עיון בתדפיסי כרטיסי האשראי של ולד ושל בעלה בין השנים 2007-2014, חושף את אורח חייה הראוותניים של ולד וכנראה שופך אור נוסף על התמכרותה לקניות ולשופינג.

"היא הייתה יכולה בפעם אחת שהגיעה לחנות לבזבז 15-20 אלף שקל בלי להניף עפעף. לקנות את הכי יקר והכי טוב. היא הייתה לקוחה שכל אחד היה רוצה. קונה בטוב טעם, מבינה מאוד בבגדי מעצבים", סיפרה ל-mako עובדת באחת מחנויות הבגדים אליהם נהגה להגיע ולד, "לפעמים היא באה לבד או יחד עם הילדים שלה. אני ושאר המוכרות הבנו שיש לה כסף. כרטיס האשראי שלה תמיד אושר בלי שום בעיות, עבר חלק. תמיד כשהגיעה נתנו לה שירות vip, הראנו לה את הקולקציות הכי חדשות ולפעמים היינו מתקשרים אליה לעדכן אותה בדברים חדשים".

30,000 שקל בגוצ'י, 10,000 שקל בפדני

מהתדפיסים אפשר לראות שוולד אהבה במיוחד את בגדי המעצבים הנמכרים אצל גילת חסדאי וענת טל. לאורך השנים היא רכשה אצלן בגדים ואביזרי אופנה בסכומים של כ-150 אלף שקל. באחד המקרים היא רכשה ביומיים בגדים בסכום של 38 אלף שקל. בדרך כלל, מסע הקניות של ולד אצל השתיים הזו נע בין 5,000 שקל ל-12 אלף שקל בממוצע.

בחנות ההלבשה "גוסיפ-אביב" שברמת אביב בזבזה ולד 12 אלף שקל בקנייה אחת. בגוצ'י רכשה ביותר מ-30 אלף שקל. בחנות התכשיטים היוקרתית "זורי תכשיטים" רכשה ולד לעצמה טבעות, שרשראות ועגילים ב-60 אלף שקל. לאחר מכן המשיכה לחנות "אימפרס תכשיטים" ורכשה שם תכשיטים ב-45 אלף שקל. ב"פדני תכשיטים" היא השאירה כ-10,000 שקל. במספר חנויות שעונים היא גיהצה את הכרטיס בסכומים שנעו בין 2,500 ל-5,000 שקל.

אין ספק שוולד ידעה מה היא קונה ואיפה היא קונה. אצל "לואי ויטון" היא רכשה תיקים ונעליים ביותר מ-30 אלף שקל. ממוצע הקניות שלה בחנות היה 7,500 שקל בכל קנייה. חנות נוספת שנהנתה מהלקוחה ולד המכורה לקניות היתה "הלגה עיצובים" שבכיכר המדינה. חנות יוקרתית לנעליים בגדים ואביזרי אופנה של מיטב המעצבים בעולם. אחת הקניות הסתיימה בגיהוץ כרטיס האשראי שלה ב-30 אלף שקל. כל קנייה של ולד בחנות בגדים זו נע בין 7,000 ל-15 אלף שקל בממוצע. היא בילתה עשרות פעמים בחנות הזו ובזבזה שם קרוב לרבע מיליון שקל. גם ב"פקטורי 54" ברמת אביב הכירו היטב את הלקוחה ולד. באחד הביקורים שלה בחנות היה בזבזה 24 אלף שקל על רכישת בגדים ונעליים. בסך הכל היא בזבזה שם יותר מ-50 אלף שקל בשנים האחרונות.

לרשימת חנויות הבגדים היוקרתיות שבהם ביקרה ולד אפשר לצרף את "בוטיק סיוון" חנות לבגדים ותכשיטים יוקרתיים במרכז שוסטר ברמת אביב ג', שם היא רכשה פריטים ב-100 אלף שקל. באחד המקרים היא בזבזה בקנייה אחת 16,723 שקל. בקנייה אחרת הסכום צמח ל-30 אלף שקל.

לוולד היתה חולשה גדולה מאוד בעיקר לנעליים. על פי ההערכות היא רכשה למעלה מ-1,000 זוגות נעליים במסעות הקניות שלה. חנות הנעליים האהובה ביותר על ולד היתה "מרי נעליים" בכיכר המדינה ובמרכז שוסטר. באחד המקרים רכשה ולד ביום אחד נעליים ב-17 אלף שקל. מספר שבועות לאחר מכן רכשה ביום אחד ב-16,550 שקל. בסך הכל היא רכשה שם נעליים בכ-200 אלף שקל.

