גלובס - עיתון העסקים של ישראלאתר נגיש

בריון אנרכיסט או מהפכן אמיץ: מי אתה, עו"ד ברק כהן?

עו"ד ברק כהן, שעומד בראש תנועת "באים לבנקאים", משיב לטענות נגדו: "אני גאה באופן שבו אני וחבריי נאבקים בשלטון, שהוא הבריון והכוח הכי אלים בחברה"

עוד ברק כהן / צילום:תמר מצפי
עוד ברק כהן / צילום:תמר מצפי

בעיצומה של המחאה החברתית הגדולה באוגוסט 2011, פורסם "גלובס" ראיון עם עו"ד ברק כהן שאותו ערך הח"מ במאהל שהוקם בשדרות רוטשילד בתל-אביב. כהן סיפר באותו ראיון כי הוא החליט "לזנוח ב'צו 8 אזרחי'" את משרד עורכי הדין שלו ולהצטרף למחאה שבה חבש שני כובעים: כובע של אזרח התומך במחאה, וכובע של עורך דין וסנגור, התורם את יכולותיו המקצועיות למען המחאה ומייצג את המפגינים שנעצרו. באותו ראיון אמר לי כהן, כי "המחאה החברתית היא 'מהפכה של אהבה'", אבל, הוא הזהיר, "אם המחאה תיכשל - אז בעוד חמש שנים היא תהפוך ל'מהפכה של קליעים'".

זה לא קרה. חלפו כבר יותר משש שנים, ולמרבה המזל אף אחד לא מסתובב ברחובות עם תת-מקלע במחאה על יוקר המחיה או מחירי הדיור, שרק עלו מאז 2011. שינוי חברתי משמעותי לא התרחש כאן מאז המחאה החברתית. מי שהשתנה הוא כהן, שהפך מאז אותם ימים למחאה מהלכת של איש אחד.

כהן הפך לתופעה ולדמות מוכרת אך מאוד שנויה במחלוקת. הוא הקים את תנועת "באים לבנקאים" המוחה באמצעות הגעה אל ראשי המערכת הבנקאית עצמם, על ההתנהלות של הבנקים בישראל כלפי צרכנים, אך בהמשך הועמד כהן לדין בגין הטרדות ואיומים של מנהלי הבנקים, הוא תקף את שרת התרבות והספורט, מירי רגב, והוא הורשע בהעלבת עובד ציבור בכך שחיבר שיר פוגעני נגד קצין משטרה מירושלים, אלון חמדני.

לכן, רבים רואים בכהן אדם שצריך להרחיק אותו מהחברה. מנגד, לכהן יש גם הרבה מאוד אוהדים ומעריצים שחושבים שהוא נלחם למען מטרות נעלות. אז מיהו ברק כהן? עבריין או לוחם זכויות אמיץ? אנרכיסט-בריון או רובין הוד מודרני? "גלובס" חזר אל כהן כדי לנסות ולעמת אותו עם הטענות נגדו ולשמוע לאן פניו מועדות.

מלחמה בבעלי הכוח

- כשיצאתי לפגישה אתך, שאל אחד מעמיתיי "את מי אתה הולך לראיין, את הבריון הזה?". אתה בריון?

"'בריון' זה מושג שאני מכיר אותו מההלכה. בריון הוא מושג ששימש בהלכה לכנות קבוצה שנקראה בריונים, שהם אלה שדחפו לקיים את המרד ברומאים, והובילו בסופו של דבר לחורבן הבית. בטבע הפוליטי שלהם הם מאוד דומים למפלגת 'הבית היהודי'. דווקא אני הוא זה שנאבק בבריונים. השלטון פה הוא הבריון, אנחנו נאבקים בבריונים".

- ובכל זאת, אתה עומד לדין פלילי על פגיעה בפרטיות וסחיטה באיומים שביצעת כלפי מנכ"לית בנק לאומי,רקפת רוסק-עמינח, ומנכ"ל בנק הפועלים לשעבר, ציון קינן. תקפת את השרה רגב ברחוב, פרצת למשרדי לשכת עורכי הדין והורשעת בהעלבת עובד ציבור. אתה אדם אלים?

"אדם אלים זה סוג של אופי, אלים הוא מי שרב עם השכן שלו, מי שרב עם בת הזוג שלו או עם האיש במכולת. לי אין שום יריבות, או סכסוך או קונפליקטים בחיים האישיים שלי; להפך - אני דווקא מהמסתדרים עם אנשים. אם אתה מדבר על המאבק הפוליטי שאני מנהל, אז אני גאה על האופן שבו אני ביחד עם החברות והחברים שלי עומדים מול הכוחות הכי אלימים בחברה - מול השלטון".

- רוסק-עמינח היא לא חלק מהשלטון.

"השלטון הוא לא רק מי שמחזיק תעודה של עובד מדינה. השלטון, כמו שאנחנו תופסים אותו במובן יותר רחב ועמוק, הוא מי שבמערכת הכוחות השולטת. בוא אני אשאל אותך שאלה: תזכיר לי מי מספר 7 במפלגת כולנו? אף אחד לא יודע מי זה. אתה יודע למה? כי אין לו כוח, אבל אם אני אשאל מי זו מנכ"לית בנק לאומי, הציבור יידע. במובן הזה, ראשי הבנקים הם יותר 'שלטון' מרוב האנשים המכהנים בשירות הציבורי".

לא מרחם על ילדות בית הספר

כשמסתובבים עם כהן במרכז תל-אביב חשים את הפופולריות הגדולה שלו בציבור. רבים מהעוברים והשבים ניגשים אליו כדי לחזק את ידיו, לטפוח לו על השכם, או סתם להסתחבק עם הפעיל החברתי. קשה גם שלא להתרשם מהעומק האינטלקטואלי של כהן, שכל פעולה שלו מלווה במסד רעיוני פילוסופי מגובש. אבל שוב, אסור ואי אפשר להתעלם גם מהצדדים הבעייתיים והאפלים באישיותו שבאו לביטוי במחאה שלו.

השיא השלילי היה כשכהן החליט "לבוא" לא רק אל הבנקאים או אל השרה רגב, אלא גם אל הילדים שלהם. לפי כתב האישום שהוגש נגדו, בעיצומה של המחאה נגד ראשי המערכת הבנקאית הגיעו כהן וכמה מחבריו לבית הספר של בתה של רוסק-עמינח, וחילקו כרזות שעליהן הופיעה תמונתה של מנכ"לית לאומי, שכללו כיתוב שלפיו הבת אינה אשמה בכך שאמה פושעת. בפעם אחרת, הגיע כהן לבית הספר, קרא במגפון קריאות בגנותה של רוסק-עמינח והעלה את התיעוד לרשת. כל אחד מאיתנו יכול לדמיין כיצד הוא היה מרגיש, אם מישהו היה פוגע בדרך כזאת שפלה באחד מילדיו.

- מה אשמה בתה של רוסק-עמינח, שהפגנת מול בית הספר שלה, בזה שאמה שלה מכהנת כמנכ"לית בנק לאומי? למה היא צריכה לסבול?

"אין לי סולידריות עם רקפת רוסק-עמינח".

- ועם הילדה שלה?

"להם יש חמלה כלפי הילדה שלי? היחסים שלי עם הפונקציות השלטוניות האלה, הם יחסים של יריבות-אויבות. ודרך אגב, אתה קבעת שהבת שלה סבלה, אני לא שמעתי שהבת שלה סובלת. היא לא סובלת, תפסיק לדאוג לה".

- המדינה חושבת שחצית פה את הגבול והעמידה אותך לדין פלילי.

"התפיסה שלך יוצאת מנקודת מוצא שהיא לא אותה נקודת מוצא שאני יוצא ממנה. אתה מתייחס אלינו, אל החברה, במובן רומנטי: שאנחנו עם אחד, שיש מדינה ושכולנו אחד. בעיניי, המציאות שלנו היא אחרת - אני נמצא במלחמת אזרחים. אתה כל פעם אומר 'המדינה חושבת'. המדינה, זה בעצם השלטון הזה, הפרקליטות, המשטרה - כל הזרועות האלה - הן בדיוק אלו שאני נאבק בהן".

כן למחאה, לא לאלימות

- אתה לא פוחד שהמחאה שאתה מוביל תגיע לאלימות פיזית?

"אני בהחלט פוחד מאלימות הפיזית שאנחנו כבר ספוגים בה במרחב שבו אנחנו חיים. המנגנונים שאני השתמשתי בהם ביטאו אחריות עליונה כדי שלא תהיה אלימות פיזית, וכדי שמה שאני עושה לא יתפרש באופן שמצדיק נקיטת אלימות, אלא לכל היותר בוטות מילולית".

- ואם מישהו עכשיו, חלילה, יתקיף את אחד מאלה שאתה מוחה נגדם, איך אתה תרגיש?

"אני חושב שהוא יעשה דבר חמור, שזה דבר שאסור לעשות אותו, ואני חושב שלא ניתן יהיה לקשור בין הפעילות שלי לבין פעילותו, כי לצורך הדוגמה, אם עכשיו מישהו שאין לו שום קשר אלינו - לא תוכני ולא אישי - מחליט שהוא חוטף ילד של בנקאי, כן? אז מה, זה קשור אלי? אני אחראי לכל התחלואות של העולם?".

- לא. אבל אתה נותן לגיטימציה מסוימת לכך שדמם של בעלי הכוח הוא הפקר.

"אז אני אומר לך שאני לא. באופן פוזיטיבי אומר לך שלא. דמם זה לא דבר שבכלל אמור לעמוד על הפרק, לא רק דמם - גם לא גופם וגם לא רכושם; אבל אני כן בעד לפעול באופן כזה שישחוק לחלוטין את כוחם הפוליטי ואת כוחם השלטוני".

- המחאה שלך נגד ראשי המערכת הבנקאית כבר נמשכת שנים ונראה שהיא לא ממש אפקטיבית. אין חדש תחת השמש - הריביות אותן ריביות, הגבייה אותה גבייה.

"דבר ראשון, בהליכי הגבייה כן יש שינוי מסוים, לא בגלל שהם צדיקים, אלא במובן שנוצרה רתיעה - יחסי הכוחות השתנו, הבנקים חוששים שתבוא תגובה לגבייה אגרסיבית והם לא רוצים את זה.

"בנוסף, אם אתה רוצה להגיד לי שמודל המאבק שלי נכשל, אז אין לך מושג לגבי מה שקורה במרחב הפוליטי הכללי, כי החרדים אימצו את מודל המאבק הזה - הם 'באים למגייסים'; הטבעונים אימצו את המאבק הזה - הם 'באים למגדלים ולראשי הערים'; המפגינים שמוחים על הטיפול בחקירת ראש הממשלה אימצו את זה, כי הם 'באים לבית של היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט' - כולם אימצו את המודל שלנו. הפכנו את המאבק שלנו למודל העיקרי, המרכזי בארץ, כלפי כל מי שהוא חלק ממערכת קבלת ההחלטות".

המדכאים הגדולים

- אפרופו ההפגנות בכיכר גורן בפתח-תקווה סמוך לביתו של היועמ"ש - אתה חושב שהמפגינים צודקים בטענות שמנדלבליט לא מטפל במרץ בחקירות ראש הממשלה, בנימין נתניהו?

"אני קודם כל אשמח בנפילתו של נתניהו, כמו שאני אשמח בנפילת כל המשטר. אני תופס את נתניהו כאחד המדכאים הגדולים, אבל שיהיה ברור, אני אשמח גם לנפילת יתר המדכאים, שאגב, כוללים גם את אבי גבאי ו'המחנה הציוני' ואת מרצ.

"יש פה מי שמחזיקים את הדיכוי הזה כבר מספיק זמן, לא רק נתניהו. ראש הממשלה הנחיל פה את התרבות של החזק הוא העליון ואת התרבות של דורסנות. הוא עשה פה נזקים שנצטרך הרבה זמן בשביל לשקם אותם, ברמה העמוקה ביותר של חברה.

"לגבי ההפגנות בכיכר גורן - לא יכול להיות ספק שהיה אפקט למעורבות האזרחית הזאת בעוררות ובהזרמת הדם של מנדלבליט בקבלת ההחלטות.

- מי בבעיה משפטית יותר גדולה, נתניהו או אתה?

"אני לא בבעיה בכלל, מכיוון שאני חושב שלפעול באופן אזרחי כלפי ראשי מערכת בנקאית וכלפי שוטרים אלימים שפוגעים בנו - זה בסיס לגאווה; לעומת זאת, להיות מסובך בלקיחת שוחד, ולקיחת כסף - זה לא מקור לגאווה".

כשכהן פגש את רגב: המפגש האלים בין כהן לבין שרת התרבות

המאבק של עו"ד ברק כהן נגד ראשי מערכת הבנקאית העלה את שמו לתודעה הציבורית, לטוב, ולרע. אבל הרגע שהפך את ברק כהן לדמות מוכרת בכל בית בישראל הוא זה שבו הוא תועד באפריל האחרון כשהתנפל על שרת התרבות והספורט, מירי רגב.

כהן נתקל ברגב שצעדה ברחוב דיזנגוף בתל-אביב עם בעלה ובתה, וצילם את עצמו תוך כדי שהוא מטיח בה טענות ומגדף אותה. מאוחר יותר הוא גם העלה לרשת את הסרטון שצילם וחולל סערה.

בין היתר צעק כהן לעבר רגב: "למה את לוקחת אחריות על המזרחיות? את גיבורה רק על גרבוז, אה? את גיבורה רק על ה'אשכנזיאדה' של מרצ, נכון?" - והמשיך לתקוף את השרה במילים בוטות.

בהמשך, כשרגב ובני משפחתה נכנסו למסעדת מאכלי הים "גוצ'ה", ספק כדי להימלט מכהן, צעק עורך הדין לעברה: "מירי רגב, ב'גוצ'ה' מוכרים שרצים, יא זבל של יהודים, את מדברת. את יהדות את? את הסמרטוט של הגזענים המשת"פים המזרחים. שרת תרבות, עאלק".

רגב התלוננה במשטרה נגד כהן. בהמשך, פרקליטות המדינה הודיעה כי החליטה לפתוח בחקירה פלילית נגד כהן, בחשד לביצוע עבירה של העלבת עובד ציבור.

- מה הבעיה שלך עם רגב?

"אני מציע לרגב שתיכנס איתי לחדר ואני אשים שניים-שלושה שירים מזרחיים - אני חושב שבשיר השלישי היא לא תחזיק מעמד. רגב היא זאת שהתפתחה ממסדרונות השלטון, היא זאת שהייתה בדובר צה"ל, ובגופים שדיבררו את המשטר. מהיום שהיא נולדה ועבדה, היא קיבלה משכורת מהמשטר שלכאורה היא תוקפת אותו (על קיפוח מזרחים).

"עכשיו, העובדה שההגמוניה שקדמה להגמוניה הנוכחית - שרגב היא חלק ממנה - פגעה במי שעלו מארצות ערב, זו עובדה שאני לא חולק עליה; אבל, בינתיים, ראש הממשלה שלה, זה שהיא הולכת כל היום להחמיא לו ולבת הזוג שלו, הוא לא מארצות ערב".

- רגב לא פועלת למען קידום מעמדם של המזרחים?

"אין בה שום דבר אמיתי שקשור לרוממות יהדות ארצות ערב. להתחיל לקלל את יאיר גרבוז זה לא עושה עליי רושם. אני יכול להגיד לך שבשנים שאני התעסקתי בעניין המזרחי, היא לא הייתה שם, ואחרים כן היו. היא גם הרבה פעמים גונבת קרדיט על עבודה של אחרים, בטח במישור של המוסיקה. בכל העניין של היהדות - היא משקרת".

רגב: חציית גבול

בא-כוחה של שרת התרבות והספורט, מירי רגב, עו"ד יניב לנקרי, מסר בתגובה: "עוולותיו והטרדותיו של כהן שלא בוחל בשום אמצעי, גם כשהן מלוות בפגיעה בבני משפחה, ידועות לכל ומטופלות במישור המשמעתי בתלונות מסודרות שהגישה השרה ללשכת עורכי הדין ולמשטרה.

"בניגוד להגיגיו של ברק כהן, נציין שהשרה מירי רגב מקפידה על ענייני כשרות ונמליץ לכהן לאחוז באמירותיו, שכן אלה חוסים תחת דיבה שאין בצידה כל הגנה שבדין. ברק כהן חצה כל גבול לגיטימי של ביקורת ציבורית, ככל שהייתה כזו, ודבריו אינם ראויים להתייחסות נוספת".

עו"ד ברק כהן

תפקיד: עורך דין מאז 2004, פעיל חברתי ומייסד תנועת "באים לבנקאים"

אישי: בן 40, נשוי+1, גר בתל-אביב

מצב משפטי: עונד לדין פלילי בעבירות של פגיעה בפרטיות וסחיטה באיומים של ראשי המערכת הבנקאית, בהם רקפת רוסק-עמינח וציון קינן

עוד כתבות

על מה מהמהרים בחברת הביטוח שמצטיינת בפנסיה? / צילום: Shutterstock

"גם בחו״ל הצלחנו להכות את המדד": ההשקעות של מובילת התשואות בגמל נחשפות

החשיפה הגבוהה לשוק הישראלי המשיכה לתמוך בביצועי מנהלי הגמל של גופי הביטוח גם בינואר ● בכלל ביטוח, שמובילה בתשואות, מסבירים כי "זה מה שעבד לנו גם ב–2025" ● בתחתית: אלטשולר שחם וילין לפידות, שהמשיכו לשלם את מחיר ההשקעה המוגברת בחו"ל

טילי ספייק מתוצרת רפאל / צילום: דוברות רפאל

התרגיל הספרדי: ביטול רכישת טילי נ"ט של רפאל, וקנייתם מחברה־בת אירופית

רק לפני מספר חודשים ביטלה ספרד עסקת ענק עם רפאל בגין המלחמה בעזה, וכעת היא פונה לחברת יורוספייק - בה לרפאל 20% בעלות ● התירוץ שבו משתמשים לנימוק העסקה המסתמנת: הרכיבים מיוצרים באירופה

רולף האבן יאנסן, מנכ״ל האפאג-לויד ויאיר סרוסי, יו״ר דירקטוריון צים / צילום: שוקה כהן

עסקת צים נחתמה, והשווי הסופי נחשף

חברת התובלה הימית נרכשת תמורת 4.2 מיליארד דולר - מחיר המשקף פרמיה של כ-58% על מחיר המניה בוול סטריט ● עסקת הרכישה כפופה לאישורים שונים, ביניהם גם אישור המדינה, שמחזיקה ב"מניית זהב" בצים ● גורמים מעריכים כי צים תעמוד בקריטריונים הנדרשים לאישור העסקה

האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים / צילום: Craig Cooper

העובדים והרגולציה: האתגרים הצפויים במכירת ענקית הספנות צים

קרן פימי והפג־לויד הגרמנית צפויות לרכוש את צים תמורת 3.7 מיליארד דולר, באופן שיותיר את חברת התובלה הימית תחת בעלות ישראליות ● ועד העובדים כבר הכריז על שביתה מחשש לפיטורים המוניים לאחר החתימה המסתמנת על העסקה ● כעת הכדור צפוי לעבור לידיים של הממשלה שתבחן אותה

Ring Air של חברת Ultrahuman / צילום: באג

הגאדג'ט שרוצה להחליף את השעונים החכמים

חברת Ultrahuman נכנסת לישראל עם הטבעת החכמה Ring Air, שמנטרת את הבריאות ואת השינה ● העיצוב מסיבי, הסוללה מספיקה לחמישה ימים, והמחיר יחסית גבוה - כמעט כמו שעון חכם, שמציע הרבה יותר

משאבות נפט באזור קלגרי, אלברטה / צילום: Reuters, Todd Korol

בעידוד הבית הלבן: המחוז הקנדי העשיר שדורש להתנתק מהמדינה ולקבל עצמאות

אלברטה, "טקסס של קנדה", מאסה בשלטון הליברלי באוטווה ובמיסוי הכבד, והיא דוהרת למשאל עם על היפרדות ● בעוד שהרוב הקנדי מזועזע מהרעיון להפוך ל"מדינה ה-51 של ארה"ב", הבדלנים במחוז עשיר הנפט רואים בדונלד טראמפ ובמקורביו בני ברית אסטרטגיים

צילום: Shutterstock, Pixels Hunter

המניות שמדשדשות בת"א ואלה שצפויות לעלות היום

האינפלציה בישראל הפתיעה לחיוב בינואר, האם ריבית בנק ישראל תרד בשבוע הבא? ● למה המניות הביטחוניות בת"א סופגות לחצים ● בהלת ה-AI בוול סטריט צפויה להתרחב עם פתיחת המסחר השבוע רק ביום שלישי בשל ״יום הנשיא״. וגם: הסקטור בוול סטריט שרושם בחודשים האחרונים את הביצועים החזקים ביותר שלו מזה 25 שנה ● כל מה שכדאי לדעת לקראת פתיחת שבוע המסחר

יעל לינדנברג / צילום: שלומי אמסלם, לע''מ

המאבק מאחורי פיצול אחד החוקים הכלכליים החשובים במערכת הבריאות

מנגנון ה־CAP, המסדיר התחשבנות של 20 מיליארד שקל במערכת הבריאות, פוצל מחוק ההסדרים ● בכירה באוצר הודפת את טענות האפליה של הדסה ומזהירה מפני קריסת בתי החולים בפריפריה

מחאה נגד מדיניות המשטרה / צילום: Reuters, Anadolu

תוכנית החומש לחברה הערבית נכנסה לשנתה האחרונה, ללא חלופה באופק

כשמספר הנרצחים בשיא חסר תקדים, תוכנית החומש לחברה הערבית תסתיים בסוף 2026 ● בשנים האחרונות היא התמודדה עם קיצוצים של מיליארדים, ובמקביל הממונה עליה התפטר לפני יותר מחצי שנה - וטרם מונה לו מחליף ● בינתיים, הממשלה לא הציגה תוכנית חליפית

ויקטור וקרט מנכ''ל לאומי פרטנרס / צילום: סטודיו דינו

3 עסקאות בשבוע: לאומי פרטנרס עם רצף השקעות יוצא דופן

בארבעה חודשים בלבד הוביל ויקטור וקרט את לאומי פרטנרס לכתריסר עסקאות בהיקף כולל של כ–2 מיליארד שקל ● האחרונה שבהן, שנחשפה בגלובס: 80 מיליון שקל בחברת הנדל"ן אבני דרך

ניצול קשישים / אילוסטרציה: Shutterstock

"זעקת הקשישים נשמעת לרחוק": מאחורי החלטת העליון נגד חברות האשראי

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור בתביעה הייצוגית נגד ישראכרט, כאל ומקס, בטענה כי לא מנעו את התופעה הידועה כ"עושק הקשישים", והורה על החזרת ההליך לביהמ"ש המחוזי ● מה פסק המחוזי, מהן השלכות פסק הדין, וכיצד נפעל מעכשיו במקרה של הונאה? ● גלובס עושה סדר

שר הכלכלה ניר ברקת / צילום: נועם מושקוביץ', דוברות הכנסת

ברקת לממונה על התחרות: "לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק"

שר הכלכלה, ניר ברקת, פנה לממונה על התחרות בבקשה לבדוק חשד לתיאום עמדות בין רשתות השיווק וזאת בנוגע למכרז "הסל של המדינה" שבו זכתה רשת קרפור ● בפנייתו לממונה כתב ברקת, כי חלק מרשתות השיווק הפעילו "דפוסי תגובה דומים ומתוזמנים" כנגד המהלך

אלי גליקמן, נשיא ומנכ''ל צים / צילום: איתי רפפורט - חברת החדשות הפרטית

מכירת צים במעל 4 מיליארד דולר - מכה לשורטיסטים ולאנליסטים שלא האמינו בה

פרמיה משמעותית של כמעט 60% על מחיר השוק שישלמו קרן פימי והפג-לויד עבור חברת התובלה הימית, צפויה להסב הפסדים כבדים לשורטיסטים שהימרו נגדה ● אבל גם אנליסטים שמסקרים את צים "פספסו" את האפסייד במכירה: אף אחד מהם לא המליץ לקנות את המניה

מיכל מור, מנכ''לית ומייסדת סמארט שוטר / צילום: מאיה חבקין

הביטחונית החדשה שמגיעה לבורסה בת"א לפי שווי של 700 מיליון שקל

סמארט שוטר, המייצרת מערכות בקרת אש אלקטרו-אופטיות, תנסה לגייס 200 מיליון שקל במסגרת הנפקה ראשונית ● בין בעלי המניות: חברות הביטוח הפניקס והכשרה והאלוף במיל' ניצן אלון

מחלקת העסקים של ארקיע / צילום: ארקיע

ארקיע משיקה קווים חדשים ומחלקת עסקים גם בטיסות לאירופה

בין היעדים החדשים שארקיע מתכננת להפעיל בקיץ הקרוב נמנים פוקט שבתאילנד, מלאגה ואיביזה בספרד וכן וילנה בליטא ● בנוסף משיקה החברה מחלקת עסקים גם בקווים לאירופה, לראשונה בתולדותיה. כמה זה יעלה?

נושאת המטוסים ג'רלד פורד, עמוסה במטוסי קרב ובכלי טיס אחרים / צילום: Reuters, Christopher Drost/ZUMA Press Wire

עם 75 מטוסים ו-4,500 חיילים: היכולות של כלי המלחמה היקר ביותר בעולם

במקביל להתנהלות המו"מ בין ארה"ב לאיראן, ספינת המלחמה ג'רלד פורד - שתג המחיר שלה עומד על 13.3 מיליארד דולר - עושה את דרכה למרחב הים התיכון ● גלובס עושה סדר בכל הקשור ליכולות, תפעול ועלויות נושאת המטוסים המתקדמת של ארה"ב

הממונה על התחרות, עו''ד מיכל כהן / צילום: כדיה לוי

רשות התחרות בוחנת הטלת סנקציות נוספות על החברה המרכזית למשקאות

לאחר שהודיעה כי תטיל סנקציות בסך 18 מיליון שקל בגין הפרות שקשורות למוצרי טרה, רשות התחרות מדווחת על ראיות חדשות שעשויות לגרור סנקציות נוספות נגד החברה המרכזית למשקאות - הפעם בגין הפרות בתחום המשקאות הקלים

קשישים / אילוסטרציה: שלומי יוסף

העליון קבע: יש לברר את התביעה הייצוגית נגד חברות האשראי שלא סיכלו את "עושק הקשישים"

ביהמ"ש העליון קיבל את הערעור בנוגע לתביעה ייצוגית נגד חברות כרטיסי האשראי ישראכרט, כאל, ומקס, והורה על החזרת ההליך למחוזי ● בתביעה נטען כי חברות האשראי לא מנעו ניצול קשישים ע"י חברות שיווק שבנו מנגנון שיטתי ורחב-היקף ופעלו לשכנעם למסור להם את פרטי כרטיסי האשראי שלהם

מניות הבנייה מזנקות / צילום: Shutterstock

המומחים לא מאמינים לנתוני הלמ"ס. אז למה מניות הבנייה זינקו, ומה יקרה למחירים?

בעקבות המדד הנמוך, המשקיעים בת"א מתמחרים הורדת ריבית בשבוע הבא, מה שמשפיע לחיוב על מניות הנדל"ן, שזינקו בחדות בבורסה ● רונן מנחם ממזרחי טפחות: "מדד המחירים לצרכן, שהפתיע למטה, מגביר את הסיכוי להורדת ריבית" ● יובל אייזנברג, מנכ"ל בית ההשקעות אם אס רוק: "נתוני הלמ"ס לעליות מחירים משובשים לחלוטין. להפך - רואים קבלנים קטנים שפושטים רגל"

אמיר ירון, נגיד בנק ישראל / צילום: דני שם טוב, עיבוד: טלי בוגדנובסקי

הנגיד יוריד את הריבית? שני נתונים שהתפרסמו ביממה מסבכים את התשובה

הלמ"ס פרסמה נתונים המציגים תמונה מורכבת: צמיחה של 3.1% וחוסן כלכלי, לצד אינפלציה בשפל של 1.8% ● על רקע התחזקות גם של השקל, נגיד בנק ישראל יצטרך להכריע האם הוא להמשיך להקל על המשק - או שמא הצמיחה האיתנה ושוק העבודה ההדוק מחייבים עדיין ריסון