גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רו"ח כינתה יהודים "נאצים מטומטמים" - ועוררה סערה

ארנסט אנד יאנג עורכת בירור מול רו"ח נרם אבו חייט, שהתנצלה על הפוסט שהעלתה ■ עו"ד עדנאן אלאדין כתב בפייסבוק "13 שמחות! כן יירבו" - ועורר תגובות זועמות בקרב הקהילה המשפטית: "את החלאה הזה יש להקיא מתוכנו"

``צוק איתן`` / צילום: רויטרס
``צוק איתן`` / צילום: רויטרס

השיח הישראלי-ערבי המתדרדר וההתבטאויות הגזעניות משני הצדדים חודרים עמוק אל מקומות העבודה הגדולים במשק הישראלי. ל"גלובס" נודע כי ארנסט אנד יאנג ישראל, פירמת רואי החשבון הגדולה בישראל, עורכת בימים אלה בירור משמעתי מול רואת חשבון העובדת כמנהלת באחת ממחלקות הפירמה, בנוגע לפוסט שהעלתה בעמוד הפייסבוק שלה, ובו כינתה יהודים "נאצים מטומטמים".

בפוסט שהעלתה העובדת, נרם אבו חייט, בעמוד הפייסבוק שלה, כתבה: "עד עכשיו שתקתי. גם בעבודה. כי אסור. אני ערבייה שעובדת עם יהודים, ויש לי לקוחות. אבל מצדי שיפטרו אותי. דיון בערוץ 2 בו 6 יהודים נגד ערבי אחד. לא נותנים לו לדבר, ביניהם גם השדרנים. לא רוצים לשמוע. תוקפים. נאצים מטומטמים. קוראים לרצח, שנאה וכיבוש. וזו הבעיה הישראלית. לא מעוניינים להבין את הצד השני. ועוד קוראים לחנוק את העזאתים כלכלית עוד, כי זה לא עובד. כוס אמק. ומי שיגיד לי שזה לא נאציזם, שלא ידבר איתי, שימחק אותי מהפייסבוק שלו. אני שונאת. מאוד שונאת. ואתם מתפלאים איך יש חמאס ואיך יש טילים".

הפוסט עורר תגובות קשות בקרב עובדי הפירמה הגדולה, אשר חלקם פנו להנהלת הפירמה בבקשה כי יפטרו לאלתר את רואת החשבון שהעלתה את הפוסט.

בתגובה העלתה פירמת ארנסט אנד יאנג ישראל פוסט מתנצל ומבהיר בעמוד הפייסבוק של הפירמה, בו צוין: "בעקבות פניות של מספר גולשים בנוגע להתבטאות של עובדת בעמוד הפייסבוק הפרטי שלה: אנו רואים את ההתבטאות בחומרה רבה, ולכן נקראה העובדת לבירור. העובדת הסירה את הפוסט והתנצלה. אנו רואים בחומרה כל ניסיון לקשר בין דעות פוליטיות כאלה ואחרות לעיסוקינו ולחברתנו. יחד עם זאת, בשל מספר פניות שקיבלנו - בחרנו להגיב בעמוד הרשמי שלנו. מאחלים לכולנו ימים שקטים ובטוחים, EY ישראל".

"אני אנטי-נאציזם"

לאחר הפנייה הראשונית אל העובדת מצד מנהליה בפירמה, היא הורידה את הפוסט שעורר את התגובות הנזעמות, ואף פרסמה כאמור התנצלות ארוכה בעמוד הפייסבוק שלה, בזו הלשון: "חברים וחברות יקרים. אני מצטערת. אני מצטערת על הפוסט שהעליתי לפני כמה ימים. אני מצטערת שחברים שלי, אנשים שאני אוהבת, מעריכה ומוקירה, נפגעו אישית ממני. אני מצטערת שגם אנשים שאני לא מכירה אישית נפגעו ממני. לא התכוונתי.

"מי שמכיר אותי יודע שאני בחורה אמוציונלית מאוד, לוקחת ללב הרבה, ולא מתאים לי לשמור בבטן. הפעם שמרתי בבטן הרבה. שמעתי הרבה וקראתי הרבה הערות וכתבות פוגעניות לאחרונה. הגעתי למקום בו אני... באמת חושבת שקשה להיות ערבי בתקופה הזו. אך לא דיברתי ולא הגבתי, כי חשבתי שזה יעבור, וגם זה רק יוביל להערות חזרה ותגובות קשות עוד יותר.

"אבל באותו דיון בחדשות, נפגעתי אישית. אני לא מזוהה אפילו עם הדעות הפוליטיות של זחאלקה, אבל אותו עורך דין ואותו חבר כנסת מהימין, שתקפו אתחבר הכנסת הערבי ולא נתנו לו לדבר, פגעו בי אישית. הרגשתי שאני זאת שם שמנסה שישמעו אותה, שמנסה רק להסביר את הצד השני, ולא מוכנים לשמוע. ולא רק הם, גם הכתבים, שלושה במספר, לא נתנו לו להביע, לדבר וכל הזמן קטעו אותו.

"נפגעתי. הרגשתי שחונקים אותי אישית. ואז יצא הפוסט. לא התכוונתי למה שאמרתי בצורה שאתם, חברים שלי אישית, חשבתם. אני אוהבת אתכם, ואני חושבת שכולכם מספיק מכירים אותי כדי לדעת שאני לא כזאת. אני נגד גזענות, אני רוצה להאמין שאני בן אדם הומני, אני אשת שלום, אני נגד מלחמות, אני אנטי-נאציזם, נגד הרג משני הצדדים, אני בעד דמוקרטית בריאה בה כולם יכולים להביע את דעתם.

"בדיון היו אמרות קשות ובוטות של כליאת אנשים והכנסתם תחת מצור, תמיכה בהרג אזרחים, וזה קומם אותי, והגבתי כמו שהגבתי תוך שימוש במילים פוגעניות, שאני יודעת שהן לא במקום ושנאמרו בלהט רגע, ועליהן אני מתנצלת.

"לא התכוונתי למילים שנכתבו שם, ובטח ובטח לא למילים מכלילות על כולם. למרות שגם עכשיו אני לא שונאת אותם ואני לא חושבת שהם נאצים, אני פשוט פגועה מאוד מהם. על שבתור אנשי ציבור, לא אכפת להם ממני ולא נותנים לי להתבטא.

"לא שמתי לב לחומרת הדברים שכתבתי, כי הם נכתבו בכעס. מילותיי היו גסות, אך באמת שלא התכוונתי. טעיתי.

"עברו עליי ימים קשים, בהם חברים שלי אמרו לי שנפגעו, וככל שניסיתי להסביר, הבנתי שפגעתי בהם. לא התכוונתי כי אני אוהבת אותם, אני אוהבת אתכם, ואני מצטערת, לא התכוונתי. אני מקווה שתסלחו לי".

ואולם, התנצלותה של העובדת וההבהרה שהעלו בעמוד הפייסבוק של ארנסט אנד יאנג לא התקבלו באהדה בקרב גולשים שונים. "אתם בושה וחרפה, ביזיון למדינה! אני אדאג שאף אחד לא יגיע אליכם. מבחינתי אתם מגנים על האויב. עלק מתנצלת, זלזול באינטליגנציה של הציבור", כתב אחד הגולשים.

גולש אחר הוסיף: "להתבטאויות כאלה אין מקום בחברה מתוקנת. זה לא בגלל שהיא ערביה. היה מוטב לפטר אותה".

גולש אחר הוסיף: "חברת רואי חשבון ארנסט אנד יאנג, שלום! קריאה בפייסבוק ליהודי 'נאצי' מהווה עבירה פלילית! צר לי שהסתפקתם בהתנצלות העובדת. לא רק שיש לפטר אותה, יש להגיש נגדה תלונה במשטרה. אי-נקיטת הפעולות הללו - בכך נותנת החברה שלכם לגיטימציה".

רבים מהגולשים הבהירו כי לא ישתמשו בשירותי פירמת ארנסט אנד יאנג, ורבים נוספים טענו כי הפירמה חייבת לפטר את העובדת לאלתר. אחת הגולשות הוסיפה: "בתור רואת חשבון, אני מתביישת בשבילכם שהיא עדיין עובדת בחברה שהיא אחת מה Big 4 - אל תשכחו שאתם מייצגים לקוחות... אבל אל דאגה, תכף זה יפגע לכם בהכנסות, ואז נראה מה תעשו, חבורה של פחדנים!".

עורך דין שמח על הרג חיילים - הסנגוריה הפסיקה לעבוד עימו

החדשות הקשות על החיילים ההרוגים וגופת החייל הנעדר במסגרת מבצע "צוק איתן" מעיבות ומכאיבות למרבית הציבור במדינה, אך יש גם מי שלא יכול להסתיר את השמחה לאיד: זמן קצר לאחר פרסום הידיעה הקשה על מותם של 13 חיילי גולני במבצע בעזה, כתב עורך דין ישראלי-ערבי בשם עדנאן אלאדין מנצרת בעמוד הפייסבוק שלו בעברית: "13 שמחות! כן יירבו".

לאחר שקיבל תגובות נזעמות הסיר אותו עורך דין את הפוסט, אך התגובות נגדו המשיכו לרוץ ברשת. טרם מחיקתו הועלה הפוסט המקומם על-ידי עורכת דין מזועזעת בתוך קבוצת פייסבוק סגורה בשם "עורכי דין מתייעצים - גרפולוגיה משפטית", וזכה לתגובות קשות.

בין התגובות הזועמות שנכתבו, הועלו גם השאלות האם אין להעמיד את עו"ד אלאדין לדין פלילי ולהשעותו מחברותו בלשכת עורכי הדין. "האם אין באמירה 'כן יירבו' משום הסתה לרצח", תהה עורך דין בקבוצה, ומישהו אחר השיב: "הבחור חייב לתת את הדין. מחד, מבקש ליהנות ממנעמי המדינה. מאידך, מבקש לרקוד על הדם".

כאשר השיבו עורכי דין ישראלים-ערבים לחבריהם בפייסבוק כי מדובר בשאלה דתית, וצריך לבחון האם אלאדין מתנהג בהתאם לדת האיסלאם, השיב עורך דין אחר כי "הדיון פה הוא לא על דת, אלא האם ראוי שאזרח ישראלי הקורא להשמדת מדינת ישראל ואזרחיה (או לצורך העניין להשמדת כל מדינה/עם אחר) ראוי להיות חבר בלשכת עורכי הדין. לדעתי לא". עורך דין אחר כתב: "את החלאה הזה יש להקיא מתוכנו".

בנוסף, הוגשו תלונות שונות במשטרה כנגד עו"ד אלאדין, אחת מהן על-ידי עו"ד משה טייב, המכהן כסגן ראש לשכת עורכי הדין בישראל. "ראיתי את הפוסט שהעלה עו"ד אלאדין, ואתמול בבוקר הגשתי תלונה למשטרה על הסתה, שנאה וגזענות", אמר עו"ד טייב ל"גלובס" והוסיף: "מדובר בביטוי מסוכן שלא ראוי שייאמר על-ידי אזרח במדינת ישראל, קל וחומר מפיו של עורך דין, ואני תקווה כי רשויות האכיפה ימצו עמו את הדין".

אחת מעורכות הדין האחרות, שהגישה אף היא תלונה מקבילה למשטרה, כתבה בעמוד הפייסבוק שלה: "לא אשקוט ולא אנוח עד למיצוי החקירה והעמדתו לדין".

במקביל הגיש עו"ד טייב תלונה לוועדת האתיקה הארצית של לשכת עורכי הדין, על התנהלות שאינה ראויה, התנהגות בלתי הולמת, וכעת על הלשכה לבחון אילו סנקציות, אם בכלל, ביכולתה להטיל על עו"ד אלאדין.

הפוסט הקשה שהעלה עו"ד אלאדין אף הודבק בעמוד הפייסבוק של שרת המשפטים ציפי לבני על-ידי עורך דין שנתקל בו, אך הוא הוסר משם במהירות.

מדובר בפעם השנייה בשבועיים האחרונים שבהם מעלה עו"ד אלאדין פוסט התומך בהרג יהודים. לפני שבועיים פרסם אלאדין ציטוט מחזון הנביא מוחמד, החדית', בו נאמר כי במהלך אחרית הימים יהרגו המוסלמים את היהודים. "בטרם יביא אללה ישתבח את העולם הגשמי אל קצו, יילחמו המוסלמים ביהודים עד אשר יקרא הסלע, שמאחוריו מסתתר יהודי למוסלמים: הנה יהודי מסתתר מאחוריי, בואו והרגוהו", כתב וציין בסוף: "למישהו עדיין יש את החוצפה לערער על הצדק שבחדית' זה?".

עדנאן, שעובד כעורך דין עצמאי, קיבל עד לאחרונה תיקים גם במינוי ממחוז צפון של הסנגוריה הציבורית, כעובד קבלן, וקיבל משכורת מהמדינה בעבור שירותיו בתיקים אלה. לאחר הפוסט הראשון שהעלה לפני כשבועיים השעתה הסנגוריה את העברת התיקים אליו לצורך עריכת בירור, אך כעת הודיעה כי הפסיקה לעבוד עם עו"ד אלאדין לחלוטין, והוא נדרש להחזיר את כל התיקים שהיו בטיפולו במינוי מהמדינה.

מהסנגוריה הציבורית נמסר בתגובה: "הסנגוריה הציבורית עובדת במתכונת של מיקור חוץ עם כ-1,000 עורכי דין ואיננה עוקבת אחרי התבטואיותיהם בעמודי הפייסבוק האישיים. לאחר שהובאו לידיעתנו הדברים המיוחסים לעו"ד אלאדין, שהינם חמורים, קיימנו לפני כשבוע בירור בנושא, ולאחריו הוחלט להפסיק את ההתקשרות עמו. חשוב להדגיש כי עו"ד אלאדין הינו עורך דין פרטי שהעניק שירותיים משפטיים לסנגוריה, ואין מדובר בעובד הסנגוריה הציבורית".

את תגובתו של עו"ד אלאדין לא ניתן היה להשיג.

עוד כתבות

המשרוקית. עו''ד עמית חדד / צילום: איל יצהר

איך ייתכן שעמית חדד מייצג כל כך הרבה מסביבת נתניהו?

לא פעם הטיפול המשפטי בפרשות שסובבות את ראש הממשלה מתנקז לידיו של אותו עו"ד ● הכללים אוסרים כל מצב של ניגוד עניינים, אבל האם יש בכלל מי שמפקח? ● כך התגלגל המקרה של עמית חדד - עד שהביא להתפטרות של בכירה בלשכת עורכי הדין ● המשרוקית של גלובס

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ והמנהיג העליון של איראן עלי חמינאי / צילום: ap, Alex Brandon, khamenei.ir

חמינאי נערך לחיסולו - והדיח בפועל את הנשיא פזשכיאן

מחאות מצומצמות יותר, אך העולם נושא עיניים: גל ההפגנות החדש באיראן ● הסנאטור גרהאם: בסביבת טראמפ מייעצים לו שלא לתקוף באיראן ● וויטקוף: טראמפ לא מבין למה האיראנים לא נכנעו תחת לחץ כזה ● שגריר ארה"ב בישראל נשאל אם לישראל זכות על שטחי מדינות ערב: "הם יכולים לקחת את הכול" ● דיווח: משמרות המהפכה מקדמים כוחות לגבול עיראק ● עדכונים שוטפים

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים? / צילומים: Shutterstock, AP, עיצוב: טלי בוגדנובסקי

טראמפ חטף מכה, איך יושפעו השווקים?

בית המשפט העליון בארה"ב קבע כי הנשיא טראמפ חרג מסמכותו, ועל כן מרבית המכסים הבינלאומיים שהטיל פסולים ● כעת, לא ברור מה יעלה בגורל 175 מיליארד דולר שכבר נגבו מיבואנים ● מה היו הטיעונים המרכזיים של השופטים, כיצד הגיב טראמפ ומה עלול להדאיג את השווקים?

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

בנימינה גבעת עדה / צילום: דוברות המועצה

מועצת בנימינה־גבעת עדה מזהירה: "תוכנית המתאר תייצר גירעון מצטבר של עשרות מיליונים"

התוכנית מגיעה לסבב שמיעת ההתנגדויות השני - עם יותר מ־1,400 התנגדויות שהוגשו לה, ובראשן זו של המועצה: "התוכנית מכפילה את יעד האוכלוסייה, בלי מנגנון כלכלי תומך" ראש המועצה: "לא מתנגדים לצמיחה, אלא לצמיחה לא מאוזנת"

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן

עידן קרבט / צילום: פרטי

סל הקניות הזול ביותר יכול להגיע אליכם בדרך מפתיעה

שוק הפארם הישראלי נחשב לאחד הריכוזיים והיקרים במשק, אך עידן קרבט (23), קצין שריון משוחרר ללא רקע בתכנות, החליט להרים את הכפפה ● בעזרת כלי בינה מלאכותית בלבד הוא פיתח את אפליקציית "פארמי", שמשווה מחירים בזמן אמת ומייצרת את הסל הזול ביותר

כותרות העיתונים בעולם

תרחיש האימה של טראמפ: התגובה האיראנית שעוצרת מלחמה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: תקיפה באיראן לא תהיה קלה לביצוע כמו המבצע האמריקאי בונצאולה, השאלות הפתוחות שנשארו לטראמפ, ואיך עשויה להיראות המלחמה מול איראן? • כותרות העיתונים בעולם

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

יקי דוניץ / צילום: ויקיפדיה

"פגיעה במפעל חיים ובמוניטין": יקי דוניץ תובע 100 מיליון שקל מקרן JTLV

חודש וחצי אחרי שחיסלה את החזקתה ביזמית הנדל"ן דוניץ, קרן ההשקעות נתבעת בידי היו"ר לשעבר שטוען כי עמדה לו זכות סירוב ראשונה וכי המכירה הסבה לו נזק כבד ● JTLV :"הקרן תדרוש לפצותה בגין הנזקים שייגרמו לה כתוצאה מתביעת סרק זו"

עו''ד אייל נחשון / צילום: נמרוד גליקמן

חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

דמרי קונה מקבוצת ריאליטי שטח בעסקת ענק: המספרים ומי השותף

מדובר בקרקע בתל אביב שבה זכתה ריאליטי רק לפני כשלושה חודשים במכרז רמ"י וכעת מוכרת אותה ב-450 מיליון שקל - כ־100 מיליון שקל יותר • על הקרקע נמצאות עדיין כ־100 משפחות המתנגדות לפינוי המתוכנן

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר תומר פדלון / צילום: INSS

המומחה שמבהיר: הדולר היה חוף מבטחים, זה המטבע שיחליף אותו

שיחה עם ד"ר תומר פדלון, מומחה לכלכלה פוליטית מאוניברסיטת תל אביב ● על אובדן האמון בניהול המעצמה שמרעיד את המטבע, השפעת הבית הלבן על השוק והסיבות שהביאו להתחזקות השקל הרבה מעבר למגמה בעולם

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים