גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

זאבי מציע לרכוש השליטה ברבוע כחול בחצי מיליארד ש'

גד זאבי, שהפך בחודשים האחרונים למשקיע נזיל ביותר, מציע להזרים מיידית 250 מיליון שקל לאלון רבוע כחול, ולבצע הזרמה נוספת באותו הסכום שנה אחת לאחר מכן, כשבתמורה יוקצו לו 85% ממניות החברה

גד זאבי / צילום: שלומי יוסף
גד זאבי / צילום: שלומי יוסף

התפתחות מפתיעה בסאגת חברת ההחזקות אלון רבוע כחול . איש העסקים גד זאבי, שזכה לאחרונה בתביעת ענק מול הבנקים, העביר אתמול (ד') הצעה רשמית ומפורטת לרכישת השליטה באלון רבוע כחול, באמצעות הזרמת הון של כחצי מיליארד שקל ישירות לקופת החברה, תמורת הקצאה של כ-85% ממניותיה.

ל"גלובס" נודע כי ההצעה הועברה אתמול לידי יו"ר אלון רבוע כחול, אביגדור קפלן, והוא העבירה בשעות הערב לידי נאמני האג"ח של החברה, לאחר סיום אסיפת מחזיקי באג"ח שהתקיימה אחר-הצהריים.

לפי ההצעה שהעביר זאבי לקפלן, הוא מציע להזרים מיידית 250 מיליון שקל לאלון רבוע כחול, ולבצע הזרמה נוספת באותו הסכום שנה אחת לאחר מכן, כאשר שווי השוק של החברה לפני ההשקעה ייקבע לפי השווי הממוצע שלפיו היא נסחרה בבורסה במהלך חודש ינואר. מדובר על שווי של כ-80 מיליון שקל.

זאבי הפך בחודשים האחרונים למשקיע נזיל ביותר, לאחר שקיבל מהבנקים יותר מ-260 מיליון שקל בגין זכייתו בתביעה שהגיש נגדם. התביעה נגעה לגביית ריבית פיגורים מופרזת על ההלוואה שהעניקו בעבר לזאבי לצורך רכישת השליטה בחברת בזק.

במכתב שהועבר לקפלן, זאבי מתחייב גם לרכוש מידי קבוצת אלון חלק ממניות השליטה (72.7%) הנוכחיות, במטרה לשכנע את בעלי השליטה בה, שרגא בירן, דודי ויסמן והקיבוצים, להסכים להצעתו.

כמו כן עשוי זאבי בעתיד גם לשקול הגשה של הצעת רכש מלאה ליתרת מניות החברה, במטרה להפוך לבעלים יחיד שלה ולמחוק את מניותיה מהמסחר בבורסה.

זריקת מזומנים עצומה לחברה

לאלון רבוע כחול יש קופת מזומנים ריקה כמעט לחלוטין, בעוד שהיקף התחייבויותיה הוא כ-1.3 מיליארד שקל. מתוך סכום זה חייבת החברה כ-520 מיליון שקל לבנקים ועוד כ-380 מיליון שקל למחזיקי האג"ח מסדרה ג'.

עבור מחזיקי האג"ח, משמעות הצעת זאבי היא מתן זריקת מזומנים עצומה לחברה, שתגדיל מהותית את הסבירות ליכולתה לעמוד בתשלום חובותיה במועדם.

אלון רבוע כחול מחזיקה ב-54% ממניות חברת רבוע כחול נדל"ן בשווי שוק של 800 מיליון שקל, ב-63% ממניות חברת תחנות הדלק דור-אלון בשווי של 330 מיליון שקל וב-78% ממניות רשת נעמן בשווי של 30 מיליון שקל.

נוסף על כך החזיקה עד כה אלון רבוע כחול גם ברשת הקמעונות מגה, שנכנסה לאחרונה להקפאת הליכים, ומונה לה נאמן. מגה עברה הסדר חוב בקיץ האחרון, שבמסגרתו היא זכתה להזרמות ענק מצד אלון רבוע כחול, שגם נטלה על עצמה חלק נכבד מחובות מגה, ובשל כך נקלעה בעצמה לקשיים חמורים.

הצעתו של זאבי הוגשה ליו"ר אלון רבוע כחול, אביגדור קפלן, לאחר שבשבוע שעבר חתמה חברת גינדי החזקות על עסקה לרכישת מניות השליטה (72.7%) באלון רבוע כחול מידי קבוצת אלון ובתמורה ל-115 מיליון שקל.

עם זאת, גינדי החזקות התנתה את השלמת העסקה בחתימה של אלון רבוע כחול בתוך 10 ימים על הסדר חוב עם הבנקים ומחזיקי האג"ח, שעל-פיו תידחה 94% מקרן החוב עד נובמבר 2020 (היתרה תיפרע קודם לכן) תמורת תשלום ריבית של כ-6% בשנה.

"לא דוממנו אף תהליך"

בתחילת השבוע נפגשו נציגי גינדי החזקות עם נציגות מחזיקי איגרות החוב ועם נאמני הסדרה, וכיממה לאחר הפגישה אותתו כי יסכימו להזרים לחברה 100-200 מיליון שקל, אם יסכימו הנושים לחתום על הסדר החוב.

בתגובה להסכם מכירת השליטה לגינדי החזקות, כונסה אתמול בתל-אביב אסיפה של מחזיקי האג"ח של אלון רבוע כחול, שעל הפרק בה עמדו דיון במכירת השליטה והשלכותיה, דיון בהעמדת האג"ח לפירעון מיידי ודיון בהסמכת הנאמן לנקוט הליכים משפטיים נגד החברה.

את האסיפה פתח אביגדור קפלן, שמשמש הן כיו"ר אלון רבוע כחול והן כמנכ"ל החברה-האם, קבוצת אלון. קפלן סקר את פעילות החברה בחודשים האחרונים, ובין השאר ציין כי "בנובמבר הסכמנו למתווה לארגון מחדש של החוב הפיננסי של אלון רבוע כחול בהיקף של כ-900 מיליון שקל, שהתבסס על המימוש של דור-אלון. פתחנו חדר מידע והיו לא מעט מתעניינים, אבל הצעה רשמית טרם הגיעה.

"בהמשך נפגשנו אתכם המחזיקים ועם הבנקים להשלים את המתווה, ואז באמצע ינואר הגיעה לנו הצעה של ביג ומגה אור לרכוש את רבוע כחול נדל"ן. ומאז התחיל הסיפור סביב רבוע כחול נדל"ן. 3 ימים אחר-כך רשת מגה נכנסה להקפאת הליכים, וקיבלנו עוד הצעות לרבוע כחול נדל"ן. גם כאן פתחנו חדר מידע, והוא פועל, והתהליך הזה נמשך. ההצעות שהגיעו בהמשך היו יותר טובות מהראשונות, וכולן נבחנות בצורה קורקטית. אבל אין הצעות רשמיות ומחייבות אלא רק מכתבי כוונות. חשוב להבהיר כי התהליך הזה נמשך ולא הופסק לרגע.

"ביום חמישי שעבר הגיעה הצעה מגינדי החזקות לקנות את רבוע כחול כולה. ההצעה הגיעה לקבוצה האם, והיה דיון מרתוני בנושא, ובסיומו נחתמה עסקה, ואחד התנאים הוא להגיע להסדר חוב אתכם ועם הבנקים. התקיימו מגעים עם הבנקים ועם הנציגים שלכם, ודובר על הזרמת מזומנים בסכומים משמעותיים לחברה. הבנקים נוטים לתת לגינדי החזקות להגיש הצעה מפורטת, ובכוונת החברה להגיש אותה ביומיים הקרובים".

קפלן ניסה לשכנע את המחזיקים להמתין מספר ימים עם החלטתם, ולהעניק לגינדי החזקות את הזמן ללמוד את החברה, לפני שיכריזו רשמית כמה כסף בכוונתם להזרים לקופתה.

"לא דוממנו אף תהליך. לא את מכירת דור-אלון ולא את מכירת רבוע כחול נדל"ן. בסופו של דבר הנקודה המיטבית מנקודת המבט של הנושים היא שתכריע מה שיהיה".

גם עו"ד שיראל גוטמן-עמירה, היועצת משפטית של אלון רבוע כחול, הבהירה כי חדרי המידע שנפתחו למכירת דור-אלון ורבוע כחול נדל"ן פועלים ללא הפסקה, וכי את התהליך מובילים הדירקטורים החיצוניים והבלתי תלויים של אלון רבוע כחול. "ההחלטה למכור את מניות השליטה הייתה של דירקטוריון קבוצת אלון ולא של אלון רבוע כחול", היא הדגישה.

עו"ד גוטמן-עמירה, לשעבר ראש מחלקת תאגידים ברשות ניירות ערך וכיום שותפה במשרד אגמון ושות' רוזנברג הכהן ושות', הדגישה בפני המחזיקים כי "אתם קיבלתם אופציה. ברצותכם העסקה עם גינדי תאושר, אבל אם תתנגדו, היא לא תאושר. אני מניחה שאם גינדי יביאו לכם הצעה של הזרמת סכום כסף משמעותי לתוך החברה, אז צריך לבחון אותה ברצינות אל מול האפשרות של שליחת אלון רבוע כחול לפירוק, כאשר לא בטוח שמכירת הנכסים תספיק להחזר מלוא החוב".

"השמדת הערך הכי מהירה"

אלא שמחזיקי האג"ח התקשו לקבל את הדברים. בוריס שניידמן מחברת מגדל שוקי הון, שמחזיקה באג"ח בערך נקוב של 37 מיליון שקל (כ-10% מהסדרה), אמר בתגובה כי "רק לפני 8 חודשים הייתם חברה עם הון כלכלי של 800 מיליון שקל. עמדתם אז והסברתם לנו למה צריך להזרים הון למגה, ועכשיו אתם באים ומסבירים לנו למה כדאי לנו לשמוע את גינדי. למה שבכלל נקשיב לכם?"

מחזיק אחר טען בפני היו"ר קפלן כי "על פניו העסקה שמציעה גינדי היא רעה מאוד מול החלופה של מכירת הנכס למטה (רבוע כחול נדל"ן, ע'כ'). מצד שני, אנחנו רואים הנהלה שהשמידה ערך עצום בתוך חודשים, ואז אנחנו הנושים נדרשים להמשיך ולהאמין בה. אז במצב הנוכחי אני אעדיף לקבל מה שאפשר מהנכסים הקיימים וזהו".

צורי לביא, עורך דין נוסף מטעם החברה, ניסה גם הוא לשכנע את המחזיקים בכדאיות מתן פסק-הזמן לגינדי החזקות. "הנושים הפיננסיים יודעים שלא תהיה שום התקדמות במתווה ללא אישורם, והם מעודכנים על בסיס קבוע. צריך לתת למהלך להתמצות. עברו בסך-הכול 3 ימי עבודה. אם הבעלים ימכור מניות מלמעלה, החברה לא יכולה לעשות כלום, אבל החברה עדיין מחויבת לנושיה, וכל עוד נדרשת הסכמתכם להסכם המכירה למשקיע, אז הכדור בידיים שלכם. כל שאני אומר זה לקחת את הזמן ולמצות את המהלך, לפני שתחליטו אם ללכת עליו".

עם זאת, מחזיקי האג"ח שהשתתפו באסיפה חזרו וטענו מול קפלן כי בקיץ הוא הבטיח להם שמגה תחזור להיות חברה של מיליארדים, ככה שכעת האמון ביכולת ההנהלה להוציא אל הפועל את תוכניותיה אינו קיים.

"הייתה פה השמדת הערך הכי מהירה בהיסטוריה של שוק ההון המקומי, לפחות בשנים האחרונות. ההשקעה במגה השמידה 800 מיליון שקל בתוך חודשים בודדים", אמר אחד המחזיקים.

גינדי החזקות נמצאת בבעלות חמשת ילדיו של הקבלן הוותיק יגאל גינדי: ליטל, אבי, גיא, רועי, ומנחם גינדי. החמישה גם מנהלים בפועל את החברה, אולם אתמול הם בחרו שלא להופיע בפני המחזיקים באסיפה, ייתכן שעל בסיס ההנחה כי הם אינם צד למגעים בין החברה לנושים על השלמת הסדר החוב.