18,000 שקל על חופשה באילת

כשוולד רצתה להירגע ולקחת פסק זמן ממסע הקניות היא הזמינה לא מעט חופשים בארץ ובעולם. כך למשל, היא הזמינה נופש במלון "דן" באילת לכל המשפחה ב-18 אלף שקל, או ל"הרודס". היא הזמינה טיסות במחלקה ראשונה ללונדון, ניו-יורק, פריז, רומא וברצלונה. בכלל ולד אהבה מאוד את פריז ואת מרכז הקניות היוקרתי "גלארי לאפייט", שם בזבזה באחד הביקורים כ-20 אלף שקל על רכישת תיקי "שאנל" וצעיפים של "ברברי" ומותגים אחרים.

ויש גם הוצאות על בילויים כמו סרטים, הצגות והרבה מאוד הופעות כמובן, הכל, במתחמי הוי.איי.פי. כך, למשל את ההופעה של ריהאנה היא ראתה מאוד מקרוב, ושילמה 1,380 שקל לשני כרטיסים. בסך הכל, אפשר לראות שבשבוע אחד יכולה הייתה ולד לרכוש פריטים בסכומים שנעו בין 50-70 אלף שקל. אגב, את ממרבית הפריטים היא לא נהנתה בעצמה ודאגה לחלק אותם לחברות ובני משפחה.

שאלת השאלות הייתה ונותרה, מה גורם לבחורה צעירה, נורמטיבית, אם לשלושה ילדים, בהם פעוט בן חצי שנה, לצאת במשך 14 שנה למסע קניות כזה? האם מדובר במחלה והאם ההתמכרות הזו היא שהובילה אותה למעילה הענקית שביצעה?

"ההתמכרות לקניות מדברת יותר לנשים"

פרופסור פנחס דנון, מומחה להתמכרות לשופינג שכתב את הספר "כולנו מכורים" טוען, כי שמונה אחוז מכלל האוכלוסייה בישראל מכורה לקניות. רק לפני עשור, היה מדובר בשני אחוזים בלבד. "אין ספק שמדובר בסוג של מחלת נפש. הייתה לי לקוחה מכורה לקניות שהסתירה מבעלה שהיא קנתה 185 ג'ינסים. היא לא הייתה צריכה כל כך הרבה ג'ינסים. היא סיפרה שבקושי השתמשה בארבעה ואת השאר הסתירה מבעלה", נזכר פרופ' דנון, "בסוף, במקרה כשרצה להחליף גלגל במכונית במהלך טיול, גילה בעלה עשרות ג'ינסים מוסתרים בתא המטען.

הבגד, השעון, התכשיט או הנעל לא מעניינת את המכורים, אלא הריגוש שיש בעצם הקנייה. הם לא זקוקים למרבית הפריטים שהם קונים. אחרי שהריגוש נעלם, הם חוזרים למציאות וחלקם נכנסים לדיכאון ושוב פעם מחפשים להשיג את הריגוש בכל מחיר. כדי להרגיש טוב הם ממשיכים במסעות הקניות גם אם זה אומר למכור בתים, רכוש או לגנוב כדי להשיג את המטרה שלהם - קניה.

"ההתמכרות חוצה את כל השכבות. המתמכרים לקניות מסתירים את זה מהסביבה הקרובה שלהם, משקרים, דואגים שהבעל או הילדים לא יידעו", מסביר פרופ' דנון ומדגיש, כי "ההתמכרות לקניות מדברת יותר לנשים מאשר לגברים. גברים מתמכרים יותר לסקס, לאינטרנט, להימורים ולאלכוהול.

"היום כשאתה יושב לקפה בקניון אי אפשר שלא להמשיך לקניות. הגירוי לקנות רק הולך וגובר בשנים האחרונות וזה די מדאיג. נשים למשל נהנות יותר מאוכל וקניות, גברים הרבה פחות. הבעיה היא שאנשים בישראל לא מבינים שזו מחלה שזקוקה לטיפול, הם חושבים שזה דבר נורמלי, שזה אופי של אדם. יש מעט מאוד נשים שמגיעות לטיפול מהתמכרות בקניות, המודעות לכך בישראל היא נמוכה מאוד. היחס של החברה לתופעה הזו הוא סלחני מאוד וזו הטעות", ציין פרופ' דנון, "99 אחוז מהמכורים לא צריכים את המוצרים שהם רוכשים".

ובחזרה לפרשת ולד. בית המשפט אישר בשבוע שעבר לחברת yes להטיל עיקולים זמניים במיליוני שקלים על חשבונות הבנק של ולד עצמה, של בעלה גיא, הוריה וכמה בני משפחה נוספים וכן על הפנטהאוז המפואר בהרצליה, בחשד שנרכש בכספי המעילה. החברה תובעת מהמשפחה 31 מיליון שקל.

עוד כתבות

התחדשות עירונית בתל אביב. להבטיח את הזכויות בחוזה / צילום: דיויד לוין

להגן על זכויות הדיירים: מה עושים כשיזם של פרויקט התחדשות עירונית נקלע לקשיים?

לאחרונה נקלעו כמה פרויקטים של התחדשות עירונית ברובעים 3 ו־4 בתל אביב לקשיים שהובילו לעצירתם ● אילו סעיפים חשובים כדאי לדיירים להוסיף לחוזה ההתקשרות עם היזם כדי להגן על עצמם, ומה עושים כשהפרויקט נתקע?

מערכת משגרי רקטות ארטילריות מסוג PULS של אלביט / צילום: אלביט מערכות

757 מיליון דולר: עסקת הענק החדשה של אלביט

לפי דיווח ברויטרס, ועדת הביטחון של הפרלמנט היווני אישרה אמש רכישה של 36 מערכות PULS מתוצרת אלביט תמורת 650 מיליון אירו ● מדובר ברכישה יוונית משמעותית ראשונה מבין כמה שצפויות בקרוב, כחלק מתוכנית ההצטיידות של יוון שכוללת רכש בסך כ־32.66 מיליארד דולר עד 2036

אזור המשרדים של בני ברק. מה קורה ליתרון התחרותי במציאות? / צילום: Shutterstock

10 קומות מאוכלסות מתוך 40: מגדלי המשרדים החדשים מוכנים, אבל השוכרים לא באים

למרות הסטנדרט הגבוה והנגישות התחבורתית, שיעורי התפוסה בערים שמחוץ לתל אביב בירידה ● הנסיעות הארוכות, האווירה אינה מושכת צעירים וההיצע הגדול מרחיקים את השוכרים

ד''ר גלית קאופמן / צילום: יונתן בלום

האחות ששברה את תקרת הזכוכית - ומונתה לראשונה למנכ"לית בית חולים

ענף הבריאות סוער בימים האחרונים לאחר שלראשונה בישראל נבחרה אחות לנהל בית חולים, ובהסתדרות הרפואית אף כינו זאת "יום שחור" ● אבל לד"ר גלית קאופמן יש תוכניות גדולות לאסותא אשדוד ● עכשיו היא עונה למבקרים: "מי שמאוים לא מכיר את הרקע שלי" ● ראיון

מגדל דה וינצ'י הצפוני. ''פגיעה בשלד'' / צילום: Reuters, Anadolu

המדינה משלמת 70 אלף שקל לחודש על דיור חלופי לפנטהאוז בבניין שנפגע במלחמה עם איראן

עברו כחמישה חודשים מאז נפגע מגדל דה וינצ'י בתל אביב מטיל איראני, אך עבודות השיקום של המגדל הצפוני טרם החלו ● בינתיים משלמת המדינה כחצי מיליון שקל בחודש על דיור חלופי לדיירי המגדל

השטח שעליו תוקם תחנת ''קסם'' / צילום: דין שמואל אלמס

המחיר שהמדינה תקבל על הקרקע של תחנת הכוח קסם

תחנת הכוח "קסם" צפויה לשלם למדינה כ־300 מיליון שקל עבור הקרקע שעליה תוקם, על בסיס תעריף חכירה קבוע לפי הספק הייצור

ג'וני סרוג'י / צילום: עמוס בן גרשום, לע''מ

דיווח: ג'וני סרוג'י, הישראלי הבכיר באפל, הודיע שבכוונתו לעזוב

הישראלי הבכיר בחברה, ג'וני סרוג'י, שמנהל את פיתוח השבבים בענקית האלקטרוניקה, הודיע לקוק כי הוא שוקל ברצינות לעזוב את החברה בעתיד הקרוב, כך על פי דיווח בבלומברג ● עזיבה אפשרית של סרוג'י, עלולה להוות מכה למרכז הפיתוח הישראלי של החברה, שהוקם בזכותו ותחת הנהגתו

