גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"אם ישראל לא תגדיר עבירות מס כהלבנת הון, היא תגונה בינלאומית"

ארגון FATF, שבו חברות רק 34 מדינות, קובע את הסטנדרטים המחייבים את כל מדינות העולם בתחום המאבק בהלבנת הון ומימון טרור ■ משלחת של בכירי הארגון תיפגש עם הדרגים הבכירים בישראל, כחלק מהליך הצטרפותה לארגון

 ד"ר שלומית ווגמן–רטנר / צילום: רן יחזקאל
ד"ר שלומית ווגמן–רטנר / צילום: רן יחזקאל

"מדינת ישראל פועלת ללא לאות לשפר את מעמדה כמובילה אזורית בתחום איסור הלבנת ההון ומימון טרור, וזאת על-ידי מהלכים מתמידים של שינוי רגולציה ושיפור אפקטיביות המשטר. עד כה המאמצים נשאו פרי, ולאורך השנים הרפורמות שבוצעו זכו לשבחים מצד הארגונים המקצועיים האמונים על בחינת הפעילות בתחום, אולם נותרו עוד לא מעט פערים לתקן. אני מאמינה כי לאור ניסיוננו המקצועי, לא ירחק היום בו מדינת ישראל תוכל להתברג בחזית העשייה ולצד מספר מצומצם של מדינות מובילות - לקחת חלק בעיצוב המדיניות וקביעת הכללים החלים על כל מדינות העולם". כך אמרה אתמול (ה') ל"גלובס" ד"ר שלומית ווגמן-רטנר, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור (בפועל), לקראת הגעתה לישראל של משלחת מיוחדת של ארגון ה-FATF (Financial Action Task Force) - כוח המשימה הבינלאומי המוביל את המאבק בהלבנת הון ומימון טרור - בשבוע הבא.

הביקור הינו חלק מהליך הצטרפות של ישראל לארגון ומטרתו להציג בפני המשלחת את מחויבות הדרג הפוליטי וגורמי הממשל הבכירים בישראל למאבק הבינלאומי בהלבנת הון, במימון טרור ומימון פרוליפרציה (נשק להשמדה המונית), כמו גם מחויבות המדינה להליך ההצטרפות לארגון. חברי המשלחת שיגיעו לישראל הינם מהבכירים ביותר, ובהם נשיא הארגון, ג'י-יון שין הקוריאני, מזכיר הארגון, דיויד לואיס מאנגליה, וכן נציגים בכירים ממספר מדינות החברות בארגון ה-FATF מאנגליה, ספרד, איטליה והונג קונג.

מה חשיבות הביקור של המשלחת בישראל?

ד"ר ווגמן: "הביקור מהווה תנאי הכרחי להליך ההצטרפות של מדינת ישראל לארגון, ומשכך הצלחתו היא בעלת חשיבות מכרעת. אם הביקור יוכתר בהצלחה, תהא זאת אבן הפינה לקראת ההצטרפות לארגון הבינלאומי המשפיע ביותר בתחום, שקובע את הכללים לכל המדינות לגבי המאבק בהלבנת הון ובמימון טרור, לרבות לאלו שאינן חברות בו. בכך, תוכל ישראל לקבע את מעמדה הבינלאומי בתחום ולהיכלל במעגל קובעי המדיניות העולמית בנושא, ולא רק להיות כפופה לו.

"כמו-כן, ההצטרפות לארגון תשפר את המוניטין של המדינה בתחום ותעניק לישראל תו איכות משמעותי, דבר שיסייע לכלכלה ולסקטור העסקי, וימצב את ישראל כמקום אטרקטיבי יותר להשקעות. בנוסף, ההצטרפות לארגון תשפר גם את שיתוף הפעולה בין ישראל לבין מדינות אחרות, במישור הפיננסי, המודיעיני ובמישור העזרה המשפטית, ולקחת חלק פעיל במאבק הבינלאומי בהלבנת הון ומימון טרור".

סטנדרטים מחייבים

הצטרפותה של ישראל לארגון ה-FATF מהווה צעד משמעותי לישראל במלחמה בהלבנת הון ובהון השחור. הארגון הוא גוף בין-ממשלתי מוביל שהוקם ב-1989 על-ידי מדינות ה-G7. מדובר בכוח משימה בינלאומי שמטרתו לפתח ולקדם מדיניות למאבק בהלבנת הון ומימון טרור, הן ברמה הלאומית והן ברמה הבינלאומית. כיום חברים בגוף זה 34 מדינות ושני ארגונים אזוריים. בין המדינות החברות בארגון ניתן למצוא את ארה"ב, קנדה, בריטניה, צרפת, רוסיה, סין, יפן, דרום-אפריקה, הולנד, בלגיה, שווייץ, נורבגיה וספרד.

הארגון קובע את הסטנדרטים המחייבים את כל המדינות בתחום המאבק בהלבנת הון ומימון טרור. המלצות הארגון דורשות, בין היתר, כי המדינות יקבעו את הלבנת ההון ואת מימון הטרור כעבירות פליליות, מפרטות את תחומי החקיקה הנדרשים על-מנת לקדם תפיסה וחילוט של נכסים, קוראות להטיל חובות אקטיביות על מוסדות פיננסיים ונותני שירות עסקי, לרבות חובות זיהוי ודיווח לרשויות, וכן עוסקות בנושאים של פיקוח על מוסדות פיננסיים, אימוץ הכרזות פעילי טרור של מועצת הביטחון של האו"ם ושיתוף פעולה מקומי ובינלאומי.

על-מנת לוודא כי המדינות עומדות בהמלצות הארגון, נערכות ביקורות תקופתיות על כל מדינה ומדינה. הביקורות מבוצעות אחת לכמה שנים על-ידי מספר ארגונים אזוריים שהוסמכו לכך שנקראים - FSRBs ((FATF Style Regional Bodies. מדינת ישראל משמשת כמשקיפה פעילה בארגון האזורי של מועצת אירופה מאז 2006, ועברה מאז הצטרפותה שתי ביקורות בינלאומיות לבדיקת יישום המלצות ה-FATF - ב-2008 וב-2013.

במאי 2012 הגישה ישראל בקשה רשמית לצירופה של מדינת ישראל לארגון, וזאת ביוזמת והובלת ראש הרשות לאיסור הלבנת הון דאז, עו"ד פול לנדס, יחד עם משרד האוצר ומשרד החוץ. לאורך השנים נוהל הליך מורכב במישור המקצועי והדיפלומטי לקידום הנושא, מאחר שמדיניות הארגון היא לא לקבל מדינות חדשות לשורותיו. ואול, ב-2014, החליט הארגון לפתוח את שורותיו למדינות נוספות, והזמין מספר מצומצם של מדינות שעברו סינון ראשוני, ובהן ישראל, לפתוח בהליך הצטרפות לארגון.

כדי להניע את הליך ההצטרפות, העבירה מדינת ישראל ב-2014 מכתב לארגון מטעם שר האוצר ושרת המשפטים דאז, המביע את התחייבות הדרגים הפוליטיים בישראל לפעול בהתאם להמלצות ה-FATF ולעשות כל שיידרש בהליך ההצטרפות. השלב הבא בהליך שהתעכב בשל פיזורה המוקדם של הכנסת הקודמת, הוא ביקור המשלחת, המתוכנן כאמור לשבוע הבא. בהמשך, לאחר שהביקור יסתיים בהצלחה, תוזמן ישראל להיות משקיפה בארגון וב-2017 יקיים הארגון, בשיתוף הארגון האזורי של מועצת אירופה (MONEYVAL), ביקורת מקיפה על משטר איסור הלבנת הון ומימון טרור בישראל, כאשר עמידה בהצלחה בביקורת זו היא תנאי מהותי להצטרפותה של ישראל לארגון.

ליקויים מהותיים

הביקור המתוכנן יכלול מפגשים עם הדרגים הבכירים ביותר בישראל, בהם שרת המשפטים, שר האוצר, היועץ המשפטי לממשלה, נגידת בנק ישראל, ראש רשות המסים, ראש הרשות לני"ע, פרקליט המדינה, המשנים ליועץ ולפרקליט המדינה, המפקחת על הבנקים, המפקחת על שוק ההון, מנכ"לית משרד המשפטים, מנכ"ל משרד האוצר, מ"מ מנכל משרד החוץ, ראש אח"מ וראש להב 433, ראש הרשות לאיסור הלבנת הון, גופי ביטחון ועוד שורת בכירים אחרים.

מה הציפיות שלכם מהביקור?

ד"ר ווגמן: "המשלחת מגיעה כדי לבחון את מידת המחויבות של הדרג הפוליטי וגורמי הממשל הבכירים למאבק הבינלאומי בהלבנת הון, במימון טרור ומימון פרוליפרציה (נשק להשמדה המונית), וכן את מחויבות המדינה להליך ההצטרפות לארגון, שכולל ביקורת בינלאומית מקיפה.

"לאור התהליכים הממושכים שמבצעת מדינת ישראל בשנים האחרונות בכדי לשפר את מעמדה בתחום, אנו מאמינים כי נוכל להציג בביקור את המחויבות העמוקה של המדינה וההתקדמות הרבה שבוצעה על-ידי הגופים המקצועיים בשנים האחרונות, לצד ההישגים המשמעותיים אליהם הובילו. אנו אף מקווים, כי הביקור יהווה פלטפורמה לחיזוק שיתוף הפעולה בין הגופים המקצועיים בישראל לגופי הארגון, שתסייע לנו בהליך ההצטרפות".

מה מצבה של ישראל בזירת המאבק בהון השחור ובהלבנות ההון?

ד"ר ווגמן: "הביקורת הבינלאומית האחרונה שבוצעה בישראל ב-2013 העידה על התקדמות משמעותית ביותר במשטר איסור הלבנת הון ומימון טרור בישראל, גם בהיבט הטכני של התאמה להמלצות וגם מבחינת העלאת המודעות והגברת האפקטיביות של המניעה והענישה בתחומים אלו. הישג זה הינו פרי תקופה ממושכת בה הושקעו מאמצים ומשאבים רבים בתחום, תוך שיתוף פעולה בין גופי האכיפה, הרגולטורים הפיננסיים, הרשות לאיסור הלבנת הון והסקטור הפרטי, שחברו ליצירת שינויי מדיניות מעמיקים הנדרשים בתחום.

"לצד זאת, הביקורת הצביעה גם על ליקויים מהותיים. חלק מהליקויים כבר תוקנו, למשל החלת חובות על עורכי דין, רואי חשבון וסוחרים באבנים יקרות. חלק משמעותי טרם תוקן באופן משביע רצון. כך, למשל לא הוחל המשטר על הלוואות חוץ-בנקאיות ועל גופים לא פיננסיים נוספים - נותני שירותים לנאמנויות ולהקמת חברות, סוחרי נדל"ן, וסוחרים במתכות יקרות; בנוסף נדרש לבצע שיפור המשטר לגבי נותני שירותי מטבע (ציינג'ים), תיקון פערים ברגולציה על מכלול הגופים הפיננסיים וביטול הסף בעבירה לפי סעיף 4 לחוק ועוד.

"כמו-כן, יש צורך בהתאמת המשטר בישראל לשינויים שנערכו מאז בסטנדרט העולמי, דוגמת הוספת עבירות מס כעבירות מקור (לפי חוק איסור הלבנת הון - א'ל"ו) והרחבת ההסדרים לגבי זהות נהנים. אתגרים אלו ניצבים עדיין בפנינו ומדינת ישראל נמצאת במאמץ מתמיד לתקנם, במיוחד בראי הביקורת הבינלאומית הקרובה, שתיתן דגש רב לנושא אפקטיביות המשטר".

שת"פ הכרחי

כללי ה-FATF מחייבים מדינות להתייחס לעבירות מס כעבירות מקור לפי חוק איסור הלבנת הון. כדי לעמוד בדרישה זו, הוכנס תיקון בהתאם לחוק איסור הלבנת הון במסגרת חוק ההסדרים, והוא עתיד להפוך לחקיקה מחייבת בקרוב. מה משמעות הדבר מבחינת המאבק בהון השחור ובהלבנת הון, וכיצד זה ישפיע על מעמדה של ישראל במישור הבינלאומי?

"המלצות ה- FATF שתוקנו לאחרונה, דורשות במפורש כי עבירות מס חמורות יהיו עבירות מקור לצורך חוק איסור הלבנת הון. לפיכך, אם ישראל לא תוסיף אותן לעבירות המקור היא תקבל גינוי בינלאומי משמעותי, דבר שיפגע במעמדה הבינלאומי ובציוני הביקורת שתיערך בקרוב, שהינה תנאי להשלמת ההצטרפות לארגון. מבחינה מוסרית, אין כל הצדקה שעבירות מרמה 'רגילות' בין אדם לחברו יהיו עבירות מקור, בעוד מרמת מס - שהיא למעשה גניבה מהקופה הציבורית ומכולנו - תזכה לעמדה נורמטיבית פחותה.

"לגבי המישור הבינלאומי - בעשור האחרון ניכרים מהלכים מצד גופים, ארגונים, רשויות ומדינות ברחבי העולם, המאותתים בבירור, כי הסובלנות בעולם לנושא העלמות המס ולמדינות שאינן משתפות פעולה בתחום נעלמה. בראייה בינלאומית רחבה, אי-שיתוף פעולה מלא ומקיף בתחום כבר איננו באמת אופציה, ואף עלול לגרום נזק של ממש למדינה. אנו סבורים כי ישראל תפעל בנושא באופן מידתי ומאוזן, בדומה לנעשה במרבית מדינות העולם".

מנכ"לית משרד המשפטים, אמי פלמור, מוסיפה כי "מדינת ישראל רואה חשיבות עליונה בהשתלבות בתפקידי מפתח לקביעת מדיניות עולמית בתחום הלבנת ההון ומימון טרור. אני משוכנעת כי חברי המשלחת יתרשמו לחיוב מהנכונות של מדינת ישראל לקחת חלק במאבק הגלובלי בהלבנת הון ובמימון טרור, וממחויבותה לעשות ככל שנדרש על מנת להתקבל לארגון וליישם ההמלצות באופן אפקטיבי. במהלך הביקור עתידה המשלחת להיפגש עם גורמי הממשל הישראלים הבכירים ביותר, הן בדרג הפוליטי והן בדרג המקצועי, אשר ידגישו מחויבות זו."

עוד כתבות

מטוס של אייר אינדיה / צילום: Shutterstock

זו חברת התעופה שלא תשוב לפעול בישראל בחודשי הקיץ

אייר אינדיה, חברת התעופה היחידה שמפעילה טיסות ישירות להודו, האריכה את השהיית הטיסות לישראל ● החברה מוותרת על הקיץ בישראל - אלה היעדים דרכם תוכלו לטוס להודו

תיקון והתנצלות

לידיעת המתווכים / איור: Shutterstock

לידיעת המתווכים: חובת הדיווח החדשה שבדרך

הצעת חוק חדשה שהפיץ משרד המשפטים תחייב מתווכי מקרקעין לזהות את הלקוחות, לדווח ולנהל רישומים בכל העברת כספים ● לחוק יהיו כמה השלכות משמעותיות, בהן הפחתת היכולת לבצע עסקאות פיקטיביות או להסוות את זהות הנהנים האמיתיים בעסקאות נדל"ן

הריסות ברצועת עזה, ארכיון / צילום: ap, Ariel Schalit

דיווח סעודי: "חמאס החל ליידע גורמים שבכוונתו להשיב הלילה באופן חיובי לעסקה"

מחצית מהחטופים, ב-5 פעימות: זו העסקה שנרקמת ● ארה"ב במגעים לחידוש המו"מ עם איראן - כבר בשבוע הבא ● כתב אישום הוגש נגד שני חשודים נוספים בריגול למען איראן ● מקורות מקורבים לחמאס: ארגון הטרור ימסור את תשובתו למתווכות לפני יום שישי ● הפנטגון: התקיפות על מתקני הגרעין האיראניים החזירו לאחור את תוכנית הגרעין בין שנה לשנתיים ● 50 חטופים - 636 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

נתב''ג / צילום: Shutterstock

חברות הלואו קוסט יחזרו? טרמינל 1 ייפתח באוגוסט

טרמינל 1 צפוי להיפתח מחדש בתחילת החודש הבא - מה שמעלה את הסיכוי שחברות הלואו קוסט יקדימו את חזרתן לארץ ● חזרתן של החברות עשויה לתרום משמעותית להגדלת היצע המושבים ולהורדת מחירי הטיסות, שהתייקרו מאוד מאז תחילת המלחמה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

טראמפ סוחט ניצחון דחוק: הסנאט אישר את "החוק הגדול היפה" שלו במחיר כבד

החקיקה שמוביל הנשיא פוערת גירעון ענק בתקציב האמריקאי: עד 5 טריליון דולר בעשור הקרוב ● במרכזה עומדים קיצוצי מסים, לצד הקצאות למניעת הגירה והוצאות ביטחון ● הפוליטיקאים ממשיכים מסורת של 40 שנה, ומשתמטים מטיפול במשבר הפיננסי הגדול ביותר מאז ומעולם

נווה אביב כפר שמריהו של ישראל קנדה / צילום: אלדד רפאלי

הריזורטים החדשים: כך הפך הדיור המוגן היוקרתי לשוק תחרותי במיוחד

ענף הדיור המוגן נחשב יציב, צומח ומבוסס דיירים "שבויים" לאורך שנים, מה שמוביל עוד ועוד שחקנים להיכנס אליו - מחברות נדל"ן ועד גופים מוסדיים ● בסגמנט היוקרה מדובר במוצר שממותג, ממוצב, משווק ומפורסם באופן חווייתי ומציע משירותי ספא ועד מסעדות גורמה

חדשות ההייטק / צילום: ap, Michael Perez

החברה הישראלית שתספק נחילי רחפנים חמושים לארה"ב

המדור של גלובס מציג מדי שבוע את כל החדשות המעניינות בענף ההייטק • והפעם: Base44 של היזם מאור שלמה נמכרה לוויקס ב-80 מיליון דולר בעסקה יוצאת דופן, ענקית המחשוב שמאמינה בחברת הקוונטום הישראלית, חברת הרחפנים הישראלית, אקסטנד, זכתה במכרז לאספקת נחילי רחפנים חמושים משוטטים שפרסם משרד ההגנה האמריקאי בהיקף של 10 מיליון דולר, וגם סערה סביב מתכנת הודי שמואשם בהונאה סדרתית ● חדשות ההייטק

קרן מור בקמפיין קופת חולים לאומית / צילום: צילום מסך יוטיוב

זו קופה, לא חופה: כוכבה שולחת את קופ"ח לאומית למקום הראשון באהדה

המקום השני באהדה שייך למתחרה, קופת חולים מאוחדת, כך עולה מדירוג הפרסומות הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● הפרסומת הזכורה ביותר שייכת למותג המזגנים טורנדו, שגם אחראי להשקעה הגבוהה ביותר השבוע, לפי נתוני יפעת בקרת פרסום

כריסטין לגארד, נשיאת ה־ECB / צילום: Associated Press, Michael Probst

התחזיות התבדו: האירו זינק מול הדולר, אך לאירופה יש כמה סיבות לדאוג

לפני חצי שנה ההערכות ניבאו דעיכה - אבל מאז האירו זינק ב־14% מול הדולר ושבר שיא של 4 שנים ● לצד שביעות הרצון בבנק המרכזי האירופי, גוברים הקולות המזהירים מפני פגיעה ביצוא וביציבות הכלכלית ● האם האירו בדרך להפוך למטבע רזרבה או שמדובר בשיא חולף?

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

פסטות בטאבון וקינוחים מוגזמים: מסעדת השף החלומית במושב שלא הכרתם

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

קובי זריהן בשיחה עם עו''ד רונית סיטון זלקינד / צילום: שיר הלוי

הממונה על הגנת הצרכן: "יש לי רק 8 מפקחים על 650 אלף עסקים"

קובי זריהן הסביר באירוע של משרד עוה"ד פירון מדוע הרשות לא פרסמה הקלות לקמעונאיות המזון במהלך המערכה נגד איראן ● יאיר אבידן, המפקח על הבנקים לשעבר, וד"ר שלומית וגמן-רטנר, ראש רשות איסור הלבנת הון ומימון טרור לשעבר, מצטרפים למרכז הפינטק הישראלי ● אירועים ומינויים

היזם בני לנדא / צילום: איל יצהר

עובדים בחברת הדפוס של בני לנדא מתנגדים למהלך עיכוב ההליכים

25 מהעובדים בחברת הדפוס של בני לנדא הגישו בקשת התנגדות לעיכוב ההליכים, שלטענתם ימנע מהם קבלת פיצויים מהביטוח הלאומי ● כמו כן, העובדים מתנגדים למינוי מנהלים לתהליך העיכוב - עורכי הדין של נושי החברה, וכן מתנגדים למעמד המשקיעים כנושים מובטחים

דונלד טראמפ / צילום: ap, Manuel Balce Ceneta

טראמפ הודיע כי חתם על הסכם סחר עם וייטנאם

"זה יהיה הסכם שיתוף פעולה נפלא בין שתי המדינות שלנו. התנאים הם שוייטנאם תשלם לארצות הברית מכס בגובה 20% על כל המוצרים שיישלחו לשטחנו, ומכס של 40% על כל העברה דרך מדינה שלישית", כתב טראמפ

יהודה מורגנשטרן, מנכ''ל משרד הבינוי והשיכון / צילום: יוסי זמיר

כשמנכ"ל משרד השיכון והבינוי מציע לרכוש דירות שנפגעו מהטילים האיראניים - למה הוא מתכוון

יהודה מורגנשטרן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, בישר בכנס חיפה של מרכז הנדל"ן, כי נשקלת האפשרות שהמדינה תרכוש דירות שנהרסו במלחמה ● לגלובס נודע כי מטרת המהלך היא לספק מענה נקודתי לדיירים שדירתם נהרסה, ולא ירצו להצטרף להליך התחדשות עירונית בבניין שלהם ● יש לציין כי מהלך כזה טרם נעשה על ידי המדינה עד היום

הסכם ממון / אילוסטרציה: Shutterstock, Elnur

האם ניתן להגיש תביעת נזיקין נגד בן או בת זוג שבגדו?

בני זוג רשאים לערוך ביניהם הסכם ממון הכולל ענישה כלכלית על בגידה ● בדרך-כלל הסכם זה מתווסף על רקע ניסיון עגום קודם שבו נחשף חוסר הנאמנות הזוגי של מי מהם ● כמסקנה מפסקי דין בנושא מהעבר, חשוב להגדיר מה ייחשב בעיני בני הזוג "כבגידה" המצדיקה את הפעלת הסנקציה הכלכלית

הבכיר הבינלאומי שאיראן הגדירה כ"סוכן מוסד"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: באיראן טוענים כי ראש ארגון סבא"א הוא סוכן מוסד, באיראן גם מאשימים זוג צרפתי בריגול בשביל המוסד, וכך פגעה המלחמה באיחוד האמירויות • כותרות העיתונים בעולם

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

נעילה חיובית בבורסת ת"א בהובלת מניות השבבים; השקל בשיא חדש

מדד ת"א 35 עולה ב-0.7% ● השקל לא עוצר: הדולר עומד על 3.36 שקלים ● לומברד אודייר: ממליצים על חשיפה עודפת לאג"ח בדירוג גבוה בארה"ב ● "צלב מוזהב" ב־S&P 500: האם זה סימן לתשואה גבוהה יותר בעתיד? ● היום יתקיים מסחר מקוצר בוול סטריט - עד השעה 20:00 שעון ישראל ● וגם: המשקיעים מחכים לדוח התעסוקה בארה"ב שישפוך אור על כיוון הריבית