גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

האם נשיא לשכת רואי החשבון סוגר חשבונות בלשכה?

רו"ח יזהר קנה הדיח את רו"ח עופר מנירב, שהתמודד מולו בבחירות והפסיד, מתפקידו כיו"ר ועדת המסים בלשכה

עופר מנירב ויזהר קנה / צילומים: איל יצהר
עופר מנירב ויזהר קנה / צילומים: איל יצהר

האם נשיא לשכת רואי החשבון, רו"ח יזהר קנה, סוגר חשבונות בלשכה? בשבוע שעבר הדיח רו"ח יזהר קנה את רו"ח עופר מנירב, שהתמודד מולו בבחירות והפסיד, מתפקידו כיו"ר ועדת המסים בלשכה - תפקיד בו כיהן מנירב במשך עשור.

במייל ששיגר מנירב השבוע לכל חברי לשכת רואי החשבון, ובו הוא מודיע על פרישתו מוועדת המיסוי בלשכה לאחר כ-22 שנות התנדבות בה, רומז מנירב לסגירת חשבונות מצד קנה, ומעלה טענות קשות על התנהלותו מולו.

בין היתר טוען מנירב במכתבו כי קנה הודיע לו על הדחתו מהתפקיד בהודעת מייל, וכשביקש לדעת מדוע, השיב לו קנה כי אינו יכול לעבוד אתו. בפועל, טוען מנירב, ביקש קנה לתת את התפקיד למקורבו.

רו"ח יזהר קנה מסר בתגובה: "אני מצר על מכתבו של מנירב. ההחלטה התקבלה בצורה דמוקרטית במוסדות הלשכה. מחליפו, עו"ד רו"ח ג'ק בלנגה, הוא איש מקצוע עתיר ניסיון, ושמו הולך לפניו. בכירים בלשכה סבורים כי בנושא כל-כך חשוב ומהותי של תחום המסים נכון גם לבצע רוטציה. זאת ועוד - בבחירות האחרונות הועמדו לבחירה שתי גישות התנהלות שונות, וחברי לשכת רואי החשבון אמרו את דברם".

לגופו של מכתב, נשיא הלשכה מסר כי הוא "חלוק על תוכנו, ומצר על הסגנון שבחר מנירב להביע עמדתו, מה שמוכיח כי פניו של מנירב היו להתנצחויות ומלחמות".

בספטמבר האחרון ניצח רו"ח קנה את הקולגה שהתמודד מולו בבחירות לנשיאות לשכת רואי החשבון, רו"ח מנירב, כאשר הרשימה בראשותו של קנה זכתה גם ברוב בבחירות לכלל מוסדות הלשכה שעמדו לבחירה, וכל חברי רשימתו נבחרו לוועד המרכזי וזכו ברוב בכל ועדי המרחבים.

בריאיון שהעניק ל"גלובס" ימים ספורים לאחר הניצחון, העביר קנה מסר למנירב, כשאמר: "הבחירות הסתיימו, וכעת העבודה שלנו מתחילה. את חילוקי הדעות של הבחירות אנו משאירים מאחור כחלק מהליך דמוקרטי, שעל אף חילוקי הדעות, צריך לראות בו את החלק הטוב. בעיקר דינמיקה בריאה לכל ארגון, בעצם הבחירה, ההתחדשות וכניסתה של הנהלה חדשה".

בעוד אמירה זו נחזתה להיות יריית פתיחה לתחילתה של עבודה משותפת של היריבים הפוליטיים, ביום חמישי האחרון, בישיבת הוועד המרכזי במהלכה הודח מנירב מתפקידו בוועדת המסים, התברר כי לא כך הדבר.

וכך כותב על כך מנירב במכתבו לחברי לשכת רואי החשבון: "תוצאות הבחירות האחרונות בלשכה היו עבורי סטירת לחי מצלצלת והביאו אותי להחלטה, ולפיה אם זוהי ההערכה שאני מקבל אחרי כל מה שעשיתי, הקדשתי ותרמתי לטובת החברים (לרבות הסיכונים האישיים הגדולים והלא הגיוניים שלקחתי על עצמי בפעילותי זו) - נכון יהיה אם אחזיר את המפתחות ואתפטר גם מתפקידי כיו"ר ראשות ועדת המסים בלשכה, וכבר הכנתי מכתב התפטרות בהתאם.

"אלא שהכמות המדהימה של הפניות שקיבלתי מהחברים, שהניחו כפי הנראה שזו תהיה תגובתי ופנו כדי להניעני מללכת בדרך הזאת, שכנעה אותי להמשיך בתפקידי, חרף אכזבתי מההצבעה בקלפי.

"לצערי, הדבר היה לצנינים אצל נשיא הלשכה, אשר חפץ לתת את התפקיד למקורבו, ולפיכך, במקום להעריך את התנהגותי, כאשר חרף אכזבתי החלטתי להמשיך ולתרום למען החברים והציבור בתחום המסים, הוא פעל מאחורי גבי, היצר את רגלי ועשה הכול על-מנת לגרום לכך שאתפטר מתפקידי, וכאשר הדבר לא צלח בידו, הוא פשוט הודיע לי, בהודעה במייל! - כן, כך בדיוק - מבלי להיפגש אתי ואפילו מבלי לשוחח עמי, כי הוא החליט להדיח אותי ולמנות במקומי את איש שלומו (הפועל בכלל כעו"ד)".

בישיבת הוועד המרכזי, שהתקיימה ביום חמישי האחרון, 24 שעות לאחר הודעתו של קנה למנירב, ביקש מנירב לדעת מה הנימוקים להדחתו, וכאמור לטענתו השיב לו נשיא הלשכה כי הוא לא מסוגל לעבוד איתו. "וזאת כאשר מאז בחירתו הוא לא נפגש אתי ולא שוחח אתי אפילו פעם אחת", כותב מנירב במכתבו לחברי הלשכה.

בהצבעה שהתקיימה בוועד על הצעתו של קנה תמכו בו כל חברי סיעתו, וההדחה אושרה. היחיד שנמנע מהצבעה היה רו"ח דודי גולדברג, נשיא לשכת רואי החשבון לשעבר.

מנירב ממשיך במכתבו ומבקר גם את התנהלותו של קנה לאחר ההדחה, וכותב: "לצערי, לא מצא נשיא הלשכה או מי מסיעתו לנכון אפילו להודות לי, ולו גם במספר מילים, על 22 השנים בהן הייתי חבר בראשות ועדת המסים, מתוכן 10 שנים כיו"ר הוועדה, שנים בהן הקדשתי אלפי שעות לטובת החברים והלשכה - אף לא מילה אחת".

מנירב מסכם את מכתבו באמירה כי "זוהי הדמוקרטיה החדשה בלשכה, ואני מקבל זאת בהשלמה ואפילו באהבה. השלמה - שכן כאמור זו דרכו של עולם; ואהבה - שכן כעת אוכל להתפנות יותר למשפחתי הנפלאה ולעשות לביתי".

נזכיר כי מערכת הבחירות האחרונה ללשכת רואי החשבון, במסגרתה התמודד מנירב מול קנה, הייתה רוויה יצרים ואמוציות, ולטענת גורמים במחנה של קנה, גם בהכפשות אישיות ודה-לגיטימציה כנגד קנה מטעם גורמים ממחנה מנירב.

בהקשר זה אמר קנה בריאיון ל"גלובס": "ברמה האישית היה לי מאוד-מאוד קשה עם הדה-לגיטימציה שנעשתה לי כאדם, ליכולותיי ולמניעיי, כמו גם לפועלי לאורך השנים בלשכה. נער הייתי וגם בגרתי, אך לא האמנתי ש'אזכה' לדברים שנאמרו עליי. אבל ברגעים הקשים - והיו כאלה - לקחתי אוויר, הסתכלתי על כוכב הצפון והמשכתי, תוך שאני נזכר בתורת החיים שאותה למדתי מאבי ז"ל, שהיה המורה שלי לחיים אלה".

עוד כתבות

דן להב (מימין) ועומר נבו, מייסדי Irregular / צילום: בן חכים

הסטארט-אפ הישראלי שמגן על ChatGPT נחשף

חברת הסייבר Irregular מודיעה על גיוס של 80 מיליון דולר בהובלה משותפת של קרן ההון סיכון סקויה, אחת המשקיעות הפעילות בשנים האחרונות בהייטק הישראלי, ושל קרן רד פוינט ● לפי החברה, המערכת מאפשרת לספקיות מודלי השפה להעריך את סיכוני הסייבר במודלים עוד לפני השקתם לתעשייה

איך להשקיע? / עיבוד: טלי בוגדנובסקי

המומחים מנתחים: האם הראלי בתל אביב מתקרב לסופו?

הנאום של ראש הממשלה נתניהו הציף חששות של משקיעים רבים מפני בידוד המשק הישראלי ● אומנם תגובת השוק לנאום הייתה זמנית, אך היא מצטרפת לדעיכה של העליות בת"א בתקופה האחרונה ● האם הראלי מתקרב לסיומו, ואילו שינויים כדאי לבצע בתיק ההשקעות כבר עכשיו?

פרופ' ליאו ליידרמן / צילום: ענבל מרמרי

התגובה בשווקים, ומה יעשה בנק ישראל? ליאו ליידרמן מנתח את הורדת הריבית של הפד

לאחר תשעה חודשים של המתנה, הפד הוריד את הריבית, והשאלה הגדולה היא מה צפוי בהמשך ● פרופ' ליאו ליידרמן מנתח את ההשפעות הצפויות על הבורסה האמריקאית, מעריך שבנק ישראל יכול לנקוט צעד דומה בסוף החודש, ומתייחס לפער הריביות ההיסטורי שייפתח בין המדינות

מערכת PULS של חברת אלביט / צילום: אלביט מערכות

אחרי ספרד גם יוון מאיימת לבטל עסקת נשק עם ישראל

טורקיה מתקדמת עם פיתוח מטוס הדור החמישי קאאן וצפויה להטיס אב־טיפוס ב־2026 ● הקרבות בעזה מאיימים על עסקה ביטחונית של מאות מיליונים עם יוון ● לוקהיד מרטין ו־BAE מפתחות מל”טים אוטונומיים שילוו מטוסי קרב ● וארה"ב חושפת פצצות ימיות חדשות ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: נועם מושקוביץ - דוברות הכנסת, דוברות בתי המשפט

היועמ"שית מול לוין: לא לכבד צו שיפוטי - ריסוק הדמוקרטיה


בכירי מערכת המשפט, היועמ"שית גלי בהרב-מיארה ושר המשפטים יריב לוין התכנסו לטקס הפרישה של שופט העליון יוסף אלרון • אחרי פרישתו, 11 שופטים בלבד יכהנו בעליון ● לוין: "גיוון מערכת המשפט - המפתח להשבת האמון הציבורי" • נשיא העליון יצחק עמית על המתיחות עם אלרון: "לא סוד שהיו לנו חילוקי דעות" • אלרון בנאום הפרישה: "מוטרד מהכרסום באמון הציבור במערכת המשפט"

אמיר ירון וג'רום פאוול / צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

ישראל בדרך לפער ריביות היסטורי מול ארה"ב: כך זה ישפיע על המשק

בצל חוסר הוודאות הביטחונית ורמת האינפלציה, ישראל מתקשה להצטרף למגמה הגלובלית של הורדות הריבית - ועל פי ההערכות, לאחר הורדת ריבית הפד אתמול, הפער ביחס לארה"ב צפוי להתרחב אף יותר בהמשך השנה ● ההשלכות עשויות להיות דרמטיות: מהשקל ועד לאג"ח ונוטלי המשכנתאות

ראש ממשלת בריטניה קיר סטארמר / צילום: Shutterstock, Alexandros Michailidis

דיווח: בריטניה תכיר במדינה פלסטינית בסוף השבוע

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "עם תחילת התמרון הקרקעי, הושמדו בעזה 25 מגדלי טרור" ● ישראל העבירה לסוריה הצעה להסכם ביטחוני חדש בגבול ●  במערכת הביטחון נערכים לניסיון חטיפה של חיילים באזור הלחימה בעיר עזה ● גורמים מדיניים: הסיכוי לעסקה בזמן הקרוב - אפסי ● 48 חטופים - 712 ימים בשבי - עדכונים שוטפים

מייסדי נבן אריאל כהן ואילן טוויג / צילום: טריפאקשנס

עוד הנפקה ישראלית: נבן צפויה להגיש תשקיף למסחר בניו יורק

כבר שנים שנבן נחשבת למועמדת ליציאה להנפקה, אך כעת זה קורה: חברת התיירות העסקית האמריקאית, שנוסדה בידי ישראלים, צפויה להגיש בקרוב תשקיף גלוי למסחר בבורסה בניו יורק ● עפ"י ההערכות, החברה תנסה לגייס לפי שווי של 7-8 מיליארד דולר ● ברקע, זו החברה הרביעית שיוצאת להנפקה, במה שנראה כמו הגל הישראלי הגדול ביותר מאז 2021

אהרון פרנקל / צילום: אלי אטקין

אהרון פרנקל קונה מניות תמר פטרוליום ב-320 מיליון שקל. וזו חברת הביטוח המוכרת

בחודשים האחרונים הקטין פרנקל את החזקותיו בחברת האנרגיה בשורה של מימושים ומכירת חלק מהמניות לחברה האזרבייג׳נית סוקאר ● כעת הוא קונה 9% מהמניות ממנורה מבטחים, ומגדיל את האחיזה במי שמחזיקה במאגר הגז תמר

בנייה / צילום: Shutterstock

העדכון ההיסטורי של מדד תשומות הבנייה הפתיע לרעה את הקבלנים

בלמ"ס שינו את הרכב המדד לראשונה זה 14 שנה, ובענף ציפו לקפיצה חדה ● לאחר שנרשמה עלייה של 0.4% בלבד, הקבלנים טוענים: לא משקף את העלויות האמיתיות של שכר העובדים

שלומי ויוסי אמיר, בעלי השליטה ברשת שופרסל / צילום: יונתן בלום

פעם שנייה תוך שנה: שופרסל תיקנס ב-2 מיליון שקל. האם זה מספיק?

הרשות להגנת הצרכן מטילה את הקנס על שופרסל בגין אי-הצגת מחיר והטעיה במחיר המוצר בקופה ● קנסות דומים הוטלו על יוחננוף, קרפור ורמי לוי, אך לא בטוח שהם מצליחים לייצר הרתעה ● הממונה על הרשות להגנת הצרכן: "הכול שיקול כלכלי. אם היו מקבלים קנס של 100 מיליון שקל, היו מעסיקים מאה אנשים שיסמנו מחירים ומשלמים בהתאם"

אילוסטרציה: Shutterstock

עלייה בהשמנה, בשימוש בתרופות נוגדות דיכאון וברעב אצל ילדים: דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה

דוח מדדי האיכות ברפואת קהילה ל-2024: המצב הסוציו-אקונומי והשיוך המגזרי ממשיכים ליצור פערים גבוהים בבריאות הציבור ● הפערים מתבטאים בין היתר ברזון של הילדים בשכבות החלשות ובפערים באיזון הסוכרת ● הציבור נראה חרד יותר ומדוכא יותר

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

נעילה אדומה בבורסת ת"א; מדד הביטוח איבד 4%, הבנקים 3%

מדד ת"א 35 ירד ב-2% ● איי.בי.איי: "הירידות נובעות יותר מההבנה שהצעדים מהעולם, הם אולי לא ברמה של סנקציות, אבל כן מוציאים לנו כרטיס צהוב" ● נקודות אור היום הן מניות נייס וארית שעולות בכ-2% ● פסגות מעלים את מחיר היעד של שופרסל ב-40% ● הערב תתקיים בארה"ב החלטת הריבית שהשוק מחכה לה

בלוקסמבורג מנסים להבין: למה המדינה הפרו-פלסטינית נבחרה להנפיק אג"ח ישראליות?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: בריטניה צפויה להכריז על הכרה במדינה פלסטינית, בגרמניה מתווכחים על התמיכה בישראל, ובלוקסמבורג מבקרים את ההחלטה לסייע להנפיק אג"ח ישראליות ● כותרות העיתונים בעולם 

החיסכון שלנו עבר לידיים של המוסדיים בעקבות רפורמת בכר / איור: Shutterstock

השליטים החדשים של כספי הציבור: המוסדיים קיבלו ביצת זהב ומינפו אותה

לא סתם צבי סטפק ממיטב מכנה את רפורמת בכר "המפץ הגדול של שוק ההון". היא הפכה את חברות הביטוח ואת בתי ההשקעות למנהלים של טריליוני שקלים של הציבור בקופות גמל, קרנות פנסיה וקרנות נאמנות ● הללו הפכו לקבוצה עם כוח עצום, ויש הטוענים שאף ריכוזית לא פחות מהבנקים ● אבל בשוק מסבירים: התחרות ללא ספק מגיעה גם לשם ● 20 שנה לוועדת בכר, פרויקט מיוחד 

כבד שומני | אילוסטרציה: shutterstock

חברת ביומד ישראלית שהוקמה ע"י יוצאי טבע נרכשת בעד 3.5 מיליארד דולר

תאגיד רוש ירכוש את חברת 89bio תמורת 2.4 מיליארד דולר מיידית, עם אופציה להכנסות נוספות עד סכום כולל לעסקה של 3.5 מיליארד דולר ● 89bio פועלת בשוק הענק של כבד שומני, אך רוש מתעניינת לא פחות במוצר של החברה לטיפול גם במחלות נוספות

האם הורדת הריבית תכניס כסף חדש לוול סטריט? / צילום: Shutterstock

ההיסטוריה מלמדת: לא תמיד השווקים עולים אחרי הורדות ריבית

וול סטריט מחכה להורדות ריבית מתחילת השנה, אבל ההיסטוריה מלמדת שלא תמיד הקלה מוניטרית משמעותה עליות בבורסה, במיוחד בטווח הקצר ● בזמן שבשוק מצפים שטריליוני דולרים יזרמו מהקרנות הכספיות לשוק המניות, יש מי שמצננים את ההתלהבות: "הכסף הזה לא יזוז"

ערן זינמן ורועי מן, מייסדים ומנכ''לים משותפים של מאנדיי.קום / צילום: נתנאל טוביאס

לאחר שאיבדה 31% משוויה, מאנדיי תרכוש מניות של עצמה ב-870 מיליון דולר

הרכישה נועדה להצביע על אמון הדירקטוריון וההנהלה בכיוון החברה ולאותת לשוק שבחברה מאמינים שמחיר המניה מוערך בחסר ● החברה עורכת היום מפגש עם משקיעים בניו יורק, בו היא צפויה לספק מידע על החזון לעתיד על רקע ה-AI, על האסטרטגיה ועל יעדיה הפיננסיים

השותפים בגלילות קפיטל. מימין: אריק קליינשטיין, ליאור ליטבק, נופר עמיקם, קובי סמבורסקי / צילום: בן יצחקי

קרן הסייבר הוותיקה מגייסת חצי מיליארד דולר להשקעה בחברות ישראליות. מה היא מחפשת?

קרן ההון סיכון הישראלית גלילות קפיטל תקים קרן סיד חמישית להשקעה בשלבים ראשונים וקרן צמיחה שנייה ● בתוך כך, רינת רמלר מצטרפת כשותפה

הכנסת / צילום: Shutterstock, Roman Yanushevsky

אושרה פריצת תקציב המדינה ל-2025 בוועדת הכספים

כעת, יועבר התקציב המתוקן לאישור סופי, בקריאה שנייה ושלישית במליאת הכנסת ● יתכן שזו לא תהיה פריצת התקציב האחרונה ל-2025, שכן עלות המבצע לכיבוש העיר עזה לא נכללת בה