גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

תפנית חדה בעלילת קרבות מורל-צור: יחזרו לשיתופי-פעולה

שני יועצי התקשורת האגרסיביים מתכתשים בשנים האחרונות על רקע פירוק השותפות ביניהם, שבגינו חויב צור לשלם למורל 5 מיליון שקל ■ כעת הגיעו השניים להסכמה על סיום המחלוקות, וסכום הפיצוי יופחת ל-3 מיליון שקל

ב-6 השנים האחרונות מתכתשים שני יועצי התקשורת המוכרים, מוטי מורל ורונן צור, בקרב משפטי מבעבע, רווי יצרים וטענות הדדיות, על רקע פירוק השותפות ביניהם ב-2010. בחודש שעבר הגיע הקרב לנקודת רתיחה, כאשר איש התקשורת רונן צור הגיש לבית המשפט המחוזי מרכז בקשה לביטול של פסק בורר שניתן לחובתו במסגרת הסכסוך. פסק הבורר חייב אותו לשלם לשותפו לשעבר מוטי מורל יותר מ-5 מיליון שקל.

כעת, בתפנית חדה בעלילה, הגיעו השניים להסכמות שלפיהן הסכום שישלם צור למורל יופחת משמעותית, והשניים אף יחזרו לשתף פעולה.

ל"גלובס" נודע כי בימים האחרונים הגיעו צור ומורל להסכמה, שלפיה יופחת הסכום שצור ישלם למורל לכ-3 מיליון שקל, בתוספת מע"מ. עוד הוסכם כי צור ימכור למורל את החזקותיו, בשיעור 26%, בחברה המשותפת שניהלו (מורל-צור תקשורת 2007), בתמורה ל-150 אלף שקל. "הליך הגירושים" הזה יוביל, על-פי ההסכמות, לסיום כל המחלוקות המשפטיות בין השניים.

ההסכם בין השניים משקף "הנחה" של כ-2 מיליון שקל שקיבל צור ממורל, אולם "הדרמה" האמיתית אינה טמונה בהפחתת סכום הפיצוי למורל, אלא בהסכמות הנוספות שאליהן הגיעו הצדדים הניצים: בנפרד לכאורה מההסכמות שאליהן הגיעו "להתגרש" (לסיים את המחלוקות המשפטיות ביניהם), הגיעו מורל וצור להסכמה על עמידתם בשנית יחד תחת החופה, לכאורה. השניים מסכימים לשתף פעולה בעתיד, בדרך של הפניית לקוחות זה לזה, וכן בתשלום אחוזים משכר-הטרחה שיקבלו מאותם לקוחות שיועברו ביניהם, ובין היתר הסכימו להעביר ביניהם קמפיינים פוליטיים, וכן על תשלום אחוזים בקשר ללקוחות מ"המחנה הציוני" ועל הענקת שירותי ייעוץ.

כך הסכימו השניים כי ככל שמורל יפנה לצור לקוחות כלשהם, אשר ישכרו את שירותיו בעקבות ההפניה, ישלם צור למורל עמלה בשיעור שליש משכר-הטרחה שיתקבל מאותם לקוחות. עוד הוסכם כי אם לקוח פוליטי יפנה לצור לקבלת שירותי קמפיין בחירות, פריימריז או בחירות מקומיות, יציע צור לאותו לקוח לבחון את האפשרות להתקשר עם מורל.

מורל וצור הסכימו עוד כי אם גורם מ"המחנה הציוני", או מי מטעם המפלגה, יפנה לשכור את שירותיו של צור במהלך שנת 2016, ישלם צור למורל 17.5% עמלה מתוך התקבולים שיתקבלו מ"המחנה הציוני".

עוד הסכימו השניים כי צור יעניק למורל שירותי ייעוץ תקשורתי למשך חצי שנה, בנושאים הקשורים אליו אישית.

עם זאת, "החתונה המחודשת" לא מעידה בהכרח על התחממות היחסים בין השניים. ההסכמות שאליהן הגיעו צור ומורל צריכות להיבחן על רקע הדרמה האופפת את מורל בשבועות האחרונים, סביב פרשת "קמפיין הנאנסות".

"קמפיין הנאנסות" להשחרת עו"ד

בראשית החודש קבע בית המשפט העליון כי מורל הגה קמפיין להשחרת עו"ד אורי דניאל, כאנס, במסגרת תוכנית שכונתה "קמפיין הנאנסות".

כפי שעולה מהכרעתו של בית המשפט העליון, מדובר במקרה נדיר ומסוכן, שבו פעלה קבוצה של מתלוננות יחדיו, בשיתוף-פעולה של עורכי דין ויועץ תקשורת בכיר, כדי ליצור עלילת-דם נגד עו"ד אורי דניאל ולצבוע אותו כ"אנס סדרתי".

סיפורה של "תוכנית הנאנסות" והדרך שבה נרקמה נחשף לראשונה באוקטובר אשתקד ב"גלובס". בתמצית, מדובר בקבוצת נשים, שרובן היו חברות ב"קבוצה ללימוד פילוסופיה" כהגדרתן (כת כהגדרת רבים), שעו"ד דניאל היה חלק ממנה, אך העז להסתכסך עם מנהיגתה - "הגורו". לאחר מכן רקחו 3 חברות הכת תוכנית להעליל לכאורה על דניאל שהוא אנס אותן, והצליחו לשכנע מתלוננת רביעית, מכרה של דניאל, להגיש אף היא תלונה נגדו.

ולענייננו, הפרק המרתק ביותר בסיפור הזה היה הפנייה למשרדו של איש התקשורת מוטי מורל, כדי שזה יכין תוכנית מסודרת "להוציא לאור" את הטענות נגד עו"ד דניאל. כפי שהתברר מאוחר יותר, מורל הוא לא יועץ התקשורת היחיד שאליו פנו המתלוננות. הן פנו למספר יועצי תקשורת, שמצאו שאינם מסוגלים להעניק לקבוצת המתלוננות את "השירות" המבוקש, ודחו אותן - עד שהגיעו למורל, שקיבל אותן בזרועות פתוחות.

בשבועות האחרונים מעיבה העננה הזאת מעל ראשו של מורל, ועל הרקע הזה, "לפתע פתאום", מסכים מורל להעביר לקוחות למשרדו של צור, ולקבל בתמורה עמלה ואחוזים.

השאלה המתבקשת היא: אם עומדות בפני מורל שתי אופציות - להפסיד קמפיין פוליטי עקב העננה של "קמפיין הנאנסות" המרחפת מעליו (כי איזה פוליטיקאי ירצה להיות מזוהה עם יועץ התקשורת שעמד בראש הקמפיין המושמץ הזה; או להעביר את הלקוח לצור ולקבל אחוזים משכר-הטרחה - מה הוא יעדיף?

רונן צור מסר בתגובה: "אני מנוע מלהגיב". מוטי מורל מסר בתגובה: "מתנהלים משאים-ומתנים, ויותר מזה אני לא מגיב על שום דבר".

סאגת צור-מורל: השותפות פורקה. צור חויב ב-5 מיליון שקל

עד לאחרונה קשה היה לדמיין את רונן צור ומוטי מורל משתפים פעולה - גם אם מדובר בשיתוף-פעולה צונן - נוכח הסכסוך שניצת ביניהם עם פירוק השותפות ביניהם.

צור ומורל נחשבים ליועצי תקשורת אגרסיביים ביותר, מן הסוג שנדרש לקרבות תקשורתיים "ללא כפפות".

צור החל את דרכו כאיש תקשורת ב-2004, במשרדו של מורל הוותיק ממנו, ולאור הצלחתו בתפקידו, ביקש וגם קיבל ממורל שותפות במשרד ב-2007. בהתאם להסכם בין הצדדים, צור קיבל שותפות בשיעור של 26%, לעומת 74% שהחזיק מורל.

לתחושתו של צור בשנים הבאות, חלקו בשותפות לא שיקף היטב את התרומה של כל אחד מהצדדים לעבודה וליצירת רווחי החברה המשותפת. לטענת צור, השותף הבכיר מורל לא נענה לדרישותיו לפרק את השותפות ביניהם במשך תקופה ארוכה.

יום אחד ב-2010 עשה צור מעשה: הוא נטל חלק מהלקוחות, העמיס חלק מהציוד המשרדי, רתם אליו את העובדים - ולמעשה "משך" את העסק, או חלק גדול מהעסק, מתחת לרגליו של מורל.

המעשה הזה של צור הצית סכסוך משפטי ממושך, שהתגלגל לפתחי הליך הבוררות. הבורר הראשון שדן בסכסוך, השופט המחוזי בדימוס ורדי זיילר המנוח, קבע כי הצדדים מסרו גרסאות עובדתיות מעורפלות בהליך וטענו טענות משפטיות בלתי ברורות, שלא אפשרו לו להכריע בסכסוך כראוי.

הבורר תיאר כאוס חשבונאי שהתנהל במשרדם של היועצים היריבים, על רקע "משיכות החבל" ההדדיות. בשל אותה "הפקרות חשבונאית", כלשונו של זיילר, הוא קבע הבורר פתרון כלכלי, שלשיטתו היה הרע במיעוטו. השופט בדימוס זיילר הורה לבדוק כמה הכנסות וכמה הוצאות נשא או קיבל כל צד, וכמה היה צריך לקבל או לשאת - כדי ליצור קיזוז המשקף את שיעור השותפות של צור (26%) ושל מורל (74%), בתקופת השותפות.

זיילר הלך לעולמו כמה ימים לאחר שנתן פסק בוררות חלקי בסכסוך בין השותפים. בהמשך ניסו הצדדים לשווא להגיע לכדי פשרה. בהמשך הגישו הצדדים בקשות שונות לבתי המשפט בנוגע לעתיד התיק, עד שהתיק התגלגל עד לבית המשפט העליון. בית המשפט העליון הורה כי ימונה בורר חדש, שימשיך את הבוררות מהנקודה שבה הפסיק זיילר.

הבורר השני, רו"ח משה רומנו, נקט חישוב שונה מזה שהתווה זיילר - רומנו העריך את שווי תיקי הלקוחות המשותפים באמצעות שיטת היוון תזרים מזומנים (DCF), תוך שימוש במכפיל של 5.5 לקביעת שווי החברה המשותפת. על הבסיס הזה, ועל בסיס וקביעת תשלום שנועד לאזן את שיעור השותפות בחזרה ליחס של 26%-74%, נתן רומנו פסק בורר שחייב את צור בתשלום של יותר מ-5 מיליון שקל (כולל ריבית והצמדה) למורל.

כאמור, בחודש שעבר הגיש צור לבית המשפט בקשה לביטול פסק הבורר, בטענה כי הבורר, רו"ח רומנו, חרג מסמכותו כשנקט דרך חישוב שונה מזו שהתווה הבורר הקודם בתיק, השופט בדימוס זיילר המנוח.

אולם, כפי שנודע ל"גלובס", עוד לפני שנדונה בקשתו של צור בבית המשפט, הגיעו הצדדים - צור ומורל - להסכמות על סיום הסכסוך ביניהם ואף על שיתוף-פעולה בעניינים שונים. 

עוד כתבות

בית החולים מדיקה רפאל בפארק עתידים בתל אביב. רכישה שאפשרה את המהלך של הרשת / צילום: עמית גרון

מתחרה באסותא: רשת בתי חולים פרטית חדשה יוצאת לדרך

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● מינואר 2026 יחלו ארבעה מרכזים רפואיים לפעול רשמית כרשת אחת תחת השם "מדיקה", בשאיפה להיות שחקן משמעותי במערכת הבריאות ולהתרחב בהמשך ● בין הבעלים: קופות החולים לאומית ומאוחדת ● מנכ"ל הרשת: "יש לנו אתגר להיתפס כספק לרפואה הציבורית ולא כאויב"

זיו יעקובי, מנכ''ל אקרו נדלן / צילום: כדיה לוי

אקרו זכתה במכרז על מתחם חברת החשמל שבתל אביב ותקים מגדלי מגורים ותעסוקה

הקרקע נרכשה תמורת 255 מיליון שקל, מחיר הנמוך בכ-40 אחוז מהערכת השמאי של רמ"י, שעמדה על כ-430 מיליון שקל ● בהתאם לתכנון, תקים אקרו בשטח שלושה מגדלים ולהערכתה, שטח המגורים יעמוד על כ-12 אלף מ"ר, והשטחים המסחריים והתעסוקתיים יסתכמו לכ-36 אלף מ"ר

ד''ר שמרית ממן / צילום: דני מכליס

בשורת החלל המותאם אישית של יו"ר סוכנות החלל הישראלית החדשה

ד"ר שמרית ממן מנהלת באוניברסיטת בן גוריון מעבדה שמשויכת לנאס"א, שותפה של האו"ם בתוכניות להתמודדות עם אסונות ומקדמת לימודי מדעים בקרב נערות ● לפני כחצי שנה היא גם מונתה ליו"ר סוכנות החלל הישראלית ● בראיון ראשון בתפקיד, היא מסבירה איך החלל יכול לעזור לנו להתמודד עם אסונות ומגלה את מי הייתה רוצה לראות כאסטרונאוטית הישראלית הראשונה

דיפאל S05 חשמלית / צילום: יח''צ

הקרוס-אובר שמציג ממדים רחבים במחיר של 150 אלף שקל

לקרוס־אובר החשמלי החדש מבית שנגאן הסינית יש ממדים של רכב עם מיצוב ותמחור הרבה יותר גבוהים ● הוא מרווח, זריז ומאובזר היטב בגרסה הבכירה - אבל יש בפלח מכוניות עם התנהגות כביש יותר מלוטשת

לא רק בגבול סוריה: המשבר בין טורקיה לישראל הופך להיות גלוי

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל ● דרום קוריאה מחמשת את מצרים בסוללת אריטלריה שנועדה להרתיע את ישראל ● התחרות בין טורקיה לישראל הופכת גלויה בשל המצב השברירי בגבול סוריה ושיתוף הפעולה המתהווה של ישראל, קפריסין ויוון ● לקראת כניסת זוהרן ממדאני לתפקיד, עיריית ניו יורק מפרסמת לראשונה דוח על אנטישמיות ● כותרות העיתונים בעולם

ענף התעופה והתיירות משגשג / צילום: יח''צ

נתקעתם בחו״ל בלי ביטוח? מה אפשר לעשות ואילו כיסויים אסור לפספס

מה ניתן לעשות אם התגלה רק אחרי הנחיתה שאין ביטוח נסיעות לחו"ל, האם אפשר לרכוש ביטוח מחברה מקומית במדינת היעד ואילו ביטוחים מומלץ לעשות? ● גלובס עושה סדר

האחים אבי, רפי וג'ו נקש / צילום: יח''צ

מנכ"ל קבוצת נקש: אבי נקש רודף אותי אישית, חשתי נבגד, ונישואיי התפרקו

אבי חורמרו הגיש תשובה לתביעה שהגיש נגדו אבי נקש על סך 65 מיליון שקל ● מי שניהל את עסקי הקבוצה, הכוללת את נמל אילת וארקיע, טוען כי הזכויות שקיבל אושרו ע"י האחים ג'ו ורפי נקש ● עוד טען כי השיב לקבוצה כספים בהתאם להסכם הפשרה מ-2024

