גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

השיחה: לילה כחול-לבן במוזיאון

רקפת רוסק-עמינח מבקרת בתערוכה "דלפט כחול-לבן" במוזיאון ת"א ■ חברת התכשיטים Yvel מארחת את ח"כ פנינה תמנו-שטה ■ וחברת פרטנר בוחרת את זוכי מיזם Orange Innovation Lab

מועדון החברות היוקרתי של מוזיאון תל-אביב לאמנות קיים אמש (ב') אירוע סגור וחגיגי בתערוכה "דלפט כחול-לבן", שאליה הוזמנו כ-100 אנשי ונשות העסקים החברים בו.

למרות שהמונח כחול-לבן מזכיר את הדגל הישראלי, התערוכה המדוברת מוקדשת בעיקר לסגנון האמנות הייחודי המזוהה עם העיר דלפט שבהולנד, שמאופיין בכלי חרס המעוטרים בגוונים אלה.

המארחים - סוזן לנדאו, המנכ"לית והאוצרת הראשית של המוזיאון; גדעון המבורגר, יו"ר המועדון ונשיא הראל ביטוח ופיננסים (שהעניקה חסות לאירוע); ועו"ד דינה פפו, ראש אגף קשרי ציבור - הזמינו לאירוע גם את קספר ולדקאמפ, שגריר הולנד בישראל. האוצר הבכיר ד"ר דורון לוריא נשא בפני הנוכחים הרצאה שבה הסביר את הקשר בין דלפט לתל-אביב.

נצפו והתרשמו: רקפת רוסק-עמינח, עו"ד יהודה רוה, ליאור דושניצקי, מוניק גורביץ', יעל ורמי אונגר, אילנה ויאיר המבורגר, צבי וג'וזפין זיו, אניטה ודורון לבינט, פרופסור שמעון ליצין, שוקי מדנס, מיקי ואתי קני, ריקי כרמי, יגאל ונעמה שפר, זלמן וכנה שובל, דוד ונעמי קוליץ, דובי שיף ורעייתו ד"ר אנה דומרב, גדעון וליאורה רוזנשטיין, שולי כסלו ועוד.

סוזן לנדאו גדעון המבורגר ורקפת רוסק עמינח / צילום:רפי דלויה

צירוף גלויות

חברת תכשיטי היוקרה הישראלית Yvel אירחה אתמול את חברת הכנסת פנינה תמנו-שטה, סגנית יו"ר הכנסת, במרכז המבקרים שלה שבירושלים. בחברה התגאו במיוחד במיזם שהקימו: בית-ספר לצורפות בשם מג'מריה (בראשית באמהרית), שבו לומדים עולים מאתיופיה.

בני הזוג אורנה ואיציק לוי, בעלי Yvel, סיפרו לחברת הכנסת כי יצירותיהם של התלמידים שזוכים למלגה נמכרות בארץ ובחו"ל. לוי לא התאפק ושיתף את חברת הכנסת בחוויותיו האישיות כעולה מארגנטינה.

תמנו-שטה אמרה כי "הביקור ב-Yvel חידד את העובדה שישראל נבנתה על-ידי עולים חדשים, ושכל מהותה ובסיסה הוא קליטת עלייה".

בימים אלה מתכנן הזוג, יחד עם שותפו לפרויקט מר סטף ורטהיימר, הקמת בית-ספר ומפעל נוסף בכפר התעשייה בנצרת, שיוקדש לרווחת הקהילות הנוצרית, המוסלמית והיהודית בגליל.

אורנה לוי ופנינה תמנו -שטה / צילום: לבנת ענתבי

באו לחזק

השבוע אירחו גידי מרק, מנכ"ל תגלית, והסמנכ"לית, עדה שפיצר, משלחת של אנשי עסקים בכירים מדרום אמריקה, צרפת וקנדה שהגיעו כדי להביע הזדהות ותמיכה.

בין המבקרים: מרסלו מינדין, יו"ר דירקטוריון חברת האנרגיה של פנמה; מיגל שוורצבאום, בעליה של MAS - קבוצת אנרגיה בארגנטינה; ג'אן דויד בנישו, מייסד ומנכ"ל חברת Viatelecom מצרפת; ולורן עמרם, הבעלים של קבוצת Roche מקנדה.

