גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"רוצים לפנות את מסעדת מרגרט תייר? על גופתנו המתה"

למסעדת מרגרט תייר יש חלק בהיסטוריה הפחות ממוסדת של ישראל: מעבר להיותה מוקד קולינרי נחשב, היא הייתה גם המטה שממנו פעלו הפנתרים השחורים ■ עכשיו, עיריית ת"א מבקשת להפקיע נתח ממנה לטובת "שטח ציבורי"

החצר במסעדת מרגרט תייר ביפו מוקפת בוגנוויליות, רוזמרין, תאנה וצמחייה ים-תיכונית אחרת המאפיינת את המוסד הוותיק, שהתואר הנפוץ ביותר הנקשר בשמו הוא "אותנטי". מבעד לצמחייה, באופק הקרוב, נשקף הים. מזג-האוויר הקיצי, על גבול השרבי, אינו מעיק על הנוכחות בחצר המוצלת. בעלת המקום, מרגרית תייר (כך היא כותבת את שמה, מרגרית, בעוד שם המסעדה הוא מרגרט) יושבת עם בתה לורן. אלי, אחיה הצעיר של מרגרית (היא הבכורה מחמישה) מביא לנו קנקן לימונדה קרה. יש לו עיניים בהירות, כמו לאחותו הגדולה: "רק לשנינו מכל המשפחה יש עיניים כאלה", הוא מתגאה. "תעזבי, תעזבי", מזהירה מרגרית בחצי חיוך, "שלא יתנפח לי".

אנשים פשוטים, התיירים. שועי הארץ היו באים לאכול אצלם, מגזינים בינלאומיים העניקו פרסים למנות שלהם, מבקרים ממליצים בחום - אבל על תשלום בכרטיס אשראי עדיין לא שמעו שם. רק מזומן. "ויקטור לא היה מרשה", היא מספרת על בעלה המנוח, המסעדן והפעיל החברתי והפוליטי ויקטור תייר. "לפעמים, כשהוא לא היה בסביבה, הייתי מקבלת צ'קים. יום אחד בא לכאן דן מרידור, כשהיה שר המשפטים. אני לא הכרתי אותו. הוא סיים לאכול ונתן צ'ק. עכשיו, בגלל שויקטור היה לידי, אמרתי: מצטערת, אנחנו לא מקבלים צ'קים, רק מזומן. אז ויקטור אומר לי: משר המשפטים את לא מוכנה לקבל צ'ק?!".

תייר עדיין צוחקת כשהיא מספרת את הסיפורים האלה. זה משכיח ממנה קצת את הענן המרחף מעל כל הפסטורליה הזו: עיריית תל-אביב מבקשת להפקיע את החצר המפורסמת של המסעדה שלה לצורך פיתוחה של הטיילת בעיר. בלי החצר, יידע כל מי שרק יעיף מבט חטוף במקום, אין באמת מסעדה.

"המסעדה זה החיים של אימא שלי", אומרת הבת לורן, בת 36, בוגרת לונדון סקול אוף אקונומיקס ודוברת 4 שפות. "זה תכלית הקיום שלה, הנפש שלה, הנשמה שלה. ואני לא אתן שייפגעו באימא שלי. על גופתי המתה אצא מפה".

הן מדברות מניסיון: גם ביתן ביפו הופקע על-ידי העירייה לפני כ-4 שנים, לצורך עבודות התשתית לרכבת הקלה, והבת מספרת שהפיצוי שקיבלו, כ-1.5 מיליון שקל, לא מספיק לרכישת דירה, ושהן חיות כיום בדירה שכורה בתל-אביב.

בקשת ההפקעה הוגשה כבר ב-1989, אולם רק לאחרונה ביקשה עיריית תל-אביב לממש אותה. בבקשה נטען כי המסעדה והחצר מצויים בתוך מתחם קרקע המהווה שטח ציבורי פתוח, וכי תייר נדרשת למסור מיידית את השטח המוחזק על-ידיה. זאת מפני שהחצר, לטענת העירייה, אינה בבעלותה של תייר.

