גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הוסגרה מצרפת - ומואשמת בגניבת כ-2.5 מיליון שקל ממשקיעים

לפי האישום, אבישג חוגי הציגה עצמה כעובדת ISP ופיתתה מכרים "להשקיע" דרכה כספים בבורסה - אך בפועל הכספים שהועברו לה היו לשימושה האישי ■ עדי שלג יעיד נגדה

דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock
דולרים שוחד אזיקים פשע משטרה / צלם: thinkstock

"אוי, סליחה אורן. התבלבלתי במספר. התכוונתי בכלל לחייג לאורן אחר, שהשקיע באמצעותי כספים, ולספר לו על הרווחים שהניב... אבל אם אנחנו כבר מדברים, אז תדע שאני עובדת כיועצת השקעות בחברת השקעות, וכדאי לך להשקיע גם" - בדרך זו, בין היתר, פיתתה לכאורה אבישג (רבקה) חוגי מכרים וחברים "להשקיע" דרכה כספים בבורסה "בסיכון נמוך" - כאשר בפועל הייתה מובטלת, ללא כל הכנסה, והכספים שהועברו לה הפכו עם הזמן למאגר הפרטי שלה והועברו לשימושה האישי.

פרקליטות מחוז חיפה הגישה היום (ה') לבית משפט השלום בעיר כתב אישום נגד חוגי (38), תושבת נהריה לשעבר, אשר הוסגרה מצרפת לישראל בשבוע שעבר, לאחר שברחה מהמדינה בעקבות החקירה שנפתחה נגדה בחשד לגניבת כ-2.5 מיליון שקל ממשקיעים בתוך כ-3 חודשים בלבד.

בין הקורבנות של התרמית לכאורה היו חברת בית ספר של חוגי, משפחתו של בן זוג לשעבר, אב שישב שבעה על בנו המנוח - כשחוגי טוענת בפני האב כי הכירה את הבן, רופא נשים שאצלו קבעה תור וחברים קרובים.

מעובדות כתב האישום עולה כי בין החודשים מארס 2010 ועד דצמבר 2011 פנתה חוגי למשקיעים פוטנציאליים והציעה להם להשקיע עבורם כספים בבורסה. לפי הנטען, חוגי הציגה את עצמה בכזב כיועצת השקעות העובדת בחברת השקעות, והבטיחה להשקיע באמצעות החברה את כספם, עם סיכון להפסד שנע בין 2%-5% מגובה הקרן.

באותה תקופה חוגי הייתה כאמור מובטלת, ולא היו לה הכנסות לחשבונות הבנק שלה ממקור עבודה כלשהו, למעט העברות הכספים שבוצעו על-ידי המשקיעים. כמו כן, לא היה לה רישיון לעסוק בייעוץ, שיווק או ניהול תיקים על-פי החוק, והיא מעולם לא עמדה בתנאי הסף לקבלת הרישיון. 

על-פי האישום, חוגי התחייבה בפני המתלוננים להשקיע את הכספים בהנפקות של סחורות, תעודות סל או ניירות ערך זרים. להבטחת ההשקעות התחייבה חוגי להעביר למתלוננים ערבות בנקאית או צ'ק ביטחון, אך בפועל לא סיפקה ערבות בנקאית, והעבירה למרבית המתלוננים צ'ק ביטחון מחשבונותיה הפרטיים.

על-פי האישום, חוגי הסבירה למתלוננים כי ההעברה נעשית לחשבונותיה הפרטיים, על-מנת לזכות אותם בהטבה הניתנת לעובדי החברה בה היא עובדת.

על-פי האישום, בחלק מהמקרים כלל מצג-השווא של חוגי חתימה על הסכמי השקעה עם חלק מהמתלוננים. בהמשך, לאחר שהכספים הועברו לחשבונותיה למטרת השקעתם בהתאם להתחייבויותיה ובהתאם להסכמים, ערבבה חוגי את כספי המתלוננים עם כספיה הפרטיים ועם כספי משקיעים אחרים, השקיעה את הכספים באפיקי השקעה מסוכנים, שאינם אפיקי ההשקעה אליהם התחייבה במסגרת מצג-השווא שהציגה למתלוננים, והחלה לשלוח בהם יד במירמה ולשימושה הפרטי. 

כך, נטען, קיבלה חוגי במירמה מהמתלוננים סכום כולל של כ-2,560,000 שקל, גנבה את הכספים שהופקדו אצלה למטרת השקעה וכן עשתה פעולה ברכוש אותו קיבלה במרמה במהלך תקופה של 3 חודשים. 

עוד עולה מהאישום כי בעקבות פניות מצד המתלוננים לקבל את כספם בחזרה, החזירה הנאשמת לחלק מהמתלוננים חלק מכספי מהשקעתם - סכום העומד על סך של כ-990,000 שקל, כאשר חלקו העיקרי של סכום הכסף אשר הוחזר מקורו בכספם של מתלוננים ומשקיעים אחרים. 

כאמור, לאחר שנפתחה החקירה כנגדה, ב-27 בדצמבר 2011, נמלטה חוגי מישראל, אך לבקשת המדינה היא נעצרה בצרפת באפריל 2015, ובהמשך לכך הוסגרה לישראל בשבוע שעבר.

הפרקליטות מבקשת מבית המשפט להורות על מעצרה עד לתום ההליכים המשפטיים נגדה. 

פנתה למשפחה שכולה

לפי האישום, בין קורבנותיה של חוגי הייתה גם משפחה שכולה, אשר חוגי רימתה אותה לכאורה בדרך צינית וקרה במיוחד, כאשר טענה כי היא עצמה אחות שכולה. לפי האישום, חוגי הציגה את עצמה בפני המשפחה בכזב כעובדת בחברת ISP, העוסקת בהשקעות והנפקות בתחום הזהב וההנדסה הירוקה, והציעה למשפחה להשקיע באמצעותה, דרך חברת ההשקעות, כספים ללא עמלות וריביות. על-פי האישום, גם הכספים שהעבירה משפחה זו לחוגי נגנבו. 

לפי כתב האישום, גם עו"ד רותם, חברה של חוגי מבית הספר, נפלה קורבן לתרמית, כאשר במהלך שנת 2011 יצרה עמה חודי קשר באמצעות הפייסבוק והציגה בפניה מצג-שווא לפיו היא עובדת בחברת ISP, וכי חברת ההשקעות יוצאת בהנפקה של סחורות זהב.

לפי האישום, חוגי הציעה לרותם להשקיע באמצעותה בהנפקה, תוך שהיא טוענת כי מדובר בהשקעה סולידית הנגישה ללקוחות מוסדיים בלבד, וכי לרותם יש הזדמנות להשקיע בהנפקה באמצעות חשבון הבנק הפרטי שלה בהטבה של 3%, בהיותה עובדת חברת ההשקעות.

רותם השקיעה באמצעות חוגי סכום נמוך יחסית - 20 אלף שקל - ואולם גם כספים אלה נגנבו על-פי האישום. 

עדי שלג יעיד 

חברת ISP עלתה לכותרת סביב פרשת הרצת מניות אי.די.בי, במסגרתה הורשע בחודש שעבר יו"ר קונצרן אי.די.בי לשעבר, נוחי דנקנר, מי שהיה אחד האנשים המשפיעים במשק הישראלי, בעבירות של תרמית בניירות ערך ובעבירות דיווח והלבנת הון. יחד עמו הורשע דרור שטרום, איש שוק ההון והבעלים של חברת ISP, שביצע לבקשתו של דנקנר רכישות מאסיביות של מניות אי.די.בי, אותן מכר מחוץ לבורסה ושב לרכוש מניות חדשות.

לצורך ביצוע התוכנית הורה שטרום לסוחר בניירות ערך, עדי שלג - שהיה זמן קצר קודם להנפקה שותפו של שטרום והפך בהמשך לעד המדינה בפרשה - לרכוש באמצעות חשבונות חברת ISP שבבעלותו מניות של אי.די.בי אחזקות, במטרה להשפיע על שער המניה. שלג, כך נפסק, פעל בהתאם להוראות של שטרום ורכש מניות עד לניצול מלוא מסגרת האשראי שהייתה קיימת בחשבונות ISP בבנק הבינלאומי. 

מבקשת המעצר של חוגי עולה כי חוגי אכן עבדה בחברת ISP משך כחודשיים, בחודשים אוקטובר-נובמבר 2010, אך פוטרה עקב אי-שביעות-רצון מתפקודה. מנהלה של חוגי בחברה היה לא אחר מאשר עדי שלג "המפורסם" מפרשת אי.די.בי, אשר מסר עדות במשטרה במסגרת חקירתה של חוגי וסיפר כי גם במהלך התקופה שבה עבדה בחברה במסגרת תפקידה לא הייתה מורשית להשקיע או לפנות ללקוחות, לא יכלה להשקיע את כספה הפרטי או כספי לקוחות ולא הייתה מוסמכת לנהל תיקי לקוחות.

שלג סיפר עוד למשטרה כי יועץ השקעות אינו מעביר את כספי ההשקעה לחשבונו הפרטי, אינו מספק צ'קי ביטחון או ערבות בנקאית כנגד השקעה ואינו מקבל אחוזים מהרווחים. במסגרת תפקידה חוגי לא התעסקה בהנפקות של תעודות סל, ניירות ערך זרים וסחורות, ולא הייתה זכאית להטבות/ הנחות ברכישות בשוק ההון. אין כל קשר בין התחייבויותיה של חוגי לבין הפעולות שעשתה בכספי ההשקעה בפועל. כמו כן, נציין כי ההשקעה באופציות מעוף תנודתית ומסוכנת מאוד. 

עדי שלג צפוי לשמש כעד במשפט כנגד חוגי.

עוד כתבות

משה מזרחי, מייסד אינמוד / צילום: איל יצהר

חברת האסתטיקה הרפואית אינמוד מועמדת למכירה; אלו המתחרות עליה

על העסקה מתחרות קרן קוריאנית וקבוצת משקיעים ישראלית, כאשר המחירים שהוצעו משקפים פרמיה של 15%-25% על מחיר המניה בנאסד"ק ושווי של כמיליארד דולר ● המניה רחוקה מאוד מהשיא שרשמה ב-2021, אך עדיין נסחרת בתשואה של 98% ביחס למחיר ההנפקה שלה

המבורגר של GDB / צילום: אנטולי מיכאלוב, ליאל סנד

"תשואה שמתקרבת ל-10% בשנה": איך הפכו המסעדות של ת"א לסחורה הכי חמה בשוק

שורה של עסקאות בתחום המסעדות, הכוללת השקעה של גופים מוסדיים לפי שווי של עשרות ומאות מיליוני שקלים, עומדת בניגוד מוחלט לסגירה של מרבית בתי העסק בתחום במהלך השנים ● גורמים בתחום מדברים על יתרונות לגודל, מיתוג והתוכניות להנפקה בבורסה: "כבר לא סיפור של אוכל טוב ושירות נחמד, אלא של מודל עסקי שניתן לשכפל"

החשב הכללי יהלי רוטנברג / צילום: תדמית הפקות

מתחת לצפי אך עדיין גבוה: יחס החוב לתוצר עמד על 68.6% ב-2025

יחס החוב לתוצר של הממשלה עמד ב-2025 על 68.6% - עלייה של 0.9% משנת 2024 ● העלייה, מטבע הדברים, מיוחסת להוצאות הכבדות של המלחמה, אך נראה כי הדרך לירידה משמעותית, גם בזמן הפסקת האש, עוד ארוכה ● נגיד בנק ישראל: "אנחנו לא ארה"ב ולא יכולים להתנהל עם חוב כפי שהם מתמודדים איתה"

מדיניות של חברות התעופה / צילום: Shutterstock

מחשש להסלמה עם איראן: חברות התעופה הישראליות מגמישות את תנאי הביטולים

הצעדים נועדו להעניק לנוסעים גמישות גבוהה יותר בתכנון טיסות בתקופה הקרובה, והם מצטרפים להיערכות תפעולית ושירותית של החברות נוכח אי הוודאות הביטחונית ● אף שמדובר במהלכים דומים במהותם, היקף ההקלות ותנאיהן משתנים מחברה לחברה

ד''ר יגאל מנשה, בנק ישראל, אריאלה רנדלשטיין, בנק הפועלים, מאיר וידר, וידר משכנתאות / צילום: דוברות בנק ישראל, ענבל מרמרי, יח''צ

המדד ששווה לכם הרבה כסף כשאתם לוקחים משכנתא

עסקת נדל"ן טובה מתחילה במימון זול: כך תשפרו את דירוג האשראי שלכם כדי למקסם את המינוף ולחסוך עשרות אלפי שקלים בריביות ● מומחי בנק ישראל ומומחים למשכנתאות מסבירים איך לבנות פרופיל לווה אופטימלי לעסקה הבאה

הפנטהאוז ברחוב חושן 12 בנס ציונה

"ביקוש לשכונה": בכמה נמכר פנטהאוז בנס ציונה?

ברחוב חושן בשכונת הדגל בנס ציונה נמכר פנטהאוז בן 5 חדרים, בשטח של 127 מ"ר עם שתי מרפסות בקומה החמישית תמורת 5.4 מיליון שקל ● מחירי פנטהאוזים בבנייה רוויה בעיר מגיעים עד ל־6.5 מיליון שקל, אך שטחם גדול מבעסקה זאת

בניין משרדים של חברת מבנה. ''סמוך לתחנה של הקו הירוק'' / הדמיה: אלכס לובימוב

2,600 חדרים בקו ראשון לים: מה מתוכנן במלונות של הרובע החדש של תל אביב

לצד 16 אלף דירות שחלקן כבר בתכנון מתקדם יהיו בשדה דב גם 3,000 חדרי מלון ● בעוד שבתחום המגורים המחירים מגוונים, בתחום המלונאות היזמים מכוונים רק לפלח היוקרה ולתיירות עסקית

אסתי פורטנוי / צילום: גבריאל סימן טוב

"כשהגעתי לראיון עבודה אצל מייקל ג'ורדן לא הבנתי כלום בכדורסל, אבל התקבלתי"

כשאסתי פורטנוי קיבלה הצעה לעבוד עם אגדת הכדורסל מייקל ג'ורדן, היא לא ממש התלהבה. אחרי הכול, כדורסל לא היה ספורט מועדף עליה. מאז חלפו כמעט 30 שנה שבהן היא משמשת כמנהלת השיווק והמנהלת האישית שלו ● בראיון מיוחד לגלובס היא מסבירה איך מתחזקים מותג שדור ה-Z מעולם לא ראה על המגרש, מה עומד מאחורי מותג הטקילה שלו סינקורו הנמכר גם בארץ, מה השיעור שלמדה ממנו, ואיך אפשר לשפר את תדמית ישראל בעולם

רכב צה''לי בדרך לכיוון הגבול עם עזה / אילוסטרציה: Associated Press, Ohad Zwigenberg

בעלי החברה הביטחונית הכי חשאית בת"א מכר מניות ב-345 מיליון שקל

דניאל בלום, בעל השליטה בחברת מוצרי המיגון פמס, ניצל את הזינוק במחיר המניה כדי למכור נתח מהחזקותיו  ● גם לאחר המהלך ימשיך בלום להחזיק במעל מחצית מהמניות ובשווי של 1.35 מיליארד שקל ● בחודשים ינואר-ספטמבר רשמה פמס רווח של 31 מיליון דולר

ישראל תחכיר 16 אלף דונם לארה''ב להקמת עיר טכנולוגית / אילוסטרציה: Shutterstock

מזכר הבנות חושף תוכנית אמריקאית להקים פארק טכנולוגי ענק בדרום

ישראל וארה"ב הגיעו להבנות סביב הקמת מרכז לייצור שבבים ובינה מלאכותית בדרום הארץ, תחת ניהול אמריקאי ישיר ● על פי מסמך שהגיע לידי גלובס, ישראל תעניק לאמריקאים חוזה חכירה לקרקע ל־99 שנה, ועל השולחן עלתה גם אפשרות להקמת כור גרעיני באתר

בדיקה טכנולוגית / צילום: באדיבות HBO MAX, Giulia Parmigiani/Netflix

מהלוטוס הלבן עד "קרב רודף קרב": בדקנו את HBO Max

החל מהחודש מציעה HBO MAX שירות סטרימינג עצמאי בישראל, עם קטלוג תכנים עצום ● החיבוריות עובדת היטב, אבל כל היסטוריית הצפייה אינה קיימת וצריכה להיכתב מחדש, וגם המחיר גבוה יחסית

פרופ' אסף מידני / צילום: עמית שטראוס

הרשות השנייה מינתה חמישה דירקטורים חדשים מטעם הציבור בערוצי הטלוויזיה

אילת אליאב ודניאל בוטוין מונו לדירקטורים בחדשות 13, פרופ' אסף מידני וד"ר מיכל שפירא מונו לדירקטורים בחדשות 12, ופרופ' אילן אבישר מונה לדירקטור בערוץ עכשיו 14

צילומים: שלומי יוסף, איל יצהר, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

חגיגה בבנקים: כמה הכניסו להם העמלות במחצית הראשונה של 2025?

החגיגה בבורסה מנפחת את עמלות ניירות הערך בבנקים: דוח הפיקוח על הבנקים מגלה כי ההכנסות מהעמלות שגבו הבנקים ממשקי בית ומעסקים קטנים בששת החודשים הראשונים של 2025 הסתכמו ב-3.1 מיליארד שקל

משרדי אמזון / צילום: Shutterstock

סבב הפיטורים באמזון מתרחב: החל מהשבוע יפוטרו עוד 16 אלף איש

החל מהשבוע אמזון מרחיבה את גל הפיטורים שלה לעוד 16 אלף עובדים, בעיקר במשרות מטה ופיתוח ● מייל פנימי בחברה על עליית הבינה המלאכותית מספק הקשר לגל הקיצוצים הגדול בתולדותיה, אך המנכ"ל מנסה להרגיע את העובדים ולייחס את המהלך לעודף כוח אדם

צוללת של טיסנקרופ / צילום: Associated Press, TARA TODRAS-WHITEHILL

ועדת החקירה בפרשת הצוללות מצאה: ליקויים ברכש במיליארדים והחלטות שסיכנו את ביטחון המדינה

ועדת החקירה הממלכתית לפרשת הצוללות וכלי השיט, בראשות נשיא העליון לשעבר אשר גרוניס, מצאה "ליקויים מערכתיים היורדים לשורשם של תהליכי בניין הכוח וקבלת ההחלטות ברכש ביטחוני, בעלות של מיליארדי שקלים, ובתהליכים ביטחוניים-מדיניים רגישים אחרים" ● על המוקד: המל"ל, חיל הים, משרד הביטחון והקבינט המדיני-ביטחוני

מנהל בתי המשפט, השופט צחי עוזיאל / צילום: דוברות הרשות השופטת

הנהלת בתי המשפט: לבלום את החוק שיפגע בשכר השופטים

ועדת הכנסת צפויה לדון השבוע בהצעת החוק של ח"כ בוארון, ולפיה ועדה ציבורית תקבע את שכר נושאי המשרה הבכירים במגזר הציבורי כאחוז משכר נשיא המדינה ● על רקע ההערכות כי ההצעה תוביל לפגיעה בשכר השופטים, בהנהלת בתי המשפט מתריעים: השכר מבטא את האינטרס בעצמאות השופטים, ופגיעה בו תשליך על איכות השירות לציבור"

יואב אמתי המנכ''ל (מימין) ורועי קאשי, מהמייסדים ומנהל הטכנולוגיה הראשי צילום: דוד גראב / צילום: דוד גראב

"היינו בזמן הנכון עם המוצר הנכון": כך הפכה חברה קטנה מאור יהודה למניה שזינקה 1,000% בשנה באוסטרליה

מניית אלסייט, משרידיו האחרונים של גל הנפקות ישראליות בבורסת סידני, טסה בשנה האחרונה בעקבות התמקדותה בתחום התקשורת לרחפנים ● המנכ"ל: "השוק חווה התפוצצות משמעותית, גם בעולמות האזרחיים וגם בביטחוניים, ואנחנו היינו שם רגע לפני, עם הרבה שעות מנוע" ● וגם: האם היא עומדת בפני רכישה?

"המשטר האיראני אכזרי כי אם הוא ייפול הוא יהיה הראשון בתור לנקמה"

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל • והפעם: ישראל תומכת במילציות החדשות ברצועת עזה שמתנגדות לחמאס, המשבר של השלטון באיראן, הסגר של צה"ל בחברון פוגע כלכלית בעיר, והאנטישמיות שסובלים מורים יהודים בארה"ב • כותרות העיתונים בעולם

עלי חמינאי / צילום: ap, Office of the Iranian Supreme Leader

דיווח איראני: "חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי מחשש לתקיפה אמריקאית"

על רקע פריסת הכוחות של צבא ארה"ב במזרח התיכון, גורם איראני בכיר מזהיר: "אנו מקווים שהתגבור הצבאי הזה אינו מיועד לעימות ממשי" ● בחברת התעופה הצרפתית אייר פראנס החליטו להמתין עם ההחלטה הסופית לגבי ביטול הטיסות לישראל והערכת מצב סופית תתקיים היום ● דובר משרד ההגנה האיראני: "כוח הטילים של איראן גדל מאז מלחמת 12 הימים" ● חמינאי עבר לבונקר תת קרקעי, בנו קיבל לידיו את הניהול השוטף ● דיווחים שוטפים 

שר המשפטים יריב לוין והיועמ''שית גלי בהרב-מיארה / צילום: מארק ישראל סלם (הג'רוזלם פוסט), יואב דודקביץ (ידיעות אחרונות)

היועמ"שית מתנגדת להצעת לוין: "פגיעה קשה בציבור"

שר המשפטים יריב לוין מציע לשנות את תקנון הממשלה כך שלא תידרש חוות-דעת משפטית לקידום החלטות והצעות חוק – לרבות חוקים עם משמעות תקציבית ● היועמ"שית גלי בהרב-מיארה: "פגיעה חמורה בשלטון החוק, החלפת משילות בפריצות מסגרות התקציב"