גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"היום כל אחד פותח משרד פרסום, וכולם נלחמים בכולם"

גיא וינברגר לא חושש מהאתגר הבא - לעבוד עם רות שטרית ■ אחרי שקיבל 10% ממניות שטרית מדיה גרופ הוא טוען: "המשרד צריך לעבור תהליך כמו גליקמן ואדלר", ומבטיח: "נהפוך את שטרית למשרד שהקשרים בו אינם חזות הכול"

לא מעט גבות הורמו בענף כשפורסם שגיא וינברגר מקבל 10% ממשרד הפרסום שטרית מדיה גרופ. החיבור בין רות שטרית, אחת הדמויות יוצאות הדופן בענף, עם וינברגר, שגם הוא לא ממש קל לעיכול, התקבל בהפתעה. זאת, למרות שברזומה של וינברגר יש שנים של עבודה משותפת עם דמויות לא שגרתיות בענף - אילון זרמון והדר גולדמן.

חודשים ספורים לפני החיבור לשטרית נדמה היה כי דרכו של וינברגר לשנים הבאות כבר סלולה, כשהצטרף למינויים החדשים בשלמור-אבנון-עמיחי (כיום y&r ישראל) ותפס את תפקיד המשנה למנכ"ל. הוא היה אמור לחלוק בנטל שיקום המשרד עם אדם אבנון כמנכ"ל ובני ברונסקי שהופקד על הקריאייטיב. אך למרות שהצוות הצליח לגייס תקציבים חדשים, העגלה קרטעה. אבנון קיבל החלטה אמיצה להיפרד מברונסקי ולהביא את גיא בר בתפקיד מנכ"ל משותף. למרות הכוונות הטובות שוינברגר יישאר במשרד, למתבונן מהצד ברור היה שעזיבתו היא רק עניין של זמן.

על התקופה שלו ב-y&r ישראל הוא לא מצטער: "הגעתי לשם מתוך אמונה בכוחות שלי להרים את המשרד, ובשנה וחצי הבאתי את רנו, נעלי טו גו וקרולינה למקה. זה היה עסק שקרס כלכלית, וקשה להביא למשרד מתרסק כסף חדש בגלל התדמית הלא יציבה שהייתה. מבחינתי הצלחתי. ייצבתי את המשרד עסקית, וזה שהבאתי את התקציבים נתן אות חיים ואורך נשימה שמאפשר לאנשים היום לבנות את השאר. מאז הם לא קיבלו אף תקציב".

- אז למה עזבת?

"יש בדברים האלה גם עניין של חיבור בין אנשים. מצאתי משרד פרסום עם DNA של משרד גדול - משרד שחי קרב של פעם כשהיה פרינט ושילוט חוצות שהחזיקו שבועיים, והיה חשוב איפה הלוגו והכותרת. לא הרגשתי שאני יכול להוביל את הלקוחות שלי למקומות שאני מאמין בהם. לא היה לי חיבור עם המשרד. היו הרבה מאבקי כוחות ואגו בלי יד מכוונת ומסדרת. מכל זה למדתי שבעסק, לפחות עבורי, אנשים זה לפני הכול.

"זה היה מקום שלא מיצה את הפוטנציאל שלי אבל יצאתי חזק. מאדם שהגיע כשכיר בכיר הפכתי לכזה שמביא בעצמו את הלקוח, כי הבנתי שהכרחי שאביא לקוחות וכותרות של הצלחות כלכליות לפני שנוכל לבצע מהלכים גדולים. מומנטום לא נוצר רק ממהלכים מדוברים ומקצועיים, אלא מהיכולת העסקית".

- היה חשוב לך לקבל מניות?

"אני מחפש יכולת להוביל מהלכים ובשביל זה צריך כוח מול הלקוח. אם רוצים להביא לקוחות, קשה לעשות את זה כשכיר, כי הלקוח שואל: 'ואם לא תהיה פה עוד חצי שנה?'. כשותף יש לך כוח לעשות דברים ולבטל מאבקי אגו במשרד. יש היררכיה ברורה - מה שהיה חסר לי בתקופה שלי בשלמור-אבנון-עמיחי".

- איך אתה מסביר שהרזומה שלך מלא בדמויות ומקומות לא שגרתיים?

"אני לא מתאים למשרדים גדולים. מבנה האישיות שלי מתאים למשרדים קטנים שהם צ'לנג'רים שיש בהם יחס אישי ולא תאגידים גדולים עם הרבה פוליטיקה ומשחקי אגו. בזרמון-גולדמן צריך להפריד בין העבודה שנעשתה, שהייתה ראויה וטובה, לבין האישיות של אילון והדר, כשבאיזשהו שלב כאילו הגולם קם על יוצרו. הם כמותגים האפילו על מה שהיה במשרד. אבל היה משהו אאוטסיידרי עם המון נשמה בהדר גולדמן, שהיה עבורי השראה לזה שאפשר להיות אותנטי, נאמן לעצמך - ולהצליח".

"שמו אנשים רעבים בהנהלה"

עכשיו וינברגר צפוי להתמודד עם פרסונה פרסומית אחרת לא פשוטה - רות שטרית. לדבריו, "לי קל לעכל אנשים מוכשרים שאומרים בדיוק את מה שעל ליבם - בלי שום פילטרים - ורותי אומרת הכול לטוב ולרע".

- לא מפחיד להיכנס למשרד עם מישהי כה דומיננטית?

"התפלאתי כמה היא נותנת לי יד מקצועית חופשית לעשות מה שאני מאמין בו. רותי היא קודם כל בולדוזר, וזה נפלא שהגב שלי הוא של מנהיגה חזקה. היא אישה חזקה ברמות שלא פגשתי, ובשביל לתת לי את חופש הפעולה שהיא נותנת צריך הרבה ביצים. יש לה יכולת של קשרים שיש למעט מהדור שלי. היא יכולה להגיע לכל אדם במדינה כי היא במיליה. אם אני אתקשר למנכ"ל בכיר - יש עוד אלף כמוני. רותי תתקשר - יקשיבו".

- לא מלחיץ שרוב המשרד נשען על עסקי דודי ויסמן?

"לכל משרד פרסום יש את החונטה שלו. זה כמו האחוות בארה"ב. יש את האחווה של כידון ושילוח ושל רותי, ואם היא לא הייתה אישה, היו מתעסקים בזה פחות. דווקא הלקוחות האלה לטעמי הכי מעניינים. אלה הקטגוריות הכי תחרותיות שמתרחשות בהן מלחמות העולם הכי קשות שזקוקות לאסטרטגיה טובה ומדויקת. קמעונאות - שזה מרחץ דמים; וסלולר - שהקרב שם עוד לא הוכרע, כי למרות מלחמות המחיר השוק עדיין לא מיצה את המאבקים התחרותיים בעולם הזה. יש גם את תחום מועדוני לקוחות, שאני מאמין שהעולם הולך אליו".

- הלקוחות שלך לא מובילים באף אחד מהם.

"אבל יש לקוח יציב כלכלית מבחינת היקפי הפרסום, ולנו יש שם יציבות וחופש תעסוקתי, ואפשר לבוא ללקוח ולהתווכח אתו - דברים שמשרד שפחות בטוח בעצמו מבחינה כלכלית לא יכול. הביטחון נותן כוח להיות מקצועיים בלי לחשוב רק על לרצות את הלקוח. סוכריה נוספת היא שכל הקבוצה עברה שינוי בהנהלה, ושמו אנשים רעבים שרוצים לעשות שינוי".

- לאן אתה לוקח את המשרד?

"בניתי צוות מקצועי של אנשים שעבדתי איתם שנים, שקל לי לעבוד איתם ואני מעריך את הדעה שלהם. עכשיו הייתי רוצה להביא כמה לקוחות ולעשות עבודה טובה. המשרד צריך לעבור תהליך שהרבה משרדים עברו כמו גליקמן או אדלר-חומסקי, שנחשב פעם למשרד פוליטי והיום הוא משרד מאוד ראוי. השלב הבא באבולוציה זה להפוך את המשרד לכזה שהקשרים בו הם לא חזות הכול".

- בשנים האחרונות דווקא אנשי הקריאייטיב הפכו למצרך מבוקש במשרדים, בעוד שזוהרם של האסטרטגים הועם.

"הגבולות בין אסטרטגיה וקריאייטיב מאוד מיטשטשים. ברוב המקרים אסטרטגיה יותר חשובה מקריאייטיב - אלא אם מדובר בקריאייטיב יוצא דופן. עשיתי הרבה סרטים שעשו שינוי דרמטי בקטגוריה בה הם פעלו - כמו השקת הג'ל של פרסיל בו רואים בחורה שמגיעה למדף לוקחת ג'ל, ועף עליה קונפטי ירוק. זה היה סרט ב-15 שקל שהעיף את המותג לחלל, כי האסטרטגיה והמסר היו ברורים. בסוף זה עבודת צוות, לא דור של טאלנטים כמו בעידן המייסדים.

"הקריאייטיב במקרים מסוימים הוא סוג של טקטיקה. אני לא מסתכל יותר על קמפיינים אלא על איפה המותג נמצא ואיפה הוא צריך להיות בעתיד. יש מלא קמפיינים בדרך שייקחו אותו לשם, אבל קמפיין הוא רק אמצעי".

- אתה שותף לתלונה הרווחת בענף כאילו הלקוחות היום רוצים רק מחיר?

"יש לקוחות שרוצים לפרוץ, אבל צריך לייצר כימיה ותחושת שותפות. הכול מאוד אישי. פעם הייתי נאיבי, חשבתי שהכול מקצועי ושמספיק שתהיה הכי טוב. היום אני מבין שאפשר שיהיו לך את הרעיונות הכי טובים בעולם, אבל אם לא תצליח לרתום את כל העולם לעשיה שלו - הרעיון לא שווה. בסוף הכול זה אנשים".

"חלק מהמשרדים הקטנים ימחקו"

וינברגר שייך לדור שבא אחרי הדור הוותיק ששמו עדיין מתנוסס על חלק מהמשרדים. לדבריו, "הדור שלי, המנהלים שגדלו במשרדי פרסום כמו יגאל שמיר, אורי עיני, גיא בר, יורם לוי, יניב מילנרסקי, ניסים מויאל - אנחנו עדיין נאבקים בשלב של לייצר את הלגיטימציה, לקחת את המושכות ולהוביל. כשהלגיטימציה תבוא, וזה יקרה תוך שנתיים-שלוש, זה יהיה וואו. יהיה פה מרחץ דמים, ובאמת יזוזו תקציבים משמעותיים.

"כרגע זה גוג ומגוג. כל אחד פותח משרד פרסום, וכולם נלחמים בכולם. על כל תקציב של 2 מיליון שקל נאבקים 10 משרדי פרסום ומורידים עמלות וסופרים - כולם הורגים את כולם. כשהדור הזה יקבל לגיטימציה, אז חלק מהמשרדים הקטנים יימחקו, אבל גם לא כל המשרדים הגדולים יצליחו לשמר את המעמד שלהם. לא בכל משרדי הפרסום הגדולים הסתיים הפרק שבו יש דור ביניים שמחזיק את המשרד והבעלים בחופשה בקאריביים. כרגע אין עוד את הלגיטימיות להגיד 'בחרתי משרד בוטיק'".

מ-y&r נמסר בתגובה לדברים: "גיא וינברגר צודק שאנשים זה לפני הכול, ואכן החיבור האנושי איתו לא צלח. אנו מאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו. בחודשים האחרונים גויסו תקציבים בהיקף של כ-12 מליון שקל, ביניהם חברת התרופות MSD, פלסאון ישראל ועוד. בנייה של פירמת פרסום הינה תהליך ארוך ומורכב, ואנו מחויבים להחזיר את y&r למקומה הטבעי בסבלנות ומקצועיות".

"אם משרד גדול ולא רווחי, אז מה שווה הגודל?"

משרד הפרסום שטרית מדיה גרופ גלגל ב-2013 תקציבים בהיקף של 62 מיליון שקל במחירים ריאליים. האם וינברגר מתכנן מהלך שיהפוך אותו למשרד גדול?

"גודל הוא תוצאה של עבודה טובה, אבל זו לא מטרה", הוא מסביר. "הרבה משרדי פרסום שוחקים את הרווחיות שלהם כדי לקבל נפח ביפעת, וזאת טעות, כי זה שוחק בסוף את איכות המוצר ואת העובדים. אם משרד גדול ולא רווחי, אז מה שווה הגודל? המטרה שלי לא להיות משרד כזה".

- מה הכי עיצב אותך כפרסומאי?

בחלק ניכר מהדרך שלי הלקוחות היו כאלה שהוציאו כסף פרטי מהכיס עבור פרסום. לא אנשים שיש להם תקציב של 10 מיליון שאושר בדירקטוריון והם צריכים לבזבז אותו. זה מלמד לחשוב תוצאות - להסתכל לבן אדם בעיניים ולהגיד: אני יודע להביא את התוצאה הזאת.

"להיות אחראי על כסף פרטי של בן אדם מבדיל אותי מרוב הפרסומאים. בזרמון-גולדמן, כשעשיתי קמפיין, הייתי חייב לראות תוצאה. לקוח כמו AIG - אתה חייב לייצר טלפונים מיד אחרי הברייק ולא מחר בבוקר. אתה מכוון לתוצאה עסקית לפני כל הדברים שפרסומאים נורא אוהבים כמו זכורות ואהובות, פרסים והכרה".

גיא וינברגר

גיל: 42

מצב משפחתי: נשוי+1

השכלה: תואר שני במכון כהן באוניברסיטת תל-אביב, כתיבת דוקטורט בפילוסופיה באוניברסיטת בוסטון

תפקידים קודמים: מנהל פלנינג במקאן, מנכ"ל זרמון-גולדמן והמשנה למנכ"ל שלמור-אבנון-עמיחי

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה מעורבת בוול סטריט; S&P 500 ירד זה היום החמישי ברציפות

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● סולאראדג' בשפל של 5 שנים ● מחיר הקקאו זינק לשיא כל הזמנים ● למה טראמפ מדיה זינקה ב-22% ● ליתיום אמריקס צללה ב-25% ● טסלה בשפל של שנה, מתחת ל-150 דולר, בדויטשה בנק צופים לה ירידה נוספת של 30% ● נטפליקס ניפצה את התחזיות, אבל תחזית מאכזבת מפילה את המניה במסחר המאוחר

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

פס ייצור החרפנים של XTEND / צילום: כדיה לוי

שורות הצבא התמלאו ברחפנים וברובוטים ואלה המרוויחים הגדולים

שורות צה"ל התמלאו במהלך המלחמה ברחפנים וברובוטים מתוצרת סטארט־אפים ישראליים קטנים, שעד כה נדחקו מהתחום הביטחוני על ידי השחקניות הגדולות ● כעת, משקיעים פרטיים שבעבר נרתעו מהרגולציה הכבדה ומהיקף האקזיטים הנמוך, מגלים עניין בטכנולוגיה צבאית

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

נטפליקס / צילום: Shutterstock, Vantage_DS

נטפליקס עקפה את הציפיות; המניה יורדת במסחר המאוחר

ענקית הסטרימינג דיווחה על הכנסות של 9.37 מיליארד דולר לעומת צפי של 9.28 מיליארד דולר ● הרווח זינק ב-86%, לעומת צפי לעלייה של 56% ● החברה הוסיפה כ-9.3 מיליון מנויים ברבעון, ב-80% יותר מהצפי ● למרות התוצאות המדהימות, התחזית המאכזבת של החברה מפילה את המניה במסחר המאוחר

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב

סלט קרעי לחם ב''נעה אפייה מקומית'' / צילום: חיים יוסף

רגע לפני שנפרדים מהחמץ: מסעדה מעולה בהרי ירושלים שמנסה לחבר את כל המנות ללחם

"נעה אפייה מקומית" של אלדד שמואלי רק התחילה לרוץ והשף גויס למילואים ● עכשיו היא מתרוממת, והקו המנחה: מנות שהולכות טוב עם לחם, והלחם מצוין

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

ניסוי שיגור בטילי SM-3 / צילום: Reuters, U.S. Navy/Handout

מספינה בלב ים: הכירו את המתחרה החדש של חץ 3

חברת עין שלישית ביצעה מסירה ראשונה של "חייל רפאים", רחפן זעיר בעל יכולות AI, שמטרתו לסייע לכוחות קרקעיים לגלות אויבים בשטח פתוח ● חץ 3 כבר אינו המיירט המבצעי היחיד מחוץ לאטמוספירה ● עשות אשקלון רוכשת את אי.די.סי ב-40 מיליון שקל  ● ארה"ב אישרה מכירה של מערכות תקשורת בסך כ־100 מיליון דולר לסעודיה, וחיל האוויר האמריקאי רוצה להקים טייסות שיורכבו ממטוסי קרב בלתי־מאוישים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

השקל נחלש אל מול הדולר והאירו | עיצוב: טלי בוגדנובסקי (נוצר בעזרת AdobeFirefly)

הדיווחים על תקיפה באיראן הביאו לצלילת השקל, אך לא לאורך זמן

שני אירועים שהתרחשו הלילה הובילו לפיחות בשער השקל מול הדולר: הורדת דירוג האשראי של ישראל על ידי חברת S&P ודיווחים על תקיפה ישראלית באיראן ● אלא שלאורך שעות הבוקר השקל החל להתייצב ● מה הוביל לשינוי ומה ניתן ללמוד מהעבר?

חיים ילין / צילום: פרטי

"אני לא מוצא את עצמי בתל אביב": חיים ילין לא מפסיק להתגעגע הביתה

הוא היה בממ"ד 12 שעות רצופות, שמע את הערבית, ראה את המלחמה ● אבל איכשהו זה המקום היחיד שעדיין נותן לחיים ילין כוח: "אני נמשך לשם כמו מגנט" ● פרויקט מיוחד 

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום