גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הוסגרה מצרפת - ומואשמת בגניבת כ-2.5 מיליון שקל ממשקיעים

לפי האישום, אבישג חוגי הציגה עצמה כעובדת ISP ופיתתה מכרים "להשקיע" דרכה כספים בבורסה - אך בפועל הכספים שהועברו לה היו לשימושה האישי ■ עדי שלג יעיד נגדה

דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock
דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock

"אוי, סליחה אורן. התבלבלתי במספר. התכוונתי בכלל לחייג לאורן אחר, שהשקיע באמצעותי כספים, ולספר לו על הרווחים שהניב... אבל אם אנחנו כבר מדברים, אז תדע שאני עובדת כיועצת השקעות בחברת השקעות, וכדאי לך להשקיע גם" - בדרך זו, בין היתר, פיתתה לכאורה אבישג (רבקה) חוגי מכרים וחברים "להשקיע" דרכה כספים בבורסה "בסיכון נמוך" - כאשר בפועל הייתה מובטלת, ללא כל הכנסה, והכספים שהועברו לה הפכו עם הזמן למאגר הפרטי שלה והועברו לשימושה האישי.

פרקליטות מחוז חיפה הגישה היום (ה') לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד חוגי (38), תושבת נהריה לשעבר, אשר הוסגרה מצרפת לישראל בשבוע שעבר, לאחר שברחה מהמדינה בעקבות החקירה שנפתחה נגדה בחשד לגניבת כ-2.5 מיליון שקל ממשקיעים בתוך כ-3 חודשים בלבד.

בין הקורבנות של התרמית לכאורה היו חברת בית ספר של חוגי, משפחתו של בן זוג לשעבר, אב שישב שבעה על בנו המנוח - כשחוגי טוענת בפני האב כי הכירה את הבן, רופא נשים שאצלו קבעה תור וחברים קרובים.

מעובדות כתב האישום עולה כי בין החודשים מארס 2010 ועד דצמבר 2011 פנתה חוגי למשקיעים פוטנציאליים והציעה להם להשקיע עבורם כספים בבורסה. לפי הנטען, חוגי הציגה את עצמה בכזב כיועצת השקעות העובדת בחברת השקעות, והבטיחה להשקיע באמצעות החברה את כספם, עם סיכון להפסד שנע בין 2%-5% מגובה הקרן.

באותה תקופה חוגי הייתה כאמור מובטלת, ולא היו לה הכנסות לחשבונות הבנק שלה ממקור עבודה כלשהו, למעט העברות הכספים שבוצעו על-ידי המשקיעים. כמו כן, לא היה לה רישיון לעסוק בייעוץ, שיווק או ניהול תיקים על-פי החוק, והיא מעולם לא עמדה בתנאי הסף לקבלת הרישיון. 

על-פי האישום, חוגי התחייבה בפני המתלוננים להשקיע את הכספים בהנפקות של סחורות, תעודות סל או ניירות ערך זרים. להבטחת ההשקעות התחייבה חוגי להעביר למתלוננים ערבות בנקאית או צ'ק ביטחון, אך בפועל לא סיפקה ערבות בנקאית, והעבירה למרבית המתלוננים צ'ק ביטחון מחשבונותיה הפרטיים.

על-פי האישום, חוגי הסבירה למתלוננים כי ההעברה נעשית לחשבונותיה הפרטיים, על-מנת לזכות אותם בהטבה הניתנת לעובדי החברה בה היא עובדת.

על-פי האישום, בחלק מהמקרים כלל מצג-השווא של חוגי חתימה על הסכמי השקעה עם חלק מהמתלוננים. בהמשך, לאחר שהכספים הועברו לחשבונותיה למטרת השקעתם בהתאם להתחייבויותיה ובהתאם להסכמים, ערבבה חוגי את כספי המתלוננים עם כספיה הפרטיים ועם כספי משקיעים אחרים, השקיעה את הכספים באפיקי השקעה מסוכנים, שאינם אפיקי ההשקעה אליהם התחייבה במסגרת מצג-השווא שהציגה למתלוננים, והחלה לשלוח בהם יד במירמה ולשימושה הפרטי. 

כך, נטען, קיבלה חוגי במירמה מהמתלוננים סכום כולל של כ-2,560,000 שקל, גנבה את הכספים שהופקדו אצלה למטרת השקעה וכן עשתה פעולה ברכוש אותו קיבלה במרמה במהלך תקופה של 3 חודשים. 

עוד עולה מהאישום כי בעקבות פניות מצד המתלוננים לקבל את כספם בחזרה, החזירה הנאשמת לחלק מהמתלוננים חלק מכספי מהשקעתם - סכום העומד על סך של כ-990,000 שקל, כאשר חלקו העיקרי של סכום הכסף אשר הוחזר מקורו בכספם של מתלוננים ומשקיעים אחרים. 

כאמור, לאחר שנפתחה החקירה כנגדה, ב-27 בדצמבר 2011, נמלטה חוגי מישראל, אך לבקשת המדינה היא נעצרה בצרפת באפריל 2015, ובהמשך לכך הוסגרה לישראל בשבוע שעבר.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה. 

פנתה למשפחה שכולה

לפי האישום, בין קורבנותיה של חוגי הייתה גם משפחה שכולה, אשר חוגי רימתה אותה לכאורה בדרך צינית וקרה במיוחד, כאשר טענה כי היא עצמה אחות שכולה. לפי האישום, חוגי הציגה את עצמה בפני המשפחה בכזב כעובדת בחברת ISP, העוסקת בהשקעות והנפקות בתחום הזהב וההנדסה הירוקה, והציעה למשפחה להשקיע באמצעותה, דרך חברת ההשקעות, כספים ללא עמלות וריביות. על-פי האישום, גם הכספים שהעבירה משפחה זו לחוגי נגנבו. 

לפי כתב האישום, גם עו"ד רותם, חברה של חוגי מבית הספר, נפלה קורבן לתרמית, כאשר במהלך שנת 2011 יצרה עמה חודי קשר באמצעות הפייסבוק והציגה בפניה מצג-שווא לפיו היא עובדת בחברת ISP, וכי חברת ההשקעות יוצאת בהנפקה של סחורות זהב.

לפי האישום, חוגי הציעה לרותם להשקיע באמצעותה בהנפקה, תוך שהיא טוענת כי מדובר בהשקעה סולידית הנגישה ללקוחות מוסדיים בלבד, וכי לרותם יש הזדמנות להשקיע בהנפקה באמצעות חשבון הבנק הפרטי שלה בהטבה של 3%, בהיותה עובדת חברת ההשקעות.

רותם השקיעה באמצעות חוגי סכום נמוך יחסית - 20 אלף שקל - ואולם גם כספים אלה נגנבו על-פי האישום. 

עדי שלג יעיד 

חברת ISP עלתה לכותרת סביב פרשת הרצת מניות אי.די.בי, במסגרתה הורשע בחודש שעבר יו"ר קונצרן אי.די.בי לשעבר, נוחי דנקנר, מי שהיה אחד האנשים המשפיעים במשק הישראלי, בעבירות של תרמית בניירות ערך ובעבירות דיווח והלבנת הון. יחד עמו הורשע דרור שטרום, איש שוק ההון והבעלים של חברת ISP, שביצע לבקשתו של דנקנר רכישות מאסיביות של מניות אי.די.בי, אותן מכר מחוץ לבורסה ושב לרכוש מניות חדשות.

לצורך ביצוע התוכנית הורה שטרום לסוחר בניירות ערך, עדי שלג - שהיה זמן קצר קודם להנפקה שותפו של שטרום והפך בהמשך לעד המדינה בפרשה - לרכוש באמצעות חשבונות חברת ISP שבבעלותו מניות של אי.די.בי אחזקות, במטרה להשפיע על שער המניה. שלג, כך נפסק, פעל בהתאם להוראות של שטרום ורכש מניות עד לניצול מלוא מסגרת האשראי שהייתה קיימת בחשבונות ISP בבנק הבינלאומי. 

מבקשת המעצר של חוגי עולה כי חוגי אכן עבדה בחברת ISP משך כחודשיים, בחודשים אוקטובר-נובמבר 2010, אך פוטרה עקב אי-שביעות-רצון מתפקודה. מנהלה של חוגי בחברה היה לא אחר מאשר עדי שלג "המפורסם" מפרשת אי.די.בי, אשר מסר עדות במשטרה במסגרת חקירתה של חוגי וסיפר כי גם במהלך התקופה שבה עבדה בחברה במסגרת תפקידה לא הייתה מורשית להשקיע או לפנות ללקוחות, לא יכלה להשקיע את כספה הפרטי או כספי לקוחות ולא הייתה מוסמכת לנהל תיקי לקוחות.

שלג סיפר עוד למשטרה כי יועץ השקעות אינו מעביר את כספי ההשקעה לחשבונו הפרטי, אינו מספק צ'קי ביטחון או ערבות בנקאית כנגד השקעה ואינו מקבל אחוזים מהרווחים. במסגרת תפקידה חוגי לא התעסקה בהנפקות של תעודות סל, ניירות ערך זרים וסחורות, ולא הייתה זכאית להטבות/ הנחות ברכישות בשוק ההון. אין כל קשר בין התחייבויותיה של חוגי לבין הפעולות שעשתה בכספי ההשקעה בפועל. כמו כן, נציין כי ההשקעה באופציות מעוף תנודתית ומסוכנת מאוד. 

עדי שלג צפוי לשמש כעד במשפט כנגד חוגי.

עוד כתבות

טלי גוטליב, מהרן פרוזנפר / צילום: אלכס קולומויסקי-ידיעות אחרונות, תמר מצפי

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים. איך יגיבו העובדים?

סמוטריץ' רוצה מישהו מבחוץ לאגף התקציבים ● הדיון בבג"ץ שלא היה אמור להתקיים ● ומחיר ההתחייבויות שמשרד החינוך שכח ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

כרזת הסרט ''בחזרה לעתיד'' בעברית. אופטימיזציה של ההווה / צילום: גולן גלובוס - קנון ישראל / יוניברסל

40 שנה ל"בחזרה לעתיד": שובר הקופות שלימד אותנו מה עושים עם טיימליין ואיך לספר מחדש את חיינו

הסרט האייקוני היה הרבה יותר מבידור - הוא עיצב את ההיגיון הפנימי של תרבות הפופ ● בסרט מרטי מק'פליי חוזר בזמן עם הדלוריאן כדי ליצור גרסה משופרת של החיים שלו. היום צריך בשביל זה רק להעלות פוסט

דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו / צילום: יוסי שחר

בזמן המלחמה: בכמה נמכרה דירת 4.5 חדרים בשכונת עג'מי ביפו?

בשכונת עג'מי ביפו נרכשה דירת 4.5 חדרים בשטח של 86 מ"ר עם ממ"ד ושתי מרפסות תמורת 3.18 מיליון שקל ● הנכס עמד פחות מחודשיים על המדף ● המוכרים הם משקיעים שלפי רשות המסים קנו את הדירה ב־2016 תמורת 2.2 מיליון שקל ● ועוד עסקאות מהשבוע האחרון

ניב כרמי, מייסד פולוס-טק / איור: גיל ג'יבלי

לתפוס מחבלים מהאוויר: המיזם החדש של ההייטקיסט שהקים חברה שנויה במחלוקת ועזב לשוויץ

חברת פולוס־טק שהקים אחד ממייסדי NSO, ניב כרמי, מפתחת חיישן שמותקן על מל"טים ומזהה מחבלים על פי אותות רדיו מהטלפון - בלי לפרוץ למכשיר ● לגלובס נודע: מתקיימים מגעים עם מערכת הביטחון לשילוב הטכנולוגיה, שהחלה את דרכה בתחום החילוץ וההצלה

ג'אקו 7 / צילום: יח''צ

מהפך: זה הרכב הנמכר ביותר בישראל מתחילת השנה

הדגם הנמכר ביותר ביותר במחצית החולפת היה הקרוס־אובר ג'אקו 7 עם מנועי בנזין ופלאג־אין, כאשר הדגמים הנמכרים ביותר אחריו היו שייכים למותגים יונדאי וטויוטה ● X7, הקרוס־אובר פרימיום החדש של זיקר, נחת בישראל ● ובמדיה האיראנית מדווחים כי ישראל תקפה מפעל רכב באיראן, במהלך מבצע "עם כלביא" ● השבוע בענף הרכב

ספגטי ארבייטה / צילום: בנצי ארבל

בלי פוזה ובמחיר משתלם: מסעדה איטלקית תל אביבית ששווה ביקור

ב"טברנה רומאנה" אף אחד לא בא להמציא את הגלגל, רק להציע אוכל טעים ומספק שלפעמים אף עולה על הציפיות ● המחירים הם חלק מהפאן

שטפון בטקסס / צילום: ap, Eric Gay

יותר מ-20 הרוגים בשיטפונות בטקסס, עשרות ילדות נעדרות

כ-20 ילדות ממחנה קיץ על גדות נהר הגוואדלופה נעדרות בשל הצפה של הנהר • הרשויות במדינה ציינו כי "אנחנו לא יודעים מתי הגשם ייפסק" • מושל טקסס פרסם סרטון של חילוץ באמצעות מסוק: "מחלצים מסביב לשעון"

דונלד טראמפ, נשיא ארצות הברית פוסט ברשת Truth, 26.6.25 / צילום: ap, Michael Perez

חנינה בלי הרשעה: האם הנשיא יכול לחלץ את נתניהו ממשפט?

הקריאה של הנשיא האמריקאי להפסיק את משפט נתניהו העלתה לשיח את האפשרות שהנשיא הרצוג יעניק לו חנינה ● אלא שנתניהו טרם הורשע בדבר, מה שמקשה על כניסה למסלול הזה ● וגם: מה חשב בזמן אמת אהרן ברק על הרעיון?

מצלמות לרחפנים של נקסט ויז'ן / צילום: יח''צ

המצלמה שהפכה את האלוף במילואים, ולא רק אותו, למיליונר כבד

המניה שזינקה ב־2000% בארבע שנים, המימושים שהניבו לבכיריה 800 מיליון שקל והאלוף במיל' עמירם לוין שרשם אקזיט עצום ● איך הפכה חברה ביטחונית קטנה מרעננה לאחד מסיפורי ההצלחה הגדולים של שוק ההון, והאם יש סדקים בחלום של נקסט ויז'ן?

בודקים את המיתוס / צילום: דפנה גזית, רשות העתיקות

מי היה הראשון שהשתמש באריה כסמל שלטוני? לא ממלכת יהודה

מדור המשרוקית של גלובס מתחדש ומציג פינה חדשה: בודקים את המיתוס ● אחת לשבוע המדור יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והפעם: שר המורשת סיפר שהאריה היהודאי השפיע על העמים מסביב, אבל זה כנראה עבד הפוך

וול סטריט / צילום: Shutterstock

וול סטריט ננעלה בשיאים חדשים בעקבות דוח התעסוקה שהפתיע לטובה

נאסד"ק עלה ב-1% ● הנשיא טראמפ אמר שג'רום פאוול "צריך להתפטר מיד" בפוסט שפרסם אתמול בלילה ברשת Truth Social ● תשואות האג"ח עולות והדולר מתחזק ● הסיכויים להורדת ריבית בקרוב ירדו דרמתית ● דרמה כלכלית בבריטניה: שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, פרצה בבכי בפרלמנט ● בורסות אירופה ננעלו בעליות ● מחר לא יתקיים מסחר בוול סטריט לרגל יום העצמאות במדינה

פופקורן. ליאור פרנקל בשיחה עם אור רז / צילום: לירון ויסמן

רוצים לקדם את האינטרסים שלכם במקום העבודה? הטיפ שאסור לכם לדלג עליו

הפודקאסט הפופולרי פופקורן מגיע לגלובס במדור חדש על עולם העבודה • "אתם לא מבינים כמה בכירים עובדים בפוליטיקה ארגונית", אומר אור רז, מנכ"ל ובעלים של קבוצת לדעת, מלווה ומפתח מנהלים בחברות הייטק ופיננסים • בשיחה עם ליאור פרנקל הוא מסביר איך תצליחו להעביר את הקולגות שלכם צד בשולחן הדיונים ● פופקורן

דונלד טראמפ, נשיא ארה''ב / צילום: ap, Evan Vucci

נעילה אדומה באירופה; טראמפ: מדינות יתחילו לשלם מכסים ב-1 באוגוסט

טראמפ הודיע כי 10 עד 12 מדינות יקבלו הודעה היום בנוגע לשיעור המכס שיוטל עליהן, וכי מכסים בטווח שנע בין 10% ל-70% ייכנסו לתוקף בתחילת אוגוסט ● דאקס מאבד 0.7%, קאק נסוג ב-0.9% והפוטסי נחלש ב-0.2% ● הביטקוין ירד ביממה האחרונה ב-0.6%, וכעת ערכו של מטבע אחד עומד על כ-108,870 דולר ● היום יום העצמאות בארה"ב - לא יערך מסחר בוול סטריט

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק / צילום: ap

המועמד שמסמל את "סופה של ניו יורק היהודית שאנו מכירים"

זוהרן ממדאני, המועמד הדמוקרטי לראשות העיר ניו יורק, צמח בעולם פריבילגי והגיח משם עם פוליטיקה רדיקלית וערימות של קסם אישי ● הוא מבטיח להוריד את יוקר המחיה ולמסות את האחוזון העליון ● אלא שעבור ישראל הנבחר המוסלמי מציג אג'נדה מדאיגה

הפגנה לשחרור החטופים בדרך בגין בירושלים / צילום: יעל גדות

בכיר ישראלי - התקבלה ההחלטה על יציאת משלחת לקטאר

ראש הממשלה בנימין נתניהו הורה הערב (שבת) על יציאת משלחת ישראלית לקטאר • טראמפ: "חמאס הגיב ברוח חיובית, אולי תהיה עסקה עד השבוע הבא" ● לראשונה: שני עובדי סיוע אמריקנים נפצעו בפיגוע של חמאס בעזה ●  50 חטופים - 638 ימים בשבי ● עדכונים שוטפים 

השבוע בעולם / צילום: רויטרס - PA Images

האם ארה"ב נוטשת את אוקראינה והאם חייזרים מתקרבים על גבו של אסטרואיד

אוקראינה חוששת שהפעם ארה"ב מתכוונת ברצינות לנטוש אותה ● פצצת המכסים מתקתקת - וטראמפ עושה עסקים עם קומוניסטים מכובדים מאוד ● שרת האוצר הבריטית מוחה דמעות ● ביבשת אמריקה הבוחרים מחפשים שמאל קיצוני ● עצם בין כוכבי סר לביקור ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נתב''ג. הישראלים חזרו להזמין חופשות / צילום: ap, Matias Delacroix

רוב החברות הזרות לא יחזרו לנתב"ג בקיץ. לאן בכל זאת תמצאו טיסה בפחות מ-200 דולר

על אף המספר המצומצם של חברות התעופה שפועלות כיום מנתב"ג, עדיין ניתן למצוא כרטיסי טיסה ברגע האחרון במחירים יחסית זולים, בעיקר ליעדים קרובים כמו קפריסין ויוון ● ייתכן שפתיחתו מחדש של טרמינל 1 באוגוסט יזרז את חזרתן של חברות הלואו קוסט, מה שיגדיל את היצע הטיסות

בובות לבובו מוצגות לראווה בחנות של פופ מארט / צילום: Reuters, Oriental Image via Reuters Connect

חיוך מטריד ששווה מיליארדים: בובת הפרווה שהפכה לטרנד וכבשה את העולם

לבובו, הבובה הפרוותית בעלת הבעת הפנים המעט קריפית, הפכה ללהיט גלובלי - ולפריט חובה אצל סלבריטאיות על, כמו ריהאנה וקים קרדשיאן ● היצרנית, חברת פופ מארט הסינית, הכפילה את הכנסותיה ב־2024 ובסין כבר הזהירו מהתמכרות לבובה המעוצבת

שליח מזון רובוטי בארה''ב / צילום: ap, Carlos Osorio

רחובות אמריקה מתמלאים בשליחים רובוטיים - והאנשים מתעלמים ממצוקתם

השליחים האוטומטיים, שאפשר לראות בחלקים נרחבים של ארה"ב, נתקעים לעיתים בשלג או מתהפכים על גבם ● הציבור לפעמים מוצא אותם חביבים, אבל כשהם תקולים, התמונה ברורה: זה כל רובוט לעצמו

מאפים וסלטים ב–Benno / צילום: אורנה בן חיים

היקב עם המיתוג המוזר שמוכר 10,000 בקבוקים בשנה

יקב בוטיק עם בלנד ייחודי, סדנת קרמיקה משעשעת, הרצאה בשפת הסימנים ותפריט עם נגיעות מקורדון בלו ● מצאנו חמלה לנפש ביישובים סביב נתב"ג ● חגית אברון תופרת יום