גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שער במספרת, לחיבורים: ניתוח הההישג בקונגרס פיפ"א

הטעות הקשה של הפלסטינים ורג'וב שלחצו יותר מדי; התשישות של עופר עיני; הריצות של אבי לוזון בתוך אולם הקונגרס; ניסיונות התיווך של אברם גרנט ■ אבל מעל הכל הידיעה המרה, כי ההישג הדיפלומטי המרשים של ראשי ההתאחדות הישראלית שמנע את ההדחה מהכדורגל הבינלאומי - לא מבטיח לנו כלום. במוקדם או במאוחר, הסיפור הזה יחזור שוב, ויתקיים משחק גומלין ■ שליח "גלובס" מדווח משווייץ

עופר עיני בקונגרס פיפ"א / צלם: רויטרס
עופר עיני בקונגרס פיפ"א / צלם: רויטרס

אחת הבעיות עם הנרטיב ההיסטורי היא מבחן התוצאה: בסופו של דבר, הרושם שנותר הוא של המצב בסיום התהליך. מה שהוביל לתוצאה, ואיך זה השפיע על העתיד - אלה רק עניין למדענים מומחים ולספרים שאיש לא קורא. אחרי שהתפזר העשן מהקונגרס ה-65 של פיפ"א בציריך - אפשר באמת לחשוב שדבר לא אירע. לנשיא פיפ"א החדש, שמבטיח רפורמות ופעולה נגד שחיתות קוראים ספ בלאטר, בדיוק כמו לקודמו. אף אחד לא פרש מפיפ"א ולא קרא להחרים את הארגון. וישראל לא הושעתה ממנו.

אבל סדקים ראשונים כבר חורשים את חזית הבניין. בפעם הראשונה הודה ספ בלאטר אחרי בחירתו מחדש לקדנציה חמישית רצופה (!), כי "במהלך היום הייתי קצת עצבני וחששתי". דייויד גיל האנגלי, שנבחר כנציג אופ"א לוועד הפועל של פיפ"א, הודיע שיממש את הבטחתו ויעזוב את התפקיד משנבחר בלאטר. כל מי שנכח בקונגרס שם לב: קור הרוח והנונשלנטיות נעלמו, העצבים בפיפ"א חשופים. נציגים צועקים פתאום על עיתונאים ברחוב ומאיימים בתביעות דיבה בגלל שאלות פשוטות. הנה, לטובת חוקרי ההיסטוריה, הדברים שבאמת קרו בציריך בסופ"ש.

1. השחיתות מתחילה להיחקר. בלאטר טוען, שמדובר באישים בודדים שסרחו, ושגל המעצרים שנכפה על פיפ"א בימים המקדימים לקונגרס הוא מזימה של "עיתונאים אירופיים" ושל האמריקאים כדי לפגוע בו יומיים לפני הבחירות לנשיאות פיפ"א. "אין לי הוכחות חותכות, אבל יש לזה ריח לא טוב", אמר אתמול (שבת) בבוקר בראיון לרשת השווייצרית SFR. בלאטר יכול להגמיש מוסר כמה שירצה: מעולם לא נחקרה פיפ"א ככה. תובעים מחוזיים בשווייץ שחוששים לפגוע באזרחים מכובדים, לא הפחידו איש. אבל האמריקאים חיים טוב גם בלי טובות מפיפ"א, ועל רשויות החקירה שלהם טרם הצליח איש להטיל צל, בייחוד לא על יחידת חקירת הפשעים של ה-IRS, שהפילה גם את דון קורליאונה.

ההצלחה של החקירה בולטת בעניין מרכזי. ארבעה חשודים כבר משתפים פעולה, שניים הם בניהם של הארכי-מושחת ג'ק וורנר, סגן נשיא פיפ"א עד לא מכבר. הכנסתו למעגל ציפורי השיר של ה-FBI היא הקלף האולטימטיבי - אין שחיתות שוורנר לא יודע עליה או לא שותף לה. אבל גם אם לא: ג'פרי ווב הסימפטי, מחליפו בראש הקונקאקאף (התאחדות הכדורגל של מרכז וצפון אמריקה) וכסגן נשיא פיפ"א, צעיר יחסית בגיל 50, רק התחתן לפני פחות משנתיים והוא אב טרי. הוא לא רוצה להעביר את השנים הקרובות בכלא. הסיכוי להרחבת מעגל החקירה עצום, והתביעה הכללית מבהירה - זו רק תחילת הדרך, המטרות סומנו גבוה מאוד. בגובה בלאטר בערך. והמהלומה לפיפ"א הותירה צלקות. באופן סנסציוני כמעט, קיבל מתחרו הירדני בבחירות לנשיאות פיפ"א, הנסיך עלי בין חוסיין, 73 קולות ומנע ניצחון בסיבוב ראשון לבלאטר ברוב של שני שליש. שזה הדבר הכי קרוב לעונש שבלאטר יקבל אי-פעם מפיפ"א.

2. בלאטר לאן? הבחירה של בלאטר לקדנציה חמישית לא מפתיעה. הוא דמגוג בדרך שבה הוא יודע לומר בדיוק את מה שמצביעיו רוצים לשמוע. למשל, ביום רביעי אמר כי "פיפ"א שמחה על החקירה", ובשבת כבר אמר ש"זו התקפה עליו ועל תומכיו". אלו זוכרים לו ולפמלייתו איך הוכנסו למעגל השלטון לפני שנים, מול האליטה שהשפילה והפלתה אותם לפני כן. הם זוכרים איך זכו לשוויון תחילה ואז גם להטבות, ובעיקר למנעמי השלטון. בלאטר מייצג אותם, הוא משלהם, למרות שהוא אירופי "אשכנזי" ועשיר מבית מבוסס. אין לשווייצרי בעייה לתקוף את "השנאה" של האירופים אליו (כאילו אינו אירופי בעצמו) כמו אל בוחריו מהעולם השלישי, לנצל את תיאוריות הקשר נגד ארה"ב בקרבם. וגם את השנאה לתקשורת (למרות שהיה בעצמו תקופה קצרה עיתונאי ספורט).

למרות הלחץ שהפעילה אופ"א לפני הקונגרס, הדרישה מבלאטר לפרוש, הראיונות הלוחמניים של מישל פלאטיני - כשהגיע יום האמת, האירופים אפילו לא צייצו. אף מילה של מחאה. המילה "חרם" שנאמרה בכל ראיון מוקדם עם נציגים אירופיים בפינות הלובי העצום של מלון קאמהה גרנד - הוצאה מהמילון. ראש ההתאחדות הגרמנית נירסבאך התראיין והסביר איך הוא "נקרע מבפנים". מסכן, אבל לפחות הוא יכול להתרפות בעיסוק, שכן הוא קיבל כיסא בוועד הפועל החדש.

בנאומו אמר בלאטר לחברי פיפ"א: "אתם הרי מכירים אותי". משפט גאוני: בו בזמן איום, הבטחה, והרגעה למי שדואג. וגם - הפחדה. כמו לומר "אתם לא באמת יודעים מה יקרה כשאני לא אהיה פה". הוא הודיע שאם זה מה שהעולם רוצה, הוא לוקח אחריות גם על השחיתות. ויתחיל "לפעול בעניין. כבר מחר בבוקר!". לא מספיק לדבר על כך, הוא מגלה אחרי 17 שנה בתפקיד - צריך ממש לפעול, הוא אומר.

וגם אנחנו אשמים, קצת לפחות. "ראיתם", אמר בלאטר בגאווה, "איך דיברנו קודם על השלום, על קירוב לבבות באמצעות הכדורגל. והנה הצלחנו להביא ללחיצת יד בין ישראל ופלסטין". הדיפלומט הבאמת גאוני הזה הצליח להוציא מהצדדים את המיץ ולחלץ פשרה - ובכך מנע ביזיון לארגון ובלאגן מעצבן לחבריו. הצלחה באמצעות הסכמה בין ישראל לפלסטין היא עוד סיבה עבורם לבחור בו.

3. ישראל עמדה במבחן. קשה להפריז בבעייתיות שעמדה מול המשלחת הישראלית. "מה לעשות, עבור האנשים פה את הסיפור של הצד השני יותר קל להבין, להזדהות איתו. הם החלשים, המסכנים, זה סיפור יותר טוב", אמר ל"גלובס" מ"מ יו"ר ההתאחדות, תמיר גילת, מיד אחרי ההחלטה של הפלסטינים למשוך את הבקשה להדחת ישראל מפיפ"א. חודשיים כבר, הוא מספר, שהלחץ הישראלי מופעל "בכל העולם" כדי להתנגד לדרישת ההשעיה. משרד ראש הממשלה היה חזק בלופ ודאג לפגישות עם בלאטר. משרד החוץ שלח מומחי הסברה. אברם גרנט, שהגיע עם משלחת גאנה, שוחח עם נציגים, שכנע, ועידכן את הישראלים. אבי לוזון, שהגיע כחבר ה"אקסקו" של אופ"א, עבד גם הוא כמו מטורף - ביום ההצבעה הוא היה עסוק בריצות בתוך האולם בין מושבו לבין יציע העיתונאים להטעין את הטלפון הסלולרי.

את עיקר ההשפעה אבל, שוב סיפקו הקשרים של ישראל ברחבי העולם. ג'יבריל רג'וב הזכיר שוב ושוב את חברי פיפ"א המכובדים, כמו איסא הייאטו מקמרון, כמו הנסיך עלי מירדן, כמו נשיא ההתאחדות מדרום אפריקה, כמו נירסבאך. אלו שדאגו להסביר לו עד כמה הצבעה על השעיה "מכאיבה לאירגון", דבר שהוא כמובן לא רוצה לגרום לו. זו תוצאה של פעולה סביב השעון של אנשי עסקים ישראלים שמנצלים את קשריהם, כמו גם בעלי הון יהודיים ברחבי העולם שניצלו קשרים פוליטיים ועסקיים כדי ללחוץ על מקבלי ההחלטות בהתאחדויות ברחבי העולם.

בעיקר עבדו קשה בהתאחדות - וכשמגיעה מילה טובה, אז מגיעה. ביום חמישי, בשיחה עם עופר עיני, אפשר היה להבחין בבירור עד כמה האיש סחוט ומותש. נסיעות ממלון למשנהו כדי להשפיע, להסביר, שיחה שרודפת שיחה אל תוך הלילה. הבטחות, נימוקים, כל מה שאפשר להציע. אל תתפלאו למצעד של ראשי התאחדויות בינלאומיים שיגיעו בקרוב לביקורי נימוסין בישראל. "מהצד השני גם שכב הרבה מאוד כסף על כף המאזניים, לא רק של מדינות המפרץ", הסביר גילת, "לכן מה שהשגנו הוא הצלחה מוחלטת, בלי שום אבל".

4. הצד הפלסטיני נכשל בגלל הלחצים שלו עצמו. את רג'וב לא כל כך אוהבים באירופה, אמר לי עיתונאי של ה"בילד" בעילום שם. "הוא רועש ואימפולסיבי". אבל האדם שאוהב שקוראים לו "גנרל" עמד להביא הצלחה פנטסטית. במסגרת הקמפיין למיצוב התדמית של ישראל כדרום אפריקה החדשה, עם אפרטהייד, גזענות ואפלייה, ההישג התדמיתי היה בהישג יד. עובד במחלקת התקשורת של פיפ"א זיהה אותי כעיתונאי ישראלי יחיד בתוך האולם. "אנחנו כל כך שמחים על ההצלחה של ישראל", הוא אומר לי בהתרגשות. "הצבעה על השעיה היתה יכולה להיות פיאסקו נורא. כל הכבוד!". רג'וב זיהה את החשש, וניסה לדחוף עוד דרישות ועוד סעיפים ולדחוק את ישראל לפינה. לרשימת ארבעת הסעיפים, הצטרף סעיף חמישי פתאום, ואחריו גם סעיף שישי. כפי שציפה הרחוב הפלסטיני.

אבל ההסבר, שמדובר "בטיפול בבעיות של הכדורגל בפלסטין", לא תפס כשזה נגע להליכה לאו"ם (ייהרג ובל יעבור עבור פיפ"א ובלאטר) או בנוגע לטיפול בגזענות בישראל. הניסיון להביא, אם כן, את העניין להכרעת האו"ם היה החשש הגדול של המשלחת הישראלית - אבל הוא הופל. פיפ"א חתכה את הסיפור בקלות.

יש לדעת שמאז שהתקבלה פלסטין לפיפ"א ב-1998, במקביל לעליית בלאטר לשלטון באותה שנה ויצירת "קרנות הפיתוח" - אותם תשלומים להתאחדויות כדורגל עניות - היתה זו ההתאחדות הפלסטינית שקיבלה יותר תמיכה כספית מפיפ"א מכל התאחדות אחרת בעולם. לפי תחקיר שביצע ה"טאגסאנצייגר" בציריך, קיבלו הפלסטינים 11.2 מיליון דולר מאז.

רג'וב, בטוח בניצחונו, עוד ניסה להכניס את הנקודות הנוספות בנאומו, כשהודיע על משיכת הדרישה להשעייה, ודרש הצבעה אודותיהן. בלאטר האדים מזעם, וקרא "איפה יש משפטן שלנו?!", כדי לקבל ייעוץ מיידי. ואז החליט שההצבעה תהיה כמו שסוכם - על הקמת ועדה שתפקח על הטיפול בבעיות הפלסטיניות האמיתיות, לאור המתווה שהציעה ישראל. אחרי שקם היועמ"ש של ההתאחדות הפלסטינית למחות, והרצה לבלאטר על תקנון פיפ"א, צריך היה לעצור את הנשיא שלא יתפרץ.

בעוד העיתונאים ביציע מסתובבים ושואלים את הצד הישראלי מה בעצם קורה פה, ועל מה מצביעים בדיוק, ניצחה שיטת בלאטר את הלחץ הפלסטיני. עכשו תוקם ועדה "לטיפול בסוגייה הישראלית-פלסטינית" שמספר וזהות חבריה לא ידועים, בתאריך לא ידוע, שתפקח על דברים שעוד לא נקבעו, בסמכויות שלא צויינו. ככה בלאטר אוהב את זה, מטושטש. אבל לישראל אסור להתרווח - לא מעט נציגים בפיפ"א יצאו מהאולם בזמן נאום עיני, אף אחד לא אוהב אותנו עכשיו יותר מאשר קודם. הסיפור הזה, בצורה זו או אחרת, במוקדם או במאוחר, יחזור אלינו שוב. כי פיפ"א אולי משתנה אט-אט, אבל לא הפופולריות של הכדורגל, ולא הכסף שסביבו, ולא הרצון לנצל אותו לצרכים פוליטיים.

עוד כתבות

עלי חמינאי, המנהיג העליון של איראן, בתפילת עיד אל–פיטר בטהרן / צילום: Associated Press

איך בוצעה התקיפה באיראן ומה היה היעד?

מהבסיס הצבאי שהותקף בוצעו במוצ״ש שיגורים לעבר ישראל ● איך ככל הנראה בוצעה התקיפה ומה יקרה עכשיו? ● וגם: התגובה בשווקים והקפיצה במחיר הנפט

שאריות של טיל בליסטי שאיראן שיגרה לעבר ישראל / צילום: Reuters, Amir Cohen

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

הכתבה הזו היתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

בית חולים חדש ייבנה בבאר שבע / אילוסטרציה: Shutterstock

בית חולים ראשון בבעלות הקופות הקטנות: לאומית ומאוחדת יפעילו את בית החולים בבאר שבע

בית החולים שיבא יהיה שותף של הקופות בהקמת בית החולים ● הלו"ז להשקה מוערך בלפחות 8-6 שנים ותקציב ההקמה בלפחות מיליארד שקל ● בשבועות הקרובים צפויה להתקבל החלטת ממשלה התומכת בהחלטת משרדי הבריאות והאוצר שהתקבלה היום

אביב ומתיאו שפירא, אדיר טובי ורובי ליאני, חברת XTEND / צילום: כדיה לוי

עפים כמו פרפר, עוקצים כמו דבורה: הרחפנים שמשנים את תורת הלחימה

הרחפנים של אקסטנד הפכו פופולריים במלחמה בעזה, ואף הצילו חיים • עכשיו היא עובדת על מערכת משולבת שתיקח את יכולות הרובוטים קדימה ותסייע להם לפעול בצוות ● הסטארט-אפים המצליחים, פרויקט מיוחד

שרון גל / צילום: סטודיו תומאס תומר שלום, ויקימדיה

האיום עשה את שלו? שרון גל יישאר בערוץ 14

לפני כשלושה שבועות הודיעה רשת 13 כי העיתונאי שרון גל חוזר לשורותיו, ובערוץ 14 מיהרו להוציא לגל מכתב התראה, מאחר שהוא חתום על חוזה עד סוף 2024 ● כעת נראה כי המהלך עשה את שלו, וגל יישאר בערוץ 14 ויגיש שם את רצועת 19:00

כבר לפני חודשיים: איראן תירגלה שיגור טילים בליסטיים נגד בסיס פלמחים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: התרגיל הצבאי של איראן שהתקיים כבר לפני חודשיים, איראן מצליחה לשבור את האמברגו על הנפט וגוגל פיטרה עובדים שמחו נגד ישראל במשרדים בניו יורק ● כותרות העיתונים בעולם 

מטה s&p בניו יורק / צילום: valeriy eydlin

חברת S&P הורידה את דירוג האשראי של ישראל: "המלחמה תימשך כל 2024"

בהודעה שלא מן המניין, הורידה החברה את הדירוג של ישראל מרמה של AA- ל-A+ ● התחזית להמשך נותרה "שלילית", כך שבחברה מאותתים שבעתיד הדירוג עשוי להיפגע שוב ● "רואים עלייה נוספת בסיכונים הגיאו-פוליטיים"

איל וולדמן / צילום: פרטי

איל וולדמן מגלה: "עברו עליי ימים כואבים וקשים מאוד"

"אני כל הזמן חושב מה דניאל הייתה עושה, איך זה היה אם היא הייתה פה עכשיו", מספר איל וולדמן על בתו דניאל שנרצחה בנובה. מאיפה הוא שואב כוח? ● פרויקט מיוחד 

מתכות / צילום: Shutterstock

החברה שמנסה לחולל מהפכה בתעשייה שלא השתנתה אלפי שנים: Magnus Metal מגייסת 74 מיליון דולר

"מקצרת את תהליכי העבודה, מפחיתה את עלויות היצור והזיהום, ומשפרת את איכות המוצר" ● עם שווי מוערך של כ-160 מיליון דולר, מגנוס מטאל הישראלית יוצאת לסבב גיוס חדש

היועצת המשפטית לממשלה, עו''ד גלי בהרב-מיארה / צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

היועמ"שית מתייצבת לטובת וולט: יש לדחות את התביעה הייצוגית להכרה ביחסי עובד-מעביד

לעמדת בהרב-מיארה לא היה מקום לאשר את התביעה הייצוגית מאחר וזו אינה הדרך היעילה וההוגנת להכריע במחלוקת לאור גודלה של הקבוצה הכולל כ-10,000 שליחים ● עוד  נטען כי לא ניתן להכריע בעניינם של כל השליחים על בסיס נתוניו של התובע הייצוגי

עמיקם בן צבי, יו''ר דירקטוריון אל על / צילום: דוברות אל על

יו"ר דירקטוריון אל על נחקר בחשד למעורבות בפרשת שחיתות בנתיבות

משטרת ישראל אישרה כי עמיקם בן צבי, יו"ר דירקטוריון אל על, נחקר בחשד למעורבות בפרשה בתחום טוהר המידות שבה נחקר גם ראש העיר נתיבות, יחיאל זוהר ● בא כוחו של בן צבי, עו"ד נתי שמחוני: "מר בן צבי מכבד את רשויות אכיפת החוק, משתף פעולה באופן מלא והוא סמוך ובטוח כי בסופה של הבדיקה יוברר שלא דבק כל רבב בהתנהלותו"

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לראשונה בהיסטוריה: הממשלה אישרה קיצוץ בתקציב בניגוד לעמדת שר האוצר

הקיצוץ בתקציב, בהיקף של כ-225 מיליון שקל, אושר לדרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובתום מאבקים בשבועות האחרונים מול שר האוצר בצלאל סמוטריץ' ● הקיצוץ נועד למימון הקמת מתקני כליאה לאכלוס העצורים הביטחוניים הרבים שנעצרו מאז תחילת המלחמה

פרויקט מתחם אילת של אאורה ברמת השרון / הדמיה: 3dvision ltd טרי די ויז'ן בע''מ

פינוי בינוי: אאורה שילמה היטל חריג עבור הדיירים לעיריית רמת השרון והם נדרשים להחזיר לה את הכסף

פרויקט הפינוי בינוי של אאורה במתחם אילת בשכונת מורשה, נבנה בשני שלבים ויכלול בסופו של דבר 687 יח"ד בשישה מגדלים עם שטחי מסחר ● כדי לא לעכב את הפרויקט וקבלת היתר הבנייה, החברה שילמה לפני כארבע שנים את התשלום וכעת מבקשת את הכסף ששולם בחזרה מהדיירים

פרופ' יוסי מטיאס / צילום: שלומי יוסף

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל יוסי מטיאס עובר לתפקיד בכיר בגוגל העולמית

מנכ"ל מרכז הפיתוח של גוגל ישראל ב-18 השנים האחרונות, פרופ' יוסי מטיאס, צפוי לעבור לעמק הסיליקון ולנהל מארה"ב את פעילות המחקר של גוגל העולמית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילום: יוסי זמיר

משרד הכלכלה מציג: כשאין יעדים, אין כישלונות

במקום לעמוד ביעדים, משרדי הממשלה פשוט מוחקים אותם ● בפיקוד העורף שלפו הודעה לילית שהותירה את הילדים באוויר ● והמסעות לפולין התרוקנו מערך ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מייסדי טורק. מימין: אלדד לבני (CINO), לאוניד בלקינד (CTO) והמנכ''ל עופר  סמדרי / צילום: גיא חמוי

הטייס האוטומטי שרוצה להחליף את צבא מומחי הסייבר

האנליסטים במרכזי בקרת הסייבר של הארגונים הגדולים נאלצים להתמודד עם אלפי התרעות מדי יום, והטכנולוגיה של טורק מאפשרת להפוך את התהליכים לאוטונומיים למחצה • האם ה"טייס האוטומטי" של החברה יצליח לשלול איומים חמורים? ● הסטארט-אפים המבטיחים

אסף זגריזק / צילום: כדיה לוי

הם איבדו קרובים, פונו מבתיהם או ראו את מפעל חייהם קורס: 13 אנשים מספרים מה נותן להם כוח

איל וולדמן מנסה להמשיך לבלות כי זה מה שבתו דניאל הייתה רוצה ● ירדן גונן, אחות של רומי החטופה בעזה, לובשת חולצת קשת בענן בימים קשים במיוחד ● חיים ילין ממלא מצברים רק בבית בבארי, למרות הזיכרונות השחורים משם ● ואבישג שאר-ישוב מחפשת קרני אור בצילומים שלה ● 13 אנשים משתפים מהי מכונת ההנשמה שלהם בחצי השנה האחרונה ● פרויקט מיוחד

לקסוס LBX / צילום: יח''צ

ב-200 אלף שקל תקבלו רכב עם סטטוס יוקרתי. ומה לגבי הביצועים?

לקרוס–אובר הקומפקטי ביותר שהשיקה לקסוס יש עיצוב אטרקטיבי ומוניטין יוקרתי. השאלה אם מיתוג הפרימיום יחפה על הפשרות בשימושיות

מודעה המציגה נשק איראני ברחוב בטהרן, השבוע / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

בלינקן מבהיר: "ארה"ב לא הייתה מעורבת בתקיפה באיראן"

שרי החוץ של מדינות ה-G7: נמשיך לפעול למניעת הסלמה של הסכסוך בין ישראל לאיראן • הקרמלין: "קוראים לצדדים להפגין איפוק" • דיווח: ביידן שוקל לשלוח סיוע ביטחוני בסך מיליארד דולר לישראל • בפעילות סמוך לטול-כרם: ארבעה לוחמים נפצעו בינוני וקל • עדכונים בולטים 

יודר שפריר וגיא ברון, מייסדי סקיילאופס / צילום: בן יצחקי

החברה שחוסכת זמן וכסף לסטארט-אפים: זה חביב הקהל בדירוג המבטיחים של גלובס

סקר חביב הגולשים באתר גלובס זכה בשבועות האחרונים לכ-30,000 צפיות וצבר אלפי הצבעות ● על התואר התחרו השנה 30 חברות צעירות שדורגו במקומות הגבוהים ביותר ע"י עשרות קרנות השקעה הפעילות בישראל ● מי זכתה במקום הראשון?