גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האבסורד המקומם שגורם לתורים מיותרים ל-MRI

התוצאה: ישראל בתחתית הדירוג של מספר ‏MRI‏ ומכשירי אבחון נוספים לנפש, והמטופלים נאלצים להמתין שבועות ואף חודשים ארוכים ■‎‏ עוד פרק בפשיטת הרגל של הרפואה הציבורית בישראל

מכשיר MRI / צילום: שאטרסטוק
מכשיר MRI / צילום: שאטרסטוק

מי שנכנס ביום רביעי האחרון לבית החולים הממשלתי פוריה שליד טבריה, יכול היה לחשוב בטעות שהמרכז הרפואי הקטן קיבל לידיו מכשיר קסמים שמעטים כמוהו נראו בעולם, נס טכנולוגי פורץ דרך שיקפיץ את המקום היישר אל המאה הבאה.

"חתמתי על התקנה להוספת חמישה מכשירים כאלה בפריפריה בשעות האחרונות בתפקידי כשרת הבריאות", אמרה יעל גרמן (יש עתיד) בהודעה מלאת פאתוס שמסרה לאחר הטקס החגיגי, שבו השתתפה לחניכת המכשיר החדש בפוריה. גם סגן שר הבריאות, צחי הנגבי (ליכוד), הגיע לגזור את הסרט, ואילו יו"ר יש עתיד יאיר לפיד הסתפק בכמה מילים מרגשות בפייסבוק, שם תיאר כיצד הסיט מאות מיליונים מההתנחלויות לטובת אותה פריפריה ואותם מכשירים מופלאים. מהו מכשיר הקסמים, אתם שואלים, ואיזה הון עתק דרוש ודאי כדי לממן אותו?

תכירו את ה-MRI, מכשיר דימות המבוסס על תהודה מגנטית (ללא קרינה) שמאפשר אבחון מדויק לצוות הרפואי. המכשיר הזה הוא ללא ספק פריצת דרך לעומת מכשיר ה-CT המיושן, אלא שפריצת הדרך הזאת התרחשה כבר לפני עשרות שנים. ה-MRI נכנס לשימוש בעולם המערבי עוד בשנות ה-70 והפך עם הזמן לסטנדרטי מאוד, אולם רק הרגולטור בישראל ובפרט משרד האוצר מתעקש עדיין לראות בו לוקסוס רפואי. כך קורה שמספר מכשירי ה-MRI בישראל עומד על 19 בלבד, יחס של 3 מכשירים למיליון תושבים לעומת 14 מכשירים לפי ממוצע המדינות המפותחות או 46.9 ביפן.

צריך לומר כבר בהתחלה: זו לא עלות המכשיר שעומדת בפני ההצטיידות בו, שכן MRI עולה כיום 6 מיליון שקל בלבד. בתי החולים ומכוני הדימות, קטנים וגדולים כאחד, מוכנים לגייס את מקורות המימון בעצמם כדי לרכוש עוד מכשירים ולקצר את התורים, אבל גם אם ירכשו עוד מאה מכשירים כאלה הם יעמדו חסרי שימוש בניילונים כל זמן שמשרדי האוצר והבריאות לא יחתמו על מתן רישוי מיוחד. כן, קראתם נכון, גם בשנת 2015, גם אם הכסף לא מהווה מגבלה, צריך רישיון חתום ממדינת ישראל. רישיון כזה, בטח ניחשתם, ניתן במשורה אחת לכמה שנים. למעשה, עד כניסתו של ח"כ יעקב ליצמן למשרד הבריאות, היו בישראל 10 מכשירי MRI בלבד - מתוכם 8 במרכז הארץ.

זה לא רק ה-MRI, שהפך לסמל הריסון התקציבי. אפילו מכשיר ה-CT הפשוט והמיושן יותר דורש רישוי דומה. מתברר שהסיפור הזה חוזר על עצמו בנוגע לארבעה מכשירים נוספים: מאיץ קווי לביצוע הקרנות, מכשיר CT-PET (סריקה מיוחדת לאבחון גידולים סרטניים), מכשיר אנגיוגרפיה (הדמיית כלי דם) ומכשיר לצנתור ראש. כדי לסבר את האוזן, מספר מכשירי ה-CT בישראל עומד על 9.2 למיליון תושבים לעומת 24 מכשירים למיליון תושבים לפי הממוצע במדינות המפותחות.

מכשיר ה-CT-PET נחשב מצרך נדיר למדי במערכת הבריאות הישראלית, כאשר על פי נתוני משרד הבריאות שנמסרו ל"גלובס" ישנם 9 מכשירים כאלה בארץ בסך הכול: 2 בירושלים, 5 באזור המרכז, 1 בדרום ו-1 בצפון. מה עושים באמת תושבי הפריפריה שזקוקים לאבחון מיוחד של גידול סרטני? נוסעים לתל אביב, לפחות כל זמן שקופת החולים שלהם לא מערימה קשיים. זה כבר נעשה קשה יותר למי שזקוק להקרנות, שכן סדרת הטיפולים באמצעות המאיץ הקווי מחייבת ביקור תדיר במכון ההקרנות במשך פרק זמן לא מבוטל.

כל 4 הרישיונות למחוז הצפון, למשל, ניתנו לבית החולים רמב"ם בחיפה, כך שבתי החולים בצפת (זיו), נהריה, טבריה (פוריה) ועפולה (העמק) נותרו ללא מכון הקרנות.

"תושב קרית שמונה או טבריה שצריך לעבור הקרנות ברמב"ם או בשיבא צריך לעזוב את הבית לשבועיים-שלושה ולגור באכסניה אם אין לו סידור אחר", אומר ד"ר ארז און, מנהל ביה"ח פוריה. "אז יש כאלה שיכולים להרשות לעצמם את זה, אבל יש הרבה מאוד באזור שלנו שלא מסוגלים", הוא מוסיף.

לדבריו, "המחיר שמשלמים בגין מספר נמוך של מכשירי קרינה הוא שאנשים מחכים יותר מדי זמן בתור, למעשה כמה שבועות יותר ממה שצריך. זה איבוד זמן מיותר שעלול להיות לו גם מחיר רפואי". האם יש בכלל מקום להגבלת מספר הרישיונות למכשירים כאלה? "זה ויכוח ארוך מאוד שכל מדינה מתחבטת בה", אומר ד"ר און. "אני לא הייתי מבטל כליל את השיטה, אבל כן הייתי מסיר את המגבלה על מכשירים מסוימים. אי אפשר להגביל היום מכשירים כל כך שגרתיים כמו MRI ובטח CT. אם להגביל, אז רק במקרים מאוד ייחודיים".

ריסון יתר

מילת המפתח היא ריסון. משרד האוצר גאה בריסון ההוצאה הלאומית לבריאות בישראל שנותרה זהה לחלוטין לשיעור ההוצאה לפני 20 שנה: 7.5% מהתמ"ג. לצורך השוואה, באותה תקופה גדלה ההוצאה הממוצעת במדינות המפותחות מ-7.5% ל-9.4%. העיקרון של האוצר הוא עיקרון כלכלי פשוט שנוגע באופן ישיר גם לסוגיית רישוי מכשירים רפואיים: הגדלת ההיצע מגדילה את השימוש.

"גם אם נציב מכשיר MRI באמצע המדבר יגיע כבר הגמל שימצא דרך להשתמש בו", נוהגים לומר באגף התקציבים באוצר. במערכת הבריאות לא מתווכחים עם התיאוריה הזאת. "ככל שיהיו יותר מכשירי דימות יבוצעו יותר אבחונים וככל שהאמצעים איכותיים ומדויקים יותר כך גדלים הסיכויים למצוא יותר בעיות", אומר גורם במערכת.

המספרים, מה לעשות, לא משקרים. הנתונים שאנו חושפים כאן לראשונה מצביעים על כך שישנו מתאם של 100% בין הגידול במספר מכשירי ה-MRI לבין הגידול במספר הבדיקות שנעשו בפועל. כך, בשנת 2009 היו בישראל 10 מכשירי MRI ושיעור הבדיקות עמד על 15 לכל אלף נפשות. לעומת זאת, בשנת 2013 היו בישראל 18 מכשירי MRI ושיעור הבדיקות זינק ל-30 לכל אלף נפשות. גידול פחות חד אך עקבי מאוד נרשם במספר הבדיקות שנעשו באמצעות מכשיר ה-CT-PET.

הבעיה עם התיאוריה של האוצר, חוץ מהמרכיב האכזרי שלה כשזה נוגע לבריאות, היא בכל מה שקשור להגבלת רישיונות על מכשירים שאינם מיועדים לאבחון. הרי איזה רופא יקרין באמצעות מאיץ קווי במוחו של מטופל רק בגלל שהמכשיר זמין? "אתה צודק במאה אחוז, אבל זה לדבר אל הקיר", אומרת ד"ר אורית יעקובסון, מנכ"לית מכון מור ומי שנחשבת מועמדת בולטת לתפקיד המנכ"ל הבא של שירותי בריאות כללית. "בשום מקום בעולם לא צריך לקבל אישור מהמדינה בשביל להפעיל מכשיר CT. אתה יודע כמה זמן אני מחכה כדי לקבל אישור לעוד מכשיר MRI שממילא המכון יממן בעצמו? יש לי מכתבים עוד מהתקופה של ליצמן ורוני גמזו (לשעבר מנכ"ל משרד הבריאות) שמבטיחים לי שהאישור בדרך, והוא עדיין לא הגיע", היא אומרת.

לדבריה, הבעיה היא לא רק במגבלה שמטיל הרגולטור על מספר המכשירים, אלא גם על המיקום והניידות שלהם: "אתה יודע איזו רגולציה מטומטמת הייתי צריכה לעבור בשביל להעביר סיטי ממקום אחד למקום שני? ולמה שתושב רמת הגולן יצטרך לרוץ לרמב"ם לעשות MRI, תסביר לי! אז ליצמן בזמנו אמר לי בסדר, תעלי עם הניידות למעלה - עליתי עם הניידות למעלה. ניידת עם מכשיר MRI עליה. ככה כל יום אומרים לי איפה לעמוד עם הני ידת. בשביל מה הטמטום הזה? הרי אם היתי יכולה להתנהל בצורה עסקית נכונה, הייתי מעלה את הניידת ליומיים ברמת הגולן כי יש לי שם תור של 3 שבועות, אבל מבחינת משרד הבריאות אני צריכה להשאיר את הניידת במקום אחר גם אם היא תעמוד ריקה".

יעקובסון, חסידה של רפואה בקהילה, מבקרת גם את ההעדפה של משרד הבריאות בהקצאת הרישיונות למכשירים לטובת בתי החולים: "95% מבדיקות ה-MRI שנעשות בבתי חולים הן במטופלים שהגיעו עם טופס 17 מקופת החולים, ולא במאושפזים. המשמעות היא שאת רוב המכשירים צריך היה להפנות למרפאות בקהילה. זה לא בזבוז מה שקורה היום? זה לא אידיוטי? בבית חולים אתה משלם יותר על משמרות, תורנויות, כוננויות. אצלי הרופא יכל לשבת בבית בשישי-שבת, בזמנו החופשי, לפענח את הבדיקה ולהעביר את התוצאה בפקס. אז מילא שכל הזמן האוצר רוצה לרסן-לרסן-לרסן, אבל תנו לפחות קצת גמישות".

"פועלים לפי הצרכים"

הצורך בקבלת רישיון עבור כל אחד מהמכשירים הרפואיים ה"מיוחדים", כפי שמגדירים אותם במשרד הבריאות, מעוגן בתקנות בריאות העם משנת 1994. העובדה שחלפו מאז יותר מ-20 שנה לא ערערה את הביטחון של אנשי המשרד בצורך הזה, והעמדה שלהם נשמעת מפתיעה על רקע הסברה כי משרד האוצר הוא הגורם היחיד שמעוניין במדיניות ריסון כזאת.

"בעת החלטה על מתן אישור לרכישה ולהפעלה של אחד מהמכשירים, נדרש משרד הבריאות להתחשב באמות המידה הבאות: ההשפעה של השינוי הצפוי בתדירות הטיפולים או הבדיקות על בריאות הציבור; שיעור המכשירים המיוחדים לנפש באוכלוסייה או פריסתם בארץ; נגישות הציבור למכשירים; והוצאות ההפעלה השוטפות והשלכתן על כלל ההוצאה הציבורית לבריאות", מסבירים במשרד - זאת בתוך ניתוק מהרקע העובדתי ולפיו שיעור המכשירים בישראל נחשב אחד הנמוכים ביותר בעולם המערבי.

על הביקורת בדבר חוסר הנגישות של תושבי הפריפריה למכשירי הקרנה אומרים במשרד: "המשרד פעל לאורך השנים להגדלת מספר המכשירים עפ"י הצרכים הרפואיים ובתוך שמירה על איכות טיפול מקסימלית לחולים. נושא זה מורכב ביותר והיו מספר ועדות מומחים (מהארץ ומהעולם) אשר ייעצו למשרד הבריאות בסוגיה זו בהיבטי סוגי הטיפולים, כ"א הנדרש והכשרתו, אבטחת איכות ועוד.

"ככלל, המגמה היא לרכז את הטיפול בכמה מרכזי על, אשר יכולים להכיל את כלל הטכנולוגיות הנדרשות ברדיותרפיה כדי לתת לחולה את הטיפול האופטימלי בתוך מינימום פגיעה באיברים נוספים (דבר הדורש מגוון יכולות מקצועיות ומכשור שונה)".

בזמן שהדרג המקצועי במשרד נשמע משוכנע בדבריו, הנה מה שאומר מי שהחזיק עד לפני שנתיים את תיק הבריאות, ח"כ יעקב ליצמן: "אנחנו חיים במדינה מודרנית ואין עוד מקום להגבלה כזו של רישיונות. אם ניכנס לקואליציה הבאה אני מקווה לחזור למשרד הבריאות ואפעל לבטל את הדרישה הזו לרישיונות".

ממשרד האוצר נמסר בתגובה: "משרדי הבריאות והאוצר מקצים מכשירים רפואיים מיוחדים (מאיצים קוויים, MRI ו-CT) לבתי החולים במדינת ישראל, בתוך בחינת כלל ההשלכות הרפואיות והכלכליות. במטרה לתת מענה לצורך הרפואי ההולך וגובר למכשירי MRI, נוספו למערכת הבריאות יותר מ-10 מכשירי MRI בין השנים 2008-2012. לפני כחודשיים אישרה הכנסת את בקשת משרדי הבריאות והאוצר להוסיף 9 מכשירים נוספים בשנים 2008-2014, כך שברשותו של כל בית חולים ציבורי בישראל יהיה מכשיר MRI. בנוסף, אישרה הכנסת גם רכישת מכשיר PET-CT בצפון הארץ".

שיעור מכשירי CT ו-MRI

CT- שיעור בדיקות

סהכ בדיקות אנגיוגרפיה

מספר המכשירים ברישיון בישראל

עוד כתבות

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

הדולר מתחזק בחדות מול השקל

הדולר בשיא של חמישה חודשים אל מול השקל. מהן הסיבות?

השקל נחלש בחדות הן מול הדולר והן מול האירו ● הכלכלנים הבכירים מסבירים כי מעבר למתיחות הגיאופוליטית מול איראן ולצד ההסלמה בצפון, גם גורמים בינלאומיים תורמים להיחלשות המטבע המקומי

חשיפת הבעלים האמיתיים של חברה בע''מ בזמן גירושים / צילום: Shutterstock

העביר מניות לאחיו ללא תמורה, הגרושה תבעה מחצית. מה קבע ביהמ"ש?

האם מניות החברה שבבעלותו, שהעביר הבעל לאחיו במהלך הנישואים, נעשתה בתום-לב - או שמא מדובר בהעברה פיקטיבית לצורך הברחת החברה מאיזון המשאבים שנערך בין הבעל לאישה בעת הגירושים? בשאלה זאת דן בית המשפט לענייני משפחה בקריות במשך 12 שנה ● מה נפסק בסופו של דבר?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?