גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

עמוד הבית  שיווק ופרסום

עובדי סטימצקי מתאגדים: "הפעם אנחנו כבר לא מפחדים"

על רקע העסקה עם קבוצת ג. יפית, עובדי סטימצקי נמצאים בחוסר ודאות, חוששים לגורלם ולגורל כספי הפיצויים שלהם בקופה שהתרוקנה, ומספקים עדות לאיבה הרוחשת בין העובדים להנהלה ■ הרוכשים: לא נמנע התארגנות עובדים

בשבועות האחרונים, עם ההודעה על רכישת סטימצקי על-ידי קבוצת משקיעים בהובלת יפית גרינברג (ג. יפית), מרגישים עובדי הרשת חסרי אונים אל מול אי-ודאות גבוהה לגבי עתידם.

שלשום (ד') אף הגיש עורך דין המייצג עובדים בחברה בקשה לבית המשפט לחשוף בפניהם את הסכם הרכישה. במקביל, מנכ"לית הרשת, איריס בראל, ערכה פגישות עם מנהלי כל הסניפים במטרה להרגיע את הרוחות.

ואכן, נראה כי לעובדים יש סיבה לדאגה. בחודשים האחרונים נחשף מצבה הקשה של סטימצקי. נתוני המאזנים של 2011 ו-2012 לימדו על הפסדים של עשרות מיליוני שקלים בשנה, הפסד תפעולי וגירעון גדול, כל זאת בשונה מאוד מהצהרות הנהלת סטימצקי. במקביל התברר כי הרשת מתקשה לשלם לספקיה, וגברה מאוד הסכנה שהרשת בעלת העבר המפואר תגיע להקפאת הליכים.

התברר גם כי מצב העובדים מעורער מאי-פעם. הערכות שיידרשו פיטורים נרחבים הפכו לריאליות במיוחד. זאת, במקביל לאפשרות שהדברים ייפתרו בבית משפט, וגם אז זכויות העובדים בסכנה.

לצד זה, נחשף כי קופת הפיצויים התרוקנה (אם כי, ככל הידוע, בנוגע להפרשות שמחויבת הרשת להפריש לפי חוק, היא נוהגת "לפי הספר").

השילוב הזה, של סכנה גוברת מאוד לפיטורים לצד קופת פיצויים ריקה, מדאיג מאוד את העובדים.

גורם מקורב לעובדים מתאר את התחושות בימים אלה: "רובם מחכים על הגדר לראות מה יילד יום. הם רוצים שהרשת תמשיך לעבוד, אבל מודאגים. אומרים להם ששומרים על זכויותיהם, אבל הם לא ראו את הסכם הרכישה. השאלה היא אם לא מרדימים אותם עד שיהיה מאוחר מדי".

"היה אז 'טרור' של ההנהלה"

על הרקע הזה מתגבשות התוכניות להתאגדות העובדים ועמן גם הניסיונות מצד ההנהלה למנוע את ההתאגדות. יצוין כי אין זו הפעם הראשונה שעובדי הרשת מבקשים להתאגד, וזו גם לא הפעם הראשונה שההנהלה מנסה להתנגד לכך בכל כוחה.

לקראת סוף הקיץ החם של שנת 2011, ברוח המחאה החברתית, יצא לדרך ניסיון ההתאגדות הקודם של עובדים בסטימצקי. הנהלת הרשת הגיבה באותה תקופה באגרסיביות כלפי כל העובדים שעודדו אחרים להתאגד כוועד.

"אנשים הוזזו מסניפים, הורדו ממשמרות, פוטרו, היה אז 'טרור' של ההנהלה. הייתה סיטואציה שאחד הפעילים הגיע יום אחד לעבודה וראה שארזו את כל חפציו האישיים בארגזים והוציאו מהחדר", מתאר אחד העובדים את הימים ההם.

עובדת אחרת מעידה: "איריס (איריס בראל, מנכ"לית סטימצקי, י"מ) יזמה מפגשים עם מנהלים בבתים פרטיים, עם כיבוד. ואז היא הגיעה עם כמה מחברות ההנהלה, חברות שלה. היא דיברה בצורה מניפולטיבית ויודעת לפרוט על רגשות - להפחיד מצד אחד ומצד שני לעורר אמפתיה. 'איך עושים ככה במשפחה?', היא חזרה ואמרה, הכול כדי לגרום לאנשים לעשות מה שהיא רוצה. היא עושה זאת באומנות. סיפרה שם כמה היא נפגעה.

"במחסן (לשם משונעים ספרי ההוצאות ומשם הם מועברים לחנויות הרשת) היו אנשים תמימים. הייתה אחת שחשבה שההתאגדות באישור ההנהלה ותלתה שלט למי שרוצה להצטרף, אז מיד הבהירו לה את העניין. לאורך זמן, רבים מאלה שניסו להתאגד לא נשאר ברשת".

אריאל אגיוף, שהיה עובד מוערך במחסן, ועובדים אחרים בחברה מעידים כי גם כשבראל שיבחה אותם, נזכרים כיצד היחס המלטף השתנה באחת כשהצטרפו ליוזמה להקמת ועד עובדים. "הייתי מקורב להנהלה. קיבלתי 5 פעמים העלאות שכר ב-3.5 שנות עבודה. קלטתי את המטה המנופח והבזבוזים בזמן שלעובדים לא מעלים משכורות. בזבזו שם כאילו אין מחר. אבל אחרי שהצטרפתי למהלך ההתאגדות, היחס כלפיי השתנה לגמרי".

- כיצד הוא השתנה?

"קודם מנעו ממני להיכנס למשרדי ההנהלה בדלת מאחור, כמו שהייתי יכול לפני כן. פתאום הכרטיס כבר לא פתח את הדלת. כל ערב חג עושים הרמת כוסית, אז בזמנו, לפני פסח, איריס אמרה לפנות רק למחליפה שלי בתפקיד ולא אליי. שלא אדבר חלילה עם חנויות, כדי שלא אשכנע שם להקים את הוועד.

"בחוזה שלי היה כתוב שאני צריך לבוא ב-9:00, אז מנהל המחסן פתאום אמר שמשבוע הבא אני צריך לבוא ב-7:30, כמו כולם, ואמרתי שכתוב אחרת בחוזה, וכך גם מסוכם עם איריס, והוא ענה שהיא לא זוכרת. אחרי חצי שנה עזבתי".

עובד אחר, שעזב בנסיבות דומות, מדבר גם הוא על היחס של בראל שהשתנה: "פעם היא הייתה אומרת לי שלום, ואחרי זה התעלמה לגמרי. אולי הרגישה שזה אישי נגדה. רציתי לקבוע פגישה כדי להסביר, והיא צעקה על המזכירה למה בכלל קבעה פגישה. היה פשוט סיוט מבחינתי לעבוד איתה".

9 סניפים הפסדיים

על רקע האירועים מהשבועות האחרונים, אגיוף המודח והמושמץ זוכה היום לעדנה. לדבריו, "כבר אז הייתה לי תחושות בטן שגם בכסף לפיצויים ההנהלה משתמשת. מתברר שלא טעיתי. כשהבאתי את ההסתדרות לדבר עם העובדים, היה עובד אחד מבוגר, בן 70 פלוס, שעשה מזה צחוק. 'למה צריך ועד עובדים? איריס נחמדה ולא תעשה שום דבר לעובדים. דואגת להם. אריאל המטומטם הזה', ככה הוא אמר.

"לפני שבוע אני מקבל טלפון מעובד במחסן, שאומר לי שכל הזמן יושבים ולא עושים כלום, כי רוב ההוצאות לא מספקות לאחרונה לסטימצקי ספרים. 'אבל יש פה מישהו שרוצה לדבר איתך', הוא ממשיך. ואז עולה על הקו אותו עובד מבוגר ומתנצל. 'מצטער על איך שדיברתי אליך. צדקת בכל מה שאמרת אז', הוא אמר. הוא עובד המון שנים, והוא עלול להיפגע יותר מכולם מבחינת הפיצויים".

ואכן, עניין קופת הפיצויים שהתרוקנה מטריד רבים מהעובדים. אחת מהם אומרת, כי "מנהלי הסניפים מעידים שבתקופת ערי סטימצקי הייתה קופת פיצויי הפיטורים מלאה. אמנם לא הייתה חובה חוקית לכך, אבל הפרישו לקרן כללית. הייתה אצלו קופת פיצויים שהספיקה לאותם עובדים באותו זמן, עם הוותק לאחור. הרבה חברות שמתנהלות טוב, עושות זאת.

