גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך מעלימים ומבריחים נכסים מהנושים במסגרת הליך פירוק

המנהל המיוחד של "מטבחי טופז" בפירוק, עו"ד גיא גיסין, טוען כי "בעלי החברה דניאל חורי הבריח נכסים מהקבוצה תוך הגשת תצהירי שקר וביצוע עסקאות אפלות"

דניאל חורי / צילום: איל יצהר
דניאל חורי / צילום: איל יצהר

כיצד מעלימים/מבריחים נכסים מהנושים במסגרת הליך פירוק? מבצעים עסקה פיקטיבית למראית-עין, במסגרתה מוכרים בזול נכסים יקרים לחברות שיש לבעלי השליטה בחברה המתפרקת קשר איתם. הונאה מהסוג הזה נחשפה לכאורה בימים אלה במסגרת הליך הפירוק של המותגים "מטבחי טופז" ו"ספייס רהיטים", יצרנית המטבחים של טופז, שקרסו כלכלית לפני כ-3 שנים.

כך טוען עו"ד גיא גיסין, המנהל המיוחד של חברת "טופז אומנות המטבח" (בפירוק) ו"ספייס תעשיות רהיטים" (בפירוק), בתביעה שהגיש אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בנצרת, במסגרתה הוא מבקש לחייב את בעל החברות לשעבר, דניאל חורי, בתשלום כ-4 מיליון שקל לקופת הפירוק, לאחר שלטענתו הבריחו כספים מהחברה.

הפרשה חושפת לכאורה תרבות עסקית עבריינית הכוללת הגשת תצהירי שקר, הברחות נכסים ועסקאות אפלות תוך הטעיית בית המשפט ובעלי תפקיד.

התביעה מתמקדת בעסקה "פיקטיבית ולמראית-עין", כלשונו של עו"ד גיסין, שהציגו לבית המשפט שורה של בעלי תפקידים בחברות "טופז", "ספייס" ובחברות נוספות. במסגרת אותה עסקה פיקטיבית לכאורה, רכשה חברה בשם "בלורן ריין" - הקשורה לחברת "אינבוקס" - ציוד השייך לכאורה לחברת "פורמיליין" שבבעלות חתנו של חורי. זאת, בתמורה לסך של 600 אלף שקל בלבד, כאשר בדיעבד התברר כי שווי העסקה עמד על 3.8 מיליון שקל.

התרמית לכאורה התגלתה במסגרת תצהירים שהוגשו לבית המשפט, במסגרתם מודים הצדדים לעסקה הפיקטיבית כי הצהירו הצהרות-שווא בנוגע לשווי העסקה שנערכה. 

מטבחי טופז / צילום: תמר מצפי

בתביעה "מככב" בתפקיד הראשי דניאל חורי, בעל השליטה לשעבר בחברות "ספייס" ו"טופז", ועל-פי הנטען מי שהיה "הרוח החיה מאחורי הברחת הפעילות והמוניטין של 'ספייס'". במארס 2015 ניתן נגד חורי צו כינוס נכסים, ובינואר השנה הוא הוכרז כפושט רגל, ומונה מנהל מיוחד על נכסיו - עו"ד מוטי בן-ארצי.

לצד חורי מככבים בתביעה שני חתניו - אבי בניון, הנשוי לבתו רוני ומשמש כמנהל והבעלים של חברת "פורמיליין" הקשורה לעסקה המדוברת; ויגאל בן-חמו, הנשוי לבתו עינת, והוא המנהל והבעלים של חברת "היי סיין" שהייתה בעבר בעלות חורי.

נתבע נוסף הנו עופר עמיר, דירקטור ב"בלורן ריין", אשר למיטב ידיעת המנהל המיוחד הוא הבעלים ומנהל בחברת "בלורן ריין" הקשורה לחברת "אינבוקס". עמיר, נטען, "נטל חלק מרכזי ופעיל במצגי-השווא שהוצגו בקשר לעסקה", וזאת "במטרה להבריח את נכסיי 'ספייס' לחברות בבעלותו, מבלי ששילם תמורתם דבר".

גם חברת "היי סיין", העוסקת בייצור שלטי חוצות לבתי עסק מובילים במשק, ומפעליה ממוקמים בסמוך למפעלי ספייס ופורמיליין בראש-פינה, נתבעת בתביעה, כאשר נטען כי "הייתה במשך שנים חלק מהותי מהפעילות שנוהלה על-ידי חורי, והקבוצה בשליטתו, אלא שב-2012, בהמשך להשקעות שהשקיעה 'היי סיין' (בהנחיית חורי) באופרציה של 'ספייס' ו'טופז', התיימרו הצדדים להעביר את השליטה ב'היי סיין' לידי יגאל בן-חמו".

נתבע נוסף הנו מישל אביטל, נושא משרה לשעבר ב"ספייס" ואיש המקצוע בתחום ייצור המטבחים בקבוצת "פורמיליין". בתביעה נטען לגביו, כי הוא לקח חלק פעיל ומרכזי בהסתרת העסקה האמיתית מבית המשפט, מהמנהל המיוחד ומנושי החברות.

המותג "מטבחי טופז" נרכש ב-2010 בידי חברת "היי סיין" שהייתה בבעלות חורי, ושינתה את שמה ל"טופז אומנות המטבח". לחברה היה מפעל בראש-פינה, והיא הפעילה 5 סניפים, בראשון-לציון, בבני-ברק, באשדוד, בחיפה וחנות מפעל בראש-פינה.

הרקע לעסקה "החשודה" הוא קריסתן של "טופז" ו"ספייס" בשלהי 2013-ראשית 2014. נגד החברות הוגשו בקשות לפירוק לבית המשפט המחוזי בנצרת, ולאחר שהיה ברור כי אינן יכולות לעמוד בהתחייבויותיהן, הוצא להן צו פירוק; ועו"ד גיסין מונה כמנהלן המיוחד.

במסגרת הליך פירוק החברות הוגשו למנהל המיוחד תביעות חוב רבות בסך כולל של כ-26.8 מיליון שקל נגד "טופז"; ובסך של כ-18.5 מיליון שקל נגד "ספייס".

כחלק מחקירות שבוצעו על-ידי המנהל המיוחד לבדיקת נסיבות קריסת החברות "טופז ו"ספייס", עלה החשד כי בעל השליטה בהן, דניאל חורי, ובני משפחתו - ובכללם חתניו, בניון ובן-חמו (בין היתר, באמצעות החברות בבעלותם, 'פורמיליין' ו'היי סיין'), ביצעו פעולות העולות כדי הברחת נכסי החברות שבפירוק.

גרסאות סותרות

לבקשת עו"ד גיסין, בית המשפט הטיל צו מניעה זמני, האוסר על "היי סיין" ו"פורמיליין" שבבעלות חתניו של חורי לבצע כל שינוי או העברה של נכסים, לרבות במכונות ציוד הנדסי ובנכסים אחרים המצויים ברשותן. זאת, למעט מכירה שוטפת של מלאי ופעילות במהלך העסקים הרגיל ולצורך קיום פעילות שוטפת. עוד נאסר על "היי סיין" ו"פורמיליין" לבצע חלוקת דיבידנדים ותשלומים נוספים כלשהם לבני משפחתו של בעל השליטה או לגופים הקשורים עימם, למעט תשלום בגין שכר עבודה.

אולם, בעקבות התגובה שהגישו בניון ו"פורמיליין" לבקשה למתן הצו, התברר למנהל המיוחד כי זמן קצר לאחר מתן צו הפירוק הזמני, התקשרה "פורמיליין" עם חברה בשם "אינבוקס" בהסכם לרכישת הציוד והמלאי של "פורמיליין", וצו איסור העברת הנכסים הורחב גם לנכסים שנמכרו.

כעת טוען המנהל המיוחד כי בדיעבד הסתבר כי המידע שהציגו הצדדים לעסקת פורמיליין-אינבוקס, היה מידע חלקי בלבד. "עסקת פורמיליין-אינבוקס נרקחה כמסווה לעסקה האמיתית שתאפשר את הברחת הפעילות והמוניטין בתחום ייצור דלתות וחזיתות למטבחים השייכים ל'ספייס', באמצעות 'פורמיליין', לידי 'בלורן' ו/או 'אינבוקס'", נכתב בתביעה.

לטענת עו"ד גיסין, במסגרת מסמכים שהגישו הצדדים לבית המשפט בהליך הפירוק, התברר כי לפני הליכי חדלות הפירעון של "טופז" ושל "ספייס" התנהלו מגעים בין חורי לבין "בלורן" או "אינבוקס", באמצעות הבעלים של "בלורן", עופר עמיר, לרכישת פעילותה "פרומיליין".

לפי הנטען, באותו שלב סירבו "בלורן" או "אינבוקס" להשקיע בהון של "פורמיליין", ורק לאחר מתן צו הפירוק הזמני - בהמשך לפנייתו של אביטל רכשה "אינבוקס", לכאורה, רק את הציוד והמלאי של "פורמיליין" בתמורה ל-600 אלף שקל.

המנהל המיוחד לא השתכנע ממבנה העסקה שהוצג, וזימן את חורי, בניון ובן-חמו לחקירה. לטענתו, בחקירותיהם חזרו על הגרסאות שנמסרו לבית המשפט, אך "בגרסאות אלה נמצאו מספר סתירות".

בהמשך, נטען בתביעה, המשיכו "נורות אזהרה רבות" להבהב סביב העסקה, ובעקבות החקירות שקיים, טוען עו"ד גיסין כי הסתבר בדיעבד כי חורי, בניון ובן-חמו "שיקרו באופן שאינו משתמע לשני פנים" באשר לסכום העסקה. "לאחרונה", נכתב בתביעה, "נודע למנהל המיוחד כי הנתבעים עשו יד אחת נגדו, ובמטרה להונות את בית המשפט זה ואת נושי החברות, הסתירו את העסקה האמיתית ביניהם".

לטענת עו"ד גיסין, בתצהיר שהגיש חורי בעצמו, במסגרת הליך משפטי אחר שנוהל בין חברת "בלורן יבוא" לחברת "היי סיין" בבית המשפט המחוזי בלוד, נכתב כי חברת "בלורן" ומנהליה, עופר עמיר וחיים קורצמן, רכשו ציוד, פעילות, מלאי ומוניטין (מ"פורמליין") ש"שווים מיליוני שקלים, תוך שהם מציגים לבית המשפט מצג-שווא, לפיו מדובר בעסקה לרכישת מכונות בתמורה לסכום נמוך בהרבה".

עוד הצהיר חורי כי "עסקה זו נעשתה תוך הסתרת פרטים מהותיים מבית המשפט, ותוך הסתרת השווי האמיתי של הפעילות מנושי החברות 'טופז' ו'ספייס' והמפרק שלהן".

תרבות עבריינית

המנהל המיוחד מציין כי "הדברים מדברים בעד עצמם, והם חמורים ביותר (שלא לומר בעלי גוון פלילי). חורי מודה בפה מלא, וחוזר על דבריו אלו גם בפני בית המשפט המחוזי בלוד, כי גרסתו שנמסרה למחוזי נצרת ולמנהל המיוחד ב-2014 הייתה גרסה שקרית, שנועדה לאפשר את הברחת הפעילות והמוניטין השייכים ל'ספייס', וששוויים הוערך בזמן אמת על-ידי הצדדים ב-3.8 מיליון שקל".

באותו הליך בלוד, נטען, הוגש תצהיר דומה מטעמו של בן-חמו, שלקח על-פי הנטען חלק פעיל בהצגת מצגי-השווא בפני בית המשפט כבעלים של "היי סיין". לפי התביעה, מישל אביטל, ששימש מנהל של "ספייס" ומאוחר יותר גם של "פורמיליין" ו"אינבוקס", הצהיר אף הוא בהליך במחוזי בלוד כי "במסגרת עסקת פרומיליין, 'בלורן' ו'אינבוקס' קיבלו לידיהם נכס בשווי מיליוני שקלים, תוך שהם מציגים למחוזי מצג מטעה, לפיו מדובר בעסקה לרכישת מכונות בתמורה לסכום נמוך בהרבה. במסגרת עסקת 'פורמיליין' פעלה 'בלורן' להברחת הרכוש של 'ספייס' ו'טופז'".

עו"ד גיסין כותב בתביעתו כי "אף לא אחד מהנתבעים פעל בדרך זו של מרמה 'בעיניים עצומות' או ב'חוסר תשומת-לב'", ומוסיף כי "הן בפני בית המשפט של פירוק והן בפני בית המשפט המחוזי בלוד היו כל הנתבעים מיוצגים על-ידי עורכי דין מיומנים, בכירים ומנוסים, ובכל זאת - העובדות המתגלות מתצהיריהם וחקירותיהם מעידות על התנהגות ותרבות עסקית עבריינית של ממש".

עוד נכתב בתביעתו של המנהל המיוחד כי "הנתבעים כולם, יחד ולחוד, קשרו קשר במטרה להסתיר מבית המשפט, מהמנהל המיוחד ומנושי החברות את קיומה של העסקה המירמתית שרקמו, ואשר מטרתה הברורה הייתה הברחת נכסים מחברות חדלות פירעון, הונאת נושי החברות, הונאת המנהל המיוחד ומעל הכול - הונאת בית המשפט של חדלות פירעון, תוך מתן עדויות ותצהירי שקר בפניו.

"מדובר בתרבות עסקית עבריינית הכוללת תצהירי שקר, הברחות נכסים ועסקאות אפלות, תוך הטעיית בית המשפט ובעלי תפקיד (המנהל המיוחד שמונה מטעם בית המשפט - א' ל"ו). תרבות עבריינית מעין זו מתנהלת בדרך-כלל במסתרים וקיים קושי רב לחשוף את התרחשותה".

לטענת עו"ד גיסין, המקרה הייחודי המתואר בתביעה, בו נחשפת לאור השמש התנהלות עבריינית שכזו, מהווה הזדמנות חריגה וחשובה לבית המשפט לומר את דברו ולהוקיע התנהלויות עברייניות ומירמתיות שכאלה. "להוקעה שכזו ישנה חשיבות רבה מבחינת כל העוסקים בהליכי חדלות פירעון בישראל, אשר אף חורגת מגדרי המקרה החמור הנוכחי", נטען בתביעה.

עוד כתבות

רונן דר (מימין) ועמרי גלר, מייסדי Run:AI / צילום: Run:AI

עכשיו זה רשמי: אנבידיה קונה את החברה הישראלית הזו בסכום עתק

אנבידיה הודיעה על רכישת חברת הסטארט-אפ ראן איי.איי (Run:AI), בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר, מתוכם 100 מיליון דולר יוקצו לשימור יזמים ועובדים ● החברה פיתחה מערכת הפעלה למעבדים גרפיים, המשפרת את יעילות פעילותם

מה צפוי בדוחות מטא? / צילום: Shutterstock

מניית מטא התרסקה ב-15% למרות נתונים חזקים, ואלו הסיבות

מטא, שמנייתה עלתה בכ-45% מתחילת השנה, הכתה את התחזיות בתוצאותיה הכספיות, הן בשורת הרווח והן בשורת ההכנסות ● האנליסטים היו אופטימיים לגבי הדוחות הערב, אך התחזית שפרסמה החברה להמשך השנה אכזבה את המשקיעים

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

השופט בדימוס איתן אורנשטיין, לשעבר נשיא בית המשפט המחוזי תל אביב / צילום: דוברות לשכת עורכי הדין

אורנשטיין דחה בקשה להתפטר מבוררות המיליונים גרטנר-גרטלר

המיליארדר דן גרטלר ביקש לפסול את השופט בדימוס איתן אורנשטיין מתיק הבוררות בסכסוך עם האחים גרטנר, בנימוק שאורנשטיין סבור כי גרטלר הוא זה שעומד מאחורי חשיפת השיחות שלו עם יו"ר לשכת עוה"ד לשעבר אפי נוה, מהן עולה חשש ליחסי "תן וקח" בין השניים • אורנשטיין, שכבר כתב את פסק הבוררות, דחה את הבקשה

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

הבורסה בתל אביב / צילום: Shutterstock

נעילה אדומה בת"א; מניית בית זיקוק אשדוד זינקה בכ-9%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.7% ות"א 90 איבד מערכו 0.9% ● התנודתיות בשקל נמשכת ● בלידר שוקי הון מעדיפים את האפיקים הצמודים בטווח קצר-בינוני בשוק האג"ח בישראל ● מטא פרסמה את תוצאותיה הכספיות והמניה צללה במסחר המאוחר ● בבלומברד אודייר חיוביים לגבי המניות אמריקאיות, בדגש על אנרגיה ושירותים ● עונת הדוחות בוול סטריט תופסת תאוצה: הערב יפרסמו דוחות אלפאבית ומיקרוסופט

אוהלי המחאה הפרו־פלסטינית באוניברסיטת קולומביה / צילום: Reuters, Caitlin Ochs

הקמפוסים בארה"ב רותחים, ובישראל חוששים מגל חרמות

ההפגנות האנטישמיות והאנטי־ציוניות ברחבי הקמפוסים בארה"ב, ובראשן בקולומביה, הגיעו לשיא עם סגירת שערי האוניברסיטה שבלב מנהטן, וכבר עכשיו הן זולגות מעבר למדשאות והופכות לגל חרמות לא מוצהר על חוקרים ישראלים ● "הממשלה צריכה להתעורר לפני שייווצר פה נזק בלתי הפיך", אומרת פרופ' מלאת שמיר, סגנית נשיא אוניברסיטת ת"א לבינלאומיות

צבי לנדו, מנכ''ל סולאראדג' / צילום: איל יצהר

מניית סולאראדג' הידרדרה לשפל של 5 שנים בעקבות תוצאות פושרות של המתחרה

דוחות אנפייז האמריקאית לימדו על התאוששות איטית מהצפוי בשוק הסולארי שבו פועלת החברה מישראל ● מניית סולאראדג' צנחה ב-41% מתחילת השנה

מפגינים בארה''ב בעקבות החקיקה נגד טיקטוק / צילום: Reuters, Lenin Nolly

ארה"ב נוקטת צעד דרמטי נגד טיקטוק. אלו המשמעויות

ארה"ב מציבה אולטימטום לאפליקציה החברתית הסינית: להימכר לקונים שיזכו לאישורה - או להפסיק לפעול במדינה ● האם מדינות נוספות יצטרפו לארה"ב, וכיצד תושפע הפעילות בישראל?

מסילת 431. 6 ק''מ של גשרים / צילום: ענת דניאלי לב

30 ק"מ ב-4 מיליארד שקל: זה יהיה אחד הפרויקטים התקדימיים בישראל

מסילת הרכבת 431, שאמורה לחבר את ערי השפלה ומישור החוף הדרומי עם מודיעין וירושלים, הולכת ונבנית בימים אלה מעל המכוניות הנוסעות בכביש ● האתגרים הטכנולוגיים והמחסור בפועלים מחייבים פתרונות יצירתיים

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

אילון מאסק, יו''ר טסלה / צילום: Shutterstock

התוצאות בשפל אבל הבטחה אחת של מאסק מלהיבה את המשקיעים

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה את אחד הדוחות הרבעוניים השליליים ביותר שלה בשנים האחרונות, אבל המניה זינקה במסחר המאוחר ב־13% ● הסיבה: ההודעה על ייצור דגם חדש ומוזל החל מ־2025, הרבה יותר מהר מהצפוי ● אבל ייתכן שהפעילות המבטיחה תתגלה כהפסדית בטווח הקצר

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

בורסת תל אביב / צילום: Shutterstock, MagioreStock

עליות קלות בנעילת הבורסה; נובה טיפסה ב-4%, נייס ב-3%

ההתפתחות הבטחונית בצפון העיבה על הבורסה ● השקל נסחר בתנודתיות מול הדולר ● אלארום זינקה ב-20% ● מאסיבית, יצרנית מדפסות התלת מימד צנחה ב-13% ● דלק חתמה על העסקה לכניסתה של ענקית האנרגיה ENI לאיתקה ● בנק אוף אמריקה ממליץ על שתיים מ"שבע המופלאות"

אמיר כהנוביץ' / צילום: יח''צ

הכלכלן הבכיר שעשה את המעבר המפתיע של השנה מדבר

אמיר כהנוביץ' הפתיע את שוק ההון בספטמבר כשעזב את חברת הביטוח הגדולה ביותר בישראל, הפניקס, ועבר לסוכנות הענק פרופיט ● בראיון לגלובס הוא מסביר את שינוי הקריירה הדרמטי שעשה, מציע את הפרשנות הייחודית שלו להתנהלות בשוק ההון, ומערער על התחזית של בנק ישראל לגבי הצמיחה של הכלכלה

עמית גל, הממונה על רשות שוק ההון, אסף גולדברג, מנכ''ל סלייס עד לאחרונה, אפי סנדרוב, המנהל המיוחד שמינתה רשות שוק ההון / איורים: גיל ג'יבלי

המנהל הממונה מצא: בסלייס לא החזירו ללקוחות 2 מיליון שקל

מבדיקת המנהל המיוחד שמונה לסלייס, עולה שחברת ניהול הקופות לא השיבה למבוטחים את כספם כפי שחויבה ע"י רשות שוק ההון, בגין ניהול לא תקין ● עוד התגלה שהסכומים שצריכים להיות מוחזרים גבוהים יותר ● אסף גולדברג, שעמד בראשות החברה: "לא נגרמה פגיעה בעמיתים"

גיל שויד / צילום: כדיה לוי

צ'ק פוינט הציגה דוח חזק; אך התחזית מאכזבת

צ'ק פוינט עקפה את תחזיות האנליסטים בשורת הרווח וההכנסות ● החברה מפספסת את צפי האנליסטים לרבעון השני של השנה והמניה יורדת ● בחברה עדיין מחפשים מנכ"ל חדש שיחליף את גיל שויד

פליטים עזתים ברפיח / צילום: Reuters, IBRAHEEM ABU MUSTAFA

וול סטריט ג'ורנל: כך תיראה הפעולה הישראלית ברפיח

בוול סטריט ג'ורנל מדווחים כי ישראל נערכת לפעולה ברפיח ומפנה אזרחים לקראת מבצע צבאי ● עפ"י ההערכות, מבצע הפינוי צפוי להימשך כשבועיים עד שלושה שבועות ויתבצע בתיאום עם ארה"ב, והלחימה תיארך כשישה שבועות