גידי מרק ועדה שפיצר ומשלחת אנשי העסקים / צילום: ארז עוזיר

יוצאים מהחממה

בתום 4 חודשי פעילות, נבחרו ביום חמישי האחרון זוכי מיזם Orange Innovation Lab בטקס חגיגי שנערך בבית פרטנר בראש-העין.

הסטארט-אפים הזוכים הם: במקום הראשון, עם מענק של 100 אלף שקל, VOiceITT של דני וייסברג, שמאפשרת לסובלים מליקויי דיבור לשפר את הגייתם באמצעות הסמארטפון; במקום השני, עם 75 אלף שקל, DermaCompare של ליאור ויין- פלטפורמת עזר רפואית שמזהה שלבים מוקדמים של סרטן העור באמצעות איסוף תמונות והשוואתן בטכנולוגיית ענן; ו-Glance של עומר קליין ובני קראמק - אפליקציה שמאפשרת ליצור אלבום תמונות שיתופי ובאמצעות מספרי טלפון בלבד, שקיבלו מענק של 50 אלף שקל.

את התחרות פתחה אורנג' בפני סטארט-אפים ויזמים ישראלים, שאותם הזמינה להיעזר בתשתיות החברה לפיתוח מוצרים ושירותים על גבי רשת ה-G4. היא העמידה לרשותם מעבדת תקשורת מתקדמת בסביבת עבודה של דור רביעי, ציוד קצה תואם, ליווי מקצועי צמוד של מומחי פרטנר, ייעוץ והעשרה.

ששת המתמודדים הסופיים הציגו את המיזמים בוועידת MAD של "גלובס", כאשר 1,000 באי הכנס ועובדי פרטנר הוזמנו להצביע עבורם. הבחירה הסופית נעשתה על-ידי צוות של 9 שופטים וחברי ההנהלה, שבהם אדם צז'נוף, יו"ר דירקטוריון פרטנר, וחיים רומנו, מנכ"ל החברה.

עופר שמואלי, מנהל החממה, ציין כי "חממות טכנולוגיות בתוך ארגונים היא תופעה מעניינת שצוברת תאוצה. אורנג' היא ללא ספק חלוצה בתחום. השילוב של תוכנית accelerator מאפשרת לנו לשים תשומות בטכנולוגיות עתידיות שיכולות להיות במרכז האסטרטגיה שלנו בשנים הבאות, להצביע ביתר שאת על תזוזת השוק, לתת מענה עם פיתוחים חדשניים ולהסתכל על זירות חדשות. זהו חיבור מוצלח מאין כמוהו".

זזים

■ חברת הנדל"ן המניב מניו-יורק ברוקלנד אפריל, שלאחרונה הנפיקה אג"ח בבורסה המקומית, הודיעה על מינוי דירקטורים: חנה פרי-זן, יו"ר פעילים, מונתה לדח"צית; וצחי פישביין, יו"ר המועצה להסדר ההימורים בספורט, מונה לדירקטור בלתי תלוי בחברה.

■ חברת סקיילקס הודיעה על מינויו של אלדד אברהם, מנכ"ל E.A Investment banking, לדח"צ בדירקטוריון שלה. אברהם מתמחה בייעוץ וליווי עסקי לחברות ולמשקיעים בתחום המיזוגים והרכישות. סקיילקס היא יבואנית סמסונג, שנמצאת כיום במצב של חדלות פירעון.

■ כשנה לאחר שסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת הביומד מדטכניקה, מצטרף ישראל טאובר כדח"צ לחברת התשתיות והבנייה אינרום, מקבוצת פימי שבשליטת ישי דוידי. במקביל הודיעה החברה על מינויה של הילה אמסטרדם, לתפקיד דומה.

■ מוטי הדס מונה לתפקיד סגן מנהל מוצרי התוכנה של מטריקס. חואן רובר, ששימש כמנהל מכירות קוד פתוח במטריקס, יקודם וימלא את מקומו של הדס כמנהל הישיר של אגף הקוד הפתוח.

