גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

עובדי סטימצקי מתאגדים: "הפעם אנחנו כבר לא מפחדים"

על רקע העסקה עם קבוצת ג. יפית, עובדי סטימצקי נמצאים בחוסר ודאות, חוששים לגורלם ולגורל כספי הפיצויים שלהם בקופה שהתרוקנה, ומספקים עדות לאיבה הרוחשת בין העובדים להנהלה ■ הרוכשים: לא נמנע התארגנות עובדים

בשבועות האחרונים, עם ההודעה על רכישת סטימצקי על-ידי קבוצת משקיעים בהובלת יפית גרינברג (ג. יפית), מרגישים עובדי הרשת חסרי אונים אל מול אי-ודאות גבוהה לגבי עתידם.

שלשום (ד') אף הגיש עורך דין המייצג עובדים בחברה בקשה לבית המשפט לחשוף בפניהם את הסכם הרכישה. במקביל, מנכ"לית הרשת, איריס בראל, ערכה פגישות עם מנהלי כל הסניפים במטרה להרגיע את הרוחות.

ואכן, נראה כי לעובדים יש סיבה לדאגה. בחודשים האחרונים נחשף מצבה הקשה של סטימצקי. נתוני המאזנים של 2011 ו-2012 לימדו על הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנה, הפסד תפעולי וגירעון גדול, כל זאת בשונה מאוד מהצהרות הנהלת סטימצקי. במקביל התברר כי הרשת מתקשה לשלם לספקיה, וגברה מאוד הסכנה שהרשת בעלת העבר המפואר תגיע להקפאת הליכים.

התברר גם כי מצב העובדים מעורער מאי-פעם. הערכות שיידרשו פיטורים נרחבים הפכו לריאליות במיוחד. זאת, במקביל לאפשרות שהדברים ייפתרו בבית משפט, וגם אז זכויות העובדים בסכנה.

לצד זה, נחשף כי קופת הפיצויים התרוקנה (אם כי, ככל הידוע, בנוגע להפרשות שמחויבת הרשת להפריש לפי חוק, היא נוהגת "לפי הספר").

השילוב הזה, של סכנה גוברת מאוד לפיטורים לצד קופת פיצויים ריקה, מדאיג מאוד את העובדים.

גורם מקורב לעובדים מתאר את התחושות בימים אלה: "רובם מחכים על הגדר לראות מה יילד יום. הם רוצים שהרשת תמשיך לעבוד, אבל מודאגים. אומרים להם ששומרים על זכויותיהם, אבל הם לא ראו את הסכם הרכישה. השאלה היא אם לא מרדימים אותם עד שיהיה מאוחר מדי".

"היה אז 'טרור' של ההנהלה"

על הרקע הזה מתגבשות התוכניות להתאגדות העובדים ועמן גם הניסיונות מצד ההנהלה למנוע את ההתאגדות. יצוין כי אין זו הפעם הראשונה שעובדי הרשת מבקשים להתאגד, וזו גם לא הפעם הראשונה שההנהלה מנסה להתנגד לכך בכל כוחה.

לקראת סוף הקיץ החם של שנת 2011, ברוח המחאה החברתית, יצא לדרך ניסיון ההתאגדות הקודם של עובדים בסטימצקי. הנהלת הרשת הגיבה באותה תקופה באגרסיביות כלפי כל העובדים שעודדו אחרים להתאגד כוועד.

"אנשים הוזזו מסניפים, הורדו ממשמרות, פוטרו, היה אז 'טרור' של ההנהלה. הייתה סיטואציה שאחד הפעילים הגיע יום אחד לעבודה וראה שארזו את כל חפציו האישיים בארגזים והוציאו מהחדר", מתאר אחד העובדים את הימים ההם.

עובדת אחרת מעידה: "איריס (איריס בראל, מנכ"לית סטימצקי, י"מ) יזמה מפגשים עם מנהלים בבתים פרטיים, עם כיבוד. ואז היא הגיעה עם כמה מחברות ההנהלה, חברות שלה. היא דיברה בצורה מניפולטיבית ויודעת לפרוט על רגשות - להפחיד מצד אחד ומצד שני לעורר אמפתיה. 'איך עושים ככה במשפחה?', היא חזרה ואמרה, הכול כדי לגרום לאנשים לעשות מה שהיא רוצה. היא עושה זאת באומנות. סיפרה שם כמה היא נפגעה.

"במחסן (לשם משונעים ספרי ההוצאות ומשם הם מועברים לחנויות הרשת) היו אנשים תמימים. הייתה אחת שחשבה שההתאגדות באישור ההנהלה ותלתה שלט למי שרוצה להצטרף, אז מיד הבהירו לה את העניין. לאורך זמן, רבים מאלה שניסו להתאגד לא נשאר ברשת".

אריאל אגיוף, שהיה עובד מוערך במחסן, ועובדים אחרים בחברה מעידים כי גם כשבראל שיבחה אותם, נזכרים כיצד היחס המלטף השתנה באחת כשהצטרפו ליוזמה להקמת ועד עובדים. "הייתי מקורב להנהלה. קיבלתי 5 פעמים העלאות שכר ב-3.5 שנות עבודה. קלטתי את המטה המנופח והבזבוזים בזמן שלעובדים לא מעלים משכורות. בזבזו שם כאילו אין מחר. אבל אחרי שהצטרפתי למהלך ההתאגדות, היחס כלפיי השתנה לגמרי".

- כיצד הוא השתנה?

"קודם מנעו ממני להיכנס למשרדי ההנהלה בדלת מאחור, כמו שהייתי יכול לפני כן. פתאום הכרטיס כבר לא פתח את הדלת. כל ערב חג עושים הרמת כוסית, אז בזמנו, לפני פסח, איריס אמרה לפנות רק למחליפה שלי בתפקיד ולא אליי. שלא אדבר חלילה עם חנויות, כדי שלא אשכנע שם להקים את הוועד.

"בחוזה שלי היה כתוב שאני צריך לבוא ב-9:00, אז מנהל המחסן פתאום אמר שמשבוע הבא אני צריך לבוא ב-7:30, כמו כולם, ואמרתי שכתוב אחרת בחוזה, וכך גם מסוכם עם איריס, והוא ענה שהיא לא זוכרת. אחרי חצי שנה עזבתי".

עובד אחר, שעזב בנסיבות דומות, מדבר גם הוא על היחס של בראל שהשתנה: "פעם היא הייתה אומרת לי שלום, ואחרי זה התעלמה לגמרי. אולי הרגישה שזה אישי נגדה. רציתי לקבוע פגישה כדי להסביר, והיא צעקה על המזכירה למה בכלל קבעה פגישה. היה פשוט סיוט מבחינתי לעבוד איתה".

9 סניפים הפסדיים

על רקע האירועים מהשבועות האחרונים, אגיוף המודח והמושמץ זוכה היום לעדנה. לדבריו, "כבר אז הייתה לי תחושות בטן שגם בכסף לפיצויים ההנהלה משתמשת. מתברר שלא טעיתי. כשהבאתי את ההסתדרות לדבר עם העובדים, היה עובד אחד מבוגר, בן 70 פלוס, שעשה מזה צחוק. 'למה צריך ועד עובדים? איריס נחמדה ולא תעשה שום דבר לעובדים. דואגת להם. אריאל המטומטם הזה', ככה הוא אמר.

"לפני שבוע אני מקבל טלפון מעובד במחסן, שאומר לי שכל הזמן יושבים ולא עושים כלום, כי רוב ההוצאות לא מספקות לאחרונה לסטימצקי ספרים. 'אבל יש פה מישהו שרוצה לדבר איתך', הוא ממשיך. ואז עולה על הקו אותו עובד מבוגר ומתנצל. 'מצטער על איך שדיברתי אליך. צדקת בכל מה שאמרת אז', הוא אמר. הוא עובד המון שנים, והוא עלול להיפגע יותר מכולם מבחינת הפיצויים".

ואכן, עניין קופת הפיצויים שהתרוקנה מטריד רבים מהעובדים. אחת מהם אומרת, כי "מנהלי הסניפים מעידים שבתקופת ערי סטימצקי הייתה קופת פיצויי הפיטורים מלאה. אמנם לא הייתה חובה חוקית לכך, אבל הפרישו לקרן כללית. הייתה אצלו קופת פיצויים שהספיקה לאותם עובדים באותו זמן, עם הוותק לאחור. הרבה חברות שמתנהלות טוב, עושות זאת.

"בתקופת מרקסטון הקופה התרוקנה לטובת עובדים שעזבו. בעקבות הרכישה, התחייבו הרוכשים למלאה עד 50%, אבל צריך לחשוב בהיגיון. אלה שעובדים רק שנתיים יקבלו את כל הפיצויים מביטוח לאומי במקרה של נפילת הרשת. במקום זה קחו את ה-30 עובדים שהם בבעיה ותפתרו אותה. להם אולי אף אחד לא ישלם את שמגיע להם מעבר למה שביטוח לאומי מכסה"

חשוב להעיר בהקשר הזה כי מבחינה משפטית מצב העובדים יותר טוב מזה של הוצאות הספרים, כי הם נושים בדין קדימה ובהתאם הם יכולים לדרוש מבית המשפט, במקרה שהדברים יגיעו לידי כך, להכריז שהרשת היא חדלת פירעון. במקרה כזה הם יקבלו פיצויים מהרשת, אבל אם הפיצויים יהיו אפשריים רק מביטוח לאומי, כי לחברה לא יישאר כסף, הם יוכלו לקבלם רק עם פירוק של הרשת.

ועדיין, מספר עורכי דין כבר לקחו לידיהם ייצוג עובדים בסטימצקי. כל אחד מהם טוען לעשרות עובדים שנתנו לו ייפוי-כוח לפעול בשמם. בינתיים הנהלת הרשת מסרבת להידבר עמם. כאמור, שניים מהם, עורכי הדין רמי קוגן ובת חן רחמים, הגישו שלשום בקשה לחשוף את חוזה המכירה.

לדברי קוגן, "צריך לחייב את סטימצקי לערב אותנו במשא-ומתן ולחשוף את ההסכם. יש פרסומים סותרים. מתי היא תשלם? מה התזרים השוטף? מה הפיקוח? מה דינו של עובד שיתפטר? יצרו אנדרלמוסיה שלמה, ואנחנו מבקשים בשם העובדים לתת את מה שמגיע לפי דין. אבל במקום לעדכן, מקיימים ישיבה עם עורכי הדין של החברה ומסרבים לקבל את נוכחות עורכי הדין של העובדים. כל-כך הרבה שאלות וכל-כך מעט תשובות.

"הם גם נוקטים שיטות של הפחדה. כל פעם שמישהו הולך לעורך דין, הוא מקבל טלפון מההנהלה - 'מה אתה הולך נגד החברה?'. ביום רביעי שעבר עשיתי כנס, והמון עובדים אישרו שיגיעו. לקחתי מקום ל-200 איש, ואז בראל ביקשה מכל מנהלי החנויות שיחכו עם זה 48 שעות בגלל המשא-ומתן למכירה. העובדים, שלא ידעו מה לעשות, פחדו להגיע. ואז נסגר הסכם המכירה מבלי שהעובדים יהיו מיוצגים במהלך".

לא כולם מזדהים עם הקו הלוחמני משהו של קוגן. אחד העובדים אומר כי "רבים מאיתנו חוששים שאם נתקומם בקול, הרוכש שבא לקנות את החברה, יחשוב שיש פה קן צרעות ויתרחק. לכן הם נורא מפחדים שעכשיו יהיה ועד".

ומה הלאה? עובדת בחברה: "מנסים לנטוע בנו רגשות אשמה כאילו בגללנו החברה תתפרק, אבל זה לא יעבוד. הפעם תהיה התארגנות. אמנם בהנהלה ביקשו שלא נעשה זאת, כי זה מפריע למכירה. אבל תהיה עכשיו התארגנות, כי היום כבר לא פוחדים מכך כמו בעבר. גם ההיקף שלה יהיה הרבה יותר גדול. כי הביאו אותנו למצב כזה של חוסר ודאות".

אחד המו"לים שדיבר עם נציגי הרוכשים בשבוע האחרון התרשם שהדיבורים על תוכניות לפיטורי עובדים מוגזמות. לדבריו, "הם אמרו שנפגשו עם כל העובדים והסבירו את התהליך. לדבריהם, לפי בדיקה שערכו יש רק 9 סניפים הפסדיים, ביניהם בכיכר המדינה ובנתב"ג, ובהם תתמקד ההתייעלות.

"הם אמרו לי בפגישות - 'היינו מזועזעים מהוצאות המטה וההנהלה, ושם נמקד את רוב ההתייעלות. נחתוך בבשר החי. בנוגע לעובדים, ממש נילחם כדי שיהיו כמה שפחות פיטורים'. הם גם אמרו שלגבי קרן הפיצויים, העובדים יקבלו את מה שמגיע להם מבחינת החוק, כסף מלא".

אבל קוגן חושש מעתיד אחר: "אי-הוודאות משגעת את העובדים. אם עכשיו צריך לפטר עובדים, אין בכלל כסף בקופה. מאיפה ישלמו פיצויים? אף אחד לא יודע כלום. העובדים מקבלים אינפורמציה מהתקשורת. לדעתי אין סיכוי שזה לא יגיע לבית המשפט".

בסטימצקי סירבו להגיב לדברים. מקבוצת הרוכשים נמסר כי אין בכוונתם למנוע התארגנות עובדים.

סטימצקי במספרים

עוד כתבות

אילוסטרציה: Shutterstock

טיסה, מלון ובגד ים: תמהיל הרכישות של הישראלים מעיד שהקיץ כבר כאן

עוד לפני התלקחות התחרות בשוק כרטיסי האשראי בתחום התעופה, ההזמנות מאתרי התיירות והחופשות רשמו מגמת עלייה בחודש מאי ● המדד החודשי של רכישות הישראלים באונליין

אופק הלפרין / צילום: עידן מרזוק

הוא הפסיד 30% מהתיק ואז נפל לו האסימון. מאז הכסף הוכפל

אופק הלפרין התחיל להשקיע לפני הצבא כשפתח קופת גמל להשקעה, אבל אז הגיעה הקורונה והתיק שלו קרס ב־30% ● "נפל לי האסימון שאני נותן לאנשים שאני לא מכיר לנהל את הכסף שלי והם מפסידים לי אותו" ● המשקיעים החדשים, מדור חדש

ספינות במצר הורמוז / צילום: ap, Capture One Macintosh

צבא ארה"ב מכריז: הוסר המצור הימי על איראן

סגן נשיא ארה"ב לממשלה: תוקפים את טראמפ? הוא היחיד שאוהד אתכם כרגע. עוד הוסיף: "אנחנו מצפים שישראל לא תשתולל בלבנון" ● מנגד, נתניהו במסר לטראמפ: "לא נצא מרצועת הביטחון בדרום לבנון - כל עוד צורכי הביטחון של ישראל מחייבים זאת" ● ארה"ב הטילה סנקציות חדשות על בכירים לבנונים המזוהים עם חיזבאללה ● הותר לפרסום: רס"ר במיל' אלכסנדר פילין נהרג מפיצוץ מטען בדרום לבנון, 7 לוחמים נפצעו ● עדכונים שוטפים

בניין משרד האוצר / צילום: רפי קוץ

תוכנית המגירה של האוצר לתקציב הבא נחשפת: סוכני הביטוח וקרנות ההשתלמות במוקד הגזרות

לגלובס נודע כי בדרגים המקצועיים באוצר נחושים להחזיר לשולחן את היוזמה לשינוי מודל התגמול של סוכני הביטוח - כך שיקבלו תשלום ישירות מהלקוחות ולא מהחברות ● זאת, לצד קידום מהפכה בפיקוח ובניהול המערכת הפיננסית כולה ● ואילו פטורים נוספים עלולים להתבטל?

חיילים של צבא לבנון בדרום ביירות / צילום: ap, Bilal Hussein

הדרכה בפינוי מוקשים ממדינה שונאת ישראל

בזמן שהיחסים עם ישראל מתוחים, ספרד מסיימת להכשיר חיילים לבנונים בתחום פינוי המוקשים כחלק ממאמץ בינלאומי לחיזוק צבא לבנון ● ועידת התקצובים של בית הנבחרים האמריקאי הציגה את הרכש הביטחוני המיועד ל-2027, שצפוי לעמוד על 1.15 טריליון דולר - לפי בקשת הפנטגון ● וגם: פולין מאיצה את התחמשותה בסיוע האיחוד האירופי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

ראסל אלוואנגר, מנכ''ל טאואר סמיקונדקטור / צילום: מיכה בריקמן

חברת השבבים שעוקפת בשווי את הבנקים שהצילו אותה מקריסה

שווי חברת השבבים הלוהטת טאואר ממגדל העמק עקף השבוע את זה של בנק הפועלים, וייתכן שבקרוב היא תעקוף גם את שוויו של לאומי - שני עשורים לאחר שהסדר חוב מולם איפשר את המשך קיומה ● הראלי במניה משקף לטאואר שווי של פי 6 מזה שבו אמורה הייתה להימכר לאינטל

כרטיס FlyAll של כאל / צילום: יח''צ כאל

כאל מכריזה על 50 אלף מצטרפים לפליי אול, אבל הדרך לנתוני פליי קארד עוד ארוכה

חברת כרטיסי האשראי הגיע בפחות משבועיים ל-50 אלף לקוחות בכרטיס שמחליף את שיתוף הפעולה שלה עם מועדון הנוסע המתמיד של אל על, שעבר לישראכרט ● כאל השקיעה כ-8 מיליון דולר במתנות הצטרפות במטרה למשוך לקוחות

אושרי לוגסי, מנכ''ל משותף באונדס (OAS) / צילום: אונדס

מנכ"ל אונדס, החברה שמזעזעת את השוק הביטחוני, מדבר לראשונה

אחרי סדרת רכישות שהזניקה את שווי החברה הביטחונית ל־4.75 מיליארד דולר, תא"ל (במיל') אושרי לוגסי חושף את האסטרטגיה מאחורי המהלכים שמטריפים את המתחרות ● בריאיון ששודר בכנס TECH IL הוא מסביר מדוע הוא לא חושש מ"השתלטות אמריקאית", ואיך בכוונתו להפוך את שדה הקרב לרובוטי, מהיר וזול

מנכ''ל אפל היוצא, טים קוק / צילום: ap, Richard Shotwell

אפל צפויה לייקר את מוצריה. טים קוק: "העלאות מחירים הן בלתי נמנעות"

מנכ"ל אפל היוצא אמר בראיון לוול סטריט ג'ורנל כי הזינוק בביקוש לשבבי זיכרון עבור מערכות בינה מלאכותית הקפיץ את עלויות הרכיבים והוביל את החברה להיערך להעלאות מחירים ● קוק לא פירט מתי ייכנסו ההתייקרויות לתוקף והן עשויות לחול על אייפונים, מחשבי מק ואייפדים ● לפי הדיווחים, הצפי להתייקרות הוא עד כ-270 דולר במכשירי אייפון פרו העתידיים

מתקן לאחסון גז טבעי / צילום: Shutterstock

לראשונה זה שנים: חיפוש גז פעיל בישראל יתחיל בספטמבר

אחרי שנים של קיפאון בחיפושי הגז, אונייה סייסמית צפויה להגיע לישראל בספטמבר ולפתוח את שלב האקספלורציה הראשון בבלוק של ניו מד, BP וסוקאר ● אם יימצאו מאגרים חדשים, הם עשויים לשנות את תמונת האנרגיה של ישראל בעשורים הקרובים

בית במושב / אילוסטרציה: Shutterstock

האם נישלה את בנה מנחלה במושב. ביהמ"ש לא אהב את זה

40 שנה אחרי שמונה כבן ממשיך ובנה את ביתו במשק, גילה הבן כי אמו המנוחה נישלה אותו והעבירה את הזכויות לאחותו ● השופטים קבעו כי מוסד "הבן הממשיך" חזק יותר מצוואה והותירו את הנחלה, השווה מיליונים, בידי הבן ● "חזרה ממתנה אינה נעשית בסתר"

משה סובל, נשיא ביהמ''ש המחוזי בירושלים / צילום: רפי קוץ

המחוזי ירושלים קורס תחת העומס. הסיבות: זינוק בתיקים ומשפט נתניהו

נתונים שהגיעו לידי גלובס מגלים כי מספר התיקים האזרחיים טיפס ב-24% בתוך שנתיים ● בין הסיבות: תביעות נפגעי המלחמה וקיפאון בוועדה הבוחרת ● התוצאה: התארכות דרמטית בדיונים

מטוס אל על / צילום: עידו וכטל

אל על תשלם 50 מיליון שקל בגין הטענות בקרטל המטענים לפני 3 עשורים

ההחלטה על הפיצוי התקבלה במסגרת הסכם פשרה בבקשה לתביעה ייצוגית, בה נטען כי אל על וחברות נוספות היו צד לקרטל עולמי שבאמצעותו תואמו רכיבים שונים של מחירי שילוח מטען אווירי ● לאורך ההליך ואף במסגרת הסכם הפשרה, אל על הכחישה ודחתה את הטענות נגדה

קרנות הגידור בנאמנות מסכמות שלוש שנים / אילוסטרציה: Shutterstock

הקרן שהניבה 266% בשלוש שנים, ואיזה סיכון אורב למוצר ההשקעה שהפך ללהיט

קרנות הגידור בנאמנות צומחות בקצב מהיר מאז השקתן ב–2023, חולשות על כ–6 מיליארד שקל ומציגות תשואות גבוהות, גם אם הן גובות דמי ניהול יקרים ומתקשות להכות את מדדי השוק ● המנהל בקרן המצטיינת של הראל: "החזקנו המון מניות ביטוח, ביטחון ושבבים והשוק היה לוהט, אבל הורדנו חשיפה" ● וגם: סימן שאלה לגבי עתיד הקרנות

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

חצי שנה אחרי הכניסה לנופר: לאומי פרטנרס מציפה רווח של 250 מיליון שקל

בעקבות עלייה של מעל 115% במניית חברת האנרגיה המתחדשת, החליטה זרוע ההשקעות של לאומי לפרק את השותפות עם עופר ינאי, ולעבור להשקעה ישירה בנופר ● במסגרת המהלך, תפרע נופר את חובותיה ללאומי באמצעות גיוס מגופים אחרים

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

הבורסה בתל אביב ננעלה בירוק, לאחר שלושה ימים של ירידות

לאחר שנפתחה בירידות חדות והתקרבה לטריטוריית "תיקון", הבורסה שינתה כיוון וננעלה בעליות של קרוב ל-1% ● פריורטק זינקה, שוקלת הנפקה של חברת הבת אקסס ● נקסט ויז'ן נפלה לאחר שמייסדיה דיווחו על מימושים ● טאואר טיפסה לאחר שהודיעה על אבן דרך בשותפות עם חברת השבבים מארוול

הכניסה למושב בני ציון / צילום: איל יצהר

דורון עופר מוכר את הנחלה בבני ציון בכ־40 מיליון שקל

כמעט 30 שנה אחרי שהצטרף לגל בעלי ההון שעברו לבני ציון בשרון, דורון עופר מכר את אחוזתו במושב • תנובה חגגה 100 שנה להקמתה, יד2 משיקה סדרת מיקרו־דרמה, וגם: לוריאל, קלאב מד, קארפור וסיירוס הרז זכו לאות הוקרה מלשכת המסחר ישראל־צרפת • אירועים ומינויים

עץ מנגו / צילום: Shutterstock

הכירו את MANGOS: הטרנד החדש שסוחף את וול סטריט

מטא, אנבידיה, אנטרופיק, OpenAI ו־SpaceX עומדות במרכז טרנד השקעות חדש ● אך חלק מהמומחים מזהירים כי מדובר בעיקר במיתוג שיווקי, מה גם שהקרנות המוצעות מתכננות להשתמש בנגזרים פיננסיים, סיכון בפני עצמו

עו''ד מיכאל ראבילו / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות

בג"ץ הציע לכנסת: תקיימו הצבעה חוזרת על מבקר המדינה

בג"ץ דן היום בשידור חי בעתירות נגד מינוי עו"ד מיכאל ראבילו למבקר המדינה ● ראבילו, עורך דינו של רה"מ נתניהו, נבחר ברוב של 61 מול 57 קולות לשופט העליון בדימוס יוסף אלרון, לאחר שח"כים מהקואליציה התבקשו עפ"י הנטען להצטלם עם פתק ההצבעה מאחורי הפרגוד ● בעתירות נטען כי חשאיות ההצבעה נפגעה, וכי ראבילו מצוי בניגוד עניינים ● בתום הדיון הודיעו שופטי בג"ץ כי בכוונתם להוציא צו על-תנאי

עליות בוול סטריט / צילום: Shutterstock

נעילה ירוקה בוול סטריט; הנאסד"ק קפץ בכ-2%, אינטל זינקה בחדות

מניות השבבים זינקו, אינטל קפצה בעקבות עסקת ענק מסתמנת עם אפל ● הדולר התחזק לשיא של מעל שנה, אחרי החלטת הריבית הניצית של הפד אמש ● אחרי שעלתה בעשרות אחוזים מאז ההנפקה, SpaceX ירדה יום שני ברציפות ● הביטקוין ירד במעל 2% ונסחר סביב 63 אלף דולר ● הקוספי והניקיי רשמו אבני דרך היסטוריות ופרצו את רמות ה-9,000 וה-71,000 נקודות