גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

רוזן וטוכמאייר גרפו כ-100 מ' ש' על קרקע חקלאית בקדימה-צורן

הנוסחה של בעלי קנדה ישראל: רכישה של קרקעות חקלאיות או קרקעות לתעשייה באזורי הביקוש, ושיווקן ברווח נאה, תוך ניצול "הבהלה לנדל"ן" ■ רוזן: "הלקוחות שלנו בקדימה-צורן שילמו 50 אלף דולר לדונם והיום זה שווה כפול"

רוזן מימין וטוכמאייר / צילום: איל יצהר
רוזן מימין וטוכמאייר / צילום: איל יצהר

מניית חברת הנדל"ן ישראל קנדה  זינקה בשנה האחרונה ביותר מ-150% ושוויה העפיל לכ-460 מיליון שקל. זאת, בד בבד עם שיפור דרמטי בתוצאות העסקיות של החברה, על רקע הגאות בשוק הנדל"ן המקומי, ורכישת מניות בידי צמד בעלי השליטה בה, ברק רוזן ואסי טוכמאייר. גם האג"ח של ישראל קנדה רשמו בשנה האחרונה עליות נאות של 5%-8%, והתשואות עליהן ירדו לכ-1%-2.8%.

במהלך השנה שעברה רכשו כאמור רוזן וטוכמאייר מניות של החברה שבשליטתם בהיקף מצטבר של כ-90 מיליון שקל. את מסע הרכש האגרסיבי הם החלו במחיר של 73 אגורות למניה וסיימו אותו במחיר כמעט כפול של 1.45 שקל למניה. נכון להיום מחזיק הצמד בכ-90% מהון מניותיה של ישראל קנדה.

ייתכן שמהלכי הרכישה הללו בוצעו לקראת הצעת רכש שתביא למחיקת החברה מהמסחר בבורסה. לחילופין, תשקיף המדף שפרסמה ישראל קנדה במקביל לפרסום הדוחות עשוי להוביל דווקא לגיוס של עשרות או מאות מיליוני שקלים באמצעות הנפקת מניות או אג"ח (או שילוב של שתי הדרכים) בחודשים הקרובים.

"אנחנו שמים הכל על השולחן"

רוזן וטוכמאייר - שמלבד שליטתם בחברה הציבורית ישראל קנדה הם גם בעלי השליטה בחברה הפרטית קנדה ישראל - חתמו בשנת 2015 על עסקאות נדל"ן למגורים בהיקף כולל של כ-2 מיליארד שקל. הנתון הזה ממקם אותם ללא ספק בצמרת יזמי הנדל"ן בארץ. מרבית העסקאות הללו לא היו "עסקאות יזמות קלאסיות", או לפחות מה שנחשב עד לא מזמן לכזו. כלומר, לא מדובר כאן ברכישת קרקע למגורים, ייזום, הקמה ומכירת דירות.

מה שעושים השניים, שבמידה מסוימת המציאו מחדש את ענף הנדל"ן בישראל, הוא רכישה של קרקעות חקלאיות או בעלות ייעוד לתעשייה באזורי הביקוש, כשבהמשך הם מצליחים לשווק אותן ברווח נאה - אם כקרקעות ואם כדירות - תוך ניצול "הרעב" או "הבהלה" לדירה של המוני הישראלים.

את שנת 2015 סגרה ישראל קנדה עם רווח של כ-35 מיליון שקל, לעומת הפסד של כ-23 מיליון שקל ב-2014. בשורת ההכנסות נרשמה קפיצה של כ-142% לרמה של כ-173 מיליון שקל והרוווח התפעולי זינק בכ-237% ל-75 מיליון שקל.

מהדוחות שפרסמה החברה עולים נתונים מעניינים על אופן הפעילות של רוזן וטוכמאייר בתחום של רכישת מתחמי קרקע גדולים ושיווקם לקבוצות או בודדים תוך גריפת רווחים גדולים. כך, בישוב קדימה-צורן, רכשה ישראל קנדה באמצע העשור הקודם, באמצעות החברה הבת הצלחת השרון, כ-1,000 דונם קרקע חקלאית מידי בזק תמורת כ-22 מיליון דולר (כ-97 מיליון שקל). החל מדצמבר 2007 החלה החברה למכור חלקים מהקרקע לרוכשים פרטיים, שקיוו להפשרה מהירה לבנייה. נכון להיום היא מכרה כ-94% ממנה בתמורה לכ-193 מיליון שקל, כלומר ברווח של כ-110%.

