גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שר האוצר הבריטי - יזם סדרתי והרפתקן חובב מכוניות מהירות

פיליפ המונד נתפס בפרלמנט הבריטי כאדם אפור ושתקן, פוליטיקאי פושר שלא הותיר אחריו חותם ממשי אחרי כהונות במשרדי ממשלה אחרים ■ נא להכיר

פיליפ המונד / צילום: בלומברג
פיליפ המונד / צילום: בלומברג

שר האוצר הבריטי החדש, פיליפ המונד, הוא אחת הדמויות שנחשבות ליותר אפורות בפרלמנט הבריטי, אבל מתברר שבתחילת דרכו הוא היה צעיר הרפתקן ונועז, והקריירה שלו הקיפה ציוד רפואי, נדל"ן וצחצוח נחושת, כמו גם ייעוץ עסקי לממשלת מלאווי באפריקה.

המונד היה צעיר בן 24 מאזור אסקס עם תחביבים כמו מכוניות מהירות ורקורד מעורב של כל מיני יוזמות קטנות כאשר הוא שכנע את בנק ברקליס לממן את העסקה הגדולה הראשונה שלו.

זה היה ב-1980, שנה אחרי עלייתה לשלטון של מרגרט תאצ'ר בבריטניה, והמיזם של המונד היה רברבני בסגנון שיאפיין את התקופה ההיא: הוא קנה ב-1 ליש"ט את חטיבת המכשור הרפואי של Speywood, החברה שהוא עבד בה, ולקח על עצמו את חובותיה.

Speywood לא הייתה הבחירה הטבעית של צעיר ששואף לעשות מכה מהירה. הסופר ג'פרי ארצ'ר היה אחד ממשקיעי החברה הזו בזמנה, והוא החשיב אותה לאחת ההשקעות הגרועות שלו. "כשאתה משקיע בחברות רפואיות אתה לפעמים בר מזל, אבל היא לא הייתה חברה כזו", אומר ארצ'ר במשיכת כתף, ומוסיף שהוא לא זוכר מאותם ימים את הצעיר שיהפוך לשר האוצר החדש של בריטניה.

המונד אכן נכשל בחברה הזו. שש שנים אחרי שהשתלט עליה, והשקיע אלפי ליש"ט במפעל חדש מבלי שהצליח להגדיל את מכירות ציוד הא.ק.ג האלקטרוני שלה, הוא הרים ידיים, מכר את החברה וחיסל את חברת האחזקות. נושים ללא ביטחונות - ביניהם הספקים של החברה, חברות השכרת רכב, בריטיש טלקום, סוכנות הפיתוח הוולשית והמונד עצמו - קיבלו 12.75 פני לכל ליש"ט שהגיע להם, והיו 260,000 ליש"ט כאלו (ראו מסגרת).

דימוי רציני ומפוכח

המונד, היום בן 60, נתפס בווסטמינסטר (הפרלמנט הבריטי) כפוליטיקאי פושר שלא הותיר אחריו חותם ממשי אחרי שנים של כהונות כשר התחבורה, ההגנה והחוץ. הדימוי הציבורי שלו כה רציני ומפוכח, שהוא מתואר לעתים קרובות כרואה חשבון, למרות שאין לו הסמכה בתחום זה.

אבל בעוד שידידים ועמיתים מתארים אותו כאדם פרטי ודקדקן שמכור לתכנון מפורט, המונד הוא גם תוצר של בריטניה הרברבנית מימי תאצ'ר: הרפתקן שלוקח סיכונים, שהיוזמות העסקיות שלו לא תמיד השתלמו לו.

"הוא תמיד ראה את ההזדמנות", אמר קולין מוינהן, אחד מחבריו הקרובים של המונד ושותף עבר בסדרה של מיזמי עסקים. "הוא אף פעם לא חשב איך לא לעשות כסף".

בדיקה מקיפה של הרקורד של המונד כאיש עסקים מציירת קריירה מגוונת - לעתים אפילו חסרת אבחנה - בניגוד גמור לדימוי הפלגמטי שלו בממשלה, במגזרים ותחומי עיסוק שונים. אלו שעבדו איתו בעסקים מתארים אדם שונה לגמרי מן השר הצנוע שראשת הממשלה תרזה מיי מינתה למשרד האוצר בזכות המוניטין של יכולת מפוכחת.

ערבי דיסקו לצעירים

האינסטינקטים היזמיים של המונד, שאביו היה מהנדס בניין, התחילו בגיל מוקדם, כשהוא ניהל ערבי דיסקו לצעירים באולמות של כנסיות.

הוא גם קנה ומכר מכוניות פורד ממפעל דאגנהם הסמוך, עיסוק שעורר את קנאתם של עמיתיו הסטודנטים בקולג' האוניברסיטאי באוקספורד, שאליו הוא הגיע ללימודי פילוסופיה, פוליטיקה וכלכלה בפורד חדשה נוצצת, נזכר לורד מוינהן. שניהם נפגשו כבר ביום הלימודים הראשון, ובסופו של דבר עשו יחד עסקים ופוליטיקה.

בין היתר הגו השניים גם מיזם שנולד לצד הלא נכון של ההיסטוריה: הם ניסו למכור לימודי קיץ באוקספורד לאיראנים - ממש לפני המהפכה של האייטוללה חומייני. מיזם אחר לשחזור צחצוח כלי נחושת של כנסיות עבור תיירים אמריקאים נכשל גם הוא.

המונד נפגש לראשונה גם עם תרזה מיי באוקספורד, ושניהם השתייכו לאותו חוג חברתי. שניהם גדלו במחוזות של נסיעה העירה לעבודה, וייצגו אותם. ההשקפות הפוליטיות שלהם התגבשו בימיה של תאצ'ר, ויש להם עניין אינטלקטואלי משותף בפוליטיקה השמרנית של שנות ה-90.

אבל למרות שהמונד נטה לשמרנים כבר בגיל צעיר, הדחף הראשון שלו אחרי הלימודים באוקספורד היה עסקים, לא פוליטיקה.

ממכשור רפואי לנדל"ן

קריסתה של חברת המכשור הרפואי Speywood לא ריפתה את ידיו, והוא כבר תכנן לעצמו קו עסקים חדש לגמרי: פיתוח נדל"ן, כלומר בנייה.

ב-1984 הוא הקים את קאסלמיד, חברה קבלנית, עם שמאי מהעיירה שלו, טרי גרגסון, והעסק נראה תפור למידותיו. עסקת המקרקעין הראשונה שלהם הכניסה להם רווח של 100,000 ליש"ט. גרגסון אמר ל"פייננשל טיימס" שהמונד היה "ישר כמו חץ, בעל תושייה והצליח לגרום לדברים לעבוד מהר".

אסטרטגיית העסקים של קאסלמיד התבססה על דחיסת יותר יחידות דיור ליחידת קרקע מכפי שעשו קבלנים אחרים, ולכן הם יכלו להציע מחירים גבוהים יותר על קרקעות. כאשר אישור הבנייה התקבל, וערך המגרש המריא, החברה יכלה ללוות כספים כדי לממן את הבנייה.

אחרי התחלה איטית החברה המריאה בתחילת שנות ה-2000, כאשר המונד הבחין בהזדמנות שהייתה קבורה בפרטים הטכניים של רפורמות בשירותי הבריאות מאותה תקופה.

במאמץ להגביר את התחרות בתוך NHS, השירות הרפואי הלאומי הבריטי, הממשלה השמרנית הקודמת העניקה תקציבי רכש לרשויות בריאות ולרופאים מקומיים, שהקלו עליהם להזמין בנייה חדשה. קאסלמיד החלה להשלים את עסקי הבנייה למגורים שלה בבניית מרפאות ומתקנים רפואיים. המהלך הזה, יחד עם רכישת חברה אחרת, העלה את המחזור שלה מ-44,000 ליש"ט ב-1994 אל מעל 10 מיליון ליש"ט ב-2004.

ההחלטה לגוון את הפעילות התקבלה בעיתוי הנכון: כאשר המשבר הפיננסי היכה בשוק הבנייה למגורים אחרי 2007, קאסלמיד - שלא כמו קבלנים קטנים ובינוניים רבים - נשארה בחיים הודות לעסקיה בתחום הרפואי. אחד מידידיו הקרובים של המונד אומר ש"החץ השני הזה בקשת הציל את המצב".

הקריירה הפוליטית של המונד החלה לתפוס תאוצה באותה עת: הוא נבחר למושב הבטוח של השמרנים במחוז הפרלמנטרי ראנימיד אנד ווייברידג' ב-1995, ונבחר לפרלמנט ב-1997. כעבור עשר שנים הוא כבר הגיע לממשלת הצללים של השמרנים.

תזרים קבוע של דיבידנדים

בשנים הטובות שלה, קאסלמיד שילמה להמונד ולאשתו סוזאן, שכיהנה כמנהלת משותפת, תזרים קבוע של דיבידנדים, שהגיעו לשיא של 1.8 מיליון ליש"ט ב-2007 קצת לפני המשבר הפיננסי. בחמש השנים האחרונות, הביצועים של החברה היו צנועים, והיא לא חילקה דיבידנדים.

שר האוצר שמר על האינטרסים העסקיים שלו כאשר הוא כיהן כחבר פרלמנט, ויש לו עדיין החזקת בעל עניין בקאסלמיד. משנת 2010 שבה הוא התמנה לשר, החזקתו נשלטת על ידי קרן נאמנים בריטית, בניהול שניים משותפיו, אנדרו מילר וסיימון לינלי, אבל הוא המוטב הראשי שלה.

לפי מזכיר הקבינט הבריטי, ההסדר הזה אינו מהווה ניגוד עניינים.

ההרגל של המונד למשוך דיבידנדים בנוסף לשכר צמצם את תשלומיו לביטוח הלאומי. העברת חלק מהעסק לרעייתו אפשרה לבני הזוג ליהנות מנקודות הזיכוי שלה למס. האיש שהקדיש שנים למציאת הסדרי המס היעילים ביותר מבחינתו ממונה כעת על ניסוח חוקי המס. "הוא צייד שהפך לשומר היער", אומר משקיף אחד בווסטמינסטר.

גם כאשר עסקי הבנייה שלו שגשגו בשנות ה-90, המונד עדיין חיפש עיסוק צדדי נוסף עם ידידו לורד מוינהן, והצטרף הפעם לקבוצת הייעוץ באנרגיה CMA. החברה הזו ניצלה את ניסיונו של מוינהן בממשלה בעבודתו כמתכנן הפרטות של חברות מים וחשמל, וייעצה לממשלות בנושאים עסקיים, בכמה מקרים באמצעות הבנק העולמי.

המונד ייעץ ומייעץ לממשלות בוליביה וקולומביה בנושא קידום עסקים קטנים והפרטות, ולממשלת מלאווי על מבנה הבעלות של תשלובת בבעלות המדינה שהייתה בעבר בידיו של הנשיא לשעבר הייסטינגס באנדה. הוא ומוינהן הקימו לאחר מכן חברה בשם קונסורט ריסורסז שניסחה מחדש חוזי גז בים הצפוני.

אדריאן דל מאסטרו, מנכ"ל CMA לשעבר, אמר שלורד מוינהן היה "היזם מבין השניים", ואילו המונד "תמיד היה שם כדי להשלים את החסר, לשקול את היתרונות ולחשוב על ההשלכות".

לפי מוינהן, "הצעד הראשון של פיליפ היה תמיד לנסח הצהרת תזרים מזומנים, בכתב ידו".

עסקיו של המונד עם ממשלת בריטניה - ממכירת ציוד רפואי למערכת הבריאות הלאומית (NHS) עד השגת היתרי תכנון ובנייה לפרויקטים חדשים - עזרו לו לגבש את הדעה שווייטהול (קריית הממשלה) היא לקוחה איומה ונוראה, לפי חבריו.

יסייע לעסקים קטנים?

הניסיון שלו כיזם אומר שכמה וכמה אנשים בסיטי מצפים ממנו לאמץ מדיניות שמסייעת לעסקים קטנים. "ג'ורג' אוסבורן (שר האוצר הקודם) היה ידיד הסיטי מטבעו, ולא עשה הרבה לקידום חברות קטנות", אומר אחד מהם. "אפשר לצפות שפיליפ המונד יתמוך בעסקים כאלו".

אבל נראה שהמונד מצטער על חוסר ניסיונו בחברות גדולות, ובעבר הוא יעץ לילדיו - שתי בנות ובן - לחפש לעצמם עבודה תאגידית לפני שיפתחו לעצמם עסק משלהם, אומרים חבריו.

כאדם פרטי מאוד, הוא ממעט לשוחח על עניינים אישיים. "אנחנו מדברים בעיקר על עסקים ופוליטיקה, לא על לאן נסענו לחופשה", אומר לורד מוינהן, שגילה כמה שתקן יכול חברו להיות ב-1991, כשהמונד גילה לו שהוא מתחתן. מוינהן, שכיהן אז כחבר פרלמנט גילה רק אז שהמונד (שהיה יו"ר המפלגה במחוז הבחירות שלו) חיזר אחרי העוזרת הפוליטית שלו (של מוינהן), סוזאן וויליאמס ווקר.

כמו הבוסית שלו, תרזה מיי, המונד נהנה ממוניטין של תשומת לב לפרטים, סירוב לחזר בגלוי אחרי התקשורת וסלידה מטקטיקות פוליטיות ראוותניות שעושות כותרות. שניהם נהנים גם מתחביבים פשוטים כמו הליכה באזורי כפר. "הם המבוגרים שבריטניה זקוקה להם כעת", אומר משקיף פוליטי אחד.

עמיתו לשעבר, טרי גרגסון, אומר ש"הוא מזכיר קצת את ג'ון מייג'ור, שהיה תמיד ידוע כאיש האפור, נכון? אני יכול להבין איך הוא רכש לעצמו את המוניטין הזה, אבל מתחת הוא דינמו אמיתי".

המשטר החדש לא ייצג המשכיות של קודמו: כשר אוצר, המונד אמור לנער דברים. "אלמלא היה פוליטיקאי, הוא היה עושה הרבה כסף כיזם", אמר לורד מוינהן. "שירות המדינה במשרד האוצר יגלה שפיליפ יאתגר אותם לחשוב אחרת".

קריסתה המפוארת של חברת המכשור הרפואי

כשלא הצליח להשיג עבודה בסיטי של לונדון, החל המונד לעבוד ב-1977 בשביל דיוויד הית, יזם שהקים את תשלובת Speywood, שהקיפה ייצור מזון, מכשור רפואי וציוד אודיו-ויזואלי להשכרה.

המונד, שהיה חניך ניהול, מילא את המשימות הקשות ביותר, אומר אחד מחבריו. שלוש שנים אחרי הצטרפותו ל-Speywood, החברה נקלעה למצוקה כספית. המונד קנה את החברה הבת Speywood Medical, ששמה הוחלף מאוחר יותר לקרדיוטק, שייצרה את האלקטרודות עבור מכשירי מדידות הא.ק.ג.

באותה עת השתמש המונד בביתם הפרטי הצנוע של הוריו בעיירת השינה בילריקיי באסקס ככתובתו הרשומה, ותיאר את עצמו כמנהל שיווק.

ב-1981, השנה הראשונה בבעלותו של המונד, החברה הרוויחה 12,000 ליש"ט ממחזור של 140,000 ליש"ט, אבל תוכנית ההתרחבות השאפתנית של המונד העיקה במהרה על מצבה הכספי: בשנה השנייה בבעלותו, ההפסד הגיע ל-48,000 ליש"ט ממחזור של 180,000 ליש"ט.

היינץ יצישק, איש עסקים גרמני שניהל באותה עת חברה מתחרה, זוכר שהיה נפגש עם המונד בירידי עסקים ברחבי אירופה: "כולנו התרוצצנו ביבשת ובעולם במרדף אחרי לקוחות שירצו לקנות את הדברים האלו". המונד, אומר יצישק, היה "צעיר שאהב מכוניות מהירות. הייתה לו מאזדה RX7, מכונית ספורט מהירה מאוד".

קרדיוטק, שהייתה חדשה יחסית בשוק המכשור הרפואי, התקשתה לשכנע קונים לעבור למערכת שלה. אחרי סבב של גיוס הון, המונד מכר אותה ב-1986 לחברה גרמנית וחיסל את חברת האחזקות שלה. בהחלטת מועצת המנהלים נאמר ש"החברה אינה יכולה, בגלל התחייבויותיה, להמשיך בעסקיה".

עוד כתבות

גילעד אלטשולר / צילום: איל יצהר

שלושה מימושים גדולים: אלטשולר שחם בדרך לצמצם בחצי חשיפה למניות בישראל

באפריל הפסיק בית ההשקעות להיות בעל עניין בלאומי ובהפועלים, ומכר את מניות פוקס בכ–100 מיליון שקל ● כיום מתחלקות החזקותיו במניות ל–80% בחו"ל ו–20% בישראל, ובכוונתו להמשיך לממש, בעיקר נוכח האיום הגיאופוליטי ● גורמים בשוק: המכירה - גם בשל עזיבת הלקוחות

קיבוץ בארי ההרוס / צילום: תמונה פרטית

"חוק מסוכן שאין לאשרו": ארגוני סביבה ומחקר נגד חוק חבל התקומה

שורה של ארגונים הגישו הסתייגויות לחוק, וכולם מתנגדים לוועדת התכנון האזורית שאמורה לקום עבור החבל: "מגרש משחקים לממשלה" ● חדשות הנדל"ן

כוחות צה''ל על הגבול עם רצועת עזה / צילום: ap, Tsafrir Abayov

דיווח: אם לא יהיו תקלות - הקמת הרציף ההומניטרי בעזה תושלם כבר ביום שישי

מקורות פלסטינים: מחבל מרכזי בגדוד טולכרם נורה למוות בידי המנגנונים של הרשות • הרמטכ"ל קיים הערכת מצב בגבול לבנון יחד עם מפקד פיקוד צפון • שני בתים נפגעו ישירות מנ"ט בשתולה שבגליל המערבי, נזק כבד נגרם • ראש תוכנית האו"ם לסילוק מוקשים: "כמות הטילים בעזה שלא התפוצצו מאז 7 אוקטובר - לא נראתה מאז מלחמת העולם השנייה" ● עדכונים בולטים

סופרמרקט. ''המאבקים קורים מאחורי הקלעים'' / צילום: Shutterstock

האם שתיקת קמעונאיות המזון סוללת את הדרך להמשך העלאות מחירים?

החל מהשבוע יועלו המחירים של עשרות מוצרי מזון וטואלטיקה - חוליה נוספת בשרשרת העלאות מחירים בצל המלחמה ● בניגוד לעבר, לא צפויים כיפופי ידיים גלויים בין הרשתות הגדולות לספקים ● בכירה בענף: "אף אחד לא רוצה לריב עכשיו, כשלא יודעים מה יתפתח"

חממת קנאביס / צילום: Shutterstock

הבשורה מאמריקה שהקפיצה את מניות הקנאביס, גם בת"א

ממשל ביידן הודיע כי הוא בוחן הקלות במגבלות על סם הקנאביס, ושלח את מניות החברות הגדולות בענף לזינוק של עשרות אחוזים בוול סטריט

אילוסטרציה: shutterstock

הירידות בשווקים באפריל חתכו את התשואות בגמל ובפנסיה. איזה מסלול מנייתי נפגע פחות?

