גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

העולם שייך להיפסטרים: הצרכנים שמשנים את פני הכלכלה

מכירות של בירות טריות, קפה מיוחד ומוצרי טיפוח נמצאות בעלייה בשנים האחרונות, כשצעירים בעלי יכולות נכנסים לשוק יותר ויותר, מבצעים רכישות של פריטים באיכות גבוהה ומשנים את פני הכלכלה

כניסה "להיפסטרים בלבד" / צילום: בלומברג
כניסה "להיפסטרים בלבד" / צילום: בלומברג

"אני נהנה מקפה טוב, ויש לי זקן", אומר בהתלהבות אנדרו ריב שרוכב על אופניו לעבודה באיסט אנד בלונדון ונהנה מטעם בירה טרייה ולא בירה מפחית של 6 חודשים. הוא מתאר את עצמו כהיפסטר מוסווה, "בלי יומרות", לדבריו.

ריב בן ה-27 הקים את HonestBrew לפני 4 שנים כדי למכור בירות מהחבית באינטרנט. מאז ההשקה, הוא גייס 650,000 דולר ממשקיעים. הוא לא חושף את היקף ההכנסות, אבל המכירות בדצמבר היו גבוהות פי 10 ביחס לדצמבר 2014.

ריב מדגיש שבסיס הלקוחות שלו רחב בהרבה מסוג אחד של אנשים, אבל אין ספק שהלקוחות הממוצעים הם היפסטרים שצברו כוח כלכלי ב-5 שנים האחרונות, והם מוכנים לשלם יותר תמורת איכות גבוהה יותר.

ניק פרדיי, אנליסט בכיר בראבובנק, אומר כי "אנשים בוחרים איך להשתמש בכסף שלהם. האם בני דור המילניום מוציאים יותר על אוכל בהשוואה לדור הקודם? לפי הסיפורים מהשטח, הייתי אומר שכן". הביקוש העולה של לקוחות צעירים לבירה מהחבית מוכיח שהם דוחים את יצרניות המזון והמשקאות הגדולות.

למרות המחיר הגבוה של הבירה הטרייה ביחס לבירה הרגילה, מכירותיה עלו בטור הנדסי בעשור האחרון לכ-19% מסך שוק הבירה האמריקאי, על חשבון ענקיות התעשייה באדווייזר ומילר לייט.

המגמה התרחבה לכל שוק המשקאות החריפים, שבו ג'ין, וודקה ו-וויסקי אמריקאי "אמיתיים" נהנים מרנסנס, בין היתר הודות לברים ולמועדונים שבהם ברמנים מזוקנים במקרים רבים מגישים ללקוחות קוקטיילים.

אחת הנהנות מהבום של הקוקטיילים היא Fever-Tree, חברה בריטית שגובה מחירי פרימיום על מי הטוניק והמשקאות המעורבבים שלה בזכות רכיבים באיכות גבוהה - כינין מגבול קונגו-רואנדה, תפוזים מטנזניה ולימונים סיציליאניים.

מכירות החברה הזו הוכפלו ויותר מאז 2013 לכמעט 60 מיליון ליש"ט. העלייה הזו היא בניגוד מוחלט לחברת דיאג'יו, ענקית המשקאות החריפים הבינלאומיים כמו ג'וני ווקר ו-וודקה סמירנוף, שדיווחה בשבוע שעבר על גידול של 2% במכירותיה במחצית השנייה של 2015 - הגידול החד ביותר שלה זה שנים.

"אנחנו ללא ספק מוכרים יותר לגילאי עד 34. הציבור שלנו מעוניין באיכות, טעם, מקור של רכיבים ומוצר מעניין שהם יכולים לשוחח עליו עם אחרים", אומרת ססקיה מאייר, מנהלת השיווק של Fever-Tree.

מחוץ למזון ומשקאות, מוצרי טיפוח לגברים כמו מסכה לזקן, רוכבים גם הם גבוה על גל הביקוש ההיפסטרי. מכירות מוצרים אלה בעולם עלו ל-35.4 מיליארד דולר ב-2014, גידול של 8% ב-5 שנים, לפי נתוני חברת יורומוניטור. מוצרי גילוח עלו רק בשליש הקצב הזה.

כעת מתרחבים מוצרי ההיפסטרים מעבר למרכזים עירוניים כמו ברוקלין, סן פרנסיסקו ושורדיץ' בלונדון, שם הם נולדו. סין העממית מייבאת הרבה תרבות היפסטרית, במקרים רבים מדרום-קוריאה, שנהנית מגאות בעסקי מבשלות השיכר הקטנות כאשר הדור הצעיר והאמיד מחפש שינוי מהמגוון המוגבל של המשקאות ששותים ההורים.

דאגלס מקוויליאמס, כלכלן ומייסד המרכז למחקר כלכלה ועסקים בלונדון, ניסה לשערך את ההשלכה הכלכלית של ההיפסטרים ובני דור המילניום על עסקים בעיר אחרי שהוא גילה שיותר עסקים חדשים נפתחו בשנתיים האחרונות באזור מיקוד דואר אחד באיסט אנד בלונדון, EC1V, מאשר בכל מנצ'סטר וניוקאסל.

בספרו Flat White Economy, שנקרא על שם הקפה ההפוך שמועדף על-ידי "הגיקים הטכנולוגיים המתקדמים, אנשי השיווק והטיפוסים היצירתיים", כהגדרתו, מקוויליאמס צופה ששליש מהתוצר הכלכלי הבריטי יהיה תלוי בתעשייה הדיגיטלית בשנת 2025.

"להיפסטרים אין הרבה קרובי משפחה שנסמכים על שולחנם. יש להם דפוסי הוצאה שקל לזהות וטעמים הומוגניים. אבל הם אינם רוצים שאחרים יחקו אותם, ולכן הם משנים את טעמיהם, ועוברים לדברים המגניבים הבאים", הוא אומר. "אם אתה חברת מוצרי צריכה, אתה צריך לעקוב אחרי הדברים הללו".

חברות המזון והמשקאות הגדולות מנסות לקפוץ על העגלה הזו בשתי דרכים: להפוך את מוצריהן לקורצים יותר לבני דור המילניום, ולקנות מותגים שהם אוהבים, למרות שפירוש הדבר עלול להיות נשיקת מוות לאותם מותגים. קראפט, נסטלה, הרשי וג'נרל מילס התחייבו כולן להסיר את הצבעים המלאכותיים והחומרים המשמרים מכמה ממוצריהן. ג'נרל מילס השיקה גרסה נטולת גלוטן של דגני צ'יריוז הפופולריים שלה.

אנהויזר-בוש אינבב, היצרנית של באדווייזר, קנתה כמה יצרניות בירה מחביות, כמו גוס איילנד, ב-4 השנים האחרונות. מכירות הבירה הזו עלו כאשר אינבב חשפה אותה בפני בסיס רחב יותר של שתייני בירה.

ביום שישי האחרון, קבוצת המשקאות הצרפתית פרנו ריקאר הפכה למותג הגדול האחרון שנכנס לעסקי המשקאות מ"תוצרת בית" כאשר היא רכשה את השליטה במונקי 47, ג'ין משובח שמזוקק עם שורשים, גרגרי יער ומים מהיערות של באדן-וירטמברג בגרמניה וצמחים מאסיה.

אנליסטים מזהירים, עם זאת, שלהיות חלק מחברה רב-לאומית מפחית ללא ספק את המשיכה בעיני ההיפסטרים. "אם חברת זרם מרכזי שוקלת לקנות אותך, אתה כנראה גדול מספיק כדי להיות מועמד רציני להיזרק על-ידי ההיפסטרים בכל מקרה", אומר טים בארט, אנליסט ביורומוניטור.

כאשר שתי יצרניות קפה היפסטריות - סטאמפטאון ואינטליג'נסיה - נקנו על-ידי JAB, חברת אחזקות אירופית גדולה שמתמודדת עם נסטלה בשוק הקפה, הבעלים של שתיהן מיהרו להבטיח ללקוחות הנאמנים שהבעלות החדשה לא תשנה את הקפה ולא את המותג.

מכירות קאשי, מותג מזון טבעי בארה"ב, עלו בתלילות אחרי שהוא נרכש על-ידי קלוג בשנת 2000, אך לאחר מכן הן עברו לירידה חדה, בין היתר בגלל תגובה של אוהדי קאשי לעמדתה של קלוג בנושא מזונות מהונדסים גנטית.

אפילו מקדונלד'ס נכנסה לשוק ההיפסטרי עם ניסוי בקונספט חדש של סניף בסגנון קליני-מודרניסטי ומטבח שקוף במרכז הונג-קונג. סלט קינואה, פולי קפה ממקור יחיד והמבורגרים בהזמנה אישית על לוחות חיתוך מעץ מיועדים לציבור הלקוחות שנכנסים למסעדה עם מחשבי מק-בוק אייר, בג'ינס צמודים.

מבחינת ג'ונתן אופנשואו, עורך בחברת הייעוץ The Future Laboratory מלונדון, זוהי ההוכחה לכך שתרבות ההיפסטרים כבר מיצתה את עצמה. אין כיום למעשה מותג גדול שלא ניכס לעצמו באזז היפסטרי כדי לתאר מחדש את המוצר שלו.

"אם מקדונלד'ס משתבחת בעופות אורגניים, אתה יודע שהמסר כבר החמיץ", אומר אופנשואו. "השפה שנבנתה על ההיפסטרים - 'אותנטי', 'אורגני', 'תוצרת בית', 'מהמטבח של סבתא' - הפכה להיות חלולה וריקנית. הצרכנים יחסמו אותה. הם באמת ישנאו את הנרטיב הזה".

הוא מצביע על תגובת הנגד שנבנית, למשל, נגד הזוג הבדיוני שמאחורי מותג המים bespoke ("לדרישת הקונה" בתרגום המשמעות), שאיש הקולנוע פול ריצ'יו עשה ממנו פארודיה חסרת רחמים. ריצ'יו קיבל אולי השראה מהווידאו שהפיקה יצרנית הגלידות האגן-דאז בשנה שעברה, לרגל ההשקה של גלידות Artisan Collection שלה.

יצרנית הבירה הדרום-אפריקאית גראג'יסטה לגלגה על אופנת ההיפסטרים בקמפיין שלה תחת שורת המחץ: "בכל פעם שאתם שותים גראג'יסטה, להקה היפסטרית הופכת להיות מסחרית".

ההיפסטרים עצמם פתוחים פחות לדיבורים על אותנטיות או אמון. בברוקלין נפתח מסע נגד האחים המזוקנים מאסט, שטוענים ש"שוקולד האומן" שלהם מיוצר מפולי הקקאו הטבעיים ביותר. המבקרים טוענים שזו הולכת שולל, והאחים דוחים בתוקף את הביקורת הזו.

לפי שעה, הטרנד ההיפסטרי צפוי להימשך. המבחן הגדול, אומר פרדיי מראבובנק, יגיע במיתון הבא. "האם הצרכנים הללו יהיו עדיין מוכנים לשלם יותר, או שהם יחזרו למזון מסורתי?".

קשה להפוך מותג תרבות להצלחה מסחרית

לפני שדוב צ'רני נכנס לעסקי ההלבשה, מכירת חולצות טי צבעוניות לשוחרי אופנה בני 20 ומשהו לא נשמעה כמו רעיון מסחרי חזק, וגם לא תפירת אריגים שונים ביחד במפעל יקר בדאונטאון לוס אנג'לס. אבל מגע האמן של מייסד

American Apparel הפך את שניהם להצלחה מסחרית. הקטע היה מותג "נקי מסדנת זיעה" (המתפרות שבהן ייצרו בגדים בתנאים לא תנאים בתחילת המאה ה-20 בניו-יורק, וכיום מייצרים באסיה), שמנופף ביוחסין המוסריים שלו יותר מאשר החולצות מיד שנייה שנמכרו בחנויות הווינטג' ההיפסטריות.

המכירות שולשו בין השנים 2005 ו-2013, וב-2008 השיגה רשת American Apparel שווי שוק של 2.7 מיליארד דולר. אבל אחרי שנים של הפסדים, בית משפט לפשיטות-רגל דחה בשבוע שעבר את הניסיון של צ'רני להחזיר לידיו את השליטה ברשת.

הבעיות של American Apparel נבעו מניהול גרוע ומההאשמות כלפי המייסד שלה, שצ'רני דוחה, והן מדגימות את הקושי שבהפיכת מותג נגד-תרבותי להצלחה מסחרית.

רשת אחרת שעומדת אולי באתגר הזה היא Urban Outfitters, שהתרחבה ל-11 מדינות בעולם עם מכירות ביגוד קיטש נוסטלגי.

צ'רני אומר שהוא אולי רק ניסה להיות מגניב כשהוא הכריז בשנת 2010 ש"ההיפסטר הוא היסטוריה". זו הייתה השנה שבה הרשת שלו עברה להפסד.

היפסטרים במספרים

עוד כתבות

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

תקיפה בלבנון (ארכיון)

צה"ל מאשר את הדיווחים: מספר רב של מחבלי חיזבאללה חוסלו

מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור • שר החוץ האיראני: "ארה"ב לא דרשה מאיתנו במשא ומתן אפס העשרה. ביומיים שלושה הקרובים נגבש הצעת טויטה להסכם גרעין" ● עדכונים שוטפים

רעיה שטראוס / צילום: תומס סולינסקי

200 מיליון שקל לרעיה שטראוס: המרוויחים המפתיעים בעסקת הנדל"ן של השנה

ישראל קנדה תהפוך לאחת מיזמיות הנדל"ן הגדולות בישראל, עם רכישת קבוצת אקרו תמורת 3.1 מיליארד שקל ומיזוג פעילותה היזמית, בעסקה שתשולם ברובה במניות ● התמורה ליו"ר אקרו צחי ארבוב תעמוד על כמעט 800 מיליון שקל, ולרעיה שטראוס על יותר מ־200 מיליון

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: Reuters, Harun Ozalp

"חרפה": וול סטריט ננעלה בירוק לאחר ביטול המכסים. ואיך הגיב טראמפ?

המדדים עלו אחרי ההחלטה הדרמטית של העליון לבטל את מכסי טראמפ - שהגיב: מתבייש בבית המשפט ובהחלטה, לא היה להם את האומץ לעשות מה שטוב למדינה ● קצב צמיחה מאכזב של 1.4% לכלכלה האמריקאית ברבעון הרביעי; הצפי המוקדם עמד על 3% ● מחירי הנפט נסחרו קרוב לשיא של שישה חודשים, בעקבות אזהרת נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לאיראן כי "דברים רעים באמת" יקרו אם לא יושג הסכם ● נעילה חיובית בבורסות אירופה

ד''ר ירון דניאלי / צילום: גבריאל בהרליה

"הרוכשים איראנים לשעבר, והיה חיבור": האקזיט של חברת המכשור הרפואי מישראל

חברת האבחון הישראלית Metasight נמכרה ב59 מיליון דולר עם אופצייה ל-90 מיליון דולר נוספים ● הרוכשת  גארדנט הלת' שהוקמה ע"י יזמים איראנים, תהפוך את מרכז הפיתוח של מטאסייט ברחובות לאתר שלה בישראל

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

נשימה / צילום: Shutterstock

מחקרים מגלים: איזה איבר עשוי להחליף את הריאות

למה אנחנו מקבלים "דום נשימה" בכתיבת אימייל, איך בדיקה פשוטה מנבאת מי יתעורר מתרדמת והאם אף אלקטרוני יוכל לאבחן מחלות רק מלהריח את הבל הפה שלנו? חוקרי נשימה וריח מגלים עד כמה מורכבת הפעולה הכי אגבית שאנחנו עושים ● וגם: לא תאמינו איזה איבר עשוי להחליף את הריאות כמקור לחמצן

מסמכי אפשטיין

גלובס צולל למסמכי אפשטיין ומציג את ההסתבכות של האנשים העשירים והמקושרים בעולם

פרסום מיליוני מסמכים חושף את עומק הקשרים של העולם העסקי עם ג'פרי אפשטיין ● כשגם מייל בודד עלול להוות כאב ראש יחצ"ני, חברות מעדיפות להיפרד ממנהלים בכירים ● היועצת שקיבלה מתנות יוקרתיות, המיליארדר שאפשטיין היה לו "פותר בעיות חשאי" וטייקון הנמלים מדובאי שהחליף עמו אלפי מיילים מטרידים: גלובס נכנס למאורת הארנב כדי ללמוד עד כמה משפיעה הפרשה על הכלכלה העולמית ועל דמויות מפתח בה

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

מערכת של התעשייה האווירית / צילום: תע''א

התעשייה האווירית יוצאת למכרז לרכישת 2,500 מכוניות. ומי לא יוכל להשתתף?

בצל עבודת מטה במערכת הביטחון לבחינת סיכוני מידע ברכבים חכמים, הועברה לספקיות הליסינג המשתתפות במכרז של התעשייה האווירית הנחיה לא רשמית להימנע מהצעת דגמים מתוצרת סין ● המשמעות: סינון רוב דגמי הפלאג־אין והחשמליות בקבוצות המחיר הרלוונטיות והסטת הביקוש להיברידיות יפניות וקוריאניות ● במקביל, באירופה מקודמת רגולציה להוצאת "ספקים בסיכון גבוה" משרשראות האספקה • השבוע בענף הרכב

גם בארה"ב מתכוננים למתקפה אפשרית וטוענים - זה מה שטראמפ לא מבין לגבי איראן

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: איראן מוכנה להקריב הרבה בשביל שהשלטון ישרוד וזו בעיה לארה"ב, חמאס מתחזק בעזה, והתוכנית הביטחונית של טראמפ לעזה נחשפת • כותרות העיתונים בעולם

ישראלים במקלט בזמן ירי טילים. מותר לעבור דרך חצר השכנים רק במצב חירום / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

מצב חירום? מותר לעבור בחצר השכנים רק בזמן אזעקה

המפקח על המקרקעין דחה תביעה של שכנים שביקשו להיכנס למקלט דרך החצר של שכניהם: מותר עד עשר דקות לאחר האזעקה

פטריק דרהי / אילוסטרציה: נוצר באמצעות AI

עם חובות של עשרות מיליארדים פטריק דרהי מנסה להחזיק את הראש מעל למים

דיווחים בתקשורת הזרה ושיחות עם שורה של גורמים משרטטים את דמותו של המיליארדר ואיל התקשורת פטריק דרהי, שבנה אימפריה על הלוואות בעידן של כסף זול, מתמודד מול חובות של עשרות מיליארדים וכעת רוצה גם לרכוש את רשת 13

נחל שרף / צילום: מולי אינהורן

קריאה אחרונה: מסלולי מים מיוחדים, רגע לפני שהם מתייבשים שוב

מהגבים הנסתרים שדורשים טיפוס אתגרי ועד הבריכות שהגישה אליהן קרובה ונוחה ● לאחר שנה גשומה במיוחד מאגרי המים במדבר חזרו להתמלא ● ארבע המלצות רותחות לטיולים רטובים

רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה / צילום: ap

סדקים בכתר ובקבינט: רשת הקשרים של ג'פרי אפשטיין במוקדי הכוח של אירופה

"אתה אדם טוב בצורה יוצאת דופן", כתב דיפלומט נורבגי בכיר לאפשטיין, והוא לא לבד ● ממסדרונות השלטון בפריז ועד למעצרו ההיסטורי של הנסיך הבריטי לשעבר: השערוריות המביכות בצמרת הופכות לחשד לפלילים ● המחיר הוא פגיעה אנושה באמון הציבור במוסדות היבשת

לא נסוג ולא התנצל. באד באני מופיע בסופרבול השבוע / צילום: Reuters, Imagn Images

הכינוי של הזמר באד באני ניתן לו לאחר אירוע שחווה. מהו?

איזה שחקן NBA הפך לאחר פרישתו להיסטוריון וסופר, בכמה נמכר השבוע קלף פוקימון נדיר, ואיזה שיר הלחין מתי כספי לסרט "חגיגה בסנוקר"? ● הטריוויה השבועית

הגפנים. המשפחה היא הציר של הסיפור / צילום: ענת אגמון

אורנה לב נותנת שיעור בהתמדה, דיוק ותשוקה לעשייה

הקצינה ב–8200 שיצאה לגמלאות ממש לא פנטזה על ייננות, ורק לפני כעשור נטעה משפחת לב את הגפנים ברמת צבאים ● מדי שנה מייצרת לב ביקב אדם 4,000 בקבוקים בסך הכול, שבהם טמונים הקשר שלה לאדמה, ההיכרות עם הכרם ועבודת הכפיים

מימין: דניאל שרייבר ושי וינינגר, מייסדי ומנהלי למונייד / צילום: אתר החברה

למונייד הציגה דוחות חזקים, אך המניה ירדה בוול סטריט

חברת הביטוח הדיגיטלי מציגה תחזית טובה לשנה הקרובה בשורת ההכנסות, מאשררת את התחזית לפיה תציג EBITDA מתואם חיובי ברבעון האחרון של השנה, וצופה צמיחה של 60% בהכנסות בשנה הקרובה ● אחד המייסדים: "רבעון תשיעי רצוף של האצה בצמיחה"