גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

קורבנות "אדמה" תובעים 8.4 מיליון שקל: עורכי הדין התרשלו

רוכשי הדירות טוענים כי משרדי עוה"ד ארדינסט-בן-נתן וגולדפרב-זליגמן איפשרו את גזילת הכספים ■ המשרדים: "תביעת-סרק מקוממת" ■ ובינתיים הבעלים אורן קובי מציע להשיב 27.5 מיליון שקל תוך עשור

אורן קובי/ צילום : שלומי יוסף
אורן קובי/ צילום : שלומי יוסף

משרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן ומשרד עורכי הדין גולדפרב-זליגמן - שניים מהמשרדים המובילים בארץ - התרשלו בשמירה על כספם של לקוחות חברת "אדמה" שקרסה, ואפשרו למעשה את גזילת הכספים על-ידי הבעלים אורן קובי - כך נטען בתביעה חדשה שהוגשה השבוע נגד שני המשרדים, בטענה לאחריותם לנזקי הלקוחות.

התביעה מצטרפת ל-3 תביעות שהוגשו בעבר נגד משרד עורכי הדין עמר-רייטר-ז'אן, ומציפה שוב את שאלת מודעותם של עורכי הדין של קבוצת אדמה, ל"שיטת קובי". השיטה של קובי, הייתה פשוטה: לפי החוזים שעליהם הוחתמו הלקוחות, הלקוחות היו אמורים להפקיד את תמורת העסקאות בחשבונות נאמנות, שנוהלו במשרדי עורכי הדין שליוו את הקבוצה. בתקופות שונות היו אלה משרדים מהמוכרים בישראל, ובהם משרדי עורכי הדין שרקון-בן-עמי-אשר, ארדינסט-בן-נתן, גולדפרב-זליגמן, ועמר-רייטר-ז'אן. קובי ואנשיו אמרו ללקוחות - שרובם אינם משקיעי נדל"ן מנוסים - כי עליהם לרשום את הצ'קים לפקודת החברה, דבר המנוגד לחוזים עליהם חתמו. בהמשך לכך, הופקדו הכספים בחשבונות של החברה או של קובי עצמו, ולא בחשבון הנאמנות.

השאלה האם עורכי הדין ידעו שקובי נוהג לקבל את הצ'קים היישר לפקודת החברה, או שרק לא שמו לב שיתרת חשבונות הנאמנות נמוכה משמעותית מהסכומים שאמורים להיות בהם לפי החוזים - היא זו העומדת בלב התביעות נגד עורכי הדין. זו גם אחת השאלות שהעסיקו את חוקרי המשטרה, הבוחנים גם את מידת אחריותם של עורכי הדין שליוו את קובי.

וכך - בשעה שקבוצת "אדמה" מצויה עמוק בהליכי פירוק, וקובי עצמו שקוע בבוץ החקירה הפלילית נגדו, בחשד להונאת לקוחותיו ולגניבת הכספים ששילמו בעבור רכישת קרקעות מחברותיו - ממשיכה הפרשה לייצר תביעות נגד עורכי הדין המלווים.

התביעה החדשה, בהיקף של כ-8.4 מיליון שקל, מגוללת את סיפורם של קבוצת רוכשים, 11 במספר, אשר לטענתם נפלו קורבן ל"דפוס פעולה מתוכנן היטב של קובי והחברה" - דפוס שבמהלכו נהגו קובי והחברה להוציא במרמה ובחוסר תום-לב כספים מרוכשים תמימים אשר שמו את כספם "על קרן הצבי". זאת, בשעה שכפי שהתחוור בדיעבד, קובי נהג לשלשל לכיסו באמצעות החברה (או לכיסה של החברה) שבשליטתו כספים שהיו מיועדים מראש לתשלום עבור הקרקעות.

