גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

גורם ב"ידיעות" על עזיבת עורך ynet: "מהלך טבעי ומתבקש"

התחושה שהצליח להוביל את ynet למקום ששאף אליו, איחוד הזרועות בקבוצת "ידיעות אחרונות", היריבות בין הפרינט לדיגיטל והמתיחות עם עורך-העל רון ירון הסתיימו לבסוף ברעידת אדמה ב-ynet, עם פרישתו של עורך האתר ערן טיפנברון

ערן טיפנברון / צילום: גיא כושי ויריב פיין
ערן טיפנברון / צילום: גיא כושי ויריב פיין

ערן טיפנברון, עורך ynet, הודיע אתמול (ד') על עזיבתו את קבוצת "ידיעות אחרונות" לאחר 22 שנים. את טיפנברון יחליף בתפקיד מי ששימש כמשנה לו, אמנון מרנדה

"עכשיו, כשהקבוצה כולה נמצאת כאן בראשון-לציון, אני מרגיש שתפקידי הסתיים. אני ממשיך הלאה", כתב טיפנברון לעובדיו אתמול. הוא התייחס לתהליך של איחוד הזרועות שקבוצת "ידיעות אחרונות" של נוני מוזס עוברת בתקופה האחרונה, שבמסגרתו עברו כל אגפיה למבנה חדיש אחד במערב ראשון-לציון.

משמעות עזיבתו של טיפנברון אינה בהכרח האצה של תהליך החיבור בין ynet והמהדורה המודפסת. להפך. על-פי גורמים בקבוצה, תהליך זה עבר התמתנות בתקופה האחרונה ואף נסיגה מסוימת, כאשר ברור שחלק משמעותי באוטונומיה שאתר ynet זוכה לה, יישמר.

טיפנברון ערך את האתר המוביל ב-3 שנים האחרונות, ו-4 שנים קודם לכן שימש כמשנה לעורך האתר, תחת יון פדר. הוא צמח בקבוצת "ידיעות אחרונות" כסגן עורך "7 ימים", רכז מערכת החדשות, שליח העיתון בברלין ולבסוף גם כראש מערכת החדשות של העיתון המודפס.

"אני מבקש להודות לקבוצה על שהייתה לי ביתי השני במשך כמעט 22 שנה ועל ההזדמנויות והאתגרים שהיו מנת חלקי בשנים אלה", כתב טיפנברון לעובדים. "7 השנים האחרונות היו בשבילי מרתקות ומאתגרות במיוחד. ביחד הצעדנו אותו להיות גוף התקשורת המרכזי בישראל. אם יש היום כלי תקשורת שמגיע לכל אחד, לפרופסור ולפועל, לשר ולנהג שלו - זה ynet. הוא כזה לא בגלל איזו מתת אלוה, אלא מכיוון שהוא נעשה ללא התנשאות והתיילדות, אלא בגובה העיניים".

בסביבתו של טיפנברון אמרו היום כי "אחרי 3 שנים בתפקיד עורך ynet קשה לאדם להמשיך הלאה, במיוחד לאדם ריכוזי כמוהו. בכל רגע נתון הוא היה צריך לקבל אינספור החלטות, בכמה וכמה חזיתות שונות, וזה יכול לשחוק כל אחד. ההבנה שערן יעזוב הייתה באוויר כבר תקופה ארוכה. רק בשבוע האחרון הוא סיכם עם מוזס על עזיבתו".

מול התנגדות עוינת

במאמר שכתב ופורסם בשבוע שעבר ב"גלובס", וכעת נראה כסיכום המתאר את הסיבות לעזיבתו, ציין טיפנברון כי הוביל את האתר למקום שאליו רצה להוביל אותו בשנת 2015 כאתר דומיננטי. לא בכדי עזיבתו מגיעה כעת, רגע לפני שהחיבור בין העיתון המודפס לאתר האינטרנט צובר תאוצה - מהלך שעשוי היה להחליש את הדומיננטיות של טיפנברון במארג הכוחות בקבוצה.

בחודשים האחרונים מונה עורך העיתון היומי של "ידיעות אחרונות", רון ירון, לעורך-העל של הקבוצה, ובכללה אתר ynet. בין טיפנברון וירון שוררת מתיחות כבר קרוב ל-20 שנה, עוד מהימים שבהם ירון היה ראש מערכת החדשות, וטיפנברון היה רכז הכתבים שלימים החליף אותו. מרגע שהשניים עברו לעבוד תחת קורת-גג אחת והתבקשו להדק את שיתוף-הפעולה המקצועי ביניהם, נראה היה כי מסלול ההתנגשות מובטח, ובמידה רבה עזיבתו של טיפנברון מנעה את הצפוי.

ירון וטיפנברון לא רואים עין בעין את הכיוונים שאליהם אמורה ללכת הקבוצה, כשירון ממשיך לקדש את מקומו של העיתון המודפס ואת חשיבותו. לא אחת אף נדמה היה כי שתי הזרועות פועלות כגופים יריבים, אשר מכחישים זה את דיווחיו של האחר.

באחרונה הושקה בהצלחה אפליקציית העיתון "ידיעות אחרונות", בשיתוף-פעולה בין ירון לאבי בן-טל, מנכ"ל ynet ומנהל מדיניות הדיגיטל והטכנולוגיה של הקבוצה. הקמת אפיק דיגיטלי חדש, שבמידה רבה לא היווה מוצר משלים ל-ynet ולא התנהל מולו בסינרגיה, הוסיפה למתיחות בין השניים.

בכל זאת, גורם בקבוצת "ידיעות אחרונות" אמר ל"גלובס" כי "אי-אפשר לומר שסערה או עימות הביאו לעזיבתו של טיפנברון. נראה כאילו זה היה מהלך טבעי ומתבקש של סיום תקופה, לאור הכיוון שאליו הולכת הקבוצה".

"הפרינט הוא אהבת חיי. עשיתי את זה במשך 16 שנים", אמר טיפנברון בראיון נדיר ל"פירמה" בינואר 2015. "פרינט תמיד יהיה. אנחנו חיים בעולם פוסט-מודרני, ודברים יכולים להישאר זה לצד זה. אני לא רואה את הפרינט מת, נעלם. נכון שהפרינט של היום הוא לא הפרינט של לפני 10 שנים, אבל הוא לא נחלש באימפקט שלו, הוא משתנה: הוא משאיר את הזירה של הניוז לדיגיטל, והופך להיות מעמיק יותר, צבעוני יותר ורחב יותר".

בתקופתו של טיפנברון ב-ynet, כהמשך ישיר לתקופתו של יון פדר - העורך המייסד - הוא ביסס את האתר כגוף תקשורת המכתיב את סדר היום הישראלי, לטוב ולרע, והתמודד ישירות ראש בראש מול אתר וואלה! ניוז. הוא הגביר את פעילות האתר בעידן של הרשתות החברתיות, ביסס את הפעילות החדשותית במובייל עם פריחתו, ובכלל זה התרעות החדשות, הפוש, כמחליפות של עמוד הבית.

"מערכת ynet הגיעה לסיבוב 2009-2010 בגמישות כמעט מקסימלית. רק כשנה לפני כן, החדרתי, מול התנגדות עוינת, לתודעת כל עורכי האתר את השימוש בנתוני גלישה", כתב במאמרו שפורסם ב"גלובס" בשבוע שעבר. "כל ראש ערוץ וכל ראש דסק הבינו שאין עוד מקום לאייטמים דלי-טראפיק. כל הומפייג'יסט ידע לקרוא צ'ארטביט ואנליטיקס ואפילו לעשות סוג של A/B טסטינג לכותרות ולתמונות. התוצאה של העמקת השימוש בסטטיסטיקות הובילה כמעט אוטומטית ליצירת טקסטים מהודקים יותר, לכותרות קליטות ולרעב לווידאו, שיודע לקדם אייטם במעלה ההומפייג'. מי שלא קיבל את ההכנה הזו למהפכה והתעקש לדבוק בניהול תוכן אינטואיטיבי - מצא את עצמו בחוץ". 

מנהל ריכוזי ובלתי מתפשר

אתר ynet וטיפנברון עצמו עוררו גם לא מעט ביקורת. הוא נחשב למנהל ריכוזי ולא פשרני, ששומר בקנאות על גבולות הגזרה של הגוף שאותו הוא מנהל. כאשר האתר עבר תהליך קיצוץ שכלל פיטורי עובדים, טיפנברון הואשם כמי שמנסה לפגוע בהתארגנות העובדים. כמו כן, כלפי האתר נשמעו ביקורות על הטמעת התוכן השיווקי בין תכניו - מהלך שנמשך ביתר שאת ובאופן אינהרנטי עם התוכן המערכתי.

בתקופת הבחירות האחרונה, בראשית 2015, ynet, שהואשם לא אחת כגוף שמשרת את האינטרסים של המו"ל שלו מוזס, נתפס במערכת הבחירות כנוקט עמדה פוליטית חד-משמעית למען החלפתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו. בתקופה זאת נתניהו לא היסס בעצמו לנקוב בשמו של האתר ולתקוף אותו ישירות. הדבר פגע תדמיתית באתר הנחשב וסיכן את אמינותו בקרב הציבור. לימים התברר כי הוא לא פגם בפופולריות שלו.

"מרגע שהוקדמו הבחירות ועד שהן יסתיימו זה ה'מאני טיים' של הדמוקרטיה", אמר טיפנברון בתגובה לטענות אלה באותו ראיון ל"פירמה". "זה הזמן להשפיע על האג'נדה של המדינה הזאת. ואנחנו לוקחים את זה מאוד ברצינות. ואנחנו באמת חושבים - בסדר, תאשימו אותי - שהבעיות הכלכליות והבעיות החברתיות במדינת ישראל הן לב הבעיה ולב העניין. אז אם אתה רוצה להאשים את ynet שהוא מתעסק יותר ויותר בשאלות של חברה וכלכלה מאז שהקדימו את הבחירות, אני אענה לך - נכון. כי זה התפקיד שלנו, לשים את הבעיות על השולחן".

מחליפו של טיפנברון, אמנון מרנדה, צמח אף הוא בקבוצת "ידיעות אחרונות". הוא החל ככתב נוער ב"מעריב לנוער", ומשם המשיך במקומונים של הקבוצה, עד שהגיע להיות ראש דסק החדשות של האתר. ב-3 השנים האחרונות שימש כסגן ומשנה לטיפנברון. מרנדה, בן ה-33 בלבד, הוא בן זוגה של קרנית גולדווסר ואב לבת. במייל הפרידה שלו אתמול, איחל טיפנברון למרנדה הצלחה בתפקידו.

עוד כתבות

מטוס של וויז אייר / צילום: Shutterstock, Petr Leczo

חברת הלואו קוסט היחידה שפועלת כעת בישראל מבטלת טיסות

וויזאייר מבטלת טיסות מישראל למספר יעדים קרובים ● חברת הלואו קוסט ההונגרית לא הודיעה רשמית על ביטול הטיסות - אך בשעות האחרונות נוסעים התבשרו על ביטולים לטיסות לאיי יוון וליעדים קרובים נוספים ● רינאייר צפויה לחזור עם פתיחת טרמינל 1, ואיזי ג'ט רק בסוף עונת הקיץ הקרובה

גבינת סקי של שטראוס. צפויה להתייקר בקרוב

גל העלאות המחירים נמשך: שטראוס וגד מייקרות את מוצרי החלב

אחרי תנובה וטרה, גם שטראוס מודיעה כעת על התייקרות בחלק ממוצרי החלב הלא מפוקחים בשיעור של כ-1.6% ● בין היתר מדובר על גבינת סקי, שמנת להקצפה וחלב יטבתה ● העלאת המחירים תיכנס לתוקף ב-19 במאי ● גם מחלבות גד הצטרפו לגל העלאות המחירים, והודיעו על העלאת מחירים בשיעור ממוצע של 3.5% החל מ-16 במאי

מפגינים פרו פלסטינים משתלטים על בניין המילטון באונ' קולומביה / צילום: Associated Press

מאחורי המפגינים האנטישמיים עומדים גופים עם כיסים עמוקים

מעט מאוד ידוע לגבי ההון שנשפך על המחאות האנטישמיות המבעבעות בקמפוסים בארה"ב, אבל ברור שהן לא ספונטניות - זהו מאבק ממומן ומתוכנן היטב ● דוח חדש של מכון NGO Monitor, ששיתפו דמויות כמו ביל אקמן ואילון מאסק, חושף את הארגונים מאחורי ההפגנות הקיצוניות וחלק ממקורות המימון שלהן, ובראשם שניים: ג'ורג' סורוס והאחים רוקפלר

הפגנות פרו-פלסטיניות באוניברסיטת סטנפורד / צילום: Reuters, Carlos Barria

היום שהכה בתדהמה והמשמעות של להיות יהודי: חמישה לקחים מסטנפורד

עו"ד יותם ברגר מסיים בקרוב את שנתו השנייה באוניברסיטת סטנפורד, אבל במקום לקדם את הדוקטורט שלו, הוא מבלה חלק ניכר מזמנו בפעילויות "הסברה" בגלל ההפגנות האנטי־ישראליות ● מה הוא למד על חבריו באוניברסיטה, ולמה הפתרון למשבר יכול להגיע מהנהלות של האוניברסיטאות?

טים קוק, מנכ''ל אפל / צילום: ap, Jeff Chiu

אפל היכתה את התחזיות ברבעון, והכריזה על "בייבאק" ענק

יצרנית האייפונים הרוויחה 1.53 דולר למניה, לעומת הצפי שעמד על 1.5 דולר ● הכנסותיה היו 90.8 מיליארד דולר לעומת צפי של 90 מיליארד דולר ● תבצע רכישה עצמית של מניות בשווי של 110 מיליארד דולר, הכי הרבה אי פעם ● שווי החברה נוסק במסחר המאוחר בכ-180 מיליארד דולר

מאנגר ובאפט באסיפת משקיעים קודמת של ברקשייר האת'וויי / צילום: ap, Nati Harnik

"מעבר לעידן חדש": האסיפה השנתית של ברקשייר כבר לא תהיה אותו הדבר

משקיעים נערכים לתחושת "כיסא ריק" בכינוס השנתי של ענקית ההשקעות ברקשייר האת'וויי בשבת ● זאת לאחר שבנובמבר שעבר הלך לעולמו צ'רלי מאנגר, יד ימינו הוותיק של המנכ"ל והמשקיע האגדי וורן באפט ● המשתתפים יחפשו רמזים לעתיד הניהולי של ברקשייר

מטוס ''יום הדין'' האמריקאי E-4B / צילום: Reuters, Karolis Kavolelis

בסכום של 13 מיליארד דולר: הכירו את מטוסי "יום הדין" החדשים של ארה"ב

חיל האוויר האמריקאי חתם על עסקה בשווי 13 מיליארד דולר תמורת בניית מטוסי פיקוד ושליטה חדשים למלחמה גרעינית, שיחליפו את מטוסי "יום הדין" מדגם E-4B ● משמרות המהפכה הציגו מל"ט מתאבד שנראה כמו העתק מוחלט של חימוש רוסי ● ואלביט מכרה למדינה זרה מערכת הגנה אווירית מפני כטב"מים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

דני דנון, הליכוד / צילום: דפי הירשפלד

האם בשנה האחרונה נהרגו יותר מ-140 עובדי סיוע הומניטרי ברחבי העולם?

איך סופרים כמה עובדי סיוע הומניטרי נהרגים ברחבי העולם? זה מורכב ● המשרוקית של גלובס

עבודות על הקו הירוק של הרכבת הקלה / צילום: בר לביא

הזרים נרתעים, והמכרז להפעלת קווי הרכבת הקלה הבאים בסכנה

לאחר שנדחה מספר פעמים בגלל המלחמה, במשרדי הממשלה שוקלים לבטל את מכרז ההפעלה של הקווים הירוק והסגול, ולהעביר את המלאכה לזכייניות ההקמה ● הסיבה: חשש חברות בינלאומיות מאי־ודאות בישראל

בית הנבחרים בוושינגטון / צילום: ap, Jacquelyn Martin

בית הנבחרים האמריקאי העביר את חוק האנטישמיות. מה הוא יכלול?

החוק עבר ברוב מוחץ, ואם יעבור גם בסנאט וייחתם ע"י הנשיא, חלק מן האמירות הנשמעות היום בקמפוסים בארה"ב נגד ישראל, יהפכו לעבירה פלילית ● גורמים אמריקאים רואים בקבלת החוק תגובה למהומות המתרחשות בימים אלה בקמפוסים ברחבי ארה"ב

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי פסח: שופרסל שלחה לכ-100 עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם אחרי כניסתם של האחים אמיר ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל שופרסל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מפגינים באוניברסיטת קליפורניה, השבוע / צילום: Reuters, Aude Guerrucci

ניצולי ה־7 באוקטובר תובעים את מובילי המחאות בקמפוסים בארה"ב: "זרוע של חמאס"

אזרחים ששרדו את הטבח ביישובי הדרום, הגישו השבוע לבית המשפט המחוזי בווירג'יניה תביעה נגד ארגוני המחאות בארה"ב, בטענה לקשר ביניהם לחמאס ● בין היתר, צוין כי ראשיהם היו חברים בארגוני טרור ואף הכינו מסמכי תעמולה נגד ישראל, בטרם התרחש הטבח

מערכת טילי פטריוט / צילום: Reuters, Baz Ratner

אחרי למעלה מ-30 שנה: ישראל נפרדת ממערכת הנשק המיתולוגית. זו המחליפה

33 שנים מאז שהוטמעה בישראל, בחיל האוויר התחילו בתהליכי פרידה ממערכת הפטריוט, שהצליחה ליירט תשעה איומים במלחמה הנוכחית ● למה מפרישים אותה דווקא עכשיו, מה הבדלי המחירים למערכת המחליפה קלע דוד, ואילו שכבות הגנה נוספות יש לישראל? ● גלובס עושה סדר

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

מחקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

זירת החיסול של חסן מהדווי בדמשק, סוריה / צילום: ap, Omar Sanadiki

דיווחים בסוריה: לראשונה מאז חיסול הבכיר האיראני - ישראל תקפה בדמשק

למרות האופטימיות המצרית, חמאס טרם השיב להצעה ובכיר בארגון הטרור הצהיר כי "עמדתנו שלילית" ● לפיד לשר החוץ האמירתי: "הדבר החשוב ביותר - השבת החטופים הביתה" • תא"ל שלומי בינדר ימונה לתפקיד ראש אגף המודיעין ותא"ל אבי בלוט ימונה לתפקיד מפקד פיקוד מרכז • עדכונים בולטים

מטרו / אילוסטרציה: Unsplash, olivier collet

בעלי קרקעות עותרים לבג"ץ נגד הפקעות המטרו וחושפים התנהלות מרושלת סביב חקיקת התוכנית

העותרים טוענים כי ההפקעה לטובת הדיפו בראשל"צ, שמעליו מתוכננת בנייה מאסיבית, אינה חוקית, שכן החוק מאפשר הפקעה רק לשימוש ציבורי ● חוק המטרו אמור היה להסדיר זאת, אך החלק הנוגע לכך טרם הושלם

מגרש מכוניות למכירה, נמל אשדוד / צילום: Shutterstock

צ'רי חדשה וחשמלית בדרך לישראל, והמסים מענף הרכב בשיא היסטורי

הסכום הממוצע של מס קנייה מרכב נוסעים חדש זינק ב-12.6% לעומת שנת 2022 ● מותג הפרימיום Exlantix של צ'רי בדרך לישראל, וכך גם הקרוסאובר של KGM הקוריאנית ● ועוד חדשות מענף הרכב

נשיא טורקיה, רג'פ טייפ ארדואן / צילום: ap, Markus Schreiber

דרמה בנמלים: ארדואן אוסר על יצוא סחורות לאשדוד וחיפה

בנמלי טורקיה כבר החלו לאסור על יצוא סחורות לנמלי חיפה ואשדוד באופן גורף - כך נודע לראשונה לגלובס מפי גורמים המעורים בפרטים ● מדובר בחוליה האחרונה של שרשרת אירועים שוותיקי הסוחרים עם טורקיה לא זוכרים כמותם, וקשה לדעת מתי וכיצד יסתיימו

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Shakh Aivazov, Jacquelyn Martin)

ביידן צולל לשפל חדש, והמוני גיאורגים יוצאים לרחובות להתנגד ל׳חוק הרוסי׳

ג'ו ביידן מוסיף לשקוע ● הריבית בארה"ב לא תרד, והמשכנתאות יעלו ● גיאורגיה לוחמת נגד מהפכה משפטית ● פדרו סאנצ'ס עושה בית ספר לראשי ממשלות, ופקיסטן אומרת למשתמטי מס: אין כרטיס SIM בלי מסים

''מנטה ריי'' / צילום: נורת'גרופ

לא רק באוויר: כלי השיט הבלתי מאויש החדש של צבא ארה"ב

הסוכנות האמריקאית לפיתוחים טכנולוגיים צבאיים והענקית הביטחונית נורת'רופ גרומן הודיעו כי סיימו בדיקות בהיקף מלא של "מנטה ריי" - פרויקט דגל ימי של כלי שיט תת־מימי בלתי מאויש (UUV) גדול במיוחד ● כלי השיט החדש נושא חיישנים ומערכות תקשורת מתקדמות המאפשרות לו לבצע משימות כמו מעקב, זיהוי ונטרול מוקשים, מחקר בעומק האוקיאנוסים ומיפוי הקרקעית