גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סכסוך עסקי בין השותפים לשעבר ברשת היוגורטים YOGO

ברק אברמוב נתבע להשיב כ-1.7 מיליון שקל לאבי מולגה, הטוען כי אברמוב הונה אותו וגזל ממנו את מניותיו ברשת YOGO ואת חלקו ברווחים ■ אברמוב בתגובה: "התביעה מופרכת. העובדה שענף היוגורט ירד לטמיון אינה תלויה בי"

סניף רשת "יוגו"  / צילום: תמר מצפי
סניף רשת "יוגו" / צילום: תמר מצפי

סכסוך עסקי בין חברים סביב הזכויות והרווחים ברשת היוגורטים YOGO חושף טענות להונאה ועבירות מס: איש העסקים ברק אברמוב, הבעלים לשעבר של קבוצת הכדורגל בני יהודה, נתבע להשיב כ-1.7 מיליון שקל לחברו לשעבר, איש העסקים אבי מולגה, הטוען כי אברמוב הונה אותו, ביצע מעשה תרמית וגזל ממנו את מניותיו ברשת היוגורטים המצליחה.

מנגד, אברמוב טוען כי מדובר בתביעה מופרכת, תוך שמולגה מסתיר מבית המשפט הסכם נאמנות, לפיו הוא עצמו ביקש כי מניות חברות YOGO יוחזקו עבורו בנאמנות, על מנת להעלים נכס זה משלטונות המס.

רשת YOGO, שנמצאת במרכז הסכסוך, עוסקת במכירה ושיווק של מוצרי יוגורט קפואים ואחרים ובניהול 4 חנויות מכירה שרכשו זיכיונות. כיום מפעילה הרשת חנויות ברחוב רוטשילד בתל-אביב, בקניון הגדול בפתח-תקווה, ברמת-החי"ל, בכפר-סבא ובמתחם הסינמה סיטי בראשון-לציון.

בתביעה שהגיש לאחרונה נגד אברמוב, שהיה חברו הקרוב במשך שנים ונגד עורך דינו, טוען מולגה כי אברמוב ניצל את יחסי החברות ביניהם כדי להוציא ממנו במירמה כ-1.4 מיליון שקל, שלכאורה נועדו לשם רכישת מניות עבור מולגה ברשת YOGO. זאת, כאשר בפועל המניות לא נרשמו על שמו מעולם, החברות לכאורה נסגרו, ופעילותן הופסקה.

התביעה הוגשה באמצעות עו"ד ברוך טולידאנו לבית משפט השלום בתל-אביב, נגד אברמוב, חברת לאנדורה שבבעלותו, באמצעותה הוא מחזיק עסקים מוכרים מתחום המזון, בהם רשת המסעדות קינג ג'ורג' (50% בעלות), רשת ציפורה אקספרס (100%), רשת ג'פניקה (מפעילה מספר סניפים), פינקי, רשת יוגו (100%) ועוד.

נתבע נוסף בתביעה הוא עורך דינו של אברמוב, עו"ד חיים נורטמן, לגביו נטען בתביעה כי הוא ידיד קרוב של אברמוב, עושה עמו עסקים שונים ויושב במשרדיו - והוא אשר - לפי הנטען בתביעה - סייע לו להוציא ממולגה כספים, תוך הצגת מצג-שווא.

ללא חשבונית

מהתביעה עולה כי בין מולגה לאברמוב שררו יחסי חברות קרובים במשך שנים, והם עשו ביחד עסקים שונים, "תוך כדי כך שמולגה סומך על אברמוב בעיניים עצומות וללא סייג, ואף משלם עבורו ומפקיד לטובתו סכומי כסף גדולים מאוד במהלך אותם עסקים ועיסוקים, ללא כל בטוחה וללא ערובות לכספו".

לטענת מולגה, באוקטובר 2010 פנה אליו אברמוב והציע לו להיכנס עמו כשותף ברשת YOGO, בה רכש שליטה. לדבריו, אברמוב הציג בפניו מצג, לפיו מדובר ברשת העוסקת בתחום חדש ומבטיח של מוצרי יוגורט קפואים, וכי הוא נכנס אליה כשותף עיקרי, לאחר שרכש את מרבית מניותיה מהיזמים.

מהתביעה עולה כי באותה תקופה החזיקה חברת לאנדורה שבבעלות אברמוב 75% ממניות YOGO, ולירון כרמון, שהיה אחד מארבעת יוזמי הרעיון ומקימי הרשת, החזיק ב-25% מהמניות.

מולגה מתאר בתביעתו כי לאור יחסי החברות והאמון המלא ששררו בינו לבין אברמוב, הוא ניאות להיכנס לשותפות ברשת כשותף לא פעיל, שזכאי להכנסות ודיבידנדים מהשקעתו בחלוף כשנה וחצי, ואף יהיה בעלים של 24% ממניות הרשת, המהוות נכס כלכלי בעל ערך רב.

עוד נטען בתביעה כי לצורך מימוש ההסכמות, הפגיש אברמוב בין עו"ד נורטמן למולגה, שערך הסכם למכירת 24% ממניות הרשת, שהוחזקו בידי אברמוב, למולגה. לפי התביעה, תמורת המניות שרכש, שילם מולגה לאברמוב את כ-1.4 מיליון שקל, לפי הפירוט הבא: 960 אלף שקל שהועברו לחברת לאנדורה; 365 אלף שקל שהועברו במזומן לאברמוב; 50 אלף שקל שהועברו לעו"ד נורטמן כדמי תיווך ועוד 21,350 אלף שקל כשכר-טרחה. בתביעה צוין כי על אף אחד מן הסכומים הללו לא קיבל מולגה קבלה או חשבונית.

הסכסוך שהוביל לתגליות

בהמשך התביעה מצוין כי במהלך 18 החודשים שנקבעו בהסכם, קיבל מולגה מעת לעת עדכונים מאברמוב, לפיהם עסקי וגו עולים ופורחים, לרבות מכירת זיכיונות לחנויות במקומות שונים, בהם בקניון בכפר סבא. ואולם, בסמוך לאותה תקופה, נטען, התגלעו "חילוקי דעות חריפים וסכסוך כספי חמור" בין שני החברים, על רקע סירובו של אברמוב להשיב למולגה הלוואה בסך כ-2 מיליון שקל.

הסכסוך בין השניים, שנידון במסגרת תביעה אחרת שמנהל מולגה בימים אלה לצורך החזר ההלוואה, הוביל לכך שמולגה החל לבדוק מה אירע עם השקעתו ברשת YOGO.

מולגה טוען כי מבדיקותיו התברר לו כי המניות שרכש ברשת מעולם לא נרשמו על שמו, וכן התבררו לו "ממצאים מדהימים ומדאיגים ביותר, המוכיחים כי מדובר במעשה מירמה והונאה מצד אברמוב, אגב שימוש בחברת לאנדורה כמכשיר להוצאת כספים ממנו בטענות-שווא".

כך, נטען, התברר למולגה כי לאנדורה מחזיקה ב-100% ממניות רשת YOGO, וכי כרמון, ממייסדי הרשת, כבר אינו בעל מניות, וזאת בנסיבות שלא דווחו לו; עוד התברר לו כי שתי החברות שהפעילו את רשת YOGO הפסיקו את פעילותן וסגרו את תיקיהן ברשויות, כשהן חסרות כל רכוש ונכסים.

"ברור אפוא", כותב מולגה בתביעה, "כי הכספים אשר שילם לנתבעים הוצאו ממנו למעשה במירמה, ואגב הצגת מצגי-שווא, תוך ניצול מחפיר של האמון הרב שנתן באברמוב ובעו"ד נורטמן, שערך את ההסכם להעברת המניות".

הסכם נאמנות סודי?

בסוף השבוע האחרון הגיש אברמוב בקשה לביטול עיקולים שהוטלו על נכסיו במסגרת תביעתו של מולגה, בה הוא פרש את טענותיו כלפי חברו לשעבר, ומהן עולה תמונת מצב שונה לחלוטין.

לטענת אברמוב, באמצעות עו"ד חיים פיצ'ון ממשרד עורכי הדין צלטנר-הלפרין-פיצ'ו, "מדובר בתביעה מופרכת לחלוטין, חסרת עילה, שקרית ממש, כאשר מולגה מוסיף חטא על פשע, כשהוא מסתיר ומעלים מבית המשפט הסכם נאמנות, לפיו הוא עצמו ביקש כי מניות YOGO יוחזקו עבורו בנאמנות, על מנת להעלים נכס זה משלטונות המס".

בבקשתו של אברמוב נטען כי מולגה אינו "איש עסקים" או "משקיע" כפי שהוא מתיימר לטעון, אלא מסתיר כי הוא מלווה בריבית בשוק האפור מזה שנים ארוכות.

אברמוב מציין כי "הקשה פשוטה של השם אברהם מולגה' בגוגל תניב עשרות פסקי דין הרשומים על שמו מתחום ההלוואות בשוק האפור, שחלק לא מבוטל מהם אינו מחמיא - לא לאיש, לא למהימנותו, לא לעסקיו ולא להתנהלותו".

לטענת אברמוב, מולגה היה זה ש"התחנן" בפניו להיכנס ולהשקיע כבעל מניות ברשת YOGO, כדי ליהנות מקרבה אליו, ואף ביקש להיכנס לשאר החברות שלו, בהן ג'פניקה ופינקי.

"אברמוב ניסה להניא את מולגה מההשקעה, הסביר לו שכמלווה בריבית, זה לא עסק שמתאים לו, כי הסיכוי שיראה כספים מההשקעה, בוודאי בטווח הנראה לעין, אינם גדולים; וכי מדובר בעסק שיש לבנות מהיסוד, לאט-לאט - אבל מולגה התעקש", טוען אברמוב.

עוד טוען אברמוב כי מולגה במתכוון מסתיר את העובדה כי נערך הסכם נאמנות, שבמסגרתו הוא הורה בעצמו על אי-רישום המניות ב-YOGO על שמו.

"העלמת והסתרת הסכם הנאמנות", טוען אברמוב, "היא זו שאפשרה למולגה לזעוק חמס כי 'המניות לא נרשמו על שמו' למרות הסכם הרכישה; ולהלך אימים על בית המשפט... כאילו מדובר ב'הונאה' ו'מירמה', בעוד שהפוסל - במומו פוסל, והמסתיר - הוא המעוול".

"אין ראיות"

במסגרת בקשתו מתאר אברמוב את מצבה השפיר של חברת לאנדורה שבבעלותו. "לאנדורה היא חברה איתנה ביותר, ששוויה מגיע לכ-40 מיליון שקל; בעלת מחזור עסקים של למעלה מ-80 מיליון שקל בשנה; חברה המחזיקה בכ-20 חברות שונות, המפעילות רשתות מסעדות בקניונים ובאזורים הנחשקים ביותר בישראל; שהרווח השנתי שלה מגיע לכ-11 מיליון שקל; בעלת נזילות פנטסטית והתנהלות למופת בענף המזון לעניין סולבנטיות, דיווחים לשלטונות המס, התנהלות ארגונית ותוצאות פיננסיות".

על עצמו, מעיד אברמוב בבקשה כי הוא איש עסקים מבוסס ואמיד, שאמירותיו של מולגה לגבי מצבו הכלכלי ועילת התביעה נגדו - "הן אמירות מן הפה לחוץ, אינן נתמכות בדבר, לא בכתב ולא בכל ראיה אחרת".

עוד נטען כי גם לטענה שאברמוב קיבל ממולגה מאות אלפי שקלים במזומן - אין זכר ואין ראיה, והיא סותרת לחלוטין גם את ההסכם שצירף מולגה לתביעתו.

"אילו היו מועברים כספים נוספים על-ידי מולגה במסגרת הסכם רכישת המניות, היה על כספים אלה לבוא לידי ביטוי בהסכם, ומשלא באו לכדי ביטוי בהסכם הכתוב - הרי שמדובר בטענה בעל-פה כנגד מסמך בכתב", מבהיר אברמוב.

אברמוב מזהיר כי בכוונתו "לבוא חשבון" עם מולגה, בכל הנוגע להשחרתו חסרת השחר של "איש עסקים מוכר, ידוע ואיתן כלכלית במשק הישראלי".

תגובות: "נתקלתי פה באנשים לא ישרים, על גבול משפחות פשע"

ברק אברמוב מסר: "אבי מולגה הוא מלווה בריבית בשוק האפור, ולכן לא היה יכול לרשום את האחוזים ב-YOGO על שמו. מולגה ביקש לשים את המניות בנאמנות אצל עורכי דין, וכך נעשה. העובדה שענף היוגורט ירד לטמיון והפסדנו כספים אינה תלויה בי, אך מולגה אינו יודע מה זה להפסיד כסף בעסקים. הוא רגיל להלוות כספים ולקחת לאנשים ריביות מופרכות, אך לא יודע מה זה להשקיע בעסק אמיתי ולהפסיד את הכסף כשהעסק לא צלח".

אבי מולגה מסר: "השקעתי 1.4 מיליון שקל ברשת במשך 4.5 שנים, לא קיבלתי אגורה, כשבפועל נפתחו 10 סניפים, ונמכרו זיכיונות, ואברמוב קיבל מאות אלפי שקלים, מהם היה צריך לתת לי את חלקי. מעבר לכך, בשוטף יש לאברמוב הכנסות של 100 אלף שקל בחודש, שמהוות 4% מהמחזור, שגם מהן אני אמור לקבל את חלקי. אני איש עסקים לגיטימי. אני עושה עסקים יום-יום, ונתקלתי פה באנשים לא ישרים, שנמצאים על הגבול של משפחות פשע".

בא-כוחו של אברמוב, עו"ד חיים נורמטן, מסר בתגובה לטענות: "לא היו דברים מעולם".

בעלי רשת ג'פניקה הם אבי ליאני ושחר אנושי, ומובהר כי הם אינם מעורבים בכל דרך בסכסוך נשוא הכתבה.

עוד כתבות

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

שיגור כטב''ם / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

קצין אמריקאי חושף כמה כטב"מים ישראלים יירטו בטעות כוחות צה"ל

ראש ענף תיאום בקרה אווירית בים של המארינס מגלה בראיון לאתר TWZ כי לא פחות מ־40% מהכטב"מים שיירטו כוחות צה"ל הם כלים ישראליים

האחים זלקינד וצחי נחמיאס / צילום: ישראל הדרי, ורד פיצ'רסקי

לאחר סלקום: דסק"ש על סף מכירת השליטה גם באלרון

חברת ההחזקות דסק"ש דיווחה הבוקר כי היא מקיימת משא ומתן למכירת אלרון לחברת הון סיכון זרה ● סכום העסקה המשוער: כ-90 מיליון דולר

מנכ''ל נמלי ישראל הפורש, יצחק בלומנטל / צילום: שלומי יוסף

הסיפור המטלטל על המנכ"ל שקיבל בשורת איוב ושרד אותה

כשיצחק בלומנטל, אז מנכ"ל חברת נמלי ישראל, חש ברע, הוא היה בטוח שייקח כדור ויחזור לעבודה בתוך שעתיים ● אך הרופאים צפו שנותרו לו שבועות ספורים ● בראיון סיכום כהונה הוא מדבר על השנה המטלטלת וההחלמה המפתיעה ומספר על תוכנית הנמלים החדשנית ש"תשפיע על המשק כולו"

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

חנות שמרה חניה ללקוחות בעזרת קולנועית, נקנסה וערערה לעליון. מה קבע ביהמ"ש?

זוג הורים הגיעו לביהמ"ש לאחר שלא הצליחו להסכים אם לחסן את בנם בחיסוני שגרה המומלצים על ידי משרד הבריאות ● חנות בחיפה הציבה קלנועיות בחניות ציבוריות הסמוכות אליה, כך שישמרו ללקוחותיה, לאחר שנקנסה 7 פעמים ביקשה להישפט ● ביהמ"ש המחוזי בבאר שבע תיעד בווידאו דיונים ועורר ביקורת ● 3 פסקי דין בשבוע  

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו מזנקת הבוקר ביותר מ-23% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

כרים חאן, התובע הראשי של בית הדין הפלילי בהאג / צילום: Reuters, Latin America News Agency

התובע שנפגש עם משפחות בעוטף וכעת חוששים שיוציא צווים נגד ממשלת ישראל

מומחים מספרים לגלובס על התובע הראשי, כרים חאן, שבידיו הכוח להוציא צווי מעצר בינלאומיים לבכירים ישראלים ● הם מתארים משפטן מוערך שמבין את הזירה הפוליטית, וברגע שהוא מקבל החלטה - קשה להניא אותו ● עם זאת, הם בטוחים: אף אחד לא ייעצר כרגע

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עליי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה, אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

פול אוסטר. ''סופרים לא יוצאים לפנסיה'' / צילום: Reuters, VINCENT WEST

על פול אוסטר, שהיופי שבמקריות העסיק אותו כל חייו

השבוע הלך לעולמו בגיל 77 הסופר היהודי-אמריקאי פול אוסטר ● אוסטר כתב ספרים שהפכו לרבי מכר ועוסקים באופן תכוף בצירופי מקרים ● כתיבתו נטועה בילדות קשה ואירועים מטלטלים ששינו את חייו

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום

פעילות כוחות צה''ל בשטח רצועת עזה / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס: ארה"ב תתחייב שהמלחמה תסתיים, גם ללא אישור ישראלי

בארגון הטרור מוכנים לוותר על השלטון ועובדים על מערכת שלטונית חדשה ● המו"מ במצרים: ישראל לא תשלח משלחת לקהיר - עד להגעת תשובת חמאס הרשמית • דיווח בתקשורת הערבית: חמאס לא ימסור הלילה את תשובתו למתווכות • בסעודיה מדווחים - חמאס הגיב באופן חיובי על ההצעה המצרית, ארה"ב סיפקה ערבויות ● דיווח ערבי: ישראל לא מתנגדת לשחרורו של רב המחבלים מרואן ברגותי ● עדכונים בולטים

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

וורן באפט מגיע לאסיפה השנתית של ברקשייר הת'אוויי בנברסקה, ארה''ב / צילום: Reuters, Scott Morgan

באפט הציג את יורשו והפתיע כשאמר: "מקווה להגיע בשנה הבאה"

וורן באפט בן ה-93 ערך את האסיפה השנתית הראשונה של ברקשייר האת'וויי מאז ששותפו ארוך־השנים, צ'ארלי מאנגר, נפטר בנובמבר האחרון ● באפט הביע אמביוולנטיות לגבי בינה מלאכותית וכינה אותה "שד גרעיני בבקבוק", התייחס לצמצום האחזקה שלו באפל, וכן לאדם שצפוי לרשת את מקומו כמנכ"ל ברקשייר