גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

נילסן רוכשת את eXelate הישראלית בכ-200 מ' ד'

אקסלייט אוספת מידע אנונימי על כ-5 מיליארד משתמשים בכל חודש ומוכרת אותו למפרסמים ■ מתחילת 2015 נרשמו אקזיטים של חברות ישראליות ב-1.94 מיליארד דולר - האם 2015 תהיה שנת שיא בהיי-טק הישראלי?

מאיר זוהר / צילום: תמר מצפי
מאיר זוהר / צילום: תמר מצפי

חברת נילסן העולמית השלימה את רכישתה של חברת eXelate הישראלית, שמפעילה פלטפורמה שמאפשרת חיפוש וניתוח מידע מפרסמים בדיגיטל. שתי החברות שיתפו פעולה קודם לכן, ונילסן עשתה שימוש בטכנולוגיה של eXelate. תנאי העסקה לא פורסמו, אך על-פי הערכות מדובר בהיקף של כ-200 מיליון דולר במזומן.

לדברי סטיב האסקר, הנשיא הגלובלי של נילסן, "הוספת הפתרונות של אקסלייט למשפחת המוצרים של נילסן מעצימה את יכולתנו לסייע למשווקים לשפר את היעילות של הקמפיינים הפרסומיים שלהם, ולעזור לחברות מדיה לשפר משמעותית את מכירת התוכן שלהם".

מארק זגורסקי, מנכ"ל אקסלייט, התייחס גם הוא לעסקה ואמר כי "החזון שלנו הוא להזין את כל תעשיית השיווק הדיגיטלי במידע ותובנות שישפרו משמעותית מכירה וקנייה של פרסום. אנחנו נרגשים מההזדמנות להאיץ את צמיחת החברה על-ידי מעבר לשלב הבא יחד עם חברת נילסן, שותפינו מזה זמן רב".

בריאן ווסט, סמנכ"ל התפעול של נילסן, הבהיר כי הרכישה לא תשפיע על כך. "נושא השמירה על הפרטיות נמצא גבוה בסדר העדיפויות שלנו ושל אקסלייט. נמשיך לעבוד בשיתוף-פעולה הדוק עם הצוות של אקסלייט, כדי להמשיך לבנות הגנות לפרטיות הגולשים גם למוצרים והפתרונות האחרים של נילסן".

מידע התנהגותי של גולשים

אקסלייט הוקמה ב-2007 על-ידי מאיר (אירי) זוהר, לשעבר מנכ"ל החברה וכיום חבר בדירקטוריון ויועץ לחברה, ואלעד אפרים, שעדיין נמצא בחברה ומכהן כסמנכ"ל הטכנולוגיה (CTO) של החברה.

זוהר עזב את כיסא המנכ"ל בדצמבר 2010, לאחר שהחליט שהוא רוצה לעזוב את ניו-יורק ולחזור לישראל וכיזם סדרתי (הקים בעבר את חברת Oridian שנרכשה על-ידי Ybrant, שם פגש את אלעד אפרים) להקים סטארט-אפ נוסף.

זוהר הקים ב-2012 סטארט-אפ בשם freshub, שמאפשר להזמין מוצרי צריכה בקלות ממכשירי מובייל בצורה כזו שניתן לנפנף במוצר מסוים מול הטאבלט והוא מתווסף לעגלת הקניות המקוונת. את מקומו של זוהר תפס מארק זגורסקי, שעבד כסמנכ"ל בכיר בחברה ב-3 שנים שקדמו למינוי.

חברת אקסלייט פיתחה בורסה למסחר במידע התנהגותי על גולשים אנונימיים, ובכך היא מקשרת מצד אחד בין בעלי המידע - לרוב אתרי תוכן - לבין המפרסמים, שזקוקים למידע כדי להתאים בזמן אמת פרסום רלבנטי, ממוקד ואפקטיבי יותר.

הטכנולוגיה של אקסלייט מאפשרת ניתוח ומינוף של מידע שנאסף באופן אנונימי על גולשים כדי לקדם החלטות קנייה באופן אופטימלי יותר עבור מפרסמים ומשרדי פרסום. כך, החברה אוספת, מנתחת ומפיצה מידע שכולל נתונים דמוגרפיים, תחומי עניין וכוחות קנייה שמתקבל מ-200 ספקי מידע שעוקבים אחר התנהגות הגולשים אונליין ואוף ליין. מדובר על מידע אודות למעלה מ-5 מיליארד משתמשים בחודש.

אקסלייט גייסה עד היום 32 מיליון דולר ומעסיקה כ-100 עובדים במשרדיה בניו-יורק, תל-אביב, שיקגו, סן פרנסיסקו, לונדון ופריז.

רכישה שנייה לנילסן בישראל

חברת נילסן, שנסחרת בבורסה של ניו-יורק לפי שווי של 16.6 מיליארד דולר, מוכרת בעולם בעיקר בתחום מחקרי השוק וכמי שאחראית למדידת הרייטינג בטלוויזיה האמריקאית, אך היא נחשבת לשחקנית חזקה גם בעולמות האונליין.

מדובר ברכישה השנייה של נילסן בישראל, לאחר שרכשה בעבר את חברת Buzzmetrics תמורת כ-100 מיליון דולר והקימה כאן מרכז פיתוח שנסגר לפני מספר שנים.

החברה שותפה בחממה טכנולוגית של המדען הראשי בקיסריה וכן שותפה בקרן ההשקעות Pereg Ventures, שבה שותפים שני משקיעים ישראלים. פרג מתכננת להשקיע גם בסטארט-אפים מקומיים.

המשקיעה המרכזית: כרמל ונצ'רס

המשקיעה הבולטת בחברה וזו שליוותה אותה מצמוד מהגיוס הראשון היא הקרן הישראלית כרמל ונצ'רס, שעל-פי הערכות מחזיקה בכ-25% מהחברה וצפויה ליהנות מהחזר של יותר מפי שלושה על ההשקעה.

שלמה דוברת, המשקיע, חבר הדירקטוריון מטעם כרמל ומי שליווה את החברה מקרוב בימיה הראשונים, מסביר מה הוביל לאקזיט הנוכחי. "נבנה פה מוצר שהוא ביג דאטה במובן הקלאסי, בורסת פרסום שעובדת עם הרבה פיסות של מידע ופועלת בשיתוף פעולה עם חברות כמו גוגל, יאהו ואחרות", הוא מציין.

לדבריו, הצעד העיקרי אולי שהוביל לעניין גובר באחרונה ב-eXelate קרה בדיוק לפני שנה, כשאורקל רכשה את BlueKai, המתחרה הגדולה של הסטארט-אפ הישראלי, בסכום של 350-400 מיליון דולר. זה היה ברור שאחרי העסקה של אורקל, יגיעו מתעניינים להתעניין באקסלייט, שנשארה החברה הפרטית היחידה בתחום שלה".

באשר למכירה, דוברת מציין כי "היה הליך תחרותי בין מספר רוכשים פוטנציאליים, כשהמחיר המוצע היה אחד השיקולים החשובים באופן טבעי אבל לא רק. העובדה שהיו יחסים טובים בין אקסלייט לבין נילסן והיכרות עמוקה בין הצדדים, עזרה לסגור את העסקה. מבחינה כלכלית, נילסן היו אגרסיביים ביותר".

מבחינת כרמל ודוברת עצמו, מדובר בשבוע מוצלח למדי, שבו נסגרו שתי עסקאות משמעותיות - גם זו של אקסלייט, שנחתמה ונסגרה; וגם זו של חברת רד בנד, שנחתמה לפני כחודש אך רק השבוע נסגרה סופית לפי סכום של 200 מיליון דולר לחברת Harman.

לאחרונה גייסה כרמל קרן רביעית בהיקף של 194 מיליון דולר, כשבין המשקיעים אפשר למצוא את ענקית החיפוש הסינית באידו. בנוסף, בפורטפוליו של כרמל נמצאות שתי חברות ישראליות - איירון סורס ואאוטבריין - שעשויות לצאת השנה או לכל המאוחר בשנה הבאה להנפקה בשווי של מעל למיליארד דולר.

exelate

משקיעים נוספים באקסלייט

קרן Menlo Ventures השקיעה גם היא בחברה. הקרן מוכרת בזכות השקעות קודמות בחברות ישראליות, בהן Check, שנמכרה אשתקד ב-360 מיליון דולר ל-Intuit; חברת AeroScout, שנמכרה ב-2012 ב-240 מיליון דולר ל-Stanley Black & Decker. לפי מאגר IVC השקיעה הקרן גם בחברות כמו Glide, Takipi ו-Vidyo.

קרן נוספת היא Trident Capital, שהשקיעה בעבר גם בחברת PeriGen הישראלית. משקיעה נוספת, וזו שהובילה את סבב הגיוס האחרון של החברה בספטמבר 2012 בהיקף של 12 מיליון דולר היא קרן הפרייבט אקוויטי האמריקנית NewSpring Capital.

השוק: שנת שיא בהיי-טק הישראלי?

עסקת המכירה של אקסלייט היא עוד פרק בהצלחה המסחררת של הסטארט-אפ ניישן מאז תחילת השנה.

לפי מאגר IVC ובדיקת "גלובס", מאז תחילת 2015 נרשמו אקזיטים של חברות ישראלים בהיקף של 1.94 מיליארד דולר. מדובר בהישג מכובד למדי, לאור העובדה שב-2014 כולה נרשמו אקזיטים בהיקף של כ-3.4 מיליארד דולר.

אם ניקח בחשבון שצפויה השנה לפחות הנפקה אחת של חברת אינטרנט ישראלית גדולה בדמות אאוטבריין או איירון סורס ובהיקף של כמיליארד דולר, ייתכן מאוד ש-2015 תירשם כשנת שיא בהיי-טק הישראלי.

עוד כתבות

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

מחנה פליטים ברפיח, רצועת עזה / צילום: ap, Fatima Shbair

לקראת כניסה לרפיח: מדוע מדובר במוקד משמעותי עבור חמאס?

מה מאפיין את רפיח, מה המשמעות של העיר עבור חמאס, ואיך ארגון הטרור ממשיך לתפקד כלכלית בימי המלחמה? ● גלובס עושה סדר

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

עסקאות השבוע / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

בכמה נמכרה דירה לפינוי בינוי ברמת גן?

דירה בת שישה חדרים בבניין ישן משנות ה־60, המתפרשת על פני שטח של 158 מ"ר ובעלת שני מפלסים, נמכרה תמורת 2.9 מיליון שקל ● המתווך בעסקה: "לנכס יש פוטנציאל השבחה גדול"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

השבוע בשווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הענקית שקפצה וזו שהתרסקה - ועוד כתבות על מצב השווקים

מטא איכזבה את המשקיעים ● נטפליקס צנחה אחרי תוצאות חיוביות, טסלה פרסמה דוח מאכזב אבל המניה שלה קפצה. למה? ● קבוצת רד בינת מסיימת עידן ועוד כתבות על המצב בשווקים

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Associated Press, Tsering Topgyal

גוגל את היכתה את הציפיות ותחלק לראשונה דיבידנד; המניה מזנקת ב-13% במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו הרבה מעל הציפיות, 80 מיליארד דולר לעומת צפי של 78.6 מיליארד ● הרווח היה 1.89 דולר למניה, ב-20% מעל הצפי ● החברה תחלק לראשונה בתולדותיה דיבידנד ותבצע רכישה חוזרת של מניות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

תחנת אוטובוס. מדלגים על תחנות או כלל לא מגיעים / צילום: איל יצהר

על חשבון הנוסעים: השיטה המעוותת שמקפיצה את רווחי חברות התחבורה

הסבסוד הממשלתי של נסיעות אוטובוסים גדל עם השנים, אך בשטח לא תמיד מורגש שיפור בשירות ● אחת הסיבות המרכזיות טמונה בבחירת המפעילות במכרזים לפי פרמטר של מחיר ● כעת, נוכח "המרוץ לתחתית" שמדרדר את איכות התחבורה הציבורית, גוברת הדרישה לשינוי המנגנון

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?