גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

החובות של ספורט ורטהיימר: 32 מ' ש' לבנקים, 53 מ' ש' לספקים

לרשת שנכנסה להקפאת הליכים יש חובות בסך 109 מיליון שקל ■ לבני הזוג ורטהיימר יש ערבויות אישיות לספקים של כ-40 מיליון שקל ■ אם הקבוצה תקרוס, הם עלולים לאבד נכסי נדל"ן פרטיים בסך 13.1 מיליון שקל

רוני ורטהיימר / צילום: תמר מצפי
רוני ורטהיימר / צילום: תמר מצפי

באוגוסט 2013 ביצעה קבוצת ספורט ורטהיימר, המשווקת מותגים מובילים בתחום הספורט, השקעה כוללת של 700 אלף שקל ופתחה סניפים חדשים ברמת-גן ובבית-שמש. באותו החודש רכשה הקבוצה שבבעלות רון (רוני) ורטהיימר (56) את רשת סקטור טאון מאיש העסקים ג'קי בן-זקן.

מהלכי ההתרחבות של ספורט ורטהיימר כשלו. כשנתיים בלבד חלפו מאז, והחברה נקלעה לקשיים משמעותיים, ולאחר שצברה חובות בהיקף עצום של כ-109 מיליון שקל - היא נכנסה אתמול (א') להליך של כינוס נכסים זמני, וכעת היא מחפשת משקיעים שיחלצו אותה ממצבה הקשה.

שופט הפירוקים בבית המשפט המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, נעתר אמש לבקשת החברה ובעליה, ומינה את עורכי הדין עמית לדרמן וישראל בכר כנאמני החברה מטעם בית המשפט.

צו ההקפאה, שנועד לאפשר את הבראת הקבוצה - בין היתר באמצעות הכנסת משקיע, ניתן לקבוצה לחודש עד ל-21 בדצמבר 2015. כמו כן נתן אורנשטיין צו הקפאת הליכים על נכסי בעלי השליטה, רוני וליה ורטהיימר, לאור הערבויות האישיות הגדולות שלהם לחובות הקבוצה. "בתקופת הקפאת ההליכים אין לנקוט בכל הליך נגד המבקשות ובעלי השליטה", הבהיר השופט.

הערבויות האישיות של רוני וליה ורטהיימר לחובות הקבוצה הם גדולים. נכסי הנדל"ן הפרטיים של הזוג, הנאמדים בכ-13.1 מיליון שקל, משמשים כבטוחות להבטחת חובות הקבוצה, ואם היא תקרוס - הם עלולים לאבד אותם. כמו כן יש לבני הזוג ורטהיימר ערבויות אישיות לספקים בסך כ-40 מיליון שקל.

ל"גלובס" נודע כי לאור האמור הנאמנים לדרמן ובכר מתכוונים לגבש עבור רוני וליה ורטהיימר הסדר חוב באופן אישי, כדי לאפשר להם להיחלץ מהמצב הקשה שאליו נקלעו. במקביל, יגובש הסדר עבור הקבוצה.

קבוצת ספורט ורטהיימר מונה 5 חברות: ספורט ורטהיימר שיווק וסחר, אטלנטיס סוכנויות ספורט, אטלנטיס פרו, אטלנטיס בייק ו-ורטהיימר נכסים והשקעות. רוב החוב של הקבוצה הוא של ספורט ורטהיימר.

הבקשה למתן צו הקפאת הליכים חושפת את מצבת החובות של הקבוצה לבנקים דיסקונט, מזרחי-טפחות והבינלאומי, לעובדים ולנושים נוספים. לפי הבקשה, סך מצבת התחייבויות הקבוצה לנושיה עומדת על סך כולל של כ-109.25 מיליון שקל.

בין היתר, לספורט ורטהיימר יש חוב בסך של כ-8.2 מיליון שקל לדיסקונט שכנגדו עומדים בטוחות בדמות נכס נדל"ן בשווי 2.2 מיליון שקל שבבעלות גברת ורטהיימר, חוב בסך 6.65 מיליון שקל למרכנתיל מכוח שיעבודים על כרטיסי אשראי, וחוב נוסף למרכנתיל בסך של כ-2.2 מיליון שקל בגין ערבויות בנקאיות. כמו כן, חובות בסך של כ-4 מיליון שקל לחברת גמא ניהול וסליקה המובטח בשיעבוד ספציפי על נכס נדל"ן נוסף של ורטהיימר בשווי של כ-3.7 מיליון שקל.

החוב של החברה לכ-520 עובדיה הוא בסך של כ-5.5 מיליון שקל, וכן יש לה חובות של יותר מ-3 מיליון שקל בגין דמי שכירות, ארנונה, חובות לביטוח הלאומי, למס הכנסה ועוד. סך-כל החובות לנושים רגילים עומד על כ-64.5 מיליון שקל.

לחברת אטלנטיס סוכנויות ספורט יש חוב בסך כולל של כ-4 מיליון שקל לדיסקונט ולמרכנתיל דיסקונט, וחובות נוספים בסך של כ-2 מיליון שקל. לאטלנטיס פרו יש חוב בסך של כ-6.1 מיליון שקל.

לפי הבקשה, לולא הורה אורנשטיין על הקפאת הליכים זמנית, החברה הייתה קורסת. "היעתרות לבקשה מונעת את קריסתה של הקבוצה לנוכח קשיים תזרימיים אשר מתבטאים באי-כיבוד צ'קים של הקבוצה החל מיום חמישי האחרון בסך של 2.5 מיליון שקל, ועוד כ-3.2 מיליון שקל הצפויים לא להיות מכובדים בסוף החודש", נכתב.

לדברי הקבוצה והבעלים, "הקפאת הליכים תעניק לקבוצה פסק-זמן, על-מנת לפעול כעסק חי, לבצע מהלכי הבראה ולגבש הסדר נושים כולל הן לקבוצה והן לבעלי השליטה בה, שבמסגרתו ניתן יהיה לפרוע את מלוא נשייתן של החברות ולהשיב לנושים הרגילים והמובטחים בערבות אישית של בעלי השליטה חלק לא מבוטל מהחובות כלפיהם".

הקבוצה מדגישה בבקשה כי הנכסים העיקריים שלה הם 60 סניפים במיקומים אטרקטיביים בקניונים ובמרכזים מסחריים. היא מציינת כי היא זוכה למוניטין רב בשוק ציוד ואופנת הספורט, וכי יש לה הסכמי בלעדיות ליבוא מותגים בינלאומיים וכן הסכם נרחב עם משרד הביטחון.

"ברור שהליך הקפאת נכסים, שבמסגרתו תבצע החברה הליך הבראה, יאפשר שימורם של נכסים אלה לצורך גיוס משקיע שיזרים הון חדש לקופת הקבוצה", נכתב בבקשה.

יתרה מכך, הקבוצה מציינת כי בתקופה האחרונה היא כבר הספיקה לנהל מגעים מתקדמים עם קבוצות משקיעים פוטנציאליות, "ביניהן קבוצות עסקיות מובילות בשוק וחברות ציבוריות שהביעו, לדברי הקבוצה ובעליה, עניין בהשקעה בקבוצה או ברכישתה. אלא שבשל קוצר הזמן והקשיים התזרימיים לא עמדה לקבוצה שהות מספקת להשלים מגעים אלה".

החובות של קבוצת ספורט ורטהיימר

"ספורט ורטהיימר היא חברה טובה. אני בטוח שהעסק יעוף קדימה"

אחרי ניסיונות ארוכים וכושלים להכניס שותף לעסקי הקבוצה, הוציא אתמול שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב, איתן אורנשטיין, צו הקפאת הליכים לרשת ספורט ורטהיימר, לנכסים של בעלי החברה רון וליה ורטהיימר וליתר החברות בקבוצת ורטהיימר. בית המשפט גם מינה כנאמנים את עו"ד עמית לדרמן ואת ישראל בכר.

הבקשה להקפאת הליכים הוגשה על-ידי הזוג ורטהיימר לאחר שהמחאות שנתנה החברה בהיקף של 2.5 מיליון שקל לא כובדו על-ידי הבנקים. הבקשה לבית המשפט חושפת כי היקף חובות החברות של הזוג ורטהיימר עומד על 109 מיליון שקל.

"פניתי להקפאת הליכים, כי הבנק החזיר צ'קים, והייתי חייב להגן על החברה. נלך לתוכנית הבראה והתייעלות במטרה להכניס שותף. החברה היא חברה טובה, והייתה לנו בעיה תזרימית. המכירות טובות - מחזור המכירות הכולל של הקבוצה הוא 180 מיליון שקל לפני מע"מ", אומר רוני ורטהיימר ל"גלובס".

- חיפשת משקיע הרבה זמן.

"דיברנו עם משקיעים, וגם יהיה משקיע. יש הרבה שאומרים שהם הולכים איתנו על הדבר הזה, אבל אין כאן שום דבר סגור. ב-4 הלילות האחרונים אני עם 4 שעות שינה מצטברות. אני צריך לעכל מה קורה".

- מה שקרה אתכם משקף את מה שקורה בשוק?

"השוק לא קל. כולם אומרים את זה, אבל אני חושב שיש לנו רשת מצוינת ומותג מצוין. יש היתכנות מאוד גדולה לעסק. אני בטוח שהוא יעוף קדימה. צריך לעשות את המהלכים הנכונים ולהחליט את ההחלטה הנכונה".

- יש לך ערבות אישיות?

"בטח. ברור. אני עומד מאחורי הכול. נמשיך".

"יש כאן מלחמה"

קבוצת ספורט ורטהיימר נוסדה ב-1981. הקבוצה מחזיקה ברשת ספורט ורטהיימר המונה 60 חנויות בפריסה ארצית, ובהן נמכרים כל מותגי הספורט המובילים בישראל, כדוגמת ניו באלאנס, ספידו, אדידס, נייק ולוטו. ברשת נמכרים גם מותגי ספורט שהקבוצה מחזיקה בזכויות היבוא שלהם כדוגמת מיזונו ועוד. פעילות נוספת היא שיווק ומכירת ציוד ספורט למשרד הביטחון בהיקף של כ-10 מיליון שקל בשנה. הקבוצה מעריכה כי היא מחזיקה בנתח שוק של 15% משוק ציוד ואופנת הספורט בישראל.

בשנים האחרונות נהגה הקבוצה באסטרטגיה של פתיחת סניפים מואצת, ובתוך זמן קצר יחסית היא הכפילה את מספרם. פתיחת הסניפים לא עמדה בסופו של דבר ביעדי המכירות, וחלקם הפכו לנטל כבד על הרשת.

בניסיון להתמודד עם מצבה הקשה, סגרה לאחרונה הקבוצה 7 סניפים הפסדיים, צמצמה 15% מעלויות המטה וההנהלה וגם פיטרה 54 עובדים. אלא שהצעדים הללו לא הספיקו, והקבוצה נקלעה למבוי סתום.

בשיחה עם "גלובס" מביע ורטהיימר תקווה כי יימצא משקיע שייכנס לחברה, אלא שניסיונות קודמים שביצעה החברה להכניס משקיע - כשלו.

- האם יש לך סוג של אנחת רווחה אחרי שעשית את הצעד הזה?

"אין אנחת רווחה. יש כאן מלחמה. אנחנו רק מתחילים עכשיו. אני מקווה שיהיה בסדר".

עוד כתבות

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

רה''מ בנימין נתניהו / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

ההצעה החדשה: 20 חטופים תמורת חזרה לצפון

גורם בכיר בממשל ביידן: יש עסקה על השולחן, בקרוב נדע יותר ● בכיר בזרוע המדינית של חמאס ל-AP: נניח את נשקנו אם תקום מדינה פלסטינית בגבולות 67' • צה"ל תקף הלילה מטרות חיזבאללה במרחב מרון א-ראס • דובר צה"ל: סרטון החטוף מהשבי - קריאה דחופה לפעולה • עדכונים שוטפים

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

רצפת המסחר בבורסת וול סטריט / צילום: ap, Richard Drew

הבורסה האמריקאית בדרך למטה? זה מה שחושבים בבנקים הגדולים

הימים האחרונים בבורסה האמריקאית אופיינו בתנודתיות גבוהה - ירידות חדות שהתחלפו בעליות מרשימות ● בסיטיבנק, ג'יי. פי מורגן וגולדמן זאקס מספקים תחזיות סותרות לגבי ההמשך ● וגם: הסיבות לרכבת ההרים והכיוון של הבורסה בתל אביב

מטוס B-52 שנושא עליו את טילי המיקרו־גל / צילום: Reuters, Michael Clevenger / Courier Journal / USA TODAY NETWORK

חודר בונקרים ומשבית כורים גרעיניים, ללא פגיעות בנפש: הנשק האמריקאי שיכול לשנות את מאזן הכוחות מול איראן

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס, ועל כן, אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● לפי חשיפת "דיילי מייל" הבריטי, ארה"ב פרסה בחשאי מערכת טילי מיקרו-גל, שהפעימות האלטקרו-מגנטיות שהם פולטים יכולים להשבית כל מכשיר אלקטרוני – כולל מתקני גרעין תת קרקעיים ● איך היא עובדת?

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

אייל בן סימון, מנכ''ל הפניקס / צילום: יחצ ענבל מרמרי

הכללים השתנו, עכשיו דרוש רוכש: האם הפניקס תהפוך לחברה ללא גרעין שליטה

הקרנות סנטרברידג' וגלטין פוינט, בעלות השליטה בהפניקס, סיכמו עם הרגולטור על מתווה למכירת רוב מניותיהן בתוך שנתיים שיהפוך את חברת הביטוח הגדולה בישראל לחברה ללא גרעין שליטה ● המשמעות: כוחם של היו"ר והמנכ"ל יתחזק עוד יותר

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

מנכ''ל מקורות עמית לנג ומנכ''ל איגודן דודו מחלב / צילום: מקורות

מקורות ואיגודן יקימו מרכז מחקר וחדשנות לאומי לתחומי המים

המרכז יוקם בחממה הטכנולוגית של איגודן שתוקם באזור ראשון לציון על פני שטח של כ-2 דונם ותכלול מעבדות, חדרי הדרכה וחממת מחקר לחוקרים מהאקדמיה ומהשוק הפרטי

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר