גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

"חשוב ללבן את נושא ה'גירושים' כבר בעת הקמת החברה"

עורכת הדין והנוטריון גאולה זלצמן: "העומס שמוטל על בתי המשפט הוא לא אנושי. לדעתי, אדם שהופך להיות שופט - למעשה נגמרו חייו האישיים כמעט לגמרי. לא נותר לו זמן פנוי כמעט בכלל"

עורכת דין גאולה זלצמן / תמונה פרטית
עורכת דין גאולה זלצמן / תמונה פרטית

"העומס שמוטל על בתי המשפט הוא לא אנושי. לדעתי, אדם שהופך להיות שופט - למעשה נגמרו חייו האישיים כמעט לגמרי. לא נותר לו זמן פנוי כמעט בכלל. זה מטורף" - כך אומרת עורכת הדין והנוטריון גאולה זלצמן בראיון ל"גלובס".

זלצמן "בילתה" שנים רבות באקדמיה: באוניברסיטת תל-אביב, באוניברסיטת בר-אילן ובמכללה למינהל. היא בוגרת אוניברסיטת בר-אילן משנת 1994 וחברה בלשכת עורכי הדין מ-1995.

בבעלותה משרד לעריכת דין המתמחה בתחום האזרחי-מסחרי בתחומים מגוונים, ביניהם חוזים והסכמים מסחריים, נדל"ן, דיני עבודה, בנקים, ליקויי בנייה, חברות, ירושות וצוואות, הוצאה לפועל, בוררויות ויישוב סכסוכים, משפט מינהלי ועוד.

"בארץ אין מספיק שופטים, וזה נתון שידוע כבר הרבה מאוד זמן, ועדיין לא עושים די לשנות את המצב. אין מספיק בתי משפט, ומנגד עם ישראל אוהב לתבוע כמעט על כל שטות. חלק ניכר מזמני מוקדש לניסיונות שכנוע של לקוחות למה לא רצוי להגיע לבית משפט ולפתור סכסוך ומחלוקת מחוץ לכותלי בית המשפט. הרבה מאוד ישראלים פועלים מהבטן ולא מהראש, וזה לא טוב. יכול להיות שצריך להקים עוד מוסדות לצד בתי המשפט, בנוסף למוסד לבוררות ומוסדות הגישור", אומרת זלצמן.

לדבריה, "לדעתי, גם התפקיד שלנו, עורכי הדין, הוא לא לעודד את הלקוחות והאנשים לרוץ לבתי משפט, אלא לנסות להגיע לפשרה. עורך דין צריך לחשוב על הלקוח שלו ולא רק על הכיס שלו".

כאמור, בין שלל עיסוקיה עוסקת זלצמן גם בהקמת חברות ושותפויות (ובמידת הצורך גם פירוקן) ועריכת חוזים והסכמים מסחריים. נושא פירוק החברות והתמורה לנושים בעת פירוק עלה לכותרות לא מעט פעמים לאחרונה, בין השאר עקב פשיטות-רגל של מספר "טייקונים" במשק והתפרקות של "פירמידות" שליטה.

- למה צריך לשים לב כשמקימים עסק או חברה?

"כשמישהו עומד להקים חברה, השאלה הראשונה שצריך לחשוב עליה היא המתכונת המשפטית שעליה יתבסס העסק. אם זו תהיה חברה רגילה או חברה בע"מ, או שבכלל מספיקה שותפות בשלב הראשוני, ובשלב מתקדם יותר אפשר להפוך אותה לחברה בע"מ".

- מה ההבדל בין חברה לשותפות?

"ההבדל העיקרי הוא שחברה היא אישיות משפטית נפרדת מבעליה, כאילו שנולד אדם חדש. יש לה זכויות וחובות משל עצמה. בעלי המניות אמנם מחזיקים בחברה, אבל כשבחברה מחליטים החלטות, הן מיוחסות לחברה ולא לבעלי המניות שלה. מי שמנהל את החברה בפועל הוא הדירקטוריון, מועצת המנהלים שלה".

- איפה זה מתבטא בעיקר?

