גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מתכננים רילוקיישן? אלה מקומות העבודה הטובים ביותר

באתר "ביזנס אינסיידר" ערכו רשימה של מקומות העבודה הטובים ביותר לעבוד בהם בארה"ב ■ את שני המקומות הראשונים ברשימה כבשו פייסבוק וגוגל ■ אפל מדורגת רק במקום ה-23

מארק צוקרברג פייסבוק / צילום: בלומברג
מארק צוקרברג פייסבוק / צילום: בלומברג

באתר "ביזנס אינסיידר" ערכו רשימה של מקומות העבודה הטובים ביותר לעבוד בהם. הרשימה מבוססת על נתונים מאתר התעסוקה PayScale וכוללת בעיקר חברות טכנולוגיה והיי-טק שבהן העובדים דיווחו על שביעות הרצון הגבוהה ביותר בכל הנוגע לסביבת העבודה, רמת הלחץ, השכר והסיפוק האישי.

את שני המקומות הראשונים ברשימה כבשו פייסבוק וגוגל, כאשר חברת הביוטק Celgene, שזכתה למקום הראשון בשנה שעברה, דורגה השנה רק במקום ה-6.

להלן חלק מהרשימה:

מרק - (Merck) מדורגת במקום ה-50 ברשימה. המטה של ענקית התרופות נמצא בניו-ג'רזי והיא מעסיקה כ-70 אלף עובדים בכל רחבי העולם, שנהנים מהטבות שונות כגון חופשות בחינם, גני ילדים ומעונות לילדי העובדים. השכר השנתי החציוני של העובדים בחברה עם ותק של 5 שנים עומד על 103 אלף דולר. כ-67% מהעובדים דיווחו על סיפוק גבוה בעבודה.

Union Pacific - השכר החציוני בחברת הרכבות לאחר 5 שנות ותק מגיע לכ-82 אלף דולר. 86% מהעובדים בחברה דיווחו על סיפוק אישי גבוה מאוד.

Motorola Solutions - החברה מאפשרת לכמעט 60% מ-21 אלף העובדים שלה לעבוד מהבית ומעניקה להם גמישות רבה. השכר השנתי החציוני לו זוכים העובדים לאחר 5 שנות ותק עומד על 100 אלף דולר וכ-73% מהעובדים דיווחו כי הם מרוצים מאוד מעבודתם.

eBay - ענקית המסחר המקוון מאפשרת ל-44% מהעובדים שלה לעבוד מהבית, כאשר השכר החציוני שלהם נאמד בכ-118 אלף דולר בשנה.

FirstEnergy - חברת האנרגיה ממוקמת באקרון, אוהיו, והיא מציעה לעובדים שכר חציוני של כ-84 אלף דולר בשנה לאחר 5 שנות ותק וזאת לצד הטבות שונות כגון סיוע פיננסי וסיבסוד החינוך של ילדי העובדים.

Boeing - חברת התעופה מעסיקה כ-165 אלף עובדים ומציעה להם שכר שנתי חציוני של כ-91,500 דולר לאחר 5 שנים. 75% מהעובדים הביעו סיפוק רב ממקום העבודה שלהם.

Gilead Sciences - חברת הביוטק ממוקמת בפוסטר סיטי בקליפורניה ומדורגת במקום ה-36 ברשימה. החברה מעסיקה יותר מ-7,000 עובדים ומעניקה להם שכר חציוני שנתי של 113 אלף דולר לאחר 5 שנות ותק. 81% מהעובדים הביעו סיפוק אישי גבוה.

אפל - ענקית הטכנולוגיה מדורגת רק במקום ה-23 השנה ומציעה ל-92 אלף העובדים שלה שכר שנתי חציוני בגובה של כ-118 אלף דולר. 74% מהעובדים הביעו סיפוק גבוה מהעבודה שלהם.

Microsoft - מדורגת במקום ה-14 ברשימה ומציעה לעובדיה שכר שנתי חציוני בגובה 123 אלף דולר לאחר 5 שנות ותק.

Celgene - בשנתיים האחרונות חברת הביוטק הזו כבשה את המקום הראשון ברשימה אך כעת מדורגת רק במקום ה-6. היא מעסיקה כ-4,500 עובדים וממוקמת בניו ג'רזי. החברה מציעה לעובדים מנוסים שכר שנתי חציוני של 105 אלף דולר "בלבד" כאשר 88% מהעובדים דיווחו כי הם מרוצים מאוד מהעבודה שלהם.

גוגל - ממקומת במקום השני ברשימה. היא מציעה ל-53 אלף העובדים שלה שלל הטבות וסביבת עבודה ייחודית הכוללת בין היתר ארוחות חינם מגוונות, פינות חשיבה, שירותי כביסה ומכוני כושר. ענקית התוכנה מציעה לעובדים עם 5 שנות ותק שכר שנתי חציוני של 133 אלף דולר.

פייסבוק - הרשת החחברתית כבשה את המקום הראשון ברשימת העבודות הטובות ביותר בארה"ב. בדומה לגוגל, היא מציעה לעובדים שלה הטבות רבות וסביבית עבודה צעירה. זאת לצד שכר שנתי חציוני של 135 אלף דולר לעובדים עפ 5 שנות ותק.

חברות נוספות המופיעות ברשימה של "ביזנס אינסיידר" כוללות את פייזר, ג'ונסון אנד ג'ונסון, סיסקו ושברון.

עוד כתבות

אלי כהן, מנכ''ל אוניברסיטת קריית שמונה והגליל בהקמה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל אוניברסיטת תל חי: "הכפלנו את המספר הבוגרים שנשארים בצפון, אבל היעדר התעסוקה מקשה"

"הגורם המרכזי שמקשה על הבוגרים שלנו להישאר הוא התעסוקה", כך אמר מנכ"ל האקדמית תל חי, אלי כהן, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוא ציין כי "יש אוניברסיטאות בחיפה, אבל חיפה זה לא באמת הצפון מבחינתנו, זה לא המטרופולין שלנו"

חברות הביטוח מוזילות את הביטוח המקיף לרכב / צילום: Shutterstock

מחירי הביטוח לרכב הוזלו בעיקר בדגמים הללו. האם הם יירדו עוד?

שבוע לדד–ליין של רשות שוק ההון, מרבית החברות צפויות להגיש תעריפים מוזלים על פי דרישתו — אחרת ייאסר עליהן לשווק פוליסות חדשות ● גורם בענף: "מרבית החברות הפנימו את המסר" ● על פי בדיקת גלובס, בשנה האחרונה ירדו מחירי הביטוח המקיף לרכב ב–17%

מטוס Ryanair / צילום: ryanair

החל מ-120 דולר: החברות שהסתערו על הקו הרווחי של החברה שנטשה את ישראל

בקיץ הקרוב היצע הטיסות לאיטליה יגדל בזכות תחרות גוברת של חברות התעופה על היעדים ● החברות זיהו את הפוטנציאל, בין היתר בזכות היעדרה של ריינאייר, והחלו בהשתלטות על הקווים ליעדים שהפעילה בעבר ● וגם: חברת הלואו קוסט שתגביר את התחרות בטיסות לגרמניה

שי באב''ד, נשיא ומנכ''ל קבוצת שטראוס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל שטראוס: "מרב ההשקעות שנעשה בעשור הקרוב יהיו בישראל"

"השקעה בפריפריה היא העתיד התזונתי והביטחוני של מדינת ישראל", אמר מנכ"ל שטראוס שי באב"ד בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● על רפורמת החלב אמר: "ראוי ונכון היה שהממשלה תעשה רפורמה להפחתת יוקר המחיה, מבלי להוריד את הרגליים שעליהן כולנו עומדים" ● והאם הוא מתכנן לחזור למגזר הציבורי?

אלונה בר און, מו''ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

אלונה בר און, מו"ל גלובס: "עיתונות כלכלית מביאה נתונים ולא דעות פוליטיות"

"אנחנו מנסים לעשות עיתונות אחרת", כך אמרה הבוקר אלונה בר און, מו"ל גלובס, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס ● עוד הוסיפה בר און, כי "המטרה שלנו היא לספק לאזרחים מידע מהימן ומדויק לו הם זקוקים לצורך תפקודם בחברה החופשית"

פלג דוידוביץ, מנכ''ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

פלג דוידוביץ': "הנתונים צריכים להיות קריאת השכמה – הצפון הוא המרכז החדש"

"הנדל"ן בישראל עובד בשיטת הכלים השלובים, פריפריאלית, גאוגרפית, אורבנית - כל התהליכים מתחילים מהמרכז, וכשהוא מתייקר, הולכים צפונה ודרומה" - כך אמר פלג דוידוביץ', מנכ"ל פרופדו, בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס

אשקלון. ''אנשים רוצים איכות חיים טובה'' / צילום: Shutterstock

הבטיחו לישראלים שהנטו שלהם יגדל אם יעברו לפריפריה, אז למה הם לא באים

בנק ישראל פרסם לאחרונה מחקר שהראה כי הטבות המס שניתנו לפריפריה עלו למדינה מאות אלפי שקלים לכל תושב, ולא שינו דרמטית את מאזן ההגירה ● החוקרת עדי פינקלשטיין: "ההטבות האלה לא מספיקות כדי למשוך אנשים ליישובים החלשים באמת"

ביל גייטס, וורן באפט, ביל אקמן, קתי ווד / צילום: ap, Brendan McDermid, Richard Brian,  Andres Kudack, Nati Harnik,

משקיעי העל חושפים את ההשקעות שלהם, לפחות על מניה אחת הם חלוקים

וורן באפט ודיויד טפר מכרו את אמזון, וביל אקמן כהרגלו חושב אחרת ● מגמות סותרות נרשמו גם במניות אלפאבית, אך על מטא נרשמה הסכמה גורפת ● קת'י ווד לא מפסיקה להאמין בקריפטו ● ומי שוב רוכש מניות של עיתון?

כנס שמים את הצפון במרכז

שמים את הצפון במרכז: איך אפשר לשקם את הכלכלה?

הכנס, שמתקיים זו השנה השלישית בשיתוף בנק לאומי ושטראוס, עוסק בנושא כלכלת הצפון: תעשייה, עסקים מקומיים, בנייה ותשתיות ● בכירים ברגולציה ובשוק לצד נציגי הקהילות המקומיות דנים בפתרונות האפשריים

קופות החולים / צילומים: איל יצהר, דוברות לאומית. עיבוד: טלי בוגדנובסקי

אילו קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד?

דוח חדש של משרד הבריאות חושף: מיהן קופות החולים המובילות בתחום בריאות הנפש והתפתחות הילד? ● בנוסף חושף הדוח שינוי דרמטי ברמת האלימות כלפי הצוותים הרפואיים

אייזק דבח, מנכ''ל דלתא ובעל השליטה / צילום: רמי שלוש

אייזיק דבח: "הדבר היחיד שמכעיס אותי זה שהבורסה כאן מזנקת ומניית דלתא לא"

יום לאחר צניחה של 16% במניית החברה הבת, בעלי דלתא גליל מתקשה להבין את תגובת השוק: "אנשים קנו קצת פחות פיג'מות, אבל זו חברה נהדרת" ● למרות עלייה במכירות, הרווח הנקי של דלתא נשחק, בשל הפרשה לרפורמת המכסים של טראמפ: "מעבירים הרבה ייצור למצרים"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה, NVIDIA, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

הבכיר הישראלי באנבידיה: "לא רק שיש בצפון טאלנט, יש פה טאלנט לא מנוצל"

עלי איוב, סגן נשיא להנדסת תוכנה באנבידיה, התייחס בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס להתרחבות של אנבידיה בצפון, איך מגייסים עובדים באזור, וגם להשפעה של AI על שוק ההייטק ● "הצפון בעיני אנבידיה זה מקום עם הון אנושי מעולה ומקום לצמיחה, וזה לא במקרה הבחירה בקריית טבעון"

רוב סיטורן / צילום: Reuters, REUTERS

מנהל קרן גידור טוען: אלה שני השווקים שיצמחו יותר מוול סטריט

מנהל אחת מקרנות הגידור המוכרות בוול סטריט טען שהשוק האמריקאי נסחר בפרמיה מוגזמת, חשף שהוא מהמר נגדו וגם - מי שני השווקים שיצמחו להערכתו?

יעקב אטרקצ'י, מנכ''ל ובעלים אאורה, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: שלומי יוסף

יעקב אטרקצ'י: "הנגיד צריך להוריד ריבית, עודף שמרנות זו פחדנות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הציג מנכ"ל ובעלי אאורה, יעקב אטרקצ'י, אופטימיות לגבי הבנייה בפריפריה וטען כי הביקושים מחוץ לגוש דן נותרו חזקים • לדבריו, "95% מהציבור לא יכול לקנות דירה בת"א", ולכן העתיד נמצא בצפון ובדרום • לצד זאת הוא מתח ביקורת חריפה על נגיד בנק ישראל: "במצב של צמיחה ואינפלציה מרוסנת – הוא עושה מעט מדי ומאוחר מדי"

ליאת שוב, ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

ראש החטיבה העסקית בבנק לאומי: "הצפון יכול להפוך למוקד צמיחה מרכזי"

ליאת שוב הדגישה בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס כי "כדי להפוך את הצפון למנוע צמיחה אמיתי של המשק, נדרשת עבודה משותפת של כלל הגורמים – הממשלה, המגזר העסקי, המגזר הפיננסי והרשויות המקומיות"

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

עליות בוול סטריט; הישראלית שמזנקת, וזו שנופלת ב-40%

נאסד"ק עולה ב-0.5% ● אנבידיה תספק למטא מיליוני יחידות עיבוד גרפי ● המתיחות בין ארה"ב לאירן: מחירי הנפט מזנקים, הדולר מתחזק מול סל המטבעות ● מניית גלובל אי מזנקת בעקבות הדוחות, סולאראדג' נופלת ● פרוטוקול הפד: חברי הפד היו חלוקים לגבי המשך מדיניות הריבית, ייתכן שהן ימשיכו בהמשך השנה אם האינפלציה תתנהג בהתאם לציפיות

הקונסול הכללי בניו יורק, אופיר אקוניס בנימיני וגואטה, כאן ב', 11.02.26 / צילום: דוברות הכנסת

האם לאיראן יש טילים שמאיימים על ארה"ב?

הטווח המקסימלי של הטילים שבידי איראן רחוק מלהגיע לארה"ב, והוא יכול להגיע רק עד מזרח ודרום אירופה ● המשרוקית של גלובס

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון, בכנס שמים את הצפון במרכז / צילום: כדיה לוי

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון על מחירי הדיור: "כופר בזה שיש עליות"

בכנס שמים את הצפון במרכז של גלובס אמר יהודה מורגנשטרן כי ההסכם המתגבש עם קריית שמונה הוא חלק מתוכנית השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בצפון • עם זאת הוא התריע ש"אנחנו מאבדים את הצפון", וקרא להציב יעד ממשלתי ברור לאזור

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה חיובית בת"א; מניות הטכנולוגיה והביטחוניות בלטו לטובה

מדדי ת"א 35 עלה ב-0.8% ● חוקרי רשות ני"ע ביצעו חיפוש במשרדי ארית עקב חשד לעבירות מידע פנים; מניית החברה ירדה ● ג'י סיטי יורדת בכ-10% ● הראל: בהחלטות הבאות, הריביות בישראל, בארה"ב ובסין יישארו ללא שינוי ● סקר של בנק אוף אמריקה: מספר שיא של משקיעים סבור כי ההשקעות ב-AI מופרזות ● האזהרה של אילון מאסק וטים קוק: זה המשבר הבא, וזה הולך ומתקרב

פרידריך מרץ, קנצלר גרמניה / צילום: Reuters, Nicolas Economou

אובדן של 120 אלף משרות בשנה: התעשייה הגרמנית במשבר עמוק

לפי דוח של EY, התעשייה הגרמנית השילה 124 אלף משרות בשנה שעברה, בקצב מהיר פי שניים מזה שנרשם בשנה שלפניה ● מחירי האנרגיה בגרמניה זינקו פי שלושה לפחות עבור לקוחות עסקיים, בשל הפסקת הזרמת הגז הרוסי בצינור "נורד–סטרים", והעתיד אינו ידוע, למרות ניסיונות של הממשלה להבטיח סובסידיות בתחום