גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גיל שרון לא ינהל את דסק"ש - ובכל זאת יקבל 1.6 מיליון שקל

ביטול מינוי שרון למנכ"ל דסק"ש - עוד כישלון של אדוארדו אלשטיין שלא קרא טוב את המפה

גיל שרון / צילום: תמר מצפי
גיל שרון / צילום: תמר מצפי

איש העסקים אדוארדו אלשטיין הוסיף אתמול עוד כישלון צורב לרשימה ההולכת ומתארכת לה הוא אחראי, מאז קיבל לידיו לפני כשנתיים את השליטה בקבוצת אי.די.בי - מהלך עליו הוא מופסד כבר יותר מחצי מיליארד שקל.

זאת, לאחר שגיל שרון, מועמדו של אלשטיין לתפקיד מנכ"ל החברה הבת המרכזית של אי.די.בי, דיסקונט השקעות (דסק"ש), החליט אתמול לסגת ולוותר על המינוי, אחרי שהסכם העסקתו המנופח נדחה בידי בעלי מניות המיעוט בחברה.

מקורבי שרון טענו אמש כי בינו לבין אלשטיין התגלו פערים בתפיסות הניהול של החברה והחברות הבנות, וכי הם לא ראו עין בעין את הצעדים האופרטיביים שנקיטתם נדרשת. אותם מקורבים גם העריכו כי את המחלוקת עם בעלי מניות המיעוט בנוגע לחבילת השכר ניתן היה לפתור, בעוד שבסיבת אי.די.בי דווקא טענו כי התעקשותו של שרון על חבילת שכר עצומה של עשרות מיליוני שקלים היא שגרמה למסמוס המהלך. כך או כך, ברור שלא רק אלשטיין אלא גם שרון כשל בקריאת המפה, ולא צפה את הביקורת החריפה על הסכם התגמול שלו ואת השפעתה על בעלי המניות בדסק"ש.

דוברת דסק"ש מסרה אמש בתגובה רשמית כי החברה ושרון "הגיעו להסכמה משותפת לפיה נכון להפסיק את תהליך המינוי. זאת, עקב התארכותו וקשיים רבים שעלו במהלכו, לרבות פערים בין הצדדים, באשר לגישה הניהולית הנדרשת בקבוצה".

הסכם השכר של גיל שרון נחתם מראש לתקופה ארוכה יחסית של חמש שנים, ובגרסתו הראשונה עמד היקפו על יותר מ-70 מיליון שקל (כ-14 מיליון שקל בשנה): שכר ותנאים נלווים של 3.24 מיליון שקל בשנה, מענק שנתי בהיקף של עד 12 משכורות ובעיקר - חבילת מניות דסק"ש והחברות הבנות, שופרסל וסלקום, בשווי של כ-42 מיליון שקל.

בהמשך, ולנוכח התנגדות מחזיקי האג"ח של דסק"ש, הסכים שרון לקצץ 40% מהתמורה במניות שופרסל וסלקום, מה שהפחית את חבילת התגמול הכוללת בכ-18 מיליון שקל (לכ-11 מיליון שקל בשנה). אלא שגם הצעה "מכווצת" זו לא עברה את מבחן אסיפת בעלי המניות של דסק"ש, כאשר כמעט כל המשקיעים הישראלים, מוסדיים ופרטיים כאחד, התנגדו לה.

לאחר הודעת שרון אתמול מיהר אלשטיין למנות את איש אמונו שולם לפידות לתפקיד מנכ"ל זמני בדסק"ש, אולם הפארסה של הליך המינוי של שרון תמשיך לדבוק בו. דסק"ש גם תידרש לשלם כעת לשרון (שפרש לאחרונה מתפקיד מנכ"ל פלאפון) פיצוי בגובה של שמונה משכורות, כל אחת בגובה 200 אלף שקל, ובסך הכל 1.6 מיליון שקל. זאת, לאחר שלא הצליחה לאשר את תנאי העסקתו באסיפת בעלי המניות ולאחריה בוועדת התגמול של הדירקטוריון.

