גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

הקרב האחרון של נאור נגד הפוליטיזציה של מע' המשפט

נשיאת העליון מגיבה לעתירה שהוגשה נגדה עקב האיסור שלה על מפגשים של שופטים עם פוליטיקאים ונציגי לשכת עוה"ד ■ "נורמה מהעבר שמבטיחה את עצמאות מערכת המשפט"

מרים נאור, נשיאת בית המשפט העליון (צילום: איל יצהר)
מרים נאור, נשיאת בית המשפט העליון (צילום: איל יצהר)

אחד הנושאים הרגישים והסוערים ביותר סביב מערכת המשפט בישראל נוגע להליך בחירתם וקידומם של שופטים לבתי המשפט השונים, ובעיקר לבית המשפט העליון. למרות המאמצים הגדולים של ראשי מערכת המשפט להותיר את ההליך נקי, הפוליטיזציה של הליך בחירת השופטים נמצאת כאן מזמן. שופטים רבים ומקורביהם נפגשים עם פוליטיקאים ועם נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה לבחירת שופטים, בניסיון להשפיע על קידומם; וכך, לכל התכנסות של הוועדה לבחירת שופטים - ובעיקר כאשר על הפרק עומד מינוי של שופטים לבית המשפט העליון - קודמת מערכת לחצים מצד המועמדים ומצד בעלי אינטרסים שונים, על חברי הוועדה.

הסערות סביב המינויים של שופטים לעליון ולבתי המשפט בכלל התגברו בשנים האחרונות בשל הצהרותיה של שרת המשפטים, איילת שקד, כי היא מעוניינת שבערכאה הגבוהה יכהנו שופטים בעלי תפיסת עולם שמרנית, ובשל הוויכוח שהתגלע בין שקד ותומכיה, לבין שופטי העליון בסוגיית המינויים.

על הרקע הזה מנהלת נשיאת בית המשפט העליון, מרים נאור, זה זמן, מלחמת חורמה במה שהיא רואה כפוליטיזציה של מערכת המשפט. לפני כמה חודשים הלכה נאור צעד אחד נוסף בניסיון למגר את הפוליטיזציה בהליך בחירת השופטים והוציאה הנחיה האוסרת כליל על שופטים המבקשים להתקדם לערכאה גבוהה יותר, להיפגש עם פוליטיקאים וגורמים בלשכת עורכי הדין.

כעבור זמן קצר, ביולי האחרון, התנועה למשילות ודמוקרטיה הגישה עתירה לעליון נגד נאור, בטענה כי ההנחיה האוסרת על שופטים להיפגש עם פוליטיקאים ועורכי דין ניתנה בחוסר סמכות, ולכן יש לבטלה. שופט העליון יצחק עמית, שעל שולחנו הונחה העתירה, הורה לנשיאה נאור להגיב לה.

היום חושף "גלובס" את תגובתה של נאור לעתירה נגדה. בתמצית, הנשיאה מבקשת כי העתירה נגדה תידחה, וטוענת כי ההנחיה היא סבירה ועניינית, וכי לא קיימת כל חובה משפטית להעלות אותה על הכתב או לפרסמה.

הנשיאה מציינת בתגובתה כי "הנורמה, לפיה אין שופטים נפגשים עם גורמים פוליטיים וגורמים בלשכת עורכי הדין לצורך קידומם, הייתה מקובלת במערכת המשפט והתגבשה כנורמה עוד הרבה לפני שהנושא עלה לאחרונה על-ידי נאור".

לדבריה, ההנחיה שהוציאה "לא חידשה דבר, וכל שעשתה הנשיאה הוא לחדד ולהבהיר לשופטים כי עליהם לפעול על-פי הנורמה המקובלת מימים ימימה - נורמה שנועדה להבטיח את עצמאות מערכת המשפט ואמון הציבור בה".

הנשיאה נאור מזהירה כי "מפגש של שופטים עם פוליטיקאים עלול לפגוע באמון הציבור באשר לעצמאות הרשות השופטת". לדבריה, "הוא גם עלול ליצור מצג, לפיו השופט מחויב להתאים את פסיקותיו לטובת מי שפעל לקידומו במערכת המשפט. הדבר עלול להוביל לפגיעה חמורה בעצמאות מערכת המשפט ובאמון הציבור בה".

לדבריה, "הכתובת הטבעית והמתבקשת עבור שופטים המבקשים קידום לערכאה גבוהה יותר, היא נשיא בית המשפט העליון, ולא גורמים חיצוניים למערכת השפיטה".

הנשיאה מציינת בתגובתה כי סוגיית המפגשים בין שופטים לפוליטיקאים עלתה בישיבת הוועדה לבחירת שופטים שהתקיימה ב-29 בספטמבר 2016, שבמהלכה הבהירה נאור כי האיסור על המפגשים הללו נובע מהצורך להגן על השופטים מפני פוליטיזציה ומפני ניסיון של הפוליטיקאים להתחקות אחר השקפות עולמם של השופטים.

ליבת הסמכות

בניסיון לשכנע כי ההנחיה המותקפת ניתנה בסמכות, נכנסת הנשיאה נאור לדיון ארוך בנוגע לסמכות הטבועה של נשיאת העליון לתת הנחיות לכלל השופטים. לעמדתה, "התוויית כללי התנהגות לשופטים, הנוגעים למפגשיהם עם גורמים חיצוניים למערכת בתי המשפט, במטרה להבטיח את עצמאותה של מערכת המשפט ולהגן עליה מפני פוליטיזציה - מצויה באופן מובהק בליבה של סמכותו הטבועה של הנשיא מכוח תפקידו ומעמדו".

לדברי נאור, "סמכותה של נשיאת העליון לקבוע הנחיות, אינה מוגבלת - כנטען על-ידי העותרים - אלא סמכותה מתפרשת גם על קביעת הנחיות בנושאים מינהליים הנלווים לשפיטה, שנועדו לשמור על מערכת שפיטה עצמאית וא-פוליטית", כותבת נאור, המיוצגת בידי עו"ד דנה בריקסמן, מנהלת תחום עניינים מנהליים בפרקליטת המדינה.

נאור מוסיפה וכותבת כי "ספק אם הנחיית נאור עולה כדי הנחיה מינהלית, אך אף אם כך - אין מדובר בהנחיה מינהלית המחייבת כתב ופרסום".

נאור מבהירה כי גם אם מדובר בהנחיה מינהלית, "הרי שתכליתה של ההנחיה לשמור על עצמאותה ואי-תלותה של מערכת המשפט ולהגן עליה מפני פוליטיזציה, ואין בה משום פגיעה בלתי מידתית בגורם כלשהו. לפיכך, ההנחיה היא סבירה, עניינית ואף מתבקשת, והיא אינה מגלה כל עילה להתערבות שיפוטית".

פגיעה שולית

נאור גם דוחה נחרצות בתגובתה את הטענה שהועלתה נגדה בעתירה, לפיה לשופטי העליון החברים בוועדה לבחירת שופטים יש יתרון א-פריורי על חברי הוועדה שאינם שופטים, נוכח חשיפתם למידע המועבר על-ידי נשיאת העליון ושרת המשפטים בנוגע למועמדים. "כל חבר ועדה זכאי לקבל מאחרים המלצות וחוות-דעת ורשאי לעיין בפסקי הדין (של המועמדים לקידום) בין בעצמו ובין באמצעות אחרים", כותבת נאור.

הנשיאה נאור מוסיפה וכותבת כי גם אם יש בהנחיה שהיא הוציאה כדי לפגוע במידה מסוימת ביכולתם של חברי הוועדה לבחירת שופטים (הפוליטיקאים ועורכי הדין בוועדה - ח' מ') לקיים דיאלוג בלתי אמצעי עם השופטים, כנטען בעתירה - ונאור אינה סבורה שכך הדבר - "הרי שמדובר בפגיעה שולית, הפחותה בהרבה מהפגיעה העלולה להיגרם לאופייה ותדמיתה של מערכת בתי המשפט כמערכת מקצועית, בלתי תלויה, וא-פוליטית, ואף חשוב מכך - לאמון הציבור בה ובשופטיה".