"הביטוי הכי משמעותי של זה נוצר במקרה של חובות. כאשר יש חובות, מי שמחויב להחזירם זו החברה עצמה, ולא בעלי המניות שלה. זו למעשה המשמעות של הביטוי בעירבון מוגבל, בע"מ. רק במקרה של 'הרמת מסך' בין החברה לבעליה נותר חיבור ובעלי המניות יחויבו להחזיר את החובות".

- בשנים האחרונות מתקבל הרושם שיש לא מעט מקרים, יותר מבעבר, של בעלים של חברות גדולות במשק שנותרו עם חובות מאוד גדולים והתחמקו בדרך כזו או אחרת מהחובה להחזיר חובות. מתי שופט מחליט על הרמת מסך?

"זה מאוד נדיר ונעשה רק במקרים מאוד מסוימים. למשל, אם מזהים ניסיון להברחת נכסים מהחברה. במקרה כזה אפשר לחייב את הבעלים בחובות שנוצרו לחברה. הבדל נוסף בין חברה לשותפות הוא בהיקפי המיסוי. כדי לקבל החלטה נכונה לגבי אופי העסק ואיזו ישות משפטית תהיה לו, צריך להתייעץ עם עורך דין ורואה חשבון לפני הקמתו והכנסתו לרשם החברות. עורכי דין ורואי חשבון, אגב, לא יכולים להקים חברה בע"מ".

- למה?

"אני כעורכת דין לא יכולה להיות מוגנת מתביעות של לקוחות, ויש בזה היגיון".

- מהי הפרוצדורה להקמת חברה?

"ברגע שהוחלט על הקמת העסק, יש כמה פרוצדורות: צריך לבחור שם, לבדוק שהוא לא נרשם כבר ברשם החברות ולקבל את אישור הרשם החברות לשם שנבחר. לאחר מכן צריך לנסח תקנון, שהוא למעשה מעין הסכם בין החברה לבעלי המניות שלה. זה יכול להיות משהו בסיסי כמו עמוד או אפילו חצי עמוד, אבל בדרך-כלל מכניסים לתקנון הרבה סעיפים שונים ומגוונים, והוא נפרס על פני כמה עמודים לפחות. דבר נוסף שצריך לעשות בהקמת החברה זה הקצאת מניות ומינוי דירקטורים. צריך למנות לפחות דירקטור אחד. לאחר מכן הדירקטוריון שמונה מתווה למעשה את מדיניות החברה ואת קווי פעילותה.

"אני נוהגת להכין ולערוך גם הסכם מייסדים, שהוא למעשה מסדיר את היחסים בין בעלי המניות, ולא צריך לדווח עליו לאף גוף רשמי. הוא מזכיר גם למשל את הסוגיה של ממי אנחנו 'מתגרשים' בעת פירוק העסק".

- זו סוגיה מאוד מאוד חשובה.

"נכון מאוד. נתקלתי בהרבה מקרים שלא דאגו ללבן את הנושא הזה בעת הקמת העסק, למרות שזה מאוד מאוד חשוב. בתחילת הדרך המייסדים דואגים בדרך-כלל לנושאים אחרים כמו כמה כסף, משכורת או דיבידנד, כל אחד ימשוך בדרך ואיך יחלקו את הרווחים, אבל לא מקדישים מחשבה וזמן לנושא של סיום חיי החברה. צריך גם לדאוג למצב של פרישת אחד השותפים. מה עושים אם יש חובות בחברה, ומישהו עוזב במהלך הדרך... כנ"ל לגבי זכויות. מה קורה אם אין הסכמה, ואז בדרך-כלל מכניסים מנגנון של בוררות".

- יש מן הסתם הרבה מקרים שנעשים שינויים בתקנון במהלך חיי החברה?

"כמובן. אבל גם שינויים נעשים בהתאמה לתקנון המקורי. למשל, אם הוכנס סעיף שצריך רוב מיוחד של 70% לשינוי סעיף מסוים בתקנון, אז אם רוצים לשנות אותו, צריך לעמוד בזה. אבל אם נוצרה מחלוקת, ומישהו רוצה להערים קשיים, שום הסכם לא יעזור".

"בתי הדין מגבילים את הפגיעה בחופש העיסוק"

- מה קורה בעולם החברות הציבוריות?

"זה עולם אחר לגמרי מהעולם של חברות פרטיות. לא ניכנס לזה עכשיו, זה מורכב".