תייר מעלה בתגובה, באמצעות עורכי הדין שחר הררי ועודד פלג, כמה טענות: ראשית, שהיא ובני משפחתה מעולם לא שמעו על ההפקעה לאורך השנים כך שמדובר במהלך שנפל עליהם כרעם ביום בהיר. שנית, היא אומרת, אם כבר העירייה מפקיעה את השטח, שתיקח לא רק את החצר, שאינה מחויבת בפיצוי, אלא את הנכס כולו, ואז תייר תוכל ליהנות מפיצוי כלשהו. שלישית, מסבירה תייר, מדובר לא רק במקור לחמה, אלא גם במפעל חיים - מוסד שבין היתר היווה מוקד לפעילות סיוע לאוכלוסיות המוחלשות, ושבמשך שנים שימש כבית ל"פנתרים השחורים".

"הולכים לחסל מקום שיש בו היסטוריה", אומר כוכבי שמש, פנתר שחור בדימוס וחברו לדרך של תייר ז"ל. "המקום הזה היה בשבילנו כמו בית. את הישיבות שלנו היינו עושים שם, במסעדה. היו מגיעות לשם חמולות שלמות לאכול מרק שעועית. תמיד היה אוכל לכל הפנתרים. אנשים אוהבים את המקום, זו באמת פנינת חן. מעבר לזה, זו משפחה שהיא יקרה לנו".

"אני לא מבין למה נטפלו אליהם", תוהה גם העיתונאי ויו"ר עמותת אומ"ץ אריה אבנרי, "אפשר למצוא סידור, אבל לסלק אותה עשרות שנים מאז שהמסעדה קיימת - בעיניי זה לא נכון מוסרית".

מהפנתרים ועד GQ

מרגרית, 63, ילידת איראן (שם עצרו הוריה בדרך מהקווקז לישראל), הייתה בת 18 כשפגשה את הפנתר השחור יליד לוב. הוא היה אז בעל דיסקוטק בחבל לכיש ואמרגן של זמרים, בהליכי גירושים ואב ל-4 ילדים (אחת מהם, אגב, היא אמה של כוכבת הריאליטי ליהיא גרינר). היא הייתה צעירה ממנו ב-19 שנה.

הרומן הוליד חתונה, שהכעיסה את משפחתה של מרגרית. אביה התכחש לה במשך יותר מעשור; ותייר עצמו ספג נתק מילדיו: אחת הבנות, למשל, רשמה את שם אביה החורג על ההזמנה לחתונתה.

הזוג עבר לקריית גת, עיר מגוריו של תייר באותן שנים, ובמשך כמה שנים הם ניהלו שם מלון. מרגרית בישלה. כשעברו ליפו היא עבדה כמארחת בגריל-רום של מלון דן. ב-1972 רכשו את המבנה שלימים יהיה המסעדה, בדמי מפתח, ללא החצר. בשנים הראשונות ויקטור נהג לעשות בחצר עבודות מסגרות. "לא לפרנסה", ממהרת מרגרית להבהיר, "דברים לחברים".

במהלך שנות ה-70 החל המקום לתפקד כמסעדה ובמקביל גם כמעוז של הפנתרים. הזוג תייר וחבריהם לתנועה היו מכינים משם חבילות לנזקקים ומוציאים משם פעולות מחאה.

"יום אחד היה צריך לסדר דיור לאיזה 20 משפחות", מספרת מרגרית. "ויקטור והחברים שלו הלכו לבניין נטוש של דיור ציבורי - פעם היה דיור ציבורי, לא כמו היום - ועד הערב היה לכל המשפחות דיור. פחדו ממנו. אם הוא כאן היום, לא היו נוגעים בנו. הוא היה עושה להם בלגן".

במהלך השנים הפכה המסעדה לשם דבר בקרב הברנז'ה המקומית, ולא רק ברמה החברתית: גם מבקרי מסעדות מהעולם הכתירו אותה בתארים שונים: מגזין התיירות הנחשב פרומרס (Frommer`s) כלל את המסעדה בהמלצותיו בנשימה אחת עם כתית, מול ים ואחרות בקטגוריית "Best Luxury Dining" (ארוחות יוקרה). המגזין GQ אף כלל את קבב הלוקוס שלה כ"מנת זהב".

"מי לא בא לאכול פה", מתחילה הבת לורן למנות רשימה מכובדת: "רפי כהן אוכל פה, ירון שלו, חיים כהן... הם באים, פותחים את הסירים. היא עושה רוטב תפוזים סיניים שהיא לא מגלה לאף אחד את המתכון שלו. התחננו אליה שתגלה".