נאור מציינת גם כי ההנחיה עולה בקנה אחד עם כללי האתיקה לשופטים, שכן היא קובעת כללי התנהגות שנועדו להגן על עצמאותה של הרשות השופטת ושל השופטים. הנשיאה גם מזכירה בתגובתה החלטה של ועדת האתיקה של לשכת עורכי הדין מנובמבר 2007, שבה נקבע כי ראוי לבקש את אישור נשיא העליון לפגישה בין שופט לחבר כנסת בנושא משפטי הקשור לערכאה בה מכהן השופט.

ולסיום, נשיאת העליון טוענת כי בהנחיה שהוציאה, "אין כדי לשלול מנציגי לשכת עורכי הדין או מהפוליטיקאים, חברי הוועדה לבחירת שופטים, את היכולת להתרשם מהמועמדים (לשפיטה - ח' מ') לקידום באופן בלתי אמצעי, שכן חברי הוועדה המעוניינים לפגוש את השופטים המועמדים לקידום, רשאים לעשות כן בדרך הממוסדת של השתתפות בוועדות המשנה של הוועדה לבחירת שופטים".

העתירה נגד נאור: "ההנחיה פוגעת באופן ישיר בחברי הוועדה לבחירת שופטים ובמועמדים"

לא בכל יום מוגשת לבית המשפט העליון בשבתו כבג"ץ עתירה נגד נשיא בית המשפט העליון. אבל זה מה שקרה בחודש יולי האחרון. התנועה למשילות ודמוקרטיה עתרה לבג"ץ בבקשה שיורה על ביטולה של הנחיה שהוציאה הנשיאה מרים נאור, האוסרת על כלל השופטים להיפגש עם יו"ר לשכת עורכי הדין, אפי נוה, או מי מטעמו, וכן שלא להיפגש עם גורמים פוליטיים.

באמצעות עו"ד שמחה רוטמן נאמר בעתירה כי ב-24 באפריל פורסמה בעיתון "הארץ" הנחיה זו של הנשיאה נאור. ההנחיה הוצאה על רקע ההתמודדות על המינויים לשיפוט בבית המשפט העליון.

לטענת התנועה למשילות, "ההנחיה ניתנה בחוסר סמכות, ללא פרסום בכתב ובאופן המקובל בכל הנוגע להנחיות מינהליות, ותוך פגיעה בהליך בחירת השופטים וביכולתם של שאר חברי הועדה לבחירת שופטים, שהינם נציגי לשכת עורכי הדין או פוליטיקאים, לבחון את המינויים המובאים לוועדה באופן מעמיק".

לפי הנטען בעתירה, קביעת הנחיות אתיות או חוות-דעת מקדימה על-ידי נשיאת בית המשפט העליון מהווה עקיפה בוטה של סמכויות ועדת האתיקה, אשר מונתה על-פי הכללים, וכשלעצמה נעשית בחוסר סמכות.

עוד טוענת התנועה למשילות ודמוקרטיה כי "ההנחיה פוגעת באופן ישיר בחברי הוועדה לבחירת שופטים, ובכלל השופטים המועמדים למינוי, אשר נמנע מהם להיפגש, לקבל מידע באופן בלתי אמצעי ולמסור מידע כזה".

לפי העתירה, "לא ניתן לקבל קיומה של הנחיה מנהלית בעלת השלכות כה חמורות על זכויות הפרט ובכלל זה חופש הביטוי, חופש העיסוק וכבוד האדם של ציבור השופטים מחד, ועל האינטרס הציבורי בשקיפות ובמקסום המידע בידי חברי הועדה לבחירת שופטים מאידך, אשר לא פורסמה מעולם בכתב, ובוודאי שאינה עומדת לעיון הציבור או אף הפרטים הנפגעים ממנה".

נאור בדיון הסוער בוועדה לבחירת שופטים: "אני לא נאיבית, אני יודעת מה קורה בשטח. אשים לזה קץ"

ב-29 בספטמבר 2016 נערך בוועדה לבחירת שופטים דיון סוער בסוגיית המפגש של השופטים המועמדים לקידום לבית המשפט העליון ולבית המשפט המחוזי עם פוליטיקאים.

באותו דיון, ולאחר שהוחלט על מינוי שופטי תעבורה ושופטים למחוזי, ביקש חבר הכנסת רוברט אילטוב מ"ישראל ביתנו" (וחבר הוועדה לבחירת שופטים) להעלות לדיון את הסוגיה הרגישה. "דיברנו על כך ששופטים יכולים או לא להיפגש עם פוליטיקאים והגענו להבנה", פתח ואמר אילטוב.

הנשיאה מרים נאור קטעה את דבריו: "לא הגענו להבנה", היא אמרה נחרצות. אילטוב לא ויתר: "אם כך אני רוצה לדבר על הנושא". השרה איילת שקד, היושבת בראש הוועדה, ציינה כי לשכת עורכי הדין נפגשת עם מועמדים לשיפוט.

אילטוב הסביר את עמדתו: "אני לא נפגש. זה לוקח הרבה זמן, ויש לי פעילות פוליטית מעבר לוועדה, אבל אני כן רוצה להכיר (את המועמדים לשיפוט - ח' מ') ולא להיות חותמת גומי".

לדברי אילטוב, בוועדת המשנה (שבוחנת את המועמדים לשיפוט וקידום לפני הגיעם לוועדה המרכזית) לא לומדים הכול. "אני לא רוצה להיות נחות יותר מחברי הוועדה האחרים. אני לא משפטן או עורך דין, ולכן עבורי אין תחליף למפגש", אמר אילטוב. "אם השופטים או המועמדים לא רוצים להיפגש - אין בעיה, אבל אם הם רוצים להיפגש - למה יש מניעה? אין כאן בעיה משפטית".

בשלב זה הסבירה הנשיאה נאור לחברי הוועדה את עמדתה הנחרצת נגד מפגשים של שופטים ומועמדים לשיפוט עם פוליטיקאים. "אתה טועה", היא אמרה לאילטוב. "השופטים כפופים לכללי האתיקה ולמערכת היררכית. הם זקוקים לרשות לפגישות עם גורמי חוץ". נאור ציינה בתגובתה כי חברי לשכת עורכי הדין נפגשים עם השופטים באולמות המשפט.

השרה שקד התערבה: "בוא נאמר את האמת, הלשכה נפגשת עם השופטים אף מחוץ לאולם בית המשפט". נאור השיבה לשקד: "כללי האתיקה מכתיבים האם ניתן לפגוש גורם חיצוני. אני חייבת להגן על השופטים מפני פוליטיזציה".

נאור הודתה כי המצב בשטח הוא ששופטים נפגשים עם פוליטיקאים כל הזמן. "אני לא נאיבית, אני יודעת מה קורה בשטח, אני מציפה למעלה את מה שקורה בשטח. אלה זמירות חדשות בבתי המשפט, שופטים מודאגים מה יהיה אם לא נפגוש את... ניתן לפגוש אותם במסגרת פורמלית של ועדה. אני בעד למצוא לזה פתרון פרגמטי, אם אתם רוצים עמדה משפטית של שופט קראו פסקי דין".

בהמשך הדיון שנערך בספטמבר טענה נאור כי לשופטים אין צורך לפגוש את נציגי לשכת עורכי הדין, שכן "כל הידע של עורכי הדין החברים בוועדה לבחירת שופטים, נלקח מתוך האולמות ומחבריהם עורכי הדין".

נאור שאלה את אילטוב: "למה אתה רוצה לפגוש את פלוני אצלך בכנסת ולא עם השופט אליקים רובינשטיין או השופט סלים ג'ובראן (חברי ועדות המשנה והוועדה המרכזית)?". 

אילטוב השיב: "בכל ארגון יש פוליטיקה פנימית ואינטרסים לקדם את א' או ב'. לא אמרתי לפתוח את נושא המפגשים. אם החוק קבע שיש איזון בוועדה, אני לא יכול להרגיש נחות. אני רוצה לפגוש במועמדים. אין לי זמן וכוח-אדם לקרוא פסקי דין ולבחון את רמתם המקצועית. אני לא פוגש אותם כי אני זה שרוצה להיפגש, השופט הוא שרוצה לפגוש בנו".