■ ד"ר יאיר הירשפלד נבחר לתפקיד המנהל האקדמי של מרכז ש. דניאל אברהם לדיאלוג אסטרטגי במכללה האקדמית נתניה, לצד יו"ר המרכז, ד"ר אפרים סנה, לשעבר סגן שר הביטחון. הירשפלד נבחר לאחר מותו בטרם עת של ד"ר ראובן פדהצור ז"ל, שניהל את המרכז ב-3 השנים האחרונות.

■ גיא בר מונה למנהל השיווק של רשת מרפאות פרופורציה. ב-3 השנים האחרונות בר הקים וניהל את חטיבת המים המסוננים במי עדן, קודם לכן שימש כמנהל שיווק בשטראוס מים וכעוזר מנכ"ל בתמי 4 ושימש יועץ כלכלי ליו"ר ועדת הכלכלה גלעד ארדן.

עוד כתבות

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מניות הבנייה טסו ומשקיעים בצמח המרמן דרשו שעזריאלי תשלם יותר

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

מפעל אינטל בקריית גת / צילום: אינטל

אינטל מפטרת, אנבידיה מגייסת: האם ההייטק הישראלי בדרך למהפך

נראה שאנבידיה בדרך להישג נוסף שיאפיל על זה של אינטל ● ובכל זאת: מי תורמת כלכלית יותר לישראל? נראה שדווקא אינטל שנמצאת במצוקה ● הסיבה: התרומה של מפעל ייצור למדינה היא לאין שיעור גבוהה יותר מאשר מרכז פיתוח

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

הזדמנות לבנות מחדש / צילום: איל יצהר

מי אחראי על המקלטים ועוד כמה דברים שכדאי לנו לדעת מראש על התמגנות

מתי מקלטים ציבוריים נפתחים ● מה קורה אם מתנהלים בהם פעילויות בעת שגרה ● האם מותר לזרוק חפצים ממקלט בבית משותף ● והאם חייבים להכניס כל אחד ● הזדמנות לבנות מחדש, פרויקט מיוחד  

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ירידות קלות בבורסת ת"א; מניית אמות משילה 4%, ישרוטל 3%

ת"א 35 יורד ב-0.2% ● ירידות באסיה ובחוזים בוול סטריט ● בנק הפועלים: הפחד מפספוס הזדמנויות מניע עתה את בורסת ת"א ● בנק ישראל לצפוי להותיר היום את הריבית ללא שינוי, אך עיני השוק נשואות לתחזיות ● "השאננות זוחלת פנימה": כלכלנים מזהירים שהימורים ספקולטיביים דוחפים את הראלי בוול סטריט ● וגם, אנליסטים מובילים בעולם ממליצים שלוש מניות

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

מימין: מנהיג סוריה אחמד א־שרע, יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן ונשיא ארה''ב דונלד טראמפ, בפגישה בריאד / צילום: ap

טורקיה מתחממת על הקווים: ההשלכות הכלכליות של הסכם בין סוריה וישראל

בזמן שנתניהו נוחת בוושינגטון, נרקם מאחורי הקלעים מהלך שעשוי לשנות את האזור: נורמליזציה היסטורית בין ישראל לסוריה, בתיווך טראמפ ● המהלך מבוסס על צורכי תשתיות האנרגיה הדחופים של דמשק, אבל תלוי גם בארדואן ● וגם לבנון ופירוז חיזבאללה על הפרק

נשיא ארה''ב, דונלד טראמפ, לאחר חתימתו על ''החוק הגדול והיפה''  ב־4 ביולי / צילום: Reuters, Ken Cedeno

כשהוא חוגג את הצלחותיו בקונגרס ואיש אינו עומד בדרכו: טראמפ ייפגש עם נתניהו

כשהוא כול־יכול ומושא הערצה, טראמפ חוגג את הצלחותיו  הוא בז ליריבים ולמבקרים, ואומר: "הם שונאים אותי ואני אותם" ● הוא ממשיך את הסתערותו על כל מוקדי הכוח העצמאים, בהם הבנק המרכזי ומערכת המשפט ● רה"מ ישראל יודע שהנשיא לא הזמין אותו כדי להתווכח

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

שר האוצר האמריקאי, סקוט בסנט / צילום: ap, Seth Wenig

בארה"ב מאיימים: ללא הסכמים עד סוף החודש, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהוטלו באפריל

שר האוצר האמריקאי סקוט בסנט אמר בריאיון לרשת פוקס כי אם מדינות לא יגיעו להסכם חדש עם ארצות הברית עד 1 באוגוסט, המכסים ישובו לרמות המקוריות שהטיל הנשיא דונלד טראמפ באפריל ● לדברי בסנט, "זה הולך לדחוף את העניינים קדימה בימים ובשבועות הקרובים"

רשויות הצפון מתחרות על קמפוס הענק של אנבידיה / צילום: מועצה אזורית חוף הכרמל, יח''צ

לפחות חמישה אזורי תעשייה בצפון יתחרו על השקעת הענק של אנבידיה

אנבידיה הצהירה על כוונתה לשלש את היקף הנדל"ן שהיא מחזיקה בישראל בהשקעה של כ־2 מיליארד שקל, ולבנות קמפוס ענק בקרבת משרדיה ביקנעם ● רשויות מקומיות באזור הצפון כבר מציעות קרקעות בשטחן - מעפולה עד חיפה ● ההערכה: הפרויקט יכלול מעבדות שיאפשרו לפתח את שבבי התקשורת העתידיים של החברה - מנוע צמיחה מרכזי שלה

חדשות הביומד / צילום: תמי בר ישי

ההשקעה החדשה של אסף גרניט: טכנולוגיה שמפחיתה את עליית הסוכר בגוף

ההשקעה החדשה של אסף גרניט היא בחברת כאליטק שפיתחה טכנולוגיה שמאפשרת לאכול ולהפחית את עליית סוכר בגוף ● חוקרים אבחנו במחקר חדש פרקינסון בשעוות האוזן ● אסקלה מדיקל גייסה 4.5 מיליון דולר לטיפול בצניחת רצפת האגן ● הלך לעולמו אחד מממציאי טכנולוגיית ה-CAR-T ● השבוע בביומד

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים אישרו את הצעת החוק להחלשת היועמ״שים במשרדי הממשלה

הצעת החוק, שעלתה לוועדת השרים לחקיקה בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד ● ועדת השרים לחקיקה אישרה כי הקואליציה תתמוך בקידום הצעת החוק, בניגוד לעמדת היועמ"שית

בניין בשכונת סיגליות בבאר שבע / צילום: יובל ניסני

עליית שווי של 60%: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים בבאר שבע?

ביום האחרון של מבצע "עם כלביא" נרכשה דירת 4 חדרים, בשכונת הסיגליות בבאר שבע ● מדובר בדירת "מחיר למשתכן" שהזוכים מכרו עתה ● לדברי השמאי, "השוני במחירים בשכונה נעוץ בעיקר ברמת ההשקעה של הרוכשים המקוריים, שיכולה להעלות או להוריד את המחיר ב־50־80 אלף שקל"

ייבוא רכבים / צילום: Shutterstock

כשהיצע הרכבים והמותגים בשיא, מי צריך את הרפורמה ל"הגברת התחרות"

בוועדת הכלכלה דורשים "לפתוח את שוק יבוא הרכב לתחרות", אבל ניתוח המסירות במחצית הראשונה של 2025 מגלה תמונה של שוק היפר־תחרותי, ביקוש ריכוזי ומלחמת מחירים שכבר שוחקת את הרווחיות ● אז למה כולם רוצים, ורצים, לקבל זיכיונות יבוא בחסות הרגולטור?

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

הניו יורק טיימס: זה "מחיר הניצחון" שישראל משלמת על המלחמה באזור

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם

דיון בוועדת החוקה, בראשותו של ח''כ שמחה רוטמן / צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת

התיקון לחוק החוזים כמודל לאיחוי לאומי

התיקון לחוק החוזים ראוי להיחשב כמודל לחקיקה ממלכתית ומאחדת, בתקופה של קיטוב הולך וגובר ● כל אחד מתתי־ההסדרים שנקבעו בחוק הוא פרי פשרה מהותית, המשלבת בין עמדות המחנה השמרני לבין עמדות המחנה הליברלי ● מהתיקון עולה הקריאה הרעננה ביותר לישראל של 2025: גם כשאנו חלוקים – אנו מסוגלים להסכים