הפקעת החצר ואיתה המטבח והמחסן, טוענת תייר, תותיר את מבנה המסעדה בשטח מינימלי, בלי שתהיה לה יכולת לעשות בקרקע שימוש סביר כפי שעשתה ב-40 השנה האחרונות. לכן, היא מסבירה, על העירייה לבחור בין ביטול ההפקעה לבין הפקעה מלאה של המגרש כולו (כולל מבנה המסעדה בשלמותו) - מה שיחייב את העירייה בתשלום פיצוי מלא.

- שקלתם פשוט להעביר את המסעדה למקום אחר?

"אין מצב. הציעו לי בכל העולם וסירבתי. זה לא מסעדה כמו שזה מוסד. זה הבית שלך. ברגע שזה לא יהיה כאן, זה לא יהיה".

- מה קורה אם לוקחים לך את המסעדה?

"אני לא רוצה לחשוב על זה. אני לא אתפקד ולא אעבוד. אני כמו בת יענה".

לבת לורן דווקא יש מחשבות מפורטות מאוד: "אני לא אתן לדבר הזה לקרות. אני אביא כל מי שצריך כדי להפגין. אם במחוזי לא ננצח, נלך לעליון, ואם גם שם לא ננצח, יצטרכו להוציא אותנו מכאן על גופתנו המתה".

היריקה במאסטר שף

תייר צופה בעצב איך האזור שהיא כה נטועה בו שינה את פניו: "אין כבר שוק פשפשים. הכול זה ביזנס. יש פאבים ויש מסעדות. נהיה כאן כיכר המדינה".

אבל גם היא מוצאת עצמה לפעמים נסחפת עם הטרנדים. למשל, השתתפות באודישנים של ריאליטי הבישול "מאסטר שף" לתפקיד שופטת בתוכנית. "לא רציתי, אבל הבת דחפה", היא מסבירה. "היא אמרה לי: תתקדמי. אמרתי לה: בסדר. אני מגיעה לשם, כל האזור מסריח מדגים. עליתי, הגיעה אחת ונתנה לטעום מרק גספצ'ו. אמרתי להם: אני רואה רק מים מלוכלכים. צריך לזרוק את זה לפח. אחר כך הביאו דג. שאלתי איזה דג, אמרה לי הבחורה שהכינה לוקוס. אמרתי לה: זה לא לוקוס! אני, אפילו שפילטו ובישלו דג, יכולה לזהות אותו. זה הסריח, אבל אמרתי, נתפוס אומץ ונטעם. אני מרגרית קוראז', אומץ. לקחתי מזלג. איך שאני שמה את זה בפה, ירקתי את זה על המצלמה. לא קיבלו אותי. אמרו שאני קיצונית מדי בתגובות. גם את שאול אברון לא קיבלו".

גם בריאליטי החדש של יונתן רושפלד וחיים כהן, "הכי טעים שיש" היא התמודדה, וגם מהם לא קיבלה תשובה. להצעה לפינת בישול באחת מתוכניות הבוקר היא סירבה, כי לא התאים לה לקום ב-4 בבוקר.

ובאמת, מה לה ולכל זה. "אני", היא אומרת, "תני לי רק לבשל, לפנק. לא מעניין אותי מה אנשים עושים. אני לא יודעת מי הם, מה הם".

היא מתנחמת בתמיכה שבה היא זוכה מחברים ומקולגות. "במקום שהמדינה תטפח את המקומות האלה, הופכים הכול למבנים שאין להם קשר למציאות", אומר חבר המשפחה, יצרן הגבינות שי זלצר. "במקום שעיריית תל-אביב תיתן כמה אגורות ותטפח את המקום הזה, רוצים להרוס. מרגרית היא אושיית תרבות. האוכל שלה הוא אוכל אותנטי, לא אוכל פלצני. אם היא תלך, מה נשאר ביפו, אחרי שיועזר בר של שאול אברון ז"ל נסגר? תשאירו לה את החצר, תנו לה להמשיך לחיות את חייה".

"מרגרית היא אדם נפלא ובשלנית מהטובות שיש", אומר לקוח קבוע, בעל הון שביקש לדבר בעילום שם. "היא עובדת קשה לפרנסתה ומהווה חלק מהתפאורה של כיכר השעון. זה מקום עלייה לרגל להרבה מאוד אנשים מכל מיני מקומות, כאלה וכאלה: הרבה תיירים לצד שפים פעילים, אנשי יפו ואנשי תל-אביב, עניים ועשירים, סוורים ומנהלים. כולם מתקבלים בחום ובאהבה, יושבים על כיסאות הפלסטיק הירוק שעל המרפסת המשקיפה לים ונהנים משעה של נחת.

