גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שעון החול של ערוץ 10 אוזל - והערוץ בתקופה קריטית

למרות עלייה ברייטינג, ערוץ 10 יתקשה מאוד להמשיך ללא משקיע ■ הערוץ משתדל מאוד לא לשדר מצוקה, אבל הנטל התקציבי נופל על חברת החדשות והפקות חדשות מוקפאות

ממוצע הצפייה של ערוץ 10 עלה ברבעון הראשון של שנת 2014, שמסתיים בסוף החודש. הפריים-טיים (20:00-23:00) צמח ב-25% לעומת הרבעון הראשון של 2013, ונתוני הרייטינג הדו-ספרתיים של הערוץ נשמרים בחודשיים האחרונים ונעים סביב 11.4% צפייה בקרב משקי בית יהודיים. בפגישות שמקיימים ראשי ערוץ 10 עם משקיעים פוטנציאליים, הם מציגים נתח צפייה חדש של 33.1% מקרב ערוצי הברודקאסט במהלך כל היום. נתח הצפייה, האפיק "10", חברת החדשות ומתקניה, הם הנכסים העיקריים של הערוץ בבואו למצוא משקיע בפרק הזמן שנותר להם עד לסוף השנה במסגרתו הם יתבקשו להוכיח מסוגלות לקבלת רישיון.

אלא שאולי חלון הראווה של הערוץ - המסך - משתפר ונראה תחרותי, מאחורי הקלעים המציאות היומיומית של הערוץ קשה. הרבעון צפוי להסתיים בערוץ בהפסד מסוים, ואיש לא מצפה שם לשנה נטולת הפסד כללי. משקיע אינו הכרחי היום לערוץ רק בכדי להוכיח לרשות השנייה כי אפשר לקבל רישיון, אלא גם לטובת התזרים השוטף.

2014, היא השנה הקריטית של הערוץ וחשוב בעיקר לא לשדר מצוקה פומבית - לא כלפי הרגולטורים ולא כלפי משקיעים פוטנציאליים. לכן, הליך פיטורים לא יצא לפועל וכמוהו גם לא קיצוץ רוחבי בשכר, אך חרב הקיצוצים מורגשת והתקציב להתנהלות השוטפת של הערוץ ושל חברת החדשות שלו ירד ב-10% לפחות.

קיצוצים בחברת החדשות

בעוד לוח השידורים מוכן ויציב עד לסוף שנה זו, בחורף 2015 יחלו הבעיות. בימים אלו, הוקפאו כל ההפקות הגדולות שתוכננו לערוץ ואין הפקת דגל שמצולמת בפועל. לצד זה קיצץ מנכ"ל ערוץ 10, רפי גינת, את שכרו שלו, שעומד על כ-100 אלף שקל בחודש, ואת שכר המשנה למנכ"ל יואב פלדמן ב-15%.

את המכבש הכספי מרגישים יותר מכל עיתונאי חברת החדשות. שם, קיצצו בתקנים ועובדים שעזבו לא הוחלפו, כשהנטל נופל על העובדים הקיימים. כל מונית שיוצאת - בין אם לאורח או לכתב - חייבת את אישור המנכ"ל גולן יוכפז ולא אחת מצאו עצמם עיתונאים יוצאים בתחבורה הציבורית למשימות שטח, מה שגרם לשיבושים בעבודתם. אורחים שלא יכולים להגיע באופן עצמאי לשדר בתוכנית כזו או אחרת, פשוט לא מוזמנים. גם השימוש בעובדי פרילנס צומצם וכריכים שהועמדו לרשות העובדים במהלך היום, בוטלו.

"עם ההחלטה על הקיצוץ בתקציבי הערוץ, התגייסה גם חדשות 10 לסייע בעמידה ביעדים, מתוך ניסיון להימנע ככל הניתן מפיטורין, ומתוך מאמץ גדול להימנע מפגיעה במסך", אמרו בחברת החדשות בתגובה, "למרות הקושי, הנהלת חברת החדשות עמדה בכל ההתחייבויות שלה מול ועד העובדים וקיימה את ההסכמות בעניין קרנות ההשתלמות וביטול קיצוצי השכר הקיימים. למרות הקיצוצים - מדובר בתקופה נושאת פירות הן בהיבט העיתונאי, והן במוצרים החדשים שהביאה חדשות 10 אל המסך בחודשים האחרונים".

בינתיים, בערוץ 2

"התאריך 31 במארס אינו קדוש" - המשפט הזה נאמר בימים האחרונים שוב ושוב גם ברשות השנייה ובטח שבערוץ 10. ה-31 במארס, הוא התאריך שעל-פי החוק אמורה להתכנס בו מועצת הרשות השנייה ולהכריע האם ערוץ 10 יכול לעבור לרישיון. אם לא די בזאת החוק גם מדבר על ה-10 באפריל 2014, כתאריך שבו יהיה על ערוץ 10 להפקיד עד ל-100 מיליון שקל לטובת קבלת רישיון. ביולי השנה, אמורה להסתיים הערכת שווי מלאה של הערוץ ושל חברת החדשות שלו, וכל זאת על מנת שבפתח שנת 2015, יצעד הערוץ אל האופק הבלתי נגמר הטמון ברישיון, לעומת זיכיון כעת.

ברשות השנייה, נדמה, מנסים עדיין לפצות על פליטת הפה של המנכ"ל שי באב"ד בוועדת הכלכלה של הכנסת, אז אמר כי אם הערוץ לא יביא משקיע עד לתאריכים הנקובים, תחל הערכות ליום שאחרי ערוץ 10 - ובמסגרת זו הוצאה מידית של רשת וקשת לרישיונות. היום המנגינה כבר אחרת. ברור לכל, שגם אם ב-31 במארס יתקיים דיון במועצת הרשות השנייה על הערוץ, אנשיו לא בהכרח ייקח בו חלק, ולא יתקבלו בו כל החלטות באשר לעמידה במחויבויות לרישיון. גם במשרד התקשורת שומרים על מסר אחיד ונותנים לערוץ 10 את האפשרות למצות את הניסיונות למצוא משקיע ומכחישים דיווחים על גיבוש חוק להוצאת קשת ורשת לרישיון.

בינתיים נותנים לערוץ למצות את שיחותיו עם המשקיעים הפוטנציאליים, כאשר פרט לאלכסנדר לוין, בעלי ערוץ 9, ולענקית התקשורת היוונית "אנטנה", נערכות פגישות עם גורמים נוספים ללא הרף - ובאב"ד וצוותו מדווחים על כך תדירות, על מנת שלא יתקדמו בתהליך במוטיבציית יתר.

ערוץ 10: "נמשיך להתחזק"

"יש אמנם לזכיינות ערוץ 2 לחץ כלכלי גדול וצורך בוער לחזור ולהיות הערוץ המסחרי היחידי בישראל והן משקיעות מאמצים כבירים בכדי לחזור לימי המונופול של שנות התשעים, אבל אפשר להירגע", אומרים בערוץ 10, "ערוץ 10 ימשיך להתחזק והוא יחל לפעול ברישיון בתחילת 2015", שם משוכנעים כי זכייניות ערוץ 2, רשת וקשת, זוממות את הפלתו של הערוץ ומבקשות לנצל את העובדה שטרם נמצא משקיע. התרחיש הולך כך: הערוץ נופל, הזכייניות מסרבות ליציאה מידית לערוצים משלהן - ללא פיצוי - בטענה כי אינן ערוכות, ומקבלות עוד זמן במהלכו הן חולקות את אפיק 22 הנחשק.

כמובן שהזכייניות דוחות את התזה. אך ברור שנוכחותן על אפיק 22, הוא אחד הגורמים שדוחים את המשקיעים הנכספים באח הצעיר והנאבק. בסעיפים בחוק המדברים על מעבר לרישיון ברור שערוץ 10 יישאר באפיק 10 כל עוד זכייניות 2 ישבו באפיק 22. זה יכול לקרות עד 2017. כלומר, בעוד שלוש שנים לפחות יצטרך אותו משקיע פוטנציאלי להמשיך ולהזרים כספים לערוץ שנאבק מול הכוח הבלתי מנוצח ממול. אמנם יהיה לו אופק של רישיון, אך לפני זה גם כמה שנים לא פשוטות בכלל, אשר גם בסופן לא ברור איך שלושת הכוחות הקיימים בשוק הטלוויזיה כיום יצטמצמו לכדי 2 ערוצים ברישיון בלבד.

למשקיע של ערוץ 10 ממתינות 25% ממניות הערוץ שמוחזקות בנאמנות אצל עו"ד ניצה פוזנר. היא אינה מדווחת על כל שינויים אינטנסיביים במו"מ עם המשקיעים הפוטנציאליים. אחרי שיקבל מניות אלו, המצוקה הקשה ביותר שלו - אחרי האפיק - תהיה השותפים שלא מזרימים כסף.

מפת הדרכים של ערוץ 10

בעלי המניות בערוץ 10

עוד כתבות

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

קמפיין freeTV / צילום: צילום מסך

ב־freeTV לא חושפים את מספר הלקוחות, אבל משקיעים 2 מיליון בקמפיין בכיכובם

הקמפיין של מיזם הסטרימינג מתברג במקום השני בזכירות, ובמקום האחרון באהדה - כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת לבנק מזרחי טפחות, בית ההשקעות מיטב חוזר למסך עם עוד פרסומת בהובלת כוכב "חברים"

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר הייצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון" אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

נרנדרה מודי / צילום: Associated Press, Rajesh Kumar Singh

900 מיליון הודים נקראים להחליט אם הם רוצים ראש ממשלה לנצח

נרנדרה מודי מציין עשר שנים לשלטונו אך רוצה עוד חמש, וכנראה יזכה בהן בבחירות שנערכות בהודו ● הוא מודיע שרק דבר אחד מעניין אותו - האומה, וזו אולי אסירת תודה, אך מתרחקת מן האידיאלים הדמוקרטיים, החילוניים והשוויוניים של מייסדיה ● ואיך כל זה קשור למפלגת העבודה בישראל?