בתביעה, שהוגשה על-ידי עורכי הדין אבי סלומון, נוי יוספזון ובנימין לוי, נטען כי "בעת ובעונה אחת וכ'מגדל קלפים' קרס מערך ההונאה של קובי והחברה, עת לא יכול היה עוד קובי להמשיך את שיטת עוקץ 'הפירמידה', שכן בזבז את הכספים שהיו מיועדים לתשלום למוכרים השונים ולא הצליח לגייס די כספים מקורבנות חדשים, ובאופן שבסופו של יום - לא יכול היה עוד לקיים עם המוכרים את הסכמי הרכישה. והכל למרות שעשה כל שביכולתו לדחות את מועדי הכספים המיועדים למוכרים, בין על-ידי דחיית כריתת הסכמי המכר או אי-כריתתם מבלי ידיעת הקורבנות - הרוכשים, ובין על-ידי טכניקה של ביצוע 'החלפה' יזומה ע"י החברה של החלקות שנרכשו".

לטענת התובעים, הם נתנו את אמונם ומבטחם במשרדי עורכי הדין שליוו את העסקאות - משרד ארדינסט-בן-נתן ומשרד גולדפרב-זליגמן, בין היתר לאור המוניטין רב השנים שלהם כמשרדים מובילים בישראל, ובתחום המקרקעין בפרט. עקב אמון זה, נטען בתביעה, "נפלו קורבן למעשי המרמה וההונאה של אורן והחברה".

לטענת התובעים, שני המשרדים התחייבו מפורשות בחוזה בכתב כלפי רוכשי הקרקעות - לייצגם, להיות נאמנים על הכספים שהם משלמים, להפקיד את הכספים בחשבון נאמנות שהם מנהלים ולהעביר את כספי הנאמנות רק למוכרים בעסקאות. במסגרת זו, נטען, התחייבו המשרדים כי כל הכספים יישמרו בנאמנות ב"מעגל סגור" - המבטיח את הגעת הכספים לייעודם.

ואולם, טוענים הרוכשים, חרף התחייבויות אלה, אפשרו עורכי הדין את הפקדת הכספים בחשבונות של חברת "אדמה" ולא בחשבונות הנאמנות.

התובעים מגוללים בכתב התביעה את סיפור נפילתם כקורבנות לעוקץ. על-פי התביעה, הם הגיעו למשרדי חברת "אדמה", ובתוך מהלך שיווקי קצר מול אנשי המכירות, הועברו ישירות אל משרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן לצורך השלמת מהלך ההתקשרות העסקית וחתימה על החוזה ועל המסמכים הנלווים שנוסחו על-ידי אורן קובי ועורכי הדין. במשרד פגשו את התובעים עורכי דין שכירים במשרד או מתמחים, אשר החתימו את כל אחד מהם על הסכם שיווק ונאמנות, לפיו החברה פועלת על-מנת לרכוש בנאמנות את המקרקעין עבור הרוכשים. בין הצדדים הוסכם כי הכספים שמשלמים רוכשי הקרקעות יופקדו בחשבון נאמנות על שם "ארדינסט בן-נתן נאמנויות בע"מ", אשר התחייב במסגרת הסכם השיווק והנאמנות להחזיק בכספים בנאמנות, לנהל את הכספים כדין, לוודא כי הכספים משולמים בהתאם להסכם השיווק והנאמנות ועוד.

בהמשך, בשלהי שנת 2015, התפטר משרד עורכי הדין ארדינסט מהייצוג של "אדמה", בין היתר על רקע סימני-השאלה שעלו סביב הפרשה. בעקבות ההתפטרות, באוקטובר אותה שנה, נכנס משרד עורכי הדין גולדפרב-זליגמן בנעליו של ארדינסט. מדובר בשני משרדים מהמכובדים בישראל, כך שלטענת הלקוחות, שניהם שימשו כ"חותמת הכשרות" של "אדמה" בעיני לקוחותיה. על-פי התביעה, משרד עורכי דין גולדפרב זליגמן, אשר המשיך במלאכת החתמת הרוכשים על המסמכים הרלוונטיים - ובהם מסמך על החלפת הייצוג והמסמכים הכרוכים בנטילת חובת הנאמנות לשמור את הכספים המיועדים לרכישה בחשבון נאמנות שבניהולו ולהבטיח כי יגיעו לייעודם.

ואולם, משרד גולדפרב נחשף כמעט מיידית לטענות הקשות נגד "אדמה" בגין הטעיה, נטילת כספי נאמנויות ועוד, ותוך חודשים ספורים בלבד - התפטר מהייצוג.

לטענת התובעים, שני המשרדים, יכלו להזהיר את הלקוחות מפני פעולותיו של אורן קובי. על-פי הנטען, בשלב "חילופי המשמרות" התרשל משרד ארדינסט-בן-נתן ברשלנות רבתי, מעצם אי-קיום חובתו המקצועית לעדכן את משרד גולדפרב-זליגמן בנוגע למצבת הכספים המצויים בשליטתו בחשבון הנאמנות שבניהולו או שאינם מצויים בחשבון הנאמנות.

מצג-שווא רשלני

בסופו של יום, עם קריסתה של החברה ומינוי המפרק, נטען, התחוורה התמונה העגומה, ולפיה בניגוד למתחייב ובניגוד לחובת הנאמנות והזהירות, עורכי הדין לא דאגו לשמור בנאמנות את התשלומים בהם נשאו הלקוחות, על-פי הסכם השיווק והנאמנות, ואף הגדילו לעשות כאשר אפשרו מצב שבו הכספים של כל אחד מהלקוחות - שולמו ישירות לחברה. עוד נטען כי המשרדים יצרו מצג-שווא רשלני בפני הלקוחות כי כספיהם מובטחים ויגיעו לייעודם. לפיכך, טוענים התובעים כי משרד ארדינסט אחראי למלוא כספי הלקוחות שירדו לטמיון.

ממשרד עורכי הדין ארדינסט-בן-נתן, נמסר: "מדובר בתביעת-סרק. המשרד פעל ללא דופי. התביעה תתברר בבית המשפט".

ממשרד גולדפרב-זליגמן נמסר בתגובה: "מדובר בתביעת-סרק מופרכת ומקוממת. התביעה מהווה ניסיון ציני להיפרע מ'כיס עמוק'.

"קיבלנו את כתב התביעה, ואנו נגיב בבית המשפט, כמקובל. בתקופה הקצרה בה ייצג משרדנו את אדמה, הוא פעל במיומנות ובמקצועיות ולא נפל כל דופי בפעולתו".

קובי מציע הסדר חדש: להשיב 27.5 מיליון שקל תוך עשור

הצעת הסדר חוב משופרת החדשה של אורן קובי, הבעלים של חברת "אדמה", כוללת תשלום בסך 2.5 מיליון שקל במזומן עם אישור ההסדר, השלמה לסכום של 5 מיליון שקל תוך שנה, וכן החזר של עוד 20 מיליון שקל בתשלומים במשך עשר שנים.

הצעת ההסדר מותנית בכך שקובי יוכל לנהל עסקים בישראל באופן רציף וללא הפרעה, וללא כל מגבלה באשר לאופי והיקף עיסוקיו. קובי מבקש כי עם אישור ההסדר יוסרו כל המגבלות המוטלות עליו, לרבות צו איסור היציאה מן הארץ שהוטל עליו, הגבלות על ניהול חשבון, שימוש בכרטיס אשראי, מעורבות בתאגיד ועוד.

במסגרת ההליך הוגשו לנאמן 780 תביעות חוב, שלפיהן היקף החובות נגד קובי הוא 63 מיליון שקל ונגד החברות שלו - 113 מיליון שקל. מנגד, עומד היקף הנכסים של קובי "הנחזה לעין" (כלשון השופט איתן אורנשטיין הדן בתיק), בהפחתת התחייבויות ומסים על הנכסים, על כ-14 מיליון שקל נטו בלבד.

הנאמן המליץ לאחרונה לבית המשפט להכריז על קובי פושט רגל, אך מנגד ביקש קובי להימנע מההכרזה, ובמקום זאת הציע הסדר נושים. קובי טוען כי היקף החובות האישי שלו מגיע לכל היותר ל-10-8 מיליון שקל, וכי היקף החובות של החברות מגיע לכל היותר ל-60-70 מיליון שקל בלבד - וזאת בניגוד לעמדת המנהל המיוחד.

כספים משומרי הסף

לאחרונה ביקש קובי מבית המשפט - באמצעות עורכי הדין אילן שביט וחן סידבון ממשרד חיים צדוק - לזמן אסיפת נושים, במסגרתה תובא לאישור הנושים הצעת ההסדר. בהמשך, התחמש קובי בעורכי דין נוספים, ובנוסף למשרד חיים-צדוק, הצטרפו אל הצוות המשפטי המייצג אותו, משרדי שחר-רוזנשטיין וקאסוטו. בית המשפט אישר את קיום אסיפת הנושים, ובהמשך להחלטה זו הגיש קובי הצעת הסדר חוב משופרת.

