גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

באייר וחממת טרנדליינס ישקיעו 10 מ' ד' בטכנולוגיות חקלאיות

הקרן המשותפת תתמקד בעיקר בתחום פיתוח הזרעים והגנת הצומח, ותשקיע בעיקר בחברות בשלבים מוקדמים, אם כי היא גמישה לבחון גם השקעות מאוחרות יותר

גידולי עגבניוות / צילום: טרנדליינס
גידולי עגבניוות / צילום: טרנדליינס

חברת באייר, מובילה עולמית בתחום החקלאות, חתמה על הסכם להשקעה של 10 מיליון דולר במיזמים בתחום החקלאות בשותפות עם חברת טרנדליינס הישראלית. טרנדליינס היא חברת השקעות הפועלת בתחום המכשור הרפואי והטכנולוגיות החקלאיות.

במסגרת ההסכם, באייר תשקיע כאמור 10 מיליון דולר. טרנדליינס תנהל את ההשקעות בשלבים הראשונים ותגייס הון נוסף לאותן חברות. הקרן המשותפת תתמקד בעיקר בתחום פיתוח הזרעים והגנת הצומח, ותשקיע בעיקר בחברות בשלבים מוקדמים, אם כי היא גמישה לבחון גם השקעות מאוחרות יותר. הקרן לא תשקיע בפורטפוליו הקיים של טרנדליינס.

מדובר במודל של שיתוף-פעולה שהולך והופך פופולרי מבחינת התאגידים הבינלאומיים. תאגיד רוש השקיע בישראל בעזרת קרן ההון סיכון פונטיפקס, נוברטיס מחפשת היום השקעות יד ביד עם חברת ביוליין וכעת באייר עושה זאת עם טרנדליינס.

באייר היא אחת החברות המובילות בעולם בתחום הפארמה, הווטרינריה והחקלאות. לחברה כבר יש מספר פעילויות בעלות זיקה ישראלית. בתחום החקלאות, לחברה מספר מרכזי מו"פ ישראלים, וגם פעילות ייצור זרעים בשדות של מגדלים ישראלים, בהיקף כספי של מספר מיליוני דולרים מבחינת תגמול למגדלים.

לדברי תומר פפר, מנכ"ל באייר ישראל, בעונות מסוימות מהווים הזרעים שגדלו בישראל כ-10% מכלל הזרעים הנמכרים על-ידי באייר בזנים מסוימים. כמו כן לבאייר שיתופי-פעולה עם חברות החקלאות אבוג'ן וקיימא. בתחום הפארמה, יש לה הסכם שיתוף-פעולה בתחום פיתוח התרופות לסרטן עם חברת קומפיוג'ן הישראלית, הסכם פיתוח ותיק עם חברת מדג'ניקס לפיתוח שתל המפריש תרופות חלבוניות לגוף וכן הסכם פיתוח משותף עם חברת פואמיקס הישראלית למוצר למחלות עור.

טרנדליינס הקימה שתי חממות בישראל, בתחומי המכשור הרפואי והחקלאות. בשנה שעברה ביצעה טרנדליינס הנפקה בבורסה של סינגפור, לאחר שוויתרה על ניסיון להנפיק בבורסה של קנדה. טרנדליינס נסחרת בסינגפור לפי שווי של 84 מיליון דולר.

על אף הצלחתה של טרנדליינס בבניית חממות טכנולוגיות והעובדה כי זכתה כמה פעמים בתואר החממה המצטיינת של תוכנית החממות של המדען הראשי, לא הצליחה החברה לחדש השנה את הזיכיון שלה לחממת אגטק תחת תוכנית החממות (בשל תחרות רבה על זיכיון זה). ההסכם עם באייר מהווה חלופה מוצלחת שתיתן לחברה את ההון הדרוש להמשיך להשקיע בחדשות וכן תעניק לה פרספקטיבה על השוק מנקודת מבט של אחת החברות הבינלאומיות הבולטות בה.

החברות החקלאיות של טרנדליינס שכבר רושמות ההכנסות הן חברת הפילטרים Advanced Memtech, חברת בריכות הדגים Bio Fishency , וחברת ההגנה ממזיקים Eden Shield אשר מפחיתה ריח של גידולים כמו פרחים וקנביס כדי להפחית ביקורי חרקים. לחברה פעילויות נוספות בשלב הפיתוח הטכנולוגי, ביניהן חברת "סטייק צרצר" שעושה בערך את מה שניתן להבין משמה.

"ישראל היא מוקד של חדשנות ופיתוח טכנולוגי וחברת טרנדליינס מביאה איתה היכרות מעמיקה עם הזירה הישראלית לצד ניסיון בהשקעות בתחומי החקלאות ולכן היא כה מתאימה לנו כשותפה", אמר אדריאן פרסי, מנהל המחקר והפיתוח בחטיבת החקלאות של באייר.

פפר מוסיף כי: "באייר היא חברה מבוזרת ולכן השקעותיה בישראל מבוזרות. זו הפעם הראשונה שבאייר מקימה פלטפורמה של השקעות בשלבים מוקדמים, אך יש לנו תהליך מסודר של סקאוטינג אחר השקעות בישראל, שאנחנו מתכננים להרחיב ולספר יותר על חלקים ממנו בקרוב. באייר נמצאת השנה במקום השני מבחינת השקעה של חברות פארמה זרות בשוק הישראלי, כולל השקעה בניסויים קליניים בישראל. באופן קבוע אנחנו מגיעים לחמישייה הראשונה בדירוג זה".

לדברי ד"ר ניצה קרדיש, מנכ"לית טרנדליינס אגטק: "בראש וראשונה אני רואה בהסכם שחתמנו עם באייר הזדמנות יוצאת דופן ליזמים הישראלים בתחום, באקדמיה ומחוצה לה, ואני קוראת לכולם לבוא ולשתף איתנו פעולה, להקים איתנו את הדבר הבא ולבסס את תחום האגטק בישראל. אין לי ספק שזהו הישג בדרך להגשמת החזון להקמת תעשיית האגטק בישראל".

עוד כתבות

ניקאש ארורה, מנכ''ל פאלו אלטו נטוורקס שנכנסת לבורסת תל אביב / צילום: Shutterstock

הבורסה חשפה: המועד שבו ענקית הטכנולוגיה תתחיל להיסחר בישראל

פאלו אלטו תחל להיסחר בבורסה כבר ביום שני הקרוב, ה-23 בפברואר ● החברה נסחרת בנאסד"ק בשווי של 123 מיליארד דולר, או 387 מיליארד שקל לפי השער הנוכחי ● מתי החברה צפויה להיכנס למדדים ומי עלולות לשלם את המחיר?

נשיא בית המשפט העליון, השופט יצחק עמית, ושר המשפטים יריב לוין / צילום: יונתן זינגל/פלאש 90, נועם מושקוביץ'/דוברות הכנסת

בג"ץ ללוין: נמק מדוע אינך משתף פעולה עם נשיא העליון לצורך מינוי שופטים

בג"ץ דן היום בעתירה נגד שר המשפטים לוין, בה נטען כי הוא נמנע מלשתף פעולה עם נשיא העליון עמית ואינו ממנה שופטים ● השופט שטיין: "אנחנו בסיטואציה משברית מאוד; אם אין נשיא מחוזי, מה אני עושה עם טרוריסט, משחרר אותו ממעצר מינהלי?" ● השופט גרוסקופף: "התשובה של לוין שאין מינויים כי הוא לא מדבר עם עמית אינה קבילה"

ספינות במהלך תרגיל ימי משותף של איראן ורוסיה בדרום איראן / צילום: ap, Masoud Nazari Mehrabi/Iranian Army

עם 33 אלף כלי שיט: אם תגיע, המערכה בין איראן וארה"ב לא תתרחש רק באוויר

צי משמרות המהפכה ערך השבוע תרגיל צבאי במצר הורמוז, וסגר חלק מהנתיב שבו עוברים כ־30% מהסחר העולמי בנפט ● למול הנוכחות האמריקאית הגוברת באזור, בטהרן פועלים לחיזוק כוחות מעל ומתחת לפני הים באמצעות משמר מתנדבים, צוללות ננסיות ואוניות סוחר לאיסוף מודיעין

אסף טוכמאייר וברק רוזן / צילום: אלדד רפאלי

תיאבון שלא נגמר: למה חברה עם 19 אלף דירות בצנרת צריכה עוד 10,000?

רכישת אקרו היא רק אחרונה ברצף חברות נדל"ן שרכשה ישראל קנדה בשנים האחרונות ● מי שבתחילת דרכה "עשתה בי"ס" ליזמים הוותיקים, נאלצת ליטול יותר ויותר סיכונים כדי להמשיך לגדול, מתוך תקווה שהמומנטום בשוק גם ישתפר

מנכ''לית אנלייט, עדי לויתן / צילום: טל שחר

אנלייט מנצלת את הזינוק במניה: מגייסת כ-1.3 מיליארד שקל

חברת האנרגיות המתחדשות הגדולה בבורסה בת"א גייסה כ-1.3 מיליארד שקל מהמשקיעים המוסדיים במכירות מניות ● בעקבות כך, מחיר המניה יורד היום בכ-3.5% ● ע"פ החברה, הכסף ישמש ל"תמיכה בתכנית הצמיחה האסטרטגית שלה על פני הגיאוגרפיות השונות, תוך חיזוק של המאזן שלה"

סקוט ראסל, מנכ''ל נייס / צילום: SAP

מנכ"ל נייס: "ה-AI לא יחליף אותנו. אנחנו נרוויח מזה"

סקוט ראסל, שמסכם שנה בתפקיד, נשמע אופטימי אחרי שהחברה בניהולו עקפה את התחזיות ברבעון הרביעי של שנת 2025 ● חברת התוכנה שהייתה עד לא מזמן מהגדולות בבורסה, צופה צמיחה של 14%-15% בתחום הענן ● החברה יוצאת בתוכנית רכישה עצמית של מניות בהיקף של 600 מיליון דולר

תחנת הכוח ''אורות רבין'' שבחדרה / צילום: Shutterstock

סוף עידן הפחם: הושגו היתרי פליטה ליחידות המזהמות בחדרה

כחלק מהמאמץ להפסיק את ייצור החשמל מפחם, שנחשב מזהם (ויקר) במיוחד, יחידות הייצור הפחמיות בתחנות הכוח של חברת החשמל עוברות בהדרגה לייצור בגז ● אלו אמנם רחוקות ביעילותן מתחנות כוח חדשות בגז, אך הן יפלטו פחות זיהום וכבר הותקנו עליהן סולקנים שמצמצמים אותו עוד יותר

וול סטריט / צילום: ap, Mary Altaffer

וול סטריט ננעלה בירידות; נייס זינקה ב-13%, אוויס נפלה ב-22%

נאסד"ק ירד ב-0.5% ● למרות הכנסות שיא, התואר שוולמארט איבדה לאמזון ● ענקית המיכון החקלאי דיר זויקה לאחר לאחר שהיכתה את תחזיות האנליסטים והעלתה את תחזית הרווח ●  מחירי הנפט עלו לרמתם הגבוהה ביותר זה חצי שנה ● מספר התביעות הראשוניות לדמי אבטלה צנח ב-23,000, הירידה החדה ביותר מאז נובמבר

שר האוצר בצלאל סמוטריץ' / צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפני ההצבעה על ביטולו בכנסת: האוצר הזמין קמפיין לפטור ממע"מ ל-150 דולר

בשבוע הבא יעלה להצבעה בכנסת הצו להרחבת הפטור ממע"מ בייבוא אישי לסכום של 150 דולר ● יחד עם זאת, במשרד האוצר מבקשים כבר להכין קמפיין למען יידוע הציבור בדבר העלאת סכום הפטור

מפעל רשף טכנולוגיות של ארית בשדרות / צילום: יח''צ

תוך שימוש במידע פנים: זה מנכ"ל בית ההשקעות שנחקר בחשד שרכש מניות של ארית

צביקה לביא, בעל השליטה והמנכ"ל של בית ההשקעות לביא את לביא, נחקר ע"י רשות ני"ע בחשד כי רכש מניות של ארית תעשיות תוך שימוש במידע פנים ● מנכ"ל ארית, חיים שטמפלר, נחקר אף הוא בפרשה ● עורכי הדין המייצגים את לביא: "הוא משוכנע כי יתברר שהוא לא עבר כל עבירה"

הרטלי רוג'רס, יו''ר המילטון ליין / צילום: זיו קורן

יו״ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם

הרטלי רוג'רס, יו"ר משותף ובעל מניות בחברת ההשקעות האמריקאית המילטון ליין, הספיק לבקר בישראל כמה פעמים מאז 7 באוקטובר, והוא מאמין גדול בשוק המקומי: "ישראל מדהימה. למרות קוטנה היא מסוגלת להתחרות ברמה הגלובלית" ● ומה ההמלצות שלו למשקיעים?

אילוסטרציה: Shutterstock, Skydive Erick

רוצים לשמור על מוח חד? אלה השרירים שאתם צריכים לפתח

מחקרים מראים כי שרירים חזקים, וספציפית שרירי הרגליים, נמצאים במתאם עם קוגניציה משופרת באמצע ובסוף החיים – גם מעבר לקשר שלהם לכושר גופני אירובי

איבד כמעט 10% בתוך שנה: מה ארה"ב רוצה מהדולר, ועד מתי זה עשוי להימשך

בעוד שהשוק רואה בצלילת הדולר התרסקות, דונלד טראמפ רואה בה הזדמנות ● למה הממשל האמריקאי מהמר על מטבע חלש, איך המלחמה באוקראינה דחפה את העולם לזהב, ולמה הליכה על החבל הדק שבין יצוא לאינפלציה היא הפיצ'ר החדש של הכלכלה העולמית

זום גלובלי / צילום: Reuters

איראן לא לבד: צפון קוריאה חושפת רשימת יעדים לתקיפה

קוריאה הצפונית פורסת משגרים חדשים ומאיימת "להכניע כל איום חיצוני" • חברת פתרונות החקירה הדיגיטליים סלברייט מסתבכת בפרשה באפריקה • ומעצר של שלושה יהודים הצית סכסוך בין בלגיה לארה"ב • זום גלובלי, מדור חדש

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

ת"א ננעלה בירידות; מדד הקלינטק נפל ב-3%, הדולר התחזק מול השקל

מדד ת"א 90 ירד בכ-1.3%, ת"א 35 איבד מערכו כ-0.5% ● נייס זינקה לאחר שעקפה את התחזיות ● בהראל סבורים כי בנק ישראל לא יוריד את הריבית בהחלטה הקרובה ● וולס פארגו: הישועה לשוק הקריפטו תגיע ממקום מאוד לא צפוי ● הדולר ממשיך להתחזק אל מול השקל וערכו עומד סביב 3.14 שקלים

בנק מזרחי–טפחות יתרום 5 מיליון שקל לבנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי טפחות תורם 5 מיליון שקל לשכונת הצעירים בכפר עזה

בנק מזרחי-טפחות יתרום 5 מיליון שקל לשיקום ובנייה מחדש של שכונת הצעירים בכפר עזה ● תערוכת "אמנות ישראלית" בחסות בנק הפועלים תציג עבודות של אמנים ותיקים וצעירים, וההכנסות יוקדשו לנט"ל ● מרתון Winner ירושלים הבינלאומי ייערך ב-27 במרץ, בהשתתפות אנשי מילואים וכוחות הביטחון, בחסות הטוטו וחברת אזורים ● אירועים ומינויים

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: כדיה לוי

סיור גלובס בעקבות המנהרות בגבול הצפון: איך חיזבאללה חפרו אותן?

סיור ביטחוני, שנערך בסמוך לגדר המערכת באזור מטולה, במסגרת כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס, הציג למשתתפים את הסיפור שמאחורי מערך המנהרות החודרות לישראל שהקים חיזבאללה

אילוסטרציה: Shutterstock, Vitalii Vodolazskyi

כשהורה משתמש במערכת המשפט כדי להטריד הורה אחר

אב גרוש ביקש מביהמ"ש להרחיב את זמני השהות שלו עם בנו הפעוט, ואף דרש כי האם תוותר על האפוטרופסות עליו ● אלא שבדיקה שנערכה העלתה כי האב בעצמו מסרב לקיים את זמני השהות שנקבעו לו ● ביהמ"ש קבע כי תביעתו של האב היא תביעת סרק שהוגשה ממניעים זרים - כמה הוצאות משפט פסק?

רחובות טהרן / צילום: ap, Vahid Salemi

"משהו גדול בדרך": האתר שמנסה לחזות מתי תהיה תקיפה באיראן

StrikeRadar, פלטפורמה ניסיונית מבוססת בינה מלאכותית שפיתח מנהל מוצר ישראלי, הציגה היום תנודתיות חדה במדד הסיכון לתקיפה אמריקאית באיראן, שהגיע עד ל-49%

ד''ר אורן פרייס־בלום, מייסד אוסיו / צילום: באדיבות אוסיו

"לא התכוונו להתחבא": מתחת לרדאר, סטארט־אפ ישראלי כובש את שוק האורתופדיה בארה"ב

מתחת לרדאר, חברת אוסיו, שפיתחה שתלים לטיפול בפציעות, כבר גייסה 100 מיליון דולר ● המייסד, ד"ר אורן פרייס־בלום, מספר על הדרך מהמטבח בבית לשוק האורתופדיה האמריקאי, על ה"פיץ'" הראשון המפתיע ועל שיתוף הפעולה עם חברה מכפר זרזיר