גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: לילה כחול-לבן במוזיאון

רקפת רוסק-עמינח מבקרת בתערוכה "דלפט כחול-לבן" במוזיאון ת"א ■ חברת התכשיטים Yvel מארחת את ח"כ פנינה תמנו-שטה ■ וחברת פרטנר בוחרת את זוכי מיזם Orange Innovation Lab

מועדון החברות היוקרתי של מוזיאון תל-אביב לאמנות קיים אמש (ב') אירוע סגור וחגיגי בתערוכה "דלפט כחול-לבן", שאליה הוזמנו כ-100 אנשי ונשות העסקים החברים בו.

למרות שהמונח כחול-לבן מזכיר את הדגל הישראלי, התערוכה המדוברת מוקדשת בעיקר לסגנון האמנות הייחודי המזוהה עם העיר דלפט שבהולנד, שמאופיין בכלי חרס המעוטרים בגוונים אלה.

המארחים - סוזן לנדאו, המנכ"לית והאוצרת הראשית של המוזיאון; גדעון המבורגר, יו"ר המועדון ונשיא הראל ביטוח ופיננסים (שהעניקה חסות לאירוע); ועו"ד דינה פפו, ראש אגף קשרי ציבור - הזמינו לאירוע גם את קספר ולדקאמפ, שגריר הולנד בישראל. האוצר הבכיר ד"ר דורון לוריא נשא בפני הנוכחים הרצאה שבה הסביר את הקשר בין דלפט לתל-אביב.

נצפו והתרשמו: רקפת רוסק-עמינח, עו"ד יהודה רוה, ליאור דושניצקי, מוניק גורביץ', יעל ורמי אונגר, אילנה ויאיר המבורגר, צבי וג'וזפין זיו, אניטה ודורון לבינט, פרופסור שמעון ליצין, שוקי מדנס, מיקי ואתי קני, ריקי כרמי, יגאל ונעמה שפר, זלמן וכנה שובל, דוד ונעמי קוליץ, דובי שיף ורעייתו ד"ר אנה דומרב, גדעון וליאורה רוזנשטיין, שולי כסלו ועוד.

סוזן לנדאו גדעון המבורגר ורקפת רוסק עמינח / צילום:רפי דלויה

צירוף גלויות

חברת תכשיטי היוקרה הישראלית Yvel אירחה אתמול את חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה, סגנית יו"ר הכנסת, במרכז המבקרים שלה שבירושלים. בחברה התגאו במיוחד במיזם שהקימו: בית-ספר לצורפות בשם מג'מריה (בראשית באמהרית), שבו לומדים עולים מאתיופיה.

בני הזוג אורנה ואיציק לוי, בעלי Yvel, סיפרו לחברת הכנסת כי יצירותיהם של התלמידים שזוכים למלגה נמכרות בארץ ובחו"ל. לוי לא התאפק ושיתף את חברת הכנסת בחוויותיו האישיות כעולה מארגנטינה.

תמנו-שטה אמרה כי "הביקור ב-Yvel חידד את העובדה שישראל נבנתה על-ידי עולים חדשים, ושכל מהותה ובסיסה הוא קליטת עלייה".

בימים אלה מתכנן הזוג, יחד עם שותפו לפרויקט מר סטף ורטהיימר, הקמת בית-ספר ומפעל נוסף בכפר התעשייה בנצרת, שיוקדש לרווחת הקהילות הנוצרית, המוסלמית והיהודית בגליל.

אורנה לוי ופנינה תמנו -שטה / צילום: לבנת ענתבי

באו לחזק

השבוע אירחו גידי מרק, מנכ"ל תגלית, והסמנכ"לית, עדה שפיצר, משלחת של אנשי עסקים בכירים מדרום אמריקה, צרפת וקנדה שהגיעו כדי להביע הזדהות ותמיכה.

בין המבקרים: מרסלו מינדין, יו"ר דירקטוריון חברת האנרגיה של פנמה; מיגל שוורצבאום, בעליה של MAS - קבוצת אנרגיה בארגנטינה; ג'אן דויד בנישו, מייסד ומנכ"ל חברת Viatelecom מצרפת; ולורן עמרם, הבעלים של קבוצת Roche מקנדה.

גידי מרק ועדה שפיצר ומשלחת אנשי העסקים / צילום: ארז עוזיר

יוצאים מהחממה

בתום 4 חודשי פעילות, נבחרו ביום חמישי האחרון זוכי מיזם Orange Innovation Lab בטקס חגיגי שנערך בבית פרטנר בראש-העין.

הסטארט-אפים הזוכים הם: במקום הראשון, עם מענק של 100 אלף שקל, VOiceITT של דני וייסברג, שמאפשרת לסובלים מליקויי דיבור לשפר את הגייתם באמצעות הסמארטפון; במקום השני, עם 75 אלף שקל, DermaCompare של ליאור ויין- פלטפורמת עזר רפואית שמזהה שלבים מוקדמים של סרטן העור באמצעות איסוף תמונות והשוואתן בטכנולוגיית ענן; ו-Glance של עומר קליין ובני קראמק - אפליקציה שמאפשרת ליצור אלבום תמונות שיתופי ובאמצעות מספרי טלפון בלבד, שקיבלו מענק של 50 אלף שקל.

את התחרות פתחה אורנג' בפני סטארט-אפים ויזמים ישראלים, שאותם הזמינה להיעזר בתשתיות החברה לפיתוח מוצרים ושירותים על גבי רשת ה-G4. היא העמידה לרשותם מעבדת תקשורת מתקדמת בסביבת עבודה של דור רביעי, ציוד קצה תואם, ליווי מקצועי צמוד של מומחי פרטנר, ייעוץ והעשרה.

ששת המתמודדים הסופיים הציגו את המיזמים בוועידת MAD של "גלובס", כאשר 1,000 באי הכנס ועובדי פרטנר הוזמנו להצביע עבורם. הבחירה הסופית נעשתה על-ידי צוות של 9 שופטים וחברי ההנהלה, שבהם אדם צז'נוף, יו"ר דירקטוריון פרטנר, וחיים רומנו, מנכ"ל החברה.

עופר שמואלי, מנהל החממה, ציין כי "חממות טכנולוגיות בתוך ארגונים היא תופעה מעניינת שצוברת תאוצה. אורנג' היא ללא ספק חלוצה בתחום. השילוב של תוכנית accelerator מאפשרת לנו לשים תשומות בטכנולוגיות עתידיות שיכולות להיות במרכז האסטרטגיה שלנו בשנים הבאות, להצביע ביתר שאת על תזוזת השוק, לתת מענה עם פיתוחים חדשניים ולהסתכל על זירות חדשות. זהו חיבור מוצלח מאין כמוהו".

זזים

■ חברת הנדל"ן המניב מניו-יורק ברוקלנד אפריל, שלאחרונה הנפיקה אג"ח בבורסה המקומית, הודיעה על מינוי דירקטורים: חנה פרי-זן, יו"ר פעילים, מונתה לדח"צית; וצחי פישביין, יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, מונה לדירקטור בלתי תלוי בחברה.

■ חברת סקיילקס הודיעה על מינויו של אלדד אברהם, מנכ"ל E.A Investment banking, לדח"צ בדירקטוריון שלה. אברהם מתמחה בייעוץ וליווי עסקי לחברות ולמשקיעים בתחום המיזוגים והרכישות. סקיילקס היא יבואנית סמסונג, שנמצאת כיום במצב של חדלות פירעון.

■ כשנה לאחר שסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביומד מדטכניקה, מצטרף ישראל טאובר כדח"צ לחברת התשתיות והבנייה אינרום, מקבוצת פימי שבשליטת ישי דוידי. במקביל הודיעה החברה על מינויה של הילה אמסטרדם, לתפקיד דומה.

■ מוטי הדס מונה לתפקיד סגן מנהל מוצרי התוכנה של מטריקס. חואן רובר, ששימש כמנהל מכירות קוד פתוח במטריקס, יקודם וימלא את מקומו של הדס כמנהל הישיר של אגף הקוד הפתוח.

■ ד"ר יאיר הירשפלד נבחר לתפקיד המנהל האקדמי של מרכז ש. דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי במכללה האקדמית נתניה, לצד יו"ר המרכז, ד"ר אפרים סנה, לשעבר סגן שר הביטחון. הירשפלד נבחר לאחר מותו בטרם עת של ד"ר ראובן פדהצור ז"ל, שניהל את המרכז ב-3 השנים האחרונות.

■ גיא בר מונה למנהל השיווק של רשת מרפאות פרופורציה. ב-3 השנים האחרונות בר הקים וניהל את חטיבת המים המסוננים במי עדן, קודם לכן שימש כמנהל שיווק בשטראוס מים וכעוזר מנכ"ל בתמי 4 ושימש יועץ כלכלי ליו"ר ועדת הכלכלה גלעד ארדן.

עוד כתבות

פלורנטין פינת מטלון, תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

עיריית ת"א שלחה צווים, והעליון יכריע: האם מותר לדרוש מבעלי דירות לשפץ את חזיתות הבתים

תושבים עתרו לבית המשפט העליון כדי לעצור את דרישתה של עיריית ת"א לאחידות בחזיתות הבניינים ● לטענתם, העלות גבוהה, ומדובר בהרחבה שגויה של חוק העזר העירוני: "מה עם הקשישים והחד־הוריות?" ● העירייה: עומדים על הזכות לשמור על מראה אחיד, נספק סיוע כלכלי

בורסת תל אביב / צילום: שלומי יוסף

פתיחה חיובית בתל אביב; המניות הדואליות קופצות, ארית תעשיות צונחת

מדד ת"א 35 קופץ בכ-1% ● וול סטריט ננעלה אתמול בעליות, על אף דוח התעסוקה של ADP, שהצביע על ירידה חדה ומפתיעה בכמות המועסקים ● מחירי הנפט עולים על רקע דשדוש המגעים לסיום מלחמת רוסיה–אוקראינה ● וגם: המניה הקטנה בתחום ה-AI שמכה את השוק, עם עלייה של 180% מתחילת השנה

אוטובוס של אגד

בלי מקור תקציבי: מחירי התחבורה הציבורית לא יעלו בינואר הקרוב

נציג האוצר אמר הבוקר בוועדת הכלכלה שעליית מחיר התחבורה הציבורית ל-9 שקלים, שהייתה מתוכננת לינואר, תידחה ● באוצר יעדכנו בימים הקרובים לגבי המקור התקציבי לכך

מגדל אפשטיין / הדמיה: משרד האדריכלים AS+GG

בורג’ חליפה של ירושלים: התוכנית אושרה, המחלוקת נשארה

מגדל מתחם אפשטיין, המכונה "בורג' חליפה", אושר לאחרונה ע"י רוב חברי ועדת המשנה לעררים של המועצה הארצית לתכנון ולבנייה ● אולם אחד מהם, בדעת מיעוט, כתב כי מדובר במגדל שאינו תורם דבר לציבור ● שלוש הערות על השאלות שעולות מאישור הפרויקט

פעילות במחנה קיץ של סימד / צילום: מצגת החברה

מחנה קיץ בארה"ב ב־10,000 דולר: המגייסת החדשה בבורסת ת"א

סימד הולדינגס השלימה גיוס אג"ח של 610 מיליון שקל, שישמשו בעיקר לרכישת נכסים מידי בעליה ולפירעון הלוואות ● החברה מפעילה מחנות קיץ לנוער, בעיקר יהודי

מפעל ''רשף טכנולוגיות'' בשדרות / צילום: דוברות משרד הביטחון

יצרנית המרעומים רשף תונפק לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל – גופים זרים ישתתפו

חברת ארית מערכות, בניהולו של חיים שטפלר, מנפיקה את חברת הבת שלה רשף טכנולוגיות לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל ● לגלובס נודע שגופים זרים צפויים להשתתף בהנפקה

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בעליות ומצפה להורדת ריבית; מיקרוסופט איבדה גובה

הנאסד"ק עלה בכ-0.2%, הדאו ג'ונס התחזק בכ-0.9% ● דוח התעסוקה של ADP העיד על האטה מפתיעה, עם ירידה של 32 אלף במספר המועסקים בנובמבר ● מניית מיקרוסופט ירדה בכ-2.5%, בעקבות דיווח על כך שקיצצה את מכסות המכירה שלה לתוכנות AI ● יום המסחר באירופה ננעל במגמה מעורבת, הדאקס נסחר ביציבות ● הניקיי טיפס בכ-1.1% ● הביטקוין נסחר ביותר מ-93 אלף דולר

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ פסל את המינוי, לוין תקף: "מיירטים בזה אחר זה את מינוי השופטים"

בית המשפט העליון פסל היום את החלטת שר המשפטים להטיל על השופט בדימוס יוסף בן-חמו את הפיקוח על חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן ● לשיטתם, בן-חמו אינו עונה על הגדרת "עובד מדינה בכיר" ● מה אמר לוין ולאן ממשיכים מכאן?

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

רשות ני"ע אוסרת על שיווק פיקדון ה-S&P 500 של לאומי

בהמשך לחשיפת גלובס, בנק לאומי החליט לעצור את שיווק הפיקדון המובנה של לאומי, אשר עורר התנגדות עזה מצד קרנות הנאמנות ● ברשות צפויים לפרסם בתקופה הקרובה נייר עמדה המסדיר את המגבלות החלות על המוצרים המובנים

כלי רכב חדשים בנמל אשדוד / צילום: Shutterstock

השיא של הסינים וההצלחה של "אפס ק"מ": מסירות הרכב מתחילת השנה

מנתוני המסירות הרשמיים עולה כי בחודש נובמבר נרשמה עלייה של 22.5% במסירת רכבים לעומת נובמבר אשתקד ● בנוסף, בענף מעריכים כי סך רכבי "אפס קילומטר" שנרשמו השנה נע סביב 50-40 אלף רכבים

ישראלים בלרנקה בדרך לארץ / צילום: דוברות ארקיע

ביטולי הטיסות הולידו הר תביעות, ובתי המשפט נותנים פסיקות סותרות

בעקבות ביטולי עשרות טיסות במלחמה, נוסעים רבים פנו לבתי המשפט כדי לזכות בפיצוי ● בחינת מספר פסקי דין מגלה החלטות סותרות, כשבחלקן בתי המשפט מאשרים את התביעות ובאחרות לא ● חברות התעופה: החוק בלתי ישים

מפעלי ICL בים המלח / צילום: ap, Ariel Schalit

בג"ץ קבע: ICL תשלם מאות מיליוני שקלים על שאיבה מים המלח

בעקבות עתירות שהגישו אדם טבע ודין ולובי 99, בג"ץ חייב את חברת ICL לשלם על המים ששואבים מפעלי ים המלח ● היקף התשלום עשוי להגיע לכ-500 מיליון שקל משנת 2018 ועד סוף הזיכיון בשנת 2030 ● ICL בתגובה: "פסק הדין אינו מידתי וסותר את עמדת המדינה ואת לשון החוק"

טקס קבלת מערכת חץ 3 בגרמניה / צילום: Reuters, Jan Woitas/dpa

"הכפר הישראלי" שהוקם ליד ברלין והבקשה של הקנצלר: חץ 3 הושק היום בגרמניה

מהנדסים, חיילים ודיפלומטים פעלו בשנתיים האחרונות כדי להעביר את מערכת החץ 3 לאדמת גרמניה - והיום היא הוכרזה כמבצעית בטקס חגיגי ובנוכחות הצמרת הביטחונית משתי המדינות ● מאחורי הקלעים עומד שיתוף פעולה חסר תקדים, שהועמק דווקא בתקופה מתוחה ביחסים ● וגם: כיצד סייעה העסקה ההיסטורית בעת המבצע באיראן ביוני?

אריאל בבלי / צילום: קבוצת בראל

1.5 מיליון שקל לשלוש שנים: איש העסקים שלוקח חסות על אצטדיון ילדותו

אריאל בבלי, שגדל כמה מאות מטרים מאצטדיון גרין בנוף הגליל, חוזר אליו כעת עם קבוצת הנדל"ן בראל ● טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלי של HP Indigo הישראלית עומדת בלב קמפיין חג המולד בספרד למותג השוקולד Suchard ● וזה המינוי החדש של המפקח על הבנקים בבנק ישראל לשעבר ● אירועים ומינויים

עו''ד אלדד כורש / צילום: איל יצהר

אלדד כורש בדרך להקים משרד חדש עם 50 עורכי דין

לגלובס נודע כי עו"ד אלדד כורש ניהל מגעים עם מספר משרדים גדולים, אך בסופו של דבר הוא צפוי לפנות לדרך עצמאית ● חברת הנדל"ן תדהר, הלקוחה המרכזית של כורש, תעבור איתו למשרד החדש, שצפוי להתמקם במגדל ביונד בגבעתיים ● כורש אישר את הפרטים

פאנליים סולריים על שטחים חקלאיים / צילום: תמר מצפי

לראשונה: מינהל התכנון עוקף רשות מקומית ונותן היתר בנייה

רשות הרישוי הארצית הוציאה לראשונה היתר בנייה, לאחר שהמועצה האזורית הגלבוע סירבה לאשר הקמת שדה סולארי בתחומה למרות הוראות ועדת הערר ● מדובר בשימוש תקדימי בסמכויות שקיבלה הרשות השנה, במסגרת מהלך שמטרתו להסיר חסמים תכנוניים ● האם נראה בקרוב שינוי כיוון גם בתחום הבנייה למגורים?

אורי יוגב / צילום: יונתן בלום

הקרן שחתומה על שני אקזיטים בשבוע: "רצינו להוכיח לשוק"

קרן אלומה סיכמה על מכירת אקסלרה בחצי מיליארד שקל וחלק ממניותיה באסקו ● היו"ר אורי יוגב: "מחיר המניה שלנו מאוד ירד וחשבנו שאנחנו ‫צריכים להוכיח לשוק. זו ההוכחה האולטימטיבית"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה שלילית בבורסת ת"א; מניית ICL צנחה בכ-8%

מדד ת"א 35 ירד בכ-0.8% ● מניית ICL ירדה לאחר החלטת בג"ץ שמחייבת את החברה לשלם על שאיבה מים המלח ● ב-UBS צופים כי ימשיך להיחלש בעולם ושומרים את הדירוג האטרקטיבי למטבעות אחרים ● וגם: ביוליוס בר צופים שהכסף יכפיל את מחירו השנה

חוות השרתים של אמזון בתנובות / צילום: ט. ג. הפקות

דוחות חדשים חושפים: אלה העובדים המבוקשים בעידן ה־AI באמריקה - ובישראל

לפי נתוני חברת המחקר Synergy Research Group, חוות השרתים הפכו לאחד ממוקדי התעסוקה הצומחים ביותר כיום ● כתוצאה מכך, הביקוש לעובדים טכניים מתרחב - מחשמלאים ועד רתכים

יוני חנציס, מנכ''ל דוראל / צילום: תמר מצפי

בחצי מיליארד שקל: מה עומד מאחורי הנפקת המניות הסגורה של דוראל?

דוראל הנפיקה אמש מניות ב-500 מיליון שקל בהנפקה סגורה למוסדיים, שככל הנראה מבקשים לבסס את אחיזתם בחברה לקראת הנפקה אפשרית בארה"ב ● במקביל, החברה מדווחת על התקדמות משמעותית בפרויקטים בארה"ב ועל הרחבת החשיפה לשוק האנרגיה האמריקאי ● דוראל זינקה בכ-20% בשבוע האחרון, בעקבות פרסום הדוח שלה למשקיעים לרבעון השלישי של 2025