הצעת ההסדר החדשה של קובי לוקחת בחשבון סכומים עתידיים שעשויים להתקבל מניהול ההליכים נגד "שומרי הסף" - עורכי הדין שליוו את העסקאות שביצע קובי. לטענתו קובי כספים אלו ישמשו מקור נוסף להחזרים ללקוחות "אדמה".

מנציגיו של קובי נמסר: "קובי מצר מול הנושים על המצב שנקלעו אליו ומתכוון להשקיע את כל שנותיו הבוגרות להחזר החוב. נזכיר, שבמשך שנה וחצי נערך משפט שדה שהשיט על קובי אחריות בלעדית לקריסה הכלכלית תוך כדי התעלמות מ'שומרי הסף' שניצחו על כל התזמורת הזאת.

"כמו שקובי לקח אחריות על 100% מהסכם ההחזר ועל כישלון עסקי, כך אנו מצפים מהכונס ומבית המשפט להטיל את מלוא האחריות הנדרשת על משרדי עורכי הדין שכשלו, טעו והטעו לאורך כל הדרך. קובי מתכוון לחזור עם התובנות והניסיון מהטלטלה של השנים האחרונות ולהיות הגורם המוביל בישראל בתחום הקרקעות, ובימים אלה מייסד רשת נכסים באירופה וניהולם עבור משקיעים".

קובי חשוד כי השתמש בכספי הלקוחות לצרכיו

חברת אדמה עסקה בשיווק קרקעות חקלאיות המיועדות להפשרה לציבור הרחב, תוך הצגתן כ"זכות לדירה" בעתיד. החברה נקלעה להליכי פירוק על רקע מעילה לכאורה בהיקף של עשרות מיליוני שקלים, שביצע לפי החשד בעל השליטה, אורן קובי, בכספי הלקוחות.

עשרות מלקוחות החברה שילמו מאות אלפי שקלים ואף מעל מיליון שקל לעתים (כל אחד) עבור קרקעות ("זכות לדירה"). אולם לפי החשד, במקום שהכספים יופקדו בחשבונות הנאמנות לצורך השלמת העסקאות - כספם של הלקוחות נמשך על-ידי קובי ושימש למימון צרכיו הפרטיים (לרבות רכישת הדירות). זאת, מבלי שנמסרה ללקוחות קרקע לבסוף. מאות לקוחות נוספים שילמו עבור עסקאות שאכן הסתיימו במסירת קרקע חקלאית, אך יש מתוכם כאלה שטענו טענות במישור החוזי-צרכני. זאת, בין היתר לגבי הטעיה הנוגעת למצב התכנוני של הקרקע.

ביולי אשתקד ניתן צו פירוק זמני לחברות וצו כינוס נכסים אישי נגד קובי, במסגרתו מונה עו"ד חגי אולמן למנהל מיוחד, והוקנו לו הסמכויות לתפוס את נכסיו של קובי ושל החברות בבעלותו.בשנה החולפת על רקע החקירה הפלילית המתנהלת נגד קובי, תיק הפירוק ופשיטת הרגל המתנהל נגד קובי וחברת "אדמה" והתביעות המוגשות נגד עורכי הדין שליוו את העסקאות שביצעו - ממשיך קובי לטעון כל העת כי מעולם לא מעל בכספי לקוחותיו, כי חובותיו נמוכים מהנטען כלפיו, וכי בכוונתו להחזיר ללקוחות את כל כספם. זאת, במסגרת הסדר חוב, אשר לטענתו כולל החזר של 100% מהחובות בתיק. מספר הסדרים שהציע קובי נדחו בחודשים החולפים על-ידי הנאמן, בטענה כי אינם מספקים, ואינם כוללים ערבויות הולמות. אולם, קובי לא מוותר, והוא הגיש השבוע הצעת הסדר חוב משופרת, המגדילה, לטענתו, משמעותית את החזר החוב. 

עיקרי הפרשה

* 2014-2016: אורן קובי וחברת "אדמה" משווקים קרקעות חקלאיות, ומקבלים עשרות מיליוני ש'

* מאי 2016: חברת "אדמה" קורסת כלכלית

* יולי 2016: הנאמן בתיקי הפירוק מגיש דוח חמור על התנהלות החברה וקובי, שנגדו נפתחת חקירה

* ספטמבר 2016: צו פירוק קבוע לחברות מקבוצת "אדמה" של קובי, וצו כינוס נכסים קבוע לנכסי קובי

* יולי-ספטמבר 2017: קובי מגיש שתי הצעות להסדר, הכוללות לטענתו החזר של 100% מהחובות

עוד כתבות

ישראל לשם וקרן כהן חזון / צילום: רמי זרנגר

"לידה אני תלמיד בכיתה א": עורך הדין הבכיר והיזמת המצליחה חושפים את השותפות

20 שנה שישראל (רלי) לשם וקרן כהן חזון הולכים יחד, וחברת תורפז תעשיות שהקימו, שמפתחת ומייצרת תמציות טעם וריח, כבר שווה 1.7 מיליארד שקל וחולשת על 17 חברות ● הוא בעל אחד ממשרדי עורכי הדין הגדולים בארץ אבל מרגיש לידה "כמו בכיתה א'" ● היא תעשיינית בנשמה אבל זוקפת לו הרבה מההצלחה ● זה ראיון זוגי ראשון

אילת / צילום: Shutterstock, StockStudio Aerials

אפילו הטילים כבר לא מרתיעים את משקיעי הנדל"ן בעיר הזו

דווקא בזמן מלחמה, המשבר בשוק הנדל"ן והריבית הגבוהה, אילת פורחת נדל"נית ● "המשקיעים חזרו לעיר והם סוגרים עסקאות עם קבלנים"

וול סטריט / צילום: Shutterstock

שבוע המסחר הטוב מנובמבר: נאסד"ק קפץ ב-2%

מניית גוגל זינקה בכ-10%● אינטל איבדה כ-9% ● מדד ניקיי הוסיף 0.8%, מדד שנחאי התחזק ב-1.2%, מדד שנזן עלה ב-2.2% וקוספי הוסיף 1% ● נעילות ירוקות גם בבורסות אירופה ● ה-PCE - מדד האינפלציה המרכזי של הפד - עלה ב-2.8% בחודש מרץ, גבוה מהצפוי

הנוף הנשקף מהררית / צילום: ליבי לוי

נסעתם לגליל בחג? אתם חייבים לעצור ביישוב הזה לחוויה תאילנדית אמיתית

קפה שהוא גם גלריה, מופע מוזיקלי של ערפול חושים, מעדנייה משובחת ושופינג ברוח האנתרופוסופיה ● ביקור ביישוב הררית, שמרגיש כמו יקום מקביל

עו''ד חגי קלעי / צילום: פליקס רטברג

"משפיל ומקומם": עורך הדין שהצליח לעזור להרבה, רק לא לעצמו

הוא עמד בפני 15 שופטים בבג"ץ הסבירות ההיסטורי, מייצג בעלי מניות נגד תאגידי ענק, ובין לקוחות המשרד שלו אפשר למצוא את אבי חימי ואריה דרעי ● אבל נדמה שהשליחות הגדולה ביותר של עו"ד חגי קלעי היא בקידום השוויון לקהילה הגאה ● אז איך זה שדווקא את בנו הוא נאלץ להביא בפונדקאות בארה"ב? "זה היה משפיל ומקומם"

טל בסכס, פרויקטור מרכז השליטה האזרחי / צילום: רמי זרנגר-יח''צ החברה למתנ''סים

הפרויקטור שלא היה בראיון ראשון: "לא באתי לחמם כיסא"

טל בסכס מונה בסוף אוקטובר לפרויקטור שתפקידו "לתדרך בכל הנוגע לניהול האזרחי של המלחמה" ● אלא שאינטרסים פוליטיים רחשו בשטח, יותר מדי גופים היו מעורבים, ומהדיבורים על תקציב של 15 מיליארד שקל לא נשאר דבר ● בראיון לגלובס הוא מדבר על היכולת להשפיע כמנכ"ל החברה למתנ"סים, ומפתיע: "אם קוראים לי שוב - אני מתייצב"