"בתקופת מרקסטון הקופה התרוקנה לטובת עובדים שעזבו. בעקבות הרכישה, התחייבו הרוכשים למלאה עד 50%, אבל צריך לחשוב בהיגיון. אלה שעובדים רק שנתיים יקבלו את כל הפיצויים מביטוח לאומי במקרה של נפילת הרשת. במקום זה קחו את ה-30 עובדים שהם בבעיה ותפתרו אותה. להם אולי אף אחד לא ישלם את שמגיע להם מעבר למה שביטוח לאומי מכסה"

חשוב להעיר בהקשר הזה כי מבחינה משפטית מצב העובדים יותר טוב מזה של הוצאות הספרים, כי הם נושים בדין קדימה ובהתאם הם יכולים לדרוש מבית המשפט, במקרה שהדברים יגיעו לידי כך, להכריז שהרשת היא חדלת פירעון. במקרה כזה הם יקבלו פיצויים מהרשת, אבל אם הפיצויים יהיו אפשריים רק מביטוח לאומי, כי לחברה לא יישאר כסף, הם יוכלו לקבלם רק עם פירוק של הרשת.

ועדיין, מספר עורכי דין כבר לקחו לידיהם ייצוג עובדים בסטימצקי. כל אחד מהם טוען לעשרות עובדים שנתנו לו ייפוי-כוח לפעול בשמם. בינתיים הנהלת הרשת מסרבת להידבר עמם. כאמור, שניים מהם, עורכי הדין רמי קוגן ובת חן רחמים, הגישו שלשום בקשה לחשוף את חוזה המכירה.

לדברי קוגן, "צריך לחייב את סטימצקי לערב אותנו במשא-ומתן ולחשוף את ההסכם. יש פרסומים סותרים. מתי היא תשלם? מה התזרים השוטף? מה הפיקוח? מה דינו של עובד שיתפטר? יצרו אנדרלמוסיה שלמה, ואנחנו מבקשים בשם העובדים לתת את מה שמגיע לפי דין. אבל במקום לעדכן, מקיימים ישיבה עם עורכי הדין של החברה ומסרבים לקבל את נוכחות עורכי הדין של העובדים. כל-כך הרבה שאלות וכל-כך מעט תשובות.

"הם גם נוקטים שיטות של הפחדה. כל פעם שמישהו הולך לעורך דין, הוא מקבל טלפון מההנהלה - 'מה אתה הולך נגד החברה?'. ביום רביעי שעבר עשיתי כנס, והמון עובדים אישרו שיגיעו. לקחתי מקום ל-200 איש, ואז בראל ביקשה מכל מנהלי החנויות שיחכו עם זה 48 שעות בגלל המשא-ומתן למכירה. העובדים, שלא ידעו מה לעשות, פחדו להגיע. ואז נסגר הסכם המכירה מבלי שהעובדים יהיו מיוצגים במהלך".

לא כולם מזדהים עם הקו הלוחמני משהו של קוגן. אחד העובדים אומר כי "רבים מאיתנו חוששים שאם נתקומם בקול, הרוכש שבא לקנות את החברה, יחשוב שיש פה קן צרעות ויתרחק. לכן הם נורא מפחדים שעכשיו יהיה ועד".

ומה הלאה? עובדת בחברה: "מנסים לנטוע בנו רגשות אשמה כאילו בגללנו החברה תתפרק, אבל זה לא יעבוד. הפעם תהיה התארגנות. אמנם בהנהלה ביקשו שלא נעשה זאת, כי זה מפריע למכירה. אבל תהיה עכשיו התארגנות, כי היום כבר לא פוחדים מכך כמו בעבר. גם ההיקף שלה יהיה הרבה יותר גדול. כי הביאו אותנו למצב כזה של חוסר ודאות".

אחד המו"לים שדיבר עם נציגי הרוכשים בשבוע האחרון התרשם שהדיבורים על תוכניות לפיטורי עובדים מוגזמות. לדבריו, "הם אמרו שנפגשו עם כל העובדים והסבירו את התהליך. לדבריהם, לפי בדיקה שערכו יש רק 9 סניפים הפסדיים, ביניהם בכיכר המדינה ובנתב"ג, ובהם תתמקד ההתייעלות.

"הם אמרו לי בפגישות - 'היינו מזועזעים מהוצאות המטה וההנהלה, ושם נמקד את רוב ההתייעלות. נחתוך בבשר החי. בנוגע לעובדים, ממש נילחם כדי שיהיו כמה שפחות פיטורים'. הם גם אמרו שלגבי קרן הפיצויים, העובדים יקבלו את מה שמגיע להם מבחינת החוק, כסף מלא".

אבל קוגן חושש מעתיד אחר: "אי-הוודאות משגעת את העובדים. אם עכשיו צריך לפטר עובדים, אין בכלל כסף בקופה. מאיפה ישלמו פיצויים? אף אחד לא יודע כלום. העובדים מקבלים אינפורמציה מהתקשורת. לדעתי אין סיכוי שזה לא יגיע לבית המשפט".

בסטימצקי סירבו להגיב לדברים. מקבוצת הרוכשים נמסר כי אין בכוונתם למנוע התארגנות עובדים.

סטימצקי במספרים

עוד כתבות

מנכ''ל משרד הביטחון, אלוף (מיל’) אמיר ברעם / צילום: אלעד מלכה, משרד הביטחון

מנכ”ל משרד הביטחון נגד האוצר: "אין מימוש אסטרטגיה. זו סכנה למוכנות של ישראל"

ברקע המגעים בין ארה”ב לאיראן, מנכ”ל משרד הביטחון מזהיר מפני פיגור ביישום תוכנית ההתעצמות של צה”ל, שהיקפה 350 מיליארד שקל, ומאשים את אגף התקציבים ב”סחבת” שמעכבת את מימוש החלטות הממשלה

עדנה ארבל ז''ל / צילום: הרשות השופטת

עדנה ארבל, שופטת בית המשפט העליון בדימוס, נפטרה בגיל 82

ארבל כיהנה במשך יותר מארבעה עשורים בשירות הציבורי, מפרקליטות מחוז המרכז ועד לבית המשפט העליון ● במהלך הקריירה שימשה כפרקליטת המדינה, ממלאת מקום היועץ המשפטי לממשלה, והייתה מעורבת בכמה מהפרשות והוועדות הבולטות בתולדות מערכת המשפט בישראל

גיה באר גורביץ' / צילום: רונן פדידה

הפרזנטורית החדשה של בנק מזרחי טפחות

אחרי יותר משלוש שנים בתפקיד, חן אמסלם מסיימת את דרכה כפרזנטורית הבנק, ולנעליה תיכנס השחקנית גיה באר גורביץ’ ● באר גורביץ’ תצטרף לדביר בנדק, שמוביל את הקמפיינים של מזרחי טפחות כבר קרוב לשני עשורים

אילוסטרציה: איל יצהר

העליון נתן אור ירוק לסעד חריג שהקפיא נכסים בחו"ל של נושא משרה

בית המשפט העליון דחה ערעור על פסק דין שנתן "צו מרווה" כללי המקפיא את רכושו של נושא משרה שיש לו נכסים בחו"ל, המוגבל לסכום של 17 מיליון שקל ● "צו מרווה" הוא סעד זמני חריג, אישי, שמעולם לא נעשה בו שימוש בישראל בסכסוך עסקי

ספי זינגר, עמית גל, בצלאל סמוטריץ' / צילום: עופר עמרם, תמר מצפי, שלומי יוסף

האוצר מציג: מהפכה בשוק החיסכון, בניגוד לעמדת רשות שוק ההון

הממונה על רשות שוק ההון, עמית גל, בלט בהיעדרו מאירוע הצגת המסקנות הסופיות של הוועדה שדנה ברפורמה מקיפה במוצרי החיסכון השונים - תוך השוואת תנאי המס ביניהם והכללתם בפלטפורמה משותפת וייעודית ● לפי עמדתו, כפי שגם הוצגה במסקנות הביניים, מדובר במהלך שיביא בטווח הארוך לצמצום התחרות והעלאת מחירים ● ברשות ניירות ערך רואים את הדברים אחרת

אורי לוין, מנכ''ל תדהר, בכנס הנדל''ן השנתי של EY ישראל / צילום: טל גולדשטיין

המנכ"ל שמאחורי הנפקת השנה: "מחירי הדירות צנחו ב-20%"

מנכ"ל תדהר אורי לוין אמר בכנס הנדל"ן השנתי של EY ישראל, כי בשל מבצעי המימון ושאר ההטבות, הירידות שהתרחשו ב-4 השנים האחרונות לא משתקפות בפועל בנתוני הלמ"ס  - עובדה המנטרלת את האפקט הפסיכולוגי ● עוד אמר: "שוק המשרדים נמצא במצב מורכב, אך בת"א מורגשת התאוששות"

ראש הממשלה בנימין נתניהו בתוכנית ''הפטריוטים'', ערוץ 14 / צילום: צילום מסך

נתניהו התגאה שהוריד את מחירי הדירות. הוא צדק, אבל יש כוכבית

ראש הממשלה התראיין ל"פטריוטים" וציין את הוזלת מחירי הדירות - אך הוא נמנע מלדבר על ההתייקרות בשוק השכירות ● והמונח "תל"ג" שוב יצא מפיו של נתניהו, אלא שאנשי מקצוע טוענים שצריך להסתכל על פרמטר אחר ● המשרוקית של גלובס בודקת את ריאיון נתניהו

מנכ''ל אמות שמעון אבודרהם ומנכ''ל אלייד נדל''ן אודי בלום, עם הפרזנטוריות החדשות, אמילי דמארי ודניאל עמית / צילום: דרור סיתהכל

ההשקה של אמילי דמארי ודניאל עמית

אמות ואלייד נדל"ן השיקו את מתחם העיצוב במגדל The Park בבני ברק באירוע בהשתתפות כ-700 אדריכלים, מעצבי פנים ואנשי עסקים ● בין האורחים בלטו הפרזנטוריות החדשות של המתחם, אמילי דמארי ודניאל עמית, שמובילות בימים אלה קמפיין משותף בהשקעה של מיליוני שקלים ● במקביל, קבוצת BBB חתמה על הסכם לשכירת שטח במרכז המסחרי של Sheba HealthTech Valley, שבו תפעיל שלושה מותגים בהשקעה המוערכת בכ-12 מיליון שקל ● אירועים ומינויים

הבורסה בתל אביב \ צילום: שלומי יוסף, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אחרי שאיבד 6% מתחילת השנה, מרבית המומחים בטוחים: זה הסקטור שחשוב להיות בו

חודש יוני בבורסה המקומית היה החלש ביותר זה כשנתיים וחצי, וכתוצאה נמחק היתרון בתשואות שממנו נהנו המדדים המקומיים מול וול סטריט ● ועדיין: רווח דו-ספרתי למשקיעים בסיכום המחצית, בהובלת מניות האנרגיה והשבבים ● מנהלי השקעות חלוקים לגבי כיוון השוק

אולפן רדיו תל אביב 102FM / צילום: באדיבות 102 תל אביב

רדיו תל אביב מאיים בתביעות אישיות נגד אנשי משרד התקשורת

לטענת התחנה, משרד התקשורת לא פעל במשך תשע שנים למנוע הפרעות לשידוריה שמקורן בקפריסין, טורקיה וברשות הפלסטינית ● בנוסף, לא אישר לה להגביר את עוצמת המשדר, בעוד מתחרותיה נהנות מתנאים דומים ● כעת היא מציבה אולטימטום של 30 יום

פרויקט טבנקין / הדמיה: משה צור אדריכלים

גבעתיים: המגדל שחנן מור נאלץ לוותר עליו אושר להפקדה

קרן ריאליטי, שנכנסה בנעליו של חנן מור בגלל הלוואה שנתנה לו, קידמה מגדל בן 45 קומות ● 3,575 דירות חדשות ייבנו במודיעין, תוכנית להקמת שכונת המעיינות הופקדה בוועדה המחוזית מרכז ● אמפא רוכשת 49% מהזכויות בשני פרויקטי התחדשות עירונית של בוני התיכון תמורת כ-78 מיליון שקל ● 10,000 דירות חדשות ייבנו בכפר יונה, במסגרת הסכם גג בין משרד הבינוי והשיכון, משרד האוצר והעירייה ● חדשות השבוע בנדל"ן

אילוסטרציה: Shutterstock

טען שמכר נדל"ן בשווי 1.8 מיליון שקל, ברשות המסים טענו שהשווי כפול. מה קבע ביהמ"ש?

מוכר טען שזכויות בדירת גג וזכויות בנייה הבלתי מנוצלות בבניין ישן בת"א שוות 1.82 מיליון שקל, אך רשות המסים טענה שהשווי עומד על 3.71 מיליון ● בהיעדר ראיות מספקות לשווי התמורה שהתקבלה בעסקת קומבינציה, העדיפה ועדת הערר את גישת רשות המסים וקבעה שווי מכירה גבוה משמעותית מזה שדווח

רן ינאי / צילום: אליהו ינאי

"באיו"ש מקבלים היתר תוך שנה. בתל אביב במקרה הטוב תוך שנתיים"

רן ינאי, מנכ"ל חברת צ.פ, מנווט בין עשרות פרויקטים באזורי הביקוש לבין תנופת הבנייה מעבר לקו הירוק: "יש שם רוח גבית מראשי הרשויות ועבודה מהירה פי שניים" ● בראיון הוא מסביר למה החברה לא נטשה אף פרויקט בתל אביב למרות השחיקה ברווחיות, ותוקף את אוזלת היד של הרגולטור: "פרויקט שלנו בזכרון יעקב תקוע 4 שנים בגלל חסמים"

טרמינל 3 החדש בנתב''ג / הדמיה: רשות שדות התעופה

כולל דיוטי פרי חדש: טרמינל 3 בנתב"ג בדרך להרחבה משמעותית

עפ"י התוכנית שפרסמה היום רשות שדות התעופה, יוקם אגף חדש בצידו המזרחי של טרמינל 3, בשטח של כ-63 אלף מ"ר, שיכלול 86 דלפקי צ'ק-אין, אולמות נוסעים, מסעדות, שטחי מסחר ודיוטי פרי ● מדובר בהגדלה של הטרמינל בכ-70% ● המטרה: לתת מענה לגידול הצפוי בתנועת הנוסעים, לשפר את השירות ולקצר זמני המתנה

פלטפורמת המשחקים של סאנפלאוור / צילום: צילום מסך אתר CrownCoinCasino

ראש בראש עם פולימרקט: חברת הגיימינג הישראלית נכנסת לשוק החיזוי

סאנפלאוואר הישראלית תחל בשבועות הקרובים בפיילוט בקרב לקוחותיה לפלטפורמת חיזוי חדשה שפיתחה בשם Crown Predictions ● המהלך מסמן את כניסתה לתחום החם שמושך גם ענקיות טכנולוגיה כמו מטא, על רקע הרגולציה המתגברת בשוק הסושיאל־קזינו שבו צמחה

אליאב בטיטו / צילום: שי כהן

"דירה בלב ת"א בגיל 26, בלי ירושה": עשה את המיליון הראשון מעסק והשקעות

אליאב בטיטו התחיל להשקיע כבר בגיל 13, שילם "שכר לימוד" כואב במיוחד כשאיבד חצי מחסכונותיו ביום אחד, וכיום מנהל את רוב כספו באמצעות סוכן ובמדדים ● האסטרטגיה: השקעות לטווח ארוך ואפס הימורים ● המשקיעים החדשים

בורסת תל אביב / צילום: איל יצהר

בורסת ת"א ננעלה בעליות: מדד ת"א 90 התאושש וזינק ב-2.7%

מדד ת"א 35 עלה ב-1.1% ● מדד הביטוח זינק ב-3%, מדד נפט וגז ב-2.5% ● נופר חתמה על הסכם ארוך טווח עם סלקום לשילוב מתקני אגירה עצמאיים  ● אתמול הבורסה בתל אביב סגרה את החודש החלש ביותר שלה מאז אוקטובר 2023

מליאת הכנסת / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

הדיל מתקדם - הכנסת אישרה את חוק יסוד: לימוד תורה

חוק יסוד: לימוד תורה יעניק ללומדי התורה מעמד מיוחד • לפי הצעת החוק, לימוד תורה יוגדר ערך יסוד • משפטנים מזהירים: במצב של התנגשות בין זכויות משרתים ולומדי תורה, יתועדפו לומדי תורה

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Luis M. Alvarez

טראמפ במסר לאיראן - בצל הדיווחים על חזרה אפשרית ללחימה

דיווח באיראן: הסתיימו השיחות עם המתווכים הפקיסטנים והקטארים בדוחא ● האזהרה של צה"ל מבור תקציבי: "בעוד שבועיים-שלושה זה יתחיל לפגוע בפעילות המבצעית" ● נשיא לבנון מכחיש את הדיווחים שהוא דוחק במפקד צבאו להתפטר בשל אי שביעות רצון אמריקאית ● דיווח: משמרות המהפכה למתווכים - נסגור שוב את הורמוז לא נקבל ערובות שאיראן שולטת בו באופן בלעדי ● עדכונים שוטפים

תצוגת נשק בלונדון / צילום: Reuters, Toby Melville

רחפנים ו"צי היברידי": בריטניה חשפה תקציב ביטחון חדש ומוגדל

בריטניה בדרך לעמוד בהתחייבות להגדיל את הוצאות הביטחון ל־3% מהתמ"ג ● באחת ההחלטות האחרונות שלו בתפקיד, ראש הממשלה קיר סטארמר חשף את תקציב הביטחון, שכולל הגדלת השקעה ברחפנים ונשק גרעיני, והתמקדות ברכש מקומי