גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אצל מי יש חזירות?

עדי עזרא מדבר על חברות אחרות, אבל מה קורה אצלו?

עדי עזרא / צלם: רוני שיצר
עדי עזרא / צלם: רוני שיצר

עדי עזרא /איור : גיל ג'יבלי

1.

הערה קטנה בנוגע לשוק הדיור. הנבואה ניתנה הרי לשוטים, וכל מי שמהמר על העתיד, בכל נושא, מהמר על טיפשותו. ובכל זאת, הנתונים שפרסם השבוע משרד האוצר על שוק הדיור, המצביעים על מכירות מוגברות של משקיעים, במיוחד בפריפריה, יכולים לטעת תקווה מסוימת לשינוי ציפיות בשוק הדיור.

ברור לנו שסימני התקווה הללו הם רק סימנים, כי הבסיס למחיר המנופח - הריבית האפסית - עדיין איתנו ויוסיף להיות איתנו כנראה עוד זמן רב, אבל חשוב להבין את הדינימיקה, גם אם היא נקודתית כרגע.

בניגוד לעבר (עד שנת 2014), שבו מכירות משקיעים היו פטורות בפועל ממס שבח, המכירות המוגברות שדיווח עליהן האוצר חייבות במס. לו, למשל, אותם משקיעים היו מוכרים את הדירה שלהם להשקעה לפני כשנה, הם כמעט שלא היו חייבים במס, כי החישוב של המס הוא ליניארי. החישוב היה מתבצע כך: שלושה חודשים מחולקים בסך חודשי ההחזקה של הדירה בבעלות המשקיע. המשקיעים שלא מיהרו אז למכור את דירתם, חרף חבות המס ההולכת וגדלה, ציפו ככל הנראה להמשך עליית המחירים, שתפצה על החיוב הגבוה ביותר במס.

לכן יש במכירות המוגברות של החודשים האחרונים כדי לאותת על שינוי ציפיות של המשקיעים לגבי המשך העלייה במחירי הדירות. העובדה שהמכירות בולטות מאוד בפריפריה, שבה כרגע התוכנית מחיר למשתכן מאוד דומיננטית ועשויה להשפיע במיוחד שם על המחירים, מחזקת את הסברה הזאת של שינוי ציפיות. סברה, אמרנו. נבדוק אותה בעוד כמה חודשים.

2.

זה היה בתחילת 2012, ריחה של המחאה עוד היה באוויר. עדי עזרא, יו"ר חברת נטו אחזקות , אחת מספקיות המזון הגדולות בישראל (בשר, דגים, שימורים ועוד), החליט לפתוח חזית נגד ספקי המזון הגדולים והמוכרים ממנו: תנובה, שטראוס ואסם. הוא העלה פוסט חריף ולא שגרתי בפייסבוק ובו טען כי הרווחים של שלוש החברות הגדולות הם "חזיריים" ונובעים מהעדר תחרות.

"הרווח הגולמי אינו האינדיקציה לחזירות - הוא החזירות עצמה", כתב עזרא. "זו שמתאפשרת רק בהעדר תחרות. אפשר גם אחרת. לצד שלוש חברות הענק, או אם לדייק, מעט מאחוריהן, ניתן למצוא עשרות חברות מזון קטנות, גדולות ובינוניות, הפועלות בשווקים תחרותיים ומסתפקות ברווח גולמי צנוע בהרבה, כ-20%, או פחות, המותיר רווח נקי סביר והוגן של 5%-4%".

לטענתו של עזרא, הרווחים העצומים של תנובה ושטראוס בקטגוריית החלב אפשרו להן להשתלט על עוד ועוד חברות. "שורשיהן של שתי חברות המזון הגדולות בישראל נעוצים עמוק בענף החלב. זה לא סביר, אבל גם לא מקרי. בדיוק כפי שלא במקרה התחילה מחאת הקוטג' דווקא מ'הגבינה עם הבית', ולא משום מוצר מזון בסיסי אחר. ענף החלב מוגן ומוסדר באמצעות מכסות ומכסים, שכוונתם המקורית הייתה, כרגיל, טובה - הגנה על הרפתנים ועל המשק החקלאי... רווחי היתר העצומים נותרו בידי המחלבות. ובכלכלה כמו בכלכלה, דבר מוביל לדבר. באמצעות רווחי יתר מתחום אחד, ניתן להשתלט ובהמשך גם לקרטל ענף אחר. כך צמחו שתי חברות המזון הגדולות. ההון שבאמצעותו רכש מיכאל שטראוס את עלית נוצר בדרך הזו בדיוק".

עזרא תקף אז את שטראוס במיוחד. "רווחי היתר בתחום החלב הם שאפשרו את רכישת עלית על ידי שטראוס, והם גם שאיפשרו לענקית המזון החדשה לרמוס כל שמץ של תחרות בשוק השוקולד...

"קל להפריד בין החזירים לאלה שאינם כאלה. יש בענף המזון מספיק חברות ציבוריות שהמרווחים שלהן שקופים לעיני כול. ניתן לזהות בקלות את הקטגוריות שבהן אין תחרות מספקת לפי הרווחים הגולמיים הגבוהים מדי. אלו הן, ורק הן, החברות שמייצרות את רווחי יתר החזיריים על חשבון הצרכן. בהעדר תחרות אין שוק חופשי. מעבר לים, התגלה 'טעמי' או 'פסק זמן' ישראלי גאה במחיר משפיל. משפיל עבור הצרכן הישראלי... הרשת שוב סוערת, החרם מתארגן וההפגנות בדרך, ועדת הכלכלה תתכנס, היחצנים ינסחו תגובות, שטראוס תצא במבצע שקר כלשהו, ותשקוט הארץ 40 דקות בערך".

ללא ספק, מילים כדורבנות. דברים קשים, גם נכונים, לפחות בחלקם. הבעיה היא אחת: הדו-פרצופיות, המוסר הכפול. לא פעם ולא פעמיים אנחנו נדהמים מהתופעה הזאת של מנהלים שיוצאים בחרון אף נגד ה"חזירים" בשווקים אחרים, נגד הרווחים המוגזמים שלהם, נגד תיאומי המחירים שם, נגד עושק הצרכן, נגד הניצול המונופוליסטי, נגד השכר המפוצץ של הקולגות. הם רק מתקשים לראות את הדבשת של עצמם. אנחנו? מה פתאום? אצלנו יש תחרות לחיים ולמוות, המרווחים אצלנו עשויים מנייר, אנחנו בקושי צפים מעל פני המים. התחרות, הרגולציה, ומה לא הורגים אותנו.

מר עזרא מייצג בדיוק את התופעה הזאת. הוא תוקף אחרים על חזירות בעוד שאצלו בבית יש חזיר מאוד גדול שקוראים לו חברת ביכורי השדה דרום, חברה העוסקת בשיווק סיטונאי של פירות וירקות. עזרא מכיר את החברה הזאת טוב בהרבה מאיתנו, הרי נטו שלו שותפה כמעט שווה בחברה (49%) עם האחים אילן וששי שבע זה שנים ארוכות.

מר עזרא מכיר היטב את הדוחות של החברה, כפי שמוצגים בתמצית בטבלה המצורפת כאן; הוא מכיר היטב את התפתחותה, הוא יודע היטב כיצד היא הפכה לדומיננטית מאוד בשוק שלה; הוא יודע היטב ששיעורי הרווחיות של ביכורי השדה גבוהים בכל קנה מידה, במיוחד ביחס לענפי הקמעונאות והחקלאות. ואם להשתמש בלשונו, אכן, "המרווחים של החברות הציבוריות שקופים לעין כול, ניתן לזהות בקלות את הקטוגריות שבהן אין תחרות מספקת לפי הרווחים הגולמיים הגבוהים מדי. קל להפריד בין החזירים לאלה שאינם כאלה... אלו הן, ורק הן, החברות שמייצרות את רווחי היתר החזיריים, על חשבון הצרכן".

כן, מר עזרא, זה בדיוק התיאור של ביכורי השדה, חברה שהיא בסך הכול חברת סחר בירקות ובפירות, שקונה מהחקלאים ומגלגלת הלאה את הסחורה לרשתות השיווק, ששיעור הרווח הגולמי שלה הוא 27%, שיעור הרווח התפעולי כ-10% על ההכנסות וקרוב ל-8% נקי - לבטח הרבה יותר מהרשתות הקמעונאיות שעזרא מכיר היטב, ואפילו יותר מתנובה ושטראוס, שאותן הוא תקף בשצף קצף.

אז מי כאן החזיר, מר עזרא, מי כאן רושם "רווחי יתר חזיריים על חשבון הצרכן" כלשונך? כן, אלה (גם) אתה והאחים שבע שעושקים את החקלאים ועושקים את הצרכן.

3.

הנה עוד שני נתונים פיננסיים שמעידים על חוזקה של ביכורי השדה והשליטה ההולכת ומתחזקת שלה בתחום של שיווק סיטונאי של פירות וירקות. האחים שבע מושכים יחדיו דמי ניהול של כ-5-7 מיליון שקל מדי שנה, בשנים האחרונות. החברה גם מחלקת דיבידנדים של עשרות מיליונים בשנתיים האחרונות, דבר טבעי לאור הגידול העקבי ברווחיותה.

אבל הדבר שמעיד יותר מכול על העוצמה של החברה הוא עובדה קטנטנה שהתחבאה בתוך הדוחות של ביכורי השדה (תזכורת: זו הייתה חברה ציבורית שנמחקה מהמסחר ב-2012 ודוחותיה מתפרסמים רק מכוח החזקתה של נטו בה). עמי גולדין, מנכ"ל נטו ויו"ר דירקטוריון ביכורי השדה, האיש שמלווה את משפחת עזרא מימים ימימה, קיבל 10 מיליון אופציות בביכורי השדה כבר ב-2007, ולמרבה הפלא, או שלא, האופציות הוענקו לו במחיר אפסי. כלומר, בחינם.

אולי כדאי לשאול את עדי עזרא, היו"ר שלו, מה פתאום מחלקים למנכ"ל אופציות במחיר מימוש אפסי? הרי כל הסיסמאות היפות מדברות על תמריץ למנכ"ל, אז איזה תמריץ יש לגולדין אם הוא יודע שהוא ירוויח בוודאות, השאלה היא רק כמה? והוא אכן הרוויח. האופציות הובשלו ב-6 מנות, משנת 2011 ועד המנה האחרונה, השנה, ב-2016. גולדין כמובן מימש את האופציות לפי קצב הבשלתם, ושימו לב מה קרה: בכל פעם שהוא מימש, לפחות בשנתיים האחרונות, וכיוון שהחברה פרטית ומניותיה אינן נסחרות, החברה (ביכורי השדה) היא זו שרכשה ממנו את המניות. בסך הכול נוצר לגולדין, יש מאין, רווח אדיר של כ-10 מיליון שקל (אגב, זו הוצאה שנגרעת כמובן מהרווח), ורכישת המניות ממנו משקפת לחברה שווי של מאות מיליוני שקלים.

4.

ולעניין שעומד על הפרק: עסקת יינות ביתן ומגה. ביכורי השדה היא ללא ספק מהחברות הדומיננטיות ביותר בשוק סיטונאות הפירות והירקות. מלבדה קיימות בין השאר "קטיף" בבעלות שופרסל ו"יחדיו" של מגה. אלא שמגה עומדת לעבור בעלות וכשהיא תעבור לבעלותה של יינות ביתן, רכש הירקות והפירות ייעשה באמצעות חברה שנקראת "ביכורי ביתן", שגם כך יש לה נתח שוק גדול יחסית מהיקף פעילותה של רשת יינות ביתן. ומי נמצאת בבעלות משותפת על חברת ביכורי ביתן? ניחשתם נכון: ביכורי השדה דרום, החברה שתיארנו למעלה. כלומר, ייווצר פה כוח שוק (יחד עם הרכש של מגה) שעשוי להגדיל עוד יותר את "הרווחים החזיריים" של "קבוצת הביכורים", נקרא לה, שאותה מנהלים האחים שבע עם עדי עזרא ונחום ביתן.

אגב, אנחנו משוכנעים שלעזרא היה אינטרס מובהק בכך שיינות ביתן תרכוש את מגה ולא רמי לוי (שפירק את השותפות שלו עם האחים שבע), בדיוק בגלל זה: לשמר את הרווחים החזיריים.

רשות ההגבלים כבר עשתה טעות אחת, די מוזרה בעינינו, כשהתנגדה לרכישת מגה על ידי רמי לוי, אף שעל פי מומחי הגבלים רבים בשוק לא הייתה סיבה לכך, ובוודאי שלא הייתה סיבה להפלות בינו לבין רשת ביתן. לפחות לפי הדיבורים, רמי לוי הבטיח להוריד את המחירים במגה, דבר שביתן התקשה לומר בפה מלא, בכמה משפטים שאמר ל"גלובס". אז למי בדיוק דואגת רשות ההגבלים? נראה שבכל הסבך המשפטי הזה לא ברור אם הצרכן עומד לנגד עיניה.

אז לפחות במקרה של הפירות והירקות, היא צריכה למנוע ולפרק את הגידול בכוחה של חברת ביכורי השדה. הרשות אמנם התריעה על כך, אבל בין דיבורים למעשים הדרך ארוכה מאוד.

ביכורי השדה

eli@globes.co.il

עוד כתבות

ערן כהן, מנכ''ל אלסטום ישראל / צילום: אלסטום

מנכ"ל אלסטום בישראל לא חושב שצפויה בריחת משקיעים: "הפן הכלכלי קובע"

ערן כהן, מנכ"ל אלסטום ישראל, תאגיד התשתיות הצרפתי, מסביר כי פעילות החברות הזרות לא נפגעה, למרות המלחמה: "מה שמוביל זה האינטרס העסקי" ● בראיון לגלובס הוא מתייחס לראשונה לטענות על עיכוב בקו האדום ולעזיבת החברה הספרדית שבנתה את הרכבת הקלה בירושלים

עדן גולן בחצי גמר האירוויזיון, אמש / צילום: Reuters, Leonhard Foeger

ההופעה הישראלית והמלחמה בעזה השתלטו על סדר היום באירוויזיון השנה

מחווה פרו-פלסטינית במהלך חצי גמר של משתתף שבדי בתחרות, שהציג כאפיה כרוכה על ידו, קריאות בוז שנשמעו במהלך ההופעה של הנציגה הישראלית עדן גולן, ואופי הקבלה של השיר הישראלי השתלטו על הכותרות בנוגע לתחרות הזמר האירופית השנה ● ובין ההפגנות האלימות, התפתחות מפתיעה כשעדן גולן זינקה מהמקום השמיני למקום השני בטבלת ההימורים

שר האוצר סמוטריץ' וראש הממשלה נתניהו. הבור התקציבי מעמיק / צילום: Reuters, Ronen Zvulun

מודי'ס בדוח על ישראל: הגירעון והחוב יהיו גבוהים מהצפוי. השלכות המלחמה על הכלכלה יימשכו שנים

סוכנות הדירוג לא שינתה את דירוג האשראי של ישראל והשאירה את התחזית השלילית, זאת לאחר שבפברואר הורידה את הדירוג ל-A2 ● במודי'ס ציינו כי למרות שהסיכון להסלמה לעימות צבאי עם איראן אינו זניח, הוא עדיין נמוך יחסית "בשל גורמים ממתנים"

ארסנל נשק בלתי נגמר / צילום: Reuters, Iranian Army/WANA

ארסנל בלתי נגמר: איזה נשק יש עדיין לחיזבאללה?

מפצצות מרגמה, דרך קטיושות וכטב"מים ועד טילי סקאד וטילי שיוט ● האמצעים שהציג חיזבאללה עד כה הם כאין וכאפס לעומת אלה שהוא יכול להפעיל במקרה של מלחמה כוללת בצפון

הפגנה פרו־פלסטינית בטריניטי קולג' בדבלין, ביום שבת האחרון / צילום: Reuters, Mostafa Darwish

האוניברסיטה היוקרתית באירלנד שנכנעה למפגינים הפרו־פלסטינים

התקשורת בבריטניה דיווחה כי טריניטי קולג', המוסד האקדמי היוקרתי ביותר באירלנד, הודיע שיסיט השקעות מישראל, בתום משא ומתן עם מוחים פרו־פלסטיניים בקמפוס ● המפגינים השתלטו על הכניסה למכללה, המהווה אטרקציה תיירותית, ומנעו כניסה של תיירים ומבקרים לאתר

קמפיין טורנדו

האם הצופים עדיין זוכרים מי הייתה הפרזנטורית הקודמת של טורנדו?

הנוכחות הגבוהה של מותג המזגנים על המסך הופכת את הפרסומת בכיכובה של נעמי לבוב לאהובה ביותר השבוע, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● המפרסם שהשקיע את הסכום הגבוה ביותר, זה השבוע השני, הוא free TV כ–1.4 מיליון שקל

קיבוץ בארי אחרי הטבח. ''לתעד כשאנחנו עדיין בתוך האירוע'' / צילום: מיטל שטדלר

"יש ערך לכל חומר שנאסף, גם לעדויות ממצלמות הגוף של מחבלי הנוח'בה"

ד"ר רוני מיקל־אריאלי, היסטוריונית שמתמחה בשואה וברצח עם, הבינה היטב את חשיבות התיעוד מיד לאחר 7 באוקטובר, והביאה להקמת הפורום למובילי יוזמות תיעוד במלחמה ● לדבריה "מכחישים יהיו, לא משנה מה נעשה. התיעוד יאפשר לספר את הסיפור שלנו"

וולבו EX30 TWIN MOTOR / צילום: יח''צ

החל מ-234 אלף שקל: הרכב שמצליח לעורר סערה

רכב הפנאי החשמלי הקומפקטי של וולבו מצליח לשלב ביצועים רציניים מאוד עם טווח נסיעה שימושי ושלדה אירופית ● יש כמה מוזרויות בתא הנוסעים, אך החבילה הכוללת מרשימה מאוד

המספרים מאחורי האופציות לעובדים בחברות ההייטק הישראליות נחשפים / צילום: Shutterstock, Lucky-photographer

הדאו ננעל בעליות בשבוע הטוב ביותר מתחילת השנה

נעילה חיובית באירופה ● מדד הניקיי ננעל בעליות של 0.5%, בורסת שנחאי ננעלה ללא שינוי ממשי, ומדד שנזן ננעל בירידה של 0.6% ● מניית שירות אחסון הענן דרופבוקס עולה לאחר שאמש פרסמה דוחות שעלו על התחזיות ● אחרי שני רבעונים של צמיחה שלילית, התמ"ג הבריטי עלה

ברוכים הבאים

להתעורר מול חיזבאללה: הכפר הבדואי שתושביו לא מוכנים לנטוש

בתחילת המלחמה פונו אנשי ערב אל-עראמשה מבתיהם, אך הקשיים הכלכליים והמנטליים גרמו להם לחזור לכפר, הסמוך לגבול לבנון ● הפחד אמנם קיים, אך מבחינתם אין אפשרות אחרת: "הגענו למצב שבו למשפחות אין כסף לקנות גלידה לילדים שלהן. כמה אפשר לשבת במלון?"

שיגור מיירט חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הרכיבים המזויפים במטוסים, והטילים היקרים שגורמים מבוכה לארה״ב

לגלובס נודע כי החברה הביטחונית הממשלתית תומר מגייסת 60 עובדים חדשים, אלביט עם הזמנה ראשונה למערכות מרגמה, בריטניה שוקלת להיכנס לתוכנית מערך ההגנה האירופית, טורקיה מנסה לרכוש מטוסי קרב ממקורות רבים, ובכיר גרמני קורא להגדלה משמעותית של תקציב הביטחון ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

בניין חברת טבע / צילום: Shutterstock, Cineberg

האנליסטים מרוצים מטבע: "השוק עוד לא עיכל את שינוי ה-DNA בחברה"

טבע פרסמה אתמול דוחות ואשררה את התחזית השנתית, כשבמקביל דיווחה על תוצאות חיוביות בניסוי קליני בתרופה מקורית לטיפול בסכיזופרניה ● האנליסטים מעריכים כי התרופה תוכל להימכר במאות מיליוני דולרים ואף למעלה ממיליארד דולר

מטוס הריגול הבריטי ''Shadow R1'' / צילום: צילום מאתר חיל האוויר הבריטי

דיווח: מטוסי ריגול בריטיים אספו 1,000 שעות של צילום ברצועת עזה

לפי הפרסום באתר Declassified UK, במהלך גיחות האיסוף של חיל האוויר נאספו עד 1,000 שעות של צילומים מאז חודש דצמבר, ואלו נמשכות גם בימים האחרונים ● בין 132 החטופים שנמצאים בשבי חמאס מאז ה־7 יש שני אזרחים בריטים, והמשימות נובעות גם מהצורך לאתר אותם

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה / צילום: Associated Press, Vahid Salemi

עם למעלה מ-30 אלף חיילים: האיום החדש של איראן על ישראל

חוסיין סלאמי, מפקד משמרות המהפכה, התייחס לסוגיה של פעילות ימית באגן הים התיכון, לצורך הידוק ההתקפה על ישראל ● זוהי לא הפעם הראשונה שמתייחסים באיראן לסוגיה זו, ולפני חודשים ספורים הוקם בסיג' ימי, משמר מתנדבים שיכלול לפי טהרן כ־55 אלף איש על כ־33 אלף כלים

סמוסות ב''טאלי'' / צילום: קאלו באבא

"תוך כמה שעות לא נשאר כלום": השף ההודי שמביא את פושקר לתל אביב

מבנה נטוש שהפך למתחם טיפולים מואר ומרגיע, גלריה שמציגה רישומים בטכניקת תפירה מיוחדת וחוויה קולינרית אותנטית שעכשיו גם תושבי תל אביב יכולים ליהנות ממנה ● פינוי יישובי הצפון גדע את מפעל חייהם של רבים ● עבור חלקם הוא יצר הזדמנות

דורון טאובמן / צילום: אמנון חורש

זה עורך הדין שייצג את הממשלה בבג"ץ חוק הגיוס

בחודש שעבר אישרה היועמ"שית לממשלה לקבל ייצוג נפרד בבג"ץ חוק הגיוס ● מי שהסכים לקחת את המשימה הוא עו"ד דורון טאובמן, שותף במשרד רם כספי, בעל ניסיון בייצוג בבג"צים המציגים עמדה שמרנית ● בין היתר מייצג טאובמן את הרבנים הראשיים בבג"ץ מתווה הכותל

תא''ל (מיל') פיני יונגמן / צילום: יוסי זמיר

המהנדס שישיא משואה: "טיל בליסטי עם ראש קרב מאיראן יכול לעשות נזק משמעותי"

פיני יונגמן, ראש חטיבת ההגנה האווירית ברפאל, נבחר להשיא משואה ביום העצמאות לאור תרומתו לקו ההגנה מפני איומים אוויריים ● "זה אחד מהרגעים המרגשים בחיי, אני מסתכל על כל מי שהלך איתי" ● בראיון מיוחד לגלובס לרגל בחירתו, הוא מספר על הפעילות האינטנסיבית מאז 7 באוקטובר, מדבר על האיומים האוויריים העתידיים ומסביר למה אינו "מתבשם משיעור היירוטים הגבוה"

אלכס קארפ, מנכ''ל פלנטיר / צילום: ap, Thibault Camus

ענקית ה-AI הייתה אחת מהמניות האהודות בוול סטריט. ואז היא פרסמה דוחות

פלנטיר, אחת החברות הגדולות בתחומי ה־AI, נסקה בשנה האחרונה ביותר מ־175% והפכה לאחת המניות היקרות בוול סטריט ● עד שהגיעו הדוחות שהביאו לצניחה של 15% במניה

מכונית הסופר–מיני ההיברידית MG3 / צילום: יח''צ

חסכונית וזולה: המכונית שעשויה לטלטל את השוק תגיע בקרוב לישראל

מכונית הסופר־מיני ההיברידית MG3 של קבוצת SAIC הסינית, שנחשבת ההיברידית "המלאה" הזולה באירופה, צפויה להגיע לישראל במחצית השנייה של השנה ● דלק מוטורס השיקה השבוע קרוס־אובר חשמלי חדש של NIO ● וגם: יצרנית הרכב הסינית GAC חוזרת לישראל ● השבוע בענף הרכב

''ספגטי'' טונה. כחולת סנפיר מיוון / צילום: אסף קרלה

אחת המסעדות הטובות בישראל שינתה גישה בגלל המלחמה - ובינתיים, זה כנראה משתלם

מסעדת העילית היפנית איי, שאיבדה טבח בנובה, נסגרה לכמה חודשים ● היא נפתחה מחדש נגישה יותר, תוך שמירה על עומק הטעמים והייחודיות