בהמשך, עזבו נציגי החברה את האסיפה, והמחזיקים נותרו לקיים דיון עצמאי במדיניות שברצונם לנקוט. בתום דיון סוער נקבע שלא להעניק את פסק-הזמן המבוקש למגעים עם גינדי החזקות. במקום זה הוחלט כי ביום ראשון הקרוב יפרסם נאמן האג"ח כתב הצבעה למחזיקים, ובו הצעה להעניק לחברה שבועיים להשגת הסכם למכירת רבוע כחול נדל"ן לכל המרבה במחיר, בעוד שאם הסכם כזה לא יושג, יפנה נאמן האג"ח לבית המשפט בבקשה למנות בעל תפקיד מטעמו לצורך מכירת נכסי החברה והשגת התמורה המקסימלית עבור הנושים.

יש לציין כי בשבועיים האחרונים הוצע לקפלן למכור את השליטה (53.9%) ברבוע כחול נדל"ן לפי שווי חברה של 1.7-1.8 מיליארד שקל (ההצעה הגבוהה ביותר הוגשה בידי גינדי החזקות עצמה), אולם גם המחזיקים מודעים לאפשרות שמכירה באמצעות נציג בית המשפט עלולה להביא עמה תמורה נמוכה יותר עבור מניות אלה, כמו גם עבור יתר הנכסים שיימכרו.

עם זאת, לאור ההצעה החדשה של זאבי, והאפשרות שבעקבותיה יגיעו הצעות נוספות לרכישת השליטה באלון רבוע כחול, עשויים המחזיקים לחזור ולדון בהתפתחויות החדשות כבר בימים הקרובים.

שנת הקאמבק של גד זאבי

סביר להניח כי 2015 הייתה אחת מהשנים שאותן ירצה גד זאבי שלא לשכוח לעולם, וזאת בזכות רצף של זכיות בהחלטות בתי משפט שנגעו לענייניו והפכו לסאגות של ממש בשל הימשכותן שנמתחה על פני שנים ארוכות.

במה שנודע כפרשת בזק, עמד זאבי בפני אישום פלילי חמור של קבלת דבר במירמה, וזוכה זיכוי מלא ומוחלט לצד יתר הנאשמים בפרשה, מיכאל צ'רנוי, זאב רום ועו"ד מיכאל קומיסר.

ההאשמות סביב זאבי ועמיתיו סבבו סביב הסתרת חלקו של צ'רנוי לכאורה ממשרד התקשורת ומהבנקים בעסקת רכישת מניות בזק, שמימנו את העסקה. בית המשפט החליט לדחות את ההאשמות האמורות, וזאת 16 שנה לאחר שבוצעה העסקה.

במסגרת הרכישה לווה זאבי כ-630 מיליון דולר משבעה בנקים, ובחודשים האחרונים החליט בית המשפט העליון לחייב את הבנקים להשיב לחברות של זאבי ריבית פיגורים שגבו על חובותיו, בהיקף של יותר מ-260 מיליון שקל.

זאבי, יליד קיבוץ מסדה ובוגר לימודי אווירונאוטיקה בטכניון, עשה חיל בעת שביצע עבודות תשתית בסיני אחרי מלחמת ששת הימים.

בשנות ה-70 הוא עבר לקניה, וקבע את מושבו בניירובי. שם, ככל הידוע, שגשגו עסקיו.

הוא חזר לישראל בשלהי שנות ה-90, עטור בהילה של איש עסקים בינלאומי המחזיק "בחצי קניה" ובפעילות בינלאומית ענפה, בעיקר בתחומי האנרגיה.

בשנים הבאות ניסה זאבי לרכוש כאן כמעט מכל הבא ליד, רכישות שנפלו לרוב עוד בשלב המשא-ומתן (מה שהקנה לו כותרות בנוסח "זאבי זאבי").

רוב העסקים שזאבי כן הצליח לרכוש - כלל סחר, מניות בזק, בית"ר ירושלים או חברת התעופה הבולגרית - הסבו לו שיברון לב וכיס, והוא נאלץ לוותר עליהם בסופו של דבר, בדרך-כלל לטובת הגורמים שמימנו את הרכישות.

קבוצת אלון

עוד כתבות

התחדשות עירונית בת''א. התחום תופס יותר משליש מהתחלות הבנייה / צילום: דיויד לוין

אופטימיות על סטרואידים: 13 חברות נדל"ן חדשות הגיעו לבורסה מאז ינואר

13 חברות נדל"ן הצטרפו לבורסת תל אביב במחצית הראשונה של השנה, חלקן אפילו לא מסרו פרויקט עדיין ● במקום שהריבית הגבוהה תנקה את השוק, רק צצים עוד ועוד יזמים - וההוצאות שלהם דווקא גדלות

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

אלעד טנא / צילום: אריק סולטן

במקום אבי משולם: אלעד טנא מונה לעורך העל בידיעות אחרונות

אלעד טנא ימונה לתפקיד עורך העל של ידיעות אחרונות וב-Ynet במקום אבי משולם, שמילא את התפקיד בשנתיים האחרונות ● טנא, מגיע לאחר כשנתיים בתפקיד העורך הראשי של "מקור ראשון"

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

3 פסקי דין בשבוע / צילום: אנימציה: טלי בוגדנובסקי

כך ניצחה ממשלת בריטניה את המשפחה של סבתא כוכבה בקרב על דירה בירושה

ביהמ"ש קבע שתלוש שכר בו הופיע מרכיב "בונוס" אותו המעסיק לא ידע להסביר, הינו תלוש שכר פיקטיבי ● ביהמ"ש השלום בירושלים דחה תביעת בני משפחה שטענו לזכויות דיירים מוגנים וזכות בעלות בדירת מגורים ● בעל עירב את אישתו בעסקי החברה, האם היא זכאית לחלק ממנה בגירושים?

אילון מאסק / צילום: ap, Kevin Lamarque

אילון מאסק הכריז על הקמת "מפלגת אמריקה"

יום לאחר ששאל את עוקביו ב-X האם יש להקים מפלגה פוליטית חדשה בארה"ב, אילון מאסק הודיע: "מפלגת אמריקה הוקמה" ● מאסק סבור שלמפלגה החדשה עשויה להיות השפעה משמעותית בבית הנבחרים ובסנאט, נוכח הרוב הדחוק של הרפובליקנים

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

ראש הממשלה, בנימין נתניהו / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

ראש הממשלה הכריע - שדה התעופה בנגב יוקם בצקלג ולא בנבטים

נתניהו הנחה להציג בתוך שלושה חודשים תכנון ראשוני להקמת שדה התעופה המשלים לנתב"ג בצקלג שבנגב, כאשר במקביל, יתבצע גם תכנון להקמת שדה התעופה ברמת דוד - ובהמשך יוחלט סופית היכן הוא יוקם ● האתר בצקלג נדחה בעבר בשל מגבלות שונות, אך הגורמים המקצועיים ריככו את עמדתם לגביו לאחרונה

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון / צילום: עודד קרני

לידר מעריכים: הריבית עשויה לרדת כבר מחר

בנק ישראל צפוי לפרסם את החלטת הריבית מחר (ב'), שצפויה על פי רוב הכלכלנים להישאר על רמה של 4.5% ● עם זאת, בלידר שוקי הון מעריכים שהסיכוי שנראה כבר הפחתה מחר עומד על 65%

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

סיכום שווקים / עיבוד: טלי בוגדנובסקי, צילום: AP

שמונה מניות עם הזדמנות ושתיים שכדאי להיזהר מהן - ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בנק אוף אמריקה מפרסם רשימה של מניות מעניינות להשקעה ● הבורסה בתל אביב הפכה לאחת החזקות בעולם, ושברה שורה של שיאים היסטוריים ● ההצלחה של קת'י ווד ● וגם: האם יכול להיות שאחת הדרכים הכי יקרות להשקיע בשוק ההון היא גם הכי משתלמת?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

ארבעה סוגי ירקות מכילים ניקוטין. באיזה מהם הכמות הגדולה ביותר?

מה מקור המילה ונדליזם, איך נקרא המטבע בגמביה ובאיזו קבוצת NBA ישחקו הישראלים בן שרף ודני וולף? ● הטריוויה השבועית

טלגרם וקריפטו: כך האיראנים גייסו מרגלים ישראלים

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: חמאס נתון ללחץ מתושבי הרצועה "שדורשים הקלה מהמשבר",  המדינה המפתיעה עם יותר מאלף פעילי חיזבאללה, וכך המלחמה באיראן "החלישה את מעמדה של ישראל בעולם" ● כותרות העיתונים בעולם