על פי תחזית מיטב, בחודש אפריל נרשמו תשואות שליליות של 1.6% במסלולים הכלליים ו-3.2% במנייתיים • התחזקות הדולר מול השקל הביאה את מסלולי ה-S&P 500 לרדת ב-2.5% בלבד, כשהם עדיין מציגים תשואה של יותר מ-9% מתחילת השנה

הבורסה בוול סטריט / צילום: Unsplash, Ahmer Kalam

נעילה מעורבת בוול סטריט; תשואות האג"ח הממשלתיות בארה"ב צללו

הנאסד"ק ירד ב-0.3% ● AMD וסופר מיקרו צללו בעקבות הדוחות ● מחירי הנפט ירדו במעל ל-3% ● הפד הותיר את הריבית ללא שינוי ופאוול שלל העלאות ריבית נוספות ● וגם, המניות המומלצות של גולדמן סאקס

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: AP, Shutterstock

רפיח או עסקה? כלכלנים מעריכים איך יגיבו הבורסה והשקל לתרחישי המלחמה

ישראל נמצאת בפני צומת אסטרטגי, כששתי אופציות מרכזיות על השולחן ● הראשונה היא עסקה שכוללת החזרת חטופים לצד הפסקה זמנית של הלחימה ● השנייה היא ככל הנראה פעולה נרחבת של צה"ל ברפיח ● שלושה כלכלנים בכירים מנתחים את השפעתם של התרחישים השונים על השקל, הבורסה והגירעון התקציבי

במה העשירים משקיעים / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, חומרים: shutterstock

לא מתלהבות ממניות: כך המשפחות העשירות מנהלות את הכסף שלהן

סקר של ג'יי פי מורגן בחן את דפוסי ההשקעה של משפחות בעלות הון גבוה מ־50 מיליון דולר ● המשפחה העשירה הממוצעת משקיעה בעיקר בנכסים לא סחירים, משלמת 6 מיליון דולר בשנה על ייעוץ השקעות, ומצפה לתשואה של כ־11% בשנה

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

נעילה אדומה בוול סטריט: המדדים סיימו את החודש הכי גרוע השנה

נאסד"ק ירד ב-2% ● אמזון פרסמה את הדוח הרבעוני - עקפה את הצפי הן ברווח והן בהכנסות ● גוגל מסיימת את אפריל בעלייה של כ-9%, מטא בירידה של כ-10% ● טראמפ מדיה עלתה ב-50% בחמישה ימים, אך ירדה ב-20% מתחילת החודש ● פייפאל פרסמה תוצאות מעורבות ועדכנה כלפי מעלה את תחזית הרווח ● קוקה קולה עקפה את הציפיות, אך המניה ירדה

נתב''ג. חברות התעופה הבינ''ל מהססות לשוב לפעילות / צילום: Reuters, Nir Keidar

מבנגקוק ועד טורנטו: אפשרויות הטיסה מצטמצמות במיוחד לשורה של יעדים

יונייטד איירליינס הודיעה השבוע על דחייה נוספת בהפעלת הקו לארה"ב, והיצע הטיסות הישירות ליעדים רחוקים נותר כמעט בבלעדיות חברות התעופה הישראליות ● ובזמן שהמחירים ממריאים, בענף חוששים: "אין פוטנציאל להגברת הטיסות הישירות עד שהתמונה תתבהר"

אלי עזור / צילום: ניב אהרונסון-וואלהnews, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

זכיות הלוטו של אלי עזור: אקזיט טכנולוגי ענק בוול סטריט והשקעת גז בבורסה בת"א

בשבוע שבו ניצח עזור במאבק שניהל על זהות הדירקטורים בחברת תמר פטרוליום - השקעה שבה הוא מורווח מאות מיליוני שקלים - הושלמה מכירתה של חברת טכנולוגיות הלוטו נאוגיימס, בעסקה שהזרימה לכיסיו 178 מיליון דולר ● נאוגיימס תימחק מנאסד"ק שבה הונפקה ב־2020

רחפן של חברת DJI הסינית / צילום: ap, Shizuo Kambayashi

אחרי טיקטוק, ארה"ב בדרך לחסום את פעילות ענקית הרחפנים הסינית

הצעת חוק חדשה קוראת לחסום את הגישה של חברת DJI הסינית לתשתיות התקשורת בארה"ב, מחשש לריגול ● הערכה: המהלך יקפיץ את מחירי הרחפנים בארה"ב, המשמשים בעיקר חקלאים

סניף של שופרסל / צילום: Shutterstock

רגע אחרי הפסח: שופרסל שלחה לכמאה עובדים מכתבי פיטורים

לא מדובר בהפתעה מבחינת העובדים, שלא מעט מהם תיארו בתקופה האחרונה כי הם חוששים למשרותיהם ● רק אתמול הודיע המשנה למנכ"ל ניצן גולדברג על עזיבתו את החברה

מוצרי תנובה בסופרמרקט / צילום: טלי בוגדנובסקי

מסנפרוסט ועד מאמא עוף: תנובה מעלה מחירים של עשרות מוצרים

מוצרי החלב המפוקחים של חברת המזון הגדולה בישראל יתייקרו החל ממחר בשיעור של 4.48% ● בנוסף, תנובה הודיעה גם על העלאת מחירים של מוצרי החלב הלא מפוקחים וכן מוצרי סנפרוסט, מעדנות, מאמא עוף וטירת צבי בשיעור של עד 9.8% החל מ-16 במאי

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי / צילומים: Shutterstock

מעלים מחירים: מפת ההתייקרויות המלאה

מהחלב המפוקח ועד הדלק: חג הפסח הסתיים, ושורת עליות מחירים צפויה להיכנס לתוקף החל מהיום ● אלה מצטרפות למספר גלי התייקרויות שפקדו את המשק בחודשים האחרונים ● גלובס מציג את המוצרים והשירותים שהתייקרו עד כה ב־2024, כשהסוף עוד לא נראה באופק

אוניברסיטת UCLA / צילום: Associated Press, Jae C. Hong

עימותים אלימים בין פרו-פלסטינים ותומכי ישראל באוניברסיטת UCLA

באוניברסיטת UCLA שבקליפורניה הוחרפו העימותים בין המפגינים וכוחות הביטחון הגיעו על מנת להפריד בין הניצים ● באוניברסיטת קולומביה הגיעו אמש השוטרים מצוידים ברימוני הלם ופשטו על הבניין בו התבצרו המפגינים הפרו-פלסטינים

אייל רביד / צילום: עומר וידר

שימוע לפני הגשת כתב אישום למנכ"ל ובעלי ויקטורי אייל רביד בפרשת תיאום המחירים

רשות התחרות זימנה את אייל רביד, מנכ"ל ובעלי רשת ויקטורי, לשימוע לפני הגשת כתב אישום, וזאת בגין התבטאויות פומביות שבאמצעותן ניסה להגיע להסדרים להעלאת מחירים

הפגנה פרו פלסטינית באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, השבוע / צילום: ap, Cliff Owen

איסור על שיח אנטישמי: בארה"ב מנסים לעצור את הכאוס באוניברסיטאות העילית

הצעת חוק חדשה נגד אנטישמיות תובא להצבעה השבוע בבית הנבחרים האמריקאי ● היא עשויה להפוך את הקריאות בהפגנות הפרו-פלסטיניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב לעבירות פליליות ● איך יגנו על הסטודנטים היהודים, והאם ביקורת על ישראל תיחשב אנטישמית?

מותג משקאות האנרגיה BLU / צילום: Shutterstock

זה משקה האנרגיה ששווה לבעלת יקבי כרמל עד 450 מיליון שקל

חברת המשקאות הבורסאית כרמל קורפ התקשרה במזכר הבנות לרכישת מותג משקה האנרגיה BLU בסכום הגבוה משמעותית אף משווי השוק שלה עצמה