פט גלסינגר, מנכ''ל אינטל / צילום: ap, Seth Wenig

אינטל פיספסה את התחזיות, פרסמה תחזית קודרת והמניה צוללת

הרווח המתואם היה 18 סנט למניה לעומת צפי לרווח של 14 סנט ● חטיבת היצור הכניסה רק 4.4 מיליארד דולר וירדה בכ-10% ברבעון הראשון ביחס לרבעון המקביל אשתקד ● המניה יורדת ב-9% במסחר המאוחר, אובדן של 13.5 מיליארד דולר בערב אחד

כטב''ם מדגם שאהד 136 מוצג בטהרן. מרבית הכטב''מים ששוגרו לעבר ישראל מאיראן היו מדגם זה / צילום: Reuters, Morteza Nikoubazl

גם אחרי היירוט המוצלח: 30 אלף דולר ויש לכם כטב״ם מתוצרת איראן

הפעולה ההגנתית המוצלחת של ישראל המחישה עד כמה הכטב"מים מתוצרת איראן אינם קטלניים מול מערכות מערביות באיכות גבוהה ● אולם, מי שבוחר באמצעים מתוצרת איראן אינו רוכש אותם בשל איכותם, אלא מחירם ● ומי המדינה הקטנה שמקבלת מקורות פרנסה לאזרחיה העניים באמצעות מתקן ייצור מל"טים איראני?

רונן דר ועומרי גלר, Run:AI / צילום: Run:AI

היזמים מכרו את הסטארט־אפ לחברה הלוהטת בעולם. כמה יקבלו העובדים?

בזמן שהיו דוקטורנטים להנדסת חשמל בתל אביב, הרבה לפני ש-AI הפך לטרנד הלוהט של השווקים, חברו להם יחד עמרי גלר ורונן דר להקמת חברה בתחום - Run:AI ● מי הייתה המשקיעה הראשונה שהביעה בהם אמון, מתי הבינו שבינה מלאכותית תהיה הדבר הבא, ואיך השפיעה עליהם המלחמה ● אתמול החברה נרכשה רשמית ע"י אנבידיה בסכום המוערך בכ-720 מיליון דולר

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

מאיר בן שבת, ראש המל''ל לשעבר / צילום: מאיר אליפור

המומחה שמסביר: זה מה שתנסה ישראל לעשות ברפיח

מאיר בן שבת, שכיהן בעבר כראש המל"ל, מתאר בשיחה עם גלובס את מטרות הפעולה הצבאית הצפויה ברפיח, ומסביר כי גם אחריה, תידרש עבודה רבה כדי להביא למציאות אחרת ברצועת עזה ● לגבי המשא ומתן לעסקת החטופים, הוא מודה: "הלחץ על חמאס לא היה בעוצמה שדחקה בו להתפשר על דרישותיו ההזויות"

עמית גריידי, הממונה על חוק המכר במשרד השיכון / צילום: משרד הבינוי והשיכון

קניתם דירה מיזם ומכרתם לפני האכלוס? אולי תהיו אחראיים לאיחורים במסירה

נייר עמדה שפרסם הממונה על חוק המכר מחריף את התנאים עבור מי שרוכשים דירה מקבלן ומעוניינים למכור לפני האכלוס

ג'נסן הואנג, מנכ''ל אנבידיה / צילום: Shutterstock

החברה הלוהטת בעולם יצאה למסע רכישות בישראל. ויש גם חדשות רעות

ענקית השבבים אנבידיה משלימה בימים אלה רכישה של שתיים מהחברות המובילות בפיתוח מוצרי בינה מלאכותית בישראל ● בה בעת, מחקר חדש של סטנדפורד מסמן מגמה מדאיגה: קצב ההגירה השלילית של מוחות בתחום ה־AI מישראל שני רק להודו ● אז למה המומחים אופטימיים?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

חייל אוקראינה מכין כטב''מ פוסידון לשימוש / צילום: ap, Efrem Lukatsky

טילים במקום מטוסים: המדינה שקונה נשק ב-50 מיליארד דולר

בצל היקף השימוש בכטב"מים במלחמת רוסיה־אוקראינה, לטביה תספק לאוקראינה כטב"מים • צבא הפיליפינים קנה טילי שיוט מהודו בעלות של כ-375 מיליון דולר ● פולאריס משיקה אופנועי שלג צבאיים חדשים ● השבוע בתעשיות הביטחוניות