גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כרמיאל מציגה: זכויות בנייה מוגדלות, חשבת שכר בשני כובעים ומגדל מפואר שמאיים להפוך לפיל לבן

ב-2012 זכתה חברת גרופ 1818 במכרז להקמת פרויקט דיור מוגן שישתרע על כמה מבנים נמוכים ויכלול 200 יחידות דיור כעבור שנה אישרה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה ליזמית להגדיל את זכויות הבנייה באופן ניכר והפרויקט צמח למגדל מפואר בן 20 קומות עם 300 יח"ד חשבת השכר של העירייה אתי גרנר אילן, גיסתו של בעלי החברה היזמית, מכהנת גם כדירקטורית בחברה, אך היא טוענת: "אין לי כל קשר לתוכנית המקודמת"

מכרז מנומנם שפרסמה רשות מקרקעי ישראל במחצית 2012 לשיווק מגרש המיועד לפרויקט דיור מוגן בעיר כרמיאל מעורר סערה בעיר: הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בראשות ראש העירייה עדי אלדר, לשעבר יו"ר השלטון המקומי, החליטה לאשר ליזמים של פרויקט דיור מוגן בעיר להגדיל באופן ניכר את זכויות הבנייה, וזאת שנה בלבד לאחר הזכייה במכרז. בכמה גדלו זכויות הבנייה? עד כדי כך שסמוך לשכונת מגורים שבה המבנים הם בני קומה אחת עד שלוש קומות יקום מגדל בן 20 קומות. המגדל ייבנה על רכס הר, ויהיו בו 300 יחידות דיור מוגן ושטחי מסחר שישתרעו על 58 אלף מ"ר, וזאת במקום התוכנית המקורית לבניית כמה מבנים נמוכים מדורגים עם 200 יחידות דיור.

אם לא די בהגדלת זכויות הבנייה, בדירקטוריון החברה היזמית, גרופ 1818 נכסים והשקעות, יושבת לא אחרת מחשבת השכר של העירייה, אתי גרנר אילן, גיסתו של בעל המניות בחברה, רונלד גרנר.

מי שתכריע לבסוף אם לאשר את זכויות הבנייה המפליגות, שהוועדה המקומית המליצה עליהן ללא דיון מקצועי בתוכנית וללא צירוף חוות דעת תומכות הנדרשות בתוכניות בסדרי גודל כאלה, היא הוועדה המחוזית לתכנון ובנייה צפון. על שולחנה כבר מונחות כמה התנגדויות לתוכנית, ובהן של תושבי העיר ושל עמותת אדם טבע ודין.

העירייה מתעלמת מהנחיותיה שלה

תחילת הפרשה ב-17 ביוני 2012. אז זכתה חברת גרופ 1818 נכסים והשקעות במכרז שפרסמה רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) לרכישת מגרש בן 25 דונם, המיועד להקמת פרויקט דיור מוגן, תמורת סכום של 4.9 מיליון שקל. הצעתה של החברה הזוכה גברה על 7 הצעות נוספות שהוגשו לרכישת המגרש ועמדו על סכומים נמוכים יותר. מאחר שייעוד המגרש נכון למועד שיווקו היה "תיירות", נדרש הזוכה במכרז, בהנחיית רמ"י, לקדם תוכנית בניין עיר שתשנה את ייעוד המגרש לדיור מוגן. זאת בהתאם לתדריך מחייב שהכינה עיריית כרמיאל בשיתוף האדריכל עוזי גורדון וקבע הנחיות להכנת התוכנית החדשה. אותן הנחיות קבעו בין היתר שהפרויקט יכלול 200 יחידות דיור מוגן בלבד בכמה "מבנים מדורגים שישקפו את מבנה הטופוגרפיה", אלא שבפועל מישהו בעיריית כרמיאל החליט להתעלם מאותן הנחיות שקבעה העירייה עצמה והיו חלק בלתי נפרד ממסמכי המכרז, ובפברואר 2013 החליטה הוועדה המקומית לתכנון ובנייה לאשר הגדלת זכויות בנייה ניכרת ליזמים ולהמליץ על הפקדת התוכנית בוועדה המחוזית.

כך, התוכנית שאישרה לבסוף הוועדה המקומית כללה הקמת מגדל בן 19 קומות מעל מפלס הכניסה, 300 יחידות דיור מוגן, שטחי בריאות ומסחר, ובסך הכול 58 אלף מ"ר (40 אלף מ"ר שטחים עיקריים ו-18 אלף מ"ר שטחי שירות). הוועדה המחוזית הפקידה את התוכנית להתנגדויות הציבור, ואלה לא איחרו להגיע.

בין הולילנד לכרמיאל

בהתנגדות שהגישה עמותת אדם טבע ודין מציינת ראש תחום תכנון יעל דורי שהתוכנית מגדילה את היקף אחוזי הבנייה בצורה ניכרת - מבנייה מאושרת בהיקף של 35% משטח המגרש בבניין בן 2 קומות, לבנייה בהיקף של 240% משטח המגרש, במגדל חריג בנוף המתנשא ל-64 מטר, בסביבה שבה הבניינים הם עד שלוש קומות. עוד מציינת דורי שבתדריך התכנון שקבעה עיריית כרמיאל צוין שגובה המבנה לא יעלה על 7 מטרים ממפלס רחוב הארזים, ואילו התוכנית משנה את גובה הבינוי ל-64 מטר. "ניתן לראות בבירור שקביעה זו לא נשמרה כלל וכלל", כותבת דורי בהתנגדות העמותה. "על הוועדה לדרוש שהקביעות שנקבעו בתדריך העירייה יישמרו על מנת לצמצם את הפגיעה בתושבים ואת ההשפעה הנופית של הפרויקט על כל חלק זה של העיר. לא מתקבל על הדעת לאשר מרקם כל כך חריג בסביבתו מבלי לבחון את השפעת המגדל על סביבתו". דורי מציינת כי לא נמצאה כל התייחסות להשפעה על הנוף במסמכי התוכנית או הפרוטוקולים. "בניית המגדל עלולה להשפיע באופן דרמטי ובלתי מידתי על המרחב של הגליל ובקעת בית הכרם, כפי שניתן לראות במקרים אחרים שבהם נבנו מגדלים על פני שטחים בעלי טופוגרפיה דומה כגון בתי המלון בירושלים, מלון הר נוף ומבנים אחרים על רכס הכרמל. "יש לבחון העלאה כה קיצונית זו של אחוזי בנייה לאור השפעתם על הסביבה הקרובה והאזורית", צוין בהתנגדות. "אין לאשר את התוכנית כל עוד לא נבחנה באופן מושכל ההשפעה הנופית הנובעת ממנה, בתוך שיתוף קהלים נוספים בהחלטה".

התנגדות נוספת לתוכנית הוגשה על ידי תושבי הרחובות משעול ארז, הארזים והברושים הגובלים בתוכנית. התושבים טוענים אף הם, באמצעות עו"ד נועם קולודני, כי התוכנית חורגת משמעותית מסביבתה. "במסגרת התוכנית שהופקדה בוצע שינוי ייעוד המגרש בתוך הגדלה של מאות אחוזים בנפח הבנייה המבוקש", מציינים התושבים בהתנגדות וממחישים את החריגה הסביבתית על ידי אזכור פרויקט הולילנד בירושלים. "תוכנית זאת עושה עוול לא רק לסביבתה, לנוף ולשכנים הגובלים בה, אלא גם למתעתדים לגור בתחומה, זאת בלא צדק ובלא סיבה נראית לעין וכפי הנראה מתוך רצון למקסם זכויות הבנייה באופן לא סביר", נכתב בהתנגדות.

התושבים מוסיפים כי "התכנון המוצע לא רק שאינו משתלב בסביבה הקרובה אלא הוא מזדקר בה תרתי משמע באופן גס ובוטה בתוך שהוא משלב שני מודלים כושלים אשר נכשלו כבר במחוזות חיפה והצפון ומנסה לשלבם בפרויקט אחד: חוות הברון במורדות זיכרון יעקב, שנסגר לאחר שתוכנן מלכתחילה באופן ברוטלי ולא משתלב בסביבה בעלויות תפעול כבדות שמוטטו בסופו של יום את מבנה האחזקה שלו, ומגדל אשכול באוניברסיטת חיפה, שביקורת רבה הוטחה בגינו". לטענתם, המגדל בכרמיאל ישנה את תבנית נוף הסביבה באותו אופן שמגדל אשכול שינה את תבנית נוף רכס הכרמל.

המתנגדים טוענים, בתמיכת חוות דעת של האדריכלית נועה אוירבך, כי התוכנית תשנה ללא היכר את אורח חייהם מאחר שהיא עלולה לגזול את הנוף המרהיב שנשקף מחלונותיהם ומסביבת התוכנית המופקדת ותביא לפגיעה אנושה בתכנון האורבני של העיר. יותר מכך, הם טוענים כי כלל לא ברור שנדרש בית אבות מפואר כפי שתוכנן. לדבריהם, "לא ברור כי תושבי האזור יוכלו לזכות בשירותיו בשל העלויות הנכבדות של מבנה מפואר זה שעשוי לדברי המתנגדים להפוך לפיל לבן".

המתנגדים מעלים חשש שהוועדות המקומית והמחוזית יתבקשו לבסוף לאשר שינוי של ייעוד הפרויקט למגורים כדי למנוע מצב שהמגדל יעמוד כאבן שאין לה הופכין. לטענתם, מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה עולה כי אין בעיר כרמיאל די לקוחות שיאכלסו 300 יחידות דיור מוגן, ודאי לא כאלה שיכולים לשלם בעבור פרויקט כזה.

"פניות המתנגדים לעירייה לקבלת סקרים כלשהם הבוחנים את השפעת הפרויקט על הסביבה, או שבוחנים את ההיתכנות בפרויקט כזה בעיר, לא נענו", מציינים המתנגדים. "נדמה כי כל שיש הינה הסתמכות על רצונם של יזמי הפרויקט לבנות פרויקט חורג וחריג על קו הרכס בתוך ניצול אחוזי בנייה שאינם מוכרים בסביבת מגורים זו".

"שיהיה בהצלחה"

בדרך כלל אישור של תוכניות משמעותיות המגיעות להכרעת הוועדה המקומית לתכנון ובנייה מחייב קודם לכן לא רק הצגת התוכנית על ידי מתכננים מטעם היזם, אלא קיום דיון שבו שואלים חברי הוועדה המקומית שאלות הנוגעות להשלכות התוכנית על העיר ומבקשים הבהרות מהיזמים כדי שיוכלו לשמור על אינטרס התושבים. בדיונים הללו משתתפים גם גורמים מקצועיים בעירייה כגון מהנדס העירייה ואדריכל העירייה. חברי הוועדה גם מבקשים חוות דעת על התוכנית, שניתנת בדרך כלל על ידי מהנדס העירייה.

האם כל זה התקיים בפרויקט הדיור המוגן? בדיון שהתקיים בתחילת פברואר 2013 הציג את התוכנית אדריכל מטעם היזמים, ולאחר מכן הזמין ראש העירייה עדי אלדר את חברי הוועדה לשאול שאלות. "שיהיה בהצלחה", זו הייתה ההערה היחידה שנשמעה. אלדר ציין שהוועדה המקומית ממליצה לוועדה המחוזית להפקיד את התוכנית בכפוף להנחיות מינהל ההנדסה והוסיף: "צריך להרים כוסית, בשעה טובה".

לטענת המתנגדים, מפרוטוקול הדיון הקצר של הוועדה, שלא צורפה אליו כלל חוות דעת של מהנדס העיר כנדרש, עולה כי כלל לא התקיים דיון בנושא, לא נשאלו שאלות על ידי חברי הוועדה המקומית ומהנדס העיר וצוותו לא העלו כלל סוגיות לדיון. "הוועדה הוכיחה כי אין היא ראויה לאמונם של תושבי העיר כרמיאל".

