גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם הח"כ לשעבר חגי מירום קידם עסקאות באוהה בניגוד עניינים?

מירום, לשעבר יו"ר אוהה, היה שותף בעבר במשרדו של עו"ד יהודה רוה, והוא שותפו בחברה המקימה תחנת כוח פרטית ■ במסמך שהוגש לביהמ"ש נטען כי הח"כ לשעבר קידם עסקת השקעה בקרן תשתיות לישראל, שאחד מבעליה הוא רוה ■ מירום: "דיווחתי לדירקטוריון על שותפותי עם רוה, אולם חברי הדירקטוריון לא ראו בכך רלבנטיות"

חגי מירום/ צילום:ששון טירם
חגי מירום/ צילום:ששון טירם

האם חבר הכנסת לשעבר חגי מירום ממפלגת העבודה, שהיה יו"ר דירקטוריון החברה הציבורית אוצר התיישבות היהודים (אוהה) עד לתחילת 2013, קידם עסקאות בדירקטוריון החברה, כשהוא מצוי בניגוד עניינים? טענות בעניין זה עולות מבקשה לאישור תביעה ייצוגית שהוגשה נגד החברה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב.

בין היתר נטען כי מירום קידם עסקת השקעה בקרן תשתיות לישראל (תש"י), שאחד מבעליה הוא עו"ד יהודה רוה. מירום היה שותף במשרדו של רוה בעבר, ועודנו שותפו של רוה בחברה העוסקת בהקמת תחנת כוח פרטית בבאר-טוביה. מירום מסר בתגובה, שדיווח על הקשרים עם רוה, אך הדירקטוריון לא ראה בכך דבר המקים לו עניין אישי בהשקעה. ואולם, הדבר אינו נזכר בפרוטוקול הדיון בדירקטוריון.

בנוסף נטען כי מירום לא הצהיר על קשריו עם חבר הכנסת לשעבר אברהם (בייגה) שוחט, שהיה חברו לסיעת העבודה בכנסת, והיה בזמן קידום העסקה חבר ועדת ההשקעות בקרן תש"י. מירום מסר, שאיננו מצוי בקשרים עם שוחט מאז פרש מן החיים הפוליטיים, וכי קשריו הקודמים עם שוחט היו ידועים לחברי הדירקטוריון.

מירום אף קידם בדירקטוריון עסקה עם חברת סולארית דוראל. בפרוטוקול ועדת ההשקעות צוטט מירום מוסר גילוי נאות לפיו משרד עורכי הדין שלו ייצג את חברת סולארית דוראל בעניין אחר. למרות זאת, בדירקטוריון עצמו נמנע מירום ממסירת אותו גילוי נאות, ולא פסל עצמו מן הדיון בהשקעה בחברה.

בתגובה לדברים, הכחיש מירום שמשרדו ייצג את חברת סולארית דוראל. לטענתו, הציטוט של דבריו בפרוטוקול, שלפיהם משרדו ייצג את סולארית דוראל, הוא ככל הנראה "שגיאה של קצרנית לא מקצועית".

אוהה היא חברה ציבורית שעיקר פעילותה היא החזקה פסיבית בכ-5% ממניות בנק לאומי. הטענות בעניינו של מירום עלו בתגובה שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל-אביב באמצעות עו"ד גולן קאשי, לתשובת החברה לבקשה לאישור תביעה ייצוגית נגדה (ראו מסגרת).

"לא נרשם בפרוטוקול"

דירקטוריון אוהה החליט בתחילת 2012 להשקיע סכום של עד 5 מיליון דולר בקרן תש"י. מדובר בקרן פרייבט אקוויטי בתחום התשתיות, המשקיעה בכבישי אגרה ובמיזמים שונים בתחום האנרגיה. ההשקעה של אוהה בקרן היא שולית ביחס להיקף הפעילות של הקרן, ועדיין - העסקה אושרה לטענת התובע בלי שהובא עניינו האישי של מירום לידיעת הדירקטוריון, ובלי שמירום נמנע מלהשתתף בדיון.

בתגובת התובע נטען, כי "חגי מירום, יושב-ראש דירקטוריון אוהה לא הקפיד על טוהר המידות ועל חובת הגילוי הנאות המתחייבים בנסיבות העניין, ובחר להסתיר בישיבת הדירקטוריון כי הוא חבר למפלגה של מר אברהם (בייגה) שוחט, יושב-ראש ועדת ההשקעות של קרן תש"י. חמור מכך, מירום הסתיר כי אחד מבעלי השליטה בקרן הוא לא אחר מעורך הדין יהודה רוה שמירום היה שותף במשרדו, ולשניים אף עסקים משותפים (בעלי מניות באיזראל פאואר מנג'מנט 3000 שמחזיקה בתחנת כוח בבאר-טוביה). מירום לא אמר דבר וחצי דבר ביחס לקשריו הענפים עם יהודה רוה".

מירום מסר בתגובה: "דיווחתי לדירקטוריון על שותפותי בעבר הרחוק עם יהודה רוה וכן על החזקותינו בחברת איזראל פאואר מנג'מנט, אולם חברי הדירקטוריון לא ראו בכך רלבנטיות או מניעה, והורידו על הסף כל מניעות מצידי להשתתפות בדיון. מטעם זה כנראה זה לא נרשם בפרוטוקול".

באשר לקשריו עם שוחט, מסר מירום: "בייגה שוחט אינו חברי האישי. מאז נפרדו דרכינו במפלגת העבודה חלפו 15 שנים, ומאז לא הייתה בינינו ולו פגישה אישית או עסקית כלשהי. הוא לא היה מעולם בביתי ואני לא בביתו. לא היה מי מהנוכחים בישיבה איתו בדירקטוריון אוהה שלא ידע שהיינו ביחד לפני שנים רבות בסיעת העבודה. אין ולא היה מקום לעשות כל גילוי בעניין זה, כפי שלא הייתי צריך לגלות שהשמש זורחת בחוץ. העסקה עם תש"י הייתה עסקה טובה ולכן אישרנו אותה".

באשר לעסקת השקעה אחרת, בסך מיליוני שקלים, שנערכה עם חברת סולארית דוראל באותה שנה, נטען כי "השקעה זו אף היא נגועה מן הבסיס בניגודי עניינים. במסגרת ועדת ההשקעות, חגי מירום, ציין כי משרדו מייצג את דוראל. אך באופן תמוה וצורם, בעת ישיבת הדירקטוריון שבה נידונה ההשקעה בדוראל, מירום לא ציין עובדה זו ונאלם דום כאשר אמיר פלד (אז דירקטור באוהה - ג' מ') שאל אם יש למישהו אינטרס אישי בעסקה".

כך צוטט הגילוי הנאות של מירום בפרוטוקול ועדת ההשקעות של אוהה: "מבחינת גילוי נאות, אבקש לציין כי אני מכיר את חברת דוראל מפרויקט שיש להם עם הרפת בקיבוץ יפעת, וגם המשרד שלי מייצג אותם בבניית בתים שהסולאר יממן את המשכנתא בגינם".

מירום התעקש כי מעולם לא מסר את הגילוי הנאות בעניין דוראל, ומסר כי "משרדי מעולם לא ייצג את דוראל". כשהוצג לו פרוטוקול ועדת ההשקעות, מסר כי "יכול להיות שנפלה טעות אצל רושם הפרוטוקול, אבל אלה הן העובדות ואין בלתן". בהמשך, העיר מירום כי "בנוגע לפרוטוקולים, למיטב זיכרוני בתקופתי הפרוטוקולים לא הוקלדו על-ידי קצרנית מקצועית, ועל כן יש אפשרות שנפלו בהם טעויות".

עו"ד יהודה רוה מסר בתגובה: "אין תכלית ראויה יותר לחברת 'אוצר התיישבות היהודים' מאשר השקעות בתשתיות בישראל. ההשקעות עצמן הניבו למשקיעים ולחברה תשואה שנתית דו-ספרתית. חגי מירום פרש ממשרדנו יותר מחמש שנים לפני מועד ההשקעה, וגם מסר לי כי הודיע על כך לחברה - כך שאין בכך כל פסול. לגבי איזראל פאואר - אינני פעיל בחברה. המניות בחברה מוחזקות על-ידי חברת נאמנות ולא על-ידי".

חברת אוצר התיישבות היהודים (אוהה): הציונים הכלכליים

חברת אוצר התיישבות היהודים (אוהה) בעלת הרקע ההיסטורי המיוחד, החלה את דרכה בקונגרס הציוני השני בבאזל בשנת 1898. היא הוקמה ביוזמת חוזה המדינה, בנימין זאב הרצל, שיזם הקמת קרן להלוואת כספים לחלוצים המבקשים להקים התיישבות בארץ ישראל. החברה, שהוקמה באנגליה בשם Jewish Colonial Trust (JCT), הנפיקה מניות ליהודים רבים בתפוצות. בהמשך, ייסדה JCT את בנק אנגלו-פלסטינה, הגלגול המוקדם של בנק לאומי.

בשנות ה-50 הועברו נכסיה של קרן JCT לחברת אוהה, חברה חדשה שאוגדה בישראל והחלה להיסחר בבורסה לניירות ערך בתל-אביב (שנוסדה בעצמה ב-1953). אוהה הייתה החברה-האם של בנק לאומי, ושלטה ביותר מ-90% ממניות הבנק, עד למשבר ויסות מניות הבנקים, שהביא להלאמת מניות בנק לאומי על-ידי המדינה בסוף שנות ה-80. מאז נותרה אוהה בעלת מעט פחות מ-5% ממניות הבנק, החזקה שהיוותה עד לא מזמן את כלל נכסי אוהה, ומהווה עדיין את רובם המוחלט.

נוסף להחזקות בלאומי השקיעה החברה עוד עשרות מיליוני שקלים בפרויקטים בתחום התשתיות, דוגמת ההשקעות בקרן תש"י ובסולארית דוראל. מדובר בסכומים זניחים ביותר ביחס לשווי השוק של מניות לאומי שמחזיקה החברה.

אף שהחזקה פסיבית במניות בנק לאומי אינה מצריכה הנהלה, לחברת אוהה דירקטוריון עצום בן 15 דירקטורים. לא ברור בדיוק מה עושים כל אותם דירקטורים למען בעלי המניות. מה שכן ידוע הוא - מה עושים בעלי המניות למען הדירקטורים. מעמד, יוקרה וגם שכר של כ-100 אלף שקל בשנה לכל אחד - אלה התנאים שלהם זוכים הדירקטורים בחברה, בעד הגעה לישיבה אחת מדי כמה שבועות כדי לדון במדיניות ההשקעות הפסיבית של החברה. מדובר בדירקטוריון גדול יותר משל חברות בעלות פעילות מורכבת עשרות מונים מזו של אוהה, כמו קבוצת דלק, קבוצת שטראוס ואפילו סיטיגרופ העולמית.

דרך מינוי הדירקטורים, באמצעות ההסתדרות הציונית, מנציחה את מסורת העסקנות של אוהה. בדירקטוריון יושבים עסקנים פוליטיים המוכרים במסדרונות "המוסדות הלאומיים", שורה של ארגונים דשנים החולשים על נכסי העם היהודי במיליארדים, ששקיפות היא בגדר מילה גסה במחוזותיהם. כמו המוסדות הלאומיים בעצמם, הפכה גם אוהה למצע נוח למינוי מקורבים פוליטיים.

עם דירקטוריון אוהה נמנים אמיר פלד, יו"ר הדירקטוריון הנוכחי, ששימש כחבר הנהלת ההסתדרות הציונית במשך שמונה שנים עד 2011; ארנן פלמן, שמכהן גם כחבר הנהלת קק"ל; הח"כיות לשעבר מאשה לובלסקי, חברת הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית; ועמירה דותן, המשמשת כחברת חבר הנאמנים של הסוכנות היהודית וכדירקטורית בקרן היסוד; ראובן שלום, מזכיר הנהלת ההסתדרות הציונית העולמית (גוף המכונה, ביומרה, "ההנהלה הציונית"); יאיר לוטשטיין, חבר הוועד הפועל של ההסתדרות הציונית העולמית; עלס דוברונסקי - מקורבו של ח"כ אביגדור ליברמן, ויו"ר הוועדה המסדרת של מפלגת ישראל ביתנו, ועוד.

בבקשה לאישור התביעה הייצוגית שהוגשה בתחילת השנה, באמצעות עו"ד גולן קאשי, התבקש הסעד של דיבידנד בעין. כלומר, חלוקת מניותיה של אוהה בלאומי לבעלי המניות של אוהה לפי שיעור ההחזקות. זאת, בעילה של קיפוח בעלי מניות המיעוט. ציבור בעלי המניות אינו נותן אמון רב ב"פילטר" שמהווה אוהה להחזקה במניות לאומי. אוהה נסחרת בדיסקאונט משתנה של בין 300 ל-400 מיליון שקל, ביחס לשווי מניותיה בלאומי. הדיסקאונט הזה, טוען התובע, הוא הנזק שנגרם לבעלי המניות, כתוצאה מקיפוחם על-ידי ההסתדרות הציונית, שמתעקשת להמשיך ולקיים את אוהה, למען 15 הדירקטורים.

אוהה הגיבה לבקשה, בין היתר, בטענה ש"אינה תאגיד מסחרי-עסקי סטנדרטי, שכל תכליתו השאת רווחים גרידא. מדובר בחברה יוצאת דופן אשר קבעה לעצמה ערך עליון - קידום הציונות מהפן הכלכלי, לפני כל מטרה אחרת, לרבות השאת רווחים לבעלי מניותיה".

כולנו זוכרים את תנועת "הציונים הכלליים", והנה נולד זרם חדש בציונות - "מקדמי הציונות מהפן הכלכלי" או בקיצור, "הציונים הכלכליים".

הדין בישראל אכן מכיר במטרות חברתיות שמקדמת חברה מסחרית לצד מטרתה "לפעול על-פי שיקולים עסקיים להשאת רווחיה", כלשון חוק החברות; אולם ספק רב אם דיני החברות מאפשרים לחברה לקבוע, שמטרה חברתית כלשהי (כמו קידום הציונות) קודמת למטרת השאת הרווחים של החברה.

התובע טוען כי אוהה מפירה את חובותיה כלפי בעלי המניות מהציבור, שכן - היא לא הודיעה להם במסגרת התשקיפים שהגישה ובדיווחיה לבורסה, שהיא חברה שמטרתה הראשונה אינה להשיא את רווחיה, אלא לקדם את הציונות.

לטענת התובע, "אוהה משתמשת באופן ציני עד לזרא בציונות כמעטה שכל תכליתו להסתיר את העובדה כי ענייניה מתנהלים ללא תכלית עסקית ממשית, בחוסר יעילות ובחוסר מעש, באופן שמהווה קיפוח של בעלי המניות שלה. העובדות מלמדות באופן ברור וחד-משמעי, כי אוהה מעולם לא הצהירה כי היא עוסקת בציונות, וכי מעט ההשקעות שביצעה... אין בינן לבין ציונות דבר וחצי דבר".

תיק הבקשה לאישור התביעה הייצוגית אוחד לאחרונה עם תביעה דומה שהגישה "החברה לאיתור ולהשבת נכסים של נספי השואה", שהיא בעלת כ-25% ממניות אוהה. גם האפוטרופוס הכללי וכונס הנכסים הרשמי, המחזיק כ-16% מן המניות, הגיש את תגובתו לבקשה, שבמסגרתה הביע את תמיכתו במהלך של מתן דיבידנד בעין. גם רשות ניירות ערך מצטרפת למהלך. אתמול (ג') הודיעה הרשות לתובע כי היא נעתרת לבקשתו ותישא בהוצאות התביעה הייצוגית.

עוד כתבות

פרודוקטיביות איטית / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

פחות זה יותר: למה כדאי לאמץ את גישת הפרודוקטיביות האיטית בעבודה

פרופ' קאל ניופורט, מחבר הספר "פרודקטיביות איטית", טוען שאנחנו עובדים לא נכון ומזיקים לכלכלה ● הפתרון: לנוח יותר, ולהגיד "כן" פחות ● כך עושים זאת

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

דוח חדש חושף: הכסף שמניע את האלימות בקמפוסים בארה"ב

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

מנות של Neomi's / צילום: איריס כץ

הקיבוץ שתמצאו בו קפה כמו בפרובנס ואמן שפסלו מעטר את ביתו של ארדואן

סדנת קרמיקה בסגנון מינימליזם יפני, תצפית מוצלת על מרבדים צהובים, פשטידה מתפקעת ממנגולד וקרמבל תפוחים לקינוח ● יום מרומם נפש בקיבוץ יזרעאל

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: Associated Press, Noah Berger,

מכירות האייפונים צנחו, אז למה המשקיעים מרוצים?

הבייבאק הוא הבעת אמון של אפל בעצמה ● למרות ההכנסות הנמוכות, החברה עקפה את צפי האנליסטים, ולמשקיעים יש לא מעט סיבות להיות מרוצים ● ומה צפוי בבינה המלאכותית ● 5 הערות על דוחות אפל

הצוללת. הילה ויסברג בשיחה עם ד''ר רוני הירש / צילום: פרטי

החוקרת הישראלית שמפרקת את המיתוסים על אבי הקפיטליזם

שיחה עם ד"ר רוני הירש, מומחית לתיאוריה פוליטית והיסטוריה של מחשבה כלכלית ● על הגותו של אדם סמית, שוק חופשי ושחיתות פוליטית ● האזינו 

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

בורסת וול סטריט / צילום: Shutterstock

למכור את המניות בחודש מאי ולצאת מוול סטריט? זה מה שההיסטוריה מלמדת

האם נכנסו לחצי השנה הגרועה של השנה, וזה הזמן לצאת משוק ההון עד אוקטובר? לא בטוח ● אנליסטים בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה הוותיקה "Sell in May and go away" ● ולמה הנפילה של אפריל לא מפחידה אותם?

טרונג מיי לאן, אשת העסקים שעומדת במרכז פרשת ההונאה / צילום: phapluat tv

טייקונית הורשעה על שהפכה בנק לכספומט אישי שלה, ונידונה למוות

בעלת אימפריית הנדל"ן הווייטנאמית טרונג מיי לאן הואשמה בהונאה בהיקף של 12 מיליארד דולר, שכוללת שוחד והשתלטות לא חוקית על בנק ● המקרה הפך לאחד המתוקשרים ביותר בקמפיין ממשלתי נגד שחיתות, שזכה לכינוי "כבשן בוער"

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

פרויקט ''העיר הלבנה'' של יובל אלון בחיפה / צילום: חברת AVA STUDIO

עסקת הנדל״ן שמוכיחה: לחיפה כללים משלה

דירת 4 חדרים בשטח 117 מ"ר נמכרה בפרויקט "העיר הלבנה" של יובל אלון בחיפה, המשתרע על כ־26 דונם ● העסקה התעכבה כשלוש שנים, והדירה נמכרה ב־2.5 מיליון שקל, נמוך מהמחיר הנוכחי בפרויקט

נרות ותמונות לזכרו של אלכסיי נבלני, ליד הקונסוליה הרוסית בפרנקפורט / צילום: Associated Press, Michael Probst

תחקירי שחיתויות ותרומות בקריפטו: האופוזיציה הרוסית נלחמת בפוטין בכל דרך

לפני כשלוש שנים הוציאה רוסיה מהחוק את הקרן למלחמה בשחיתות שהקים מנהיג האופוזיציה אלכסיי נבלני בטענה שהיא קיצונית ● כיום פעיליה עובדים שעות נוספות ממדינות שונות בעולם, ומגיעים ל־17 מיליון צופים בחודש ● האם זה יעזור להם להחליש את פוטין, שהשיג 88% בבחירות האחרונות?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

עסקאות השבוע / עיצוב: טלי בוגדנובסקי

עם נוף לים ומרפסת גדולה: בכמה נמכרה דירת 4 חדרים ברמת אביב ג?

ברחוב אבשלום חביב ברמת אביב ג' נמכרה דירה בשטח של 114 מ"ר בתמורה ל־5.17 מיליון שקל ● בבניין יש חניה מקורה עם שער חשמלי, שתי מעליות, והוא קרוב לקאנטרי ולמרכז שוסטר ● "המחיר הראשוני היה גבוה יותר, אולם בגלל שבעלי הנכס ביקשו למכור בהקדם - המחיר ירד" ● ועוד עסקאות נדל"ן מהשבוע האחרון 

איה אבידור / צילום: יוסי זינגר

המנהלת הבכירה שמאמינה: זה הלקח הכי חשוב שצריך ללמוד ממלחמת רוסיה-אוקראינה

כשאיה אבידור נכנסה לתפקידה ככלכלנית ביצרנית המלט נשר היא הייתה האישה היחידה בחדר ● היום, כיו"ר נתג"ז, היא עדיין מרגישה את הפערים: "ב־32 החברות הממשלתיות יש רק ארבע מנהלות בכירות" ● היא גם מספרת מה צריכות לעשות חברות התשתית הישראליות כדי שלא נמצא את עצמנו בלי חשמל ● שיחה קצרה עם איה אבידור

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

עו''ד יוסי בנקל / צילום: תמר מצפי

"יכולנו לגבות הרבה יותר": עורך הדין שמנהל את פשיטת הרגל הגדולה במדינה בראיון

זה שבע שנים שעו"ד יוסי בנקל מנהל קרב משפטי על כספיו של אליעזר פישמן, לאחר שצבר חובות של כמעט 4 מיליארד שקל וזכה ל"תספורת" נדיבה ● בראיון ראשון לאחר מותו של פישמן מספר בנקל איך ימשיך לנהל את התיק, נמנע מלבקר את הבנקים ומספר על ה"תרגיל" שעשה פישמן כדי להשאיר הון בידי משפחתו

פיצה פפרוני של ''פיצה אולה'' / צילום: מרב סריג

אחת הפיצות הטובות בארץ מסתתרת בחצר משפחה בעספיא

בימי שישי, בשיטת "עד שנגמר הבצק", מנפיק טאבון העצים של משפחת עלו פיצות נאפוליטניות נהדרות ● גם הנקניקים מיוצרים במקום