גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

שני יוצאי זאפ השיקו אתר השוואה למתחמי עבודה משותפים

שני יוצאי אתר זאפ הקימו אתר חדש בשם ספייסינג (SPACING) שמתמקד בחללי עבודה משותפים ■  באתר ניתן לקבל מידע אודות עשרות מתחמי עבודה משותפים בערים השונות ברחבי הארץ, נתונים הכוללים את השירותים שמציע המתחם, מיקום, דרכי הגעה, תמונות ואפילו מסעדות קרובות ● חללי עבודה משותפים - כל מה שצריך לדעת

ספייסינג / צילום מסך
ספייסינג / צילום מסך

איך יודעים שתופעה הפכה להיות רווחת? ברגע שיש מי שמחליט שההיצע גדול מספיק כדי להשיק אתר או תוכנה להשוואת מחירים או פרטים בנוגע לאותה התופעה. הפעם מדובר בתופעת חללי העבודה המשותפים, WE WORK REGUS, ומסתבר כי עוד רבים אחרים שהולכים ונפתחים ברחבי הארץ.

רק לאחרונה נחשף כי גם יזמים גדולים כמו טדי שגיא וגם חברות גדולות שעוסקות בנדל"ן מניב כמו רד בינת החליטו אף הם להיכנס לתחום, מה שמוסיף עוד תחרות ועוד מתחמי עבודה משותפים שעתידים להיפתח בעתיד הקרוב.

כדי לנסות ולמפות את כל חללי העבודה המשותפים הזמינים היום, ולתת למי שמחפש משרד פלטפורמה לבחון את כל האפשרויות, הקימו שני יוצאי אתר זאפ אתר חדש בשם ספייסינג (SPACING), שמתמקד נכון להיום בחללי עבודה משותפים ובעתיד מכוון להיכנס גם לתחום שכירויות המשנה במשרדים רגילים.

מדובר באיתן זינגר (47), היום יזם ובעלים של קבוצת חברות בתחום הספרים, התוכן וההוצאה לאור ולשעבר (בשנים 2006-2013), מנכ"ל זאפ השוואת מחירים; ובחגי אלבו (36), יועץ טכנולוגי לקרן אייפקס ולשעבר סמנכ"ל חטיבת הטכנולוגיות ומערכות מידע בקבוצת זאפ.

באתר החדש שהושק רק היום (ג') ניתן לקבל מידע אודות עשרות מתחמי עבודה משותפים בערים השונות ברחבי הארץ, נתונים הכוללים את השירותים שמציע המתחם, מיקום, דרכי הגעה, תמונות ואפילו מסעדות קרובות.

בחינת האתר מעלה כי נכון להיום כולל האתר 76 מתחמים שונים. עוד מעלה הבדיקה כי האתר גם כולל פרטי מחיר של המתחמים ותקופות השכירות השונות, אך בשלב זה המידע אינו מלא לגבי כל המתחמים כולם.

עוד במסגרת האתר קיימת אפשרות לבעלי משרדים קיימים להציג שטחי משרדים שבבעלותם להשכרה בשכירות משנה, על-ידי מילוי טופס מקוון. כאמור, מלבד סקירת חללי העבודה המשותפים בכוונת היזמים להכניס להפוך את האתר החדש לזירה שתכלול היצע של מתחמי עבודה משותפים כמו גם שטחי משרדים להשכרה בשכירות משנה בהיקף נרחב.

"אנחנו רוצים להיות ה-AIRbnb של שטחי המשרדים והחללים המשותפים בישראל", אומר זינגר. "חללי העבודה המשותפים זו תופעה שרק הולכת ותופסת תאוצה וכל הזמן נפתחים עוד מקומות. אבל יש בלאגן בתחום וקשה למצוא את כל המקומות ואת כל הפרטים. בגלל זה אנחנו מביאים כאן פתרון שיעשה סדר". אלבו מוסיף: "שוק שכירות המשרדים גואה באיזורי הביקוש. אין גורם שישווה ויעשה סדר. זהו תחום שמשווע לסדר, לשיטה, להשוואת מחירים, למפגש בין היצע לביקוש. התוכנית שלנו היא לעשות בתחום הזה את מה שעשינו ב'זאפ' למוצרי האלקטרוניקה, אשר הביאה לירידת מחירים בשוק הסלולרי ושוק המחשבים הניידים בכ-25%".

שני היזמים משוכנעים שברגע שהאתר החדש יאסוף מספיק גולשים הפלטפורמה שמאפשרת השוואה תוביל גם להורדת מחירי השכירוית בתחום: "אני מעריך שככל וההיצע יהיה גדול וההשוואה תהפוך לפשוטה המחירים ירדו בכ-15%. זה קרה בתחומים אחרים באותה הדרך ואני מאמין שזה יהיה המצב גם כאן", אמר זינגר. עוד נציין כי שני היזמים מודים שנכון להיום אין לאתר החדש מודל הכנסות, אך בעתיד תיבחן האפשרות לגביית עמלה על תיווך בין האתר לבעלי המשרד או מפעילי החללים המשותפים. "נכון להיום אין עלות למי שנכנס, למי שיעלה שטח של משרד או כל דבר אחר", כך אלבו, "את הנתונים אנחנו שואבים מהחברות עצמן, שממלאות טפסים ומנתונים שנמצאים באתרי האינטרנט שלהן. רוב החברות שמחות לשתף איתנו פעולה. בהמשך אנחנו גם מכוונים לצאת עם השירות הזה גם לחו"ל".

נציין כי נכון להיום ניתן למצוא לפחות עוד אתר אחד שפועל בתחום חללי העבודה המשותפים ומאפשר קבלת מידע אודות מתחמים בארץ וגם בחו"ל. מדובר באתר בשם Pickspace , מנוע לחיפוש חללי משרדים בישראל ובמדינות אחרות שהחל לפעול בינואר האחרון. באתר ניתן למצוא עשרות מתחמי עבודה בישראל ועל פי המנכ"ל, מאור כהן, מתחמים חדשים שנפתחים מעודכנים כמו גם הפרטים והמחירים.

כאמור, העובדה שהשוק מייצר כבר אתרים שיודעים לרכז את חללי העבודה המשותפים מעידה על התפשטות התופעה בקצב מהיר. נכון להיום יותר ויותר חללי עבודה משותפים נפתחים, וגם חברות גדולות המחזיקות בבנייני משרדים מתחילות לזהות את המגמה ולהיכנס לתחום. השאלה הגדולה שעומדת כעת על הפרק היא עד כמה הביקוש למקומות הללו קשיח ועד כמה אתרי השוואות המחירים יוכלו להשפיע על המחיר הסופי למשתמש בסופו של יום.

עוד כתבות

רועי כחלון, מנהל רשות החברות הממשלתיות / צילום: רשות החברות הממשלתיות

רשות החברות: חשש לאיתנות הפיננסית של מקורות בעקבות שינוי רגולציה

רשות החברות הממשלתיות מתנגדת לעדכון מנגנון האסדרה שמקדמת רשות המים וטוענת כי המהלך יסכן פיננסית את חברת מקורות ● עוד נטען כי רשות המים התעלמה מהמלצותיו של יועץ מיוחד שמונה לבחון את השפעת עדכון הרגולציה על החברה ● רשות המים: המהלך יאזן בין הצורך בהשקעות בתשתיות לבין שמירה על אינטרס הצרכנים

אתר בנייה / צילום: Shutterstock

הלמ"ס: מספר הדירות בבנייה ממשיך לעלות בקצב מהיר

ב-12 החודשים שבין אוקטובר 2024 לספטמבר 2025 החלה בנייתן של כ-81 אלף דירות - עלייה של 31.5% לעומת 12 החודשים הקודמים ● בתוך כך, נרשמה קפיצה חדה בהיקף הנפקת היתרי הבנייה ע"י הוועדות המקומיות

גם זה קרה פה / צילום: Shutterstock

שכירים? גם בשנה הבאה קרן ההשתלמות שלכם תהיה שווה פחות

ההטבה הכי גדולה של השכירים מתכווצת ● ומכסת הגיוס היא רק המלצה ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

הקמפוס של אנבידיה שצפוי לקום בקריית טבעון (בעיגול: ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה) / צילום: באדיבות אנבידיה

הארנונה שתגיע לקריית טבעון והמועצה שתקבל פרס ניחומים: 5 הערות על הקמפוס החדש של אנבידיה

מהארנונה, דרך המפסידה הגדולה ועד הקיבוץ הקטן שמרוויח בעקיפין: פרטים חדשים על העסקה של אנבידיה בקריית טבעון שמתקדמת בצעדי ענק

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה בת"א ננעלה בעליות, מניות האנרגיה זינקו

ת"א 35 עלה בכ-0.7% לשיא ה-59 שלו השנה ● השקל תנודתי לאחר פרסום נתוני האינפלציה בארה"ב ● מניות התקשורת יורדות ומעיבות על השוק, מנגד אישור עסקת הגז תומכת בשוק ● אפקון גייסה 74 מיליון שקל ממשקיעים מוסדיים, מור תהפוך לבעלת עניין ● ה-ECB הותיר את הריבית ללא שינוי, בבריטניה הריבית ירדה ברבע אחוז כצפוי

התחזית של חברות הדירוג / צילום: Shutterstock

הלייזר ישנה את התמונה, הדיור ייתקע - ומה עם יוקר המחיה? תחזית חברות הדירוג ל-2026

לאחר שנה אדירה לתעשיות הביטחוניות, ב־S&P מעריכים מעלות כי "נראה מעבר מייצור התקפי לייצור הגנתי", וכי הלייזר "ישנה את התמונה" ● מידרוג צופה כי מחירי הדירות הגבוהים, יוקר המחיה והצפי להמשך שחיקה במחירים צפויים להגביל את חזרת הביקושים בענף

ניר וברית בן עמרם, בעלי בלונדי גריל צ'יז / צילום: משה ניסים

"רעדתי מפחד": בית הקפה שממציא את עצמו מחדש אחרי שנים סוערות

ברית וניר בן עמרם נאלצו לסגור את העסקים שלהם בקורונה, ותכננו לפתוח בית קפה בצפון ב-8 באוקטובר 2023 ● מאוחר יותר, כשפתחו בירושלים, החלה המלחמה עם איראן: "חיילים צוחקים איתי שפעם הבאה אשלח להם צו 8 מראש" ● ולמרות הכול, הם מצליחים להגשים את החלום שלהם: "אפשר לקנות אלף מאפים טעימים, אבל אנחנו רוצים לעורר באנשים זיכרונות"

חתימה על צוואה / אילוסטרציה: Shutterstock

ההורה לא מימש את זכויותיו ונפטר. האם יורש רשאי להגיש תביעה בשמו?

בת הגישה בשם אמה המנוחה תביעה נגד אחיה, בדרישה לבטל עסקת מתנה של מקרקעין שביצע אביהם המנוח ● הבת טענה כי מחצית מהזכויות במקרקעין שייכות לאם מכוח נישואי הוריהם, ולכן האב לא היה רשאי להעניק במתנה זכויות שאינן בבעלותו ● מה קבע ביהמ"ש?

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת  עשירי ישראל / צילום: AI

כך טיפס מיקי פדרמן לצמרת עשירי ישראל

בעשור האחרון קפץ שוויו של איש העסקים מיקי פדרמן מ-6 מיליארד שקל ל-35 מיליארד ● המלונאי שנכנס בעסקת מיזוג לתעשייה הביטחונית, כמעט במקרה, רכב על מרוץ החימוש הגלובלי - והתברג לצמרת הישראלים העשירים בעולם ● מיהו הטייקון המסתורי שמתעקש להישאר מתחת לרדאר?

מייקל ברי. הפך לנביא זעם

זה ייגמר רע: "ביג שורט" מצביע על הנתון המדאיג בוול סטריט

משקי הבית בארה"ב נוהרים לשוק המניות, ומייקל ברי מזהיר שבפעמים האחרונות שכך היה, זה נגמר רע מאוד ● הוא גם טוען כי שוק ה-AI הוא בועה, והימר על ירידות במניות אנבידיה ופלנטיר ● לעומת זאת, הוא מאמין גדול בענקית טכנולוגיה אחרת

בלי להיות כמעט באוויר: מי הגיעו לצמרת דירוג הזכורות והאהובות, ואיך זה קרה

הפרסומת הזכורה ביותר השבוע שייכת לדיסקונט והאהובה ביותר לביטוח 9, כך עולה מדירוג הזכורות והאהובות של גלובס וגיאוקרטוגרפיה ● סטטיק ושלישיית מה קשור מובילים את פרטנר למקום השני באהדה, וההשקעה הגדולה ביותר לפי נתוני יפעת שייכת ל–freesbe

משקיע מודאג בבורסת ניו־יורק, האם הבועה בדרך? / צילום: Shutterstock

ההשוואות המטרידות בין טירוף הבינה המלאכותית לבין בועת הדוט־קום

אנליסטים שוריים מתכחשים לאפשרות שמתפתחת כיום בועת AI בדומה לבועת הדוט־קום בשנות ה־90 ● הדמיון אכן קיים, ובדיוק כמו אז - משקיעים מקווים כי הטכנולוגיה החדשה תספק צמיחה ורווחים גבוהים מהרגיל ● ובכל זאת, יש גם כמה הבדלים מהותיים

עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה? / צילום: ap, Mark Baker

הנתונים חושפים: עד כמה האנטישמיות מזנקת באוסטרליה?

הפיגוע הקטלני בסידני היכה את העולם בהלם, אבל האם הכתובת הייתה על הקיר? ● התמונה העולה מהנתונים היא חד משמעית: האנטישמיות באוסטרליה מזנקת, ומגיעה לרמות שהמדינה לא ידעה כמותן ● וגם: איך מושפעות מזה הקהילות היהודיות?

מטוס של וויזאייר / צילום: Shutterstock

החל ממרץ: הטיסה הבינלאומית הראשונה שתצא משדה התעופה רמון

לגלובס נודע כי הקו הראשון שחברת הלואו קוסט וויזאייר תפעיל מנמל התעופה רמון יהיה קו בודפשט-אילת ויפעל כבר מחודש מרץ הקרוב ● המהלך הוא חלק מהקמת בסיסי הפעילות של החברה בישראל ומההסכמות שהושגו במו"מ עם משרד התחבורה

בעלי השליטה והמנכ''לים המשותפים, האחים צחי ועידו חג'ג', עם רותם סלע / צילום: Israel Hadari

שלוש דירות, 100 מיליון שקל: האחים חג'ג' חושפים את העסקאות בשדה דב

באירוע חגיגי האחים חג’ג’ חשפו את הדגם של פרויקט FIRST העתידי בשדה דב, הכולל מגדל בן 45 קומות ושלושה בנייני בוטיק בני 9 קומות ● מוזיאון ישראל קיבל תרומה נדירה מהאספן האמריקאי מרטין מרגוליס ● ובסאפיינס מתחיל סבב מינויים חדש לאחר המעבר לבעלות חדשה וההפיכה לחברה פרטית ● אירועים ומינויים

חיסכון בגמל / צילום: Shutterstock

התקרה בגמל להשקעה מתעדכנת: כמה ניתן יהיה להפקיד בשנה הבאה?

בקופות הגמל להשקעה ניתן כיום להפקיד סכום של עד 81.7 אלף שקל בשנה וליהנות מהטבת מס משמעותית ● החל מ-1 בינואר התקרה מתעדכנת בהתאם לאינפלציה

ויקטור בהר / צילום: ענבל מרמרי

הכלכלן הבכיר שמעריך: מחירי הדירות ימשיכו לרדת, עד לנקודה הזו

הכתבה הזו הייתה הנצפית ביותר השבוע בגלובס ועל כן אנחנו מפרסמים אותה מחדש כשירות לקוראינו ● ויקטור בהר, הכלכלן הראשי של בנק הפועלים, בראיון לפודקאסט "כוחות השוק" של גלובס, מדבר על "החטא הקדמון" שרבים בשוק ההון מתעלמים ממנו: "הגירעונות גבוהים, אין ארוחות חינם", ועל המורשת החשובה שסיפקו לישראל "נערי האוצר" ● וגם: למה הורדת הריבית לא החזירה את הרוכשים לשוק הנדל"ן

גיא נתן / צילום: תומר שלום

בגיל 27 הוא מנהל קרן גידור ויש לו 100 אלף עוקבים: "אנחנו נוביל את התעשייה. הבמה כבר לא שמורה רק למוסדיים"

חמוש בטריקו ושרשרת עם שור מזהב, הפך גיא נתן לגורו של משקיעי ריטייל, עם למעלה מ־100 אלף עוקבים באינסטגרם, פודקאסט מצליח וקרן גידור ● בראיון לגלובס הוא מספר איך פציעה בצבא שינתה לו את המסלול, מה מנהלי השקעות מסורתיים מפספסים: "כבר אין מנטליות של קח את הכסף וזהו", וממה הוא חושש: "אנשים יאבדו הרבה מאוד כסף וילמדו את השיעור הכי קשה של החיים"

KGM טורס הייבריד / צילום: יח''צ

עם מנוע מסין והחל מ-180 אלף שקל: הקוריאנית החדשה שתתחרה ביונדאי וטויוטה

היצרנית הקוריאנית חדורת המוטיבציה נכנסת לפלח ההיברידי באמצעות "קיצור דרך": KGM טורס הייבריד כולל מערכת הנעה מוכחת מתוצרת BYD ● העיצוב קשוח, צריכת הדלק נמוכה יחסית ורמת האבזור מכובדת ביחס למחיר, אבל השכנים מקוריאה מציבים תחרות קשה

עגבניות / צילום: עינת לברון

בדיקה שגרתית בנמל אשדוד גילתה: הפיקוח על העגבניות מאזרבייג'ן מזויף

משלוחי עגבניות שהוצגו כמגיעים מאזרבייג'ן לוו בתעודות מזויפות, ולעיתים אף הפנו לאתר אינטרנט מתחזה ● משרד החקלאות והיחידה המרכזית לאכיפה וחקירות בודקים ניסיון שיטתי לעקוף את מנגנוני הפיקוח על יבוא תוצרת חקלאית