יותר מכך, התושבים מזכירים בהתנגדותם את העובדה שחשבת השכר של העירייה היא דירקטורית בחברה היזמית. במכתב ששיגר עו"ד קולודני לרשות מקרקעי ישראל, הוא אף דורש לבטל את המכרז. "מסמכי המכרז פירטו באופן מפורש שכמות יחידות הדיור המוגן תהא 200 ונפח הבנייה המתוכנן יהיה 36 אלף מ"ר", כתב, "הוועדה המקומית אישרה בנייה של 58 אלף מ"ר ב-300 יחידות דיור ובתוספות שטחי מסחר ושטחים נלווים. ההתנהלות הזאת יוצרת חשש לעיוות דין בשל ידיעה מוקדמת בדבר האפשרות הוודאית להשביח המקרקעין בוועדה המקומית, בשל מעורבותם של דירקטורים בחברה הזוכה בעיריית כרמיאל". קולודני מוסיף במכתבו כי "החפיפה המוחלטת בין הרשות לחברה היוזמת יוצרת יתרון מסוים לחברה הזוכה. בסופו של יום יתרון זה נתממש והחברה הזוכה ידעה לממש את יתרונה ולזכות בעבור 5 מיליון שקל ב-25 דונמים במרכז כרמיאל לבניית מגדל בן 20 קומות וכאמור 300 יחידות דיור בגודל ממוצע של 80 מ*ר. יוצא כי המחיר המקסימלי לקרקע ליחידת מגורים הינו 16 אלף שקל בלבד וזאת בלא להביא בחשבון שטחי מסחר, יחידות נלוות והטבות שייוותרו בידי בעלי המקרקעין. משכך, נדמה כי דרך המלך הינה לפעול לביטולו של המכרז, לאלתר, להשיב סכומי הז כייה אשר שולמו כבר ולפרסם מכרז חדש ושוויוני שבו יוכלו להתמודד המתמודדים כולם בנקודת התחלה זהה, בלא שאחד מהם הינו בעל תפקיד ברשות המקומית".

מעיריית כרמיאל נמסר בתגובה להתנגדויות: "אם וכאשר ההתנגדות תגיע אל העירייה, היא תטופל באופן מקצועי, על פי החוק ולגופו של עניין, כפי שעיריית כרמיאל נוהגת תמיד. ביחס לחשבת השכר אתי גרנר אילן, המשמשת גם כדירקטורית בחברת גרופ 1818, נמסר: "הדיון בוועדת בניין עיר היה דיון תכנוני בשאלה אם להמליץ על הפקדת התב"ע (תוכנית בניין עיר) של כפר הגמלאים. מהנתונים בשאילתה של "גלובס" עולה כי עובדת העירייה הינה דירקטורית בחברה ולא מעבר לכך. לנתון זה אין רלוונטיות לדיון ולהחלטה שהוועדה קיבלה".

אתי גרנר אילן מסרה: "אין לי כל קשר לתוכנית המקודמת".

עוד כתבות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

יגאל דמרי מתכנן להקפיץ את שכרם של אשתו ובנו במיליוני שקלים לשנה

חברת הבנייה שבשליטת דמרי מבקשת לאשר מדיניות תגמול חדשה ממנה ייהנו גם חלק מבני משפחתו, שתאפשר להם לקבל תגמול הוני בהיקף של עד 1.5 מיליון שקל בשנה כל אחד

שיפוצים בבניין / צילום: כדיה לוי

בניין הוכרז כמסוכן, אך דייר סירב לשלם על שיפוץ. מה קבע ביהמ"ש?

המפקח על רישום המקרקעין דחה תביעה של בעל דירה שסירב לשלם את חלקו בשיפוץ של בית משותף בבת ים

אסתר חיות, לשעבר נשיאת בית המשפט העליון / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

התפקיד החדש של נשיאת העליון לשעבר אסתר חיות

מפעל הפיס הכריז על מינויה של נשיאת בית המשפט העליון בדימוס, השופטת אסתר חיות, ליו"ר ועדת פרס ספיר לספרות ● חיות תחליף בוועדה את העיתונאי אורן נהרי

אהוד אולמרט, רה''מ לשעבר / צילום: שלומי יוסף

האם החלטה 1701 קוימה בזמן כהונתו של אהוד אולמרט?

אולמרט טען כי בתקופתו החלטה 1701 קוימה. הממשלה בראשותו גרסה אחרת ● המשרוקית של גלובס

אניית הקרב Hessen, בשובה מהים האדום לגרמניה / צילום: Reuters, Sven Eckelkamp

הגרמנים נסוגו, החות'ים השתכללו: כוח המשימה האירופי בים האדום מקרטע

דברי האדמירל היווני שעומד בראש כוח המשימה האירופי, שדלפו לתקשורת הזרה, חשפו כי הכטב"מים שמשגרים החות'ים מתגברים על ההגנות האוויריות, ושעם שלוש ספינות בלבד, הוא לא יכול למלא את המשימה ● בינתיים, מספר הספינות העוברות במצרי באב אל–מנדב צנח

מעבר הגבול בין רוסיה לנארווה, אסטוניה, סגור לכניסת רכבים / צילום: Reuters, Mihkel Maripuu

אוקראינה מאבדת מכוחה, והמדינות הבלטיות שואלות: אנחנו הבאות בתור?

נארווה, עיר הגבול של אסטוניה שסומנה על ידי פוטין כאדמה רוסית היסטורית - היא בין היעדים הפוטנציאליים לערעור היציבות באזור ● מפברואר נרשמת הידרדרות מהירה ביחסים בין המדינות

קניות בכרטיסי אשראי / צילום: Shutterstock

לפני פסח נרשם זינוק ברכישות בכרטיסי אשראי, אבל בחג עצמו הארנק נשאר בכיס

גלובס מציג מדד הבוחן את היקף הקניות בכרטיסי אשראי בישראל ● מנתוני הפניקס גמא עולה כי ענף החשמל והאלקטרוניקה רשם את העלייה הגבוהה של השבוע בהיקף ההכנסות

מתלה עם כביסה בפרוזדור, במלון של מפונים בטבריה / צילום: ap, Ariel Schalit

"חזירות": הצעד החדש של רשות המסים נגד בעלי דירות שהקפיצו מחירים

שכר הדירה שמפוני הצפון מתבקשים לשלם מגיע לעשרות אלפי שקלים בחודש, וברשות המסים תמהים איך אין דיווחים של משכירים שכבר לא עומדים בתקרת הפטור ממס ● מבצע אכיפה ממוקד ינסה לאתר אותם: "חזירות מקוממת"

ליאור וקס, מנכ''ל אינפיניטי ניהול תיקי השקעות / צילום: יח''צ

"יעמדו בתור לקנות את הטילים שלנו": מנהל ההשקעות שמסמן את התחום המבטיח

ליאור וקס מאינפיניטי מעריך שהתנודתיות בשווקים תימשך, וכדי להתמודד איתה יש לשים דגש בתיק על "פיזור גיאוגרפי וסקטוריאלי, עם אקטיביות" ● הוא נלהב ממהפכת ה-AI, מעריך שמניית אנבידיה עדיין מעניינת וטוען כי "המחירים בת"א אטרקטיביים, אבל הסיפור בעייתי"

ראש ממשלת בלגיה, אלכסנדר דה-קרו / צילום: ap, Jean-Francois Badias

ראש ממשלת בלגיה: "לא יכולים להמשיך בעסקים כרגיל עם ישראל"

ראש ממשלת בלגיה אלכסנדר דה-קרו שינה את עמדתו ושוקל כעת הטלת סנקציות הכוללות איסור יבוא מוצרים מהתנחלויות, בשל הפעילות הישראלית בעזה ● הסביר כי שינוי העמדה שלו נובע מכך שיש "יותר מדי קורבנות כתוצאה מהפעולות הצבאיות הישראליות" ● ההערכות הן כי יוזמה כזו תיכשל ברמה האירופית

צילום: איל יצהר, איורים: גיל ג'יבלי, עיבוד תמונה: טלי בוגדנובסקי,

דב קוטלר נפרד מהפועלים: רווחי השיא, התחרות הצמודה עם לאומי והיורשים האפשריים

בתום כהונה של חמש שנים, מנכ"ל הפועלים הודיע במפתיע על פרישה ● דב קוטלר הצעיד את הבנק לשווי של כמעט 50 מיליארד שקל וכך הצליח להדביק את הפער מול לאומי, הוביל את ההיפרדות מישראכרט וסגר את פרשת הסיוע בהעלמות המס בארה"ב ● העזיבה שלו מצטרפת לגל גדול של שינויים במערכת הבנקאית

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

וויז מציגה את הגיוס הגדול של חברה ישראלית אי פעם

חברת הסייבר בניהולו של אסף רפפורט מציגה קצב צמיחה מסחרר ושורת צעדים שאפתניים ● ארבע שנים בלבד אחרי הקמתה, הכריזה וויז על גיוס של מיליארד דולר ● בין המשקיעים: הקרן האמריקאית הגדולה אנדריסן הורוביץ ● בשוק תוהים: עד לאן היא יכולה לצמוח?

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

חיילי צה''ל בעזה / צילום: דובר צה''ל

קיבוץ ניר יצחק הודיע על מותו של החטוף ליאור רודאיף

נתניהו: "הצעת חמאס רחוקה מאוד מהדרישות ההכרחיות של ישראל" • גורמים רשמיים בארה"ב: בהצעה שחמאס הסכים לה יש שינויי ניסוח מינוריים בלבד ביחס להצעה של ישראל • המשלחת הישראלית הגיעה לקהיר • דיווח: "הפלישה לרפיח תואמה עם ארה"ב. המטרה - מתן תמונת ניצחון שניתן יהיה לשווק לבן גביר וסמוטריץ'" • עדכונים שוטפים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

אחרי הודעת חמאס: החלה "פעולה ממוקדת" במזרח רפיח

על רקע הודעת חמאס שהוא מקבל את ההצעה המצרית להפסקת אש, הקבינט הצביע הערב להמשיך בפעולה ברפיח ● עוד נמסר כי "ישראל תשלח משלחת למתווכות כדי למצות את ההיתכנות להגעה להסכם"

שרוול אשפה לפינוי שיפוצים / צילום: תמר מצפי

הקבלן איחר במסירת דירה בפרויקט תמ"א. זה פיצוי הענק שיקבלו הרוכשים

ביהמ"ש קבע כי סעיף 5א לחוק המכר, הנוגע לאיחור במסירת דירה, חל גם על פרויקטי תמ"א 38, אף שבעבר נקבע בפסיקה כי בפרויקטים כאלה מדובר בהתקשרות למתן שירותי בנייה, שעליה חל חוק חוזה קבלנות

נגמ''שים של צה''ל בצפון הארץ / צילום: ap, Gil Eliyahu

עסקה בגודל פי 2 משווייה: החברה הביטחונית שמזנקת

לפני פחות משנתיים סבלה החברה הביטחונית אימקו מתחלופת מנהלים וקשיים תזרימיים, אבל מתחילת המלחמה התמונה התהפכה ומנייתה נהנית מתנופה בבורסה ● כעת היא קיבלה הזמנה של 377 מיליון שקל ממשרד הביטחון - פי שניים מהשווי של החברה כולה ● מניית אימקו זינקה ביותר מ-200% בשנה האחרונה

מכון בית יעקב. המסלול בפיקוח צמוד של המל''ג / צילום: באדיבות מכון בית יעקב

הסיפור המלא מאחורי ההצלחה הפנומנלית של תלמידות בית יעקב במבחני רואי החשבון

הסטודנטיות של סמינר בית יעקב מככבות שוב בראש טבלת הנבחנים בבחינות רואי החשבון, ולכן החלטנו לקדם מחדש את הכתבה שמתארת את דרכן להצלחה ● איגוד הסמינרים החרדי "בית יעקב" קיבל אישור להכשיר בעצמו רואות חשבון, מה שעד כה התאפשר רק באקדמיה ● הבוגרות הטריות צלחו את המבחנים באחוזים מטורפים והותירו את המוסדות האקדמיים מאחור ● בדרך עוררו שאלות על אופן שילוב החברה החרדית בשוק העבודה, אך גם על עתיד המקצוע

בנין בנק הפועלים יהודה הלוי 63 ת''א / צילום: איל יצהר

מתוך הבנק או מבחוץ? המועמדים שעשויים להחליף את דב קוטלר בפועלים

מנכ"ל בנק הפועלים הודיע במפתיע על עזיבה לאחר חמש שנים, ובכך נפתח המרוץ לאחת המשרות הבכירות והנחשקות במשק הישראלי ● בין השמות שמוזכרים בתוך הבנק נמנים המשנים למנכ"ל, דלית רביב, ידין ענתבי ורם גב ● בשוק מעריכים כי קיימת אפשרות למינוי חיצוני, כשגולן שרמן, שיצא לחל"ת מהבנק לפני כשנתיים, הוזכר כמועמד אפשרי

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

"היום הגדול ביותר לאייפד": אפל חושפת דגמי טאבלט חדשים וממשיכה להתעלם מה-AI

אפל השיקה את דגמי האייפד הראשונים מאז אוקטובר 2022 ● החברה הודיעה כי היא תכניס את המעבד החזק ביותר שלה עד כה, M4, לאייפדים החדשים ● ומה עם בינה מלאכותית? בינתיים זה לא בלקסיקון