נאור הגיבה נחרצות: "לזה אשים קץ". אילטוב לא ויתר: "זה כוחני, אני לא אויב המדינה". נאור ניסתה להפיס את דעתו: "זה לא כוחני. אני מכבדת אותך ומחבבת אותך, אך שופט צריך לנהוג על-פי כללי האתיקה. לשופטים מכהנים כללים משלהם. איני מדברת על מועמדים חיצוניים".

השופט אליקים רובינשטיין, שפרש לאחרונה לגמלאות, נחלץ להגן את עמדת נאור ואמר לאילטוב: "תחשוב מבחינת הגיינה ציבורית. גם לך כפוליטיקאי - ואני אומר זה בכבוד - לא טוב לעשות 'מישמש' כזה, אלא להיפגש (עם השופטים) בתוך מערך ממוסד".

אחרי הדיון הסוער הזה בוועדה לבחירת שופטים, מימשה נאור את אמירתה "לשים קץ" לתופעת המפגשים של שופטים שרוצים להתקדם עם פוליטיקאים והוציאה את ההנחיה האוסרת עליהם לעשות זאת ומותקפת כעת בבג"ץ. 

עוד כתבות

צילומים: שלומי יוסף, עמית שאבי (ידיעות אחרונות), עיבוד: גלובס

2,800 שקל לשעה, תיקים מתוקשרים ותיבת פנדורה: החיים החדשים של השופט שבמחלוקת

הדיל שהוביל למינויו לנשיא בית המשפט המחוזי בתל אביב שב לאחרונה לרדוף את השופט בדימוס איתן אורנשטיין ● גלובס צולל לנבכי הקריירה החדשה שאימץ לעצמו כבורר–על, לחמ"ל שהקים כדי להתמודד עם ההקלטות המביכות ולשאלה המרחפת מעל לכל - איך תשפיע הפרשה על עתידו המקצועי?

יונדאי i20 מודל 2024 / צילום: יח''צ

החל מ-120 אלף שקל: מכונית קטנה עם תמורה טובה

ה–i20 החדשה היא מכונית זריזה, מרווחת יחסית לקטגוריה וחסכונית. יש נוחות ממנה, אבל בעידן שבו אפילו משפחתיות "עממיות" כבר נושקות ל-170 אלף שקל, ה-i20 היא בחירה הגיונית לבעלי תקציב מוגבל

חזירי בר בחיפה / צילום: Ronen Zvulun

כך מתכנן ראש העיר להתמודד עם התופעה שהכי מטרידה את החיפאים

סוגיית החזירים מעסיקה את תושבי העיר מזה יותר מעשור, ובעוד שראש העיר החדש־ישן אמר שיטפל בה ביד נחושה, דרכי ההתמודדות המתגבשים לא עבדו בעבר ● פרופ' אורי שייניס, מומחה לחקר מינים פולשים, מסביר: "לנסות להתמודד עם החזירים ללא מחקר, זה כמו לנסות להתמודד עם הקורונה ללא מחקר"

משרדי גוגל / צילום: Shutterstock

בדרך לשווי של שני טריליון דולר: זו המנצחת הגדולה של עונת הדוחות

גוגל הפתיעה לטובה בדוחות, מה שהוביל לזינוק חד בשווי המניה - החברה צפויה להגיע לשווי שוק של שני טריליון דולר, ולעקוף את אנבידיה ● בנוסף, החברה הכריזה לראשונה על חלוקת דיבידנד רבעוני ● "השוק פחד נורא מזה שגוגל תצטרך להגדיל את ההשקעה שלה ללא צמצום ממשי בהוצאות", אומר גורם בשוק

ארנונה / צילום: Shutterstock, Andrey_Popov

המועצה השתחררה מהסכמה על הנחה בארנונה על אף שהנסיבות לא השתנו

העליון קבע כי המועצה האזורית עמק הירדן תוכל להשתחרר מהסכם על חיוב ארנונה מופחת, על אף שלא השתנו הנסיבות ● האם יש בכך לכדי שינוי עמדת העליון בנושא?

אולם קולנוע בקליפורניה. החדשים רווחיים יותר מהישנים / צילום: Shutterstock

לאולמות קולנוע יש נדל"ן מיוחד, וזה מציל אותם

אולמות הקולנוע הלכו ואיבדו רלוונטיות רק לפני כמה שנים ● המיצוב הנדל"ני המיוחד שלהם עשוי להציל אותם

הטריוויה השבועית / צילום: Shutterstock

עושים סדר לפסח? כך תדעו מה צריך לשמור ומה לזרוק, לפי תורתה של מארי קונדו

מה משמעות המילה פרעה ומהן "ערי מסכנות" המוזכרות בהגדה, אילו מדינות יזכו לחבילות סיוע נוסף לישראל ובאילו דגלים מופיע סמל היין־יאנג? ● הטריוויה השבועית

בתים בטקסס. צילומי לווין ורחפנים הפכו לנשק בידי חברות הביטוח / צילום: Shutterstock

תופעה בארה"ב: חברות הביטוח מרגלות אחרי בתים מהשמיים

חברות בארה"ב משתמשות ברחפנים כדי לבדוק גגות או לזהות פסולת חצר וטרמפולינות שלא הצהירו עליהן

אלי אביסרור, מנכ''ל אביסרור משה ובניו ויו''ר ארגון קבלני הנגב / צילום: דיאגו מיטלמן

הממשלה, החרם הטורקי ומחירי הדירות: הקבלן שבונה אלפי יחידות דווקא אופטימי

אלי אביסרור, מנכ"ל אביסרור משה ובניו ויו"ר ארגון קבלני הנגב, סבור שהממשלה אינה מסייעת לקבלנים בהתמודדות עם המצב, אך מנבא שהענף יצא מהמשבר ● הוא לא חושב כרגע על הנפקה, סבור שטורקיה היא שתפסיד בסופו של דבר מהחרם על ישראל ובטוח שהנגב הוא העתיד של ישראל

ג'רום פאוול, יו''ר הפרדל ריזרב / צילום: ap, Andrew Harnik

כאב הראש של הפד רק גובר ובשווקים מיואשים

העלייה המחודשת של האינפלציה לא תאפשר לפד להוריד את הריבית ● היום יתפרסמו נתוני מדד ה-PCE החודשיים, אך אין מקום לתקווה רבה ● המטרה של הבנק המרכזי היא דואלית: לשמור על תעסוקה מקסימלית תוך הגעה ליציבות מחירים

השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר / צילום: מארק ישראל סלם - הג'רוזלם פוסט

השר בן גביר נפגע בתאונת דרכים: מצבו קל-בינוני

בן גביר הגיע לזירת הפיגוע ברמלה, התראיין וכשעזב את המקום - היה מעורב בתאונת דרכים • רכבו של השר התהפך והוא פונה לטיפול רפואי • לפי עד ראייה: רכב השר חצה באור אדום • ארבעה בני אדם נוספים נפצעו בתאונה, מצבם קל-בינוני

הפרויקט במתחם כנרית. האכלוס רחוק / הדמיה: מתוך אתר החברה

הסיפור הלא ייאמן על 40 דירות יוקרה במגדל בתל אביב שעומדות ריקות

40 דירות חדשות ונוצצות ממתינות לאכלוס באחד המגדלים היוקרתיים של תל אביב, אבל צפויות להישאר ריקות עוד תקופה ארוכה ● ההתעקשות על דיור בר השגה במתחם תקעה את המדינה עם עשרות דירות שמי בכלל יכול להרשות לעצמו

מוריס צ'אנג / צילום: Associated Press, Aaron Favila

הוא חגג 55. ואז הקים את יצרנית השבבים הגדולה בעולם

מוריס צ'אנג צבר עשורים של ניסיון לפני שהקים עסק שהפך חיוני לכלכלה הגלובלית ● מה יכולים ללמוד ממנו יזמים אחרים בגיל העמידה?

חניה על מדרכה. נושא שנוי במחלוקת / צילום: הלית ינאי

מה הוביל לקפיצה במספרי תו החניה לנכים?

מאז שרוככו התנאים לקבלת תו נכה, נרשמה עלייה של 55% במספר התווים שהונפקו ● השינוי בחוק שאפשר לנכים לקבל חניה צמודה לבית הקפיץ גם את מספר החניות, ובתל אביב הוא הוכפל ● יו"ר עמותת נגישות ישראל, יובל וגנר: "התכלית של מתן תווי נכה פשוט לא מקוימת"

סונדאר פיצ'אי, מנכ''ל גוגל / צילום: Shutterstock, photosince

מה אפשר ללמוד מגוגל? ארבע תובנות מדוחות ענקיות הטכנולוגיה

שלוש ענקיות טכנולוגיה פרסמו אמש את דוחותיהן לרבעון הראשון והציגו תוצאות מרשימות עם הכנסות ורווחים של עשרות מיליארדי דולרים כל אחת: מיקרוסופט, גוגל ואינטל ● התנודתיות הקיצונית במניות הענק הללו יכולה להזכיר למשקיעים מספר תובנות שחשוב לשים לב אליהן בשוק ההון

אילוסטרציה: טלי בוגדנובסקי, צילומים: AP (Daniel Cole, Toby Melville)

״הטיסות יוצאות״, מכריז סונאק, ומוכן לגרש את המהגרים

מנהיג השמאל הקיצוני בצרפת "יודע את ההבדל בין יהודי לבין צלף של צה"ל" ● טראמפ מרשה לקונגרס לסייע לאוקראינה ● "הטיסות יוצאות", מכריז ראש ממשלת בריטניה, ומוכן לגרש מהגרים ● טסלה מאבדת את הדמוקרטים ● חמישה אירועים מהשבוע שהיה בעולם

נועם זילברשטיין, מנכ''ל HP Indigo / צילום: רמי זרנגר

מהמפעל של טנק מרכבה לניהול אלפי עובדים ברחבי העולם

כשהציעו לנועם זילברשטיין להצטרף לחברת הדפוס הדיגיטלי HP אינדיגו הוא לא ממש התלהב ● אך ביקור אחד במפעלי החברה שינה את הכל: "ידעתי שיש פה הזדמנות אדירה למהפכה שעוד לא קרתה"

אזרבייג'אן איירליינס / צילום: Shutterstock

הכירו את חברת התעופה שרוצה להטיס אתכם במקום אלה שברחו

אזרבייג'ן איירליינס (AZAL), חברת התעופה הלאומית של אחת מידידותיה הקרובות ביותר של ישראל, מראה שהיא כאן כדי להישאר ● "בחודשי הקיץ נעלה את תדירות הטיסות, בין יוני לספטמבר AZAL תפעיל 11 טיסות בשבוע", אומר בני קורמאייב, נציג החברה בארץ

אברהם אסף / צילום: תמר מצפי

אברהם אסף, מייסד ובעל השליטה בקבוצת אמנת, נפטר בגיל 83

אסף הפך לבעל השליטה באמנת לאחר שרק לפני ארבעה ימים רכש את ההחזקות של שותפו לייסוד החברה, שמואל בר אור, (22.17%) תמורת כ-21.7 מיליון שקל ● מי שצפוי להמשיך אותו הוא בנו, סגן יו"ר החברה, ערן אסף

פעילות יחידת מגלן במערב חאן יונס / צילום: דובר צה''ל

בכיר בחמאס ל-AFP: אין בעיות מהותיות עם ההצעה לעסקה שהוצגה לנו


דיווח: מצרים הזמינה בכירים ישראלים לקהיר, במקביל להגעת משלחת חמאס • הבית הלבן: הנשיא ביידן שוחח עם ראש הממשלה נתניהו • היערכות בישראל להוצאת צווי מעצר בין-לאומיים כבר השבוע נגד נתניהו, גלנט והלוי, שר החוץ הורה להיערך ל"גל אנטישמי" • שרים איימו בהפלת הממשלה, גורם מדיני: עסקה לא תפגע במטרות המלחמה • עדכונים בולטים