למרות שעבר עשור מאז נרכשה הקרקע מבזק, וחרף תחזיות אופטימיות של בעלי ישראל קנדה באשר לתחילת מועד הבנייה במקום, הקרקע עדיין לא עברה שינוי ייעוד. בדוחות ישראל קנדה נכתב כי כי "לאחר ביצוע פעולות לקידום התכנון באמצעות הצלחת השרון ויועציה התקיים דיון בוועדה המחוזית באוקטובר 2015 בנושא תוכנית המתאר של קדימה צורן. בדיון הוחלט על הפקדת התוכנית בתנאים מסוימים. התוכנית מגדירה מתחמי תכנון שונים וכוללת עשרות דונמים בחלקו הצפוני של המתחם. באשר למתחם הדרומי שמקודם על-ידי הצלחת השרון והחברה הכלכלית לב השרון, אושרה בוועדה המקומית תוכנית לבניית צמודי קרקע. תוכנית זו מקודמת בימים אלו לקראת דיון בוועדה המחוזית".

רוזן, שהביע מורת רוח בעבר מהתמשכות הליכי שינוי הייעוד של קרקעות חקלאיות, אמר היום ל"גלובס" כי "בארץ לוקח זמן לשנות ייעוד קרקע ואנחנו מדגישים את זה תמיד בפני רוכשי הקרקעות. זה יכול לקחת 10 שנים, 15 שנים, ויותר. אנחנו שמים הכל על השולחן. בקדימה-צורן הלקוחות שלנו קנו את הקרקעות בכ-50 אלף דולר לדונם והיום הקרקע שווה כ-100 אלף דולר לדונם. כל מי שקנה שם הכפיל את כספו. אנחנו לא מוכרים לאנשים סיפורים".

בפברואר 2015, בראיון ל"גלובס", התבטא רוזן בחריפות בכל הנוגע להתנהלות המדינה בנושא, והאשים את חוליי הביורוקרטיה הישראלית בכך שרוכשי הקרקעות שלו עדיין לא יכולים לבנות את בית חלומותיהם. "ב-2006 רכשנו קרקע של 1,000 דונם עם פוטנציאל להקמה של 2,000 דירות בקדימה-צורן. עד היום הקרקע לא הופשרה בגלל ביורוקרטיה. במזרח אירופה לוקח חצי שנה עד שנה לאשר מה שפה לוקח עשר שנים. במגזר הציבורי יושבים אנשים שאין להם תמריץ לפעול ביעילות", אמר אז רוזן.

"שיווק של זכות עתידית רעיונית"

פרויקט נוסף שבו פועלת ישראל קנדה לביצוע שינוי ייעוד בקרקע הוא "רמת השרון החדשה". כאן חתמו רוזן וטוכמאייר במארס 2015 על עסקה לרכישת "מתחם אלקו", הסמוך לצומת מורשה, בכ-181 מיליון שקל (לא כולל מע"מ). מדובר ב-64.8 אלף מ"ר במזרח שכונת מורשה ברמת השרון, עליה ממוקמים מפעלי אלקו, כשנכון להיום שולמו לאלקו כ-70 מיליון שקל, והיתרה תועבר במועד השלמת העסקה.

נכון להיום מיועדת הקרקע לשמש כאזור לתעשייה ותעסוקה, אולם בישראל קנדה (גם כאן באמצעות הצלחת השרון) מבטיחים "לפעול לשינוי ייעוד המקרקעין לאזור מעורב הכולל מגורים, מסחר ותעסוקה". בכל אופן, השותפות המוגבלת שהוקמה בעסקה הזאת מתכוונת "לפעול לשיווק המקרקעין לפני שינוי הייעוד המוצע".

בהקשר זה חשוב לציין כי כרגע טרם ידוע איזו תוכנית תאושר בעתיד על הקרקע במתחם אלקו - שכיום מוגדרת, כאמור, כקרקע לתעשייה - והליך אישור תוכנית המשנה את ייעוד הקרקע צפוי לקחת שנים, הן בוועדה המקומית והן בוועדה המחוזית, לרבות הליך שמיעת התנגדויות.

בדוחות ישראל קנדה נכתב על כך כי "החברה החלה בשיווק הזכויות העתידיות שתהיינה במקרקעין לאחר אישור שינוי הייעוד המוצע לרוכשים פוטנציאליים" וכי "השיווק הינו של זכות עתידית רעיונית לדירה ממוצעת, ככל שתאושר התב"ע למגורים, וככל שיהיו מספיק יחידות דיור". נכון למועד פרסום הדוחות בסוף מארס נחתמו הסכמים למכירת כ-190 זכויות ליחידת קרקע עתידיות בכ-95 מיליון שקל, כשכניסת ההסכמים לתוקף מותנית בהשלמת רכישת הקרקעות מאלקו.

גם בדרום מזרח הוד השרון, בפרויקט "שביל התפוזים", רכשו רוזן וטוכמאייר באוגוסט 2015 כ-104 דונם שכיום מיועדים לחקלאות בכ-104 מיליון שקל. נכון לסוף מארס שילמה החברה כ-31 מיליון שקל והיתרה תשולם בעוד כחודש.

עד היום נחתמו הסכמים למכירת 57 דונם בכ-81 מיליון שקל, כלומר במחיר ממוצע של כ-1.42 מיליון שקל לדונם, וברווח של כ-42% בתקופה של כשמונה חודשים. הקרקע, נזכיר, עדיין מוגדרת כחקלאית, ובכוונת החברה "להוביל מהלך תכנוני ברשויות השונות על מנת לבצע שינוי ייעוד של המקרקעין מקרקע חקלאית לקרקע לבנייה רוויה".

קנסות במאות אלפי שקלים

אבל לא הכל ורוד בממלכה הציבורית של רוזן וטוכמאייר. בשבוע שעבר דיווחה החברה על תיקון להסדר פשרה עליו סוכם בנובמבר 2015, לפיו ישיבו השניים לישראל קנדה חלק מהזכויות בפרויקט בחוף מנדרין, בשווי מוערך של 66.9 מיליון שקל - תוספת של 4.9 מיליון שקל לעומת ההסדר המקורי.

התיקון בוצע בעקבות תביעה נגזרת שהוגשה נגד השניים, בטענה לניצול הזדמנות עסקית של החברה. הבקשה להגשת התביעה הוגשה באוקטובר 2012 ומתייחסת לעסקה לרכישת קרקע בסמוך לרצועת החוף בצפון תל-אביב. מדובר בקרקע לבניית כ-300 יחידות דיור שרכשה חברה פרטית של רוזן וטוכמאייר (קנדה ישראל) בכ-126 מיליון שקל מהחברות כור ונכסים ובנין. זאת, בעוד העסקה הוצעה לדירקטוריון ישראל קנדה הציבורית, שהחליט שלא לממש את ההזדמנות לאור מצגים חסרים ומוטעים לכאורה שנתן רוזן, אז המנכ"ל.

במסגרת הסדר הפשרה שהוגש לאישורו של בית המשפט מסרו רוזן וטוכמאייר הצהרה לפיה הרוויחו עד כה סכום של 65 מיליון שקל לפני מסים ממכירת חלקים בפרויקט, שעליו "ויתרה" ישראל קנדה רק לפני שלוש שנים וחצי. באוקטובר 2013 אישרה השופטת דניה קרת מאיר את הגשת התביעה כנגזרת תוך שהיא פוסקת כי "קיימת תשתית ראייתית לכאורה לכך שהמשיבים לא מילאו את חובת הגילוי המוטלת עליהם מכוח חוק החברות, וכי ההחלטה אשר התקבלה על-ידי הדירקטוריון התבססה על מידע חלקי ומטעה".

במקביל, החלה רשות ניירות ערך בהליך אכיפה מנהלית בפרשה. באוגוסט האחרון קבעה ועדת האכיפה המנהלית של הרשות, בראשות השופטת בדימוס ברכה אופיר-תום, כי ברק רוזן וסמנכ"ל הכספים של החברה, גיא קנדה, הטעו את החברה לגבי מצבה התכנוני של הקרקע וכן נמנעו מלמסור לחברה מידע חיוני על אפשרויות המימון לביצוע העסקה, באופן שפגע בשיקול דעתו של הדירקטוריון. רוזן וקנדה נמצאו אחראים לפרט מטעה בדיווח מיידי של החברה לבורסה, והוטלו עליהם קנסות בסך 400 אלף שקל: 250 אלף שקל על ברק רוזן ו-150 אלף שקל על גיא קנדה. הוועדה לא מצאה את טוכמאייר כאחראי למסירת המידע המטעה.

פרויקטים בולטים של שינוי ייעוד קרקעות בישראל קנדה

עוד כתבות

פרופ' אוריאל אבולוף / צילום: יוסי זמיר

די לפוליטיקה של פחדים: המומחה שמסביר איך ניתן להתמודד עם השסעים בחברה הישראלית

פרופ' אוריאל אבולוף, מומחה לפוליטיקה של הפחד, משוכנע שהחברה הישראלית מונעת מחשש תמידי לגורלה - מה שתורם לשסע הפנימי בה גם היום ● "ברגע שמתעורר הפחד, אנו מתקשים לחשוב ולהושיט יד לאנשים אחרים מחוץ למעגל" ● בראיון לגלובס הוא מסביר איך ניתן לשנות זאת ומה המפתח להשבת האמון בינינו

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": העורך דין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

רחפן Autel EVO 2 Enterprise / צילום: Reuters, Steve Marcus

אלפי רחפנים מתוצרת סין בדרך לצה"ל. אלו החששות

אלפי רחפנים תוצרת DJI ואוטל הסיניות נרכשו כדי למלא את השורות בצבא, לאחר ערב רב של דגמים שהגיעו מתרומות ואנשי מילואים ● למרות האיסור בארה"ב ובעוד שצבאות מערביים חוששים מריגול סיני, בצה"ל מבהירים: "נעשו התאמות כדי לשמור על ביטחון המידע"

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

מייסדי Deci / צילום: יח''צ

דיווח: אנבידיה בדרך לרכוש חברה ישראלית נוספת

חברת הסטארט-אפ דסי (Deci AI), אחת משלוש החברות הישראליות המפתחות מודלים של שפה, הוקמה לפני ארבע שנים בלבד וגייסה עד כה 55 מיליון דולר ● אמש רכשה אנבידיה את ראן איי.איי (Run:AI) הישראלית, בכ-680 מיליון דולר

עלי רזא אסגארי, שהיה גנרל במשמרות המהפכה ועקבותיו נעלמו ב-2007 / צילום: ויקיפדיה

האיראנים טוענים: בכיר במשמרות המהפכה ערק לארה"ב. ומה הקשר הישראלי?

סוכנות הידיעות איראן אינטרנשיונל מדווחת כי עלי רזא אסגארי, בכיר לשעבר במשמרות המהפכה שעקבותיו נעלמו ב-2007, מתגורר בארה"ב תחת זהות בדויה ● אסגארי נחשב לדמות קרובה מאוד לראש הזרוע הצבאית של חיזבאללה, עימאד מורנייה, שחוסל ב-2008 בסוריה

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

מדפי סופר. פתיחת שוק המזון ליבוא התקדמה חלקית / צילום: טלי בוגדנובסקי

פתיחת שוק המזון ליבוא: ההחלטה קודמה, אך הצלחתה חלקית בלבד

מדור "המוניטור", של גלובס והמרכז להעצמת האזרח, עוקב אחר ביצוע החלטות ממשלה משמעותיות, תוך בחינה מפורטת של יישום או היעדר יישום של סעיפי ההחלטה ● הפעם, בשיתוף המכון הישראלי לתכנון כלכלי: הגברת התחרות והסרת חסמי יבוא מזון

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

שי ג'ינפינג, נשיא סין, עם מזכיר המדינה האמריקאי אנתוני בלינקן בבייג'ינג / צילום: Reuters, LEAH MILLIS

סין והמערב: בינתיים ממשיכים לדבר ולחרוק שיניים

מזכיר המדינה האמריקאי מגיע לבייג'ינג עם הפתעה לא נעימה: טיוטת סנקציות על בנקים סיניים, התומכים בתעשיית הנשק הרוסית ● איך לדבר עם סין? איך לחזות את מניעיה ומהלכיה? ומה לעשות במרגליה, ביישומוניה ובסטודנטים שלה? הדמוקרטיות המערביות מוסיפות להתלבט

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?