ח'אן יונס / צילום: ap, Jehad Alshrafi

"חמאס צריך לפחד ממני": האיש שקורא תיגר על ארגון הטרור

רה"מ הנחה: לפנות 14 מאחזים ש"מייצאים טרור יהודי" ● גורמי ביטחון: "החוות הפכו למוצבים קדמיים"; בלשכת נתניהו הכחישו ● השיחות הליליות של בכירי צה"ל ב-7.10 - גילויים חדשים, וההנחיות שלא בוצעו ● מסוק קרב פגע ב-7.10 ברכב מחבלים שהיו בו גם חטופות, שנפצעו מהתקיפה ● המונים הפגינו אמש מול בית הנשיא בירושלים בקריאה להקמת ועדת חקירה ממלכתית לאירועי 7 באוקטובר ● עדכונים שוטפים

מודעת גיוס בסנט פטרסבורג / צילום: ap, Dmitri Lovetsky

נשים ברוסיה מתחתנות עם גברים שהן בקושי מכירות. מה עומד מאחורי הטרנד?

במאמץ לגייס לוחמים מבטיחה רוסיה מענק של 200 אלף דולר למשפחות נופלים ● אלא שיש מי שרקמו מזה משימה זדונית במיוחד: נשים שנישאות להם - במטרה להרוויח ממותם ● ברשתות קמו עשרות קבוצות שמסייעות להן בחיפוש אחר גברים משרתים, והרשויות מדווחות על מעורבות של כנופיות פשע

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

הגרושה מרוויחה פי 3: האם האב בכל זאת חייב לשלם מזונות?

המחוזי בחיפה קבע שלא ניתן להרוס אגף בבית משותף בלי הסכמה של כל הדיירים ● בית הדין הרבני הפחית מזונות אך חזר על כך שהאב מחויב בהם גם כשפערי ההכנסות משמעותיים לטובת האם ● בית הדין לעבודה קבע שמשקיע ששימש כעובד זכאי לפיצויי פיטורים ואף חייב את בעל השליטה לשלם חלק מהחוב ● 3 פסקי דין בשבוע

הילה ויסברג ודין שמואל אלמס בשיחה עם בני סבטי / צילום: INSS

"בתוך שמונה חודשים צפויה עוד מערכה מול איראן, והיא תתמקד במשטר"

שיחה עם בני סבטי, מומחה לאיראן ב-INSS ● על התחזית להתפרקות משטר האייתוללות בתוך כשנתיים, מדוע אסטרטגיית טבעת האש לא צפויה להשתנות ומה יקרה בחזית מול חיזבאללה ● היום שאחרי במזרח התיכון, כתבה שנייה בסדרה

קיארה פראני בתצוגת אופנה עם עורך ווג הבריטי אדוארד אנינפול ועורכת ווג המיתולוגית אנה וינטור. תעשייה של אישה אחת / צילום: Reuters, Moda Milano/IPA/Sipa USA

אם-כל-המשפיעניות עלולה להיכנס לכלא על הטעיית צרכנים. איך יגיב הענף?

קיארה פראני הפכה את השילוב בין תוכן, אופנה ויזמות דיגיטלית למודל עסקי מצליח ● ואז הגיעו טענות להונאה מחמירה מצידה, שגררו קנס של יותר ממיליון אירו וכעת גם הליך פלילי שעלול לגרור עונש מאסר ● גם בישראל ניצבות משפיעניות במרכזה של ביקורת ציבורית

מנה בקפה נחשון / צילום: טל בדרק

100 אלף בקבוקים בשנה: היקב הישראלי שירגיש לכם כמו ביקור בצרפת

קפה עם מאפים מושחתים וגרניטה, סיור יין טבעוני, מיני-גולף בהשראת שבעת המינים וארוחה כורדית-תימנית במרפסת של בית ● יש מה לעשות ביישובי עמק איילון ● חגית אברון תופרת יום

בית בקיבוץ אשדות יעקב מאוחד / צילום: טל וולינסקי

עם נוף לשדות: בכמה נמכר בית עם 5 חדרים בקיבוץ אשדות יעקב?

מחיר הנכס גבוה בזכות המיקום והנוף, אך לא מדובר בעסקה היקרה ביותר בקיבוץ ● הקונה הוא תושב טבריה, שרכש אותו כדי לשנות אווירת מגורים ועל מנת שילדיו ייהנו ממוסדות החינוך האזוריים.

אוניית תובלה של צים / צילום: Craig Cooper

מבעלי השליטה ועד לתגובת המניה: ההצעה לרכישת צים שנחשפה בגלובס מסעירה את המשקיעים

בענף הספנות הבינלאומית מפנים תשומת לב רבה להתפתחויות בנוגע להתעניינות הרחבה של ענקיות הספנות בצים, שהרי עסקאות בסדר גודל שכזה לא מדוברות באופן שגרתי בתחום המסורתי ● כל זה מתרחש בעת שבהשפעת הזינוקים האחרונים במניה, שווי החברה הנוכחי עומד על כ־2.46 מיליארד דולר ● יו"ר ועד העובדים: "רכישת צים ע"י הפג לויד, שנשלטת בידי קטאר וסעודיה, היא סכנה ישירה לביטחון המדינה"

מה משמעות שם הסדרה Pluribus? / צילום: צילום מסך

מה משמעות שם הסדרה Pluribus?

באיזה מדינה מלבד גרמניה נבחר פוליטיקאי בשם אדולף היטלר, באיזו סדרת ספרים נוהגים ללכת אל "פונדק שלושת המטאטאים" ואיזה נהר מפריד בין מקסיקו לארצות הברית? ● הטריוויה השבועית

השימוש בתקנות חירום האמיר בתקופת הקורונה / צילום: Shutterstock

מדינת ישראל נמצאת במצב חירום תמידי. אלו המשמעויות

מאז הקמתה, הכנסת מכריזה מדי שנה על מצב חירום, דבר שאין לו אח ורע בעולם הדמוקרטי ● הדבר מאפשר לממשלה להתקין תקנות מיוחדות, וגם שומר על תוקפם של חוקים מסוימים ● וכך בג"ץ הגדיר את מגבלות הכוח בשעת חירום

סמטת דיאגון מתוך ''הארי פוטר'' באולפני הוורנר ברדרס / צילום: Associated Press, Ross D. Franklin

נטפליקס תרכוש את אולפני הקולנוע וורנר ברדרס ופעילות הסטרימינג ב-72 מיליארד דולר

שירות הסטרימינג הגדול בעולם רוכש את האולפן המיתולוגי ב-72 מיליארד דולר, לפי שווי של 82.7 מיליארד דולר - ומקבל לידיו את HBO, "הארי פוטר", "חברים" וקטלוג מהעשירים בתעשייה ● רשתות CNN, TBS ו-TNT יפוצלו לפני השלמת העסקה

רקטת אקסטרא של אלביט מערכות / צילום: אלביט מערכות

התגובה לאיומי ארדואן: יוון מעוניינת לרכוש טילים בליסטיים מישראל

טילי לורה מיועדים לטווחים של כ־500-400 ק"מ, עם דיוק של עד פחות מעשרה מטרים – מה שהופך אותם למדוייקים במיוחד ● ההתעניינות ההתקפית היוונית לא מסתכמת בלורה. לפי הדיווחים, משרד ההגנה היווני מתעניין גם ברקטות "אקסטרא" מתוצרת אלביט והתעשייה האווירית ● העסקה הנרחבת נובעת מכך שאתונה לא השקיעה במשך רבות בטכנולוגיות הצבאיות שלה, ועתה מצאו עצמם היוונים בפער

נטפליקס / צילום: Shutterstock, wutzkohphoto

כל מה שצריך לדעת על העסקה ההיסטורית בין נטפליקס לוורנר ברדרס

עבור נטפליקס מדובר בהימור מחושב על עתיד תעשיית הבידור ● במשך שנים החברה התבססה על רכישת תוכן מאולפנים אחרים ועל בניית הפקות מקור, אך לא החזיקה בבעלות מלאה על סטודיו גדול ● רכישת וורנר ברדרס מעניקה לה גישה ישירה לקטלוג עצום, לכוח יצירתי מוכר ולמותגים בעלי ערך ● וורנר ברדרס נכנסה למהלך המכירה מתוך רצון למקסם ערך עבור בעלי המניות על רקע שינוי עמוק בתעשייה