גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מה יגיע קודם - חתונה או כתב אישום?

אף שוועדת הפנים של הכנסת החליטה כבר לפני שנה וחצי כי יש להסדיר את תחום גני האירועים, מסמך המדיניות שפרסם מינהל התכנון בעיקר מתחמק מהבעיה ■ ואחרי שהחודש נסגר גם גן הארועים בגעש, מה הפלא שבגנים האחרים המחירים רק עולים

לפני שבועיים הודיע משרד המשפטים על סגירת גן האירועים "הטירה" בגעש, חודש לאחר שהמדינה הגישה תביעה אזרחית בסך 4 מיליון שקל נגד בעל גן האירועים "תפוז" ברשפון, שנהרס בסוף 2014. בשנה האחרונה אף נסגרו גני האירועים "קדמת עדן" בקדימה ו"וילה סוקה" בבני ציון, בגין עבירות דומות.

מדיניות עקבית היא בדרך-כלל נקודת זכות בהתנהלותה של מדינה, אלא שמקבלי ההחלטות כנראה הספיקו לשכוח כי הכנסת בעצמה הורתה בשנת 2014 למינהל התכנון לבצע הסדרת של התחום, על-מנת להביא להכשרה של גני אירועים מסוימים, שסכנת סגירה והריסה מרחפת מעליהם, למרות שקיומם עשוי להתאשר, עם הגשת תוכנית בניין עיר מתאימה. בשורה התחתונה, מינהל התכנון לא מיהר להציג מהפכה בהסדרת התחום, ויש מי ששואלים מדוע.

כיום פועלים בארץ כ-700 אולמות וגני אירועים שבהם מתקיימים 140 אלף אירועים בשנה. אולם עד היום, הענף לא קיבל התייחסות ראויה מהמחוקק.

בעשור האחרון בוחרים יותר ויותר אנשים לקיים אירועים בגני אירועים בשטחים פתוחים, אולם השטחים הפתוחים מיועדים על-פי תוכנית המתאר לחקלאות ולשימור שטחים פתוחים, ולכן עשרות גני אירועים פועלים באופן לא חוקי.

אי-החוקיות של גני האירועים הבנויים על קרקע חקלאית מעלה את ערכם של הגנים החוקיים המועטים, ומאפשרת להם לגבות מחירים מופקעים בשל הביקוש. במקביל, ככל שנסגרים עוד ועוד גני אירועים, התחרות פוחתת, ועמה מתחזקת מגמת עליית המחירים.

"להסדיר מה שאפשר"

במחצית 2014 נראה היה כי המציאות עומדת להשתנות. יו"ר ועדת הפנים והסביבה, מירי רגב, החליטה לרדת לשורש הבעיה. בדיון שנערך ב-26 במאי 2014 בוועדת הפנים העלתה רגב את הנושא בנוכחות ראש מינהל התכנון, בינת שוורץ, והתאחדות האולמות וגני האירועים. באותו דיון תקפה רגב את התנהלות מינהל התכנון, ודרשה לבנות מערך ארגוני שיסדיר את התחום.

"בוא נודה על האמת", אמרה רגב בדיון, "לא הייתה תוכנית מוסדרת בעניין גני האירועים. אפשר לחשוב שאנשים מתחתנים במרתפים. נוצר מצב שהממשלה, הרגולטור שאמור לאפשר לאזרחים לחיות כיאה, או על-פי מה שהם רוצים, מונע את זה מהם, ואז נוצרות פגיעות בלתי חוקיות. אנחנו צריכים להגיע להסדרה כשברור לחלוטין שבהסדרה הזאת חלק מהאולמות וגני האירועים יצטרכו להיהרס, אבל חלק שאנחנו יודעים שהולכים לאשר להם את המקום, אין שום סיבה שייהרסו אלא צריך להכשיר אותם".

נציג התאחדות האולמות וגני האירועים, יהודה כהן, אמר בדיון: "במגורים אסור לנו, על החוף אסור לנו, ליד הנחל אסור לנו, בשטח מטרופולין אסור לנו, בגן לאומי אסור לנו. כשאני מחפש איפה מותר לי, מותר לי רק באזורי תעשייה כשזה שימוש חורג. הכל שימוש חורג, והתוכנית החדשה הולכת לבטל את כל השימושים החורגים. אז מה נשאר? זו תעשייה שמעסיקה עשרות אלפי אנשים. זו המדינה היחידה בעולם שיש ברית, יש בת-מצווה, יש בר-מצווה, יש אירוסים, ואחר-כך חתונה. אלה צרכים שצריך לספק לתושבים".

שוורץ הציעה בדיון פתרון: "נראה לנו נכון להכין מסמך מדיניות של 2-3 עמודים שאומר שבכל מקום שיש בו תוכנית, בין אם תוכנית מתאר מחוזית בין אם תוכנית מפורטת, כולל ייעוד לתעסוקה, מסחר, מלאכה ותעשייה, או שילוב שלהם, מותר ורצוי להפעיל שם גם גן אירועים. את המסמך הזה נרצה להביא להחלטה של המועצה הארצית ומרגע שהמועצה מחליטה על זה כמדיניות, זה מחייב גם את הוועדות המחוזיות וגם את הוועדות המקומיות. אני מקווה שזה ישחרר את המקרים שבהם זה תואם מדיניות תכנון ואפשר להכשיר בצורה כזאת או אחרת".

עוד אמרה שוורץ: "הסיטואציה שהמועצה הארצית תגבש מדיניות בגלל שיש בעיה ל-65 גני אירועים היא לא בריאה". אך רגב השיבה: "המועצה צריכה לעשות את זה, כי היא לא עשתה את זה עד עכשיו".

את הדיון סיכמה רגב בכך שבתחילת נובמבר 2014 תציג שוורץ מסמך מדיניות שלפיו ניתן יהיה לקבוע אלו מהאולמות וגני האירועים הקיימים יכולים לקדם תוכנית שתאושר ובינתיים המדינה תימנע מהריסתם.

רק בסוף חודש יוני 2015 ניסח מינהל התכנון טיוטת מסמך מדיניות. באוגוסט פורסם המסמך הסופי, שהיה שונה מהטיוטה שהוכנה, והוסרה ממנו ההתייחסות לשימושים חורגים.

"שימוש משתלב"

בעוד שבגרסה הראשונה של המסמך איפשר מינהל התכנון להגיש בקשה לשימוש חורג, ולא דרש שתנאי להקמת גן אירועים יהיה הגשת תב"ע לגן אירועים, הרי שבגירסה הסופית דורש מינהל התכנון שבמקביל להגשת בקשה לשימוש חורג, תוגש גם תב"ע. להשמטת ההתייחסות לשימושים חורגים חשיבות מכרעת, כי הליך השימוש החורג הוא הליך מהיר שאינו מצריך שנים רבות של הכנת תוכנית.

בראשית מסמך "עקרונות למיקום אולמות וגני אירועים במרחב", צוין כי המסמך אינו גורע משיקול דעתו הרחב של המוסד התכנוני, אלא רק מחדד את הכללים להסדרת אולמות וגני אירועים קיימים.

האם אותו מסמך שניסח מינהל התכנון הביא לשינוי בשטח? לא. מאז הופץ המסמך המדינה ממשיכה לנהל הליכי אכיפה נגד גני אירועים, והוועדה המחוזית לא מגלה שינוי במדיניות כאשר מוגשת לה תוכנית.

לפני שבוע התקיים דיון עקרוני בוועדה המחוזית לתכנון ובנייה מחוז מרכז בבקשה לשימוש חורג שהגישו בעלי גן האירועים "קדמת עדן" בקדימה. גן האירועים נסגר לפני כשנה לפי צו של בית משפט, לאחר שבמשך 10 שנים נקטו בעליו כל הליך תכנוני אפשרי על-מנת להפוך מבנה חקלאי שניתן לו היתר לגן אירועים. הגן הוקם בצמוד לתשתיות קיימות, בצמוד לכביש 4, בצמוד לשטחי מסחר, במרחק סביר מבתי מגורים, ופעמיים כבר אישרה הוועדה המקומית שרונים את הבקשה לשימוש חורג. חברי ועדת הערר של המועצה הארצית (אשר שולמן ודוד אריאלי) אמרו בדיון כי "אם לא במקום הזה יאושר גן אירועים, איננו יודעים באיזה מקום כן אפשר לאשר גן שכזה".

למרות זאת, המליץ צוות התכנון של הוועדה המחוזית לחברי הוועדה שלא לאשר את הבקשה, בנימוק שאין לה סמכות לאור מסמך המדיניות לאשר שימוש חורג.

לדברי עו"ד יובל גלאון שותף במשרד שביט בר-און, גלאון, צין, יגור, המייצג את בעלי גן האירועים קדמת עדן: "אני מבחין בשני תהליכים מקבילים. האחד - הגברת האכיפה וסגירתם של עשרות גני אירועים פעילים. השני - כשלון מערכות התכנון במתן מענה מינימלי לצורך הציבורי. לא רק לגב' כהן מחדרה קשה למצוא מקום לחתן את הבן שלה. גם שופטי בית המשפט העליון הם הורים שמתקשים לעתים למצוא גן אירועים במחיר סביר, שפועל על-פי דין, לחתונה של הבן או הבת, לא נדיר גם מצב שבו שופט מנוע מלהגיע לאירוע שאליו הוזמן, בשל היעדר רישיון לגן האירועים שבו האירוע מתקיים. למרות זאת, בתי המשפט אינם קוראים את הוועדות המחוזיות והמועצה הארצית לסדר בעניין הזה. והציבור, באופן תמוה, אף הוא אינו מרים את קולו".

במינהל התכנון אישרו כי הטיוטה הראשונית הייתה שונה מהנוסח הסופי שאושר. "במסמך הרשמי והסופי אין כל התייחסות לשימוש חורג, החוק וההלכה הפסוקה קובעים מהם השיקולים לאישור שימוש חורג, ואין מעניינו של מסמך עקרונות להתייחס לכך.

מטרתו של מסמך העקרונות הינו לתת תמונה אינטגרטיבית של כלל ייעודי הקרקע ולכוון לייעודים בהם ניתן וראוי לאשר תוכניות לאולמות ולגני ארועים וזאת כבסיס לעבודת מוסדות התכנון".

המלחמה של אתמול

המסמך שהוציא מינהל התכנון מכיר בעובדה שענף האירועים עובר שינויים בכל כמה שנים, ומתאים עצמו להעדפות הציבור. "מערכת התכנון והרישוי מתקשה לתת מענה מלא לצרכים, בעיקר משום שאולמות וגני אירועים הם שימוש המשתלב במגוון ייעודי קרקע ולרוב אינם מוזכרים בתוכנית באופן מפורש. כאשר אין איזכור ספציפי, עולה השאלה האם ניתן להתיר אותו מכוחה של התוכנית".

כדאי לזכור שגם המלחמה על הכשרת גני האירועים עשויה להתברר כמלחמה של אתמול. על רקע המודעות הכלכלית-חברתית הגוברת מתחזקת גם המגמה של עריכת אירועים צנועים יותר ו"נוחים" יותר במרכזי הערים, שכבר לא מכריחים את המוזמנים לנדוד הרחק מביתם במכונית לגן אירועים הרחק מהעיר.

המסמך קובע כי לא ניתן להגיש תוכניות בשטחים פתוחים המוגדרים שמורים, אלא רק על שטחים המיועדים לפיתוח, והייעודים המאפשרים הגשת תוכנית הם ייעודי תעסוקה, תעשייה, מלאכה, מסחר, פנאי, נופש, ספורט, תיירות, מלונאות, מוסדות, מע"ר, מרכז מטרופוליני, ובייעודים אלה השימוש לאולמות וגני אירועים יהיה אפשרי כשימוש משני לשימוש הקובע בתוכנית.

באזורים כפריים תתאפשר הגשת תוכנית רק במיקום הצמוד למרכזי תרבות אזוריים או מבני מועצה המרוחקים ממקום יישוב או במגרש המיועד לשרת קהל בתחום המחנה בקיבוץ, כמו חדר אוכל או מועדון. השיקולים באישור תוכנית מביאים בחשבון צמידות מירבית לתשתיות שתאפשר התחברות לתשתיות חשמל, תקשורת, מים וביוב, עמידה בתנאים של איכות סביבה ומרחק סביר מבנייני מגורים.

עוד כתבות

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו / צילום: ap, Eric Risberg

הבניין בסן פרנסיסקו התנדנד ועבר שיפוץ. מה קרה למחירים?

מגדל המילניום בסן פרנסיסקו עבר שיפוץ יסודי בשווי 100 מיליון דולר, לאחר שהחל לשקוע זמן קצר לאחר שהושק • אלא שלמרות הצלחת השיפוץ, מחיר הדירות בו ירדו ביותר מ־20%

עמית סגל / צילום: אריק סולטן

אחרי שבע שנים בידיעות אחרונות: עמית סגל עובר לישראל היום

הפרשן הפוליטי של חדשות 12 צפוי להצטרף לשורת הכותבים של מוסף סוף השבוע החדש של העיתון, לאחר שבע שנים במהלכן החזיק טור במוסף לשבת של ידיעות אחרונות ● מוקדם יותר היום, פורסם כי העורך הראשי של מקור ראשון, אלעד טנא, יעבור להיות עורך העל בידיעות אחרונות

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

שוקי ניר, דניאל בראל, עומר כילף, ראסל אלוואנגר / צילום: שלומי יוסף, איל יצהר, ענבל מרמרי, באדיבות סולאראדג'

הישראלית שקפצה בכ-40% בשבוע בוול סטריט, וזו שקיבלה אזהרה מנאסד"ק

סולאראדג' זינקה ב-39% בשבוע האחרון, בעוד שהמשקיעים בוחנים את השלכות "החוק הגדול והיפה" של הנשיא טראמפ על תחום האנרגיה המתחדשת ● טאואר קיבלה רוח גבית, לאחר שפורסם כי תיקח חלק בפרויקט שבבים גדול בהודו ● ובתחום האוטוטק: REE ואינוויז דיווחו על הודעות מנוגדות שקיבלו באשר לעמידה בתנאי הסף של נאסד"ק

ח''כ אושר שקלים / צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת

השרים ידונו בהצעה למנות בכירים ללא אישור ועדת גרוניס

לפי הצעת החוק של ח"כ אושר שקלים מהליכוד, שתעלה היום לדיון בוועדת השרים לחקיקה - מינויים בכירים, ובהם ראש השב"כ, יתבצעו על ידי הממשלה, ללא צורך באישורה של הוועדה המייעצת ● באחרונה ביקש רה"מ נתניהו מבג"ץ לקבוע כי הוועדה תתחיל לקדם את מועמדותו של דוד זיני לראשות השב"כ

רונן עקביה, מנכ''ל בית וגג / צילום: יח''צ נימקו

ביקושי יתר בגיוס האג"ח הראשון של חברת הבנייה בית וגג

חברת ההתחדשות העירונית שבה מחזיק יעקב שחר מגייסת כ-105 מיליון שקל, לאחר זינוק של 42% במניה בשנה האחרונה ● החברה צופה רווח גולמי עתידי של מעל 1.6 מיליארד שקל בפרוקיטים שהיא מקדמת

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

סהאם פרק בראיון לפודקאסט TBPN / צילום: צילום מסך מיוטיוב

ממקבל העבודות הסדרתי: מהנדס התוכנה שטלטל את עמק הסיליקון

סהאם פרק, "הממקבל הסדרתי", הפך לאחרונה לשם הכי חם בעמק הסיליקון לאחר שנחשף שעבד בסתר בכמה סטארט-אפים בו־זמנית ● מאחורי הקלעים בתעשייה פחות מופתעים מהפרשייה: עובדים רבים מודים כי בתעשיית שאינה וודאית, כך הם שומרים על עצמם מפיטורים

מייסדי רובינהוד. מימין: ולדימיר טנב, ובאיג'ו באט / צילום: ap, Mark Lennihan

וול סטריט סוף סוף מתגמלת את החברה של שני האאוטסיידרים שהפכו למיליארדרים

אפליקציית המסחר האמריקאית רובינהוד הגיעה לוול סטריט בסערה לפני כארבע שנים וספגה כישלון חרוץ ● סאגת מניות ה"מם" סיבכה את החברה עם הרגולטורים, היא נזקקה למיליארדי דולרים לערבויות ואף הגיעה לסף פשיטת רגל ● אבל מאז השפל ההוא, המניה זינקה ביותר מ־1,300%, הרווחים רק גדלים, והמוניטין השתקם

חיים פייגלין, מנכ''ל צמח המרמן / צילום: כפיר סיון

מדד ת"א-בנייה זינק בחודש האחרון, וכעת רכישת צמח המרמן בסכנה

בחודש האחרון מדד ת"א-בנייה עלה בכ-40% ● כעת, מספר גופים מוסדיים מנסים לגבש מהלך עם דרישה להעלאת המחיר שבו תירכש חברת הבנייה הציבורית צמח המרמן על ידי קבוצת עזריאלי ● בין המוסדיים שמחזיקים בצמח המרמן, נמצאות חברות הביטוח הפניקס, הראל, כלל ביטוח, וכן קרן הגידור ברוש

מל''ט אנקה 3 / צילום: צילום מסך יוטיוב

המל"ט הטורקי שהתרסק והביך את ארדואן

אנקה 3, המל"ט המתקדם ביותר של טורקיה, התרסק במהלך טיסת ניסוי ● קוריאה הצפונית תקבל הדרכה שתאפשר לה לייצר כטב"מים איראניים מסוג שאהד 136, תמורת העברת 25 אלף עובדים למפעל כטב"מים ברוסיה ● אוקראינה מייצרת מוקשים במדפסות תלת־ממד ● והודו חושפת כטב"ם מתאבד חדש ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

חיסכון לכל ילד / אילוסטרציה: Shutterstock

מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד, מי קופת הגמל שבראש?

נתוני ביטוח לאומי שמתפרסמים היום מראים כי מעל 23 מיליארד שקל הופקדו בתוכנית חיסכון לכל ילד ב-3.6 מיליון חשבונות, מאז שהחלה התוכנית ב-2017 ● אלטשולר שחם מובילים עם כמעט מיליון חשבונות חיסכון

אנה וינטור בשבוע האופנה בפריז. תובענית / צילום: Reuters, Benoit Tessier

על המלכה הבלתי מעורערת של עולם האופנה שפרשה השבוע מווג

אחרי יותר משלושה עשורים הכוהנת הגדולה של עולם האופנה פורשת מעריכת ווג ● אבל לא צריך להספיד כל כך מהר את האישה שעל פיה יישק דבר, אנה וינטור מקבלת קידום ותמשיך להיות האורים והתומים של המסלול ● עכשיו נותרת השאלה מי יצליח להכנס לנעלי המנולו שלה?

עופר ינאי, שחר גרשון, נדב טנא, נועם פישר / צילום: שלומי יוסף

היחסים עלו על שרטון: מאבקי כוח וכסף טלטלו את מניית נופר אנרג'י

מצד אחד עופר ינאי, מייסד ובעלים אמביציוזי ששואף גבוה ולא נרתע מלבצע שינויים ● מולו צמד המנכ"לים של נופר, שהחזיקו מניות במאות מיליוני שקלים שאותן קיבלו מידיו במתנה ● גורמים בשוק מנתחים את שרשרת האירועים, שהובילו לסיום הדרמטי של השותפות ארוכת השנים בחברת האנרגיה המתחדשת נופר

מחנה אוהלים בח'אן יונס / צילום: ap, Abdel Kareem Hana

ראש המיליציה העזתית: "אין מניעה מעימות עם חמאס וממלחמת אחים"

טיסת רה"מ לארצות הברית נדחתה לשעה 17:00, לפני העלייה למטוס נתניהו צפוי לשאת דברים ● שעות לפני יציאת המשלחת: השרים הצביעו בעד חלוקת סיוע הומניטרי לעזה ● דיווח: איראן הצליחה לפגוע ב-5 בסיסים של צה"ל ● צה"ל יירט טיל בליסטי ששוגר מתימן ● "האויב ממתין לשאננות": חמאס מזהיר את המחבלים לקראת הפסקת האש ● 50 חטופים - 639 ימים בשבי • עדכונים שוטפים 

עומסים בנתב''ג. המסלולים והתנועה האווירית סביב השדה לא הותאמו לגידול בישראל / צילום: ap, Ohad Zwigenberg

המקום בנתב"ג עומד להיגמר. מאיפה נטוס?

עד 2040 צפוי נמל התעופה בן גוריון להגיע לקיבולת המקסימלית שלו, כ–40 מיליון נוסעים בשנה ● אלא שבמשך עשרות שנים מקבלי ההחלטות מתלבטים על המיקום האולטימטיבי של שדה בינלאומי נוסף, ובינתיים הכרעה סופית לא נראית באופק ● אילו אפשרויות כבר בשלב התכנון, מה מסכל אותן וכמה נשלם על הסחבת?

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

בניין אנבידיה בישראל / צילום: אנבידיה

אנבידיה יוצאת להשקעת ענק בישראל. כל הפרטים

אנבידיה מתכננת להקים קמפוס חדש בצפון הארץ שיעסיק אלפי עובדים חדשים ● לפי ההערכה החברה תוציא עד 500 מיליון שקל על רכישת הקרקע ועוד כ-1.5 מיליארד שקל על בניית הקמפוס החדש ● מדובר באחת מעסקאות הנדל"ן הגדולות ביותר בישראל שנוהלה אי פעם על ידי חברת טכנולוגיה זרה

זוהר לוי, מבעלי סאמיט ו'בעל הבית' החדש בפז / צילום: באדיבות סאמיט

בין פז לניו יורק: רואה החשבון שהקים אימפריית נדל"ן בחו"ל מסמן יעד רכישה חדש

אחרי שהסיט את פעילותה של סאמיט מגרמניה לארה"ב, והפך לבעל המניות הגדול בפז, לוטש זוהר לוי עיניים לנכסי חברת הנדל"ן האמריקאית דה זראסאי, שנקלעה למשבר חוב ● האם הצפת הערך הבאה של מי שיצר לעצמו הון של כ־2 מיליארד שקל בשני עשורים, תגיע משוק הנדל"ן של ניו יורק, שעד כה לא האיר לו פנים?

סניף של שירותי בריאות כללית -קופת חולים כללית / צילום: עינת לברון

יו"ר הוועד של הכללית: "להוציא את מאבקי הכוח והתככים שלכם אל מחוץ לשערי בתי החולים"

יו"ר הוועד של הכללית מצטרף למאבק על מינוי המנכ"ל ונעמד מול משרד הבריאות: "איומים אגרסיביים יכשלו. לא ניתן להפוך את הכללית לסניף של האוצר ואגף התקציבים במשרד הבריאות" ● ועד עובדי הכללית הוא לא גורם שמשתתף רשמית בבחירת המנכ"ל, אבל יש לו בהחלט השפעה מכרעת על הישרדותו