גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

מדד הפרסומות המדוברות בדצמבר: הבית החכם של בזק בראש

בדצמבר השתלטו רשמית סלבריטאים גם על הפרסומות בדיגיטל ■ דורין אטיאס, נועה קירל ושחר חסון הצטרפו לפיוז טי, שרון פרי בפרובוקציה של פלאפון ונדב גדג' בקליפ למותג גרנייה

פרסומת בזק /  צילום: מסך
פרסומת בזק / צילום: מסך

בעולם הפרסום המסורתי שימוש בסלבריטאים-פרזנטורים הוא דבר נפוץ ומיועד בעיקר ליצור קיצור דרך להשגת בולטות בעולם רווי גירויים. לעומת זאת, בדיגיטל השימוש בידוענים היה עד עתה מעט פחות בולט, והיו לא מעט ניסיונות לעורר תשומת-לב באמצעות ז'אנרים אחרים, כמו סרטוני ריאליטי שבהם עשו שימוש דווקא בסיטואציות יומיומיות מהחיים.

גם כשבחרו להשתמש בידוענים, היו אלה כוכבי רשת שצמחו מתוך הדיגיטל, ושילובם בפרסומות היה מתבקש לכאורה. אבל נראה כי ככל שהפרסום הדיגיטלי מתחזק, מתעורר הצורך של מפרסמים ופרסומאים לייצר מסלולים מקצרים לתודעה גם שם.

משהו על התופעה ניתן ללמוד ממדד הפרסומות המדוברות המשותף ל"גלובס", ויגו וקהילת "מנהלי שיווק מצייצים", שכל המדורגים בו בחודש דצמבר הם פרסומות שבהן נוטלים חלק סלבריטאים.

במקום הראשון מדורג קמפיין הבית החכם של בזק גם באפל ווטש, באמצעות משרד הפרסום אדלר-חומסקי, שבו שולבו לראשונה הפרזנטורים של האוף-ליין והאונליין גידי גוב ותום יער. הקמפיין, שבו הושקעו על-פי נתוני יפעת בקרת פרסום כ-2.4 מיליון שקל, כלל בין השאר פרסום בטלוויזיה, סרטונים ופעילות סנאפצ'ט. הפעילות השיווקית המגוונת הניבה למותג חשיפה של יותר מ-2 מיליון גולשים והפכה אותו לקמפיין השלישי המדובר ביותר בשנת 2016 כולה.

75% מהשיח על המותג היה חיובי וכלל התעניינות בקמפיין ובפרזנטורים, בעוד 25% היו גולשים שניצלו את הקמפיין המתמשך ברשת כדי להגיב עם תקלות ושאלות על הבית החכם ועל מוצרים אחרים. הצלחתו של הקמפיין לא נמדדת רק בשיח הנקודתי על הפרסומת: בחודש דצמבר עלה השיח הכולל על בזק מ-3,500 ל-4,800 שיחות - עלייה של 40%.

במקום השני ממוקם המהלך של החברה המרכזית למשקאות למותג פיוז טי, באמצעות משרד הפרסום גליקמן-שמיר-סמסונוב. את השקת עיצוב הבקבוקים החדש ליווה משחק איפור רשת וסדרת סרטונים שבהם כיכבו דמויות מוכרות כמו קובי פרג', דורין אטיאס, שחר חסון, אורי חזקיה ונועה קירל.

לסרטון המרכזי נחשפו 1.3 מיליון צופים בפייסבוק וביו-טיוב. הסרטון שודר גם בערוצי הטלוויזיה, בהיקף של 2 מיליון שקל. המהלך רושם שיח של 600 גולשים, כאשר מעל 95% פרגנו למותג ולקמפיין. הגולשים, רובם צעירים, טענו כי מדובר בקמפיין מוצלח, צחקו על משחקי האיפור והצליחו לחבר את פיוז טי לערכים של חדשנות וכיף.

מי לא זכר

הרבה רעש תקשורתי היה סביב בחירתה של פלאפון לגייס את שרון פרי - שדרנית הספורט שתמונות העירום שלה פורסמו לאחר שהטלפון שלה נגנב - לצורך קידום מוצר אבטחת מידע של החברה. לסרטון, באמצעות אדלר-חומסקי, שבו פרי מתפשטת ומדברת על חשיבות ההגנה לטלפון הנייד, קדם טיזר שעורר הדים רבים ברשת ומחוצה לה.

הסרטון קיבל 400 אלף צפיות, אלפי לייקים, מאות שיתופים ו-700 שיחות - לצד השקעה צנועה יחסית במדיה ממומנת של כ-800 אלף שקל. אבל רק 67% מהחשיפה הייתה חיובית ועסקה בעיקר בנועזות של המותג ושל פרי ופחות בפלאפון עצמה. שליש מהגולשים העדיפו להעיר על הניצול הציני והסקסיסטי של ההטרדה שעברה פרי, ואף האשימו אותה בבדיית כל האירוע על מנת להשיג קמפיין יוקרתי.

בחודש שעבר התגייס הזמר נדב גדג' לצה"ל, וכבר הוא יוצא בקמפיין ראשון - הקליפ "Show Your Face" שעשה עבור המותג גרנייה בשילוב קליפים שנשלחו אליו על-ידי הגולשים. מעורבתו של גדג' בקמפיין אוזכרה בכמה פוסטים שפרסם הזמר עבור 50 אלף העוקבים שלו בפייסבוק ו-70 אלף העוקבים באינסטגרם, וכך זכה הקמפיין למעל 200 שיחות ויותר מחצי מיליון צפיות בסרטונים.

מעל 95% משיח הביעו אהדה, שהתקבלה בעיקר מהמעריצים הצעירים של הזמר, אך גם נרשמו המלצות חיוביות על מותגי הפנים של גרנייה, זאת במקביל להשקעה זעומה של פחות מ-100 אלף שקל בפרסום במדיה המערכתית.

בתחילת החודש התעורר משחק ניחושים לגבי השאלה מי הציב שלטים הנושאים את הכיתוב "הגבר שלך לא זכר" באתרים מרכזיים ועל גבי אוטובוסים. רבים הניחו כי מדובר בקמפיין לאמצעי מניעה או אלימות נגד נשים, מה שהגביר את השיח ברשת. רק לקראת סוף החודש הוצג הסרטון של הקמפיין, המסביר כי מדובר בקבוצת מבנה מרכזי קניות, והכוונה ב"לא זכר" מתייחסת לרכישת מתנות.

ההפתעה שבקמפיין הובילה לגל שני של שיח. בסך-הכול רשם הקמפיין 60% אהדה ו-40% ביקורת. השיחות היו בעיקר שיחות ברנז'איות על הקמפיין ללא שיח על קבוצת מבנה. על-פי נתוני יפעת בקרת פרסום, בקמפיין הושקעו 1.3 מיליון שקל במונחים ריאליים.

לדברי רביב טל, מנכ"ל ויגו, "החודש ניכרת הצלחה בסרטונים המבוססים על סלבריטאים. מעניין לראות כי בשנה האחרונה מרבית המותגים גייסו לשורותיהם סלבריטאי רשת, שהתווספו או החליפו את הפרזנטורים הרגילים: תום יער הצטרפה לגידי גוב בבזק; אמנים כגון נועה קירל ושחר חסון בסרטון של פיוז טי; נדב גדג' בגרנייה; ושרון פרי - גיבורת הרשת האחרונה - בסרטון של פלאפון. התוצאה המוצלחת אינה רק בהיקף הצפיות אלא גם בהיקף השיח והשיתופים הרבים שהקמפיין מייצר".

מתודולוגיה: היקף שיח והיקף ויראליות

Vigo מנטרת מדי יום יותר מ-700 אלף שיחות - בבלוגים, פורומים, פייסבוק, טוויטר ולמעשה בכל שטח ציבורי ברשת. לצורך הדירוג נוטר השיח שעוסק בקמפיינים פרסומיים. במדד מנוטרים כל הקמפיינים שעלו באונליין ובאוף-ליין - בניגוד למדד יו-טיוב ולקמפיינים טלוויזיוניים כמו בסקר הפרסומות הזכורות והאהובות. על-מנת לוודא כי קמפיינים לא מתפספסים, נבחנו קמפיינים שנוטרו במערכת יפעת בקרת פרסום ובאתרים העוסקים בפרסום, כמו "המזבלה".

הקמפיינים שנוטרו דורגו לפי פרמטרים שונים, כגון היקף השיח הכולל על הקמפיין בכלל הרשתות החברתיות והיקף הוויראליות במונחים כמו לייקים, תגובות ובעיקר שיתופים. אם היה מדובר בסרטון, נבחן היקף הצפיות שלו בכלל הרשתות, וכן נבדק היקף העלייה בשיח על המותג לפני הקמפיין ואחריו.

הפרמטרים גובשו לכדי מדד מסכם אחד, שאמור לתת אומדן להיקף החשיפה של קמפיין למאות אלפי גולשים. חמשת הקמפיינים המובילים דורגו ונבחנו כל אחד בפני עצמו, בהתאם לשאלות כמו היכן היו שיאי הקמפיין באונליין ובאוף-ליין, על מה היה השיח ובאילו זירות.

מדד הפרסומות המדוברות דצמבר 2016

עוד כתבות

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

טקס הסיום הראשון של סטודנטים בסניף אוניברסיטת NYU בשנחאי, 2017 / צילום: Reuters, Ke yi

הכל למכירה: כך זורם הכסף הסיני לאוניברסיטאות אמריקאיות

אוניברסיטאות אמריקאיות חותמות על חוזים ברחבי העולם כדי למכור את מומחיות המחקר וההכשרה שלהן, וכמה מההסכמים הרווחיים ביותר שלהן היו עם חברות שבסיסן בסין ● חוזים הוערכו ב-2.32 מיליארד דולר בין 2012 ל-2024, על רקע חששות בקונגרס כי הקשרים האקדמיים עלולים להוות סיכון ביטחוני לאומי

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

בנק אוף אמריקה / צילום: Shutterstock, Tero Vesalainen

השקל יטוס, הריבית תרד ומה יקרה לאינפלציה? התחזית האופטימית של בנק אוף אמריקה לישראל

בנק ההשקעות הוציא בחג תחזית אופטימית לכלכלה הישראלית: הצמיחה ב-2024 תעמוד על 2.4%, לעומת צפי של 2% מצד בנק ישראל ותחזית לצמיחה כמעט אפסית של S&P ● במידה וחוסר הוודאות יתפוגג, מעריכים בבנק כי השקל יכול להתחזק ולהגיע לשער של 3.5 שקלים לדולר

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו