גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

עובדי סטימצקי מתאגדים: "הפעם אנחנו כבר לא מפחדים"

על רקע העסקה עם קבוצת ג. יפית, עובדי סטימצקי נמצאים בחוסר ודאות, חוששים לגורלם ולגורל כספי הפיצויים שלהם בקופה שהתרוקנה, ומספקים עדות לאיבה הרוחשת בין העובדים להנהלה ■ הרוכשים: לא נמנע התארגנות עובדים

בשבועות האחרונים, עם ההודעה על רכישת סטימצקי על-ידי קבוצת משקיעים בהובלת יפית גרינברג (ג. יפית), מרגישים עובדי הרשת חסרי אונים אל מול אי-ודאות גבוהה לגבי עתידם.

שלשום (ד') אף הגיש עורך דין המייצג עובדים בחברה בקשה לבית המשפט לחשוף בפניהם את הסכם הרכישה. במקביל, מנכ"לית הרשת, איריס בראל, ערכה פגישות עם מנהלי כל הסניפים במטרה להרגיע את הרוחות.

ואכן, נראה כי לעובדים יש סיבה לדאגה. בחודשים האחרונים נחשף מצבה הקשה של סטימצקי. נתוני המאזנים של 2011 ו-2012 לימדו על הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנה, הפסד תפעולי וגירעון גדול, כל זאת בשונה מאוד מהצהרות הנהלת סטימצקי. במקביל התברר כי הרשת מתקשה לשלם לספקיה, וגברה מאוד הסכנה שהרשת בעלת העבר המפואר תגיע להקפאת הליכים.

התברר גם כי מצב העובדים מעורער מאי-פעם. הערכות שיידרשו פיטורים נרחבים הפכו לריאליות במיוחד. זאת, במקביל לאפשרות שהדברים ייפתרו בבית משפט, וגם אז זכויות העובדים בסכנה.

לצד זה, נחשף כי קופת הפיצויים התרוקנה (אם כי, ככל הידוע, בנוגע להפרשות שמחויבת הרשת להפריש לפי חוק, היא נוהגת "לפי הספר").

השילוב הזה, של סכנה גוברת מאוד לפיטורים לצד קופת פיצויים ריקה, מדאיג מאוד את העובדים.

גורם מקורב לעובדים מתאר את התחושות בימים אלה: "רובם מחכים על הגדר לראות מה יילד יום. הם רוצים שהרשת תמשיך לעבוד, אבל מודאגים. אומרים להם ששומרים על זכויותיהם, אבל הם לא ראו את הסכם הרכישה. השאלה היא אם לא מרדימים אותם עד שיהיה מאוחר מדי".

"היה אז 'טרור' של ההנהלה"

על הרקע הזה מתגבשות התוכניות להתאגדות העובדים ועמן גם הניסיונות מצד ההנהלה למנוע את ההתאגדות. יצוין כי אין זו הפעם הראשונה שעובדי הרשת מבקשים להתאגד, וזו גם לא הפעם הראשונה שההנהלה מנסה להתנגד לכך בכל כוחה.

לקראת סוף הקיץ החם של שנת 2011, ברוח המחאה החברתית, יצא לדרך ניסיון ההתאגדות הקודם של עובדים בסטימצקי. הנהלת הרשת הגיבה באותה תקופה באגרסיביות כלפי כל העובדים שעודדו אחרים להתאגד כוועד.

"אנשים הוזזו מסניפים, הורדו ממשמרות, פוטרו, היה אז 'טרור' של ההנהלה. הייתה סיטואציה שאחד הפעילים הגיע יום אחד לעבודה וראה שארזו את כל חפציו האישיים בארגזים והוציאו מהחדר", מתאר אחד העובדים את הימים ההם.

עובדת אחרת מעידה: "איריס (איריס בראל, מנכ"לית סטימצקי, י"מ) יזמה מפגשים עם מנהלים בבתים פרטיים, עם כיבוד. ואז היא הגיעה עם כמה מחברות ההנהלה, חברות שלה. היא דיברה בצורה מניפולטיבית ויודעת לפרוט על רגשות - להפחיד מצד אחד ומצד שני לעורר אמפתיה. 'איך עושים ככה במשפחה?', היא חזרה ואמרה, הכול כדי לגרום לאנשים לעשות מה שהיא רוצה. היא עושה זאת באומנות. סיפרה שם כמה היא נפגעה.

"במחסן (לשם משונעים ספרי ההוצאות ומשם הם מועברים לחנויות הרשת) היו אנשים תמימים. הייתה אחת שחשבה שההתאגדות באישור ההנהלה ותלתה שלט למי שרוצה להצטרף, אז מיד הבהירו לה את העניין. לאורך זמן, רבים מאלה שניסו להתאגד לא נשאר ברשת".

אריאל אגיוף, שהיה עובד מוערך במחסן, ועובדים אחרים בחברה מעידים כי גם כשבראל שיבחה אותם, נזכרים כיצד היחס המלטף השתנה באחת כשהצטרפו ליוזמה להקמת ועד עובדים. "הייתי מקורב להנהלה. קיבלתי 5 פעמים העלאות שכר ב-3.5 שנות עבודה. קלטתי את המטה המנופח והבזבוזים בזמן שלעובדים לא מעלים משכורות. בזבזו שם כאילו אין מחר. אבל אחרי שהצטרפתי למהלך ההתאגדות, היחס כלפיי השתנה לגמרי".

- כיצד הוא השתנה?

"קודם מנעו ממני להיכנס למשרדי ההנהלה בדלת מאחור, כמו שהייתי יכול לפני כן. פתאום הכרטיס כבר לא פתח את הדלת. כל ערב חג עושים הרמת כוסית, אז בזמנו, לפני פסח, איריס אמרה לפנות רק למחליפה שלי בתפקיד ולא אליי. שלא אדבר חלילה עם חנויות, כדי שלא אשכנע שם להקים את הוועד.

"בחוזה שלי היה כתוב שאני צריך לבוא ב-9:00, אז מנהל המחסן פתאום אמר שמשבוע הבא אני צריך לבוא ב-7:30, כמו כולם, ואמרתי שכתוב אחרת בחוזה, וכך גם מסוכם עם איריס, והוא ענה שהיא לא זוכרת. אחרי חצי שנה עזבתי".

עובד אחר, שעזב בנסיבות דומות, מדבר גם הוא על היחס של בראל שהשתנה: "פעם היא הייתה אומרת לי שלום, ואחרי זה התעלמה לגמרי. אולי הרגישה שזה אישי נגדה. רציתי לקבוע פגישה כדי להסביר, והיא צעקה על המזכירה למה בכלל קבעה פגישה. היה פשוט סיוט מבחינתי לעבוד איתה".

9 סניפים הפסדיים

על רקע האירועים מהשבועות האחרונים, אגיוף המודח והמושמץ זוכה היום לעדנה. לדבריו, "כבר אז הייתה לי תחושות בטן שגם בכסף לפיצויים ההנהלה משתמשת. מתברר שלא טעיתי. כשהבאתי את ההסתדרות לדבר עם העובדים, היה עובד אחד מבוגר, בן 70 פלוס, שעשה מזה צחוק. 'למה צריך ועד עובדים? איריס נחמדה ולא תעשה שום דבר לעובדים. דואגת להם. אריאל המטומטם הזה', ככה הוא אמר.

"לפני שבוע אני מקבל טלפון מעובד במחסן, שאומר לי שכל הזמן יושבים ולא עושים כלום, כי רוב ההוצאות לא מספקות לאחרונה לסטימצקי ספרים. 'אבל יש פה מישהו שרוצה לדבר איתך', הוא ממשיך. ואז עולה על הקו אותו עובד מבוגר ומתנצל. 'מצטער על איך שדיברתי אליך. צדקת בכל מה שאמרת אז', הוא אמר. הוא עובד המון שנים, והוא עלול להיפגע יותר מכולם מבחינת הפיצויים".

ואכן, עניין קופת הפיצויים שהתרוקנה מטריד רבים מהעובדים. אחת מהם אומרת, כי "מנהלי הסניפים מעידים שבתקופת ערי סטימצקי הייתה קופת פיצויי הפיטורים מלאה. אמנם לא הייתה חובה חוקית לכך, אבל הפרישו לקרן כללית. הייתה אצלו קופת פיצויים שהספיקה לאותם עובדים באותו זמן, עם הוותק לאחור. הרבה חברות שמתנהלות טוב, עושות זאת.

"בתקופת מרקסטון הקופה התרוקנה לטובת עובדים שעזבו. בעקבות הרכישה, התחייבו הרוכשים למלאה עד 50%, אבל צריך לחשוב בהיגיון. אלה שעובדים רק שנתיים יקבלו את כל הפיצויים מביטוח לאומי במקרה של נפילת הרשת. במקום זה קחו את ה-30 עובדים שהם בבעיה ותפתרו אותה. להם אולי אף אחד לא ישלם את שמגיע להם מעבר למה שביטוח לאומי מכסה"

חשוב להעיר בהקשר הזה כי מבחינה משפטית מצב העובדים יותר טוב מזה של הוצאות הספרים, כי הם נושים בדין קדימה ובהתאם הם יכולים לדרוש מבית המשפט, במקרה שהדברים יגיעו לידי כך, להכריז שהרשת היא חדלת פירעון. במקרה כזה הם יקבלו פיצויים מהרשת, אבל אם הפיצויים יהיו אפשריים רק מביטוח לאומי, כי לחברה לא יישאר כסף, הם יוכלו לקבלם רק עם פירוק של הרשת.

ועדיין, מספר עורכי דין כבר לקחו לידיהם ייצוג עובדים בסטימצקי. כל אחד מהם טוען לעשרות עובדים שנתנו לו ייפוי-כוח לפעול בשמם. בינתיים הנהלת הרשת מסרבת להידבר עמם. כאמור, שניים מהם, עורכי הדין רמי קוגן ובת חן רחמים, הגישו שלשום בקשה לחשוף את חוזה המכירה.

לדברי קוגן, "צריך לחייב את סטימצקי לערב אותנו במשא-ומתן ולחשוף את ההסכם. יש פרסומים סותרים. מתי היא תשלם? מה התזרים השוטף? מה הפיקוח? מה דינו של עובד שיתפטר? יצרו אנדרלמוסיה שלמה, ואנחנו מבקשים בשם העובדים לתת את מה שמגיע לפי דין. אבל במקום לעדכן, מקיימים ישיבה עם עורכי הדין של החברה ומסרבים לקבל את נוכחות עורכי הדין של העובדים. כל-כך הרבה שאלות וכל-כך מעט תשובות.

"הם גם נוקטים שיטות של הפחדה. כל פעם שמישהו הולך לעורך דין, הוא מקבל טלפון מההנהלה - 'מה אתה הולך נגד החברה?'. ביום רביעי שעבר עשיתי כנס, והמון עובדים אישרו שיגיעו. לקחתי מקום ל-200 איש, ואז בראל ביקשה מכל מנהלי החנויות שיחכו עם זה 48 שעות בגלל המשא-ומתן למכירה. העובדים, שלא ידעו מה לעשות, פחדו להגיע. ואז נסגר הסכם המכירה מבלי שהעובדים יהיו מיוצגים במהלך".

לא כולם מזדהים עם הקו הלוחמני משהו של קוגן. אחד העובדים אומר כי "רבים מאיתנו חוששים שאם נתקומם בקול, הרוכש שבא לקנות את החברה, יחשוב שיש פה קן צרעות ויתרחק. לכן הם נורא מפחדים שעכשיו יהיה ועד".

ומה הלאה? עובדת בחברה: "מנסים לנטוע בנו רגשות אשמה כאילו בגללנו החברה תתפרק, אבל זה לא יעבוד. הפעם תהיה התארגנות. אמנם בהנהלה ביקשו שלא נעשה זאת, כי זה מפריע למכירה. אבל תהיה עכשיו התארגנות, כי היום כבר לא פוחדים מכך כמו בעבר. גם ההיקף שלה יהיה הרבה יותר גדול. כי הביאו אותנו למצב כזה של חוסר ודאות".

אחד המו"לים שדיבר עם נציגי הרוכשים בשבוע האחרון התרשם שהדיבורים על תוכניות לפיטורי עובדים מוגזמות. לדבריו, "הם אמרו שנפגשו עם כל העובדים והסבירו את התהליך. לדבריהם, לפי בדיקה שערכו יש רק 9 סניפים הפסדיים, ביניהם בכיכר המדינה ובנתב"ג, ובהם תתמקד ההתייעלות.

"הם אמרו לי בפגישות - 'היינו מזועזעים מהוצאות המטה וההנהלה, ושם נמקד את רוב ההתייעלות. נחתוך בבשר החי. בנוגע לעובדים, ממש נילחם כדי שיהיו כמה שפחות פיטורים'. הם גם אמרו שלגבי קרן הפיצויים, העובדים יקבלו את מה שמגיע להם מבחינת החוק, כסף מלא".

אבל קוגן חושש מעתיד אחר: "אי-הוודאות משגעת את העובדים. אם עכשיו צריך לפטר עובדים, אין בכלל כסף בקופה. מאיפה ישלמו פיצויים? אף אחד לא יודע כלום. העובדים מקבלים אינפורמציה מהתקשורת. לדעתי אין סיכוי שזה לא יגיע לבית המשפט".

בסטימצקי סירבו להגיב לדברים. מקבוצת הרוכשים נמסר כי אין בכוונתם למנוע התארגנות עובדים.

סטימצקי במספרים

עוד כתבות

בינאנס / צילום: Shutterstock

20 דקות וקשר לצפון קוריאה: פרטים חדשים על פריצת הקריפטו הגדולה בהיסטוריה

בינאנס - בורסת הקריפטו הגדולה בעולם נמצאת במרכז של פריצה חמורה שבמסגרתה נגנבו לפחות 6 מיליארד דולר ● מחיר הביטקוין נחתך ● קבוצת התקיפה ככל הנראה מצפון קוריאה - כך היא פעלה

מנכ''ל אנבידיה ג'נסן הואנג / צילום: ap, Kwiyeon Ha

חשד לריגול: אשת עסקים המקורבת למנכ"ל אנבידיה העבירה מידע לסין

לפי תחקיר הניו יורק טיימס, סוכנויות המודיעין האמריקאיות גילו כי בכירה בחברת מרכזי נתונים מסינגפור, שקיימה קשרים קרובים עם מנכ"ל אנבידיה, העבירה מידע למודיעין הסיני ● הנשיא טראמפ עודכן בממצאים לפני כשנה, אך בחר שלא לפעול ● באנבידיה מכחישים כי הועבר מידע רגיש וטוענים שמדובר בקשרים עסקיים שגרתיים

ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר / צילום: נועם מושקוביץ, איל יצהר, ויקיפדיה / נדב מרגלית

איזה פרס ניחומים יקבלו ירון זליכה, יועז הנדל ועופר וינטר מהמדינה?

כמה שילמה השבוע אינטל על רכישת חברת קלאסיק הישראלית? ● בית המשפט פרסם פסיקה שמסכנת את אזור הבילויים בנחלת בנימין בת"א. מה הוא פסק? • וגם: מה הייתה ההסתברות ביום שלישי בשוק ההימורים פולימרקט שגדי איזנקוט יהיה ראש הממשלה הבא? • חושבים שאתם בקיאים בכל מה שקרה השבוע בכלכלה בארץ ובעולם? בואו לבחון את הידע שלכם • החידון הכלכלי של גלובס

קיה ספורטאז' פלאג–אין / צילום: יח''צ

גם עם הנחה של אלפי שקלים, למכונית הזו מחכה תחרות קשה

גרסת הפלאג–אין של הספורטאז' מציעה הנעה מעודנת, תא נוסעים שימושי, אבזור מכובד ואיכות קוריאנית ● אבל היא מצטרפת באיחור לפלח שנשלט על ידי סיניות מוזלות

יו''ר הכנסת, ח''כ אמיר אוחנה ויו''ר מפלגת ישר, גדי איזנקוט / צילום:  נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

לא רק סמל: זאת הסיבה שבגוש איזנקוט דורשים להחליף את יו"ר הכנסת

עוד בטרם תוקם הממשלה, אחת הקריאות שמושמעות כלפי הגוש שמוביל גדי איזנקוט היא החלפת יו"ר הכנסת אמיר אוחנה ● מה דרוש כדי לבצע מהלך שכזה, כמה פעמים בתולדות המדינה היו יושבי ראש שלא השתייכו למפלגת השלטון ומה חשיבות התפקיד במשחק הפוליטי? ● המשרוקית של גלובס

הפגנת חרדים, ארכיון / צילום: Reuters

לאחר הפגנות חרדים: כביש 4 נפתח לתנועה

כביש 4 לצפון במחלף אלוף שדה נחסם, נפתח לתנועה כעת ● קיים עומס ממחלף גן רווה

ראש ממשלת קנדה מארק קרני ונשיאת הנציבות אורסולה פון דר ליין בחודש שעבר / צילום: ap

למרות ההבטחות: האיחוד עדיין אינו מציע לקנדה הצטרפות כ"חברה שותפה"

היוזמה להעמקת הקשרים בין קנדה לאיחוד האירופי נתקלה בהתנגדות פנימית, בעיקר מצד גרמניה ● המהלך נעצר בשל מחלוקות על הגדרת מעמדה של קנדה והשלכותיו הכלכליות והביטחוניות

אהרון פרנקל / צילום: עידן חסון

בהשקעה של 120 מיליון שקל: אהרון פרנקל הגיע ל-20% מאלוני חץ

איש העסקים רכש נתח של כ-2% ממניות חברת הנדל"ן המניב, המנוהלת בידי נתן חץ, אליה נכנס לראשונה לפני כשנתיים ● ברקע, מתחילת השנה ירדה מניית אלוני חץ בכ-26% והיא נסחרת כיום לפי שווי שוק של כ-6.4 מיליארד שקל

ינקי קוינט / צילום: כדיה לוי

כמעט 3 מיליון שקל לפני בונוס: התנאים של ינקי קוינט אצל תשובה

בתחילת השבוע צפוי קוינט, לשעבר מנהל רשות החברות ויו"ר רמ"י, להיכנס לתפקיד יו"ר שותפות ניו-מד, במסגרתו יהיה זכאי לשכר בעלות שנתית של כ-2.8 שקל ● המנכ"ל ניב סרנה, שנכנס לתפקיד לפני מספר חודשים, צפוי להנות משכר של 4.5 מיליון שקל

מימין: תמר בר־אילן ויותם שגב, מייסדי סייארה / צילום: מנש כהן

דיווח: סייארה הישראלית יוצאת לגיוס לפי שווי שאפתני במיוחד

סייארה הישראלית בדרך לגיוס הון לפי שווי של 20 מיליארד דולר - כך דווח הלילה באתר דה אינפורמיישן ● החברה שנחשבת לאחד מחדי הקרן המבטיחים בישראל גייסה רק לפני כארבעה חודשים 600 מיליון דולר לפי שווי של 12 מיליארד דולר, שהורחב לאחר מכן ב-400 מיליון דולר נוספים.

תותחי שדה רוסיים שנלקחו כשלל ממצרים במלחמת סיני / צילום: לע''מ

המלכודת המוניטרית שהוציאה את הבריטים מסואץ: 70 שנה למלחמת סיני

70 שנה למבצע קדש, ומערכה אחת שלו כמעט נשכחה מהזיכרון הישראלי - הכלכלית ● בריטניה רצתה להשאיר כוחות באזור התעלה אבל נזקקה לדולרים כדי להגן על שער הליש"ט, ובוושינגטון סגרו את הברז ● איך ישראל הענייה הייתה מוגנת יותר מפני אותו מנוף לחץ?

יהלומים / צילום: Shutterstock, Bjoern Wylezich

סכסוך היהלומן וזוגתו שהוביל לפסיקה שעשויה להשפיע על תיקי גירושים רבים

אישה שתקבל מיליונים בגירושים, תקבל גם פיצוי על פערי השתכרות מול בן הזוג ● נקבע כי פיצוי על הפערים הוא נכס כיתר הנכסים, וגם אם היא זכאית לסכום גבוה, היא עדיין זכאית לפיצוי זה

סטטיק בקמפיין פרטנר / צילום: צילום מסך מתוך הקמפיין

סטטיק ופרטנר לוקחים את הדאבל של הפרסומות הזכורות והאהובות

חברת התקשורת שבשבוע שעבר כיכבה "רק" בפסגת הזכירות, מובילה השבוע גם באהדה - כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המאבק על טיסות הישראלים ממשיך לככב, והפעם פליי קארד ופלייאול מתברגות עם רמת אהדה דומה

גם זה קרה פה / צילום: מולי גולדברג

פאלו אלטו נתנה למנהלים של בורסת תל אביב יופי של בנצ'מארק

בפד מרווחים את החלטות הריבית ● אמבפה מעצבן את הסינים ומשלם מחיר ● ופאלו אלטו שוברת שיאים בתל אביב ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

ירידות חדות בסיום שבוע המסחר: הבורסה איבדה 3.5% מאז הבחירות

המסחר בבורסה המקומית ננעל בירידות שערים בהובלת מניות טכנולוגיה ● ת"א 35 צלל בכ-2.06% ● המניות הדואליות נובה, טאואר וקמטק בולטות לשלילה ● מנגד, אל על, דוראל ואלוני חץ עולות בניגוד למגמה ● הדולר מתחזק מול השקל ● מניית אלפא טאו מדיקל תיכנס למדדי ת"א 90 ● טקטונה מדווחת כי נכסי נוסטרו בשווי 1.5 מיליון דולר הוקפאו בבורסת בייננס בעקבות מתקפת סייבר ● מניית נופר אנרג'י נופלת למרות התקשרות למימון ענק בטקסס

קלפי בחירות 2026 / צילום: ארן הרשלג

על רקע פניית סולברג לזיני: האם אפשר לבטל את תוצאות הבחירות?

מה קורה כשמתגלה התנהלות לא חוקית, האם זה יכול לעצור את השבעת הכנסת, ומתי זה קרה בעבר? ● בדקנו את הוראות החוק ואת התקדימים ההיסטוריים ● המשרוקית של גלובס

ליפ-בו טאן, מנכ''ל אינטל / צילום: Reuters, Laure Andrillon

אינטל התרסקה אחרי הדוחות וחשפה נזק גדול בקריית גת

אינטל עקפה בהרבה את תחזית הרווח, 52 סנט למניה לעומת צפי של 40 סנט בלבד ● החברה צופה שהפיצוץ במפעל בקריית גת יגרע 300 מיליון דולר מההכנסות הצפויות ● המניה מתרסקת בכ-20% בעקבות תחזית מאכזבת

הריסות בעזה / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

דיווח: כך פועל השב"כ נגד מחבלים בעזה

קציני שב"כ התקשרו בחודשים האחרונים לפעילי טרור ברצועת עזה והציבו בפניהם אולטימטום לפני חיסולם ● "ההזדמנות לתקיפה ישראלית-אמריקאית תיפתח": בטהרן מתכוננים לסוף בחירות האמצע בארה"ב ● לפי ההערכה באיראן, המטרה תהיה להעמיק את השיתוק הכלכלי ובהמשך לנסות להפיל את המשטר ● עדכונים שוטפים

וול סטריט אדומה / צילום: Shutterstock

עונת הדוחות מכה בוול סטריט: נאסד"ק נופל; מניית אינטל צוללת ב-28%

טלטלת השבבים וה-AI בוול סטריט גוררת את שווקי העולם לירידות ● המסחר בבורסות אירופה מתנהל במגמה מעורבת; סקטור הטכנולוגיה מוביל את הירידות • הנפט מזנק • באסיה: מדד הקוספי ומדד הניקיי ננעלו בירידה; מנגד, הנג סנג עלה • בגזרת הסחורות: מחירי הנפט והגז באירופה עולים, הביטקוין צולל מתחת ל-78 אלף דולר

רכב היברידי / צילום: Shutterstock

"המס הירוק" מתקרב לסוף הדרך? באוצר בוחנים החלפת מנגנון ההטבה על זיהום מופחת

משרד האוצר שוקל לבטל את הטבת המס הירוק, בטענה שהיא מיצתה את מטרתה ועלותה למדינה גבוהה, במיוחד לנוכח העלייה ברכישת רכבי פלאג־אין והייבריד ● מרצדס השיקה בישראל את ה־C קלאס המחודשת ● יבואניות הרכב הישראליות מרחיבות את פעילותן באירופה באמצעות מותגים סיניים, ובוחנות כניסה לשווקים ולתחומים חדשים • השבוע בענף הרכב