גם זה קרה פה / צילום: יח''צ, נקסט ויז'ן

מעל 20 מיליארד שקל: החברה הביטחונית שעקפה בשווי את שטראוס, תשובה וליאורה עופר

נקסט ויז'ן מפתיעה אפילו את עפרה שטראוס ● משרד הכלכלה מוכיח שגם ללא דגלים או שגרירויות, אפשר לקיים מסחר ● וחברות הנדל"ן שכחו כלל חשוב ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

מה עומד מאחורי נסיקתו / צילום: Shutterstock

צבי סטפק לא מתרשם מהזינוק בכסף: "לא אתפלא אם זו ספקולציה"

מבין שלושה אפיקי השקעה אלטרנטיביים למניות - שכוללים גם את הזהב והביטקוין, הכסף הוא זה שנצץ בשנה החולפת ● השאלה מה עומד מאחורי נסיקתו החזירה אותי 46 שנים אחורה, למקרה של האחים האנט ● הזהב "כרגיל" לא איכזב את המשקיעים, ומי דווקא כן?

מכוניות סיניות נפרקות ממכולות בנמל המפרץ / צילום: יח''צ

לקראת ביקורו של מאסק? המהלכים החדשים של משרד התחבורה

המעבר לשוק "סיני" שינה את מתווה היבוא הימי של כלי רכב לישראל ● הובלת רכב במכולות מזנקת ונמלי חיפה והמפרץ רושמים גידול משמעותי בפריקה ● והאם הביקור של מאסק יקדם רכב אוטונומי בישראל? ● השבוע בענף הרכב

נמל אילת / צילום: שלומי יוסף

המדינה דוחה את בקשת נמל אילת להארכת תקופת ההפעלה

מנכ"לי משרדי התחבורה והאוצר שלחו מכתב תגובה להנהלת נמל אילת, ובו דחו את בקשתה להארכת תקופת ההסמכה להפעלה פרטית - בשל אי-עמידה ביעדי הפעילות ● המכתב מנגיעה בעקבות הפנייה אתמול של הנהלת נמל אילת, בה נטען כי המדינה מתעלמת מנסיבות חריגות של הנמל כגון משבר השיט בים האדום ותקיפות החות'ים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

חשיפה: המדריך של מטא להורדת לחץ הרגולטורים בסוגיית ההונאות הפיננסיות

מסמכים פנימיים שנחשפים ברויטרס הלילה מראים את הטקטיקות של מטא - כולל מאמצים להעלים מודעות ולא להסירן כדי שמשתמשים לא ייפלו בפח, אלא לפי התחקיר – איך לגרום להן להיות "בלתי ניתנו למציאה" כשהרשויות מחפשות אותן ● המסמכים חושפים איך מטא מגנה על מיליארדי דולרים מהכנסות מפרסומים

צילום: ננו בננה AI

סקר מנהלי השיווק: משקיעים יותר בכלי AI, פחות בטלוויזיה

קהילת "מנהלי שיווק מצייצים" ערכה סקר בקרב כ-400 מבכירי ענף השיווק, ממנו עולה כי כ-75% משוכנעים שהבינה המלאכותית תעשה עד מחצית מעבודתם בשנת 2026 ● הדיגיטל מתחזק כזירת הפרסום המבוקשת ביותר, ולמשפיעני ה-AI עוד יש דרך ארוכה לעשות

נשיא ארה''ב דונלד טראמפ / צילום: ap, Yuki Iwamura

טראמפ: "אם המשטר באיראן ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם"

ההסלמה באיראן: המהומות התפשטו כבר ל-27 מוקדים ומתרחשות גם באור יום ●  טראמפ בהתייחסות חריגה למחאות באיראן: "אם המשטר ימשיך לירות על המוחים - נבוא להצלתם" ● נתניהו ופמלייתו המריאו אמש מפלורידה לישראל ● דיווחים שוטפים

טיל L-SPIKE 4X / אילוסטרציה: דוברות רפאל

נגמ"שים וטילים: הרכישה הגדולה של גרמניה, והקשר לרפאל

צבא גרמניה ברכישת ענק של 200 נגמ"שים עם משגרים מתוצרת רפאל ● חברת האוזניות מנתניה, שנסחרת בבורסה בניו יורק, החלה במכירת מערכות שמע טקטיות ללקוחה ביבשת אסיה ● וגם: הודו השלימה את המשלוח הראשון לצבא מרוקו של משוריינים במסגרת עסקה רחבה בין הצדדים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

מנהלי השקעות בת''א בוחרים את הפתעת השנה / צילום: Shutterstock

מהראלי בביטוח ועד זינוק השקל: מנהלי השקעות בת"א בוחרים את הפתעת השנה

שנת 2025 שברה כל שיא אפשרי בשוק המניות המקומי, כאשר מדד הדגל של ת"א הניב למשקיעים תשואה פנטסטית של 52% - הגבוהה בבורסות המערב ● מספר השיאים החדשים ששבר המדד היה הגבוה ביותר מאז 1992 (63 השנה), מחזורי המסחר בבורסה זינקו ושוק ההנפקות התעורר לחיים ● ביקשנו ממנהלי השקעות בכירים לסמן את המהלך המפתיע של השנה, ואלה היו הבחירות שלהם

דירה למכירה. כבר לא סמל סטטוס / צילום: תמר מצפי

כבר לא רוצים דירה: שיעור משקיעי הנדל"ן הגיע בחודש שעבר לשפל היסטורי

לא מעט מומחים ניסו להסביר את המספרים העגומים בשוק הדיור - שרוכשי הדירות מחכים לסיום המלחמה, לחזרת החטופים, להורדת הריבית - אבל כל אלה קרו, והמכירות עדיין ברצפה ● השאלה הגדולה איננה מתי הריבית תרד, אלא מתי יחזור האמון בשוק הזה

הקמפוס המתוכנן של אנבידיה בקריית טבעון. איך העובדים יגיעו? / הדמיה: באדיבות אנבידיה

הקמפוס אושר, אבל איך העובדים יצליחו להגיע למרכז החדש של אנבידיה בטבעון?

הקמת מרכז הפיתוח החדש של אנבידיה בקריית טבעון היא אחד המהלכים המשמעותיים ביותר לחיזוק התעסוקה בצפון בעשור האחרון ● אלא שהיעדר קישוריות למסילות הרכבת ותכנון ששם את הרכב הפרטי במרכז, מאיימים להשאיר את העובדים תקועים בכביש 6 ● האם המדינה תשכיל לייצר פתרון הוליסטי לפני שהקמפוס ייפתח ב־2031?

וול סטריט / צילום: Shutterstock

אחרי יום תנודתי: וול סטריט ננעלה במגמה מעורבת

יום המסחר הראשון של 2026 בוול סטריט התאפיין בתנודתיות, כאשר מניות טכנולוגיה ובמיוחד שבבים תמכו בשווקים, אך המדדים הרחבים נסוגו מהשיאים שלהם ● פוטסי חצה היום לראשונה את רף 10,000 הנקודות ● טסלה דיווחה על ירידה של 16% במסירות רכבים חשמליים ברבעון הרביעי של 2026

טובי שמלצר מבעלי שלמה ביטוח / צילום: עזרא לוי

הערכות בענף: שלמה ביטוח תונפק לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף

לגלובס נודע כי שלמה ביטוח מתכננת להנפיק 20%-25% ממניותיה, לפי שווי של 1.5 מיליארד שקל לפני הכסף ● אם החברה תצליח לגייס את הסכום הזה, השווי הפעם יהיה גבוה ב-56% לעומת השווי בו ביקשה להנפיק בגל ההנפקות של שנת 2021, אך נסוגה ממנו בסופו של דבר