גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"היום כל אחד פותח משרד פרסום, וכולם נלחמים בכולם"

גיא וינברגר לא חושש מהאתגר הבא - לעבוד עם רות שטרית ■ אחרי שקיבל 10% ממניות שטרית מדיה גרופ הוא טוען: "המשרד צריך לעבור תהליך כמו גליקמן ואדלר", ומבטיח: "נהפוך את שטרית למשרד שהקשרים בו אינם חזות הכול"

לא מעט גבות הורמו בענף כשפורסם שגיא וינברגר מקבל 10% ממשרד הפרסום שטרית מדיה גרופ. החיבור בין רות שטרית, אחת הדמויות יוצאות הדופן בענף, עם וינברגר, שגם הוא לא ממש קל לעיכול, התקבל בהפתעה. זאת, למרות שברזומה של וינברגר יש שנים של עבודה משותפת עם דמויות לא שגרתיות בענף - אילון זרמון והדר גולדמן.

חודשים ספורים לפני החיבור לשטרית נדמה היה כי דרכו של וינברגר לשנים הבאות כבר סלולה, כשהצטרף למינויים החדשים בשלמור-אבנון-עמיחי (כיום y&r ישראל) ותפס את תפקיד המשנה למנכ"ל. הוא היה אמור לחלוק בנטל שיקום המשרד עם אדם אבנון כמנכ"ל ובני ברונסקי שהופקד על הקריאייטיב. אך למרות שהצוות הצליח לגייס תקציבים חדשים, העגלה קרטעה. אבנון קיבל החלטה אמיצה להיפרד מברונסקי ולהביא את גיא בר בתפקיד מנכ"ל משותף. למרות הכוונות הטובות שוינברגר יישאר במשרד, למתבונן מהצד ברור היה שעזיבתו היא רק עניין של זמן.

על התקופה שלו ב-y&r ישראל הוא לא מצטער: "הגעתי לשם מתוך אמונה בכוחות שלי להרים את המשרד, ובשנה וחצי הבאתי את רנו, נעלי טו גו וקרולינה למקה. זה היה עסק שקרס כלכלית, וקשה להביא למשרד מתרסק כסף חדש בגלל התדמית הלא יציבה שהייתה. מבחינתי הצלחתי. ייצבתי את המשרד עסקית, וזה שהבאתי את התקציבים נתן אות חיים ואורך נשימה שמאפשר לאנשים היום לבנות את השאר. מאז הם לא קיבלו אף תקציב".

- אז למה עזבת?

"יש בדברים האלה גם עניין של חיבור בין אנשים. מצאתי משרד פרסום עם DNA של משרד גדול - משרד שחי קרב של פעם כשהיה פרינט ושילוט חוצות שהחזיקו שבועיים, והיה חשוב איפה הלוגו והכותרת. לא הרגשתי שאני יכול להוביל את הלקוחות שלי למקומות שאני מאמין בהם. לא היה לי חיבור עם המשרד. היו הרבה מאבקי כוחות ואגו בלי יד מכוונת ומסדרת. מכל זה למדתי שבעסק, לפחות עבורי, אנשים זה לפני הכול.

"זה היה מקום שלא מיצה את הפוטנציאל שלי אבל יצאתי חזק. מאדם שהגיע כשכיר בכיר הפכתי לכזה שמביא בעצמו את הלקוח, כי הבנתי שהכרחי שאביא לקוחות וכותרות של הצלחות כלכליות לפני שנוכל לבצע מהלכים גדולים. מומנטום לא נוצר רק ממהלכים מדוברים ומקצועיים, אלא מהיכולת העסקית".

- היה חשוב לך לקבל מניות?

"אני מחפש יכולת להוביל מהלכים ובשביל זה צריך כוח מול הלקוח. אם רוצים להביא לקוחות, קשה לעשות את זה כשכיר, כי הלקוח שואל: 'ואם לא תהיה פה עוד חצי שנה?'. כשותף יש לך כוח לעשות דברים ולבטל מאבקי אגו במשרד. יש היררכיה ברורה - מה שהיה חסר לי בתקופה שלי בשלמור-אבנון-עמיחי".

- איך אתה מסביר שהרזומה שלך מלא בדמויות ומקומות לא שגרתיים?

"אני לא מתאים למשרדים גדולים. מבנה האישיות שלי מתאים למשרדים קטנים שהם צ'לנג'רים שיש בהם יחס אישי ולא תאגידים גדולים עם הרבה פוליטיקה ומשחקי אגו. בזרמון-גולדמן צריך להפריד בין העבודה שנעשתה, שהייתה ראויה וטובה, לבין האישיות של אילון והדר, כשבאיזשהו שלב כאילו הגולם קם על יוצרו. הם כמותגים האפילו על מה שהיה במשרד. אבל היה משהו אאוטסיידרי עם המון נשמה בהדר גולדמן, שהיה עבורי השראה לזה שאפשר להיות אותנטי, נאמן לעצמך - ולהצליח".

"שמו אנשים רעבים בהנהלה"

עכשיו וינברגר צפוי להתמודד עם פרסונה פרסומית אחרת לא פשוטה - רות שטרית. לדבריו, "לי קל לעכל אנשים מוכשרים שאומרים בדיוק את מה שעל ליבם - בלי שום פילטרים - ורותי אומרת הכול לטוב ולרע".

- לא מפחיד להיכנס למשרד עם מישהי כה דומיננטית?

"התפלאתי כמה היא נותנת לי יד מקצועית חופשית לעשות מה שאני מאמין בו. רותי היא קודם כל בולדוזר, וזה נפלא שהגב שלי הוא של מנהיגה חזקה. היא אישה חזקה ברמות שלא פגשתי, ובשביל לתת לי את חופש הפעולה שהיא נותנת צריך הרבה ביצים. יש לה יכולת של קשרים שיש למעט מהדור שלי. היא יכולה להגיע לכל אדם במדינה כי היא במיליה. אם אני אתקשר למנכ"ל בכיר - יש עוד אלף כמוני. רותי תתקשר - יקשיבו".

- לא מלחיץ שרוב המשרד נשען על עסקי דודי ויסמן?

"לכל משרד פרסום יש את החונטה שלו. זה כמו האחוות בארה"ב. יש את האחווה של כידון ושילוח ושל רותי, ואם היא לא הייתה אישה, היו מתעסקים בזה פחות. דווקא הלקוחות האלה לטעמי הכי מעניינים. אלה הקטגוריות הכי תחרותיות שמתרחשות בהן מלחמות העולם הכי קשות שזקוקות לאסטרטגיה טובה ומדויקת. קמעונאות - שזה מרחץ דמים; וסלולר - שהקרב שם עוד לא הוכרע, כי למרות מלחמות המחיר השוק עדיין לא מיצה את המאבקים התחרותיים בעולם הזה. יש גם את תחום מועדוני לקוחות, שאני מאמין שהעולם הולך אליו".

- הלקוחות שלך לא מובילים באף אחד מהם.

"אבל יש לקוח יציב כלכלית מבחינת היקפי הפרסום, ולנו יש שם יציבות וחופש תעסוקתי, ואפשר לבוא ללקוח ולהתווכח אתו - דברים שמשרד שפחות בטוח בעצמו מבחינה כלכלית לא יכול. הביטחון נותן כוח להיות מקצועיים בלי לחשוב רק על לרצות את הלקוח. סוכריה נוספת היא שכל הקבוצה עברה שינוי בהנהלה, ושמו אנשים רעבים שרוצים לעשות שינוי".

- לאן אתה לוקח את המשרד?

"בניתי צוות מקצועי של אנשים שעבדתי איתם שנים, שקל לי לעבוד איתם ואני מעריך את הדעה שלהם. עכשיו הייתי רוצה להביא כמה לקוחות ולעשות עבודה טובה. המשרד צריך לעבור תהליך שהרבה משרדים עברו כמו גליקמן או אדלר-חומסקי, שנחשב פעם למשרד פוליטי והיום הוא משרד מאוד ראוי. השלב הבא באבולוציה זה להפוך את המשרד לכזה שהקשרים בו הם לא חזות הכול".

- בשנים האחרונות דווקא אנשי הקריאייטיב הפכו למצרך מבוקש במשרדים, בעוד שזוהרם של האסטרטגים הועם.

"הגבולות בין אסטרטגיה וקריאייטיב מאוד מיטשטשים. ברוב המקרים אסטרטגיה יותר חשובה מקריאייטיב - אלא אם מדובר בקריאייטיב יוצא דופן. עשיתי הרבה סרטים שעשו שינוי דרמטי בקטגוריה בה הם פעלו - כמו השקת הג'ל של פרסיל בו רואים בחורה שמגיעה למדף לוקחת ג'ל, ועף עליה קונפטי ירוק. זה היה סרט ב-15 שקל שהעיף את המותג לחלל, כי האסטרטגיה והמסר היו ברורים. בסוף זה עבודת צוות, לא דור של טאלנטים כמו בעידן המייסדים.

"הקריאייטיב במקרים מסוימים הוא סוג של טקטיקה. אני לא מסתכל יותר על קמפיינים אלא על איפה המותג נמצא ואיפה הוא צריך להיות בעתיד. יש מלא קמפיינים בדרך שייקחו אותו לשם, אבל קמפיין הוא רק אמצעי".

- אתה שותף לתלונה הרווחת בענף כאילו הלקוחות היום רוצים רק מחיר?

"יש לקוחות שרוצים לפרוץ, אבל צריך לייצר כימיה ותחושת שותפות. הכול מאוד אישי. פעם הייתי נאיבי, חשבתי שהכול מקצועי ושמספיק שתהיה הכי טוב. היום אני מבין שאפשר שיהיו לך את הרעיונות הכי טובים בעולם, אבל אם לא תצליח לרתום את כל העולם לעשיה שלו - הרעיון לא שווה. בסוף הכול זה אנשים".

"חלק מהמשרדים הקטנים ימחקו"

וינברגר שייך לדור שבא אחרי הדור הוותיק ששמו עדיין מתנוסס על חלק מהמשרדים. לדבריו, "הדור שלי, המנהלים שגדלו במשרדי פרסום כמו יגאל שמיר, אורי עיני, גיא בר, יורם לוי, יניב מילנרסקי, ניסים מויאל - אנחנו עדיין נאבקים בשלב של לייצר את הלגיטימציה, לקחת את המושכות ולהוביל. כשהלגיטימציה תבוא, וזה יקרה תוך שנתיים-שלוש, זה יהיה וואו. יהיה פה מרחץ דמים, ובאמת יזוזו תקציבים משמעותיים.

"כרגע זה גוג ומגוג. כל אחד פותח משרד פרסום, וכולם נלחמים בכולם. על כל תקציב של 2 מיליון שקל נאבקים 10 משרדי פרסום ומורידים עמלות וסופרים - כולם הורגים את כולם. כשהדור הזה יקבל לגיטימציה, אז חלק מהמשרדים הקטנים יימחקו, אבל גם לא כל המשרדים הגדולים יצליחו לשמר את המעמד שלהם. לא בכל משרדי הפרסום הגדולים הסתיים הפרק שבו יש דור ביניים שמחזיק את המשרד והבעלים בחופשה בקאריביים. כרגע אין עוד את הלגיטימיות להגיד 'בחרתי משרד בוטיק'".

מ-y&r נמסר בתגובה לדברים: "גיא וינברגר צודק שאנשים זה לפני הכול, ואכן החיבור האנושי איתו לא צלח. אנו מאחלים לו הצלחה בהמשך דרכו. בחודשים האחרונים גויסו תקציבים בהיקף של כ-12 מליון שקל, ביניהם חברת התרופות MSD, פלסאון ישראל ועוד. בנייה של פירמת פרסום הינה תהליך ארוך ומורכב, ואנו מחויבים להחזיר את y&r למקומה הטבעי בסבלנות ומקצועיות".

"אם משרד גדול ולא רווחי, אז מה שווה הגודל?"

משרד הפרסום שטרית מדיה גרופ גלגל ב-2013 תקציבים בהיקף של 62 מיליון שקל במחירים ריאליים. האם וינברגר מתכנן מהלך שיהפוך אותו למשרד גדול?

"גודל הוא תוצאה של עבודה טובה, אבל זו לא מטרה", הוא מסביר. "הרבה משרדי פרסום שוחקים את הרווחיות שלהם כדי לקבל נפח ביפעת, וזאת טעות, כי זה שוחק בסוף את איכות המוצר ואת העובדים. אם משרד גדול ולא רווחי, אז מה שווה הגודל? המטרה שלי לא להיות משרד כזה".

- מה הכי עיצב אותך כפרסומאי?

בחלק ניכר מהדרך שלי הלקוחות היו כאלה שהוציאו כסף פרטי מהכיס עבור פרסום. לא אנשים שיש להם תקציב של 10 מיליון שאושר בדירקטוריון והם צריכים לבזבז אותו. זה מלמד לחשוב תוצאות - להסתכל לבן אדם בעיניים ולהגיד: אני יודע להביא את התוצאה הזאת.

"להיות אחראי על כסף פרטי של בן אדם מבדיל אותי מרוב הפרסומאים. בזרמון-גולדמן, כשעשיתי קמפיין, הייתי חייב לראות תוצאה. לקוח כמו AIG - אתה חייב לייצר טלפונים מיד אחרי הברייק ולא מחר בבוקר. אתה מכוון לתוצאה עסקית לפני כל הדברים שפרסומאים נורא אוהבים כמו זכורות ואהובות, פרסים והכרה".

גיא וינברגר

גיל: 42

מצב משפחתי: נשוי+1

השכלה: תואר שני במכון כהן באוניברסיטת תל-אביב, כתיבת דוקטורט בפילוסופיה באוניברסיטת בוסטון

תפקידים קודמים: מנהל פלנינג במקאן, מנכ"ל זרמון-גולדמן והמשנה למנכ"ל שלמור-אבנון-עמיחי

עוד כתבות

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

נתניהו הכריע לגבי מיקום שדה התעופה הבא של ישראל. האם הפעם זה יקרה?

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

קרנות הגידור התמודדו עם המבחן האולטימטיבי / אילוסטרציה: Shutterstock

"ביקוש כבוש וחוסר נזילות": מנהלי קרנות גידור מנתחים את הרנסנס בבורסה בת"א

בקרנות המיועדות למשקיעים המתוחכמים השיגו בדרך כלל תשואת נאות מתחילת השנה, אך התקשו להכות את ביצועי מדד הדגל המקומי ● מנהל הקרן שהניבה 31% למשקיעיה: "לאחר החודש האחרון, הדרך הפכה להיות הרבה יותר ברורה והכיוון להערכתנו הוא למעלה"

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

דיפ פייק / צילום: Shutterstock

הרופא המוכר נרצח רגע לפני שעמד לחשוף "תרופת פלא"? פייק מוחלט

סרטון המשתמש בטכנולוגיית דיפ פייק מסתובב ברשת ובו ניתן לראות, כביכול, כיצד אלמונים יורים בפרופ' רענן ברגר מבית החולים שיבא ● מבית החולים נמסר כי: "פרופ' רענן חי בריא ושלם, ומדובר בזיוף חמור שנעשה ככל הנראה כחלק מקמפיין הונאה נרחב שבו מופץ מידע שקרי לציבור במטרה להונות ולהטעות"

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

הלחצים על הנגיד ובית ההשקעות שמעריך: "הריבית עשויה לרדת מחר"

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

קשת טעמים / צילום: באדיבות קשת טעמים

לקבל את המשכורת באמצע החודש: המהלך המפתיע של קשת טעמים

מכללת גל נבחרה להוביל את תוכנית "צומחים" לחוסן תעסוקתי, התוכנית כוללת ייעוץ אישי למעסיקים וסדנאות לעובדים ● הסטארט-אפ Payro מודיע על שיתוף פעולה עם קמעונאית המזון קשת טעמים, שתאפשר לעובדיה למשוך עד 2,000 שקל או  30% משכרם במהלך החודש

חן ומוטי ריכטר, זכייני פאפא ג'ונס ישראל / צילום: אלדד נמדר

מנכ"ל פאפא ג'ונס מתרחב להולנד וטוען: "וולט הורסים את תחום המסעדנות"

מוטי ריכטר, שמשמש כזכיין רשת הפיצות בארץ, יפעיל מעתה גם את 15 סניפיה בהולנד, עם תוכנית להגדיל אותם ל–50 סניפים תוך חמש שנים ● בארץ הוא מתכנן לוותר על משלוחי וולט ● תגובת וולט: "בזכות וולט ופלטפורמות דומות, לעסקים קטנים יש גישה ליכולות שבעבר היו זמינות רק לרשתות הגדולות כמו פאפא ג'ונס"

בניין בנק ישראל / צילום: Shutterstock, Alon Adika

ראשי המגזר הקמעונאי קוראים לנגיד להפחית ריבית: "המשק על סף קריסה"

שורה של בכירים במגזר הקמעונאי, בראשם בעלי פוקס הראל ויזל, יחד עם נשיא לשכת רו"ח חן שרייבר, שיגרו לאמיר ירון מכתב בו קראו לו להפחית את הריבית מחר, באופן מיידי ומשמעותי ● "עסקים קורסים בזה אחר זה. הצמיחה נעצרת, האמון נשחק והנזקים הולכים ומעמיקים", כתבו ראשי המשק

צ'רצ'יל מסמן V. ביום הניצחון על גרמניה הנאצית / צילום: Reuters, IMAGO/piemags via Reuters

לסיים מלחמה: עצתו הפיקטיבית של צ'רצ'יל לנתניהו

אבי הכישלון הגדול של המלחמה הקודמת הוביל את הבריטים אל חוף מבטחים, וזכה בסליחה ובהערצה. הוא הבין כי אנחת הרווחה חשובה יותר מתרועת הניצחון

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון