גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

סכסוך השכנים המכוער בצפון ת"א שיצא מכל פרופורציה

פרופ' אלכסנדר גרינשפון, משיאני השכר במגזר הציבורי, הציב בפנטהאוז שלו בצפון ת"א 6 אנטנות סלולריות ■ שכניו התנגדו, והסכסוך הגיע לכתובות נאצה וצואת כלבים בתיבת הדואר ■ כעת זה מגיע לתביעות הדדיות

פרופסור אלכסנדר גרינשפון / צילום: ערן יופי כהן
פרופסור אלכסנדר גרינשפון / צילום: ערן יופי כהן

ברוכים הבאים לרחוב ש"י עגנון 24, שכונת כוכב הצפון בתל-אביב. לא רחוק מהירקון, לא קרוב מדי לשדה דב, לא מגדלי אקירוב אבל גם לא בדיוק שיכון של עמידר. שום דבר באווירה השקטה והירוקה לא מסגיר את מלחמת העולם שמתחוללת כאן בשנתיים וחצי האחרונות.

הכול התחיל בקומה השמינית, בדירת הגג של פרופ' אלכסנדר גרינשפון וד"ר אלה גרשנזון-גרינשפון. הוא מנהל בית-החולים הפסיכיאטרי שער מנשה ובין שיאני השכר בשירות המדינה, היא בעלת מרפאה פרטית לרפואת שיניים.

באוקטובר 2012 חתמו השניים על הסכם עם חברת הסלולר הוט מובייל, שבמסגרתו הציבה החברה 6 אנטנות סלולריות בשטח המרפסת והגג מוסוות בתוך דודי שמש, יחידות כוח של מזגנים ועציצים, זאת תמורת 6,900 שקל בחודש לתקופה של 5 שנים - עם אופציה ל-5 שנים נוספות.

או אז, השכנים הנחמדים של בני הזוג גרינשפון חדלו ברגע מנחמדותם. למעשה, מה שנתפס כמלחמה אבודה במקרים דומים לאור החוקיות לכאורה של הסכמים כאלה, הסתיים אחרת לגמרי במעוז הנחמדות של צפון תל-אביב.

על-פי כתב התביעה שהגישו בני הזוג באמצעות עו"ד רון לוינטל נגד ארבעה משכניהם, במשך 14 חודשים הפכו השכנים את חייהם לגיהנום, עד שחברת הסלולר בכבודה ובעצמה ביטלה את ההסכם והסירה את האנטנות.

התביעה מתארת כיצד הארבעה הובילו לכאורה קמפיין מאורגן, שבמסגרתו ריססו השכנים כתובות נאצה בחדר האשפה ("גרינשפון כאן מקומך"), הכניסו צואה לתיבת הדואר של הזוג, חיבלו ברכבם הפרטי והוציאו דיבתם לכאורה בשורה של תכתובות דואר אלקטרוני ואפילו באתר אינטרנט מיוחד שהקימו נגדם.

אנטנות הוסוו בתוך דודי שמש ועציצים / צילום מהמצגת הוט מובייחל מתוך דוח שהוגש למשרד להגנת הסביבה

השכנים, כך על-פי התביעה, הפגינו מול מקומות העבודה של בני הזוג, כתבו מכתבים מכפישים לכאורה לשורה של גורמים כולל שרת הבריאות דאז יעל גרמן, מה שהביא באחד המקרים את מנכ"ל משרד הבריאות לזמן את פרופ' גרינשפון אליו לשיחה בעניין.

בחברת הוט מובייל נימקו את ביטול ההסכם עם בני הזוג גרינשפון בכך שלא העריכו את עוצמת ההתנגדות של השכנים, ועל כן תובעים בני הזוג את ארבעת השכנים שהובילו לכאורה את המאבק הזה בסכום של 500 אלף שקל - פיצוי בגין הוצאת דיבה ובעיקר בגין אובדן ההכנסה שהאנטנות אמורות היו להניב במשך 5 שנים.

השכנים בש"י עגנון 24, בטח כבר ניחשתם, לא פראיירים בלשון המעטה. הם הגישו תביעה שכנגד, שבה הם דורשים, שימו לב: נתח מההכנסות בגין כל אותם 14 חודשים שבהם הוצבו האנטנות.

העילה, תאמינו או לא, עשויה להישמע הגיונית: מתברר כי האנטנות הותקנו אמנם במרפסת הגג הפרטי של בני הזוג גרינשפון, אולם במסגרת הצבת האנטנות הותקן גם סיב אופטי שעבר בארון התקשורת, בארונות הסעף ובצינורות ההולכה של הבניין. להלן: רכוש משותף. ואם הרכוש המשותף הניב רווח - הרי שהרווח צריך להתחלק לכאורה בין כל השותפים לרכוש.

עוד טוענים השכנים, באמצעות עורכי הדין יורם מושקט ואוריין אשכולי-יהלום, כי בני הזוג גרינשפון התקינו מצלמה נסתרת בתוך מעלית הבניין, ובכך פגעו בפרטיות השכנים. למעשה, עורכי הדין מתחו במקרה הזה עד דק את הפרשנות המשפטית וטענו כי התקנת המצלמה מהווה הטרדה מינית לכל דבר.

בתביעה שכנגד נטען כי כתב התביעה של בני הזוג הוא בבחינת "תביעת הפחדה של בעלי אמצעים כלכליים עדיפים", וזאת לאחר שהציבו אנטנות בדירתם, "תוך חוסר אכפתיות מופגן, אדישות בוטה ומזלזלת כלפי דיירי הבניין, רדיפת-בצע חסרת אחריות ונטולת רגישות". על כל אלה תובעים השכנים 580 אלף שקל.

דודים על גג הבניין / צילום מהמצגת הוט מובייחל מתוך דוח שהוגש למשרד להגנת הסביבה

הסיפור הולך ומסתבך, אחרי שבני הזוג גרינשפון הגישו כתב הגנה "כנגד התביעה שכנגד". הם טוענים כי התביעה של השכנים היא בגדר תביעת-סרק שנועדה כל-כולה להציב מאזן אימה מול התביעה הלגיטימית שלהם, על מנת שייאלצו לוותר עליה. הם גם מעלים תמיהה כיצד מי שפעלו נגד האנטנות בטענה כי מדובר בסכנה בריאותית לילדיהם, מבקשים כעת לקחת חלק מהרווחים בגין אותן אנטנות ממש ומאותו "כסף מלוכלך".

עוד הם טוענים כי את המצלמה הנסתרת לא הם התקינו, אלא הוט. בירור של השכנים העלה כי הוט מתנערת מהתקנת המצלמה, וכי חוקרים פרטיים שהזמינו בני הזוג הם שהתקינו אותה, בעוד שהחברה סבורה כי היה על החוקרים להתקין ציוד מעקב רק בסביבת האנטנות והציוד הנלווה להן. אלא שהוט היא שמימנה עבור הזוג גרינשפון את החוקרים הפרטיים, וכך נותרת השאלה אם אין לראות גם בה אחראית.

בני הזוג גרינשפון טוענים עוד בכתב ההגנה כי האנטנות כלל לא הופעלו בכל אותם 14 חודשים - זאת אף שטענו אחרת גם בתביעתם, וגם במכתב ששלחו לחברת הוט מובייל (ראו הרחבה בהמשך).

עוד הם טוענים כי אין כל הוכחה מדעית לכך שהקרינה מאנטנות סלולר מזיקה.

מציץ מהעציץ

"גילינו את האנטנות האלה ממש במקרה, אחרי ששכנה מהבניין ממול טענה שהיא מזהה אנטנות על הגג מוסתרות בעציצים", סיפר אחד הדיירים בבניין. "בדיעבד נזכרנו בטכנאים שהתעסקו בארון התקשורת שטענו שהם 'קבלני משנה של בזק', או בפעם אחת שד"ר גרינשפון ביקשה מפתח לארון התקשורת בטענה שהיא מתקינה פקס בבית", הוא מוסיף. "עד לאותו רגע הבניין הזה, על כל 32 המשפחות שגרות בו, התנהל בשכנות טובה, כמו בקיבוץ. התחלנו ממש בטוב, פנינו אליהם בחברות וביקשנו שיסירו את האנטנות, אבל הם סירבו בטענה שהכול חוקי, ושום דבר לא יעצור אותם מלבד בית המשפט. כתבנו מכתבים, תלינו שלטים, הכול בצורה שקטה ומסודרת, 'חננות' מצפון תל-אביב".

אז איך בכל זאת הגיעה צואה אל תיבת הדואר של בני הזוג גרינשפון? "היו כמה חריגות מצד כמה שכנים", הוא מסביר. "אחד שהכניס צואה לתיבת הדואר, ואחר שריסס כתובות נאצה. אנחנו גינינו את זה במפורש וכתבנו על כך מיילים לכולם.

"בסך-הכול הובלנו מאבק לגיטימי מאוד, שכלל גם כמה הפגנות קטנות מול מקומות העבודה שלהם, ופרופ' גרינשפון הוא זה שניסה למנוע את זכות המחאה שלנו, בין היתר באמצעות אינספור תלונות למשטרה", הוא הוסיף.

לדבריו, "לא יכול להיות שהמדינה תאפשר למפעילי סלולר יד חופשית כזו להתקין אנטנות בדירות מגורים בשם התחרות. לא על חשבונינו".

אבל בני הזוג גרינשפון טוענים כי לא האנטנות הן שהטרידו את השכנים. לטענתם, אחת העילות למאבק שהתנהל נגדם הוא התנגדותם של בני הזוג לביצוע פרויקט תמ"א 38 בבניין - זאת בשל העובדה כי הפרויקט מחייב אותם לעזוב לפרק זמן ממושך את דירתם לאור הצורך לבנות על הגג דירות נוספות (השכנים הכחישו כוונה לבצע פרויקט כזה).

עוד נטען כי אחת הנתבעות ביקשה לרכוש דירה נוספת בבניין לצורך השקעה, וכי היא חששה שעצם קיומן של האנטנות יפחיתו את ערך הנדל"ן במקום.

השכנים מודים כי החשש לערך הנדל"ן היווה שיקול לגיטימי, אולם מבהירים כי היה זה שיקול משני ביחס לשיקול הבריאותי.

על טענת השכנים לפיה האנטנות הותקנו ללא היתר בנייה ואישור מפקח מטעם משרד התקשורת כמתחייב לכאורה, השיבו בני הזוג גרינשפון כי היתרים ואישורים כאלה נדרשים רק בהתקנת אנטנה על הגג ולא בשטח הדירה.

בשם הסודיות

המלחמה הקטנה ברחוב ש"י עגנון מספקת גם הצצה נדירה אל ההסכמים שנחתמים בין בעלי דירות לחברות הסלולר. כך, על-פי ההסכם בין הזוג גרינשפון לחברת הוט מובייל שצורף כנספח לתביעה של השניים נגד שכניהם, עולה כי הזוג מחויב לשמור על סודיות.

וכך נכתב בסעיף 19 להסכם: "המשכיר מתחייב לשמור בסודיות ולא למסור או להעביר לאף גורם אחר את כל הפרטים הנוגעים להסכם זה". במילים אחרות, לא רק שבעל הדירה אינו מחויב להודיע לשכניו על האנטנות שהתקין בדירתו - אלא שעל פניו נאסר עליו לעשות כן.

עוד עולה כי בני הזוג גרינשפון רשאים לפי ההסכם להשכיר חלק נוסף מהדירה לטובת ציוד סלולר וקשר של חברות נוספות. במקרה שבו חברה נוספת תבקש להשתמש בציוד הקיים, כך על-פי סעיף אחר, הוט מובייל תזכה להנחה של 30% בדמי השכירות. על-פי ההסכם, חברת הסלולר מתחייבת לשאת בעלות היחסית של צריכת החשמל, תשלום הארנונה וכל מס או היטל אחר.

לחברה מותר לסגת מההסכם בכפוף להודעה מוקמת בת 90 יום, ואילו בעלי הדירה אינם יכולים להשתחרר מההסכם כל עוד לא תמו 5 שנות ההסכם - אלא במקרה בו לא יצליחו למכור את הדירה בעקבות האנטנות המותקנות במקום. מילים כמו "שכנים" או "בית משותף" לא מופיעות בהסכם.

מרתקות לא פחות הן הטענות של הזוג גרינשפון נגד הוט מובייל. לאחר שהחברה הודיעה על ביטול ההסכם בין הצדדים, כתבו בני הזוג למנהל מחלקת הרכשה ורישוי בחברה: "לראייתנו, הצבת המתקן והפעלתו לוו באי-גילוי מידע ובמצגי-שווא מצד השוכרת לגבי אופי השימוש במושכר. למשל, במסגרת ההתקנה, צולם המתקן עם אמצעי ההסתרה שהשוכרת התעקשה להציב. תמונה זו הועברה לשאר הדיירים בבניין ומשמשת כעת להלבין את פנינו".

באותה פסקה טענו בני הזוג טענה דרמטית: "לאורך כל תקופת ההפעלה של המתקן קיבלנו פרטים סותרים מנציגי השוכרת לעניין פעילותו. בעוד שעובדת אחת טענה כי המתקן איננו פעיל, אחר טען כי הוא עובד אך לא ניתן לקבל חיווי על פעילותו".

אם הטענה של אותו עובד אותנטית, עשוי להשתמע לכאורה כי חברת הסלולר מצאה דרך להפעיל מתקן סלולרי מבלי שהקרינה שלו ניתנת למדידה באמצעות מכשיר סטנדרטי (הוט לא הגיבה לשאלת "גלובס" בעניין).

עו"ד רון לוינטל, המייצג את בני הזוג גרינשפון, אמר לנו בעניין: "ההתנגדות לאנטנות סלולריות מוכרת וקיימת בחברה שלנו, אבל היה מצופה מהאנשים האלה לפעול בצורה מתורבתת יותר. לקיים אסיפות, לפנות לרשויות, לבקש גישור ועוד. במקום זה הם עברו את גבול הלגיטימיות במעשים שלהם".

על הטענה לתאוות-בצע מצדם של הזוג גרינשפון הוא אמר: "מצחיק לשמוע טענה כזו מפי מי שבעצמם מבקשים כעת רווחים מהאנטנות. אדם יש לו קניין ורוצה למקסם רווחים מהקניין שלו - אני לא רואה בעיה עם זה. בני הזוג גרינשפון לא שונים מאנשים אחרים שמשכירים את הדירה שלהם לאדם אחר תמורת הכנסה נוספת. הם לא גנבו מאף אחד, וזה לא צריך לעניין את השכנים, בוודאי כשלא ידוע כיום על נזק מאנטנות כאלה".

על הסתרת האנטנות במתקני הסוואה שונים אמר עו"ד לוינטל: "מי שביצע זאת היא חברת הסלולר, והחברות האלה מבצעות כנראה פעולות הסתרה לאור התגובות הקיצוניות של הדיירים במקרים כאלה. ייתכן שזה גם עניין של אסתטיקה. זה מקרה קלאסי שבו כולם רוצים טלפונים סלולריים, וכולם רוצים קליטה, אבל אף אחד לא רוצה שהאנטנה תהיה אצלו 'בחצר האחורית', וכל זה כשלכולם יש בבית מודם אלחוטי ומכשירים אחרים שפולטים גם הם קרינה".

מהוט מובייל נמסר כי "מדובר במתקן שהופסקה פעילותו ופונה על-ידי החברה כבר לפני שנתיים. המתקן הוסר בהתאם להסכם עם בעל הנכס. בכל מקרה, התקנת המתקן נעשתה על-פי דין, והמתקן עמד בכל הכללים המחמירים של המשרד להגנת הסביבה בנוגע לבטיחות קרינה.

"יצוין כי פעילות כל מתקני החברה ובכלל זאת המתקן הנ"ל מנוטרת ברציפות 24/7 על-ידי מערכת ניטור קרינה ייחודית של המשרד להגנת הסביבה. התקנת המצלמות בבניין נעשתה על-ידי בעל הנכס, וזאת לאור סכסוך עם דיירי הבניין".

תקנון בית משותף מוסכם - להקדים תרופה למכה

את המקרה של דיירי רחוב ש"י עגנון 24 אפשר היה למנוע מבעוד מועד באמצעות פתרון פשוט, שרוב הציבור אינו מודע לו. בכל בית משותף, על-פי חוק, קיים תקנון בית משותף. מדובר בנוסח סטנדרטי המכונה "התקנון המצוי" וכולל 16 סעיפים שמפרטים את החובות והזכויות של הדיירים.

התקנון הזה מופיע כחלק בלתי נפרד מרישום הדירות בלשכות המקרקעין ("טאבו") ומוגש על-ידי הקבלן שבנה את הבניין, בצמוד לתשריט הדירות. בין היתר נקבע שם כי דייר לא יכול לבצע שינויים הפוגעים ברכוש המשותף - אלא בהסכמת כל בעלי הדירות בבניין.

סעיף האוסר הצבת אנטנות סלולר בשטח הדירה, ודאי הבנתם כבר, לא מופיע בתקנון המצוי. אבל הפתרון, כאמור, פשוט מאוד: דיירי הבניין רשאים לנסח בעצמם (מומלץ להיעזר בעורך דין) "תקנון בית משותף מוסכם" שיחליף או יתווסף לתקנון המצוי. יש להחתים את רוב הדיירים על התקנון הזה ולהגיש אותו לרישום בטאבו.

כך, אם התקנון המוסכם יכיל סעיף המונע מבעלי הדירות להציב בשטח הדירות אנטנה סלולרית או כל מכשיר אחר, התקנון הזה יחייב את כלל הדיירים - גם כאלה שיטענו כי לא היו מודעים לסעיפי התקנון או לעצם קיומו (למשל במקרה בו הגיע דייר חדש לבניין אחרי שנוסח התקנון ומבלי שהוא אישית חתום עליו).

עוד כתבות

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו / צילום: Reuters, RONEN ZVULUN

לא רק בגלל איראן: S&P קנסו את ישראל גם על סימני השאלה בתקציב הביטחון

אם עד לפני התקיפה האיראנית על ישראל עוד הייתה תקווה מסוימת במדינה שהדירוג הגבוה יישמר, זו התמוססה בשבוע האחרון עם התרחבות מפת האיומים ● אלא שלא רק האיומים על ישראל נלקחו בחשבון בהורדת הדירוג ● מה נכתב בין השורות של הודעת S&P והאם ישראל עומדת בפני סכנה של הורדה נוספת?

וול סטריט, ניו יורק / צילום: Shutterstock

נאסד"ק ננעל בירידות יום שישי ברציפות; מניית אנבידיה צנחה ב-10%

ה-S&P 500 רשם את השבוע השישי ברציפות של ירידות - ברצף ההפסדים הארוך ביותר שלו מזה למעלה משנה, הנאסד"ק סגר יום שישי ברציפות של ירידות לראשונה מאז אוקטובר 2022 ● הדיווחים על תקיפה ישראלית באיראן שלחו את בורסות אסיה לירידות: הניקיי ננעל בירידה של כ-2.5% ושנזן ננעל בירידה של אחוז ● הזינוק במחירי הנפט התמתן ● בורסות אירופה ננעלו במגמה מעורבת

פעילות צה''ל במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

אזעקות הופעלו באשקלון, לראשונה מזה כשבועיים

שני טילי נ"ט פגעו במרחב קיבוץ יראון, לא היו נפגעים אך נגרם נזק ● ארה"ב מטילה עיצומים חדשים על איראן בעקבות המתקפה על ישראל ● בהודעת ביידן נכתב: "איראן ביצעה נגד ישראל את אחת ממתקפות הטילים והכטב"מים הגדולות שהעולם ראה אי פעם" ● גם האיחוד האירופי צפוי להטיל עיצומים ● שר החוץ האיראני נחת בניו יורק ● עדכונים שוטפים 

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

מה מקור המילה דרדלה ואיזו מערכת הגנה אווירית של ישראל העליונה ביותר?

באיזה שנה הוקם סניף מקדונלד'ס הכשר הראשון, לאיזו מדינה הגבול הארוך ביותר עם צרפת ולמה שחקן ה-NBA החטיא השבוע זריקת עונשין בכוונה? • הטריוויה השבועית

מאחורי הציפייה לאירועים שליליים / צילום: Shutterstock

מדעי האימה: מה קורה למוח שלנו כשאנחנו מחכים לטיל איראני, או אפילו לזריקה

לא נרדמתם בציפייה לטילים האיראניים? מחקרים שעוסקים בציפייה לאירועים שליליים מגלים מה מתרחש במוח בזמן המתנה מורטת עצבים, מה הקשר בין ציפייה לזריקה להתנהגות כלכלית לא רציונלית, וגם איך מתמודדים עם תחושת האימה וחוסר השליטה

אסמעיל הנייה, ראש הלשכה המדינית של חמאס / צילום: Reuters

דיווח בארה״ב: הנהגת חמאס שוקלת לעזוב את קטאר לטובת המדינה הזו

על פי הוול סטריט ג׳ורנל ברקע המו״מ השברירי לעסקת חטופים והלחץ שמופעל עליהם, בכירים בהנהגה המדינית של חמאס פנו לשתי מדינות באזור ובהן עומאן

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

מסורק תת קרקעי ועד רחפנים: הכירו את 10 הסטארט-אפים המבטיחים לשנת 2024

גלובס בוחר את הסטארט-אפים המבטיחים של ישראל השנה ה-18 ברציפות: חברות הייטק הצומחות והמסקרנות ביותר, אלה שמייצרות אימפקט על תעשיות וצרכנים רבים, ונמצאות על המסלול הבטוח להנפקה ● הרשימה מתבססת על בחירות של קרוב ל-70 קרנות השקעה מקומיות וזרות מובילות בהייטק הישראלי ● החשיפה המלאה

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

אוקראינה על סף ייאוש וחור שחור ישאב אותנו ממרחק 2,000 שנות אור

אוקראינה מפתחת קנאת ישראל - גם היא רוצה קואליציה שתציל אותה מטילים באמצע הלילה ● הבריטים קובעים לוח זמנים להפסקה לאומית של העישון ● האקלים יעלה הרבה כסף, והמדינות העניות ייפגעו יותר ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נשיא ארה''ב ג'ו ביידן / צילום: ap, Jacquelyn Martin

דיווח: ביידן שוקל לספק לישראל נשק ביותר ממיליארד דולר

לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל, ממשל ביידן שוקל לספק פגזי טנקים, מרגמות וכלי רכב צבאיים ● מדובר באחד ממשלוחי הנשק הגדולים מאז 7 באוקטובר

שי-לי עטרי וינר / צילום: צילום: עוז שמש | איפור ושיער: שלומית פדידה | סטיילינג: בר פרידמן

שי-לי עטרי וינר: "שייה לא ילדה עצובה. היא בערך הדבר הכי מצחיק שיש"

בפסח שעבר שי-לי עטרי ויהב וינר היו אם ואב הסדר של קיבוץ כפר עזה. השנה היא מסרבת לחגוג ● אבל בדבר אחד היא מצליחה להיאחז ● פרויקט מיוחד

מיכאל כגן / צילום: כדיה לוי

הדרך של מיכאל כגן ממשרד ישן ביקנעם לצמרת החברה הלוהטת בעולם

מיכאל כגן, סמנכ"ל טכנולוגיות עולמי באנבידיה, סיכם 25 שנה במלאנוקס עד שהחברה נמכרה לענקית השבבים ● "מצד אחד, רצינו לבנות חברה ישראלית, אך מצד שני הבאנו לארץ השפעה בינלאומית" ● בראיון בלעדי לגלובס, הוא מדבר על תחילת דרכו במלאנוקס, מתייחס לחשש מהיעדר תחרות בשוק שבבי ה־AI ונותן טיפ ליזמים צעירים בישראל: "אל תהיו כבולים לעבר"

דיקלה כהן שיינפלד, ראשת הסגל של נשיא המדינה / צילום: קובי גדעון, לע''מ

מהילדות בבית שמש והלימודים בפנימייה דתית, לפגישות עם הנשיא ביידן

אחרי אחד הנאומים של יצחק הרצוג, אי שם ב־2010, ניגשה אליו דיקלה כהן שיינפלד  וביקשה להתנדב אצלו ● גם היא לא האמינה ששנים אחר כך היא תקבל שיחת טלפון שתהפוך אותה לראשת הסגל של נשיא המדינה:"ברגעים היסטוריים, אני שואלת את עצמי איך הצלחתי להגיע לזה. בפעם הראשונה שלי בבית הלבן, הייתי צריכה לסגור פה פעור"

אירוע חציית הביטקוין / צילום: Shutterstock

פעם בארבע שנים: כל מה שכדאי לדעת על האירוע הגדול של הביטקוין

אירוע חציית הביטקוין שמתרחש אחת לארבע שנים צפוי לצאת לדרך היום בשעות הערב (שעון ישראל) ● בפעמים הקודמות זה הוביל לקפיצה גדולה בערכו של המטבע, אך בשוק לא תמימי דעים שזה יקרה גם הפעם ● מה קורה בפועל ולמה הוא כה דרמטי עברו משקיעים הקריפטו?

ספינה צבאית איראנית נעה במימי איראן לפני תחילת תרגיל ימי משותף של איראן, רוסיה וסין באוקיינוס ההודי / צילום: Associated Press, ASSOCIATED PRESS

בחשש רב: כך נערכה איראן למתקפה הישראלית

בטהרן איימו כלפי חוץ והזהירו מתגובת ישראל, אך ביצעו שורת מהלכים המעידים על החשש מתקיפה ● גם בחיזבאללה ובסוריה נערכו

שכונת עומרים באופקים. 45 דירות בפרויקט של בראל־סלעית בשכונה נמכרו מאז ה־7 באוקטובר / הדמיה: אול אין

הנתונים מגלים שהמסר ברור: התותחים לא עוצרים את המרוץ לדירה

אלפים ממשיכים להאמין בהשקעה בארבעה קירות שעומדים במוקד העימות והסכנה הכי גדולים כרגע במזרח התיכון, ומאות עסקאות נרשמו גם על הגבול עם עזה, בשדרות ובאופקים ● סיבות כלכליות יש, אך יותר מכל, החלום הנדל"ני של עם ישראל עדיין בועט

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

עגלת קפה הקבינה בכפר הס / צילום: שני בריל

ארבע הצעות לטיולי יום שרק המקומיים מכירים - ומשהו טעים ליד: מדור מיוחד לפסח

תצפית מרהיבה אל המדבר בשקיעה, פארק שמרגיש כמו ההיי ליין בניו יורק, האחות הקטנה של מקדש הבשרים משוק הכרמל וקרם לימון ומסקרפונה לקינוח ● יצאנו לארבעה מקומות שונים בארץ כדי לשמוע מהתושבים מהי פינת החמד שרק הם מכירים ומה יש לאכול שם, שגם כשר לפסח

הדגם OMODA 5 של צ'רי / צילום: יח''צ

האם הסיניות יתחילו להגיע אלינו מאירופה? צ'רי תייצר כלי רכב בספרד, יצרנים נוספים בדרך

כך מתכוונים הסינים לעקוף את המכס האירופי ● ג'יפ אוונג'ר משיקה בישראל דגם היברידי ● ​נחשף הקרוס־אובר החשמלי החדש של GEELY ● ועוד חדשות מענף הרכב