גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: לילה כחול-לבן במוזיאון

רקפת רוסק-עמינח מבקרת בתערוכה "דלפט כחול-לבן" במוזיאון ת"א ■ חברת התכשיטים Yvel מארחת את ח"כ פנינה תמנו-שטה ■ וחברת פרטנר בוחרת את זוכי מיזם Orange Innovation Lab

מועדון החברות היוקרתי של מוזיאון תל-אביב לאמנות קיים אמש (ב') אירוע סגור וחגיגי בתערוכה "דלפט כחול-לבן", שאליה הוזמנו כ-100 אנשי ונשות העסקים החברים בו.

למרות שהמונח כחול-לבן מזכיר את הדגל הישראלי, התערוכה המדוברת מוקדשת בעיקר לסגנון האמנות הייחודי המזוהה עם העיר דלפט שבהולנד, שמאופיין בכלי חרס המעוטרים בגוונים אלה.

המארחים - סוזן לנדאו, המנכ"לית והאוצרת הראשית של המוזיאון; גדעון המבורגר, יו"ר המועדון ונשיא הראל ביטוח ופיננסים (שהעניקה חסות לאירוע); ועו"ד דינה פפו, ראש אגף קשרי ציבור - הזמינו לאירוע גם את קספר ולדקאמפ, שגריר הולנד בישראל. האוצר הבכיר ד"ר דורון לוריא נשא בפני הנוכחים הרצאה שבה הסביר את הקשר בין דלפט לתל-אביב.

נצפו והתרשמו: רקפת רוסק-עמינח, עו"ד יהודה רוה, ליאור דושניצקי, מוניק גורביץ', יעל ורמי אונגר, אילנה ויאיר המבורגר, צבי וג'וזפין זיו, אניטה ודורון לבינט, פרופסור שמעון ליצין, שוקי מדנס, מיקי ואתי קני, ריקי כרמי, יגאל ונעמה שפר, זלמן וכנה שובל, דוד ונעמי קוליץ, דובי שיף ורעייתו ד"ר אנה דומרב, גדעון וליאורה רוזנשטיין, שולי כסלו ועוד.

סוזן לנדאו גדעון המבורגר ורקפת רוסק עמינח / צילום:רפי דלויה

צירוף גלויות

חברת תכשיטי היוקרה הישראלית Yvel אירחה אתמול את חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה, סגנית יו"ר הכנסת, במרכז המבקרים שלה שבירושלים. בחברה התגאו במיוחד במיזם שהקימו: בית-ספר לצורפות בשם מג'מריה (בראשית באמהרית), שבו לומדים עולים מאתיופיה.

בני הזוג אורנה ואיציק לוי, בעלי Yvel, סיפרו לחברת הכנסת כי יצירותיהם של התלמידים שזוכים למלגה נמכרות בארץ ובחו"ל. לוי לא התאפק ושיתף את חברת הכנסת בחוויותיו האישיות כעולה מארגנטינה.

תמנו-שטה אמרה כי "הביקור ב-Yvel חידד את העובדה שישראל נבנתה על-ידי עולים חדשים, ושכל מהותה ובסיסה הוא קליטת עלייה".

בימים אלה מתכנן הזוג, יחד עם שותפו לפרויקט מר סטף ורטהיימר, הקמת בית-ספר ומפעל נוסף בכפר התעשייה בנצרת, שיוקדש לרווחת הקהילות הנוצרית, המוסלמית והיהודית בגליל.

אורנה לוי ופנינה תמנו -שטה / צילום: לבנת ענתבי

באו לחזק

השבוע אירחו גידי מרק, מנכ"ל תגלית, והסמנכ"לית, עדה שפיצר, משלחת של אנשי עסקים בכירים מדרום אמריקה, צרפת וקנדה שהגיעו כדי להביע הזדהות ותמיכה.

בין המבקרים: מרסלו מינדין, יו"ר דירקטוריון חברת האנרגיה של פנמה; מיגל שוורצבאום, בעליה של MAS - קבוצת אנרגיה בארגנטינה; ג'אן דויד בנישו, מייסד ומנכ"ל חברת Viatelecom מצרפת; ולורן עמרם, הבעלים של קבוצת Roche מקנדה.

גידי מרק ועדה שפיצר ומשלחת אנשי העסקים / צילום: ארז עוזיר

יוצאים מהחממה

בתום 4 חודשי פעילות, נבחרו ביום חמישי האחרון זוכי מיזם Orange Innovation Lab בטקס חגיגי שנערך בבית פרטנר בראש-העין.

הסטארט-אפים הזוכים הם: במקום הראשון, עם מענק של 100 אלף שקל, VOiceITT של דני וייסברג, שמאפשרת לסובלים מליקויי דיבור לשפר את הגייתם באמצעות הסמארטפון; במקום השני, עם 75 אלף שקל, DermaCompare של ליאור ויין- פלטפורמת עזר רפואית שמזהה שלבים מוקדמים של סרטן העור באמצעות איסוף תמונות והשוואתן בטכנולוגיית ענן; ו-Glance של עומר קליין ובני קראמק - אפליקציה שמאפשרת ליצור אלבום תמונות שיתופי ובאמצעות מספרי טלפון בלבד, שקיבלו מענק של 50 אלף שקל.

את התחרות פתחה אורנג' בפני סטארט-אפים ויזמים ישראלים, שאותם הזמינה להיעזר בתשתיות החברה לפיתוח מוצרים ושירותים על גבי רשת ה-G4. היא העמידה לרשותם מעבדת תקשורת מתקדמת בסביבת עבודה של דור רביעי, ציוד קצה תואם, ליווי מקצועי צמוד של מומחי פרטנר, ייעוץ והעשרה.

ששת המתמודדים הסופיים הציגו את המיזמים בוועידת MAD של "גלובס", כאשר 1,000 באי הכנס ועובדי פרטנר הוזמנו להצביע עבורם. הבחירה הסופית נעשתה על-ידי צוות של 9 שופטים וחברי ההנהלה, שבהם אדם צז'נוף, יו"ר דירקטוריון פרטנר, וחיים רומנו, מנכ"ל החברה.

עופר שמואלי, מנהל החממה, ציין כי "חממות טכנולוגיות בתוך ארגונים היא תופעה מעניינת שצוברת תאוצה. אורנג' היא ללא ספק חלוצה בתחום. השילוב של תוכנית accelerator מאפשרת לנו לשים תשומות בטכנולוגיות עתידיות שיכולות להיות במרכז האסטרטגיה שלנו בשנים הבאות, להצביע ביתר שאת על תזוזת השוק, לתת מענה עם פיתוחים חדשניים ולהסתכל על זירות חדשות. זהו חיבור מוצלח מאין כמוהו".

זזים

■ חברת הנדל"ן המניב מניו-יורק ברוקלנד אפריל, שלאחרונה הנפיקה אג"ח בבורסה המקומית, הודיעה על מינוי דירקטורים: חנה פרי-זן, יו"ר פעילים, מונתה לדח"צית; וצחי פישביין, יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, מונה לדירקטור בלתי תלוי בחברה.

■ חברת סקיילקס הודיעה על מינויו של אלדד אברהם, מנכ"ל E.A Investment banking, לדח"צ בדירקטוריון שלה. אברהם מתמחה בייעוץ וליווי עסקי לחברות ולמשקיעים בתחום המיזוגים והרכישות. סקיילקס היא יבואנית סמסונג, שנמצאת כיום במצב של חדלות פירעון.

■ כשנה לאחר שסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביומד מדטכניקה, מצטרף ישראל טאובר כדח"צ לחברת התשתיות והבנייה אינרום, מקבוצת פימי שבשליטת ישי דוידי. במקביל הודיעה החברה על מינויה של הילה אמסטרדם, לתפקיד דומה.

■ מוטי הדס מונה לתפקיד סגן מנהל מוצרי התוכנה של מטריקס. חואן רובר, ששימש כמנהל מכירות קוד פתוח במטריקס, יקודם וימלא את מקומו של הדס כמנהל הישיר של אגף הקוד הפתוח.

■ ד"ר יאיר הירשפלד נבחר לתפקיד המנהל האקדמי של מרכז ש. דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי במכללה האקדמית נתניה, לצד יו"ר המרכז, ד"ר אפרים סנה, לשעבר סגן שר הביטחון. הירשפלד נבחר לאחר מותו בטרם עת של ד"ר ראובן פדהצור ז"ל, שניהל את המרכז ב-3 השנים האחרונות.

■ גיא בר מונה למנהל השיווק של רשת מרפאות פרופורציה. ב-3 השנים האחרונות בר הקים וניהל את חטיבת המים המסוננים במי עדן, קודם לכן שימש כמנהל שיווק בשטראוס מים וכעוזר מנכ"ל בתמי 4 ושימש יועץ כלכלי ליו"ר ועדת הכלכלה גלעד ארדן.

עוד כתבות

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

ליאור פרנקל בשיחה עם אמיר פלד / צילום: אילן בשור

מצאתם 200 שקל על הרצפה? מתברר שהרווחתם הרבה יותר מזה

עם מי מדברים? אמיר פלד, מייסד ומנכ"ל טיים אקונומי - מיזם לניהול תמחור ומוניטיזציה של זמן ● על מה מדברים? כיצד להפיק את הערך המרבי מהזמן שלנו, איך נוכל להחליט אם פרויקט שווה את ההשקעה, ומה אפשר לעשות כדי להגדיל את ההחזר עליה?

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

כוחות צה''ל בעזה. ''זה קריטי להסתגל ולהשתנות תוך כדי לחימה'' / צילום: דובר צה''ל

"האסטרטגיה של חמאס היא להרוג את האנשים שלהם למען יח"צ"

החוקר הבריטי אנדרו פוקס צלל למערכה בעזה כדי לנתח את שדה הקרב המודרני ● בראיון לגלובס הוא עומד על הפער בין ההישגים הצבאיים לכישלון ההסברתי: "ישראל הופתעה מעוצמת התעמולה נגדה" ● מהסתגלות למנהרות ועד למהפכה הרפואית, פוקס בוחן את הלמידה של צה"ל תחת אש, ומזהיר: "חמאס לא מהווה איום כרגע, אבל הוא חוזר לשליטה מלאה"

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

סאטיה נאדלה, מנכ''ל מיקרוסופט / צילום: AP, Charles Rex Arbogast

מניית מיקרוסופט בקיפאון: האם היא המפסידה הגדולה של המרוץ ל-AI?

איך קורה שמיקרוסופט, שהייתה מהראשונות לזהות את מהפכת הבינה המלאכותית, מוצאת את עצמה משתרכת מאחורי גוגל ואמזון? ● בין הסיבות: עיכובים קריטיים בפיתוח שבבים עצמאיים, תלות גוברת ב–OpenAI של סם אלטמן וצניחה בנתח השוק של קופיילוט ● האם המודל העסקי המנצח יצליח להציל את המניה המדשדשת?

חזית המדע / צילום: Shutterstock

לפני שאתם נכנסים לאמבטיית קרח, כדאי לכם לקרוא את הכתבה הזאת

האלגוריתמים ברשתות רוצים את מה שהכי מלהיב, קיצוני ומבטיח לשנות את החיים, אבל מה הפער בין ההבטחה למציאות? ● בדקנו אם יש אמת מחקרית מאחורי ארבעה טרנדים פופולריים

חגיגות פתיחת 2016. חזרה שהיא מקלט / צילום: Reuters, Darren Ornitz

הטרנד שלא מפסיק ברשתות: איך שוב הגענו ל-2016

בוודאות נתקלתם בטרנד שמחזיר את 2016 לפיד שלכם: תמונות מלפני עשור, פילטרים ישנים, ותחושה מוזרה של "כבר היינו פה" ● זה לא סתם געגוע נוסטלגי אלא ניסיון אנושי לברוח מהעומס של חדשות רעות, פוליטיקה וחששות מבינה מלאכותית

משקאות חורף מתובלים בפטריות בפילוסופ / צילום: נועם שלף

המבורגר מהמשובחים שבאו אל פינו: המסעדה הוותיקה חוזרת בגרסת דיינר

בית קפה שמארח הופעות, מוזיאון לאופנועים נדירים, מסלול פראי ומרחיב נפש ומסעדה ותיקה בגרסה עדכנית • ביקור בגושרים ובדפנה

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב? / צילום: AI

מה הקשר בין הגיטריסט של הרולינג סטונס בריאן ג'ונס לפו הדב?

היכן בגופו של חזיר היבלות נמצאות היבלות, מהו הענף העתיק ביותר במתמטיקה, ואיך נקרא החלק הירוק בתות שדה? ● הטריוויה השבועית

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

האמריקאים צוברים כוחות באזור, בישראל מעריכים: הם יתקפו באיראן

חברות התעופה אייר פראנס ו-KLM הודיעו: על רקע המתיחות - מבטלים את הטיסות לתל אביב והאזור ● דיווחים באיראן: מפגינים הוצאו להורג, מעל 20 אלף נהרגו ● אתר האופוזיציה האיראני מתריע: "הטרוריסטים לא שמים על מה שהנשיא טראמפ אמר" ● במערכת הביטחון נערכים לתרחיש המחמיר, שלפיו ארה"ב תתקוף ואיראן תגיב, אך כרגע מבהירים כי אין כל שינוי בהנחיות ● דיווחים שוטפים

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

שבוע המסחר ננעל בעליות: ארית בלטה, ומה עשתה רמי לוי נדל״ן

המסחר בת"א ננעל בעליות ובשיאים חדשים: מדד ת"א 39 עלה בכ-0.3%, ת"א 90 קפץ בכ-1.2% ות"א 125 חצה לראשונה את רף 4,000 הנקודות ● לאחר הדוחות של אינטל אמש, מניות השבבים הדואליות הגיבו בירידות ● החוזים העתיידים על וול סטריט נסחרים בירידות קלות ● המסחר באירופה במגמה מעורבת: הקאק יורד בכ-0.3%, הדאקס מוסיף לערכו כ-0.1% ● באסיה ננעל המסחר בעליות ● הזהב מתקרב לרף של 5,000 דולר ● אינטל צוללת ביותר מ-13% במסחר המוקדם

טיקטוק / אילוסטרציה: Shutterstock

הושלמה מכירת הפעילות של טיקטוק בארה״ב: כך זה יעבוד

חברת האם הסינית חתמה רשמית על העברת חלקים מפעילות טיקטוק לארה"ב, ובכך הסתיימה סאגה של שנים ● החשש בארה"ב היה שהממשלה הסינית תנצל לרעה נתונים רבים, וכעת נתונים אלו יאחוסנו בסביבת ענן מאובטחת ● טראמפ הודה לנשיא סין על ההחלטה: "הוא היה יכול לבחור בדרך אחרת, אבל לא עשה זאת"

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

סיכום שווקים שבועי / צילום: Shutterstock

חגיגת המימושים בבורסה, והשכירים שהפכו למיליונרים – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

באיזה בנק תקבלו יותר ריבית, אילו ני"ע סולידיים ניתן לרכוש בבורסה, ואיזו אפליקציית תשלומים מתנה ריבית גבוהה בהוצאות בכרטיס האשראי ● בבתי השקעות שמניותיהם זינקו במאות אחוזים, בכירים מימשו אופציות ומניות ● סקירה שפרסם בנק אוף אמריקה, מציעה לבחון השקעות בפריפריה של תחום הבינה המלאכותית ● וגם: יועצת ההשקעות הבכירה שמציעה חשיפה למט"ח דווקא משום שהשקל התחזק כל כך

דונלד טראמפ וראש ממשלת קנדה מארק קרני / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ מאיים במכס של 100% על קנדה אם תחתום על הסכם סחר עם סין

הנשיא מחריף את המתיחות עם קנדה, מכנה את ראש הממשלה קרני "מושל" ומאיים במכסים של 100% במידה ואוטווה תחתום על הסכם עם הסינים ● האיום של טראמפ מגיע שבוע לאחר שהציג עמדה מפויסת ואמר כי על קנדה להגיע לעסקה עם סין

ביקוש גבוה ברשתות. מבחר פוסטים של אספני דמויות ''חברים'' / צילום: צילומי מסך מפייסבוק

מי הם ה"קידולטס", ולמה הם מסתערים על הבובות של "חברים" במקדונלד'ס

מבוגרים וצעירים בגילאים שונים עסוקים כרגע בדבר אחד: השלמת סדרת הדמויות של כוכבי הסדרה "חברים", שמוענקות במתנה עם ארוחה במקדונלד'ס - ומוכנים גם להשקיע בכך מאות שקלים ● מומחים מסבירים מאיפה מגיע הטרנד, ולמה הוא תפס כל־כך

לו הנג / אילוסטרציה: AI

היזם שגילה 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש - וגרף רווחים עצומים

לו הנג, יזם מכפר דייגים בסין, גילה באפריקה אוצר בלום: 10 מיליון כתובות IP שלא בשימוש ● אז הוא החל להשכיר אותן מחוץ ליבשת ● ההזדמנות שזיהה הפכה לעסק מצליח שגרף רווחים עצומים ● כשספקיות האינטרנט התעוררו, הוא הואשם בפעילות לא חוקית - והצדדים יצאו לקרב

מטוס של דלתא איירליינס / צילום: דלתא איירליינס

החברה האמריקאית שמבטלת טיסות לישראל בגלל הסופה בארה"ב

חברת התעופה דלתא איירליינס הודיעה על ביטול טיסות בקו תל אביב-ניו יורק ● זאת על רקע סופה הפוקדת את צפון מזרח ארה"ב, שהובילה לביטול של אלפי טיסות במדינה

מיכאל קלמן וערן גריפל / צילום: נטי לוי, גיא חמוי

אלו שני הבכירים הנוספים במנורה שנחקרו בפרשת ההסתדרות

ערן גריפל ומיכאל קלמן נחקרו ביום רביעי השבוע בלהב 433 במסגרת פרשת השחיתות "יד לוחצת יד" של ההסתדרות וסוכן הביטוח עזרא גבאי ● במשטרה אומרים שמנורה מבטחים חשודה "בביצוע עבירות מתחום השחיתות הציבורית"