"בשעתו תמיד הייתי פוגש שם את שאול אברון ז*ל, נהנה מדג טוב, קריאת ספר ובקבוק סודה. המוסד הנהדר שלו נסגר עם מותו ויהיה נורא חבל אם יפקוד את מרגרית תייר גורל דומה".

תייר בעצמה נזכרת באברון בערגה מהולה בכאב: "הוא חסר לי. היה לי כיף להכין לו לאכול. הוא היה בא לתת לי יין, לשמח אותי. רק אני מסובבת את הראש, היה ממלא לי את הכוס. לא יהיה עוד אחד כמוהו: נהנתן, מפרגן, אוהב לתת".

עיריית תל-אביב: "מתחשבים בצורכי הציבור"

מעיריית תל-אביב נמסר בתגובה: "מדובר בשטח ציבורי אשר חלה עליו תוכנית מאושרת. ייעודו לשמש כשטח פתוח לטובת הציבור הרחב אשר יהווה את המשך טיילת החוף המחברת בין תל-אביב ליפו. מתוקף תוכנית זו פועלת העירייה להפקעת מספר נכסים לאורך רציף העלייה השנייה.

"העירייה מתחשבת בצורכי הציבור, תוך ניסיון להביא לפגיעה מינימלית בעסקים ובנכסים במקום. לצורך כך מושקעים משאבים רבים בפינוי השטח ובפיתוחו, כך שאין חשש כי יוזנח לאחר הפיכתו לגינה ציבורית. לראיה, שאר חלקי הטיילת מטופחים ומתוחזקים על-ידי העירייה ומהווים מוקד בילוי ופנאי עבור התושבים.

"משפחת תייר מחזיקה שטח לשימוש כמסעדה ברציף העלייה השנייה. במהלך שנות ה-80 התווספה בנייה של 17 מ"ר ללא היתר ובנוסף שוכרת המשפחה שטח של 40 מ"ר המשמש כחצר המסעדה ומיועד לשימוש כשטח ציבורי פתוח.

"ההפקעה כוללת את שטח החצר ואת החלק שנבנה ללא היתר. יודגש כי ההפקעות נעשות בהתאם לתוכנית מאושרת וכוללות את כל המחזיקים ברצועה הצמודה לחוף ולא רק בשטח המסעדה של תייר. בשטח הציבורי שיופקע תציב העירייה שולחנות וכיסאות לטובת כלל הציבור, כולל ציבור לקוחות המסעדה.

"בכל מקרה, הנושא מצוי בפני בית המשפט המחוזי בתל-אביב-יפו והעירייה תפעל בהתאם לפסק הדין. באשר להפקעת מבנה המשפחה לצורך בניית הרכבת הקלה, הפיצוי נעשה על-פי דין ובהתאם לזכויות המשפחה בנכס".

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

עזבה את הדירה לפני תום מועד השכירות. האם המשכיר יכול לפדות את צ'ק הביטחון?

השוכרת טענה כי הדירה אינה ראויה למגורים עקב חוסר בידוד ורטיבות, ולכן היא יכולה לעזוב את הדירה ללא התראה מוקדמת ● המשכיר ניסה לפדות את צ'ק העירבון הפתוח על מלוא שכר הדירה לתקופת החוזה ● מה קבע בית המשפט?

בועז לוי, מנכ''ל התעשייה האווירית לישראל / צילום: יוסף יהושע

בתעשייה האווירית רוצים לחתוך את הדיבידנד למדינה. הבעיה: הבונוס לעובדים ייתקע

אחרי שיא בהכנסות וזינוק ברווח הנקי, לגלובס נודע שבתעשייה האווירית יבקשו מרשות החברות לנצל את הכסף למחקר ופיתוח ● עד שלא יסוכם הדיבידנד למדינה, גם המענקים לעובדים בהקפאה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

הרש גולדברג פולין

מחאה ספונטנית בירושלים אחרי פרסום הסרטון של הרש החטוף

המוחים יצאו לרחובות בקריאה להחזרת החטופים • מקור ביטחוני: צה"ל מוכן מיד להתחיל במבצע ברפיח • ביידן חתם על סיוע לאוקראינה וישראל בשווי עשרות מיליארדים • שר הביטחון גלנט: מחצית ממפקדי חיזבאללה בדרום לבנון חוסלו, החצי השני מתחבא • פגיעה ישירה בשני בתים באביבים, קרוואן אחד נשרף - אין נפגעים בגוף ● עדכונים שוטפים

שכונת אשכול ברובע שדה דב / הדמיה: משרד האדריכלים תכנון נוף

בשווי מעל 100 מיליון שקל: עיריית תל אביב מוכרת מגרש ענק בשדה דב

עיריית תל אביב מוכרת מגרש בן כ-4 דונמים בשכונת אשכול בצפון העיר, ששוויו הוערך בכ־115 מיליון שקל ב־2021 ● רמ"י ומשרד השיכון פרסמו מכרזים להקמת מעל 8,000 יח"ד ברחבי הארץ ● והוועדה הארצית לתכנון ולבנייה אישרה תוכנית ראשונה לפינוי-בינוי בעתלית ● חדשות הנדל"ן

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות השבבים קפצו

הנאסד"ק קפץ ב-1.5% ● אירופה ננעלה במגמה חיובית ● נעילה מעורבת באסיה, מדד ההנג סנג זינק בכ-1.9% ● מחירי הנפט עלו ● הביטקוין עומד על כ-66.27 אלף דולר למטבע ● מחיר הזהב נחלש בכ-1% ● מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בארה"ב ירד והוביל לירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות

מטבע דני עתיק. האוסף של ברון מוערך בכ-72 מיליון דולר / צילום: Shutterstock, ABARONS

בעשרות מיליוני דולרים: אוסף המטבעות העתיק שעומד למכירה

מתוך חשש לעתיד התרבות הדנית, יצרן החמאה לארס אמיל ברון, שאסף מטבעות, מדליות ושטרות חוב, אסר על מכירתם במשך 100 שנים ● כעת האוסף מותר למכירה, והוא שווה סכום עתק

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בנימוק כי הבורר סבור שהוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות עם יו"ר לשכת עורכי הדין לשעבר אפי נוה - מהן עולה חדש ליחסי תן וקח בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, היכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

הבניין ברחוב גורדון 22 בתל אביב / צילום: דנה אטיאס

2.5 מיליון שקל לדירת 2 חדרים בבניין לשימור מחמיר בת"א

דירה במבנה היסטורי ברחוב גורדון בתל אביב, שתכנן האדריכל שלמה גיפשטיין, נמכרה לאחרונה ● לדירה יש זכויות בנייה נוספות בשטח של כ־40 מ"ר, אולם המחיר לא משקף אותן ● המתווכת בעסקה: "עסקאות במחירים של 2.3 מיליון שקל עד 3.1 מיליון שקל קיבלו 'בוסט' בשלושת החודשים האחרונים"

נתיב השייט באוקיינוס הארקטי / צילום: Shutterstock

בהובלת רוסיה וסין: נתיב השיט הימי שעשוי לשנות את חוקי המשחק

התקפות החות'ים בים האדום, במקביל לבצורת במרכז אמריקה, מובילות את העולם לחפש נתיבי סחר ימי חלופיים ● בשנים האחרונות, הסחר באזור הארקטי זינק בחדות נוכח הפשרת הקרחונים ומעורר התעניינות רבה מצד מעצמות העולם, ארה"ב, רוסיה וסין ● האם מפת נתיבי השיט בעולם לקראת שינוי, וכיצד תושפע ישראל?

הבורסה בטוקיו, יפן / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת באסיה; הניקיי צולל ב-2%

ההנג סנג עולה ב-0.2% ● החוזים העתידיים בארה"ב יורדים ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל

טסלה מודל S ''פלייד'' / צילום: יח''צ

טסלה פספסה את התחזיות ורשמה את הירידה החדה ביותר בהכנסות מאז 2012

למרות שפספסה את התחזיות המוקדמות בשורת הרווח וההכנסות, מניית טסלה מזנקת במסחר המאוחר ● האנליסטים בוול סטריט חזו כי החברה תציג ירידה בהכנסות ברבעון הנוכחי לאחר שורה של חדשות רעות

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לאמריקה וכיצד תושפע הפעילות בישראל

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים