גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: לילה כחול-לבן במוזיאון

רקפת רוסק-עמינח מבקרת בתערוכה "דלפט כחול-לבן" במוזיאון ת"א ■ חברת התכשיטים Yvel מארחת את ח"כ פנינה תמנו-שטה ■ וחברת פרטנר בוחרת את זוכי מיזם Orange Innovation Lab

מועדון החברות היוקרתי של מוזיאון תל-אביב לאמנות קיים אמש (ב') אירוע סגור וחגיגי בתערוכה "דלפט כחול-לבן", שאליה הוזמנו כ-100 אנשי ונשות העסקים החברים בו.

למרות שהמונח כחול-לבן מזכיר את הדגל הישראלי, התערוכה המדוברת מוקדשת בעיקר לסגנון האמנות הייחודי המזוהה עם העיר דלפט שבהולנד, שמאופיין בכלי חרס המעוטרים בגוונים אלה.

המארחים - סוזן לנדאו, המנכ"לית והאוצרת הראשית של המוזיאון; גדעון המבורגר, יו"ר המועדון ונשיא הראל ביטוח ופיננסים (שהעניקה חסות לאירוע); ועו"ד דינה פפו, ראש אגף קשרי ציבור - הזמינו לאירוע גם את קספר ולדקאמפ, שגריר הולנד בישראל. האוצר הבכיר ד"ר דורון לוריא נשא בפני הנוכחים הרצאה שבה הסביר את הקשר בין דלפט לתל-אביב.

נצפו והתרשמו: רקפת רוסק-עמינח, עו"ד יהודה רוה, ליאור דושניצקי, מוניק גורביץ', יעל ורמי אונגר, אילנה ויאיר המבורגר, צבי וג'וזפין זיו, אניטה ודורון לבינט, פרופסור שמעון ליצין, שוקי מדנס, מיקי ואתי קני, ריקי כרמי, יגאל ונעמה שפר, זלמן וכנה שובל, דוד ונעמי קוליץ, דובי שיף ורעייתו ד"ר אנה דומרב, גדעון וליאורה רוזנשטיין, שולי כסלו ועוד.

סוזן לנדאו גדעון המבורגר ורקפת רוסק עמינח / צילום:רפי דלויה

צירוף גלויות

חברת תכשיטי היוקרה הישראלית Yvel אירחה אתמול את חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה, סגנית יו"ר הכנסת, במרכז המבקרים שלה שבירושלים. בחברה התגאו במיוחד במיזם שהקימו: בית-ספר לצורפות בשם מג'מריה (בראשית באמהרית), שבו לומדים עולים מאתיופיה.

בני הזוג אורנה ואיציק לוי, בעלי Yvel, סיפרו לחברת הכנסת כי יצירותיהם של התלמידים שזוכים למלגה נמכרות בארץ ובחו"ל. לוי לא התאפק ושיתף את חברת הכנסת בחוויותיו האישיות כעולה מארגנטינה.

תמנו-שטה אמרה כי "הביקור ב-Yvel חידד את העובדה שישראל נבנתה על-ידי עולים חדשים, ושכל מהותה ובסיסה הוא קליטת עלייה".

בימים אלה מתכנן הזוג, יחד עם שותפו לפרויקט מר סטף ורטהיימר, הקמת בית-ספר ומפעל נוסף בכפר התעשייה בנצרת, שיוקדש לרווחת הקהילות הנוצרית, המוסלמית והיהודית בגליל.

אורנה לוי ופנינה תמנו -שטה / צילום: לבנת ענתבי

באו לחזק

השבוע אירחו גידי מרק, מנכ"ל תגלית, והסמנכ"לית, עדה שפיצר, משלחת של אנשי עסקים בכירים מדרום אמריקה, צרפת וקנדה שהגיעו כדי להביע הזדהות ותמיכה.

בין המבקרים: מרסלו מינדין, יו"ר דירקטוריון חברת האנרגיה של פנמה; מיגל שוורצבאום, בעליה של MAS - קבוצת אנרגיה בארגנטינה; ג'אן דויד בנישו, מייסד ומנכ"ל חברת Viatelecom מצרפת; ולורן עמרם, הבעלים של קבוצת Roche מקנדה.

גידי מרק ועדה שפיצר ומשלחת אנשי העסקים / צילום: ארז עוזיר

יוצאים מהחממה

בתום 4 חודשי פעילות, נבחרו ביום חמישי האחרון זוכי מיזם Orange Innovation Lab בטקס חגיגי שנערך בבית פרטנר בראש-העין.

הסטארט-אפים הזוכים הם: במקום הראשון, עם מענק של 100 אלף שקל, VOiceITT של דני וייסברג, שמאפשרת לסובלים מליקויי דיבור לשפר את הגייתם באמצעות הסמארטפון; במקום השני, עם 75 אלף שקל, DermaCompare של ליאור ויין- פלטפורמת עזר רפואית שמזהה שלבים מוקדמים של סרטן העור באמצעות איסוף תמונות והשוואתן בטכנולוגיית ענן; ו-Glance של עומר קליין ובני קראמק - אפליקציה שמאפשרת ליצור אלבום תמונות שיתופי ובאמצעות מספרי טלפון בלבד, שקיבלו מענק של 50 אלף שקל.

את התחרות פתחה אורנג' בפני סטארט-אפים ויזמים ישראלים, שאותם הזמינה להיעזר בתשתיות החברה לפיתוח מוצרים ושירותים על גבי רשת ה-G4. היא העמידה לרשותם מעבדת תקשורת מתקדמת בסביבת עבודה של דור רביעי, ציוד קצה תואם, ליווי מקצועי צמוד של מומחי פרטנר, ייעוץ והעשרה.

ששת המתמודדים הסופיים הציגו את המיזמים בוועידת MAD של "גלובס", כאשר 1,000 באי הכנס ועובדי פרטנר הוזמנו להצביע עבורם. הבחירה הסופית נעשתה על-ידי צוות של 9 שופטים וחברי ההנהלה, שבהם אדם צז'נוף, יו"ר דירקטוריון פרטנר, וחיים רומנו, מנכ"ל החברה.

עופר שמואלי, מנהל החממה, ציין כי "חממות טכנולוגיות בתוך ארגונים היא תופעה מעניינת שצוברת תאוצה. אורנג' היא ללא ספק חלוצה בתחום. השילוב של תוכנית accelerator מאפשרת לנו לשים תשומות בטכנולוגיות עתידיות שיכולות להיות במרכז האסטרטגיה שלנו בשנים הבאות, להצביע ביתר שאת על תזוזת השוק, לתת מענה עם פיתוחים חדשניים ולהסתכל על זירות חדשות. זהו חיבור מוצלח מאין כמוהו".

זזים

■ חברת הנדל"ן המניב מניו-יורק ברוקלנד אפריל, שלאחרונה הנפיקה אג"ח בבורסה המקומית, הודיעה על מינוי דירקטורים: חנה פרי-זן, יו"ר פעילים, מונתה לדח"צית; וצחי פישביין, יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, מונה לדירקטור בלתי תלוי בחברה.

■ חברת סקיילקס הודיעה על מינויו של אלדד אברהם, מנכ"ל E.A Investment banking, לדח"צ בדירקטוריון שלה. אברהם מתמחה בייעוץ וליווי עסקי לחברות ולמשקיעים בתחום המיזוגים והרכישות. סקיילקס היא יבואנית סמסונג, שנמצאת כיום במצב של חדלות פירעון.

■ כשנה לאחר שסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביומד מדטכניקה, מצטרף ישראל טאובר כדח"צ לחברת התשתיות והבנייה אינרום, מקבוצת פימי שבשליטת ישי דוידי. במקביל הודיעה החברה על מינויה של הילה אמסטרדם, לתפקיד דומה.

■ מוטי הדס מונה לתפקיד סגן מנהל מוצרי התוכנה של מטריקס. חואן רובר, ששימש כמנהל מכירות קוד פתוח במטריקס, יקודם וימלא את מקומו של הדס כמנהל הישיר של אגף הקוד הפתוח.

■ ד"ר יאיר הירשפלד נבחר לתפקיד המנהל האקדמי של מרכז ש. דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי במכללה האקדמית נתניה, לצד יו"ר המרכז, ד"ר אפרים סנה, לשעבר סגן שר הביטחון. הירשפלד נבחר לאחר מותו בטרם עת של ד"ר ראובן פדהצור ז"ל, שניהל את המרכז ב-3 השנים האחרונות.

■ גיא בר מונה למנהל השיווק של רשת מרפאות פרופורציה. ב-3 השנים האחרונות בר הקים וניהל את חטיבת המים המסוננים במי עדן, קודם לכן שימש כמנהל שיווק בשטראוס מים וכעוזר מנכ"ל בתמי 4 ושימש יועץ כלכלי ליו"ר ועדת הכלכלה גלעד ארדן.

עוד כתבות

טקס קבלת מערכת חץ 3 בגרמניה / צילום: Reuters, Jan Woitas/dpa

"הכפר הישראלי" שהוקם ליד ברלין והבקשה של הקנצלר: חץ 3 הושק היום בגרמניה

מהנדסים, חיילים ודיפלומטים פעלו בשנתיים האחרונות כדי להעביר את מערכת החץ 3 לאדמת גרמניה - והיום היא הוכרזה כמבצעית בטקס חגיגי ובנוכחות הצמרת הביטחונית משתי המדינות ● מאחורי הקלעים עומד שיתוף-פעולה חסר תקדים, שהועמק דווקא בתקופה מתוחה ביחסים ● וגם: כיצד סייעה העסקה ההיסטורית בעת המבצע באיראן ביוני?

רה''מ בנימין נתניהו ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Chip Somodevilla

ישראל וארה"ב לקראת סגירת הסכם סחר: המכסים יופחתו, אבל לא באופן אחיד

לגלובס נודע כי הצוותים קרובים לחתימה על הסכם מכסים: השיעור יהיה נמוך מ־15%, אך עדיין לא ברור מה גובהו, והוא ישתנה בין ענף לענף ● הסנונית הראשונה הגיעה השבוע עם חתימת הסכם סחר בתחום החקלאות, במסגרתו תעניק ישראל פטור ממכס לכ־300 פריטי מזון אמריקאי, תוך החרגת 28 מוצרים ● וגם: עסקת המטוסים של אל על ובואינג בסכנה, ויש לזה קשר למכסים

יו''ר בזק תומר ראבד, הפרזנטור אסי כהן והמנכ''ל ניר דוד / צילום: אלעד גוטמן

בתוך שלוש שנים בלבד: 92% מהישראלים משתמשים בכלי AI

לפי דוח האינטרנט של בזק, הישראלים מקדישים בממוצע 1.5 שעות ביום לכלי AI - על חשבון גלישה רגילה, צפייה בטלוויזיה ורשתות חברתיות ● כלי ה-AI שבו משתמשים הישראלים הכי הרבה הוא ChatGPT, ובמקום השני נמצא ג'מיני

סניף מקדולנד'ס בישראל / צילום: טלי בוגדנובסקי

אחרי שקיזזה את ההנחות לחיילים, מקדונלד'ס קורצת לאנשי הקבע

מקדונלד'ס ישראל ומועדון משרתי הקבע "חבר" השיקו בשבוע שעבר מהלך משותף שיעניק הנחה של כ-35% בממוצע למחזיקי כרטיס "חבר" ● המהלך ממשיך קו של ניסיונות מצד הרשת לייצב מחדש את יחסיה עם קהל המשרתים בצה"ל מתחילת המלחמה

עיבוד: טלי בוגדנובסקי

איך תשפיע הורדת הריבית על הקרנות הכספיות? התשובה של צבי סטפק

קרנות הנאמנות הכספיות חוו בארבע השנים האחרונות זינוק אדיר בנכסיהן - כמה מזה קשור לרמת הריבית במשק, והאם כעת האטרקטיביות שלהן תפחת? ● עוד מיתוסים שחשוב לבחון: האם רק דמי הניהול מבחינים בין הקרנות, ומה פוטנציאל הצמיחה על חשבון הפיקדונות בבנקים​

מפעל ''רשף טכנולוגיות'' בשדרות / צילום: דוברות משרד הביטחון

יצרנית המרעומים רשף תונפק לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל – גופים זרים ישתתפו

חברת ארית מערכות, בניהולו של חיים שטפלר, מנפיקה את חברת הבת שלה רשף טכנולוגיות לפי שווי של 4.3 מיליארד שקל ● לגלובס נודע כי גופים זרים צפויים להשתתף בהנפקה

יאסר אבו שבאב / צילום: מתוך תיעוד שעלה ברשתות החברתיות, שימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

גורם ביטחוני מאשר: יאסר אבו שבאב חוסל – מותו נקבע בישראל

חוסל יאסר אבו שבאב, מנהיג המיליציה העזתית ששיתף פעולה עם ישראל ● אחרי התרעת הפינוי: חיל האוויר החל לתקוף מטרות של חיזבאללה בדרום לבנון ● צה"ל מאשר: חוסלו מג"ד מזרח רפיח, סגנו ומפקד פלוגה בחמאס ● המתווך טוען: חמאס מוכן להתפרק מנשקו ● רס"ל רן גואילי הוא החלל החטוף האחרון שנותר ברצועת עזה ● בכירים מצריים מזהירים מפני "תוכניות ישראליות לתקיפות שישתקו את לבנון" ● עדכונים שוטפים

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

המדינה האירופית שהותירה את אלביט מחוץ למכרז הגדול

הענקית הביטחונית הגרמנית קיבלה ממדינת נאט"ו הזמנה של חימושים משוטטים מסדרת הירו של UVISION הישראלית ● נורבגיה החליטה להשאיר בחוץ את המערכת הרקטית של אלביט, במסגרת מכרז שהיא מבצעת למערכות רקטיות ארוכות־טווח ● השקעת המיליארדים של טורקיה במערכות נשק חדשות ● וגם: במסגרת המלחמה עם רוסיה, אוקראינה צברה 100 אלף רחפנים במודל רכש ייחודי ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

Rapidos. בחנוכה ייפתח הסניף החמישי בהיכל מנורה מבטחים בתל אביב / צילום: אסף לוי

"חווית אוכל לקהל הישראלי": המסעדה המקסיקנית שהופכת לרשת

קבוצת BBB הופכת את מסעדת Rapidos לרשת; הסניף החמישי ייפתח בהיכל מנורה מבטחים ● חברת הגיימינג הישראלית זכתה בפרס הכסף בתחרות נחשקת ● ומי נכח בכנס הדיקרטוריות בהייטק? ● אירועים ומינויים

תוכנית הותמ''ל בגבעת אולגה / צילום: משרד ערן מבל ארכיטקטורה ובינוי ערים

פעילות הותמ"ל תוארך עד 2028: השינויים בחוק ההסדרים בתחום הנדל"ן

בנוסף, לפי הגרסה האחרונה של חוק ההסדרים, תוכניות ותמ"ל יוקפאו, תיבחן היתכנותן הכלכלית, וחלקן ישונו בצורה של הוספת יחידות דיור או הפחתת דירות להשכרה ארוכת-טווח ● ומה השינוי בנוגע לסיווג תעריפי הארנונה?

מנכ''ל בנק לאומי, חנן פרידמן / צילום: אורן דאי

רשות ני"ע אוסרת על שיווק פיקדון ה-S&P 500 של לאומי

בהמשך לחשיפת גלובס, בנק לאומי החליט לעצור את שיווק הפיקדון המובנה של לאומי, אשר עורר התנגדות עזה מצד קרנות הנאמנות ● ברשות צפויים לפרסם בתקופה הקרובה נייר עמדה המסדיר את המגבלות החלות על המוצרים המובנים

אורי יוגב / צילום: יונתן בלום

הקרן שחתומה על שני אקזיטים בשבוע: "רצינו להוכיח לשוק"

קרן אלומה סיכמה על מכירת אקסלרה בחצי מיליארד שקל וחלק ממניותיה באסקו ● היו"ר אורי יוגב: "מחיר המניה שלנו מאוד ירד, וחשבנו שאנחנו ‫צריכים להוכיח לשוק. זו ההוכחה האולטימטיבית"

מטוס של איזי ג'ט / צילום: Shutterstock

ענקית הלואו קוסט מודיעה: תחזור לטוס לישראל בסוף מרץ 2026

חברת התעופה הבריטית איזי ג'ט מאותתת על חזרה לישראל, וזאת לאחר שהפסיקה לטוס לארץ בקיץ 2023 ודחתה מאז פעם אחר פעם את חידוש הטיסות ● ההיערכות כוללת בחינת קווים קיימים לצד פתיחת קווים נוספים

אילוסטרציה: Shutterstock, Rita Kapitulski

השכר הממוצע במשק באוקטובר: 13,620 שקל. ומה קורה בהייטק?

לפי הלמ"ס, מדובר בעלייה של 2.9% לעומת אוקטובר 2024 ● קצב האינפלציה באוקטובר 2025 עמד על 2.5%, כך שגם ריאלית מדובר בעלייה קלה לעומת החודש המקביל בשנה שעברה

אסף רפפורט, מנכ''ל ומייסד שותף Wiz / צילום: עומר הכהן

בהנחה משמעותית: וויז שכרה את הקומות העליונות במגדל לנדמרק 2 בת"א

וויז, שממוקמת כיום במגדל רחוב דובנוב בת"א, שכרה את הקומות העליונות במבנה שבמתחם שרונה ● את השטח היא השיגה בהנחה משמעותית, תודות למו"מ שניהל המשקיע הראשון בחברה, גילי רענן

שר המשפטים, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

בג"ץ פסל את המינוי, לוין תקף: "מיירטים בזה אחר זה את מינוי השופטים"

בית המשפט העליון פסל היום את החלטת שר המשפטים להטיל על השופט בדימוס יוסף בן-חמו את הפיקוח על חקירת הדלפת הסרטון משדה תימן ● לשיטתם, בן-חמו אינו עונה על הגדרת "עובד מדינה בכיר" ● מה אמר לוין ולאן ממשיכים מכאן?

חיילי צה''ל ברצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

הצעת התיווך של המל"ל: תקציב הביטחון יעמוד על 118 מיליארד שקל?

במסגרת הדיונים הקדחתניים שמתקיימים בין משרד האוצר למערכת הביטחון, לגלובס נודע כי המל"ל הציע שתקציב הביטחון יעמוד ב-2026 על 118 מיליארד שקל ● הדרישות של מערכת הביטחון עומדות על 144 מיליארד שקל, בעוד האוצר מכוון לאזור ה-90 מיליארד ● האם הצדדים יצליחו להתפשר?

נתון בשבוע / איור: גיל ג'יבלי

"פתאום התמונה התהפכה": האם אנבידיה מאבדת את תואר המניה הלוהטת בוול סטריט?

מבט על ביצועי שתי המניות הטכנולוגיות גוגל ואנבידיה בחודשים האחרונים מגלה דינמיקה חדשה בשוק ● המשקיעים, שנהרו אחרי סמל כלכלת ה־AI, מעבירים את הכסף לענקית החיפוש ● הסיבה: מעבר מהשקעה בהבטחה להשקעה בביצועים מוכחים כמו התרחבות בתחום הענן ומנועי צמיחה חדשים

סכום שיא שעבר ליורשים המיליארדרים / צילום: Shutterstock

"משימור הון להעצמת הדור הבא": הטרנד החדש של המיליארדרים

מנהלת ההון הגלובלית, UBS, פרסמה היום (ה') את דוח המיליארדרים שלה לשנת 2025, שמצביע על עלייה של 8.8% במספר האולטרה-עשירים בעולם ● מלבד אלו שיצרו את הונם בעצמם, 91 יורשים הפכו למיליארדרים כאשר ירשו סכום שיא של 297.8 מיליארד דולר ● ומה קורה בישראל?

חיסון / צילום: ap, Sean Rayford

העליון: יש להימנע מעירוב ילדים במאבקי חיסונים בין ההורים

אב גרוש ביקש להורות על מתן חיסון משלים לבתו - חרף התנגדות האם, שטענה כי לילדה הייתה תגובה קשה למנת החיסון הראשונה ● המומחה הרפואי דחה את טענות האם בדבר רגישות הילדה לחיסון, ואילו האפוטרופוסית לדין התרשמה שההורים מנהלים את הקונפליקט ביניהם על גב הילדים ● המאבק הגיע עד לעליון. מה קבע ביהמ"ש?