גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקבוצה מהצד האפל של העיר

זה מתחיל במאמן (סימאונה) ש"גורם לביצים של השחקנים להיות במקום הנכון"; ונמשך במנכ"ל האובססיבי (חיל ג'וניור) שבזמן משחקים מסתובב בחווה המשפחתית לצדם של שוורים וסוסים ■ אתלטיקו מדריד לעולם לא תהיה עשירה כמו ריאל - אבל זה בדיוק הכוח שלה

דייגו סימאונה מאמן אתלטיקו מדריד / צלם: רויטרס
דייגו סימאונה מאמן אתלטיקו מדריד / צלם: רויטרס

הריטואל הזה קבוע: האוטובוס של אתלטיקו מדריד, שתפגוש מחר (ג') את בנפיקה בקרב ישיר על המקום הראשון בשלב הבתים של ליגת האלופות, מגיע לאצטדיון בו הקבוצה משחקת. רגע לפני שהוא מחנה, הנהג מנגן במערכת את Thundersturck, שירה של להקת הרוק האוסטרלית AC/DC, בו הביטוי Thunder (רעם) חוזר על עצמו מספר פעמים. ביטוי שמצליח לסכם יפה את הדימוי העצמי של אתלטיקו: "מועדון בעל תשוקה סוערת", כמו שמגדירים זאת אוהדי הקבוצה. הסערה של המועדון מאפשרת לקבוצה מהשכונה המדרידאית הבלתי זוהרת להתחרות כשווה מול היריבות החזקות ביותר בכדורגל העולמי. פרננדו טורס, אוהד "אתלטי" שירד מהיציע אל המגרש - אומר לי: "אתה חייב להיות יותר מרוכז בכל משחק, בכל דקה, כשאין לך את אותה האיכות כמו של האחרים, בגלל שאתה לא יכול להחזיק בסגל 23 שחקנים שמקבלים מעל 4 מיליון אירו. לריאל וברצלונה יש 300 או 400 מיליון אירו יותר מאתנו לבזבז בכל שנה, תשתיות טובות יותר, מתקני אימונים טובים יותר. זה לא קל, אבל אפשר לנצח בדרך הזאת".

ההעפלה של אתלטיקו לגמר האלופות ב-2014, במקביל לזכייתה באליפות ספרד - המחישה יפה את התזה, אבל כעת המועדון רוצה לעלות מדרגה, ולא להתבסס רק על רעמים: המטרה שלו היא להשיג לעצמו את משאביו של העולם הגדול, תוך כדי שהוא נשאר אתלטיקו. אם תרצו - מועדון מקומי שמכוון גלובלי.

***

אתלטיקו נוסדה ב-1903, והיא משחקת באצטדיון הוויסנטה קלדרון הסמוך לנהר מנסאנארס, באחד האיזורים הכי מטונפים של עיר מלוכלכת גם ככה. כשהאוהדים מתאספים ליד המגרש לפני משחקים - התמונות מזכירות את הכדורגל האנגלי של שנת 1990: בירה נלגמת ברחובות, חזיזים מושלכים ומכוניות חונות בצורה לא חוקית. אפילו כניסת ה-VIP עוברת דרך מנהרת כביש. הכיעור האורבני שסובב את אתלטיקו מתכתב מצוין עם תרבות הנגד שלה, נגד היריבה העירונית אפופת התהילה ריאל כמובן. העניין הזה הוא חלק אינטגרלי מהמותג של אתלטיקו.

ההיסטוריה המודרנית של אתלטיקו מתחילה עם יזם נדל"ן שמן וקולני בשם חזוס חיל. את ההכרה הלאומית הראשונית שלו הוא משיג ב-1969, כאשר אחד מבנייניו מתמוטט ולוקח איתו 58 הרוגים. חיל בילה 18 חודשים בלבד בכלא, עד שזכה לחנינה מהגנרל פרנקו. ב-1987 הוא הופך לנשיא אתלטיקו, ומאז ועד קבורתו ב-2004, בתוך ארון עטוף בדגל של אתלטיקו - הוא בדרך כלל תופס נפח גדול יותר מאשר המועדון שאותו הוא מנהל. בין אם זה באמצעות שוביניזם, גזענות, הומופוביה, פיטורי מאמנים סדרתיים, הערות נגד שופטים או עבירות פיננסיות הקשורות למניות של אתלטיקו (בהן הואשם, אך לבסוף זוכה על-ידי ביהמ"ש העליון בספרד).

בנו של חזוס חיל, מיגל אנחל חיל-מארין, הוא כיום מנכ"ל אתלטיקו. שקט, מנומס ולבוש בחליפה נקייה - הוא נדמה להיפך המושלם של אביו. הוא יושב במשרד קטן בקלדרון, מרחק כמה צעדים מהמשרד הישן והענקי של מולידו שבו הוא מעדיף לא להשתמש (המשרד הזה הפך לחדר הגביעים של המועדון, עליהם משקיף פורטרט חזירי בגודלו של חזוס). מיגל ומשפחתו מחזיקים כיום ב-57% ממניות המועדון.

בתחילת שנות ה-90, לאחר שסיים את הכשרתו כווטרינר, החל מיגל לעבוד באתלטיקו. הוא מציין מספר דברים שלמד מאז: "הדבר הכי חשוב במועדון כדורגל זה להכיר את חדר ההלבשה. ולהבין איך אנשים תופשים כדורגל: עם תשוקה ובחוסר רציונליות". כשאני שואל אותו לגבי אביו - הוא מנסה להחליף נושא ומצביע על תחזית ההכנסות העתידית של הקבוצה, שהופקה על-ידי חברת מקינזי. אני לא מוותר, והוא מנדב קצת פרטים: "אהבתי את אבא שלי, אבל לא קל לעבוד עבור מישהו עם אישיות כזאת, כי אלו אנשים שבדרך כלל לא מקשיבים. אני חושב שזה דומה כשעובדים אצל אנשים כמו רומן אברמוביץ' או סילביו ברלוסקוני".

חיל הצעיר הצליח להחדיר באתלטיקו יציבות ורוגע נדירים במונחי הכדורגל הספרדי, סצנה בה פלפולים רדיופוניים היסטריים נמשכים עמוק אל תוך הלילה. "הוא המנכ"ל/בעלים ששורד הכי הרבה זמן רצוף בכדורגל הספרדי", אומר פיטר קניון, לשעבר מנכ"ל בצ'לסי ומנצ'סטר יונייטד, וכיום יועץ לאתלטיקו. "היו לו זמנים טובים וזמנים רעים, וב-10 השנים הקרובות הולכים להיות עוד זמנים טובים ועוד זמנים רעים. זו המציאות של המקום הזה". על מנת לשמור על עצמו מציאותי, חיל לא מגיע למשחקיה של אתלטיקו. הנה עוד שיעור שהוא למד מההתנהלות הלא נבונה של אביו: "אל תיכנס לחדר ההלבשה לפני ואחרי משחקים, כי כשהלב שלך דופק, אתה לא תוכל לקבל החלטות נכונות". אז בזמן משחקים הוא מסתובב בחווה המשפחתית הממוקמת מחוץ למדריד, בה גדלים סוסים ושוורים. "אני צופה במשחקים ביום שלמחרת, בשידור החוזר בטלוויזיה. זו הדרך הכי טובה לבדוק איך הקבוצה שיחקה, את היכולות של כל שחקן ושחקן, את ההחלטות של המאמן - כשהלב שלך שקט".

***

העיסוק העיקרי של חיל הוא למצוא לאתלטיקו משאבים כספיים. אבל בכלכלה הספרדית המוגבלת - הכספים התאגידיים בדרך כלל מוצאים את דרכם אל ריאל וברצלונה. במשך שנים אתלטיקו מימנה את פעילותה באמצעות הלוואות: ב-2010 עמד החוב של המועדון על 452 מיליון אירו, כמחצית מהסכום לרשויות המס, זאת לפי תחשיב של חוזה מאריה גאיי, פרופסור לכלכלת ספורט. "אתלטיקו מינפה את עצמה באמצעות רשויות המס", מודה חיל. בנוסף, המועדון הסתבך עם סוכני שחקנים: כאשר "בעלויות צד ג" (TPO - Third Party Ownership) על שחקני כדורגל עוד היו חוקיות, סוכנים החזיקו בזכויות מכירה עתידיות של שחקני אתלטיקו, והתחלקו עם המועדון ברווחים, אם בכלל היו כאלו. השם שבדרך כלל מוזכר בהקשר הזה הוא של ה"סופר-אייג'נט" הפורטוגלי ז'ורז'ה מנדש. בין השמות שהוא הנחית במועדון: סרחיו אגוארו, רדמאל פלקאו ודייגו קוסטה. חיל קורא לו "הסוכן הטוב ביותר". אבל מוסיף: "עשיתי עם מנדש רק עסקת TPO אחת. הוא מציע את שחקניו לכל המועדונים, זו העבודה שלו. אני שמח שאנחנו קרובים כי הוא עוזר לאתלטיקו עם השחקנים הטובים שהוא מציע לה ועוזר לקבוצה להפיק מהם רווחים כשהם נמכרים". כיום, טוען חיל, יש לאתלטיקו רק שלושה שחקנים מהאורווה של מנדש.

***

ה-TPO כבר הוצא מחוץ לחוק על-ידי פיפ"א, והרגולציות בספרד מחייבות את המועדונים להקטין את החובות שלהם. השינויים הללו היו אמורים לפגוע באתלטיקו, אבל המועדון דווקא משגשג. למה? ההסבר הכי נפוץ הוא המאמן דייגו סימאונה. עוד בימיו של הארגנטיני כשחקן בקבוצה, חיל 'סימן' אותו: "לעיתים קרובות הוא ניסה לדבר איתי על טקטיקה, אסטרטגיה, רעיונות, יחסים עם שחקנים אחרים". הנרטיב באתלטיקו כיום הוא שכל השחקנים חייבים להתיישר עם הדרישות האגרסיביות של המנג'ר, שמסתדרות יפה עם הרוח הסוערת של המועדון. אני שואל את יאניק פריירה קרסקו, הקשר הבלגי הצעיר של הקבוצה, למה סימאונה מתכוון כשהוא מגדיר את שחקניו כ"גברים". התשובה: "הוא רוצה שהביצים של השחקנים יהיו במקום הנכון. אנחנו מתאמנים ללא הפסקה, נונסטופ ממש. אתה רץ מתרגיל אחד לשני, כך שקצב הלב שלך לא יורד לרגע". אנטואן גריזמן, החלוץ הצרפתי המצטיין של "אתלטי", אומר שהאימונים של סימאונה "מכינים אותך לכל סוגי המגע הפיזי האפשריים בהם נתקלים במהלך משחקים".

פרננדו טורס לא יודע אם אתלטיקו תצליח להגיע שוב לגמר ליגת האלופות. "זה קשה מאוד עבור מועדון בסדר הגודל שלנו", לדעתו. אבל לא לדעתו של חיל: הוא תר אחר משקיעים מחו"ל, בונה אצטדיון חדש, ומציג תוכניות עסקיות גרנדיוזיות להגדלת ההכנסות. המרדף של אתלטיקו אחר כספים הוא גלובלי: הספונסרית הראשית הנוכחית של המועדון היא חברת המסחר המקוון הישראלית פלוס 500. לפני כן היה זה משרד התיירות של אזרבייג'אן שקידם את מטרותיו על חולצות המשחק של הקבוצה. בינואר האחרון נמכרו 20% ממניות המועדון לוואנג ג'יאנלין, יו"ר ענקית הנדל"ן WANDA והאיש העשיר בסין - עבור 45 מיליון אירו. כמו כן - אתלטיקו חברה לשותפים הודים ויצרה יחד איתם את "אתלטיקו קולקטה" - האלופה המכהנת של ליגת הכדורגל ההודית.

האצטדיון העתידי של אתלטיקו יקום על חורבות האצטדיון האולימפי, שנפתח ב-1994 אך מעולם לא אירח אולימפיאדה, לאחר שבירת ספרד הפסידה בכל הקמפיינים שלה לאירוח התחרויות. אתלטיקו תעבור לשם ב-2017 ותהנה מתכולה של 70 אלף מקומות - 15 אלף יותר מאשר בקלדרון. העלויות מוערכות ב-220 מיליון אירו. בניגוד לקלדרון, יהיה בו מספיק מקומות חניה, וגם מסעדות ובארים שיאפשרו לאוהדים להוציא כסף נוסף שייכנס למועדון. וגם יהיו שם 7,500 מושבי VIP.

אתלטיקו תרוויח בעתיד הקרוב גם מהסכמי זכויות השידור הקולקטיביים החדשים של הליגה הספרדית: אם בעונה החולפת המחזור שלה מטלוויזיה הסתכם ב-41 מיליון אירו בלבד, בשנה הבאה הוא כבר צפוי, לפי חיל - לזנק אל 95 מיליון. בעונת הזהב של 2013/14, הכניסה אתלטיקו סך של 169.9 מיליון אירו, מקום 15 מבין קבוצות הכדורגל האירופיות, על-פי פירמת דלויט. עד 2020, מעריכה מקינזי - ההכנסות יקפצו ל-310 מיליון אירו. גם זה לא סכום שאמור להיות מספיק על מנת להתחרות בטופ של הטופ: לריאל מדריד יש כבר היום הכנסות של למעלה מ-660 מיליון אירו, יותר מכל קבוצת ספורט אחרת בהיסטוריה, בכל הענפים. אבל ריאל, וזה צורך בסיסי, צריכה יותר כסף מאתלטיקו: יש עליה לחץ הרבה יותר גדול של האוהדים להצליח ולזכות בתארים. לאתלטיקו מדריד, מנגד, יש רעמים.

עוד כתבות

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

מפגין מניף שלט עם ''מהפכת אינתיפאדה'' בוושינגטון. תמיכות מפורשות באלימות / צילום: Associated Press, Lindsey Wasson

״אינתיפאדה עולמית״ מתפשטת בקמפוסים של ארה״ב אבל היא עשויה לחזק דווקא את הימין

זה מה שקרה למחאות הענק נגד מלחמת וייטנם ולמרד הסטודנטים בצרפת לפני 60 שנה ● התנועה הנוכחית מעתיקה בהצלחה גוברת את דפוסי הפעולה של המאבק נגד אפרטהייד לפני 40 שנה ● ישראל הופכת למנוף של שינוי

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

ג'ו ביידן ובנימין נתניהו / צילום: צילומים: AP, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

דיווח: מגעים לשיחה בין ביידן לנתניהו - ככל הנראה עוד היום

חייל צה"ל נפצע קל מירי שני טילי נ"ט אמש למנרה • תיעוד מתקיפות צה"ל ברצועת עזה ביממה האחרונה: מחבלים חמושים חוסלו, אתרי שיגור הושמדו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי • עשרות מפגינים, בהם קרובי חטופים, חסמו אמש את איילון צפון והדליקו כתובת אש עם הכיתוב "חלאס" ● עדכונים בולטים 

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בירידות; מטא צללה ב-10%, אנבידיה עלתה ב-4%

נאסד"ק ירד בכ-1% ● הערב יפרסמו אלפאבית, מיקרוסופט ואינטל את דוחות הרבעון הראשון, מה צפוי? ● מיזוג ענק בשוק כריית הנחושת ● מניות השבבים עולות ● IBM ירדה ב-9%, רוכשת את האשי קורפ ● המניה המועדפת על ביל אקמן זינקה לאחר הדוחות ● הצמיחה בארה"ב ירדה במפתיע, מחר יתפרסם מדד מחירי ההוצאה הפרטית, מדד האינפלציה המועדף על ידי הפררל ריזרב

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו