גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מנכ"ל סיטי ישראל: הרגולציה כאן לא חונקת, השוק סולידי

בראיון ראשון מאז נכנס לתפקידו, מספר ניל קורני כי למשקיעים הזרים לא אכפת מאיומי החרם האירופי על ישראל, מסביר מדוע סיטי לא ייכנס לפעילות קמעונאית פה ומספר מה קרה לבנק מאז המשבר שכמעט הביא לקריסתו

ניל קורני / צילום: תמר מצפי
ניל קורני / צילום: תמר מצפי

אל תתבלבלו במבטא ובנימוסים הבריטיים של ניל קורני - מנכ"ל סיטי ישראל מכיר היטב את שוק ההון המקומי. בכל זאת, הוא מילא בו שורה של תפקידים במשך 17 השנים האחרונות. קורני, שעלה לישראל מאנגליה בגיל 22, מונה בנובמבר האחרון למנכ"ל סיטי ישראל, לאחר תשע שנים בהן מילא מספר תפקידים בפעילות של שלוחת הבנק בארץ, ולאחר שניהל את חדר המסחר בבנק הפועלים.

בשלוש השנים שבהן הוא מנהל את חטיבת השווקים של סיטי בישראל, זכה קורני ללוות לא מעט הנפקות של חברות ישראליות, וגם של אג"ח ממשלת ישראל. בראיון ראשון ל"גלובס" הוא מספר כי למרות הפסימיות שמלווה את הציבור הישראלי לגבי עתידו הכלכלי, בחו"ל דווקא רואים את ישראל בצורה מאוד חיובית.

"לפני שלוש שנים הנושא האיראני מאוד הטריד את המשקיעים הזרים, וכל הזמן שאלו רק על זה, אבל זה נרגע", הוא אומר. "היום רואים בישראל מקום סולידי - לא הכי מרגש מבחינת תשואות לעומת שווקים מתעוררים, אבל עבור קרן פנסיה שרוצה תשואה לטווח ארוך, זו השקעה טובה. ישראל נחשבת מצד אחד עדיין לשוק מתעורר, ומנגד לשוק סולידי ויציב".

- האם הדיבורים לגבי חרם אירופי על ישראל, לא משפיעים על המשקיעים הזרים?

"אני אספר לך סיפור קצר בנושא הזה: לפני כמה חודשים הובלנו הנפקה של אג"ח מדינה בחו"ל. נסעתי לרוד שואו, ובדיוק אז התפרסם על קרן הפנסיה ההולנדית שהודיעה כי לא תשקיע בבנקים בישראל. ממש דאגנו מהטיימינג של הפרסום ומהפגיעה בהנפקה. אך ב-20 פגישות שקיימנו עם משקיעים זרים, הנושא הזה בכלל לא עלה. השאלות היחידות שעלו הן שחייב להיות משהו לא טוב בכלכלה - מה בכל זאת מדאיג בכלכלה".

- איך אתה מסביר את זה שבחוץ אנו נתפסים כשוק טוב וצומח, ובארץ התחושה היא של האטה והרעה במצב הכלכלי?

"יחסית לעולם, מצבנו טוב. אין הרבה מקומות בחו"ל, כולל לונדון וניו יורק, שתראי באמצע השבוע את כל המסעדות מלאות. הבסיס פה הוא מאוד טוב, ואנחנו רואים את זה גם במרכז המו"פ שלנו כאן - קשה לנו לגייס אנשים איכותיים, כשחברות נלחמות פה על כל מהנדס טוב.

"המדינה מנהלת את הכלכלה בצורה אחראית, אבל הבעיה בישראל היא הפערים בין עשירים לעניים, שאותם חייבים לפתור. אם יקימו יותר תשתיות בפריפריה, וימצאו פתרונות תעסוקה לאוכלוסייה החרדית והערבית, זה ייראה אחרת. הפערים החברתיים בישראל מצערים, אך יחד עם זאת, מהזווית של המשקיעים הזרים הם מסתכלים על תמונת המאקרו, והמצב פה הוא טוב".

- מה לגבי הטענה שהרגולציה בישראל מאוד מחמירה וחונקת את המגזר העסקי והפיננסי?

"הייתי לאחרונה בארה"ב, ודיברו שם בכנס על הרגולציה בארה"ב ואירופה. נאמר שם שבעוד שלוש שנים אנשים יחלמו שתהיה הרגולציה שיש היום. הרגולציה בכל מקום תהיה רק יותר חריפה. בכל מקום שהרגולטור יכול לשים רגל, הוא יעשה את זה.

"ממה שאני רואה, הרגולטורים פה לרוב לא מנסים להמציא את הגלגל, אלא בודקים מה קורה בחו"ל ואז מאמצים זאת, תוך התאמה לשוק המקומי. להערכתי, הרגולציה תלך ותחריף, וישראל תמשיך ליישר קו".

אופטימים לגבי שוק הגז הישראלי

סיטי נפגע בצורה מאוד קשה במשבר הפיננסי. הבנק נקלע בשנת 2008 למצוקת נזילות, ומניותיו התרסקו. מאז הוא התאושש, אבל במחיר של צמצומים, מכירת נכסים וירידה ברווחיות.

"סיטי עבר כמה שלבים מאז המשבר הפיננסי", אומר קורני. "ראשית, קצת לפני הנפילה הגיעה הנהלה חדשה בראשות ויקראם פנדיט וג'ון הייוונס. הם הבינו כבר בשנת 2007 שיש בעיה בקבוצה, ועשו מהלך של גיוס הון. בנוסף לכך, הבעיה בסיטי הייתה שהמבנה שלו התבסס על מערכות שונות, כשיד ימין לא ידעה מה יד שמאל עושה. ההנהלה החדשה בנתה מחלקה של ניהול סיכונים, שבעצם רואה את כל מה שקורה גם מערכתית".

- מה התוצאה של המהלכים האלה?

"ברור שאסור שסיטי ייפול שוב, ומה שהפיל אותנו היה הנזילות. היום סיטי נחשב למוסד מאוד סולידי, אמנם הוא לא הכי רווחי, אבל היום ברור שהוא לא יכול ליפול שוב".

לפני כשנתיים, לאחר שסיטי התייצב, התחלפה ההנהלה, ולתפקיד המנכ"ל מונה מייק קורבט, שאף הגיע לביקור בישראל לאחרונה. "קורבט גדל בסיטי והוא מכיר את הבנק לעומקו, ומבין היטב את הבעיות שהיו ואת המצב שלו", אומר קורני. בנוסף, סיטי עובר תהליך של התייעלות - כוח האדם בבנק קוצץ בקרוב ל-30%, כך שכיום הוא כולל כ-250 אלף עובדים (לעומת 350 אלף לפני מספר שנים). קורני מספר כי קורבט הציג לכל אחד ממנהלי השלוחות של סיטי בעולם יעדים ייחודיים עבורו. "יש לנו ממש כרטיס עם סימון ירוק או אדום לפי העמידה ביעדים, ומי שנכשל לא נשאר בתפקידו", הוא מגלה.

- מה היעדים שלך?

"קודם כל, סיטי מגדירה את היעדים לפי המדינה. ישראל נמצאת בקבוצה עם עוד 19 מדינות במערב אירופה, והיא היחידה בקבוצה הזו שמוגדרת כיעד שכדאי להשקיע בו כדי לצמוח. יש מדינות שהיעד המרכזי בהן הוא לצמצם הוצאות, ובישראל היעד הוא להגדיל הכנסות. סיטי רואה בישראל כאחד היעדים החשובים שלה לשנת 2014".

- במה אמורה להתבטא הצמיחה?

"תחום אחד שסיטי רואים בו מנוע צמיחה בישראל הוא מימון בסקטור הגז. אנחנו גם מעורבים בייעוץ לחברות בינלאומיות כמו וודסייד, והיינו חתם בגיוס האג"ח של קבוצת דלק בחו"ל אחרי הלוואה שנתנו להם. אלו פעילויות שצריך לקבל עליהן אישור מלמעלה, ואם היו מתרחשות במדינה אחרת, היה קשה יותר לקבל את האישור.

"תחום נוסף הוא בנקאות להשקעות. יש הרבה חברות בינלאומיות שסיטי עובדת איתן, כמו מיקרוסופט, שמתעניינות בישראל. יותר ויותר באים לפה ומחפשים הזדמנויות. אנחנו משקיעים המון משאבים בעזרה לחברות גדולות שרוצות להשקיע בישראל".

מנוע צמיחה נוסף שרואים בסיטי הוא פעילות מול המוסדיים המקומיים בתחום המסחר בחו"ל. "אנחנו רואים שהרבה כסף זורם אליהם כל חודש. הכסף שנכנס אל המוסדיים בישראל הוא אדיר, אני לא מכיר אף מקום בעולם שמפרישים בו כל כך הרבה לפנסיה", מציין קרני, ומוסיף כי "יש למוסדיים יותר מדי כסף בשביל להשקיע בשוק המקומי, והם יוצאים לחו"ל. היו כמה הרפתקאות של המוסדיים - דברים שנראו להם אטרקטיביים בחו"ל, אבל הם נפלו איתם, ולכן חשוב מאוד לבחור את הגוף שילווה אותך בהשקעות האלה".

"אנחנו הבאפר מול השווקים בחו"ל"

- מה היתרון שלכם? למה שהמוסדיים יעבדו דווקא איתכם?

"אנחנו מבינים גם את הרגולציה בחו"ל וגם את הרגולציה המקומית - אנו נמצאים תחת הפיקוח של בנק ישראל. בנוסף, הפריסה הגיאוגרפית הרחבה שלנו מהווה יתרון משמעותי, כשיש לנו מערכות מסחר בהרבה מאוד מדינות. אנחנו למעשה הבאפר של המוסדיים מול השווקים בחו"ל, ומלווים אותם בהסברים על הסיכון, הנזילות, הרגולציה במדינות השונות וכדומה".

קורני מתעכב על הפריסה הגיאוגרפית, ומזכיר כי בניגוד לבנקים אחרים שברחו מישראל בזמנים הקשים, סיטי נשאר. "כאסטרטגיה, סיטי לא עוזב מדינות. גם במשבר במצרים נשארנו, וגם עכשיו עם כל המצב הרגיש באוקראינה לא עזבנו. המקום היחיד שאני זוכר שסיטי עזב הוא עיראק".

- מה לגבי כניסה של סיטי לתחום הקמעונאות בישראל, כפי שבעבר פוזרו הצהרות בנושא?

"הנושא הזה אכן נבחן, אבל בפועל מאז שנת 2005 אין מקום בעולם שסיטי נכנס בו לקמעונאות, ולמעשה מאז 2008 האסטרטגיה של הבנק היא לצאת מקמעונאות במדינות בהן זו לא הפעילות המרכזית שלו. כך לדוגמה, בשנה האחרונה סגרנו את הפעילות הקמעונאית בטורקיה וברומניה".

- למה לא להיכנס לפעילות בתחום, אם אתם מזהים פוטנציאל בשוק הישראלי?

"אין לנו כאן יתרון יחסי. הבנקים המקומיים מכירים טוב יותר את משקי הבית ואת תנאי המאקרו. אין לנו את הידע והיכולת להתמודד ולהתחרות בזה. להערכתי, האסטרטגיה הזו של סיטי לא צפויה להשתנות בעשור הקרוב".

- יש הרבה ביקורת על הבנקים בישראל ועל כך שהתחרות כאן נמוכה. איך המצב בישראל לעומת העולם? באמת אין פה תחרות?

"היום התדמית של הבנקים בעולם מאוד שלילית, אולי אפילו הכי גרועה שהייתה אי פעם. כשמזיזים הצידה את התדמית, ובוחנים את הדברים, אנחנו רואים שיש בישראל לא מעט בנקים ביחס לגודל האוכלוסייה. כמו כן, אם באמת יש כאן רווחיות עודפת, למה אנחנו לא רואים אף גוף זר נכנס, או אפילו בנק אינטרנטי לא מוקם?".

- אולי זה בגלל הרגולציה שמהווה חסם כניסה?

"אני מכיר את הטענה הזו, אבל אני דווקא רואה שהרגולציה מאוד רוצה לעודד כניסה של גופים חדשים. הם לא נכנסים כי זה לא כל כך פשוט".

"כל עוד הריבית נמוכה, הסיכוי ששווקים ייפלו נמוך"

ניל קורני מתקשה לתת תשובה חד משמעית לגבי הצפוי בכלכלה העולמית. "יש ויכוח מאוד גדול בעולם באשר ליציאה מהמשבר הזה, ובשאלה האם אנחנו נכנסים ל'עשור האבוד' ונהיה כמו יפן, או שזה רק עניין של שנה-שנתיים ויוצאים מזה", הוא אומר.

- התשואות והמרווחים באג"ח מאוד נמוכים, האם זו בועה?

"כולם אמרו שהפדרל ריזרב יפסיק את רכישות האג"ח, אבל ראינו דווקא מגמה הפוכה. הפד לא רוצה לראות עלייה חדה מדי בתשואות, ומצד שני הוא רוצה לעודד צמיחה. אני מאמין שנראה את התשואות באג"ח עולות בצורה הדרגתית ואיטית, אבל הן לא יהיו השנה גבוהות יותר מאשר בשנה שעברה".

- ומה לגבי שוק האג"ח המקומי?

"ישראל תעקוב אחרי העולם, אבל צריך לשים כאן עין על האינפלציה הנמוכה. אני לא מאמין שבישראל הריבית תעלה לפני רוב העולם, וזה בגלל השקל החזק. ייקח זמן עד שהריבית תעלה, ועד אז אני מעריך שנראה כאן עלייה מאוד איטית בתשואות האג"ח".

- ומה לגבי שוק המניות?

"כל עוד סביבת הריבית הנמוכה נמשכת, הסיכוי שהשווקים ייפלו נמוך יותר. אני לא רואה פה תרחיש של עלייה חדה במניות, אבל גם לא של ירידה, אלא אם כן יהיה איזה אירוע חריג".

עוד כתבות

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מכוניות חדשות בנמל אילת / צילום: איל יצהר

משלוח הרכב שיצא מטורקיה בדקה ה-90, ומה החלופות שבוחנים היבואנים

יבואני הרכב הישראלים נערכים לסגר היצוא מטורקיה ● משלוח ענק של טויוטה הספיק לצאת לישראל "ברגע האחרון", אולם בענף צופים עיכובים באספקת דגמי מפתח

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

וול סטריט ג'ורנל: ישראל רוצה להיכנס לרפיח, וזה יכול להיגמר רע

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

דורון ארזי, אסף וונד, אודי מוקדי / צילומים: ליאורה כץ, איל יצהר, דיויד שפר

שתי חברות ישראליות פרסמו דוחות בוול סטריט, ונפלו בסוף השבוע

במדור השבועי של גלובס בדקנו מה קרה למניות הישראליות הבולטות בוול סטריט במהלך הסופ"ש ● היפו צללה בכ-17% בעקבות מימושים ● סייברארק צללה למרות שהציגה דוח חזק עם תחזית חיובית ● ומניות רדקום וסרגון עלו בעקבות דיווחים על חוזים חדשים

צילומים: איל יצהר, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מה עומד מאחורי מסע המימושים של אלטשולר שחם בישראל - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

דוחות AMD ו-SMCI שפורסמו השבוע מציגות את האתגר הגדול בשוק השבבים ● החודש הגרוע בוול סטריט מזה שנה וחצי מגיע לגמל ולפנסיה ● כך משקיעות משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● לבנק אוף אמריקה יש תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית ● וגם: 3 המימושים הגדולים של אלטשולר שחם

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

מותו של נבלני הותיר את האופוזיציה הרוסית מפולגת בגלות

המלחמה באוקראינה פיזרה את האופוזיציה של רוסיה ● כשהיא נמצאת בגלות, חבריה מחכים לרגע הנכון להחליש את הנשיא ולדימיר פוטין

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת ועל ההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

בורסת ת''א זינקה / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

מגמה ירוקה בבורסה המקומית; מדד ת"א בנקים 5 קופץ בכ-2%

מדד ת"א 35 עולה ב-1.4% ות"א 90 מטפס בכ-1.5% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

צילומים: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), Shutterstock/ א.ס.א.פ קריאייטיב

חשיפה: יצוא הנפט לישראל דרך טורקיה נמשך למרות החרם. אלו הסיבות

אזרבייג'ן היא ספקית נפט משמעותית של ישראל, כשהזהב השחור מגיע דרך צינור באקו־טביליסי־ג'ייהאן (BTC) - שם, הנפט מועמס על מכליות בדרך לחיפה ● כך השפיעו יחסי אנקרה־באקו על ההחלטה לא לעצור את הנפט לישראל

וורן באפט / צילום: Associated Press, Nati Harnik

וורן באפט מציג רווחי שיא והר מזומנים. למה הוא מוכר מניות אפל?

ברקשייר האת'ווי, בהובלת המשקיע האגדי וורן באפט, דיווחה על זינוק מרשים ברווח התפעולי ברבעון הראשון של השנה ● במקביל חברת האחזקות הודיעה על הקטנת פוזיציה בענקית הטכנולוגיה אפל בכ-13%

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

מחאת משפחות החטופים בקיסריה / צילום: מטה המשפחות

עינב צנגאוקר שבנה חטוף: נתניהו מטרפד עסקה תוך שהוא מתחבא תחת 'גורם מדיני בכיר'

המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית ● מקור בחמאס ל-N12: מתקרבים להסכם, ארה"ב הבטיחה את סיום המלחמה ● גם בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי להצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים