גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"פרסומות זה מסריח. הן הופכות למס שרק עניים משלמים"

פרופ' סקוט גאלוואי נתן את ההצגה השנתית שלו בכנס DLD - לאן הולך עולם הדיגיטל ■ השורה התחתונה: השליטה של אפל, גוגל אמזון ופייסבוק לא תיפגע

פרופ' סקוט גאלוואי / צילום ארכיון: DLD
פרופ' סקוט גאלוואי / צילום ארכיון: DLD

שנה שנייה ברציפות שפרופ' סקוט גאלוואי הוא ההצגה הכי טובה בעיר. בזמן שבכירים מאינסטגרם ומיו-טיוב מייצרים בעיקר הבטחות, אבל מביאים בעיקר תוכן מעורפל ומאוד תאגידי, פרופ' גאלוואי, שעומד מאחורי גוף הייעוץ למותגים בעולמות הדיגיטל L2, שורף את הבמה.

אף שמדובר באיש אקדמיה, הוא שונה לגמרי בנוף של הפרופסורים שיושבים לפעמים במגדל השן. מחובר למציאות, מחובר לתעשייה. הוא מדבר במהירות שיא, העביר מעל ל-100 שקפים ב-900 שניות, עצר לעשר שניות באמצע לפני שחטף התקף לב וגולת הכותרת - הפתיע את כל הנוכחים בכנס DLD הנחשב במינכן, שבו יוסי ורדי מכהן כיו"ר המשותף, עם חיקוי לכוכבת המוזיקה אדל.

אבל לא על זה הוא בא לדבר. אלא להמשיך בקונספציה שלו מהשנה שעברה לפיה יש ארבע ענקיות טכנולוגיה בשוק - גוגל, אפל, אמזון ופייסבוק - שהן כמעט בלתי ניתנות לעצירה. גאלוואי אמנם יודע על מה הוא מדבר, אבל מודה שלפעמים הוא גם לא. בשנה שעברה, מעל אותה במה, הוא חזה שמניית אמזון תיפול. את ההרצאה השנה הוא פנה בגרף המנייה מרגע התחזית שלו ועד היום והמנייה - הפלא ופלא - רק הלכה והתחזקה.

ובכל זאת, הנתונים שהוא מציג מרתקים ומדאיגים כאחד. הוא התחיל בלהציג את התמונה הכוללת. שווי השוק המאוחד של אמזון, אפל, פייסבוק וגוגל ב-2015 עמד על 1.306 טריליון דולר. בהשוואה, ספרד הייתה ב-2014 עם תמ"ג (תוצר מקומי גולמי) בהיקף של 1.381 טריליון דולר. בישראל, לצורך השוואה, עומד התמ"ג על 305 מיליארד דולר.

אבל בוא נסתכל קצת יותר לעומק. השווי של גוגל, מסביר גאלוואי, עומד על 528 מיליארד דולר. זה שווה ערך לשווי המשולב של דיסני (168.7 מיליארד), קומקאסט (136.5), אולפני פוקס (52.5), חברת הטלוויזיה DIRECTV (47.2), תאגיד הפרסום WPP (29.3),CBS עם 22.1, ויאקום, אומניקום, פובליסיס ועוד.

השווי של אמזון אמנם קטן יותר ועומד על 317 מיליארד דולר, אבל צריך לחבר כמה רשתות קמעונאיות גדולות כדי להגיע לאותו שווי וכך הציג גאלוואי את השווי המצרפי של וולגרינס - 89.1 מיליארד דולר, קארפור - 20.5 מיליארד דולר, טרגט - 45 מיליארד דולר, טסקו (17.1), מייסיס (11.2) ועוד. "קשה למצוא מישהו שמתקרב לשווי של אמזון מלבד וול מארט", הוא אמר. השווי של וול מארט לבדה עומד על 198 מיליארד דולר.

עד כמה אמזון חזקה? "בחודשים נובמבר-דצמבר אמזון הייתה אחראית על 42.7% מהמכירות אונליין בארה"ב", אמר גאלוואי. הבאות אחריה היו בסט ביי (4.3%), אפל (3.1%), נורדסטרום(2.9%), אייטיונס של אפל (2.7%), וול מארט (2.4%), מייסיס (2.2%), טארגט (2%) ועוד. למעשה, 10 הקמעונאים אחרי אמזון ייצרו ביחד נתח של 24.9% בלבד ממכירות אונליין.

ומה קורה באפל? הצמיחה בהכנסות ב-2015 הגיעה ל-51.1 מיליארד דולר - שווה ערך להכנסות הכלליות של שבעה מותגי יוקרה ב-2014, בהם לואי ויטון - 10.1 מיליארד דולר, קרינג - 11.1 מיליארד דולר, ריצ'מונט - 11.4 מיליארד דולר ועוד. שוב, הצמיחה בהכנסות של אפל משתווה להכנסות - לא הצמיחה - של שבעה מותגי יוקרה.

אמזון ואפל רשמו צמיחה של 65.46 מיליארד דולר בהכנסות בשנה שעברה. "לשם השוואה", מסביר גאלוואי, "לנייקי הייתה את השנה הכי טובה בהיסטוריה עם צמיחה של 50% במחיר המניה אבל ההכנסות עלו רק ב-2.8 מיליארד דולר". לדבריו, בשנה שעברה אמזון הייתה אחראית על 50% מהצמיחה בהוצאות אונליין בארה"ב. הם אחראים על 25% מהצמיחה של כל המכירות הקמעונאיות בכל ארה"ב.

ומה לגבי הרווחיות של אמזון? "אנשים אומרים שאמזון לא יכולה להיות רווחית, אבל היא יכולה להיות רווחית מתי שהיא רוצה. היא פשוט החליטה לא להיות כזו", מסביר גאלוואי. "למה? כי רווחיות היא הרואין למשקיעים. הם אוהבים את זה, הם מתמכרים לזה ואז שלוקחים להם את זה, אז קשה להם. כשוול מארט החליטו להשקיע כסף כדי להיאבק באמזון, שזה צעד נכון, השוק הגיב בצורה קשה והמניה צנחה. שווקים אוהבים יציבות. אין חברה יציבה יותר מאמזון, הם עובדים על תקציב מאוזן".

הפרסום זורם לענקיות

פייסבוק הפכה לפלטפורמת הפצת תוכן ופרסום מהגדולות שנראו, עולה מהמצגת של גאלוואי. נכון ל-2010, ההכנסות מפרסום במגזינים בארה"ב עמדו על 15.8 מיליארד דולר, בעוד פייסבוק רשמה הכנסות מוערכות של 2 מיליארד דולר בלבד. ב-2014 הצדדים כמעט השתוו עם 13.1 מיליארד דולר למגזינים ו-12.4 מיליארד דולר לפייסבוק. בשנה שעברה פייסבוק עקפה את המגזינים עם 15.9 מיליארד דולר לעומת 10.8 מיליארד דולר בלבד למגזינים ומכאן והלאה היא רק תלך ותגדיל את הפער כמובן.

ומה קורה בבריטניה? ההכנסות של מגזינים עמדו אשתקד על 8.63 מיליארד דולר בהשוואה להכנסות של 7.1 מיליארד דולר עבור גוגל בבריטניה, בתקופה שבין הרבעון הרביעי של 2014 לרבעון השלישי של 2015. גוגל, אומר גאלוואי בביטחון, תדביק השנה את תעשיית הפרינט בבריטניה ותעקוף אותה בהמשך.

פייסבוק וגוגל רשמו עלייה ממוצעת של 26.2% בהכנסות הגולמיות בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה לעומת הרבעונים המקבילים ב-2014. זאת, בעוד תאגידי הפרסום המובילים בעולם - WPP, InterPublic ו-Omnicom - רשמו צמיחה של 2.3% באותה תקופה. "פייסבוק וגוגל הולכות לתפוס את המקום של משרדי הפרסום במשחק", מבהיר גאלוואי.

ואם כבר פרסום, אז לדבריו "אנחנו מעדיפים לשלם 2 דולר ולהוריד מאייטיונס פרק של 'משפחה מודרנית' רק כדי לא לראות פרסומות כי פרסומות זה מסריח. לאט לאט, פרסומות הופכות למס שרק אנשים עניים משלמים".

אז מה עושים משרדי הפרסום בסיטואציה הנוכחית מול גוגל ופייסבוק? מנסים להדביק את הפער. "משרדי הפרסום מנסים להישאר רלבנטיים ולהעסיק אנשי דיגיטל", אומר גאלוואי. לפי ניתוח שהאה של פרופילי לינקדאין, בסוכנויות כמו mindshare ו-MEC יש שישה סמנכ"לי דיגיטל (כל אחת), ב-GroupM יש חמישה כמו גם ב-Dentsu, Grey Group, MediaCom ואחרים. אבל כנראה שזה לא מספיק.

אבל בחברות טכנולוגיות הפרסום, מה שקרוי Ad Tech, לא יכולים ללקק דבש, לדבריו. "נכון שהפרסום עובר לאונליין וזה עסק מדהים. ואכן באים אליי סטודנטים שלי ושואלים על כיווני קריירה. אז אני אומר להם ש-Ad Tech זה עסק מעולה כל עוד אתם עובדים עבור פייסבוק או גוגל, כי כל השאר יפשטו את הרגל".

מספיק, לדבריו, להסתכל על גרף המניות של גוגל ופייסבוק לעומת חברות Ad Tech ציבוריות למשך תקופה של חצי שנה כדי להבין. גוגל עלתה ב-14.4% ופייסבוק עלתה ב-11.5%, לעומת צניחה של השאר עם חברות כמו RocketFuel ו-Yume שצנחו ב-50%.

גם בעולם המובייל התמונה לא שונה בהרבה. שתי חברות אחראיות על עתיד הפרסום. גוגל מחזיקה 34% מההכנסות נטו ב-2015 בעולם במובייל, פייסבוק 17% וכל השאר 49% ביחד.

אפל ווטש לא נכשל

נושא בוער נוסף בעולם הטכנולוגיה הוא השעונים החכמים. גאלוואי מציין שהתקשורת אוהבת לספר שהשעון החדש של אפל - Apple Watch - נחשב ככישלון מסחרי, אבל ממהר להראות איך נראה כישלון בממדים של אפל. "סמסונג היו בין הראשונים שנכנסו לשוק השעונים החכמים והחזיקו בנתח של 74% ברבעון השני ב-2014, בעוד שאר היצרניות היו עם 26% ואפל בלי כלום. שנה מאוחר יותר, אפל עם 76% מהשוק, סמסונג עם 8% והשאר עם 17%", הוא מספר על האימפקט המדהים של אפל.

ואם זה לא מספיק אז לדבריו "אפל תמכור השנה שעונים בהיקף של 5-10 מיליארד דולר, בעוד תעשיית השעונים השוויצרית כולה תגיע ל-25 מיליארד דולר ביחד. השעון של אפל הורג את תעשיית השעונים. בשנה הראשונה שלהם בעסק, אפל היו הקמעונאי השני הכי גדול במונחים של מכירות בשוק הזה. אף פעם לא היה מוצר בתעשייה בוגרת שהפך להיות כזה גדול בכזו מהירות".

הטאלנטים זורמים לטק

גאלוואי דיבר ודיבר אבל נקנח דווקא בנושא חשוב לא פחות - הטאלנטים בתעשיית הטכנולוגיה והקמעונאות. הוא הציג גרפים מרשימים, שמראים על בריחת מוחות, לא פחות. נכון לדצמבר 2015, 316 עובדים עזבו את פרוקטר אנד גמבל לטובת גוגל, 360 לאמזון ו-54 לפייסבוק. במקביל, 194 עזבו את יוניליוור לגוגל, 165 עזבו לאמזון ו-41 לפייסבוק. כמה עשו את המעבר ההפוך? בודדים בלבד.

מעבר לכך, יש מעבר של עובדים בין ארבע הגדולות, שם פייסבסוק מנצחת את המשחק ומאבדת פחות עובדים לטובת גיוס גבוה יותר של טאלנטים. יאהו, שמחוץ לרביעייה המובילה כמובן, איבדה יותר מ-2,000 עובדים לטובת ארבע הענקיות. ומי השחקנית שמצליחה לזנב ולגנוב לחברות הללו עובדים? אובר.

לא מדובר כמובן בנהגים של אובר אלא בעובדי טכנולוגיה. "אובר הפכה להיות ה-It Girl בשוק הזה", מסביר גאלוואי. "25% מכל העובדים שהתווספו לאובר הגיעו מארבע חברות הטכנולוגיה. אם אתם רוצים לעבוד באובר, יש לכם סיכוי טוב יותר לעבוד קודם בגוגל, אמזון, אפל או פייסבוק ואז להגיע משם".

בריחת מוחות

עוד כתבות

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

אאודי Q4 / צילום: יח''צ

החל מ-320 אלף שקל: לגרסה הזו של אאודי מחכה תחרות קשה

הקרוס–אובר המשפחתי של אאודי סוגר פערים חיוניים בתחום הביצועים והטווח, ושומר על תמחור סביר ● אבל מצפה לו קרב קשה מול הגרסה הבכירה של טסלה Y ושלל הסיניות

יגאל דמרי / צילום: אייל פישר

"בעוד שנה נהיה בקטסטרופה": התחזית הקשה של יגאל דמרי

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● חצי שנה לפרוץ המלחמה, היזם יגאל דמרי מסביר מדוע שוק הנדל"ן בנגב דווקא פורח ● הוא מעריך כי היקפי הבנייה בפרויקטים של התחדשות עירונית הגיעו לשיא, וסבור שהחרם הטורקי לא ישפיע במידה מהותית על השוק ● כמה באמת שווה הקרקע של חנן מור בשדה דב לפי ההצעה שהגיש, ולמה הוא מקפיא בינתיים את הפרויקט שלו בבבלי

רפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

דיווח בארה"ב: ישראל עדכנה את ממשל ביידן על תוכניתה להתחיל לפנות אוכלוסייה מרפיח

צה"ל ערך תרגיל המדמה תקיפת פתע של חיזבאללה בגבול לבנון • אזעקות הופעלו אחרי כמעט יומיים ללא ירי לצפון, גם הירי מעזה התחדש עם נפילה - שלא הפעילה אזעקה • מטוסי קרב תקפו מבנים צבאיים של ארגון הטרור במרחב עייתא ע-שעב שבדרום לבנון • לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - בסוריה דיווחו על תקיפה ישראלית ליד דמשק ● עדכונים בולטים

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מתחם המחאה הפרו-פלסטיני ב-UCLA / צילום: לביא לוי

סטודנטים מאוניברסיטת UCLA: "קראו לי יהודי מלוכלך וירקו עלי. לא אשאר בארה"ב"

בעקבות העימותים האלימים בין סטודנטים יהודים למוחים הפרו-פלסטינים באוניברסיטת UCLA, הסטודנטים מחשבים את דרכם מחדש ● המאהל בינתיים פונה אך הם חוששים: המוחים ינסו לחזור

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: Shutterstock, הטוויטר של סם אלטמן

"רעידת אדמה": מי עומד מאחורי צ'אט ה-AI שמטריף את הרשת

מודל בינה מלאכותית אנונימי צץ ברשת וגרר חרושת שמועות לגבי העומדים מאחוריו ● המומחים נלהבים מיכולותיו, בהן התמודדות עם שאילתות שמודלים אחרים מתקשים איתן ● ההשערות בענף: זו הכנת קרקע לשיתוף פעולה בין OpenAI לאפל או "הטרלה" של אילון מאסק

ג'רום פאוול, יו''ר הפדרל ריזרב / צילום: Associated Press, Jacquelyn Martin

דריכות בוול סטריט לקראת פרסום נתוני התעסוקה לאפריל

דוח התעסוקה לאפריל צפוי להתפרסם היום לפני פתיחת המסחר בוול סטריט ● הצפי הוא לתוספת של כ-240 אלף משרות ולשיעור אבטלה של 3.8% ● למה בפדרל ריזרב ובשווקים מודאגים?

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

ד''ר אלמוג שמחון / צילום: דני מכליס - אוניברסיטת בן גוריון בנגב

החוקר שמגלה איך הבוטים הרוסיים הפכו אותנו לכלי משחק

ד"ר אלמוג שמחון, פסיכולוג חישובי מאוניברסיטת בן גוריון, חוקר את השימוש בשפה ברשתות ואת האופן שבו היא מובילה לקיטוב חברתי ● בראיון לגלובס, הוא מסביר איך בוטים רוסיים הופכים אותנו לכלי משחק, מה קורה לשיח אחרי פיגועים ומי משתף יותר פייק ניוז ● ויש לו אזהרה לעתיד: "בינה מלאכותית יכולה לייצר טענות לא פחות משכנעות משל בני אדם, ואפילו יותר"

וול סטריט / צילום: Unsplash, lo lo

נעילה ירוקה בוול סטריט; מניות המכוניות הסיניות זינקו, אקספנג ב-17%

נאסד"ק עלה ב-1.5%, הדאו ב-0.8% ● שיא במשיכות כספים מקרנות הביטקוין ● קוואלקום זינקה ב-10%, אנבידיה ב-3% ● גוגל שוב מפטרת עובדים ● ישראליות: רדקום זינקה ב-8%, היפו צללה ב-13% ● מחר דוח התעסוקה בארה"ב ● וגם, בוול סטריט מתחילים לערער על האסטרטגיה "Sell in May and go away"

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

שולה חן, 1969 / צילום: סוכנות צילומי עיתונות י.פ.פ.א / אוסף דן הדני, הספרייה הלאומי (מתוך ויקיפדיה)

על השיר "בוא הביתה" שהפך לפסקול המלחמה הנוכחית

לכל מלחמה בישראל יש את השיר שמסמל אותה ועליו קהל המאזינים נשען ● למלחמת העצמאות היה את "באב אל וואד", במלחמת יום כיפור "לו יהי", ובלבנון הראשונה, "הביתה"● במלחמה הנוכחית מככב השיר "בוא הביתה", אותו כתבה בכלל זמרת אמריקאית

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

האנטקינוס / צילום: Reuters, SOPA Images

המעבר לעידן האש מכה בבעלי החיים, ואלה שיידעו להתאים את עצמם יצליחו להתרומם

עידן האש הנוכחי רואה בשריפות האלימות שמתחוללות בשנים האחרונות תוצר של נזקי האדם ● התאמות בעלי חיים לעידן זה, שניכרו אצל יונק עכברי אוסטרלי, ציפור אפריקאית וסנאי אמריקאי, מעידות: הברירה הטבעית עדיין עושה את שלה

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית

מחיר למשתכן בירוחם / צילום: חב' שתית

לא כדאי להתחתן: מחיר למשתכן מעוות אפילו את הקן המשפחתי

לא מעט זוגות נרשמים כידועים בציבור כדי שיוכלו לגשת להגרלות מחיר למשתכן ● רווק או רווקה שבין הזכייה למועד החתימה על החוזים יחלטו להתחתן, יאבדו את הצ'ופר מהמדינה ● אולי זה לא מה שישבור זוגיות טובה, אך זהו עיוות מדהים שהמדינה יוצרת

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה ירוקה בוול סטריט; נאסד"ק קפץ ב-2%

מדד ההנג סנג ננעל בזינוק של 1.5% ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מניית אפל עלתה בכמעט 6% לאחר דוחות חיוביים ורכישה עצמית של מניות בסך 110 מיליארד דולר ● לא התקיים מסחר בבורסות בסין וביפן

אחרי שהודיעה על הפסקת המסחר עם ישראל: אלה הדרישות של טורקיה

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: ביממה החולפת הופנו הכותרות בכלי התקשורת בטורקיה וברשתות החברתיות לנושא הפסקת קשרי הסחר עם ישראל ● הודעת משרד המסחר הטורקי, תגובת שר החוץ ישראל כ"ץ לאחר חשיפת גלובס בנושא ● וההשפעות על נתוני האינפלציה העדכניים ● כותרות העיתונים בעולם