- מה עוד נכנס בהסכם מייסדים?

"לעתים מכניסים גם הסכמי סודיות, שמירה על פטנטים וכדומה. לעתים מכניסים גם הגבלת תחרות למשך תקופה מסוימת בעת פרישה של אחד העובדים". 

- לאחרונה היו פסיקות כנגד ההגבלה הזאת או צמצומה.

"נכון. בתי הדין לעבודה מאוד מגבילים את הפגיעה בחופש העיסוק - ובצדק לדעתי. דברים נוספים שנכנסים להסכם - עניינים של חלוקת עבודה, מה קורה במצב של אובדן כושר עבודה או הפרת ההסכם. אני נוהגת להכניס פיצוי מוסכם".

- האם יש להסכם מייסדים תוקף משפטי?

"כן בהחלט. לא צריך עורך דין שיאשר חתימות, וגם אין צורך בנוטריון. יש לזה תוקף לכל דבר ועניין".

"הליך פירוק יכול להימשך מספר שנים"

- מה קורה בעת פירוק?

"צריך להפריד בין פירוק מרצון, שזה תהליך פשוט יחסית - לפירוק שלא מרצון. אם אין חובות, התהליך הרבה יותר פשוט, אבל עדיין יש רשימה של טפסים שצריך להגיש, לשלוח הודעות שונות, להשיג אישורים מגורמים שונים שלא נותרו חובות וכו'... זה תהליך מובנה עם שלבים שונים. ברגע שרשם החברות מאשר את הפירוק, החברה תיחשב למחוסלת".

-מ וכשיש חובות?

"אז זה יותר מסובך. בדרך-כלל אחד או כמה נושים מבקשים את פירוק החברה, ואז בית המשפט דן בעניין ומחליט. אם השופט יגיע למסקנה שבקשת הפירוק מוצדקת, הוא ימנה מפרק זמני ולאחר מכן מפרק קבוע. ברגע שמחליטים על פירוק, אי-אפשר להגיש תביעות יותר כנגד החברה אלא רק למפרק. חשוב לדעת שתהליך של פירוק הוא בדרך-כלל ארוך מאוד ויכול להימשך מספר שנים. אגב, גם בתוך התהליך אפשר לנסות להבריא את החברה. היו מקרים שניסיונות כאלה הצליחו".

- האם בשותפות יש סוג של "הרמת מסך" אוטומטית במקרה של קשיים ופירוק?

"כן. מלכתחילה אין הפרדה בין השותפות לשותפים. השותפים למעשה ערבים לחובות. אגב, היום הבנקים מחמירים יותר מבעבר ומחתימים את הבעלים הן בשותפות והן בחברה כמעט תמיד על ערבות אישית לפעילות העסק".

כיום, אומרת זלצמן, יש יותר הבנה והתמחות של שופטים בסוגיות עסקיות וכלכליות, זאת לאחר שהוקם בית משפט כלכלי לפני מספר שנים. "יש בית משפט לעניינים כלכליים שלא היה קיים בעבר, כך שנושאים עסקיים וכלכליים מטופלים על-ידי שופטים שיש להם יותר הבנה. ובכלל, כל הנושא נמצא בהתפתחות מתמדת. זה תחום סופר מעניין".

- מה את חושבת על חוק החברות?

"חוק החברות בארץ הוא חדש יחסית (לפני כן הייתה בתוקף פקודת החברות). זה תחום שמתפתח כל הזמן. יש כמובן לאן לשאוף ומה לשפר, אבל אני חושבת שבסך-הכול המערכת המשפטית שלנו היא ברמה טובה, אפילו טובה מאוד".

- למרות זאת, יש תחושה בשנים האחרונות שיותר מדי בעלי חברות יוצאים כמעט ללא פגע מתהליך פירוק שמעורבים בו הרבה מאוד חובות, לאחר שצברו חובות גדולים.

"אין לי נתונים לקבוע אם בעבר זה היה שונה, ברמה נמוכה יותר. היום יש הרבה יותר מודעות לזה, מכיוון שיש הרבה יותר מידע בחוץ. הכול חשוף, וכמעט כל דבר מהותי מתפרסם. זה כמובן משפיע ומשנה את היחס של הציבור וגם של השופטים לחברות. אם הגענו למצב שאי-אפשר לסמוך על חברות גדולות כמו אי.די.בי או אפריקה ישראל, זו בעיה גדולה".

- יש גם לא פעם מצב של איש עסקים שבבעלותו מספר חברות, כשאחת או יותר מהן נקלעו לבעיות, והן עמוסות חובות, ואחרות מרוויחות.

"נכון. זה קרה, קורה ויקרה בעתיד, אבל צריך להבין שאי-אפשר לקחת כספים מחברה רווחית ויציבה ולהעביר לחברה אחרת שנקלעה לקשיים. זה יפגע בבעלי המניות של החברה הרווחית. כל חברה היא אישיות בפני עצמה".

- מה את אומרת לסיום?

"העצה הכי טובה שאני יכולה לתת היא שכשאתם רוצים להקים עסק - לגשת להתייעץ היטב עם רואה חשבון ועורך דין המומחים בתחום, על-מנת לקבל את הייעוץ המיטבי בנוגע לשאלה באיזו מתכונת לנהל את העסק. האם באמצעות שותפות, האם חברה, האם חברה בע"מ וכו'. ייעוץ נכון והבטחת הזכויות בהסכם מייסדים ראוי עשויים להקל מאוד הן בהקמת וניהול העסק ולא פחות חשוב בפירוק החבילה".

עוד כתבות

רכב של חברת מובילאיי / צילום: יח''צ

מוביליאיי הציגה דוחות מעורבים; החברה לא צופה שיפור מהותי בהמשך השנה

לאחר שפרסמה בתחילת השנה אזהרת רווח ושלחה את המניה ליום הגרוע בתולדותיה, מוביליאיי מציגה תוצאות מעורבות לרבעון הראשון של 2024 ● מובילאיי נמנעת מלפרסם תחזית לרבעון השני של השנה, אך נראה שהחברה לא צופה שיפור מהותי בשנת 2024 ● למרות אזהרת הרווח, האנליסטים עדיין אופטימיים לגבי ביצועי החברה

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

וול סטריט / צילום: Unsplash, Roberto Júnior

מסחר מסביב לשעון? בוול סטריט שוקלים שינוי קיצוני

בורסת ניו יורק שלחה סקר לסוחרים בנושא מפתיע במיוחד ● על פי דיווח בפייננשל טיימס, הבורסה בדקה מה דעתם על מסחר מסביב לשעון - 24/7, או 24 שעות בשבוע המסחר ● ומי מציע את זה כבר היום?

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אסדת הקידוח איתקה. בעיגול: יצחק תשובה / צילום: אתר החברה, שלומי יוסף

האם העסקה הזו תשנה את מומנטום המניה של יצחק תשובה?

החברה הבת של קבוצת דלק סיכמה על רכישת פעילות נפט וגז בים הצפוני, לפי שווי של קרוב למיליארד דולר, בדרך של מיזוג ● איתקה צופה כי בעקבות הרכישה תחלק דיבידנדים שמנים לבעלי המניות שלה בשנתיים הקרובות ● אז למה מניית החברה נופלת בבורסת לונדון?

בארה"ב שואלים: איך "יהודים הם נבלים ומחבלי חמאס הם גיבורים"?

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה ● והפעם: איראן חותמת על שמונה הסכמים כלכליים וביטחוניים עם פקיסטן ● התקשורת בלבנון דנה בשאלה איך תיראה המדינה ביום שאחרי הלחימה ● והמחאות נגד ישראל בקמפוסים תופסות את הכותרות בארה"ב ● כותרות העיתונים בעולם

"מדינה קטנה, הגנה אדירה": בעולם עדיין מתפעלים מישראל

גלובס מגיש מדי יום סקירה קצרה של ידיעות מעניינות מהתקשורת העולמית על ישראל במלחמה • והפעם: נשיא סוריה בשאר אסד מנסה לשדר עסקים כרגיל, איראן ממשיכה לפתח את תוכנית הגרעין, בכירה בריטית קוראת לממלכה ללמוד מירושלים כיצד מפתחים מערך הגנה ראוי, ואונר"א שחלק מאנשיה התגלו כטרוריסטים באה בטענות לישראל ● כותרות העיתונים בעולם

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

גבול לבנון / צילום: Shutterstock

צה"ל: חיסלנו מחבל בכיר בלבנון, שקידם פעולות טרור רבות נגד ישראל

דיווח: במצרים נערכים ב"תוכנית חירום" לפלישה ישראלית לרפיח • פיגוע דקירה ברמלה: צעירה נפצעה קשה • צה"ל תקף מבנים צבאיים ששהו בהם מחבלים של חיזבאללה בדרום לבנון • דיווח בבלומברג: פסגה מדינית בנושא עתידה של רצועת עזה יתקיים ביום שני הקרוב בסעודיה •   ● כל העדכונים

מערכת הספיידר של רפאל / צילום: רפאל

הפגישה באתונה, החשש מטורקיה ומערכות ההגנה שיוון רוצה מישראל

מערכת ההגנה האווירית "ספיידר" של רפאל מספקת פתרונות הגנה אווירית בטווחים שונים, לרבות מל"טים וטילים בליסטיים לטווחים קצרים ● ההתעניינות מצידה של יוון במערכת הגיעה לאחר שארה"ב הודיעה לאתונה כי אושרה להם מכירת 40 מטוסי קרב מדגם F-35

סאטיה נאדלה, מנכ''ל ויו''ר מיקרוסופט / צילום: Associated Press, Mark Lennihan

מיקרוסופט עקפה את הציפיות; המניה מזנקת במסחר המאוחר

הכנסות החברה היו 61.9, ב-19% לעומת הרבעון המקביל אשתקד ● הרווח למניה 2.94 דולר למניה, מעל הצפי ● המניה עולה ב-5% במסחר המאוחר

מארק צוקרברג / אילוסטרציה: גלובס

הסיבות לצניחה של מניית מטא למרות תוצאות חזקות, והחשש מאפקט דומינו שיגיע עד לגוגל

מטא אכזבה בגדול את המשקיעים עם תחזית פושרת לרבעון הבא, למרות שהכתה את התחזיות בשורת הרווח וההכנסות ● אוראל לוי, מור קרנות נאמנות: "השוק חושש שטרנד ה-AI לא מצליח לייצר הכנסות" ● וגם: למה אחרי פרסום הדוח של מטא צנחה מניית אלפאבית במסחר המאוחר ומי עוד צפוי להיפגע מאפקט הדומינו?

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

מתחם אינטל בחיפה / צילום: Shutterstock

"רבעון שהוא תחתית עבורנו": למה אינטל אכזבה כל כך את המשקיעים

בשיחת המשקיעים כינה מנכ"ל החברה, פט גלסינגר, את הרבעון הראשון כ"רבעון שהוא התחתית עבורנו" ● אינטל לא יכולה לערוב לכך שהרבעון הבא ייראה טוב יותר - ההכנסות אף עלולות להיות נמוכות יותר מאלה של הרבעון הנוכחי ● גם בתחום הייצור נראה שהדרך של אינטל עוד ארוכה

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

מאהל המחאה הפרו פלסטיני באוניברסיטת קולומביה (עיבוד: טלי בוגדנובסקי) / צילום: ap, Ted Shaffrey

המוחים הפרו-פלסטיניים עוטים מסכות קורונה כדי להיות חופשיים לבעוט

הלוק החדש של המפגינים מאפשר להם לחרוג מהשורות ● צה"ל נדרש לענות על שאלות קשות ● והאמריקאים מודאגים מהכוח של טיקטוק ● זרקור על כמה עניינים שעל הפרק

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות 

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

טסלה ונטפליקס. תוצאות הפוכות ותזכורת / צילומים: Shutterstock

שתי ענקיות, תוצאות הפוכות ותזכורת לכלל החשוב של עונת הדוחות

טסלה פרסמה ביום שלישי בלילה דוח רבעוני מאכזב, אבל המניה זינקה בפתיחת המסחר ב־13% ● בשבוע שעבר קרה בדיוק ההפך לענקית טכנולוגיה אחרת, נטפליקס, שמנייתה צנחה למרות תוצאות חיוביות ● הסיבה: המלכות האמיתיות של עונת הדוחות הן התחזיות