גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

כך מעלימים ומבריחים נכסים מהנושים במסגרת הליך פירוק

המנהל המיוחד של "מטבחי טופז" בפירוק, עו"ד גיא גיסין, טוען כי "בעלי החברה דניאל חורי הבריח נכסים מהקבוצה תוך הגשת תצהירי שקר וביצוע עסקאות אפלות"

דניאל חורי / צילום: איל יצהר
דניאל חורי / צילום: איל יצהר

כיצד מעלימים/מבריחים נכסים מהנושים במסגרת הליך פירוק? מבצעים עסקה פיקטיבית למראית-עין, במסגרתה מוכרים בזול נכסים יקרים לחברות שיש לבעלי השליטה בחברה המתפרקת קשר איתם. הונאה מהסוג הזה נחשפה לכאורה בימים אלה במסגרת הליך הפירוק של המותגים "מטבחי טופז" ו"ספייס רהיטים", יצרנית המטבחים של טופז, שקרסו כלכלית לפני כ-3 שנים.

כך טוען עו"ד גיא גיסין, המנהל המיוחד של חברת "טופז אומנות המטבח" (בפירוק) ו"ספייס תעשיות רהיטים" (בפירוק), בתביעה שהגיש אתמול (א') לבית המשפט המחוזי בנצרת, במסגרתה הוא מבקש לחייב את בעל החברות לשעבר, דניאל חורי, בתשלום כ-4 מיליון שקל לקופת הפירוק, לאחר שלטענתו הבריחו כספים מהחברה.

הפרשה חושפת לכאורה תרבות עסקית עבריינית הכוללת הגשת תצהירי שקר, הברחות נכסים ועסקאות אפלות תוך הטעיית בית המשפט ובעלי תפקיד.

התביעה מתמקדת בעסקה "פיקטיבית ולמראית-עין", כלשונו של עו"ד גיסין, שהציגו לבית המשפט שורה של בעלי תפקידים בחברות "טופז", "ספייס" ובחברות נוספות. במסגרת אותה עסקה פיקטיבית לכאורה, רכשה חברה בשם "בלורן ריין" - הקשורה לחברת "אינבוקס" - ציוד השייך לכאורה לחברת "פורמיליין" שבבעלות חתנו של חורי. זאת, בתמורה לסך של 600 אלף שקל בלבד, כאשר בדיעבד התברר כי שווי העסקה עמד על 3.8 מיליון שקל.

התרמית לכאורה התגלתה במסגרת תצהירים שהוגשו לבית המשפט, במסגרתם מודים הצדדים לעסקה הפיקטיבית כי הצהירו הצהרות-שווא בנוגע לשווי העסקה שנערכה. 

מטבחי טופז / צילום: תמר מצפי

בתביעה "מככב" בתפקיד הראשי דניאל חורי, בעל השליטה לשעבר בחברות "ספייס" ו"טופז", ועל-פי הנטען מי שהיה "הרוח החיה מאחורי הברחת הפעילות והמוניטין של 'ספייס'". במארס 2015 ניתן נגד חורי צו כינוס נכסים, ובינואר השנה הוא הוכרז כפושט רגל, ומונה מנהל מיוחד על נכסיו - עו"ד מוטי בן-ארצי.

לצד חורי מככבים בתביעה שני חתניו - אבי בניון, הנשוי לבתו רוני ומשמש כמנהל והבעלים של חברת "פורמיליין" הקשורה לעסקה המדוברת; ויגאל בן-חמו, הנשוי לבתו עינת, והוא המנהל והבעלים של חברת "היי סיין" שהייתה בעבר בעלות חורי.

נתבע נוסף הנו עופר עמיר, דירקטור ב"בלורן ריין", אשר למיטב ידיעת המנהל המיוחד הוא הבעלים ומנהל בחברת "בלורן ריין" הקשורה לחברת "אינבוקס". עמיר, נטען, "נטל חלק מרכזי ופעיל במצגי-השווא שהוצגו בקשר לעסקה", וזאת "במטרה להבריח את נכסיי 'ספייס' לחברות בבעלותו, מבלי ששילם תמורתם דבר".

גם חברת "היי סיין", העוסקת בייצור שלטי חוצות לבתי עסק מובילים במשק, ומפעליה ממוקמים בסמוך למפעלי ספייס ופורמיליין בראש-פינה, נתבעת בתביעה, כאשר נטען כי "הייתה במשך שנים חלק מהותי מהפעילות שנוהלה על-ידי חורי, והקבוצה בשליטתו, אלא שב-2012, בהמשך להשקעות שהשקיעה 'היי סיין' (בהנחיית חורי) באופרציה של 'ספייס' ו'טופז', התיימרו הצדדים להעביר את השליטה ב'היי סיין' לידי יגאל בן-חמו".

נתבע נוסף הנו מישל אביטל, נושא משרה לשעבר ב"ספייס" ואיש המקצוע בתחום ייצור המטבחים בקבוצת "פורמיליין". בתביעה נטען לגביו, כי הוא לקח חלק פעיל ומרכזי בהסתרת העסקה האמיתית מבית המשפט, מהמנהל המיוחד ומנושי החברות.

המותג "מטבחי טופז" נרכש ב-2010 בידי חברת "היי סיין" שהייתה בבעלות חורי, ושינתה את שמה ל"טופז אומנות המטבח". לחברה היה מפעל בראש-פינה, והיא הפעילה 5 סניפים, בראשון-לציון, בבני-ברק, באשדוד, בחיפה וחנות מפעל בראש-פינה.

הרקע לעסקה "החשודה" הוא קריסתן של "טופז" ו"ספייס" בשלהי 2013-ראשית 2014. נגד החברות הוגשו בקשות לפירוק לבית המשפט המחוזי בנצרת, ולאחר שהיה ברור כי אינן יכולות לעמוד בהתחייבויותיהן, הוצא להן צו פירוק; ועו"ד גיסין מונה כמנהלן המיוחד.

במסגרת הליך פירוק החברות הוגשו למנהל המיוחד תביעות חוב רבות בסך כולל של כ-26.8 מיליון שקל נגד "טופז"; ובסך של כ-18.5 מיליון שקל נגד "ספייס".

כחלק מחקירות שבוצעו על-ידי המנהל המיוחד לבדיקת נסיבות קריסת החברות "טופז ו"ספייס", עלה החשד כי בעל השליטה בהן, דניאל חורי, ובני משפחתו - ובכללם חתניו, בניון ובן-חמו (בין היתר, באמצעות החברות בבעלותם, 'פורמיליין' ו'היי סיין'), ביצעו פעולות העולות כדי הברחת נכסי החברות שבפירוק.

גרסאות סותרות

לבקשת עו"ד גיסין, בית המשפט הטיל צו מניעה זמני, האוסר על "היי סיין" ו"פורמיליין" שבבעלות חתניו של חורי לבצע כל שינוי או העברה של נכסים, לרבות במכונות ציוד הנדסי ובנכסים אחרים המצויים ברשותן. זאת, למעט מכירה שוטפת של מלאי ופעילות במהלך העסקים הרגיל ולצורך קיום פעילות שוטפת. עוד נאסר על "היי סיין" ו"פורמיליין" לבצע חלוקת דיבידנדים ותשלומים נוספים כלשהם לבני משפחתו של בעל השליטה או לגופים הקשורים עימם, למעט תשלום בגין שכר עבודה.

אולם, בעקבות התגובה שהגישו בניון ו"פורמיליין" לבקשה למתן הצו, התברר למנהל המיוחד כי זמן קצר לאחר מתן צו הפירוק הזמני, התקשרה "פורמיליין" עם חברה בשם "אינבוקס" בהסכם לרכישת הציוד והמלאי של "פורמיליין", וצו איסור העברת הנכסים הורחב גם לנכסים שנמכרו.

כעת טוען המנהל המיוחד כי בדיעבד הסתבר כי המידע שהציגו הצדדים לעסקת פורמיליין-אינבוקס, היה מידע חלקי בלבד. "עסקת פורמיליין-אינבוקס נרקחה כמסווה לעסקה האמיתית שתאפשר את הברחת הפעילות והמוניטין בתחום ייצור דלתות וחזיתות למטבחים השייכים ל'ספייס', באמצעות 'פורמיליין', לידי 'בלורן' ו/או 'אינבוקס'", נכתב בתביעה.

לטענת עו"ד גיסין, במסגרת מסמכים שהגישו הצדדים לבית המשפט בהליך הפירוק, התברר כי לפני הליכי חדלות הפירעון של "טופז" ושל "ספייס" התנהלו מגעים בין חורי לבין "בלורן" או "אינבוקס", באמצעות הבעלים של "בלורן", עופר עמיר, לרכישת פעילותה "פרומיליין".

לפי הנטען, באותו שלב סירבו "בלורן" או "אינבוקס" להשקיע בהון של "פורמיליין", ורק לאחר מתן צו הפירוק הזמני - בהמשך לפנייתו של אביטל רכשה "אינבוקס", לכאורה, רק את הציוד והמלאי של "פורמיליין" בתמורה ל-600 אלף שקל.

המנהל המיוחד לא השתכנע ממבנה העסקה שהוצג, וזימן את חורי, בניון ובן-חמו לחקירה. לטענתו, בחקירותיהם חזרו על הגרסאות שנמסרו לבית המשפט, אך "בגרסאות אלה נמצאו מספר סתירות".

בהמשך, נטען בתביעה, המשיכו "נורות אזהרה רבות" להבהב סביב העסקה, ובעקבות החקירות שקיים, טוען עו"ד גיסין כי הסתבר בדיעבד כי חורי, בניון ובן-חמו "שיקרו באופן שאינו משתמע לשני פנים" באשר לסכום העסקה. "לאחרונה", נכתב בתביעה, "נודע למנהל המיוחד כי הנתבעים עשו יד אחת נגדו, ובמטרה להונות את בית המשפט זה ואת נושי החברות, הסתירו את העסקה האמיתית ביניהם".

לטענת עו"ד גיסין, בתצהיר שהגיש חורי בעצמו, במסגרת הליך משפטי אחר שנוהל בין חברת "בלורן יבוא" לחברת "היי סיין" בבית המשפט המחוזי בלוד, נכתב כי חברת "בלורן" ומנהליה, עופר עמיר וחיים קורצמן, רכשו ציוד, פעילות, מלאי ומוניטין (מ"פורמליין") ש"שווים מיליוני שקלים, תוך שהם מציגים לבית המשפט מצג-שווא, לפיו מדובר בעסקה לרכישת מכונות בתמורה לסכום נמוך בהרבה".

עוד הצהיר חורי כי "עסקה זו נעשתה תוך הסתרת פרטים מהותיים מבית המשפט, ותוך הסתרת השווי האמיתי של הפעילות מנושי החברות 'טופז' ו'ספייס' והמפרק שלהן".

תרבות עבריינית

המנהל המיוחד מציין כי "הדברים מדברים בעד עצמם, והם חמורים ביותר (שלא לומר בעלי גוון פלילי). חורי מודה בפה מלא, וחוזר על דבריו אלו גם בפני בית המשפט המחוזי בלוד, כי גרסתו שנמסרה למחוזי נצרת ולמנהל המיוחד ב-2014 הייתה גרסה שקרית, שנועדה לאפשר את הברחת הפעילות והמוניטין השייכים ל'ספייס', וששוויים הוערך בזמן אמת על-ידי הצדדים ב-3.8 מיליון שקל".

באותו הליך בלוד, נטען, הוגש תצהיר דומה מטעמו של בן-חמו, שלקח על-פי הנטען חלק פעיל בהצגת מצגי-השווא בפני בית המשפט כבעלים של "היי סיין". לפי התביעה, מישל אביטל, ששימש מנהל של "ספייס" ומאוחר יותר גם של "פורמיליין" ו"אינבוקס", הצהיר אף הוא בהליך במחוזי בלוד כי "במסגרת עסקת פרומיליין, 'בלורן' ו'אינבוקס' קיבלו לידיהם נכס בשווי מיליוני שקלים, תוך שהם מציגים למחוזי מצג מטעה, לפיו מדובר בעסקה לרכישת מכונות בתמורה לסכום נמוך בהרבה. במסגרת עסקת 'פורמיליין' פעלה 'בלורן' להברחת הרכוש של 'ספייס' ו'טופז'".

עו"ד גיסין כותב בתביעתו כי "אף לא אחד מהנתבעים פעל בדרך זו של מרמה 'בעיניים עצומות' או ב'חוסר תשומת-לב'", ומוסיף כי "הן בפני בית המשפט של פירוק והן בפני בית המשפט המחוזי בלוד היו כל הנתבעים מיוצגים על-ידי עורכי דין מיומנים, בכירים ומנוסים, ובכל זאת - העובדות המתגלות מתצהיריהם וחקירותיהם מעידות על התנהגות ותרבות עסקית עבריינית של ממש".

עוד נכתב בתביעתו של המנהל המיוחד כי "הנתבעים כולם, יחד ולחוד, קשרו קשר במטרה להסתיר מבית המשפט, מהמנהל המיוחד ומנושי החברות את קיומה של העסקה המירמתית שרקמו, ואשר מטרתה הברורה הייתה הברחת נכסים מחברות חדלות פירעון, הונאת נושי החברות, הונאת המנהל המיוחד ומעל הכול - הונאת בית המשפט של חדלות פירעון, תוך מתן עדויות ותצהירי שקר בפניו.

"מדובר בתרבות עסקית עבריינית הכוללת תצהירי שקר, הברחות נכסים ועסקאות אפלות, תוך הטעיית בית המשפט ובעלי תפקיד (המנהל המיוחד שמונה מטעם בית המשפט - א' ל"ו). תרבות עבריינית מעין זו מתנהלת בדרך-כלל במסתרים וקיים קושי רב לחשוף את התרחשותה".

לטענת עו"ד גיסין, המקרה הייחודי המתואר בתביעה, בו נחשפת לאור השמש התנהלות עבריינית שכזו, מהווה הזדמנות חריגה וחשובה לבית המשפט לומר את דברו ולהוקיע התנהלויות עברייניות ומירמתיות שכאלה. "להוקעה שכזו ישנה חשיבות רבה מבחינת כל העוסקים בהליכי חדלות פירעון בישראל, אשר אף חורגת מגדרי המקרה החמור הנוכחי", נטען בתביעה.

עוד כתבות

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 capital וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג' בשיחה עם מיטל ויזברג / צילום: תמר מצפי

"הסנטימנט העולמי לא לטובתנו": שתי משקיעות ההייטק הבולטות בישראל מסבירות איך לגייס כסף באמצע המלחמה

שרית פירון, ראש קרן ההשקעות Team8 Capital, וחמוטל מרידור, שותפה בקרן וינטג', התייחסו בכנס TECH IL של גלובס לירידה בהיקף ההשקעות בהייטק בצל המלחמה ● פירון: "לאורך השנה-שנתיים הקרובות יש סיכוי שנראה משקיעים יוצאים מכאן" ● מרידור: "יש גם קולות בעדנו, משקיע אמר לי שהחברות הישראליות הן הכי טובות בפורטפוליו שלו"

מייסדי חברות Ermetic, Snappy ו-Pecan, שדורגו בעבר / צילומים: איל יצהר, אלעד מלכה

רווח במקום צמיחה: תובנות מהסטארט־אפים המבטיחים של השנים הקודמות

לקראת חשיפת 10 חברות הסטארט־אפ המבטיחות של גלובס לשנת 2024 ביום חמישי הקרוב, בדקנו מה אפשר ללמוד מחברות שדורגו פה בעבר וכעת מתמודדות עם מציאות שונה בחוץ ● "המשקיעים נוהרים להשקעה במספר מצומצם יותר של חברות, אך בעלות איכות גבוהה יותר"

תשואות קרנות הפנסיה והגמל: מעל כולם בלטו שוב המסלולים העוקבים אחר מדד ה-S&P 500 / אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי

החודש החזק של קרנות הפנסיה וההשתלמות: אלו הגופים המצטיינים

קרנות ההשתלמות רשמו במרץ תשואה ממוצעת של 2.3% במסלול הכללי ו-3.8% במסלול המנייתי ● אלטשולר שחם הצטיינה בכל המסלולים בחודש החולף, מור בלטה בסיכום הרבעון ● וגם: התשואות החריגות של מסלולי ה-S&P 500

השופט בדימוס ד''ר עדי זרנקין / צילום: פאול אורלייב

בן הבורר הוא בכיר בחברה מתחרה - האם זו עילה לפסילתו?

ביהמ"ש דחה את בקשת קבוצת סיגמא לפסול את הבורר ד"ר עדי זרנקין, שופט בית המשפט המחוזי בדימוס, בשל טענה לחשש לניגוד עניינים, מאחר שבנו מכהן כבכיר ומחזיק במניות של חברה מתחרה לחברה שבלב המחלוקת

מערכת חץ 3 / צילום: דוברות משרד הביטחון

הזמנות בשיא וביקוש מקומי: האם החברות הביטחוניות ירוויחו מהתקיפה האיראנית?

מערכות ההגנה האוויריות בישראל קיבלו חותמת משמעותית כאשר הדפו 99% מהאיומים במתקפה האיראנית ● כעת העניין במערכות מצד ממשלות מסביב לעולם מזנק, והביקושים עולים ● בתעשייה האווירית מרגיעים: "יודעים לתת איזון בין צרכי מדינת ישראל לבין הלקוחות"

גבול לבנון / צילום: ap, Hassan Ammar

צה"ל חיסל את מפקד גזרת החוף של חיזבאללה

דקות אחרי ששני כלי הטיס התפוצצו - בלבנון דיווחו על רכב שהותקף בדרום המדינה • באיראן נערכים לתקיפה ישראלית, ומזהירים: "אנחנו מוכנים להשתמש בנשק שמעולם לא השתמשנו בו" • פיקוד צפון תרגל מעבר משגרה לחירום "במתכונת פתע" • איזיג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את כל הטיסות לישראל עד אוקטובר • עדכונים שוטפים

גל בר דעה, מנכ''ל בנק ONE ZERO בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "רוצים להיות בנק גדול. טכנולוגיה היא הדרך היחידה לתת ייעוץ לכולם"

מנכ"ל ONE ZERO אמר בכנס TECH IL של גלובס כי על הבנקים לקחת אחריות לעתיד הכלכלי של הלקוחות שלהם, להוציא אותם ממינוס ולאפשר להם לשפר את האשכול הסוציו-אקונומי שלהם ● על וואן זירו אמר: "בנקאות זה מרתון, אנחנו מתכוונים להיות בנק גדול ומשמעותי במערכת הישראלית"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

מגמה מעורבת בוול סטריט; טסלה יורדת ב-4%

נאסד"ק יורד ב-0.3% ● קרן המטבע העלתה את תחזית הצמיחה העולמית ● טראמפ מדיה יורדת ב-11% ● בנק HSBC ממליץ על מניית AMD ● שווי השוק של טסלה ירד בכ-40% מתחילת השנה ● השקעת ענק למיקרוסופט בחברת AI מאיחוד האמירויות ● איתן בן אליהו ימונה ליו"ר ננו דיימנשן ● באופנהיימר חיוביים לגבי פאלו אלטו ונטפליקס

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ''לית מרכז המו''פ של AT&T בישראל, בכנס TECH IL / צילום: כדיה לוי

סגנית נשיא AT&T העולמית: שלושה אנשים יושבים בחדר וממציאים מוצר שנוגע במיליוני אנשים - זה התבלין הסודי שלנו בישראל

רינת זילברשטיין, סגנית נשיא ומנכ"לית מרכז המו"פ של AT&T בישראל, אמרה בכנס TECH IL של גלובס כי מה שייחודי בדנ"א של ההייטק הישראלי הוא "הפיוז'ן שקיים פה בין סטארט-אפים לחברות גדולות, החינוך לטכנולוגיה, המיקס של חוש הישרדות ומנהיגות שמפתחים בצבא"

בורסת תל אביב / צילום: טלי בוגדנובסקי

הבורסה ננעלה בירידות; מדד הבנקים ירד ב-1.2%

מדד ת"א 35 ירד ב-0.3% ● התנודתיות החריגה בשווקים לאור המתיחות בין איראן לישראל ממשיכה, וגם בשאר העולם אי הוודאות מורגשת ● אי.בי.אי מתייחסים לזינוק באגרות החוב הממשלתיות: "ניתן לנצל את עליית התשואות להארכה הדרגתית של מח"מ התיק" ● מדד המחירים לצרכן הפתיע לרעה, והסיכויים להפחתת ריבית הולכים ומתרחקים ● לאומי: "התנודתיות תימשך, בגלל רגישות מחיר הנפט למתיחות באזור"

נתב''ג / צילום: טלי בוגדנובסקי

המתקפה האיראנית יצרה "פקק" בנתב"ג: זה הפתרון של משרד התחבורה

בימי שגרה אין המראות מנתב"ג בשעות הלילה המאוחרות ● בליל המתקפה האיראנית המרחב האווירי של ישראל נסגר, ולמרות ביטולי הטיסות הרבים, עם חידוש הטיסות לישראל וממנה נוצר פקק ● במשרד התחבורה הנחו על פתרון ליומיים הקרובים

יאיר נחמד, מנכ''ל נאייקס ויו''ר הדירקטוריון / צילום: דוד זיסר

המנכ"ל שמכר מניות בעשרות מיליוני שקלים: "במבט לאחור עשינו דברים מסוכנים מאוד ברמה האישית"

יאיר נחמד הקים את חברת הפינטק נאייקס עם שני שותפים, הנפיק אותה בת"א לפי שווי של כמעט מיליארד דולר ובהמשך הוביל אותה לנאסד"ק ● הגיוס בנאסד"ק בוצע אחרי שהמניה עלתה בעשרות אחוזים מתחילת 2024 ● "לא רציתי למכור", טוען נחמד, "אני מאמין בחברה ולא רוצה למכור מניות. יכולנו גם לא להנפיק, אבל היו לנו סיבות"

מנהלי חברות השבבים הגדולות על במה אחת: כנס TECH IL יוצא לדרך

כנס TECH IL של גלובס, שמתקיים היום, מאגד על במה אחת את היזמים, האנג'לים, קרנות ההשקעה והסטארט-אפים הבולטים בענף ההייטק המקומי ● מה חושבים מנהלי חברות השבבים הגדולות בעולם, העצות של המשקיעות הבולטות בישראל ואיך למקסם את החיבור בין חדשות ותעשיות ביטחוניות?

חייל רוסי סוחב רחפן אוקראיני שתוקן ועודכן על ידי הצבא / צילום: ap, Russian Defense Ministry Press Service

איך נכשלו הרחפנים האמריקאים לחולל מפנה במלחמה באוקראינה?

רוב הרחפנים הקטנים של חברות אמריקאיות נכשלו בביצועיהם מול הטכנולוגיה הרוסית, ונחשבים כעת ליקרים ונוטים לתקלות ● בהיעדר פתרונות מהמערב, פנתה אוקראינה למוצרים סיניים זולים

מטוס של חברת איזי ג'ט / צילום: מיכל רז חיימוביץ

איזי ג'ט בהודעה דרמטית: מבטלת את הטיסות לישראל עד סוף אוקטובר

אתמול הודיעה איזי ג'ט על השהיה זמנית של הפעילות לתל אביב וממנה עד 21 באפריל, אולם כבר אמש באתר החברה לא היה ניתן להזמין כרטיסים עד אוקטובר. כעת הגיע האישור הרשמי ● וגם: אילו חברות זרות מחדשות את הטיסות לישראל?

מפגינה באיסטנבול מניפה דגלי פלסטין בהפגנה למען עזה. בציבור הטורקי גוברות הקריאות לניתוק הקשרים הכלכליים עם ישראל / צילום: ap, Khalil Hamra

"מרמרה 2" ודיונים על הרחבת החרם: בטורקיה מחריפים את הטון נגד ישראל

ההחלטה של טורקיה לפגוע קשות בסחר עם ישראל נובעת גם מהאיסור הישראלי להצניח סיוע בעזה, אבל בעיקר מהדרתה מדיוני השיקום של עזה, שעשויים להכניס הרבה כסף למקורביו של ארדואן ● מהלומה נוספת לסחר עלולה להיגרם ממשט מתוכנן לרצועת עזה, שטורקיה תיטול בו חלק

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo & Scitex, בכנס TECH IL / צילום: תמר מצפי

מנכ"ל HP Indigo, נועם זילברשטיין: "החוסן שלנו, במיוחד בעיתות משבר, הוא ששומר עלינו כמובילים עולמיים"

עם מפעל בקריית גת, תוך כדי פינוי עובדים וגיוס מילואים מסיבי, בחברת HP Indigo & Scitex, אחת המעסיקות הגדולות בהייטק הישראלי, התמודדו עם אתגרי המלחמה ● "לא מדובר בתקופה חד־פעמית, אלא במרתון שנצטרך להתמודד איתו", אמר נועם זילברשטיין, מנכ"ל החברה, במהלך כנס TECH IL של גלובס

שיגור כטב''ם איראני / צילום: Reuters, dpa via Reuters Connect

בהשראת רוסיה: גילויים חדשים על התקיפה האיראנית וההצלחה הישראלית

התקיפה של איראן תוכננה באופן ששיחזר במובנים רבים כמה מן התקיפות הרוסיות הגדולות באוקראינה, וכללו תחילה נחיל כטב"מים שנועדו להציף את ההגנה האווירית ● החולשה של היכולת הצבאית הקונבנציונלית של איראן עלולה להוביל את מקבלי ההחלטות באיראן לאופציה הגרעינית

שלט אנטי־ישראלי המציג טילים איראניים, טהרן / צילום: Reuters, Majid Asgaripour

רבים מהטילים ששוגרו מאיראן לישראל נפלו בדרך. וזו הסיבה

לפי "וול סטריט ג'ורנל", כמחצית משיגורי הטילים הבליסטיים האיראניים נכשלו או התרסקו עוד לפני הגיעם ליעד, מה שקרה גם לחלק מהכטב"מים ● רותם מי־טל, מנכ"ל חברת אסגארד, המפתחת טכנולוגיה צבאית לתעשיות הביטחוניות, מסביר בשיחה עם גלובס למה זה קרה

גיל שויד / צילום: גלובס

גיל שויד על הפרישה מתפקיד מנכ"ל צ'ק פוינט: "לא מתחרט על כלום, רוצה לבנות את המוצר הבא"

"אני גאה שצ'ק פוינט תמיד הייתה יציבה, לא הייתה שנה אחת שלא הרווחנו", כך אומר גיל שויד, מנכ"ל חברת הסייבר צ'ק פוינט ב-31 השנים האחרונות, בשיחה עם עורך ההייטק של גלובס, אסף גלעד, בכנס TECH IL של גלובס ● על השפעות המלחמה אומר שויד כי "הנזק המקומי הוא לא הבעיה, אלא הנזק שייגרם לטווח רחוק"