שולם לפידות, שכיהן עד כה כדירקטור בדסק"ש, נחשב למוציא ומביא של אלשטיין בישראל. כעת, הוא מקבל באופן רשמי את האחריות לפעילות החברה, לניהול החזקותיה המרכזיות - סלקום ושופרסל - ולהתמודדות עם חובות הענק שרובצים עליה, בשעה שקופת המזומנים שלה הולכת ומתכווצת מדי רבעון. לצד זאת, הוא יצטרך להוכיח שלקבוצת האנשים שסובבת את אלשטיין יש רעיון, דרך ושיטה, ולא רק כסף (שיגמר מתישהו) לפירעון חובות.

אלשטיין לא למד את הכללים

אלשטיין, איש העסקים היהודי מארגנטינה, החל את הרומן שלו עם שוק ההון המקומי בסתיו 2012 עם ההשקעה הראשונית של 25 מיליון דולר בחברת גנדן של נוחי דנקנר. בהמשך, קיבל מביהמ"ש (יחד עם שותפו לשעבר, מוטי בן משה) את שרביט השליטה בקבוצת אי.די.בי פתוח, בה השקיע עד היום יותר מ-1.5 מיליארד שקל.

אולם עד לרגע זה דומה שאיש העסקים המשופשף לא השכיל ללמוד את הכללים של שוק ההון המקומי ולשחק לפיהם. כך, רק בחודשים האחרונים הספיק אלשטיין להיקלע למספר עימותים - עם שותפו לשעבר בן משה במסגרת הליך הבמב"י ביניהם; עם נאמני הסדר החוב באי.די.בי על הצעות הרכש למניות החברה; וכעת עם בעלי מניות המיעוט בדסק"ש על שכרו המופרז של שרון - ולהפסיד בכולם.

למעשה, מלבד הזרמות הון מאסיביות לאי.די.בי, ששימשו לתשלומי חובות, אלשטיין טרם הוכיח את יכולתו להוביל מהלך אסטרטגי לשיפור מצבן של אי.די.בי ודסק"ש. בתקופתו נכשלה גם הנפקת חברת אדמה בוול סטריט, סלקום חתמה על הסכם לרכישת גולן טלקום שהסבירות לאישורו אינה גבוהה, נכסים ובנין סירבה למכור את בניין HSBC בניו יורק למרות שקיבלה הצעה מפתה בהיקף של כמיליארד דולר, ואילו תהליך של כמעט שנה למכירת כלל ביטוח הסתיים היום במפח נפש, כאשר הרוכשים הפוטנציאלים בחרו לסגת מהעסקה (ראו ידיעה נפרדת בעמוד 2).

על רקע האירועים מניית דסק"ש רשמה היום ירידה מתונה של כ-2% בלבד, אולם איגרת החוב הארוכה שלה (סדרה ו') המשיכה להיסחר בתשואה גבוהה יחסית של 11%, שמאותתת על חשש מקשיים פיננסיים בעתיד.

גיל שרון ואדוארדו אלשטיין / איור : גיל ג'יבלי

עוד כתבות

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

ישי דוידי, מראשי קרן פימי / צילום: יונתן בלום

קרן פימי ממשיכה למכור מניות בטחוניות: הציפה רווחים של כ-2 מיליארד שקל מתחילת השנה

הקרן, שמוביל ישי דוידי, מכרה אמש מניות עשות אשקלון ברבע מיליארד שקל - בהמשך למימושים בפי.סי.בי, אורביט ותאת

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

שלי הוד מויאל / צילום: חן מזרח

הכרישה החדשה: הדרך של היזמת שהייתה מעורבת כבר ב-27 אקזיטים

לפני 15 שנה אבא של שלי הוד מויאל נפטר בפתאומיות, והיא החליטה לעזוב את הקריירה בניו יורק ולחזור לארץ ● מאז היא הספיקה להקים קרן הון סיכון ובקרוב גם נראה אותה על המסכים בתוכנית "הכרישים": "במשך שנים הרגשתי שהיה לי הרבה מזל כשאנשים מסביבי העצימו אותי ודאגו לי - ורציתי לתת את זה גם לאחרים"

שר המשפטים ויו''ר ועדת השרים לענייני חקיקה, יריב לוין / צילום: נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהכפפת היועמ"שים במשרדי הממשלה למנכ"ל ולשר

הצעת החוק, שתעלה ביום ראשון לוועדת השרים לחקיקה, בראשות שר המשפטים יריב לוין, מבטלת את הכפיפות של היועמ"שים במשרדים ליועצת המשפטית לממשלה, וקובעת כי הם יידרשו לפרסם תזכירי חוק לפי דרישה ישירה של השר במשרד

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום

חזית המדע. מיפוי האקספוזום / צילום: Shutterstock

400 חוקרים השיקו את אחד הפרויקטים השאפתניים של המדע: מיפוי האקספוזום

הפרויקט, שהוכרז במאי השנה באירוע גדול של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, נועד למפות את כל הגורמים שאנחנו נחשפים אליהם לאורך החיים ומשפיעים על הבריאות שלנו - מחיבוק ועד חומרי הדברה ● האם טכנולוגיות חדשות יאפשרו להשלים את המשימה? שלוש חוקרות של התחום מסבירות למה הפרויקט מלהיב כל כך ומספרות על ההישגים שכבר הגענו אליהם

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

ליז טראס מתפטרת מראשות ממשלת בריטניה / צילום: Associated Press, Alberto Pezzali

ראש ממשלת בריטניה לשעבר: "הניסוי של עצמאות הבנקים המרכזיים נכשל"

45 יום בלבד כיהנה ליז טראס כראש ממשלת בריטניה, אך היא מתעקשת שלא מדובר בכישלון ● בראיון מיוחד לגלובס היא מתארת כיצד התנגדות הממסד הכלכלי ותגובת השווקים לתקציב שהובילה הביאו להדחתה ● היא תוקפת את הבנק המרכזי, מתייצבת מאחורי ישראל והמבצע באיראן, ויש לה גם אזהרה: "אם לא נשמור על ערכי המערב, נגיע לנקודת אל־חזור"

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

צילום: Shutterstock

מדד ה-S&P 500 הציג "צלב מוזהב" לראשונה מאז 2023 - אלו המשמעויות

בזמן שמדד ה-S&P 500 נסחר ברמות שיא, ביום שלישי האחרון, הממוצע הנע של המדד ל-50 יום חצה את הממוצע הנע שלו ל-200 יום כלפי מעלה - מה שיצר חיתוך המכונה "צלב מוזהב" ● ניתוח היסטורי שבוצע במרקטוואץ' העלה כי ברוב המקרים, בשנה שבאה לאחר "צלב מוזהב", התשואה גדולה יותר מאשר בתקופות אחרות

הדמיית מגדל הספירלה של קבוצת עזריאלי בתל אביב / צילום: KPF

עסקת ענק: משרד עורכי הדין שעובר למגדל הספירלה של עזריאלי

משרד עורכי הדין נשיץ, ברנדס, אמיר, ישכור 11,000 מ"ר במגדל הספירלה של עזריאלי ● על פי הערכות בשוק, המחיר לרמת מעטפת עומד על כ-130 שקל למ"ר, כך שהמשרד ישלם כ-17 מיליון שקל בשנה ● וגם: הריבית עוד לא ירדה - אבל היזמים מתנפלים על המכרזים: יותר מ־130 הצעות לארבעה מגרשים בת"א וביבנה ● חדשות השבוע בנדל"ן

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה