גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הרשת הביתית: האם הראוטרים של הוט ובזק משתלמים?

החיבור האלחוטי לאינטרנט בבית הוא בבחינת חמצן לווריד, ובכל זאת מרבית הצרכנים יודעים עליו מעט מאוד, ומקבלים כמובן מאליו את הנתבים שמציעות הוט ובזק ■ "גלובס" בודק מה האלטרנטיבות ■ מדריכים בתחום

אינטרנט אלחוטי (WiFi) נחוץ בכל בית, משרד, בית-קפה, מלון, ובעיקר כאשר טסים לחו"ל. קשה למצוא היום מקום שלא מרושת ב-WiFi, החל מאוטובוסים ועד מטוסים. האינטרנט האלחוטי הוא החמצן שמאפשר למכשירים הניידים שלנו לדבר עם העולם.

רובנו מחזיקים בבית נתב (ראוטר) המאפשר את תשתית ה-WiFi ברחבי הדירה. בעוד שפעם השימוש בתשתית קווית (LAN) היה נפוץ, היום אנחנו רוצים לחבר המון מוצרים לאינטרנט; סמארטפון, לפטופ, טאבלט, טלוויזיה חכמה וקונסולת המשחקים.

בעתיד הלא הרחוק אפילו מוצרים כמו מכונת כביסה, מדיח כלים, מיקרוגל ומקרר ידרשו חיבור אלחוטי לרשת לפעולות שונות. השכיחות של מוצרים אלה דורשת התקנת נתב איכותי בבית, שיודע להציע קליטה טובה בכל מקום.

אלא שרוב הצרכנים סבורים כי הם חייבים להיות כבולים לנתב שמספקת חברת התשתית שלהם (הוט או בזק) - בעוד שבפועל יש גם אפשרויות אחרות.

בזק

בעוד שבהוט מחירי הנתב משולבים בתוך חבילות הטריפל או בדמי המנוי החודשיים (ראו בהמשך), בזק מאפשרת ללקוחות לשכור ממנה את הנתב לאורך כל תקופת השימוש, או לקנות אותו באופן חד-פעמי.

■ השכרה: הלקוח משלם מדי חודש על נתב, הכולל בתוכו גם מודם מסוג VDSL (למהירויות של 30 מגה ומעלה). לקוח חדש של בזק לא משלם במשך שנתיים על השכרת מודם-נתב, ולאחר מכן העלות היא 10 שקלים לחודש. היתרון הוא שאפשר להחליף את המוצר כשהטכנולוגיה משתפרת.

אלא שלמרות שהלקוחות שוכרים את המכשיר מבזק, החברה אינה מספקת עבורו תמיכה חינם, אלא גובה תשלום נפרד. העלות: 10 שקלים לחודש במשך חצי שנה או 7 שקלים לחודש במשך שנתיים. עלות התמיכה משלבת בתוכה גם את האחריות.

■ קנייה: אפשר לקנות את הנתב עצמאית ברשת החנויות בזק סטור, בעלות של 600 שקל. דגם VEGN 2610 של חברת נטגיר תומך במהירות גלישה עד 600 מגה ומציע תמיכה בשתי רשתות WiFi במקביל: אחת בתדר 2.4 ג'יגה הרץ, והשנייה בתדר 5 ג'יגה הרץ שמיועדת יותר עבור קונסולת משחקים או סרטים באיכות HD. ניתן גם לחבר למוצר כונן USB ולהפוך אותו לזמין לכל המשתמשים המחוברים לרשת.

הוט

לקוחות הטריפל מחזיקים לרוב הוט בוקס או פייבר בוקס.

■ בעלי הוט בוקס: המכשיר משלב בתוכו מודם אינטרנט, מודם טלפון ונתב, והגלישה מגיעה עד מהירות 100 מגה. מדובר במוצר שהוט מציעה כבר מספר שנים (אך סובל מבעיות שונות, למשל, קליטה נמוכה).

דגם אחר הוא ההוט בוקס 2, המציע מהירות גלישה עד 200 מגה וגם אפשרות להשתמש בו כשרת מדיה (DLNA), באמצעות חיבור כונן USB ושיתוף התוכן עם מכשירים אחרים בבית.

עלות שכירת המודמים בהוט עומדת על 20 שקל בחודש.

■ פייבר בוקס: הוט מציעה גם את קופסת הפייבר בוקס, הכוללת בנוסף ממיר לטלוויזיה ויכולות הקלטה. המכשיר תומך במהירות גלישה עד 200 מגה. עלות 80 שקל בחודש.

חשוב לציין כי ברוב המקרים המחירים בפועל נמוכים יותר בשילוב חבילות (כלומר, טלפון אינטרנט או טריפל).

אפשר לקנות לבד

שימוש בנתב שמספקות הוט ובזק הוא הפתרון הקל והפשוט, במיוחד שהוא כולל גם את מודם האינטרנט, אך כל לקוח צריך לשאול את עצמו אם מבחינת ההוצאה (ראו טבלה) ומבחינת איכות הגלישה, פתרון זה הוא גם הכדאי.

מבחינת האיכות, יש הבדל בין הנתבים של הוט ושל בזק. בזק מציעה נתב איכותי שמספק מהירות גלישה גבוהה ואת כל הטכנולוגיות, כולל חלוקה לשתי רשתות. הוט מציעה נתב יחסית בסיסי שהקליטה בו מוגבלת, כך שחלק מהמשתמשים ירצו לשדרג אותו.

הנתבים בחנויות מציעים יכולות שחלק מלקוחות הוט ירצו לא יכולים לקבל במוצרי החברה, אך המשמעות היא הוספת קופסה נוספת לצד הפייבר בוקס או ההוט בוקס.

חשוב לדעת שלקוח בזק שלא מעוניין לרכוש אצלה את הנתב, יתקשה למצוא לרכישה מודם בנפרד. במקרה של הוט, אפשר לבקש מהחברה לבטל את פעולת הנתב במודם או בממיר הטלוויזיה ולחבר אחד באופן פרטי.

מה חשוב לדעת?

■ מהירות גלישה: הנתבים עובדים במספר תקנים המגדירים את מהירות הגלישה המרבית שלהם. התקנים הפופולריים הם 802.11a/b/g/n/ac. האותיות לאחר ה-802.11 מציינות תקן היודע לאפשר לנתב ולמוצר הנייד המתחבר אליו להגיע למהירות גלישה מירבית מסוימת. למשל, תקן g מאפשר גלישה במהירות תאורטית של עד 54 מגה. תקן n כבר יודע להגיע למהירות של 300 מגה וגם 600 מגה. תקן ac הוא החדש יותר והוא יכול להגיע עד למהירות של 1.3 ג'יגה בייט לשנייה.

מכשירים התומכים בתקן החדש יותר למשל, n או ac, גם תומכים בתקנים הקודמים. מהירות הגלישה שתקן ac מציע תהיה רלוונטית בעיקר למשתמשים שיתחברו לאינטרנט של חברת אנלימיטד הפועל על גבי רשת סיבים אופטיים ומציע מהירות גלישה סימטרית (עולה ויורדת) של 1 ג'יגה.

■ מגבר לשיפור הקליטה: משתמשים ביתיים סובלים לעתים קרובות מכיסוי מוגבל של הרשת האלחוטית, שלא תמיד מגיעה עד הממ"ד, המרפסת או החצר. בשוק קיימים פתרונות שונים לפתרון הבעיה.

בזק מציעה ללקוחותיה רפיטר אלחוטי של חברת די לינק (240 שקל) המשפר את טווח הקליטה של הנתב. עוד מציעה בזק את HomePlug של די לינק (240 שקל), שהוא פתרון של רשת קווית המבוססת על תשתית החשמל בבית. מדובר בפתרון המיועד לחדרי ממ"ד או מקלטים, שבהם לא מצליחים לקבל קליטה מהנתב המרכזי. החיסרון הוא שהמחשב צריך להיות מחובר באופן קווי למתאם של בזק.

גם בחברת הוט מציעים מוצר דומה בשם "מגדיל טווח גלישה אלחוטית". בניגוד ל-HomePlug, המשתמש יכול להתחבר לרשת באופן אלחוטי באמצעות המתאם ולא רק בחיבור קווי במקומות עם בעיית קליטה.

גם בחנויות הפרטיות מציעים פתרונות. ברשת באג נמכר דגם EW-7438RP של חברת אדימקס (170 שקל). מדובר במגבר אלחוטי לרשת האינטרנט בבית, המאפשר בהתקנה פשוטה לקבל קליטה טובה יותר באזורים שונים בבית. חברת בלקין מציעה את ה-N300 DB המשמש גם להגברת כיסוי הרשת בבית (390 שקל ברשת איי דיגיטל). הרפיטר מתחבר לרשת החשמל ומספק את הגדלת הכיסוי.

■ חיבור מהיר: תוכנה שימושית שקיימת היום בנתבים רבים היא ה-WPS (ראשי תיבות של WiFi Protected Setup). התוכנה הזו פונה לצרכנים שלא רוצים להסתבך בהכנסת סיסמאות או הגדרות שונות למכשירים הניידים שלהם בעת חיבור לרשת. לחיצה על כפתור ה-WPS פותח את הרשת למספר דקות, כך שניתן להתחבר אליה ללא סיסמה, אבל גם מאפשרת לגורמים לא רצויים לחדור אליה.

השימוש הזה נוח בעיקר שרוצים לחבר אביזרים שונים, כמו מגברי קליטה שלא כוללים מסך תצוגה, וחיבור ב-WPS הופך את התהליך לפשוט מאוד. כדאי להכיר את התוכנה הזו, הקיימת בנתבים רבים, אבל להשתמש בה רק כשאין ברירה.

הנתבים שמציעות חברות התשתית

נתבים

עוד כתבות

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

וול סטריט / צילום: Shutterstock

העליות בוול סטריט מתחזקות: גוגל קופצת ביות מ-9%

מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● עליות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

ביקור שר החוץ האמריקאי, אנתוני בלינקן, בישראל / צילום: אמיל סלמן-הארץ

דיווח: ארה"ב לא תטיל סנקציות על גדוד נצח יהודה

לפי ה-ABC, על היחידות ש"הפרו זכויות אדם" לא יוטלו סנקציות כמו אי העברת נשק אמריקני ● בשל ההפגנות הפרו-פלסטיניות: אוניברסיטת דרום קליפורניה הודיעה על ביטול טקס הפתיחה ● דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה ● כל העדכונים

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

נתב''ג. השהייה נוספת של הקווים לתל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

חברות התעופה שמאריכות את ביטולי הטיסות לישראל

רוב חברות התעופה חזרו לפעול בישראל לאחר שהפסיקו את הטיסות בעקבות המתקפה מאיראן, אך עדיין יש כאלה שמהססות ● שתי חברות תעופה האריכו היום את תוקף השהיית הטיסות לארץ

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חברת הייעוץ מקינזי / צילום: Shutterstock, T. Schneider

בגלל פרשת האופיואידים: מקינזי תחת חקירה פלילית בארה"ב

משרד המשפטים בארה"ב חוקר את העצות שנתנה מקינזי ליצרניות אוקסיקונטין ומוצרי אופיואידים אחרים

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?