גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי 37 שנות היעדרות: מותג האיפור מקס פקטור חוזר לישראל

ישווק ע"י לילית קוסמטיקה ■ ההשקעה בהבאת המותג לישראל מסתכמת ב-2 מיליון שקל, והצפי של החברה הוא להגיע ליעד מכירות בהיקף של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה

אחרי היעדרות של 37 שנים, המותג מקס פקטור חוזר לישראל וישווק על-ידי לילית קוסמטיקה. ההשקעה בהבאת המותג לישראל מסתכמת ב-2 מיליון שקל, והצפי של החברה הוא להגיע ליעד מכירות בהיקף של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה, כאשר את היעד הזה מגדירים בחברה כ"לא יומרני".

המותג מקס פקטור נוסד בלוס אנג'לס בשנת 1916 על-ידי המאפר מקס פקטור, והוא משתייך לקטגוריית הביניים בענף האיפור (Mass market), שבו שולטת לוריאל עם נתח השוק הגדול ביותר, לצד מותגים כמו מייבלין, פופה ועוד.

בשלב ראשון יועמדו סטנדים של מוצרי מקס פקטור שכוללים מוצרי איפור בעשרות סניפי סופר-פארם, בהם סניפים חזקים דוגמת רמת-אביב ומול הים באילת. בשלב הבא צפויה המכירה להתרחב לשטחי המשביר לצרכן.

המותג מקס פקטור מוכר בישראל גם כיום, למרות שבשנות ה-80 השיווק שלו הופסק לחלוטין. בגלגולו הקודם הוא שווק על-ידי חברת נורית (שלימים הפכה לחברת אינטרקוסמא). בשלב מאוחר יותר נקנה המותג על-ידי רבלון, ולאחר מכן הוא עבר לידי פרוקטר אנד גמבל העולמית.

בתחילת חודש אוקטובר האחרון, במה שמוגדר כמיזוג ענק בתחום הקוסמטיקה, מוזגה חטיבת פרוקטר ביוטי לחברת מוצרי הטיפוח Coty יחד עם מותגים חזקים בתחום הטיפוח, בהם, לקוסט, הוגו בוס, דולצ'ה וגבאנה ומקס פקטור.

בשנת 2012 הפכה קבוצת לילית קוסמטיקה למפיצה של חטיבת הטיפוח של פרוקטר (אחרי שמרבית המותגים היו בהפצת דיפלומט), וכיום מחזיקה לילית במירב המותגים של Coty, בהם לנקסטר, דוידוף, שופארד, יופ ועוד.

את הסיבה להיעדרות ארוכ- השנים של מקס פקטור מסבירה היום (ב') ניצה בילט, מבעלי ומנכ"לית לילית קוסמטיקה, בחוסר כדאיות "להשיק ליין איפור בשוק תחרותי עם מבנה של דיילות - זה היה יקר ולא היה בעדיפות של פרוקטר. כשאיחדו את המותגים לבית של לילית יחד עם מגוון מותגי הבשמים, נעשה מבחן כדאיות, והתחלנו במהלך, כשהליך ההטמעה לקח כמעט שנה. לפני שבוע קיבלנו רישיונות לקולקציית מראה החורף אחרי יותר מחצי שנה מאז שהגשנו אותן".

כעת גם ללילית וגם ליתר היבואניות יהיה פשוט יותר לאור רפורמת הקוסמקטיקה. מעתה יבואנים של מוצגים בינלאומיים יקבלו תיק מוצר לכל פריט על סמך בדיקות שבוצעו במעבדות בחו"ל. בהתאם לכך היבואנים יידרשו להודיע על המוצר שיובא ולקבל היתר מיידי.

"מבחינת העלויות הן נשארו אותו הדבר", אומרת בילט, "הבשורה הדרמטית היא מבחינת העדכניות. אם לפני כן לקח לנו חצי שנה לרשום מוצר - עכשיו, ברגע שהקולקציה מושקת בחו"ל, נוכל להביא אותה גם לישראל. ישראל למעשה קודמה בדרגה. היינו במצב נחות".

לפי ההערכות, ענף הקוסמטיקה (בישום, טיפוח ואיפור) בישראל מגלגל 2.2 מיליארד שקל בשנה, מתוכו נתח האיפור מהווה 725 מיליון שקל, כשקטגורית מוצרי הביניים נמצאת בגידול לאור הרחבת גיל המתאפרות ורכישה מוגברת של מוצרים. זוהי קטגוריה המשופעת במותגים, בהם גם המותג הפרטי לייף.

- האם הקטגוריה אינה רוויה, ויש מקום לעוד מותג?

בילט: "נכון, זה סגמנט צפוף, אבל יש מקום. כשהודענו לרשתות ולעובדים בחברה שנביא את המותג, קיבלנו מחיאות כפיים, כי למרות שהקטגוריה צפופה, מדובר כאן במותג מוכר למשל בקרב הקהל הרוסי, בקרב הקהל הערבי (שנחשף לפרסומות של המותג ברשתות טלוויזיה זרות) וגם בקרב הקהל החרדי, הודות לאיפור עמיד שמתאים לצורכיהן".

רפורמה אחרת שבימים אלה מיושמת בשוק הקוסמטיקה היא פועל יוצא של פשרה בתביעה ייצוגית שדנה ב"בלוף" של מבצעי הרשתות, בעיקר במוצרי בישום, ואשר קבעה מדיניות תמחור חדשה מול הצרכנים. בימים אלה, לא במקרה, מתקשרת המשביר לצרכן את מדיניות התמחור החדשה שלה, שתשים מאחור סוף-סוף את ריבוי המבצעים המבלבל לטובת "מחיר זול בכל יום".

- האם הקהל הישראלי מוכן ובשל להיפרד ממבצעים בענף?

"בטווח הארוך ייקח זמן עד שהצרכן הישראלי יבין שזה לטובתו, ובטווח הקצר הוא יצטרך להתרגל לרעיון. חודש וחצי אחרי שהמדיניות הזו כבר מיושמת במוצרי טיפוח, אנחנו לא רואים פגיעה במכירות. בבישום זה נכנס לפני שבוע, אז מוקדם להגיד".

- מכאן שהמחיר המלא שהוצג עד כה היה פיקציה.

"זה לא נכון. אם היה כתוב על הבושם שהמחיר המלא הוא 700 שקל, והוא נמכר ב-250 שקל, זה אומר ששיעורי הרווחיות שלנו נשחקו. הרשתות הובילו לשחיקה המחיר בגלל תחרות בין הרשתות ומול הדיוטי פרי. הן הובילו לירידת מחירים שפגעו ברווחיות של כולם. היחיד שנהנה מזה הוא הצרכן. אנחנו שחקנו לרווחיות אפסית".

- אז המחיר שכעת יוצג, בלי בלוף המבצע, משקף מחיר הוגן ויהיה יקר יותר לצרכן?

"בבישום אנחנו עדיין משלמים פחות מאשר באירופה. מחיר של 700 שקל היה מגלם רווחיות לכל השרשרת ההפצה. הצרכן לא אמור לקנות בושם רק בשני ה'פיקים' של המבצעים (פסח וראש השנה), והוא כמו בארה"ב או באירופה יכול כעת לרכוש לאורך השנה את הבושם שהוא אוהב במחיר זול".

- מכאן שהדיוטי פרי יצטרך להתאמץ יותר?

"הדיוטי פרי זו מדינה אחרת, והם מפסידים לא רק בגלל התחרות אלא גם לאור השינוי בתמהיל הלקוחות שמבקרים בו וקונים פחות (לאור מחירי הכרטיסים לחו"ל שהנגישו את הטיסות לקהל רחב)".

ואכן, באמצעי השיפוצים שלא הסתיימו בחנות הענק בנתב"ג, הודיעה ג'יימס ריצ'רדסון כי היא סוגרת את חנות הקוסמטיקה בדיוטי פרי בסוף 2017, וזאת לפני תום החוזה שמסתיים רשמית ב-2020. מותג שהכניסה לילית לארץ לפני כשנה וחצי הוא המותג אססנס, שטווח המחירים בו נע בין 5-22 שקל.

"אססנס הגיע להיקפי מכירות שלא ציפינו והכניס לסניפים של סופר-פארם קהל של ילדות", אומרת בילט. מנגד היא מציינת כי שוק מוצרי היוקרה בו היא משחקת, למשל עם המותג לה פריירי, לא נמצא בגידול.

טווח המחירים של מקס פקטור נע בין 39 שקל לפודרה ועד ל-109 שקל למייק אפ. "זה ברמה של לוריאל פלוס 5%", אומרת בילט.

הפרזנטורית של המותג היא מלאכית מותג ההלבשה התחתונה ויקטוריה סקרט, סטלה מקסוול. מקס פקטור, המשמש גם כמותג איפור מקצועי למאפרים, הוא נותן החסות המרכזי של ויקטוריה סקרט וגם של תוכנית הריאליטי "אקס פקטור" בחלק מהמדינות.

כאמור, המוצר מקס פקטור נשען במדיניות האסטרטגיה השיווקית שלו על פעולת דיילות בסניפי הפארם. לצורך כך גייסה לילית כ-100 דיילות, שמועסקות בהיקף של 126 שעות חודשיות.

לדברי בילט, "הגדרנו יעד מכירות של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה. זהו ממוצע גבוה הנתמך על סקרים ובדיקות שנערכו בקרב קהלי היעד השונים, בהם נמצא כי המותג מקס פקטור נתפס אצל הצרכן כמותג מקצועי, חדשני ואיכותי בתחום האיפור וגורמים נוספים, כגון מגוון רחב של מוצרי ליבה, מחירים אטרקטיביים, מבצעי היכרות יזומים ותמיכה פרסומית ושיווקית רחבה". 

עוד כתבות

פרויקט ''תלפיות החדשה'' בירושלים / צילום: יח''צ

תושב חוץ רכש 7 דירות בירושלים. כמה הוא שילם?

הדירות נקנו בפרויקט "תלפיות החדשה" וכולן בנות 4 חדרים ● המחיר הממוצע של דירה בעסקה הגיע ל־3.86 מיליון והמחיר למ"ר הגיע לכ־38.5 אלף שקל ● הפרויקט מוקם על סמך תוכנית מ־2014, שכוללת פארק פנימי גדול, שדרה מסחרית ושטחים משותפים

מצב השווקים השבוע

היזם הישראלי שהפסיד יותר מ-2 מיליארד דולר על הנייר – ועוד 4 כתבות על המצב בשווקים

בזמן שהשוק בת"א ממשיך להציג ביצועים חסרי תקדים גם בפתח שנת 2026, סקטור אחד נותר מחוץ לחגיגה - ה-IT • יו"ר ענקית ההשקעות מסביר: כך תגנו על התיק שלכם ● מניות התוכנה צונחות לאחרונה בעקבות החשש מפגיעת ה־AI בעסקיהן, כשבין הנפגעות גם כמה ישראליות בולטות ● האם עידן עופר פספס את אקזיט חייו בחברת הספנות צים?

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון / צילום: נועה שרביט, נמרוד גליקמן

עורכי הדין חגית בן משה ואייל נחשון ימונו לשותפים מנהלים במשרד ברנע

שני השותפים צפויים להחליף בסוף השנה את עו"ד מיקי ברנע, שהקים את המשרד ב-2003, ואשר יישאר בפירמה וימונה לתפקיד היו"ר או ראש המשרד ● המהלך מצטרף למגמה של חילופי דורות בהנהלות של משרדי עורכי דין מובילים בישראל

כנס שמים את הצפון במרכז בסיור כלכלי / צילום: שלומי יוסף

תושב הצפון שמגלה: מדוע לכפר גלעדי חזרו כל התושבים בעוד שלקריית שמונה חזרו רק מחצית

במסגרת הסיור הכלכלי לבאי כנס שמים את הצפון במרכז של גלובס הוצגו מתחם סטארט־אפים חדש, מרכז קולינרי בהשקעה של 100 מיליון שקל והתרחבות אקדמית - בניסיון  לעצור את בריחת החברות והתושבים מהאזור

עופר זרף, מבעלי חברת יסודות איתנים / צילום: אולפני חובב

יזם הנדל"ן שמספר בגילוי לב: "לקוחות באים ובאים, ולא סוגרים"

עופר זרף, יו"ר דירקטוריון חברת יסודות איתנים הבונה פרויקטים רבים בצפון, מספר על המציאות הנוכחית בגבול עם לבנון: "חזרנו לבנות מיד עם הפסקת האש, אבל יש קשיים לא קטנים והכול לוקח יותר זמן" ● הוא דורש מהמדינה להתערב ומצהיר: "אין לי שום כוונה לשלם פיצוי לדיירים על איחורים"

מערכת הלייזר ''אור איתן'' / צילום: דובר צה''ל

המדינה שהציגה מערכת לייזר חדשה, חלשה בהרבה מזו של ישראל

אלביט מתמודדת על חוזה אסטרטגי של צבא ארה"ב לבניית מערכות ארטילריה מתקדמות, בהיקף שיכול להגיע למיליארדי דולרים ● במקביל, סין מנסה לחזק את השפעתה במפרץ עם מערכות לייזר ● ובריטניה משקיעה ברחפנים כבדים, בעוד וושינגטון מאיצה את פיתוח שוברות הקרח האמריקאיות בהתאם למדיניות טראמפ ● השבוע בתעשיות הביטחוניות

משמרות המהפכה באיראן / צילום: ap, Vahid Salemi

נשיא איראן במסר למעצמות: "לא נרכין ראש בפניהן"

דיווח: מדינות המפרץ נערכות לעימות צבאי באיראן ● עוד מדינה אירופית קוראת לאזרחיה לעזוב את איראן ● מטוסי קרב של חיל האוויר תקפו אמש מפקדות של ארגון הטרור חיזבאללה במרחב בעלבכ שבעומק לבנון - על פי דיווחים לבנוניים, בהפצצות נרשמו נפגעים רבים ● דובר צה"ל: "עוקבים אחרי ההתפתחויות וערים לשיח הציבורי על איראן" • המשחתת האמריקנית "מהן" מקבוצת התקיפה של פורד נכנסה לאזור ● עדכונים שוטפים

אייפון / צילום: Shutterstock

פשרה בפרשת האטת האייפונים: אפל צפויה לפצות לקוחות ב-10 מיליון שקל

בתביעה הייצוגית נטען כי אפל התקינה במכשירי האייפון, באמצעות עדכוני תוכנה, תוכנות שהאטו ושיבשו את פעולת המכשירים - וזאת באופן יזום ומתוכנן, ללא ידיעת המשתמשים וללא הסכמתם ● עוד נטען כי אפל ישראל וחברת איי דיגיטל היו מודעות לכך, ולכן הן נושאות באחריות ● הסדר הפשרה כפוף לאישור בית המשפט

חדשות הביומד / צילומים: אינטואיטיב סרג'יקל, Shutterstock, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הדוח שמגלה: תחום בריאות האישה מצריך שינוי גישה מהותי

דוח של UBS חושף את ההשלכות הכלכליות המשמעותיות של השקעה בבריאות האישה; חברת Scinai רוכשת את המפעל הישראלי של רציפארם השבדית; סטארגט פארמה גייסה מיליוני דולרים לקידום תרופה רדיואקטיבית; יחסי בריטניה-ישראל בתחום המחקר הרפואי מתהדקים; ואתר חדש ירכז משרות בתחום מדעי החיים ● השבוע בביומד

ירקות אורגניים של חברת אגרסקו / צילום: יח''צ

15 שנה אחרי הקריסה: נדחתה תביעת הענק נגד רואי החשבון

ביהמ"ש דחה את התביעה בגובה 150 מיליון שקל, שהגישו המפרקים של החברה ליצוא חקלאי שקרסה ב-2011, נגד פירמת EY ● השופט אלטוביה: "מקור ההפסדים בהתנהלותה העסקית של אגרסקו, לא באופן הרישום החשבונאי של פריט זה או אחר" ● עוה"ד המייצג את מפרקי אגרקסקו: "כשנקבע במפורש כי הדוחות הכספיים לא היו תקינים במשך שנים, הקשר הסיבתי נראה מובן מאליו"

סאמר חאג' יחיא

"כשאחד המתחרים הוא המנכ"ל, זה אתגר": המתווך במכירת צים חושף את הקלף המנצח בעסקה

סאמר חאג' יחיא, שייעץ להפג־לויד בעסקה לרכישת חברת הספנות, משחזר את תחילת המהלך: "טילים נפלו כאן - אבל הם היו נחושים", הגורם שהכריע: "קרן פימי הייתה שובר שוויון" והמשבר ברגע האחרון: "יו"ר צים הודיע שלא ימליץ על העסקה" ● וגם על המנכ"ל אלי גליקמן: "הלוואי וימשיך - טאלנט כדאי לשמר", חששות העובדים: "יובטח ביטחון תעסוקתי", עמלת התיווך שייקבל והסיכויים להשלמת העסקה

הצ'אטבוט של קלוד / צילום: Shutterstock

אנתרופיק עושה זאת שוב: כלי ה-AI החדש שהפיל את מניות הסייבר

ההשקה של "קלוד קוד סקיוריטי" עוררה חשש מפגיעה בענף והובילה לירידות חדות במניות קראודסטרייק, קלאודפלייר וזיסקלר ● גם הישראליות התרסקו, ביניהן סנטינל וואן וג'יי פרוג ● כעת, בשוק חלוקים אם מדובר באיום ממשי או בירידה חדה מדי ביחס להיקף המהלך

מטה בנק ישראל בירושלים / צילום: בר לביא

בניגוד לקונצנזוס: האנליסט שמעריך שבנק ישראל יוריד מחר את הריבית

למרות הערכות כי ריבית בנק ישראל תישאר מחר ללא שינוי, ישנן גם הערכות של אנליסטים בשוק הסבורים כי הריבית בכל זאת בדרך להורדה נוספת השבוע ל-3.75%

צפרדע חץ / צילום: Shutterstock

יותר מתוחכם ויותר אכזרי: הצפרדע שחיסלה את נבלני הייתה פעם תקוותו של עולם המדע

הכותרות דיווחו כי בגופו של מנהיג האופוזיציה הרוסי נמצאו עקבות אפיבטידין – רעלן קטלני שמקורו בצפרדעי חץ זעירות מאקוודור ● בעבר מדענים קיוו שזו תהיה תרופת הפלא של המאה ה-21, אך גילו שהמרחק בין מינון מרפא לקטלני הוא זעיר באופן מסוכן

קרקע חקלאית בגדרה. מה האינטרס הציבורי? / צילום: תמר מצפי

לפי הייעוד, בזמן החכירה או בהפקעה? הקרקע שהובילה למחלוקת של מיליוני שקלים

המדינה הפקיעה 35 דונם בגדרה מבעלי קרקע פרטיים וביקשה לשלם להם 1.6 מיליון שקל בהתאם לשווי הקרקע לפי הייעוד שבו רכשו את הקרקע ● אלא שבעלי הקרקע דרשו פיצוי של 24.5 מיליון שקל לפי הייעוד של הקרקע בזמן המכירה – תעשייה ומסחר ● מה קבע ביהמ"ש?

חוות שרתים של אמזון / צילום: Reuters, Noah Berger for AWS

יזמי נדל"ן ואנרגיה רוצים נתח מהתעשייה הזו: האם יהיה מקום לכולם?

הבהלה לבינה המלאכותית הפכה את חוות השרתים לטרנד הלוהט ● עם זאת, המרוץ לבניית עשרות מתקנים חדשים מתנגש עם רשת חשמל מוגבלת ותחזיות צריכה שזינקו פי שניים ● כך, ניצבת ישראל בצומת, בין הפיכה למעצמת מחשוב לבין הסיכון שמבני הענק יפכו לפילים לבנים: "יהיה חשמל לכולם, הוא פשוט יהיה הרבה יותר יקר"

בודקים את המיתוס. עכבר וגבינה / צילום: Shutterstock

אל תציעו לחתול ולעכבר חלב ומוצריו

אחת לשבוע המדור "בודקים את המיתוס" יעסוק בעיוותים היסטוריים מפורסמים, מדוע נוצרו, וכיצד הם משפיעים עד ימינו ● והשבוע: הדימוי של התזונה המועדפת על היריבים המרים נוצר מתנאי החקלאות והאחסון של ימים עבר

חיה קינד / צילום: שירן קמר

מנכ"לית החברה שרכשה 40 דירות בבניין שנפגע מטיל: "הזדמנות שלא תחזור"

מנכ"לית קרן הריט אבו פמילי, חיה קינד, רואה במגמת הורדת הריבית סימן חיובי לסקטור השכירות לטווח ארוך, שנפגע קשות בשנים האחרונות, וקוראת למדינה לעשות יותר: "לא נעשו פעולות גדולות מספיק" ● בראיון לגלובס היא מספרת כי היא מזהה שהדור הצעיר כבר לא רואה בבעלות על דירה צעד מחייב

אניית מטען של צים / צילום: Craig Cooper

בוועדת הכלכלה חוששים: האם ‘צים החדשה’ תעמוד בצורכי החירום?

בדיון בנושא בוועדת הכלכלה של הכנסת, עלו חששות רבים בנושא, ויו"ר ועד עובדי צים אורן כספי האשים: "נותנים לסעודים ולקטארים טבעת חנק על צוואר המדינה" ● ח"כ דוד ביטן, יו"ר הוועדה, מבקש לקיים דיון חסוי בנושא ● ישי דוידי, מייסד ומנכ"ל קרן פימי: "לא יהיה מצב שצים החדשה לא תעמוד בדרישות של מדינת ישראל"

מוצרי חלב / צילום: איל יצהר

המשק עמוק בקרב על החלב, אבל המוצר הזה ממילא בירידה

שינוי בטעם, עלייה ברמת החיים ומחסור כרוני שוחקים את מעמדו של קרטון החלב המסורתי ● מנגד, הגבינות המיובאות מציגות ביקושי שיא, אף שהן יקרות במאות אחוזים מהעולם - מה שיוצר לחץ להגדלת המכסות הפטורות ממכס במטרה לבלום את התייקרותן