גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

AHAVA בדרך להימכר לפוסון הסינית לפי שווי של 300 מיליון שקל

בעלי המניות המרכזיים ביצרנית הקוסמטיקה הם חברת גאון אחזקות, קרן שמרוק, משפחת לבנת וקיבוץ מצפה שלם ■ פוסון אמורה להחזיק לפחות 51% ממניות AHAVA

מפעל אהבה בקיבוץ מצפה שלם /צילום: איל יצהר
מפעל אהבה בקיבוץ מצפה שלם /צילום: איל יצהר

התקדמות במהלך המכירה של יצרנית מוצרי הקוסמטיקה אהבה (AHAVA). היום (ג') עדכנה חברת גאון אחזקות , בעלת כ-16% ממניות החברה, כי נחתם מסמך עקרונות למכירת מניות אהבה, כולן או חלקן, על-ידי בעלי המניות הקיימים. מלבד גאון אחזקות, בעלי המניות המרכזיים בחברה הם קרן שמרוק האמריקאית, משפחת לבנת וקיבוץ מצפה שלם.

הרוכשת המיועדת היא ככל הידוע ענקית ההשקעות הסינית פוסון, הפועלת במקביל בחודשים האחרונים להשלמת רכישת השליטה בחברת הביטוח הפניקס מידי קבוצת דלק.

מסמך העקרונות קובע כי שווי פעילות אהבה בעסקה יעמוד על 300 מיליון שקל. נראה כי ברקע להתעניינותה של פוסון בחברה עומדת מגמת החדירה של חברות קוסמטיקה לשוק הסיני.

היקף המניות הסופי שיירכש טרם נקבע, אולם בכל מקרה פוסון צפויה להפוך לבעלת השליטה באהבה. השקעתה של גאון באהבה רשומה בספרים בסך של 18 מיליון שקל, נמוך משמעותית מהערך שמשקף שווי העסקה לחלקה בחברת הקוסמטיקה.

בגאון ציינו היום כי במסגרת העסקה נקבע כי פוסון תחזיק לפחות 51% ממניות אהבה, ובמקרה בו תחזיק פחות מ-100% מהמניות, ייחתם בינה לבין בעלי המניות הקיימים הסכם שיסדיר את ניהול החברה, יגן על בעלי מניות המיעוט בה ויסדיר "את התנאים בהם יוכלו בעלי מניות המיעוט לממש את החזקותיהם באהבה".

לפוסון ניתנה בלעדיות בניהול המשא-ומתן מול בעלי המניות לתקופה של 90 ימים, והשלמת העסקה כפופה, בין היתר, להשלמת בדיקת נאותות ולאישורים נוספים.

מס' העובדים ירד

אהבה מייצרת ומוכרת מוצרי קוסמטיקה לטיפוח העור המיוצרים ממינרלים ובוץ המופקים בים המלח. החברה, המתמקדת בסגמנט תכשירי טיפוח העור, סיימה את שנת 2014 עם מכירות של 183 מיליון שקל, ובסוף 2014 העסיקה 225 עובדים - ירידה של 25% ביחס למספר העובדים ב-2013.

באחרונה נחשף ב"גלובס" כי אהבה מתכננת להעביר את פעילות הייצור שלה מתוך שטח קיבוץ מצפה שלם, הנמצא מחוץ לתחומי הקו הירוק, לשטח המועצה האזורית הסמוכה תמר, ולהשקיע בהקמת מפעל חדש כ-10 מיליון שקל.

על אהבה הופעלו בשנים האחרונות לחצים מצד ארגוני שמאל וגורמים פרו-פלסטינים בחו"ל, ולפני כ-3 שנים היא אף נאלצה לסגור סניף בלונדון, לאחר שזה הפך למוקד של הפגנות שקראו להחרים את המוצרים, בגלל שמקורם בשטחים שכבשה ישראל ב-1967.

אהבה היא אינה החברה הישראלית הראשונה המעבירה פעילות ייצור מהשטחים אל תוך תחומי הקו הירוק. קדמו לה, בין היתר, סודהסטרים (שהוציאה את המפעל שלה מאזור התעשייה מעלה-אדומים), והחברות בייגל בייגל ומולטילוק (שעזבו את אזור התעשייה ברקן).

המפעל של אהבה ממוקם כאמור על קרקע של קיבוץ מצפה שלם שבמדבר יהודה, באזור המועצה האזורית מגילות, כ-13 ק"מ מצפון לעין-גדי. לפי הסכם שנחתם בין אהבה לבין הקיבוץ באוקטובר 2008 שכרה החברה קרקע בשטח של כ-6,000 מ"ר מהקיבוץ ל-10 שנים, עם אופציה להארכה ב-10 שנים נוספות, וב-2014 דמי השכירות עבור השטח עמדו על כ-530 אלף שקל. מטה החברה ממוקם באיירפורט סיטי הסמוך לנתב"ג.

אהבה מפעילה בארץ פחות מ-10 נקודות מכירה, ומוצריה משווקים ביותר מ-30 מדיניות ברחבי העולם. במהלך 2014 סגרה החברה שני סניפים בישראל.

מגאון אחזקות, שבשליטת קבוצת ויולה, נמסר כי "עסקה זו מהווה נדבך חשוב נוסף ביישום האסטרטגיה של הקבוצה למיקוד פעילותה בתחום התשתיות הזורמות ולמימוש ההחזקות שאינן נמנות עם פעילויות הליבה של הקבוצה".

עוד כתבות

אילוסטרציה: shutterstock

ההתייקרות כבר פה, אספקת חומרי הגלם בסכנה: החרם הטורקי מכה בענף הבנייה

שלוש חברות הודיעו על העלאת מחירי מוצרים המשמשים לבנייה, בעקבות חסימת היצוא מטורקיה ● הפתרון המיידי: מסלולי "מעקף" שצפויים להוסיף עלויות ולעכב את הגעת הסחורות ● הקבלנים אובדי עצות: "חברות ביצוע יקרסו, עבודות תשתית יתייקרו, והציבור ישלם מחיר"

כל תאגידי הבידור קרקרו סביב הסדרה / צילום: Shutterstock

הומור חצוף ואותנטי: סדרת הילדים שכבשה דווקא את ההורים

למרות הצנזורה של דיסני והביקורות הקשות מנציגי ה–Woke, "בלואי" שוברת שיאי צפייה, מגלגלת מיליארדים ממרצ'נדייז וסוחפת אחריה בעיקר מבוגרים שנהנים מהניואנסים ● כך הפכה סדרה מצוירת על משפחת כלבים אוסטרלית לתופעה עולמית

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר, היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

נגמ''ש צה''לי / צילום: צילום מנתק

עסקת הענק של משרד הביטחון בתחום השריון

קבוצת אימקו ומשרד הביטחון הודיעו על הסכם מסגרת רב־שנתי בסך 377 מיליון שקל ● ההסכם החדש צפוי יותר מלהכפיל את צבר ההזמנות של הקבוצה לסך של כ־725 מיליון שקל ● בעקבות העסקה, מניית אימקו זינקה ב-19% ● ובאיזה חוזה זכתה היום אלביט?

בנייה בדרום. חומרי הגלם לבנייה מתייקרים / צילום: Shutterstock

השלכות החרם הטורקי כבר כאן: אלה המוצרים שמתייקרים

כנען סנטר הודיעה על עלייה של כ־20% במחירי צמר זכוכית, קבוצת נוימן מעלה ב־9% את מחיר מוצרי הברזל, וחברת רב בריח מעלה מחירי מוצרים ב־8% • "בקרוב נראה הודעות נוספות כאלו"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

מוצרים המיובאים על-ידי חברת דיפלומט

הממונה על התחרות: דיפלומט תשלם 9 מיליון שקל בשל הפרות חוק המזון

במסגרת ההסכמות אליהן הגיעה הממונה על התחרות עם יבואנית המזון, דיפלומט תשלם את העיצום הכספי בגין הפרות סעיפים בחוק קידום התחרות בענף המזון, העוסקים בהתערבות בשטחי תצוגה אצל קמעונאים ובהעברות תשלומים לקמעונאים שלא כהנחות למוצרים שהיא מוכרת להם

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

היא הורשעה על שהפכה בנק לכספומט האישי שלה - ונידונה למוות

המקרה של הטייקונית טרונג מיי לאן הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין של וייטנאם נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

אור צלקובניק / צילום: עדי לם

תוך פחות משנה ועם רייטינג מדשדש: אור צלקובניק עוזב את חדשות 13

צלקובניק הוא המנכ"ל הרביעי שעוזב את חברת החדשות בחמש שנים ● המהלך נובע ככל הנראה בשל חוסר הסכמתו לבצע קיצוצים בכוח האדם ובשל פערים גדולים בינו לבין כתבים בחברה

וורן באפט נואם באסיפה השנתית של ברקשייר האת'ווי

היורש, ההשקעה המסתורית, והדרך ל־50% תשואה בשנה: התובנות מהכנס הגדול של האורקל מאומהה

וורן באפט, המשקיע הפרטי הגדול והמפורסם בעולם עמד בסוף השבוע בפעם ה־51 על הבמה באומהה והשיב לשאלות משקיעיו במשך חמש שעות ● מדוע הקטין את ההחזקות שלו באפל, מה הוא חושב על מהפכת ה־AI, למה הוא מגדיל את קופת המזומנים שלו במקום להשקיע אותה, ומה היה עושה לו חזר לגיל 20

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ''י / צילום: אורטל צבר

התחזית של הבכירה ברמ"י לקרקע הלוהטת של תל אביב

רות אפריאט, מנהלת החטיבה העסקית ברמ"י, מצהירה שייצאו לשיווק קרקעות נוספות בשדה דב עוד השנה ● את המשך פינוי בסיסי צה"ל ומפעלים של מערכת הביטחון מאזורי הביקוש היא רואה כאתגר מרכזי ואומרת: "צריך להבין שיש מערכת אזרחית שחייבת להתפתח ולא יכול להיות שהמארג הביטחוני יקבל את הבכורה"

מוויקס ועד מאנדיי: לעובדי ההייטק יש אופציות בשווי 2 מיליארד דולר לממש

לאחר שבשנה החולפת מימשו עובדים בחברות הטכנולוגיה מישראל אופציות ברווח של 824 מיליון דולר - כשליש משווי המימושים בשנת השיא 2021, הובילו העליות בשווקים לזינוק בשווי ההטבה שבה הם מחזיקים כיום ● חברות שבולטות בהיקף ההטבה לעובדים: סנטינל וואן, מאנדיי, נייס וגלובל־אי ● וגם: כך מפתות חברות ההייטק עובדים כשיש פחות כסף בקופה, ומה עדיף - אופציות או מניות חסומות?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

העליות בת"א התמתנו בנעילה מהחשש כי עסקת החטופים לא תצא לפועל

מדד ת"א 35 עולה ב-0.4% ● השקל הפגין איתנות השבוע, אך בסיכום אפריל נחלש מול הדולר ● אפל הציגה את תוצאותיה הכספיות והמניה זינקה ● במזרחי מעריכים כי למרות דוח התעסוקה הפושר של חודש אפריל בארה"ב לא אמור להשליך מהותית על תזמון הורדת הריבית ● באופנהיימר מזהים הזדמנויות במגזרי הפיננסים והתעשייה בשוק המניות האמריקאי

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: "פרודוקטיביות איטית" בעבודה

יש לנו גישה שגויה לפרודוקטיביות בעבודה, אומר פרופ' קאל ניופורט. אבל איך נגיד את זה לבוס?

בייראקטר TB2 / צילום: Associated Press, Efrem Lukatsky

החברה הביטחונית הזרה שהעניקה לעובדיה מענק בסך 18 משכורות

החברה הטורקית בייקאר, סמנכ"ל הטכנולוגיות שלה הוא חתנו של ארדואן, היא שיאנית היצוא בטורקיה והודיעה שתחלק לעובדים מענק נדיב במיוחד ● ואיפה החברות הביטחוניות הישראליות עומדות מולה ברמה הגלובלית?

בארה"ב בטוחים: זה עומד להיות המבצע המסוכן ביותר אליו תצא ישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: הסכנות בכניסת צה"ל לרפיח, איך איראן יכולה להרוויח מההפגנות בקמפוסים בארה"ב ומה באמת חשוב לאמריקאיים בשנת הבחירות ● כותרות העיתונים בעולם 

''אתה לוקח את הגלולה האדומה ואני מראה לך עד כמה עמוק מגיעה מחילת הארנב'' / צילום: Shutterstock

25 שנים לאחר שיצא לאקרנים, כולנו לכודים ב"מטריקס"

סרט המדע הבדיוני הקלאסי מ־1999 חזה עולם דומה לזה שאנו חיים בו היום, בו הטכנולוגיה מנתקת בני אדם זה מזה ● אולם הוא גם הזכיר לנו שהתנגדות היא אפשרית

וורן באפט / צילום: ap, Nati Harnik (עיבוד תמונה)

באפט הפך את ברקשייר למכשיר השקעה שלא היה כמותו, וזה השתלם

אילו בעלי ברקשייר האת'וויי והמשקיע האגדי היה מנהל במקום זאת קרן גידור, היה לו כנראה הרבה יותר הון, והרבה פחות משקיעים מרוצים ומעריצים ● כי ההתעקשות שלו שמבנה החברה צריך להתאים לאסטרטגיה, ולא להיפך, עשתה את ההבדל לבעלי המניות

מקבוק אייר של אפל / צילום: יח''צ אפל

לעבור למחשב של אפל: כל הסיבות בעד ונגד

מי שהתרגל למערכת ההפעלה ווינדוס יתקשה להתרגל ל-MacOS, וגם ייאלץ להיפרד מחלק מהתוכנות המוכרות ● היתרון הבולט: היכולת של מכשירי החברה "לדבר" ביניהם ולקצר תהליכים

בניין שרוסס במגני דוד, בפריז (דצמבר 2023) / צילום: Reuters, LUCIEN LIBERT

דוח חדש: "העולם עד לגל הגרוע של תקריות אנטישמיות מאז מלחמת העולם"

ב־2023 נרשם זינוק של עשרות אחוזים במספר התקריות האנטישמיות מכל הסוגים, כך מגלה דוח של אוניברסיטת תל אביב והליגה נגד ההשמצה ● לפי הדוח, יותר ויותר אמריקאים מסכימים עם סטריאוטיפים אנטישמיים, והרשתות החברתיות "הפכו לקרקע פוריה לשנאה ורדיקליזציה"