גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

אחרי 37 שנות היעדרות: מותג האיפור מקס פקטור חוזר לישראל

ישווק ע"י לילית קוסמטיקה ■ ההשקעה בהבאת המותג לישראל מסתכמת ב-2 מיליון שקל, והצפי של החברה הוא להגיע ליעד מכירות בהיקף של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה

אחרי היעדרות של 37 שנים, המותג מקס פקטור חוזר לישראל וישווק על-ידי לילית קוסמטיקה. ההשקעה בהבאת המותג לישראל מסתכמת ב-2 מיליון שקל, והצפי של החברה הוא להגיע ליעד מכירות בהיקף של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה, כאשר את היעד הזה מגדירים בחברה כ"לא יומרני".

המותג מקס פקטור נוסד בלוס אנג'לס בשנת 1916 על-ידי המאפר מקס פקטור, והוא משתייך לקטגוריית הביניים בענף האיפור (Mass market), שבו שולטת לוריאל עם נתח השוק הגדול ביותר, לצד מותגים כמו מייבלין, פופה ועוד.

בשלב ראשון יועמדו סטנדים של מוצרי מקס פקטור שכוללים מוצרי איפור בעשרות סניפי סופר-פארם, בהם סניפים חזקים דוגמת רמת-אביב ומול הים באילת. בשלב הבא צפויה המכירה להתרחב לשטחי המשביר לצרכן.

המותג מקס פקטור מוכר בישראל גם כיום, למרות שבשנות ה-80 השיווק שלו הופסק לחלוטין. בגלגולו הקודם הוא שווק על-ידי חברת נורית (שלימים הפכה לחברת אינטרקוסמא). בשלב מאוחר יותר נקנה המותג על-ידי רבלון, ולאחר מכן הוא עבר לידי פרוקטר אנד גמבל העולמית.

בתחילת חודש אוקטובר האחרון, במה שמוגדר כמיזוג ענק בתחום הקוסמטיקה, מוזגה חטיבת פרוקטר ביוטי לחברת מוצרי הטיפוח Coty יחד עם מותגים חזקים בתחום הטיפוח, בהם, לקוסט, הוגו בוס, דולצ'ה וגבאנה ומקס פקטור.

בשנת 2012 הפכה קבוצת לילית קוסמטיקה למפיצה של חטיבת הטיפוח של פרוקטר (אחרי שמרבית המותגים היו בהפצת דיפלומט), וכיום מחזיקה לילית במירב המותגים של Coty, בהם לנקסטר, דוידוף, שופארד, יופ ועוד.

את הסיבה להיעדרות ארוכ- השנים של מקס פקטור מסבירה היום (ב') ניצה בילט, מבעלי ומנכ"לית לילית קוסמטיקה, בחוסר כדאיות "להשיק ליין איפור בשוק תחרותי עם מבנה של דיילות - זה היה יקר ולא היה בעדיפות של פרוקטר. כשאיחדו את המותגים לבית של לילית יחד עם מגוון מותגי הבשמים, נעשה מבחן כדאיות, והתחלנו במהלך, כשהליך ההטמעה לקח כמעט שנה. לפני שבוע קיבלנו רישיונות לקולקציית מראה החורף אחרי יותר מחצי שנה מאז שהגשנו אותן".

כעת גם ללילית וגם ליתר היבואניות יהיה פשוט יותר לאור רפורמת הקוסמקטיקה. מעתה יבואנים של מוצגים בינלאומיים יקבלו תיק מוצר לכל פריט על סמך בדיקות שבוצעו במעבדות בחו"ל. בהתאם לכך היבואנים יידרשו להודיע על המוצר שיובא ולקבל היתר מיידי.

"מבחינת העלויות הן נשארו אותו הדבר", אומרת בילט, "הבשורה הדרמטית היא מבחינת העדכניות. אם לפני כן לקח לנו חצי שנה לרשום מוצר - עכשיו, ברגע שהקולקציה מושקת בחו"ל, נוכל להביא אותה גם לישראל. ישראל למעשה קודמה בדרגה. היינו במצב נחות".

לפי ההערכות, ענף הקוסמטיקה (בישום, טיפוח ואיפור) בישראל מגלגל 2.2 מיליארד שקל בשנה, מתוכו נתח האיפור מהווה 725 מיליון שקל, כשקטגורית מוצרי הביניים נמצאת בגידול לאור הרחבת גיל המתאפרות ורכישה מוגברת של מוצרים. זוהי קטגוריה המשופעת במותגים, בהם גם המותג הפרטי לייף.

- האם הקטגוריה אינה רוויה, ויש מקום לעוד מותג?

בילט: "נכון, זה סגמנט צפוף, אבל יש מקום. כשהודענו לרשתות ולעובדים בחברה שנביא את המותג, קיבלנו מחיאות כפיים, כי למרות שהקטגוריה צפופה, מדובר כאן במותג מוכר למשל בקרב הקהל הרוסי, בקרב הקהל הערבי (שנחשף לפרסומות של המותג ברשתות טלוויזיה זרות) וגם בקרב הקהל החרדי, הודות לאיפור עמיד שמתאים לצורכיהן".

רפורמה אחרת שבימים אלה מיושמת בשוק הקוסמטיקה היא פועל יוצא של פשרה בתביעה ייצוגית שדנה ב"בלוף" של מבצעי הרשתות, בעיקר במוצרי בישום, ואשר קבעה מדיניות תמחור חדשה מול הצרכנים. בימים אלה, לא במקרה, מתקשרת המשביר לצרכן את מדיניות התמחור החדשה שלה, שתשים מאחור סוף-סוף את ריבוי המבצעים המבלבל לטובת "מחיר זול בכל יום".

- האם הקהל הישראלי מוכן ובשל להיפרד ממבצעים בענף?

"בטווח הארוך ייקח זמן עד שהצרכן הישראלי יבין שזה לטובתו, ובטווח הקצר הוא יצטרך להתרגל לרעיון. חודש וחצי אחרי שהמדיניות הזו כבר מיושמת במוצרי טיפוח, אנחנו לא רואים פגיעה במכירות. בבישום זה נכנס לפני שבוע, אז מוקדם להגיד".

- מכאן שהמחיר המלא שהוצג עד כה היה פיקציה.

"זה לא נכון. אם היה כתוב על הבושם שהמחיר המלא הוא 700 שקל, והוא נמכר ב-250 שקל, זה אומר ששיעורי הרווחיות שלנו נשחקו. הרשתות הובילו לשחיקה המחיר בגלל תחרות בין הרשתות ומול הדיוטי פרי. הן הובילו לירידת מחירים שפגעו ברווחיות של כולם. היחיד שנהנה מזה הוא הצרכן. אנחנו שחקנו לרווחיות אפסית".

- אז המחיר שכעת יוצג, בלי בלוף המבצע, משקף מחיר הוגן ויהיה יקר יותר לצרכן?

"בבישום אנחנו עדיין משלמים פחות מאשר באירופה. מחיר של 700 שקל היה מגלם רווחיות לכל השרשרת ההפצה. הצרכן לא אמור לקנות בושם רק בשני ה'פיקים' של המבצעים (פסח וראש השנה), והוא כמו בארה"ב או באירופה יכול כעת לרכוש לאורך השנה את הבושם שהוא אוהב במחיר זול".

- מכאן שהדיוטי פרי יצטרך להתאמץ יותר?

"הדיוטי פרי זו מדינה אחרת, והם מפסידים לא רק בגלל התחרות אלא גם לאור השינוי בתמהיל הלקוחות שמבקרים בו וקונים פחות (לאור מחירי הכרטיסים לחו"ל שהנגישו את הטיסות לקהל רחב)".

ואכן, באמצעי השיפוצים שלא הסתיימו בחנות הענק בנתב"ג, הודיעה ג'יימס ריצ'רדסון כי היא סוגרת את חנות הקוסמטיקה בדיוטי פרי בסוף 2017, וזאת לפני תום החוזה שמסתיים רשמית ב-2020. מותג שהכניסה לילית לארץ לפני כשנה וחצי הוא המותג אססנס, שטווח המחירים בו נע בין 5-22 שקל.

"אססנס הגיע להיקפי מכירות שלא ציפינו והכניס לסניפים של סופר-פארם קהל של ילדות", אומרת בילט. מנגד היא מציינת כי שוק מוצרי היוקרה בו היא משחקת, למשל עם המותג לה פריירי, לא נמצא בגידול.

טווח המחירים של מקס פקטור נע בין 39 שקל לפודרה ועד ל-109 שקל למייק אפ. "זה ברמה של לוריאל פלוס 5%", אומרת בילט.

הפרזנטורית של המותג היא מלאכית מותג ההלבשה התחתונה ויקטוריה סקרט, סטלה מקסוול. מקס פקטור, המשמש גם כמותג איפור מקצועי למאפרים, הוא נותן החסות המרכזי של ויקטוריה סקרט וגם של תוכנית הריאליטי "אקס פקטור" בחלק מהמדינות.

כאמור, המוצר מקס פקטור נשען במדיניות האסטרטגיה השיווקית שלו על פעולת דיילות בסניפי הפארם. לצורך כך גייסה לילית כ-100 דיילות, שמועסקות בהיקף של 126 שעות חודשיות.

לדברי בילט, "הגדרנו יעד מכירות של 15 מיליון שקל עד לסוף השנה. זהו ממוצע גבוה הנתמך על סקרים ובדיקות שנערכו בקרב קהלי היעד השונים, בהם נמצא כי המותג מקס פקטור נתפס אצל הצרכן כמותג מקצועי, חדשני ואיכותי בתחום האיפור וגורמים נוספים, כגון מגוון רחב של מוצרי ליבה, מחירים אטרקטיביים, מבצעי היכרות יזומים ותמיכה פרסומית ושיווקית רחבה". 

עוד כתבות

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

המלחמה בעזה / צילום: דובר צה''ל

בריטניה: "ההצעה המצרית כוללת שחרור אלפי אסירים פלסטינים ו-40 יום הפוגה"

דיווח: "ישראל מסכימה לשחרור 33 חטופים", בריטניה: "המתווה יכלול 40 ימי הפוגה" • צה"ל תקף הלילה יעדי טרור בדרום לבנון - חמאס שיגר בתגובה מטח רקטות לעבר יישובי הגליל העליון • בלינקן: "העבודה על הסכם הנורמליזציה בין ישראל לסעודיה קרובה מאוד לסיום" • שר החוץ של האיחוד האירופי: "כמה מדינות באיחוד צפויות להכיר במדינה פלסטינית עד סוף מאי" • עדכונים בולטים

וושינגטון. מעמד משפטי מיוחד

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה. זו הסיבה

רק שבעה מתוך 1,000 הבניינים הגבוהים בעולם נמצאים באירופה ● אתונה, פריז, רומא ואחרות מגבילות את גובה הבנייה כדי לשמור על הנוף ● איך זה עובד ומהם יוצאי הדופן?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

הירחון העברי ''השחר'', שבו כתב בן יהודה, 1879. הרושם ממאמרו היה עצום / צילום: ויקיפדיה

העברית של ימינו מבטאת כישלון אחד מובהק של אליעזר בן יהודה

בדיוק לפני 145 שנה אליעזר בן יהודה הקדים את כל בני זמנו בהבנת הקשר בין הארץ לבין הלשון ● אבל את לשון ימינו הוא כנראה לא היה מבין

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

צילום: רויטרס, IMAGO/Bernd Feil/M.i.S.

אתם לא מספיקים כלום? מחקרים חדשים מגלים - כנראה שזו הסיבה

בשנים האחרונות הפך המושג "עוני זמן" לפופולרי בקרב חוקרים המנסים להבין את יחסינו המורכבים עם פנאי והשפעתם על האושר והבריאות שלנו ● לאט לאט הם מגלים מה אנחנו עושים לא נכון בתכנון הזמן שלנו ואיזה פרדוקס כלכלנים מפספסים כשהם בונים תוכניות רווחה ● מדד חדש שצפוי להיכנס ללשכת הסטטיסטיקה בארה"ב מרגש אותם במיוחד

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

השופט איתן אורנשטיין / צילום: דוברות בתי המשפט

פסק הבורר של אורנשטיין בתיק גרטנר נגד גרטלר נחשף. כל הפרטים

מאבק משפטי בן 14 שנה בין האחים משה ומנדי גרטנר למיליארדר דן גרטלר הוכרע בפסק בוררות של השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● לגלובס נודע כי 95% מהתביעה של האחים גרטנר נדחתה • ערב החג ביקש גרטלר לפסול את אורנשטיין מתפקידו כבורר בתיק, אך נדחה ● הטענות לתרמית ומצגי השווא שטענו האחים נדחו

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

הפקולטה לניהול. אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני / צילום: Shutterstock

לדבר לעצמכם, לעשות במקום לנוח ולהתמקד בכאן ועכשיו: אלה העקרונות שיעזרו לכם להיות חסינים במשבר קיצוני

בחצי השנה האחרונה אנו חווים ימים מורכבים וזקוקים יותר מתמיד לכלים שיסייעו לנו לפתח חוסן אישי, חברתי, קהילתי וארגוני ● כך תעשו את זה נכון